![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemcy :)
Dzieki Majeczko za mile powitanko!!!Ciesze sie ze moge byc tu z wami.Wlasnie tydzien temu zostalam zonka Niemca.Czuje sie tu troche samotna!Jest ze mna moja cora ale mimo to brakuje mi kolezanek.ale mysle ze je wlasnie znalazlam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Monia
![]() Ja tez na poczatku nie znalam tu nikogo,ale przez wizaz pozanalam super dziewczyny /dzis bylam z jedna na zakupach ![]() ![]() ![]() Widze,ze w temacie slubow jestes na biezaco ![]() ![]() Chodzi mi o slub cywilny w Niemczech,a konkretnie o to z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwowac miejsce w urzedzie? Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2006-09-05 o 22:24 Powód: literowki :-) |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
hej!co do slubu to w urzedzie stanu cywilnego zalatwicie wszystko bez problemu potrzebny komplet dokumentow.a co do terminu to nawet w 3 tygodnie od zlozenia dadza ci juz termin.to nie tak jak u nas!!!fajnie no nie?!
![]() O to ci zazdroszcze ze masz fajna kolezanke.masz z kim swie spotkac napic kawke!!! ![]() A moze jest wsrod wizazanek jakas mezatka ze starzem malzenskim?Ja bym miala tez male pytanko odnosnie pobytu w Niemczech?pozdrawiam was wszystkie serdecznie!!!!!!!!monia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp
![]() ![]() Oczywiscie mamy na stanie tez pare mezatek ![]() Pozdrawiam serdecznie i zmykam na miasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widze, ze klikasz z "mojego" ukochanego Hamburga.............. Pieeeekne miasto, mialam okazje mieszkac tam prawie rok, ach ja tesknie za tym miastem. A tobie jak sie mieszka w Hamburgu? Szkoda, ze juz mnie tam nie ma bardzo chetnie wybralabym sie z toba na zakupy, najlepiej calodzienne...Majka i Sylwia wiedza cos na ten temat ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
I druga tez sie mlduje
![]() Witam Cie Moniko ![]() ![]() ![]() Ja mam troche dluzszy staz malzenski - 6,5 roku ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#878 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Jakos wczesniej nie zauwazylam, ze jest takie forum "Niemcy" ![]() Mieszkam w niemczech - Bremen od 17 lat. Nie przyznam sie ile lat mialam jak wyjechalam ![]() ![]() Na temat zon i slubu ![]() ![]() ![]() Monique__007, moze moglabym Ci pomoc, odnosnie pytan pobytu w niemczech? Pozdrawiam Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Przyczajenie
|
Witajcie Mezatki!Melduje sie z 9 letnim stazem i moze tez bede mogla pomoc nowej Wizazance,ktora serdecznie witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm! Nie przypominam sobie, zebysmy byly ostatni na zakupach
![]() ![]() No to mezatka nr 5 sie melduje (dobrze policzylam?) z 2-letnim starzem (o dwa lata za dlugo-zartuje!) ale o czym my to...... ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Karolcia
![]() ![]() Ja tez sobie nie przypominam,zebysmy byly na zakupach,a umawialysmy sie juz chyba w maju ![]() ![]() Znalazlam strone USC w Neuss i sie troche zaczytalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty wiesz, ze ja dopiero wczoraj z tajnych zrodel sie dowiedzialam, zes Ty tez juz mezatka ?? ![]() ![]() No wiec... spoznione gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Jolus no o jakies dwa latka spoznione, a nie chwalilam sie, bo nie ma czym (zartuje!). Gdzies juz o tym pisalam (chyba), No a twoje zrodla nie sa takie tajne, bo to majeczka byla (przedemna sie nic nie ukryje. Ssesese!) Buziaki dla was ![]() ![]()
#884 |
Konto usunięte
|
jestem mezátka ze stazem w DE heheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Przyczajenie
|
witajcie emigrantki, ciesze sie, ze trafilam na ten watek, moze juz mi bedzie weselej, odkad tutaj mieszkam, nie znalazlam bratniej duszy! I tez jestem mezatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny (i stare tez
![]() ![]() ![]() PS. No wlasnie teraz ktos nas podglada, i nawet nic nie napisze ![]() Dlatego ja tez przestalam sie tu czesciej odzywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie mezatki!!!!
![]() ![]() bardzo ciesze sie ze was sie tyle odezwalo kochanie wizazanki superrrrrrrr ![]() szkoda tylko ze zadna z was nie mieszka tutaj tez bym poszla na calodzienne zakupy ![]() ![]() pozdrawiam was waszystkie serdecznie duza buzka papapappa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
kochane mezatki
![]() jestem w trakcie zalatwianiana wizy dla siebie i dla corki.czy to prawda ze urzad pracy moze mnie wyslac do szkoly na kurs jezyka niemieckiego ![]() moze ktoras z was wie czy wczasie trwania kursu mozna zalatwic sobie dodatkowe pieniazki z socjalu?moj corka ma 14 lat jest polka i czy nalezy jej sie kindergeld?bo tu nikt nic nie chce powiedziec... narazie juz wystarczy tych pytan... piszcie wszystko co wiecie na ten temat z gory BARDZO BARDZO BARDZO dziekuje i czekam na wiadomosci o was buzka pa pa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
Moniko, teoretycznie urzad pracy moze Cie wyslac na kurs niemieckiego. W praktyce to roznie wyglada, bo oni nie chce pokrywac kosztow kursu.
Twoj maz pracuje? Jezeli macie maly dochod to powinnas dostac pieniadze z urzedu pracy(Arbeitlosengeld II) (w czasie kursu rowniez) Twojej corce nalezy sie Kindergeld. W urzedzie pracy popros o formularz , ktory wyslesz do Kindergeldkasse. Pozdrawiam Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
Monika, zalatwiasz wize dla siebie i dla corki???
Opisze jak to bylo w przypadku mojego meza: jeszcze przed slubem musialam go u mnie zameldowac i juz wtedy urzad miasta/meldunkowy wyslal jego dane do urzedu dla obcokrajowcow. Zapytano mnie jaki jest powod jego tutaj pobytu, wiec odpowiedzialam, ze slub i praca. Jeszcze przed slubem maz dostal pobyt tutaj(bez pozwolenia pracy, to trzeba oddzielnie zalatwic) .Podobno teraz to sie tak zalatwia, bo polska jest w Unii. pozdrawiam Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Kasiu i Evo za pomoc!!!!Jestescie super wizwzanki!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam monia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Przyczajenie
|
Halo,szukamdziewczyn,ktor e ukonczyly "Medyk"w Bytomiu w 1974 roku,bardzo cieszylabym sie z jakiejkolwiek wiadomosci.Mieszkam w NRW
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Haj,no niewiem czy jestes tu najstarsza ja mam takie wrazenie ze ja jestem ta "mamuska" tutaj,mieszkam juz 16 lat w Dormagen A co do starzu malzenskiego no to chyba jednak ja jestem ta przodujaca bo juz 18 lat jestem mezatka. Pozdrowionka dla wszystkich |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Widze ze niektrure prubuja tutaj odnalesc kolezanki z lat szkolnych to moze i ja zapytam jest tu ktos z Tarnowskich Gor????
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#896 |
Wtajemniczenie
|
Black rose, ja jestem !!! W samym FFM
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majeczko, to o mnie? ![]() Bo ja cały czas szukam kogos z moich okolic i chyba sama jestem ![]()
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Przyczajenie
|
Czy jest tu ktoras z Bochum?Wiem ,ze jestem tutaj najstarsza,pomimo to chetnie porozmawiam.Jestem w Niemczecz 17 lat,W Polsce mieszkalam niedaleko Tarnowskich Gor,w Piekarach Slaskich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak,ja proboje odnalesc kogos z Bytomia,jestem z Was najstarsza ale to mi zupelnie nie przeszkadza.Czy jeste ktoras moze z Bochum?Ja mieszkam w Niemczecz 17 lat a w Polsce mieszkalam niedaleko Tarnowskich Gor,w Piekarach Slaskich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.