|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie muszę być neurologiem, żeby się domyślić że tak szybko migający obraz, może być szkodliwy dla małego, szybko rozwijającego się mózgu
Nie mówię, że wszystkim dzieciom zaszkodzi, ale być może, tym wrażliwszym - tak. W końcu tv jest np. wyzwalaczem napadów padaczkowych...
|
|
|
|
#873 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Ale super wygląda! Rewelacja
![]() A co do kąpieli to Maja też na początku nie bardzo lubiła, a teraz jak wkładam ją do wanienki to zawsze jest przykryta pieluszką i chyba czuję się bezpieczniej bo w tej chwili kąpiel to dla Niej przyjemność i bardzo lubi. Na początku myślałam, że może jest głodna i dlatego ją ta kąpiel denerwuje, ale pieluszka załatwiła problem
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Mój dzieć dziś rewelacyjnie spał
Jak się kładłam przed północa to dałam jej butlę "na śpiocha", zjadła 120 i kimnęła dalej. Przebudziła się o 3:30, myślałam że chce jeść, ale wypluwała cycka, więc przewinęłam i zasnęła mi jeszcze na przewijaku. Rano się budzę, a tu 6:30 a moje dziecko jeszcze śpi!Kaczuszka - boski tiger
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() miałam kilkudniową przerwę - od piątku mieliśmy gości, a ja dodatkowo zjazd na uczelni... no nie ponadrabiam Was, bo Zocha się budzi i koniec z serfowaniem po necie Coco, widzę że wróciłaś !
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Zuzia już w przedszkolu Jaś na macie ja mam chwilkę gto się odzywam.
Rozmawiałyście o tv. Ja nie jestem przeciwniekiem ani tez zwolennikiem tv. Ja wole miec wlaczone radio niz tv. Z Zuką nie było problemu ona telewizor zaczęłą bardzo pozno ogladac, ale niestety komputer i tu zaczynaja sie schody. to juz wczesnie niestety chciala bajki. teraz udalo mi sie ja prerzucic na tv i wlączamy jej króla lwa tarzna ogolnie bajki disneya. wole to niz siedzenie orzez youtubem jak sie bawi to juz wsogole wiec ja wchodze dopiero jak ona idzie spac. ale nie sadze zeby jakois miala problemy z agresja przez tv.a padaczka jest mozliwa przez ogladanie jakich wscieklych bajek. (zreszta na to slowo jestem uczulona)
|
|
|
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść kochane!
Ale zimno dzisiaj. Brrrr....... Kubuś zaczął kaszleć ![]() Cytat:
![]() Widziałam Twoich synków. cudowni są Co do Pawła to tam nie widać, że on siedzi na stole. Mamy salon z aneksem kuchennym i pomiedzy stoi stół. I tak sobie za moimi plecami broił
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-12-03 o 09:06 |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, jak się ma mieszkanie 30m2 to ciężko będzie uniknąć oglądania telewizji przez dziecko...
Pada śnieg. Nawet sypie dość mocno. Wychodzić na spacer? Chyba nie bardzo, nie? |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieggg
![]() uwielbiam i ogolnie mam maskare bo dostalam @!!!!! Jestem wsciekla,bo myslalam ze dlugo nie bede musiala sie meczyc. Kurde tylko czemu? myslalam ze karmienie powstrzyma krwawienie na dluzszy okres przy Oskarze po cc dostalam po pol roku,bez karmienia piersią.
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-12-03 o 09:20 |
|
|
|
#882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Mimo że moje dziecko od pierwszej do rana wstawało co 2 godziny to jestem wyspana, albo mnie trzyma radość z wybycia z domu i obkupienia towarzystwa
Dziś pójdę Matiemu jakiś mikołajowy prezent kupić bo dla Pauli mam. I muszę Pony pod choinkę dla Pauli zamówić.Cytat:
Ja tłusta jestem, a spodnie chyba miały rozmiar pomylony. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super Cytat:
Cytat:
Paula ogląda bajki w tv, nie zabraniam jej. Ma swoje ulubione i te ogląda. Na przykład jak był Noddy co mówił po hiszpańsku to pięknie po nim powtarzała. Lecą też takie bardziej programy co dzieci coś robią na przykłąd gotują i to też ogląda i się uczy. Umie dużo piosenek, wierszyków, nie ma problemu z zapamiętywaniem, kojarzeniem. Umie się skupić. Także jak dla mnie telewizor to nie samo zlo. Tak samo jak komputer, ona siada do niego po to by pograć, włącza sobie gry jakieś logiczne, gdzie musi znaleźć różnice na obrazkach, ulożyć puzzle, ugotować coś według przepisu. Uczy się angielskiego też przez gry. Moim zdaniem pożyteczne w tym przypadku. Kupon do Tesco ważny do 5.12.2012 |
||||||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie o KiD.Pisze zeby podawac do ukonczenia przez dziecko 3 miesiaca czyli mam przestac dawac juz czy za miesiąc?
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
No 3 miesiące kończy 7-ego
![]() Ja to w ogóle niewiem na przykłąd jak na tych kaszkach, obiadkach, na jednych od 4-tego miesiąca na drugich po 4-tym miesiącu. Czyli od kiedy??????????? |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na przykład moja Alicja urodziła się 9 września. 9 grudnia skończy 3 miesiące i zacznie 4-ty, więc mogę podawać kaszkę "od 4-tego" miesiąca, bo tu się rozumie rozpoczęty miesiąc. A te "po 4-tym" miesiącu byłyby od 9 stycznia - gdy już ukończy 4 miesiąc (będzie miała 4 pełne) i zacznie 5-ty. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj brat z bratową zapytali czy będę zadowolona z pchacza dla Mai gdyż chcą jej kupić na chrzest i ustaliliśmy, że kupią ten http://allegro.pl/vtech-interaktywny...811962322.html co myślicie? My wczoraj zaliczyliśmy kolejne odwiedziny, tym razem u znajomych aby obejrzeć ich mieszkanko, a właściwie piętro domu, które dostali i powiem Wam, że w piękniejszym mieszkaniu nigdy nie byłam, ale właścicielka ma niesamowity dar dobierania dodatków i pierdół. Jestem po prostu zakochana Dlatego też od wczoraj siedzę na stronie IKEI i oglądam dekorację, a dzisiaj jest Dzień Darmowej Dostawy więc chyba się obkupię ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- A widziałaś takie "od 4-tego miesiąca"? Bo mi się wydawało, że kiedyś gdzieś rzuciły się w oczy a później nie mogłam ich znaleźć.
|
|
#888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie wlasnie dopiero zaczyna 3 miesiąc,no bo teraz ma 2 i powiedzmy 28dni.. ja bym o tych kaszkach myslala ze od 4mies-czyli jak rozpocznie 4 miesiac czyli w moim przypadku w styczniu,a po 4 tym to jak zacznie 5 miesiac czyli w lutym.. ale i pewnie zle mysle proste rzeczy a tyle problemow![]() Zreszta ja i tak nie bede podawac jeszcze nic oprocz cyca, No moze w styczniu bede dawac mu kaszke robioną na moim mleku przed snem. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
A ztymi kaszkami to juz wogole mi zakrecilas w glowie,za duzo informacji jak dla mnie do przyswojenia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to też kiedyś było nie do ogarnięcia ![]() Tak, pediatra kazała mi podawać KiD do skończonych 3 miesięcy a później podawać D, z racji tego, iż karmię piersią. Mnie te "twist off" odpowiadają więc ja zostanę przy tych.
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-uważam, że niemowlęta nie powinny jej oglądać - zbyt dużo bodźców. -rodzic powinien być przy dziecku, nie zostawiać go samego z tym co ogląda -NIENAWIDZĘ tych ogłupiających reklam, a niestety nawet na mini mini lecą tak głośne i głupie reklamy, że nie chciałabym żeby mój synek na to patrzył. Pamiętam moje siostry w histerii, że muszą mieć jakąś tam kolejną lalkę z reklamy... I ciągłe pytania "kupisz mi????" -telewizja w ograniczonym czasie tygodniowo - proszę bardzo ![]() Ale u nas problem z głowy, Henio będzie mógł jedynie u dziadków swoich pooglądać i na działce ![]() Ja sama np. bardzo lubię Discovery, Animal Planet, History Channel - to będziemy mogli (ale jak będzie starszy, bo czasem są drastyczne historie) oglądać ile wlezie ![]() A korzystanie z komputera przez małe dziecko, bez nadzoru rodzica, uważam za głupotę... Mojej chrzestnej, jej 4-letnia córeczka, kupiła DOM NA ALLEGRO siedząc przy komputerze! Nieźle musiała kombinować, żeby się wycofać z tego. Gry logiczne jak najbardziej, sama w nie grałam jako dziecko i to nauczyło mnie m.in. sprawnej obsługi komputera
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-12-03 o 09:50 |
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Zielona - jeśli Oskarek skończył 3 miesiące to już pora zakończyć , u mnie @ też pojawiła się po dwóch i pół miesiąca Ja się ostatnio słabo udzielałam, bo przez ostatnie dwa tygodnie strasznie szwankował mi net, non stop zrywało mi połączenia, wywalało całkiem z sieci, co zaczęłam pisać to mielił i mielił i tak w kółko. Dopiero po wysłaniu sms z opr do providera i zgłoszeniem tego w ichnim helpdesku ruszyli sprawę i net mi od wczorajszego wieczora działa normalnie. Buziaki wszystkim dzieciaczkom co ukończyły okrąglutkie miesiące - Katiem - buziaki dla urodzeniowego bliźniaka Sonii ![]() W piątek byłyśmy na szczepieniu 5w1, efektów poszczepiennych zero uffff, Sonia niesamowicie gaworzyć zaczełą, zauważyła, że może się głośno śmiać i wydawać głośne dźwięki, wczoraj moje dwie dziewczyny szalały jak pijane kajtki myśmy z małżem mieli ubaw patrząc na nasze latorośle co wyprawiają ![]() PC026546.jpg - rozmarzone spojrzenie PC026553.jpg - czas spróbować czegoś innego niż własne rączki
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!Dziś dzień darmowej dostawy
|
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję prościej. 7 grudnia minie 3 pełne miesiące jak Dominik jest na świecie? Tak. Wiec: 7 października skończył 1 miesiąc i zaczął drugi 7 listopada skończył 2 miesiące i zaczął trzeci 7 grudnia skończy 3 miesiące i zacznie czwarty 7 stycznia skończy 4 miesiące i zacznie piąty itd W kaszkach "od n-tego miesiąca" bierze się po uwagę zaczęty miesiąc. W kaszkach "po n-tym miesiacu" - skończony. Ufff... jaśniej się chyba nie da ![]() Bafi - śliczna dziewuszka Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-03 o 09:56 |
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Ja czaję się na Ikee, ale darmowa jest jeśli przesyłka ma od 10 do 30 kg więc czekam na męża i podejmiemy decyzję o szafce na przedpokój
![]() A Ty Ula co masz upatrzone? Może podeślesz linki do jakiś ciekawych sklepów, bo na tej stronie o darmowej dostawie jest ich tyle, że nie ma szans wszystkich przejrzeć. Iwa844 poważnie witamina D jest na receptę? Kurde, to mam problem, bo do lekarza idę dopiero po świętach no a witaminkę będę potrzebowała za kilka dni.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-12-03 o 09:56 |
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja tez chce snieg czy wasze dzieci położone na brzuszku próbują pełzac?
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda mam podobne podejście, u nas telewizję mało się ogląd, conajwyżej bajki, które ogląda starsza i to wieczorne pasmo na TVS (reksio, zaczarowany ołówek, w dolinie muminków i Bolek i Lolek), ja mam swoje dwa ulubione programy "Kuchenne Rewolucje" i "Perfekcyjna Pani Domu", oraz w niedzielne popołudnie jeśli jest to filmowana wersja baśni braci Grimm. Tak to słuchamy radia satelitarnego najczęściej jest to Radio Swiss Jazz lub Pop, świetne radio bez reklam lub Złote Przeboje. Co do komputera, nasza Klaudia od niedawna nieśmiało zasiada przy nim i gra w Gotuj z Sarą lub dziewczęce ubieranki i stylizacje. A to wszystko pod nadzorem. I jest na tyle rozsądna, że pół godzinki jej starcza i cieszę się, że gdy jej coś wyskoczy to nie klika tylko woła, że coś się stało. Jak to się mówi wszystko jest dla ludzi tylko z rozsądkiem trzeba do tego podchodzić.
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
Witam się przy kawie
![]() Wypijam kawsko i jadę do biblioteki oddać książki bo już list od nich przyszedł Nie wiem jak tu ubrać Grubaska mojego kurcze mam nadzieje, że o tej godzinie będzie miejsce w autobusie bo to jakaś masakra z pojazdem dokąd kolwiek a przynajmniej w sobotę popołudniu, ostatnio z Tżem jechaliśmy do moich rodziców to 3 autobusy opuściliśmy bo my byśmy się nie zmieścili a co mówić z wózkiem Auto dopiero po Nowym Roku sobie kupimy. Poczytam Was wieczorkiem i pokażę się na meilu. Konczita dziękuje |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. U nas katarek lżejszy ale troche kaszle.
Katiem do nosa daje nasivin w kroplach a po 30 min zakraplam gentamycyną - już jest efekt bo wydzielina z żółtej zmieniła sie w przezroczystą, a doustnie daje Calcium. Jestem dzisiaj jakaś przymulona. chyba zaraz się z Jaśkiem kimniemy. Colds mój wypełnił wszystkie punkty z 1 miesiąca ![]() Ja właśnie zamówiłam książki z Weltbild.pl z okazji DDD
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-03 o 10:02 |
|
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozatym puste kapsułki potem walają sie po dywanie![]() Cytat:
ogląda bajke z taką mała chinka i mowi pare słow po chinsku,nawet liczy po chinsku na kompie tez gra,na klawiaturze umie juz wpisac sobie co tam chce typu LEGO itd..oczywiscie gry typu strzelanki wylaczam mu,ale np memory czemu nie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Nie mówię, że wszystkim dzieciom zaszkodzi, ale być może, tym wrażliwszym - tak. W końcu tv jest np. wyzwalaczem napadów padaczkowych...

nic z tym nie robiłam,bo myślałam,że może od diety,bo zaczęłam sobie pozwalać...Teraz były niby normalne,ale zapytam jak będę u pediatry.
Nie wiem,czemu tak ma?

przy Oskarze po cc dostalam po pol roku,bez karmienia piersią.

a pozatym puste kapsułki potem walają sie po dywanie