|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Nie mogę z tych gadek dzieci
![]() ![]() Nie mam sił na nic... zimno, śniegu po kolana, żeby tylko opału wystarczyło... Nie lubię zimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Mamuśki
![]() Pietrusiu, jestem w stanie nieczynnym do końca lutego Postaram się ![]() Co do tekstów dzieci, to Filon raczy mnie jakimś codziennie. Uwielbiam jak przekręca słowa, np. woda minenajna czy kolor polamańciowy. Poza tym często kolorom nadaje własne nazwy: mlekowy, jajeczkowy, jabłuszkowy itd. Ma standardowe hasło, jak się z czymś nie zgadza, albo nie wierzy to mówi : "Nie znam takiej bajeczki " ![]() Co do obsesji cycusiowej, to nasiliła się jak moja koleżanka urodziła synka i obejrzał sobie dokładnie jak go karmiła ![]() Były pytania dlaczego, po co są cycusie, kto ma cycusie itd. Wyjąśniłam mu, że cycusie mają panie, żeby karmić dzidziusie, to mnie zapytał dlaczego wujek Michał tez ma cycusie ? ![]() ![]() Ostatnio byliśmy w sklepie i przechodziliśmy przez dział z bielizną, na widok biustonoszy moje dziecko zawołało rozmarzonym głosem: "Zobacz, ile cycusiów" ![]() Często jakieś słowa odmienia po swojemu, ostatnio wprawił mnie w zakłopotanie w deichmanie, kiedy przechodziło obok dwóch starszych panów i zawołał :" Mamo, tam idą dwa dziady!" Na każdego starszego pana Filon mówi "dziadek" i tak sobie odmienił, w domu nie mówię o nikim "dziad" więc to nie chodziło o to słowo, ale głupio mi było, bo pewnie ci panowie tak sobie pomyśleli. Kiedyś w żartach powiedziałam małżowi, że jest "stary piernik" i teraz moje dziecko jak się gniewa na tatusia, to mówi mu że jest "niedobrym pielnićkiem" ewentualnie "brzydkim pająkiem" ![]() Co do przeklinania, to mnie się czasem zdarzy, mąż używa wulgaryzmów w stanie najwyższego zdenerwowania, więc baaardzo rzadko, ale kiedyś na spacerze, jacyś nastolatkowie obok nas rozmawiali między sobą i padło hasło : " To gdzie k.rwa idziemy?" i moje dziecko radośnie zapytało :" Mamuśku, a my gdzie k.rwa idziemy?" Miłego dnia ![]()
![]() |
#873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() + do tego jeszcze oburzona mina ![]() Słonko, a jak Twój TŻ reaguje na takie teksty? Bo mój ostatnio ma chyba problem z poczuciem humoru... Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj jakoś na razie z przeklinaniem ok... kiedys usłuszał coś ale go skręciłam ze mama mówiła o kuźni - no tam gdzie kowal podkowy kuje ![]() Natomiast ostatnio lubuje się w "jezussss!" niestety ja pare razy użyłam ![]() Poza tym mały wie jak nadużywac słowa dlaczego... Np jak sie spieszymy, a dlaczego? .... tłumaczenie ze mama nie moze się spoźnić, a dlaczego??? ![]() ![]() Wczoraj akademia wypadła świetnie, Staś występował w roli głównej, prowadziął korowód, mówił wierszyk, tańczył, pierwszy poważny występ, a ja tego nie widziałam ![]() Karenina co słychać, jak po fryzjerze? ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-01-23 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
słuchajcie czy waszym dzieciom wypadają włosy?mojej wypadaja -nie jakoś dużo ale widac na bluzce ze kłaczki są.moze coś jej brakuje?
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wpadam i wypadam, bo u nas maly chaos - moi mezczyzni przeziebieni oboje w domu wiec wiecie jak to jest... ![]() Konspi u fryzjera nie bylam oczywiscie... ![]() Brombi witaj ![]() ![]() Lece dalej, moze uda mi sie jeszcze cos nadrobic...bede wieczorem to pocytuje ladnie i napisze wiecej ![]() ![]()
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja sie pomału do pracy szykuje dzis mam na 12 ale musze jeszcze po dordze cos do przedszkola pokupic ![]()
![]() |
![]() |
#878 | |||||
Rozeznanie
|
Zdrówka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tym "jezuss" też mam to samo, mały kuzyn ciągle tak gada i młoda podłapała, nasila się to właśnie po jego odwiedzinach ![]() Cytat:
![]() Mojej tylko podczas czesania, ale ma straaasznie dlugie włosy więc jak się zaplączą...
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
helloł, my po patronażu. Mała waży już 4120 :P klocuszek mały :P A w piątek może uda mi sie por preluksacyjną zachaczyć to będzie z glowy póki jeszcze Sebek jest bo potem to wiadomo - prosić się kogoś trzeba :/
No i mam teraz zgryza czy szcepić małą na pneumokoki :/ Wojtka nie szcepiłam ale teraz on ciągle chory bo przedszkole i boje sie zeby małej nie zarażał :/ no nie wiem, nie wiem - zagwozdka mam
![]() |
#880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
suonko2 madra dziewczynka hehe prawdę powiedziala
![]() ![]() Gocha no to ładnie przybiera ![]() Pietrusia i Asioczka a wy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
mąż wyjechał i przyjechał dzień po porodzie
![]()
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
mam zamieszanie m in z internetem, wiec odpisze tylko o szczepieniach- obie dziewczyny szczepione na rota i pneumokoki.
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Dziś odkryłam ze Igor chyba nie słyszy :
![]() ![]() ![]() Klaskam, grzechotam przy uszkach i mam wrażenie ze nie ma reakcji. Wcześniej słyszał, bo nie raz się wystraszył. Normalnie płakać mi się chce. Igor teraz bierze antybiotyk ma zatkany nos może to przez to nie słyszy:'( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Maria jak masz obawy to zrób badanie słuchu - nie panikuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Rozeznanie
|
Maria
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
dokłądnie Maria, na razie nie panikuj
![]()
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mały mi teraz śpi wiec dla pewności klasnelam i była reakcja ręce rozłożył. Nie wiem co myśleć bo nie ma reakcji na grzechotke czy np.glos innej osoby tak jak wczoraj brat tz wolal go a on nic. Czy takie dziecko powinno juz reagować,a może zawczesnie?
Dziś byłam u lekarza i mowie w czym problem,ona mi mówi ze jak przechodził w szpitalu badania słuchu i są dobre to nie mam sie czym martwic. Ja jej mowie to czemu nie reaguje na grzechotki? I dala mi skierwanie do Katowic lub Bielska bo nigdzie bliżej słuchu nie zbadam. Czy zwykły laryngolog nie zbada słuchu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
Maria moga nie miec sprzetu aby badać słuch u takich maluchów
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Maria http://www.forum.polki.pl/archive/index.php/t-9090.html poszukaj w necie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() rozłożyłam się ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2013-01-24 o 19:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Maria, ja tez myślę, że jakby coś było nie tak, to by na pzresiewowym wyszło, ale oczywiście sprawdź zeby sobie chorych urojeń w główce nie robić
![]() Ela zdrówka ![]() ![]() Staś mi wczoraj zasunął tekstem ![]() czy ja tez kiedyś będę staruszką - on nie chce i w płacz - z kim on bedzie jak my umrzemy...? ![]()
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Maria
![]() Elu, zdrowka ![]() Brombi?... czy mnie oczy nie myla? ![]() witaj ![]() Filip wymiata ![]() Lucky, jak ty sie czujesz? Ktory to tydzien u Ciebie? Teskno mi za wami ![]() ![]()
![]() |
#893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz ledwo się ruszam, bo mam albo naderwany cały bok od kaszlu, albo mam obrzęk na oskrzelach/płucu- pani dr nie potrafiła jednoznacznie określić :/ DOstałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli i płuc i za tydzień do kontroli. Staś - oj skąd mu się wzięły takie przemyślenia??? biedny maluch ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
hej
czytam Was codziennie ale jakoś pisać nie mam weny :P u nas ok, mała rośnie jak na drożdzach, po patronażu 4120 ![]() ![]() Wojtuś óki co ok, nie widać zazdrości. dziś ma przedstawienie (właśnie teraz) na dzień babci i dziadka, czekam na ich powrót i relację ![]() ja kaszle cały czas :/ Pediatra powiedziała ze moge piś Prospan , ale póki co efektów niewiele :/ miłego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- w poradni preluksacyjnej nie byliśmy dzisiaj, nie udało nam sie juz dostać, mamy być za tydzień.
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Konspi skąd się Stasiowi takie myśli wzieły ![]() gocha zdaj relacje jak tam po wystepie ![]() U mnie w pracy tez mielismy dzis dzien babci i dziadka. Dziadki dopisali były tłumy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
No no no dwa dni mnie nie było i az nadrabiac musze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Wtajemniczenie
|
ja tak na szybko, bo przyjechałąm do domuy się przebrac i umyć
w nocy musieliśmy wezwac karetkę bo mały miał potworny atak krtani - myślałam że się udusi,wyszłam z nim na dwór i się uspokoiło, ale jesteśmy w szpitalu, mam nadzieję, ze moze nie bedziemy długo, ale grunt, ze go nie dusi wróciliśmy do wziewów jak ostatnio miał krtań to była cały czas na wziewach a teraz od 2 miesięcy na milucante i krtań dała o sobie znać w ostry sposób |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
byli przebrani za ptaszki a dziewczynki za kwiatuszki, dziadkowie dostali gołąbki od wnucząt ![]()
![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.