|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Tig to raczej po tych anty przerwanych mam teraz objawy do entej..Cykl uległ degradacji..
Bratek flavo 8 % ma konserwanty,a 15 nie ...
|
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Flavo 15 zawiera jedynie (z tych nienaturalnych lub konserwujących rzeczy) Alkohol i Ethoxydiglycol, reszta to (oczywiście) kwas askorbinowy czyli witamina C, oraz gliceryna i 3 roślinne ekstrakty. Nic ponadto. Wersja zielona ma przestarzały skład zakonserwowany jakimś Iso-coś tam Urea, to taki sam syf jak DMDM Hydantoin. Generalnie, jak mawia moja kuzynka absolwentka weterynarii, konserwanty utrzymujące w świetnej kondycji naukowe preparaty z martwych zwierząt, studenci z nich korzystają
Ona to oczywiście uogólnia, ja - jako laik - upraszczam, ale tak czy inaczej zielona wersja to w mojej opinii syf w porównaniu z fajną pomarańczową. Zielona jest poza tym tłusta jak smalec.Więc podsumowując, wolę 15-stkę
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-05 o 20:16 |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
oj
duzo płaciłas?nie podrazni Cię?
|
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
A teraz uwaga: Auriga FlvoC, to co???
![]() ![]() Znaczy, cóż pięknego robi? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Wiem, padłyście trupem po moim pytaniu
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Kropus firma Auriga warta uwagi..to jest akurat jeden z ich popisowych produktów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html stosuje sie je punktowo Wskazania:
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od jakiegoś czasu podejrzewam się o poważną chorobę i właśnie nie mogę się zdecydować , czy to ten wstrętny Niemiec, czy coś innego ... Dlatego też nie idę do lekarza , bo ja z tych co wolą nie wiedzieć ...ale nie na żarty mam pietra , bo gubię się we własnych myslach , zapominam wszystkiego i o wszystkim..... Nie mam na nic siły i szybko się męczę ... Cytat:
Teraz już wiem..... Ale takie serum można sobie samemu zrobić Lepsze nawet ..... i dozować stężenie wit. C...
|
||
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam niedawno jakieś ampułki z witaminą C, ale za chińskiego boga nie wiem co to było. Może nie pamiętam nazwy, bo efektów nie widziałam absolutnie żadnych?? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dałas dwie flavo C skarbie-8%
,kalendarz kupuję z m-cem na notatki ,wazne daty markerem zaznaczam,nie cobym miała problem z oczami ale ku pamięci..No proba
|
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Ooooooo ten Skincośtam z retinolem - to fajnie brzmi ....
Kama tak dobrze opisała czego możemy się po nim spodziewać ... Ale próbek na allegro nie ma Może ktoś chce kocią skórkę z Maine Coona ? ![]() Lada moment... Już za chwileczkę , już za momencik ....Niech ja go tylko dorwę ... ![]() ![]() Mefisto ma takie okresy, dziad jeden , że leje gdzie popadnie ... I od tygodnia tak ma ....Kama , ja też mam panele i nie wiem co zrobić z tymi podłogami ... W niektórych miejscach "powstawały", laminat odłazi , wygląda okropnie i zaczepia się toto odkurzaczem i uszkadza jeszcze bardziej ... A Kaszmir uparcie leje u Kaśki w pokoju ... Jedna listwa panelowa się rozlazła całkiem i goła pilśń sterczy rozpaczliwie, a teraz upodobał sobie drugi róg pokoju ... Wrrrrrrrrrrr..... |
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
MISZKA, ja FlavoC znam od dawna, tzn. od paru lat. Zużyłam pewnie kilkanaście buteleczek, choć zaczęłam oczywiście od 8%, ale szybko poszłam po rozum do głowy, że stężenie małe, ohydnie tłusty, no i skład szkaradny, więc przerzuciłam się na 15-stkę. Zapłaciłam w Superpharm, tak jak napisałam 3 posty temu, 71 zł, bo była promocja -35% (regularna cena to 109.99) (czyli 110).
A... i jest w nowej buteleczce. Tamta była pomarańczowa i przepuszczała światło, nowa jest biała, całkowicie światłoszczelna, korek czerwony. Ja wprawdzie i tak trzymam w kartoniku i w lodówce, ale przez te kilka minut aplikacji, kiedy stoi w świetle w łazience - nie ma już pośpiechu, że niedobre światło zniszczy naszą witaminkę ![]() Może nawet trzeba mi było kupić dwie, nie wiem do kiedy ta promocja, a nie będę miała czasu teraz tam się znowu wybrać. Tzn. teoretycznie mam kiedy, ale wieczorem po całym dniu i po siłowni, no to... żadne Flavo mnie już z domu nie ruszy. Kulki, to co innego. Ruszyłyby mnie ![]() Jeszcze odnośnie Flavo - używam 15-stki obfitą warstwą na noc, zamiast kremu, na calusieńką twarz. Mam grubą tłustą skórę, nie ma absolutnie żadnych podrażnień. Szczypie tylko tam, gdzie jest rozwalona do krwi krosta, logiczne, że szczypie, bo ma alkohol. Z kolei Serum na przebarwienia Farmona Dermacos Coś-tam, które też mam (zamieściłam recenzję) zawiera 5 rodzajów kwasu, jest świetnym produktem do KAŻDEGO rodzaju cery (bo to po prostu zestaw delikatnych kwasów) i ono akurat nie szczypie nawet w zranionych miejscach. Czyli że szczypaczem jest alkohol raczej. Powiem Wam tak: mój brat ma wysokie stanowisko w sektorze bankowym. Nie piszę tego, żeby tu komuś czymś zaimponować - piszę o tym dlatego, że występuje u niego zjawisko, które może będzie pocieszeniem dla mnie, dla Tig, dla Miszki, pewnie dla wielu z nas: on ma dzień wypełniony od rana do wieczora spotkaniami, konferencjami, kolacjami służbowymi, milionem liczb i wykresów, wyjazdów również mnóstwo. Odpowiedzialność wielka, bo szefowie z mocarstwa zza oceanu oczekują wyniku sumarycznego z całej Polski na poziomie niemal sprzed kryzysu, o co łatwo nie jest. On ogarnia to wszystko w sposób koncertowy i jeszcze zawsze jest uśmiechnięty, czasem tylko wieczorem przy stole zaśnie ![]() ALE: prywatnie - gubi wszystko, zapomina, wyślesz go do spożywczaka po chleb i mleko, to wróci tylko z chlebem, wokół łóżka ma kartki zapisane tym, co ma zrobić, typu skosić trawnik, coś tam. Sama widziałam. Czasem ma się ochotę udusić go gołymi rękoma, masakra normalnie Więc: uważam, że roztargnienie bywa cechą ludzi wielkich, ludzi zapracowanych, ludzi niemałostkowych, ludzi inteligentnych, ludzi z fantazją, ludzi młodych, ludzi zdrowych, ludzi... fajnych, takich jak my tutaj
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-06 o 07:08 |
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Bry...
![]() U mnie słoneczko Zupełnie inaczej niż wczoraj ... Bbratku , poprawiłaś mi humor z rana W DDTVN A. Polan robił muffiny z kozim serem i żurawiną... Ależ muszą być pyszne... mniam ... |
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Bratek
..z tym włączeniem nas a ja nadal Marcin,Michał..teraz jak mam zawołas lub spytac ..koncentruje sie i przyblizam skojarzenia ..ac ha Milosz bo tak mial na imie chlopak mojej kuzynki..Czujecie..?nie umiem spamietac imienia jednego dziecka .ale i tak jestem pełna obaw czy na mnie nie wlazła demencja starcza przedwczesnie ...KAM A czy masz jakies łuszczenia po tym serum z retinolem?Obudziłąm sie w takim samym stanie jak zasnełam nie ma zadnych podraznien |
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, ciesz się, że nie masz podrażnień
![]() To wcale przecież nie oznacza, ze nie działa ... Działa na pewno , a że nie podrażnia to zdecydowanie lepiej .... ![]() Kupiłam : http://allegro.pl/show_item.php?item=2749478518 Za tę cenę chyba warto ? W końcu muszę wypróbować tę filorgę ... ![]() Ale już teraz szlaban na wszelakie zakupy - budżet listopadowy został wyczerpany !!!!!!!
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
O fajne serum..i w dodatku z pianką
To,że skin działa to zdaje sobie sprawę,iscie killer w działaniu..ale jak jeden mąz,kazdy z niego, mega zadowolony..tylko trzeba z głowa nakładac i przyzwyczaic buzię do retinolu..Jak go skonczę kupię kwasy z Clareny w ampułkach..Nigdy nie stosowałam,więc warto,przy tej porze roku -zacząć trzeba by było rozsądkiem sie czasami kierowac..co w moim przypadku gdy siedze na allegro -jest trudne myslę ze to choroba juz..uzależnienie..codzie nnie cos kupuję ..Tig pytałas co przywiozlam,ano duzo..juz dwa razy byłam..pepitki chanela w tunikach i sukienkach,dla patyczaków na połowinki i bale sukienki(o dla Twojej Kaś..)cudne ..najnowsza włoska kolekcja..i okrągłe kołnierzyki i militarne i z cwiekami..różne..Biskupie jeansy..w kolorze bordo..Duzo swetrow ..u mnie dobrze sie teraz sprzedawają te oversize w kolorze miętowym,brzoskwiniowym i te sukienki bo mam je zdobywczo do rozm 50..A o Tobie myslałam..Nika wzieła sobie taki sweter jak Ty masz w kropki tylko gładki z napisem YSL bezowy..Ty go masz Goska z jakiej firmy???
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zorientowałam po 2 tygodniach codziennego uzytku , wiec nie sadze, bys Ty byla podrazniona po 1 dniu...Moze w ogole nie bedziesz...Stosuje co drugi dzien, a pomiedzy intensywnie nawilzam i natłuszczam, wiec licze, ze tez nie bedzie sensacji. to zreszta nie było nic strasznie widocznego - wysuszenie, napiecie skory, łuszczace sie drobne skorki, co widziałam głownie przy podkładzie - tyle...---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Jak Kubcia schodzi do nas na doł, poza posiłkami - to chodze za nia krok w krok, albo zamykam jej drzwi przed pyszczkiem. nigdy nie wiadomo, gdzie zechce zaznaczyc swa obecnosc Generalnie lubie, jak mi koty spia albo jedza ![]() A teciowa...Jak sprzata chałupe i odkryje, ze ktos...cos..znowu - te słychac, jak warczy: wytruc te szkodniki! A pare godzin pozniej: no, kto chce smietanki...? Nie zmienia to faktu, ze teraz musimy odkupic tesciom komode
|
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Wysuszenie i łuszczace skórki własnie na forach zagranicznych odnotowały osoby które stosowały go dzien za dniem,nie przygotowując skóry do przyjecia retinolu..A producent zaleca,wrazliwym- na poczatek -raz na tydzień..A niestety ja do tych nieszczęsnych należę..Moja kotka z tego co czytam, to anioł
![]() i ogólnie pcha sie do nas..chciałoby sie powielic stadko..niech no ja dorwe jakies kocię to sobie przytargam do domu i postawię męża przed faktem dokonanym.. Kama a z clareny stosowałas juz .cos ,kiedys?chodzi mi o kwasy!!!
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem kwasowa, wiec nie
![]() Jeden kot nie jest problemem, u nas 2 kotki tez nie były, dopiero, jka pojawił sie kocurek - zaczeło sie Kubusiowe lanie A potem przyszedł Macius, a potem przyszedł Bonis...no i Kubcia sie na nas odgrywa...A kocurki tez co jakis czas poprawiaja...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-06 o 14:31 |
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Projekt przyjęty bez żadnych zastrzeżeń
Jak ja kocham takich klientów Poza tym, dziś zadzwoniło kolejnych dwóch klientów, to jeszcze nic pewnego, bo dopiero mam się z nimi spotkać i dopiero zdecydują czy mnie zatrudnią, ale ludzie dzwonią, to dobrze
Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-11-06 o 15:12 |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Brat wprost nie do wiary.
...Poczułam sie jak uczniak..Do zapamiętania!!! co ja cholera w szkole jestem... Nie no,baba mnie rozwala swoim pisaniem..o słuzacej,o tym ze gąbka jej przestrzen zakłóca poczytaj cie...cyrk i komedia!!!---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=704457 |
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, no sama przyznasz, są na świecie ludzie, którzy mają nasrane we łbie
Mi tam żadna gąbka niczego nie zakłóca. Rygorystycznie dbam o to, żeby zawsze była w kolorze turkusowym, ale kilka razy miałam zieloną lub niebieską, bo turkusowej nie było. Moja przestrzeń jakoś wytrzymała kolor zielony zamiast turkusowego
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-06 o 17:14 |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-704468
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ale za tania..och za tania..hi hi..rozśmiesza mnie ,bawi i nerwi... |
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
NIEPRZYZWOICIE tanie jest to mydło
50 zeta za 120 gramów. Wstyd kupować taki tani szajs ![]() Teraz wszystkie recenzje będzie napierdalać CapsLockiem, żeby były bardziej czytelne dla prostego motłochu
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Bratek juz Ci mowilam ale powtórzę,ze działasz na mnie zbawiennie
...Swój zawód(tia)podresliła co by ,jej nie zjechac znów??a mam taką ochotę![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Snob- człowiek bezkrytycznie naśladujący i służalczo podziwiający ludzi, których uważa za wyższych od siebie, usiłujący natrętnie wchodzić z nimi w komitywę; człowiek popisujący się (rzekomym) znawstwem, dobrym smakiem, zainteresowaniami w modnych aktualnie dziedzinach nauki i sztuki. (na podstawie: ,,Słownika wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych” Władysława Kopalińskiego) |
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
Taką siostrę jak Ty? Żeby mi facetów odbijała? No nie wiem
![]() Ja akurat nie używam tych kosmetyków więc (za przeproszeniem) wali mnie to, czy zawierają alkohol i czy naruszają harmonię przestrzeni. Mój Sudokrem trzymam w lodówce, więc musiałabym zapytać szprotki w słoiku, czy ich przestrzeń została estetycznie zakłócona ![]() Ale szprotki nic nie mówiły więc myślę że nie doszło do zakłócenia ![]() Sudokrem jest też nieprzyzwoicie tani, kosztował 17 zł i od sierpnia nie zużyłam nawet połowy, a używam dzień w dzień... Mój nowy podkład La Roche Posay jest zdumiewająco dobry, chyba lepszy od YSL, lżejszy!!! Na Sudokremie leży fantastycznie, jak pianka na cappuccino, no CUD!!! Tyle, że... kupiłam kolor o wiele za jasny, z mojej chorej miłości do jasnych kolorów. Mam przy nim brązową szyję i brązowe... USZY. Normalnie murzyńskie lub arabskie uszy odstają od pobielonej twarzy. Koszmar Wyparadowałam tak dzisiaj z domu do pracy. Już w drodze straciłam całą pewność siebie. Przed wejściem do budynku spotkałam znajomego, myślałam, że się pod ziemię zapadnę. Chyba nawet przyglądał mi się jakoś badawczo, bo zawsze twierdził, że mam taką zaskakująco beżową cerę. A tu nagle taka biała gęba. W pracy zrobiłam eksperyment. Jedną połowę twarzy zmyłam do żywego, chusteczkami do demakijażu. To co zobaczyłam w lustrze, to była groza. UPIÓR. Jak ta czekolada Milka, ta łaciata, biała z brązową. Jedna (zmyta) połowa twarzy była brązowa, druga (umalowana) była biała. Zmyłam więc całość, wyjęłam z biurka krem Nivea w puszce, usmarowałam się, na to Terra Azzurra Guerlain i... w lustrze ukazał się normalny, naturalny BBRAT ![]() Kur%&$@ mać, 110 złotych poszło prawie w błoto chyba. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-06 o 17:52 |
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
A nie sądzicie, że kobita musi się strasznie pocić, że aż 3 razy dziennie bierze prysznic z myciem głowy?
![]() Co za okropna maniera pisania..... Grafomaństwo kategorii de luxe Jak na prawniczkę międzynarodową przystało (zesikałam się ze śmiechu )
|
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, zerknij na mój poprzedni post o moim nowym podkładzie. Tu raczej do płaczu niż do śmiechu.
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ożeż w mordę ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, brawo
też zwróciłam na to uwagę!!!Nie rozumiem takiego byka ortograficznego, ja bym nie powierzyła swoich spraw prawnikowi który ma braki w wykształceniu ogólnym |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Bratek flavo 8 % ma konserwanty,a 15 nie
...

Ona to oczywiście uogólnia, ja - jako laik - upraszczam, ale tak czy inaczej zielona wersja to w mojej opinii syf w porównaniu z fajną pomarańczową. Zielona jest poza tym tłusta jak smalec.
duzo płaciłas?nie podrazni Cię?

, bo ja z tych co wolą nie wiedzieć ...
Lepsze nawet ..... i dozować stężenie wit. C...
,wazne daty markerem zaznaczam,nie cobym miała problem z oczami

..z tym włączeniem nas
...KAM A czy masz jakies łuszczenia po tym serum z retinolem?Obudziłąm sie w takim samym stanie jak zasnełam
Jak Kubcia schodzi do nas na doł, poza posiłkami - to chodze za nia krok w krok, albo zamykam jej drzwi przed pyszczkiem. nigdy nie wiadomo, gdzie zechce zaznaczyc swa obecnosc