Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 09:15   #871
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
Jak byłam młodsza i nie miałam pojęcia to chciałam mieć 2 dziewczynki bliźniaczki
oj to u mnie to samo, z TŻ sobie wymysliliśmy, że fajnie byłoby mieć od razu dwójkę a później spokój (tak było oczywiście jak byłam w ciąży ze starszą, teraz już chciałam tylko 1 ), ale jakby oba gagatki były takie charakterne jak Gabi, wykończyłabym się już dawno hehehehe i chciałam nadmienić, że do 4 roku życia córa była pod każdym względem, zaczęło się pod koniec przedszkola (kontakt z rówieśnikami) a teraz jak już jest w 4 klasie to ...no już ciężko jest ehhhhh

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Ja byłam w ciąży mnogiej- właśnie moja Z. jest z tej ciąży. Drugiego bliźniaka poroniłam w 2 m-cu.. Gdyby nie szybka reakcja mojego TZta, leki i leżenie to pewnie poroniłabym i Z...
nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeszłaś

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:

Jak w 12 tyg. gin powiedziała, ze będzie chłopak to jego reakcja zaskoczyła nawet mnie - myślałam, ze wybije głową sufit.
Starałam się go uspokoić i tłumaczyłam, ze dopiero po 20tyg. możemy mieć pewność a teraz za wcześnie na radość a tym bardzioej na chwalenie się rodzinie/znajomym.
Zanim skończyłam przemowę to już obdzwonił pół rodziny i najlepszych kolegów
hehe
i dobrze mu mówiłaś, 12 tc jest najwredniejszym do określania płci, super, że u Was było to określone trafnie

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:58   #872
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczynam się niepokoić bo paczka z georga miała być u nich w poniedziałek a dziś jest środa i nie mam od nich żadnej wiadomości
Z tego co kojarzę to paczki od nich idą ok 5 dni.
Może przed świętami mają taki natłok paczek w tej firmie pośredniczącej
Nie wiem Jakby coś to dziś do nich zadzwonię...

Ja byłam w ciąży mnogiej- właśnie moja Z. jest z tej ciąży. Drugiego bliźniaka poroniłam w 2 m-cu.. Gdyby nie szybka reakcja mojego TZta, leki i leżenie to pewnie poroniłabym i Z...

O kurcze. A co się stało Mam nadzieję, ze to nic poważnego
Megaan daj znać jak wrócisz do domu.
możliwe, że mają natłok przed świętami, mam nadzieję, że się sprężą jednak i że paczka z georga gdzieś nie zaginęła/utknęła

Współczuję Can, raz w przychodni poznałam kobietę, która drugie straciła w 6 miesiącu, podobno to się zdarza często przy mnogich ciążach niestety a dla matki to zawsze koszmarne przeżycie - nawet sobie nie wyobrażam, co przeszłaś

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:15   #873
candace1
Zakorzenienie

Wszystkie paczki do nich dotarły - właśnie sprawdziłam tracki.
Matalan (2 paczki i 2 tracki): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...e=DMC0850NVCGF

George i uwaga też 2 paczki (): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...67011531276678

http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...Q3551421351501

Napisałam im @, że zalezy mi na tym, żeby te paczki dotarły przed świetami i czekam na odpowiedz...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:20   #874
ollka1994
Rozeznanie

Zgadzam sie z dziewczynami Can.
Nie wyobrazam sobie co przeszlas.
Z jednej strony rozpacz po stracie a z drugiej szczescie ze z drugim jest ok.

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:20   #875
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz moja jest starsza i ona po prostu pędzi i nie uważa i tak jest zajęta zabawą, że na nic nie zwraca uwagi

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Meegan co z malutką - właśnie przeczytałam na tescowym. co się jej dzieje, że aż szpital? trzymajcie się cieplutko i mam nadzieję, że szybciutko wróci do zdrowia
Megaan, szybko wracajcie zdrowe do nas!

w ogóle co się dzieje, non stop ktoś w szpitalu ląduje

u nas od wczoraj jest stan podgorączkowy, ale nie ma ani kaszlu, ani kataru, stawiam na kolejne ząbki, (albo 4 górną, która delikatnie się przebiła i pcha się dalej) bo ręce i wszystko w buzi ląduje

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
oj to u mnie to samo, z TŻ sobie wymysliliśmy, że fajnie byłoby mieć od razu dwójkę a później spokój (tak było oczywiście jak byłam w ciąży ze starszą, teraz już chciałam tylko 1 ), ale jakby oba gagatki były takie charakterne jak Gabi, wykończyłabym się już dawno hehehehe i chciałam nadmienić, że do 4 roku życia córa była pod każdym względem, zaczęło się pod koniec przedszkola (kontakt z rówieśnikami) a teraz jak już jest w 4 klasie to ...no już ciężko jest ehhhhh

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeszłaś

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

hehe
i dobrze mu mówiłaś, 12 tc jest najwredniejszym do określania płci, super, że u Was było to określone trafnie
w 4 klasie? ja nie wyobrażam sobie jaki młody będzie, jak do przedszkola będzie biegał, ale to będzie jeszcze dziecko, natomiast ten okres młodzieńczy to chyba masakra będzie

Cytat:
niedobrze, george chyba nie ogarnia wysyłek po wprowadzeniu kilku krajów mam nadzieję, że się firma chociaż spręży z wysyłką

dobre, nie doprowadzaj Tż-ta do zawału, faceci na punkcie syna mają trochę halo

ja bym chciała drugą córeczkę, gdyby było drugie ja wiem ,zę kochałabym synka też tak samo, tylko jakoś nie miałam nigdy do czynienia z chłopcami małymi, większość dobrych koleżanek ma córki i musiałabym się przystosować

ja też, więc niech się sprężają
e tam z synkiem też dałabyś radę, wszystkiego człowiek się uczy, ja też myślałam, że nie ogarnę a jakoś idzie

ale czy z chłopakami jest łatwiej? tego to nie wiem, mój to chyba jakiś indywidualista po mamusi w ogóle tyle co on ma energii i może biegać to masakra, przy następnej ciązy nie będę biegać na fitness
nie dość że dużo nie waży i nie ma z czego zrzucać, to biega jak szalony
ale fajnie tańczy za to hahaha

Can i aalicia dbajcie o siebie
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:53   #876
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
ale czy z chłopakami jest łatwiej?
właśnie trochę zdziwiła mnie ta opinia, na tyle lat ile chcąc nie chcąc obserwuję rówieśników córki, to z chłopcami jest prze***ne oczywiście są spokojni, ułożeni też, nie twierdzę, że nie . Ja nigdy nie zapomnę niektórych sytuacji w szkole u córki, np. jak to kolega w 1 klasie przyniósł do szkoły nóż... i się nim chwalił rano w szatni, gdzie wiadomo zamieszanie, wszyscy biegają, masakra;( strach się bać ;/

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:01
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:54   #877
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Matalan (2 paczki i 2 tracki): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...e=DMC0850NVCGF

George i uwaga też 2 paczki (): http://dm2.metapack.com/metatrack/tr...67011531276678

Napisałam im @, że zalezy mi na tym, żeby te paczki dotarły przed świetami i czekam na odpowiedz...
Pogięło ich z tymi paczkami Oby teraz szybko te rzeczy dotarły.

Can wspólczuję przeżyć Ale dobrze,że z Twoją Z. i Maluszkiem w brzuszku jest wszysko dobrze

Megaan,trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka
adzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:16   #878
kata80
Raczkowanie

Mnie okres szkolny przeraża jeżeli chodzi o moje dziecko - moja mama jest nauczycielka i normalnie strach się bac co się teraz dzieje w szkole ( a to wiejska szkola, gdzie się wszyscy znają), dziewczyny podobno gorsze od chłopaków ehh

A sezon chorobowy powrócił - ja teraz siedze z bratankiem, bo nie chodzi do przedszkola własjnie z powodu choroby (kolejny raz), odpukac moja córcia zdrowa
kata80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:31   #879
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Megaan, szybko wracajcie zdrowe do nas!

w ogóle co się dzieje, non stop ktoś w szpitalu ląduje

u nas od wczoraj jest stan podgorączkowy, ale nie ma ani kaszlu, ani kataru, stawiam na kolejne ząbki, (albo 4 górną, która delikatnie się przebiła i pcha się dalej) bo ręce i wszystko w buzi ląduje

w 4 klasie? ja nie wyobrażam sobie jaki młody będzie, jak do przedszkola będzie biegał, ale to będzie jeszcze dziecko, natomiast ten okres młodzieńczy to chyba masakra będzie

e tam z synkiem też dałabyś radę, wszystkiego człowiek się uczy, ja też myślałam, że nie ogarnę a jakoś idzie

ale czy z chłopakami jest łatwiej? tego to nie wiem, mój to chyba jakiś indywidualista po mamusi w ogóle tyle co on ma energii i może biegać to masakra, przy następnej ciązy nie będę biegać na fitness
nie dość że dużo nie waży i nie ma z czego zrzucać, to biega jak szalony
ale fajnie tańczy za to hahaha

Can i aalicia dbajcie o siebie
a ja to czemu mam dbać - chyba Ci chodziło o Acha ja mówię, że gdybym miała mieć drugie to sobie nie wyobrażam - na razie się nie spodziewam maleństwa

Cytat:

o masakra z tymi paczkami po kilka sztuk Can a ta druga firma, którą brałyśmy pod uwagę i nie liczyła sobie za każdą paczkę osobno - nie byłaby lepszym rozwiązaniem finansowo dla nas następnym razem - coś czuję, że nam się zakupy będą rozszerzać na inne sklepy i to przestanie się opłacać - wagowo byłoby chyba taniej

Stary 2013-03-20, 11:32   #880
ankham
Zadomowienie

Cytat:
właśnie trochę zdziwiła mnie ta opinia, na tyle lat ile chcąc nie chcąc obserwuję rówieśników córki, to z chłopcami jest prze***ne oczywiście są spokojni, ułożeni też, nie twierdzę, że nie . Ja nigdy nie zapomnę niektórych sytuacji w szkole u córki, np. jak to kolega w 1 klasie przyniósł do szkoły nóż... i się nim chwalił rano w szatni, gdzie wiadomo zamieszanie, wszyscy biegają, masakra;( strach się bać ;/
masakra! aż mi się oczy powiększyły jak to przeczytałam.
ehhh, za dużo internetu i tv, za dobrze mają dzieci teraz

tydzień temu jak byłam w klubokawiarni-plac zabaw dla dzieci, mój młody miał zabawkę, podeszła do niego dziewczynka, może pół roku-rok starsza i chciała mu wyrwać, on nie chciał jej dać to ta go podrapała po buzi!
no masakra, wkurzyłam się, on się wystraszył, bo nikt mu tak nie robi, i zaczęłam się zastanawiać, jak wychowywać dziecko, czy na takiego, że jak inne chce mu zabrać, to ten daje i robi smutną minkę - czyli takiego niedorajdę, czy po prostu walczącego o swoje, jak ktoś go uderzy, to odda.
Ale chyba trzeba uczyć dziecko dbania o siebie, żeby poradziło sobie we współczesnym świecie.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
a ja to czemu mam dbać - chyba Ci chodziło o Acha ja mówię, że gdybym miała mieć drugie to sobie nie wyobrażam - na razie się nie spodziewam maleństwa

o masakra z tymi paczkami po kilka sztuk Can a ta druga firma, którą brałyśmy pod uwagę i nie liczyła sobie za każdą paczkę osobno - nie byłaby lepszym rozwiązaniem finansowo dla nas następnym razem - coś czuję, że nam się zakupy będą rozszerzać na inne sklepy i to przestanie się opłacać - wagowo byłoby chyba taniej
hahah tak chodziło mi o Acha, obie jesteście na A

ale i tak dbaj o siebie bo przecież ta pogoda taka zimowo-wiosenna
Stary 2013-03-20, 11:36   #881
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale która
Pamiętam że tamci napisali, ze oni zrezygnowali z tego typu usług od tego roku...
A pozostali też nie mają adresu w UK.. Ci chyba byli jedyną opcją w ogóle...
Zobaczymy jeszcze jak nas policzą ;-P
Stary 2013-03-20, 11:37   #882
ankham
Zadomowienie

a propo szczepień
http://www.tvn24.pl/epidemia-rozyczk...,312971,s.html
Stary 2013-03-20, 11:45   #883
candace1
Zakorzenienie

Odezwali się - ufff
Policzyli nam tylko 10f dodatkowo, więc luuuzzzz
Już zapłaciłam - dziś/jutro mają puścić paczkę.
Rozliczę to na spokojnie zanim paczka do mnie dotrze. Zostanie mi tylko popakować Wasze rzeczy i rozesłać.
W zasadzie to możecie mi już podesłać adresy do wysyłki, żebym miała przygotowane jak paczka dotrze-szczególnie od osób, które chcą dostać rzeczy przed świętami
Stary 2013-03-20, 11:50   #884
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:

tydzień temu jak byłam w klubokawiarni-plac zabaw dla dzieci, mój młody miał zabawkę, podeszła do niego dziewczynka, może pół roku-rok starsza i chciała mu wyrwać, on nie chciał jej dać to ta go podrapała po buzi!
no masakra, wkurzyłam się, on się wystraszył, bo nikt mu tak nie robi, i zaczęłam się zastanawiać, jak wychowywać dziecko, czy na takiego, że jak inne chce mu zabrać, to ten daje i robi smutną minkę - czyli takiego niedorajdę, czy po prostu walczącego o swoje, jak ktoś go uderzy, to odda.
Ale chyba trzeba uczyć dziecko dbania o siebie, żeby poradziło sobie we współczesnym świecie.
Moja córka (niecałe 3 latka) jak wróciła ostatnio z przedszkola poskarżyła mi się "Mamusiu Krzyś mnie kopnął" - dziecko mniej wiecej w wieku mojej Lenki. Ogólnie chłopiec jest niegrzeczny, mamusia pani pedagog, przyprowadzała chore dziecko do przedszkola a gdy był niegrzeczny,to :"Krzysiu nie rób tak,mamusia cię o to prosi" powtarzała po sto razy. Mały swoje a ona swoje. Nóż się w kieszeni otwierał. Ja rozumiem,że może ten wiek itp. ale są granice,bo jak ten mały chodzi do przedszkola,to co tam wyprawia to się w głowie nie mieści (np. wjezdza we wszystkie dzieci samochodzikami i ogólnie dzieci nie lubia jak on przychodzi).
I jak moja mała mi się poskarżyła na niego nie namyślając sie wiele powiedziałam,żeby mu oddała. Moja mała na to "mamusiu ale bedzie go bolało" Powiedziałam,że może w ten sposób nauczy sie,ze nie wolno kopać innych dzieci,bo to boli.
Może to nie jest najlepsza metoda wychowawcza ale niby jakim prawem ktoś ma kopać moje dziecko? Dlatego uczę moją małą,że nie wolno bić innych ale jak ktoś jej robi krzywdę,to ma oddać

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Odezwali się - ufff
Rozliczę to na spokojnie zanim paczka do mnie dotrze. Zostanie mi tylko popakować Wasze rzeczy i rozesłać.
W zasadzie to możecie mi już podesłać adresy do wysyłki, żebym miała przygotowane jak paczka dotrze-szczególnie od osób, które chcą dostać rzeczy przed świętami

To fajnie,że tylko tyle policzyli
Ja zaraz wysyłam dane do wysyłki,bo zależy mi na tych ubraniach przed świetami

Edytowane przez adzienka
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:02
Stary 2013-03-20, 12:12   #885
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzienka Pokaż wiadomość
Moja córka (niecałe 3 latka) jak wróciła ostatnio z przedszkola poskarżyła mi się "Mamusiu Krzyś mnie kopnął" - dziecko mniej wiecej w wieku mojej Lenki. Ogólnie chłopiec jest niegrzeczny, mamusia pani pedagog, przyprowadzała chore dziecko do przedszkola a gdy był niegrzeczny,to :"Krzysiu nie rób tak,mamusia cię o to prosi" powtarzała po sto razy. Mały swoje a ona swoje. Nóż się w kieszeni otwierał. Ja rozumiem,że może ten wiek itp. ale są granice,bo jak ten mały chodzi do przedszkola,to co tam wyprawia to się w głowie nie mieści (np. wjezdza we wszystkie dzieci samochodzikami i ogólnie dzieci nie lubia jak on przychodzi).
I jak moja mała mi się poskarżyła na niego nie namyślając sie wiele powiedziałam,żeby mu oddała. Moja mała na to "mamusiu ale bedzie go bolało" Powiedziałam,że może w ten sposób nauczy sie,ze nie wolno kopać innych dzieci,bo to boli.
Może to nie jest najlepsza metoda wychowawcza ale niby jakim prawem ktoś ma kopać moje dziecko? Dlatego uczę moją małą,że nie wolno bić innych ale jak ktoś jej robi krzywdę,to ma oddać

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja zaraz wysyłam dane do wysyłki,bo zależy mi na tych ubraniach przed świetami
właśnie o to mi chodziło, że ja chyba też tak będę uczyć, żeby sam nigdy nie bił, ale jeżeli go ktoś uderzy to żeby oddał, żeby nie kulił się i nie uciekał
do tej pory cały czas myślałam, że nie wolno, ale jak ostatnio zobaczyłam tą dziewczynkę to aż się wkurzyłam, że podrapała mi młodego. Następnym razem powiem mu, żeby oddał. Zresztą mamie tej dziewczynki powiedziałam, że K. też umie drapać i odda następnym razem
Stary 2013-03-20, 12:15   #886
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
masakra

Cytat:
masakra! aż mi się oczy powiększyły jak to przeczytałam.
ehhh, za dużo internetu i tv, za dobrze mają dzieci teraz

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

hahah tak chodziło mi o Acha, obie jesteście na A

ale i tak dbaj o siebie bo przecież ta pogoda taka zimowo-wiosenna
spoko

też miałam takie sytuacje z jednym chłopcem starszym od mojej, który chciał jej zabrać jej młynek do piachu, ja się nie czaję w takich sytuacjach i reaguję szybko, jeżeli matka/opiekun dziecka nie reaguje, ale wiem, że nie zawsze będzie miała mnie do obrony i współczesny świat jest bardzo brutalny - w przedszkolu i szkole spotykają się dzieci z różnych rodzin. Moja Mała lubi się bawić z dziećmi parę lat starszymi od siebie - wtedy jestem spokojna, mam koło siebie przecudowne i wrażliwe dzieci i świetnie się nią zajmują

Cytat:
Ale która
Pamiętam że tamci napisali, ze oni zrezygnowali z tego typu usług od tego roku...
A pozostali też nie mają adresu w UK.. Ci chyba byli jedyną opcją w ogóle...
Zobaczymy jeszcze jak nas policzą ;-P
tam nam zostały 2 firmy i z nich 2 na końcu wybierałaś - a ta , która zrezygnowala, to była to co później całkiem znalazłam tańszą
Cytat:
Odezwali się - ufff
no to super i mam nadzieję, że będą tak liczyć od zamówienia jednego, a nie paczuszki za każdym razem zaraz wysyłam adres
Cytat:

Ja zaraz wysyłam dane wo wysyłki,bo zależy mi na tych ubraniach przed świetami
moja Mała jest taka kochana, żadnego dziecka nie uderzy sama, mieszkam w takiej okolicy, że mam naprawdę same sympatyczne dzieci na placach zabaw wkoło z jednym wyjątkiem, którego unikamy po prostu - gorzej jest w centrach handlowych itp. i strasznie się boję, że sobie nie poradzi w przedszkolu właśnie i też ją pewnie będę uczyła, że musi się bronić, ale sama nie bić pierwsza - tyle, że dziecku ciężko to zrozumieć, że przemoc raz jest ok, a raz nie

Stary 2013-03-20, 12:23   #887
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:

moja Mała jest taka kochana, żadnego dziecka nie uderzy sama, mieszkam w takiej okolicy, że mam naprawdę same sympatyczne dzieci na placach zabaw wkoło z jednym wyjątkiem, którego unikamy po prostu - gorzej jest w centrach handlowych itp. i strasznie się boję, że sobie nie poradzi w przedszkolu właśnie i też ją pewnie będę uczyła, że musi się bronić, ale sama nie bić pierwsza - tyle, że dziecku ciężko to zrozumieć, że przemoc raz jest ok, a raz nie
Właśnie o to mi chodzi
Dlatego ja zawsze mojej małej wszystko tłumaczę ale to prawda,że cieżko jest małemu dziecku zrozumieć dlaczego raz może coś zrobić a raz nie.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Zresztą mamie tej dziewczynki powiedziałam, że K. też umie drapać i odda następnym razem

Ciekawa jestem jaką miała minę
Stary 2013-03-20, 12:25   #888
ollka1994
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kata80 Pokaż wiadomość
Mnie okres szkolny przeraża jeżeli chodzi o moje dziecko - moja mama jest nauczycielka i normalnie strach się bac co się teraz dzieje w szkole ( a to wiejska szkola, gdzie się wszyscy znają), dziewczyny podobno gorsze od chłopaków ehh

A sezon chorobowy powrócił - ja teraz siedze z bratankiem, bo nie chodzi do przedszkola własjnie z powodu choroby (kolejny raz), odpukac moja córcia zdrowa
Zgadzam się w 100%. Moja mama też w gimnazjum uczy. Noi oczywiscie zawsze narzekala na np moj rocznik ze jest niegrzeczny itp. Ale teraz mowi ze to nie porownanie co dzieci robia. upijaja sie na wycieczkach. Właśnie w szczególnosci dziewczyny. Sadze ze poprostu chca pokazac jakie one to nie sa. Dlatego w sumie tez byla zdziwiona jak babcia powiedziala mi o tym ze woli zebym miala syna bo mniej roboty przy nim i zamieszania a ja mloda jestem i ze ciezko mi bedzie jakpierwsza bedzie dziewczynka

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
Stary 2013-03-20, 12:26   #889
jostra
Rozeznanie

Jakbyście były zainteresowane i jeszcze się nie podpisywały link do Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców w sprawie referendum odnośnie reformy edukacji. Moja córa ma iść do szkoły jako 6latka i jak czytam artykuły na ten temat jestem coraz bardziej załamana. Zróbmy coś, żeby maluchy zostały w przedszkolu!
https://www.facebook.com/#!/pages/St...49382998448489
Jeśli chodzi o UK mam namiary od znajomej na uczciwą pośredniczkę, ale ona bierze jakiś procent od kwoty, nie od ilości paczek. Powyżej 200zł podobno wysyłka do PL za darmo.
Nie wiem czy to taniej wyjdzie, ale w razie czego służę. Miałam z niej korzystać, ale w sumie już za dużo pozamawiałam w Stanach.
jostra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:29   #890
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jostra Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o UK mam namiary od znajomej na uczciwą pośredniczkę, ale ona bierze jakiś procent od kwoty, nie od ilości paczek. Powyżej 200zł podobno wysyłka do PL za darmo.
Nie wiem czy to taniej wyjdzie, ale w razie czego służę. Miałam z niej korzystać, ale w sumie już za dużo pozamawiałam w Stanach.
W sensie,że jak zamówię ubrania np. z george na 200 zł,to ona mi wyśle paczkę za darmo? Tzn. poniosę tylko koszt wysyłki do PL?
Stary 2013-03-20, 12:35   #891
figa84
Zakorzenienie

Ale macie grzeczne dzieci... to ja się idę schować

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
W sensie,że jak zamówię ubrania np. z george na 200 zł,to ona mi wyśle paczkę za darmo? Tzn. poniosę tylko koszt wysyłki do PL?
Ja zrozumiałam, że wtedy za wysyłkę do PL nie płacisz. Tyle, że ona bierze prowizję od kwoty. I jeśli np. prowizja byłaby 10% to płaciłabyś 220 zł + wysyłka ze sklepu do niej.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:42   #892
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie o to mi chodzi
Dlatego ja zawsze mojej małej wszystko tłumaczę ale to prawda,że cieżko jest małemu dziecku zrozumieć dlaczego raz może coś zrobić a raz nie.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Ciekawa jestem jaką miała minę
odpowiedziała mi, że przeprasza bardzo i że ona już tego nie robiła i że znowu jej wróciło to drapanie, a minę miała trochę wystraszoną

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ja zrozumiałam, że wtedy za wysyłkę do PL nie płacisz. Tyle, że ona bierze prowizję od kwoty. I jeśli np. prowizja byłaby 10% to płaciłabyś 220 zł + wysyłka ze sklepu do niej.
figa ale ja nie mówię, że mam grzeczne dziecko nie wie, co to jest bicie, drapanie od drugiej osoby, ale sam na mnie próbuje takie akcje, jak mu coś zabraniam, bo wiem że zrobi sobie krzywdę, albo że nie wolno mu grzebać w śmietniku. Nie wiem co on z tymi śmieciami ma...
Stary 2013-03-20, 12:45   #893
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:

Ok,już rozumiem

To chyba nam się nie opłaca,bo z tego co pamietam,to koszt przesyłki z UK wynosi ok 195 zł ( coś w tym stylu ) łacznie z przesyłkami ze sklepu do pośrednika.
Stary 2013-03-20, 12:47   #894
jostra
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie tak.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Ok,już rozumiem

To chyba nam się nie opłaca,bo z tego co pamietam,to koszt przesyłki z UK wynosi ok 195 zł ( coś w tym stylu ) łacznie z przesyłkami ze sklepu do pośrednika.
Ale ta pośredniczka mieszka w UK i przesyłka z UK do PL jest za darmo.
Sprawdziłam maile i mniej więcej 1,10 trzeba dodać do kursu kantorowego.
Jak już zamawiałyście to łatwo przeliczyć czy to się opłaca czy nie.

Edytowane przez jostra
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:51
jostra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:52   #895
ollka1994
Rozeznanie

Jejku. Zaczynam sie bać moja juz teraz jest małym rozbujnikiem, rzuca gruyzie, bije. Co prawda ma dobiero lekko ponad roczek i mysle, że dopiero teraz jest ten czas kiedy zaczyna rozumiec co sie dzieje i dopiero teraz moge jej mowic co dobre a co zle i sie zmieni na grzeczna dziewczynke. Oczywiscie szalona moze byc ale nie niegrzeczna
Cytat:

Ja tez tak zrozumiałam

- Clemens von Brentano
Stary 2013-03-20, 12:55   #896
figa84
Zakorzenienie

Czyli trzeba by się dowiedzieć ile oba bierze prowizji i wtedy będziemy wiedzieć jaki jest magiczny limit na opłacalność/nieopłacalność takiej imprezy.

Śmieje się trochę, bo moja potrafi robić i tak i tak. Niby w 90% to aniołek, bez problemu na placu zabaw odda zabawkę itd., ale zdarzy się, że nagle ni z tego ni z owego, to ona wyskoczy na kogoś. I szczerze mówiąc to wiele nie mogę, bo dobrze wie, że tak nie wolno, przeprosi...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Jejku. Zaczynam sie bać moja juz teraz jest małym rozbujnikiem, rzuca gruyzie, bije. Co prawda ma dobiero lekko ponad roczek i mysle, że dopiero teraz jest ten czas kiedy zaczyna rozumiec co sie dzieje i dopiero teraz moge jej mowic co dobre a co zle i sie zmieni na grzeczna dziewczynke. Oczywiscie szalona moze byc ale nie niegrzeczna
Jak ja bym się za mojego zbója brała w okolicy roku, to chyba by to już nic nie dało Ale ja zaliczyłam już pokryzienie w żłobku (choć chłopiec zdążył oddać) i bójkę w pierwszym tygodniu przedszkola. A poza tym spokojnie i grzecznie
Stary 2013-03-20, 12:58   #897
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jostra Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ale ta pośredniczka mieszka w UK i przesyłka z UK do PL jest za darmo.
Tak ale ona bierze 10 % od zamówienia a my mamy dość duże zamówienia i nie sądzę,żeby nam sie opłacało. Koszt jej prowizji bedzie wyższy niż obecnie nas kosztuje wysyłka do PL ( Can ostatnio płaciła : koszt odebrania paczki przez pośrednika:5f=24,80zł+160 ,93zł=185,73zł)

Wszystko zależy od wielkości zamówienia

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Śmieje się trochę, bo moja potrafi robić i tak i tak. Niby w 90% to aniołek, bez problemu na placu zabaw odda zabawkę itd., ale zdarzy się, że nagle ni z tego ni z owego, to ona wyskoczy na kogoś. I szczerze mówiąc to wiele nie mogę, bo dobrze wie, że tak nie wolno, przeprosi...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Jak ja bym się za mojego zbója brała w okolicy roku, to chyba by to już nic nie dało Ale ja zaliczyłam już pokryzienie w żłobku (choć chłopiec zdążył oddać) i bójkę w pierwszym tygodniu przedszkola. A poza tym spokojnie i grzecznie

haha skąd ja to znam i ta skruszona mina

Edytowane przez adzienka
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:57
Stary 2013-03-20, 12:58   #898
figa84
Zakorzenienie

Strzeliłam z tym 10%, bo widzę że się przywiązałyście;-) Ale dokładnie o to chodzi, że trzeba by wiedzieć ile bierze i każdorazowo liczyć. Choć jak patrzę na te zamówienia to wątpie, żeby się udało załapać...
Stary 2013-03-20, 13:01   #899
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Strzeliłam z tym 10%, bo widzę że się przywiązałyście;-) Ale dokładnie o to chodzi, że trzeba by wiedzieć ile bierze i każdorazowo liczyć. Choć jak patrzę na te zamówienia to wątpie, żeby się udało załapać...
To zmienia postać rzeczy
Stary 2013-03-20, 13:06   #900
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
haha skąd ja to znam i ta skruszona mina
I ja już na pewno wiecej tak nie będę. I przeprosi, i podmucha, pogłaszcze....

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości