|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
), ale jakby oba gagatki były takie charakterne jak Gabi, wykończyłabym się już dawno hehehehe i chciałam nadmienić, że do 4 roku życia córa była ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeszłaś![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
i dobrze mu mówiłaś, 12 tc jest najwredniejszym do określania płci, super, że u Was było to określone trafnie
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Can, raz w przychodni poznałam kobietę, która drugie straciła w 6 miesiącu, podobno to się zdarza często przy mnogich ciążach niestety a dla matki to zawsze koszmarne przeżycie - nawet sobie nie wyobrażam, co przeszłaś
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie paczki do nich dotarły - właśnie sprawdziłam tracki.
Matalan (2 paczki i 2 tracki): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...e=DMC0850NVCGF George i uwaga też 2 paczki ( ): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...67011531276678http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...Q3551421351501 Napisałam im @, że zalezy mi na tym, żeby te paczki dotarły przed świetami i czekam na odpowiedz...
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z dziewczynami Can.
Nie wyobrazam sobie co przeszlas. Z jednej strony rozpacz po stracie a z drugiej szczescie ze z drugim jest ok.
|
|
#875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle co się dzieje, non stop ktoś w szpitalu ląduje u nas od wczoraj jest stan podgorączkowy, ale nie ma ani kaszlu, ani kataru, stawiam na kolejne ząbki, (albo 4 górną, która delikatnie się przebiła i pcha się dalej) bo ręce i wszystko w buzi ląduje Cytat:
Cytat:
![]() ale czy z chłopakami jest łatwiej? tego to nie wiem, mój to chyba jakiś indywidualista po mamusi w ogóle tyle co on ma energii i może biegać to masakra, przy następnej ciązy nie będę biegać na fitness ![]() nie dość że dużo nie waży i nie ma z czego zrzucać, to biega jak szalony ![]() ale fajnie tańczy za to hahahaCan i aalicia dbajcie o siebie
|
|||
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie trochę zdziwiła mnie ta opinia, na tyle lat ile chcąc nie chcąc obserwuję rówieśników córki, to z chłopcami jest prze***ne
oczywiście są spokojni, ułożeni też, nie twierdzę, że nie . Ja nigdy nie zapomnę niektórych sytuacji w szkole u córki, np. jak to kolega w 1 klasie przyniósł do szkoły nóż...
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-03-20 o 11:01 |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby teraz szybko te rzeczy dotarły.Can wspólczuję przeżyć ![]() Megaan,trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Mnie okres szkolny przeraża jeżeli chodzi o moje dziecko - moja mama jest nauczycielka i normalnie strach się bac co się teraz dzieje w szkole ( a to wiejska szkola, gdzie się wszyscy znają), dziewczyny podobno gorsze od chłopaków
ehhA sezon chorobowy powrócił - ja teraz siedze z bratankiem, bo nie chodzi do przedszkola własjnie z powodu choroby (kolejny raz), odpukac moja córcia zdrowa
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Can a ta druga firma, którą brałyśmy pod uwagę i nie liczyła sobie za każdą paczkę osobno - nie byłaby lepszym rozwiązaniem finansowo dla nas następnym razem - coś czuję, że nam się zakupy będą rozszerzać na inne sklepy i to przestanie się opłacać - wagowo byłoby chyba taniej
|
|
#880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhh, za dużo internetu i tv, za dobrze mają dzieci teraz tydzień temu jak byłam w klubokawiarni-plac zabaw dla dzieci, mój młody miał zabawkę, podeszła do niego dziewczynka, może pół roku-rok starsza i chciała mu wyrwać, on nie chciał jej dać to ta go podrapała po buzi! no masakra, wkurzyłam się, on się wystraszył, bo nikt mu tak nie robi, i zaczęłam się zastanawiać, jak wychowywać dziecko, czy na takiego, że jak inne chce mu zabrać, to ten daje i robi smutną minkę - czyli takiego niedorajdę, czy po prostu walczącego o swoje, jak ktoś go uderzy, to odda. Ale chyba trzeba uczyć dziecko dbania o siebie, żeby poradziło sobie we współczesnym świecie. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ale i tak dbaj o siebie bo przecież ta pogoda taka zimowo-wiosenna
|
||
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam że tamci napisali, ze oni zrezygnowali z tego typu usług od tego roku... A pozostali też nie mają adresu w UK.. Ci chyba byli jedyną opcją w ogóle... Zobaczymy jeszcze jak nas policzą ;-P
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
a propo szczepień
http://www.tvn24.pl/epidemia-rozyczk...,312971,s.html |
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwali się - ufff
![]() Policzyli nam tylko 10f dodatkowo, więc luuuzzzz Już zapłaciłam - dziś/jutro mają puścić paczkę. Rozliczę to na spokojnie zanim paczka do mnie dotrze. Zostanie mi tylko popakować Wasze rzeczy i rozesłać. W zasadzie to możecie mi już podesłać adresy do wysyłki, żebym miała przygotowane jak paczka dotrze-szczególnie od osób, które chcą dostać rzeczy przed świętami
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak moja mała mi się poskarżyła na niego nie namyślając sie wiele powiedziałam,żeby mu oddała. Moja mała na to "mamusiu ale bedzie go bolało" Powiedziałam,że może w ten sposób nauczy sie,ze nie wolno kopać innych dzieci,bo to boli.Może to nie jest najlepsza metoda wychowawcza ale niby jakim prawem ktoś ma kopać moje dziecko? Dlatego uczę moją małą,że nie wolno bić innych ale jak ktoś jej robi krzywdę,to ma oddać ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
To fajnie,że tylko tyle policzyli ![]() Ja zaraz wysyłam dane do wysyłki,bo zależy mi na tych ubraniach przed świetami
Edytowane przez adzienka Czas edycji: 2013-03-20 o 12:02 |
||
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do tej pory cały czas myślałam, że nie wolno, ale jak ostatnio zobaczyłam tą dziewczynkę to aż się wkurzyłam, że podrapała mi młodego. Następnym razem powiem mu, żeby oddał. Zresztą mamie tej dziewczynki powiedziałam, że K. też umie drapać i odda następnym razem |
|
|
|
|
#886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też miałam takie sytuacje z jednym chłopcem starszym od mojej, który chciał jej zabrać jej młynek do piachu, ja się nie czaję w takich sytuacjach i reaguję szybko, jeżeli matka/opiekun dziecka nie reaguje, ale wiem, że nie zawsze będzie miała mnie do obrony i współczesny świat jest bardzo brutalny - w przedszkolu i szkole spotykają się dzieci z różnych rodzin. Moja Mała lubi się bawić z dziećmi parę lat starszymi od siebie - wtedy jestem spokojna, mam koło siebie przecudowne i wrażliwe dzieci i świetnie się nią zajmują Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja zawsze mojej małej wszystko tłumaczę ale to prawda,że cieżko jest małemu dziecku zrozumieć dlaczego raz może coś zrobić a raz nie. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Ciekawa jestem jaką miała minę
|
||
|
|
|
#888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
Jakbyście były zainteresowane i jeszcze się nie podpisywały link do Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców w sprawie referendum odnośnie reformy edukacji. Moja córa ma iść do szkoły jako 6latka i jak czytam artykuły na ten temat jestem coraz bardziej załamana. Zróbmy coś, żeby maluchy zostały w przedszkolu!
https://www.facebook.com/#!/pages/St...49382998448489 Jeśli chodzi o UK mam namiary od znajomej na uczciwą pośredniczkę, ale ona bierze jakiś procent od kwoty, nie od ilości paczek. Powyżej 200zł podobno wysyłka do PL za darmo. Nie wiem czy to taniej wyjdzie, ale w razie czego służę. Miałam z niej korzystać, ale w sumie już za dużo pozamawiałam w Stanach. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie grzeczne dzieci... to ja się idę schować
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ja zrozumiałam, że wtedy za wysyłkę do PL nie płacisz. Tyle, że ona bierze prowizję od kwoty. I jeśli np. prowizja byłaby 10% to płaciłabyś 220 zł + wysyłka ze sklepu do niej. |
|
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wie, co to jest bicie, drapanie od drugiej osoby, ale sam na mnie próbuje takie akcje, jak mu coś zabraniam, bo wiem że zrobi sobie krzywdę, albo że nie wolno mu grzebać w śmietniku. Nie wiem co on z tymi śmieciami ma...
|
||
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok,już rozumiem To chyba nam się nie opłaca,bo z tego co pamietam,to koszt przesyłki z UK wynosi ok 195 zł ( coś w tym stylu ) łacznie z przesyłkami ze sklepu do pośrednika.
|
|
|
|
|
#894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Sprawdziłam maile i mniej więcej 1,10 trzeba dodać do kursu kantorowego. Jak już zamawiałyście to łatwo przeliczyć czy to się opłaca czy nie. Edytowane przez jostra Czas edycji: 2013-03-20 o 12:51 |
||
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Jejku. Zaczynam sie bać moja juz teraz jest małym rozbujnikiem, rzuca gruyzie, bije. Co prawda ma dobiero lekko ponad roczek i mysle, że dopiero teraz jest ten czas kiedy zaczyna rozumiec co sie dzieje i dopiero teraz moge jej mowic co dobre a co zle i sie zmieni na grzeczna dziewczynke. Oczywiscie szalona moze byc ale nie niegrzeczna
![]() Cytat:
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli trzeba by się dowiedzieć ile oba bierze prowizji i wtedy będziemy wiedzieć jaki jest magiczny limit na opłacalność/nieopłacalność takiej imprezy.
Śmieje się trochę, bo moja potrafi robić i tak i tak. Niby w 90% to aniołek, bez problemu na placu zabaw odda zabawkę itd., ale zdarzy się, że nagle ni z tego ni z owego, to ona wyskoczy na kogoś. I szczerze mówiąc to wiele nie mogę, bo dobrze wie, że tak nie wolno, przeprosi... ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy od wielkości zamówienia ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
haha skąd ja to znam i ta skruszona mina
Edytowane przez adzienka Czas edycji: 2013-03-20 o 12:57 |
||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Strzeliłam z tym 10%, bo widzę że się przywiązałyście;-) Ale dokładnie o to chodzi, że trzeba by wiedzieć ile bierze i każdorazowo liczyć. Choć jak patrzę na te zamówienia to wątpie, żeby się udało załapać...
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

), ale jakby oba gagatki były takie charakterne jak Gabi, wykończyłabym się już dawno hehehehe i chciałam nadmienić, że do 4 roku życia córa była
nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeszłaś

):
na odpowiedz...