Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-09-20, 21:50   #871
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Dzie egzaminu znanego na 4 )))) 鈍i皻uje! Caly dzien glodowalam se stresu nadrobilam wieczorem na P mam nadzieje zebteraz bede miala wievej czasu i sie ogarne z jedzeniem. ..
6.sn. owsianka na mleku z twarogiem, orzechami wloskimi i jahodami goji, kawa.
9.30. Jablko,kawa.
12.20. 2 kromki razowca z twarogiem poltlustym i 1/4 awokado, ogorkiem salata i pietruszka
15. Kawa kilka migdalow pasek gorzkiej cZekolady (w oczekiwaniu na egzamin)
19. W restauracji; steka wolowy 200g, wiejskie frytki, salatka grecka, lampka wina wytrawnego.
21. 2 kawalki tortu kajmakowego z bita 鄉ietan, lampka szampana

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:55
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:58   #872
mysz899
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 264
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez Unex Poka wiadomo嗆
Sorry, ale jestes az taka ograniczona? ( bez obrazy..)
Zamiast czekolady kup sobie 2 kg marchewek, wyjdzie Ci na zdrowie.
Energetyk out. Skoro nie jesz miesa, poczytaj jak wegetarianie dostarczaja bialko, a to, ze jestes wegatarianka nie oznacza, ze Ciebie to nie obowiazuje.
Gdzie wegle, jakas kasza, ryz, makaron - pelnoziarniste, chleb pelnoziarnisty, gdzie jakies tluszcze, gdzie jakies bia趾o, gdzie jakis twarog, ryby ?
Ptasia grypa?

Jak masz promowac takie jadlospisy, to zaniechaj lepiej
A jak nie wiesz jak komponowac swoje posilki, to poczytaj JAK. Jest kilka cz瘰ci tego w徠ku, moze co wyniesiesz.
Wiesz ile wynosi Twoje zapotrzebowanie? jakie proporcje BTW ?
Wiesz o pozywnych sniadaniach, bia趾owych kolacjach, bo CHYBA NIE
Nie jestem ekspertem, ale chyba kazdy zobaczy, a raczej nie zpbaczy pozytywnych stron Twojego jadlospisu.

Moje R na jutro

I jajecznica z 2ch jaj z szynk, z pomidorem, papryka, cebula, na lyzce masla roslinnego
II grillowana piers z kurczaka- ma造 kawa貫k, ma造 jogurt nat z orzechami i pestkami dyni
III papryka faszerowana miesem mielonym, z pieczarkami, cebula, odrobina ciemnego ryzu, szpinakiem - zapiekana
IV ala spagetti robione z marchwi ( pasma marchwi, robione ze struzka do warzyw/owocow z dwoch sporych marchwi) - marche ugotowana, dodany ca造 skrojony pomidor, odorbin sera . dla smaku i sos zrobiony z jog nat. i przypraw. ( jeszcze dopracuje ten przepis )

Mo瞠 z czasem si poprawi m鎩 jad這spis.Jadam bia趾o z warzyw str帷zkowych.Z w璕li jem kasze i czasem makaron pe軟oziarnisty.
Wiem jakie mam BMI jest w normie.好iadania nie jem bo mdli mnie po lekach na niedoczynno嗆 tarczycy i ze wzgl璠u na chorob i ograniczony metabolizm mam jesc po這we porcji ni zazwyczaj jad豉m.
Ograniczona w jakim sensie?Finansowym tak jestem bo nie mam sta貫j pracy.Energetyk musi by nie potrafie go nie wypi.Twarozki lubie,t逝szczy nie jem bo zle si po nich czuje .Gdybym mia豉 wszystko jesc naraz wazylabym znowu 1o kilo wi璚ej.
T逝ste potrawy to ju w ogole ,oliwa,olej nie tak mi zosta這 bo kiedy liczy豉m kazda kalorie i jad豉m tylko jogurt i kromke chleba wiec teraz chyba mam lepszy jad這spis

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
Dzie egzaminu znanego na 4 )))) 鈍i皻uje!
6.sn. owsianka na mleku z twarogiem, orzechami wloskimi i jahodami goji, kawa.
9.30. Jablko,kawa.
12.20. 2 kromki razowca z twarogiem poltlustym i 1/4 awokado, ogorkiem salata i pietruszka
15. Kawa kilka migdalow pasek gorzkiej cZekolady (w oczekiwaniu na egzamin)
19. W restauracji; steka wolowy 200g, wiejskie frytki, salatka grecka, lampka wina wytrawnego.
21. 3 kawalki tortu kajmakowego z bita 鄉ietan, lampka szampana

zjad豉 biedne zwierze
mysz899 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:01   #873
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

U (walczymy o @).

I Owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 造瞠czka manny, szklanka mleka 0.5%, 造磬a mieszanki studenckiej, 5 migda堯w, 1/2 banana, p馧 造瞠czki cappuccino czekoladowego)
II jab趾o
III bu趾a grahamka z serkiem Turek o smaku rzodkiewki, li軼iem sa豉ty i pomidorkiem koktajlowym
IV spaghetti z sosem bolo雟kim, mielonym mi瘰em z indyka i odrobin sera mozzarella
V galaretka z owocami (z kawiarni)
VI 2 kromki chleba ko這dziej z serkiem Turek, plastrem 鄴速ego sera i 2 li嗆mi sa豉ty; sa豉tka z mixu sa豉t z rukol, 4 pomidork闚 koktajlowych, 造磬i pestek z dyni i 造磬i sosu sojowego; melisa.

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:27
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:05   #874
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:
Napisane przez mysz899 Poka wiadomo嗆
Mo瞠 z czasem si poprawi m鎩 jad這spis.Jadam bia趾o z warzyw str帷zkowych.Z w璕li jem kasze i czasem makaron pe軟oziarnisty.
Wiem jakie mam BMI jest w normie.好iadania nie jem bo mdli mnie po lekach na niedoczynno嗆 tarczycy i ze wzgl璠u na chorob i ograniczony metabolizm mam jesc po這we porcji ni zazwyczaj jad豉m.
Ograniczona w jakim sensie?Finansowym tak jestem bo nie mam sta貫j pracy.Energetyk musi by nie potrafie go nie wypi.Twarozki lubie,t逝szczy nie jem bo zle si po nich czuje .Gdybym mia豉 wszystko jesc naraz wazylabym znowu 1o kilo wi璚ej.
T逝ste potrawy to ju w ogole ,oliwa,olej nie tak mi zosta這 bo kiedy liczy豉m kazda kalorie i jad豉m tylko jogurt i kromke chleba wiec teraz chyba mam lepszy jad這spis

zjad豉 biedne zwierze
Nie mowie o BMI, zobacz dokladnie co napisa豉m, poczytaj, jest sporo watkow na wizazu i na innych stronach, zebys sie mogla edukowa w tym zakresie. Zobacz co znaczy zbilansoany jadlospis, bo sie wyniszczysz takim jedzeniem. Tez mam problemy tarczycowe a jakos probuje..
Tluszcze to nie tylko smalec, kobito. Mowimy o zdrowych tluszczach - tez poczytaj.
Zjadac polowe porcji nie zmaczy nie jesc prawie nic wartosciowego
Masz chyba powazne zaburzenia odzywiania...
Zobacz jak wygladaja jadlospisy innych, s podobne ? Bo IMO w ogole.

Nie skomentuje, poni瞠j poziomu.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:09   #875
dezett
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

zjad豉 biedne zwierze
Mhm...

poza schemat.
Stary 2013-09-20, 22:13   #876
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Nie mowie o BMI, zobacz dokladnie co napisa豉m, poczytaj, jest sporo watkow na wizazu i na innych stronach, zebys sie mogla edukowa w tym zakresie. Zobacz co znaczy zbilansoany jadlospis, bo sie wyniszczysz takim jedzeniem. Tez mam problemy tarczycowe a jakos probuje..
Tluszcze to nie tylko smalec, kobito. Mowimy o zdrowych tluszczach - tez poczytaj.
Zjadac polowe porcji nie zmaczy nie jesc prawie nic wartosciowego
Masz chyba powazne zaburzenia odzywiania...
Zobacz jak wygladaja jadlospisy innych, s podobne ? Bo IMO w ogole.

Nie skomentuje, poni瞠j poziomu.

Wiem,瞠 nie chodzi o smalec tylko oliwe itp.ale oboj皻nie po jakim t逝szczu mam problemy zo豉dkowe.Nie mamproblemow z jedzeniem,kiedys mia豉m bo wazylam 46 kg ale potem uty豉m przez tarczyce i teraz wracam do figury
Stary 2013-09-20, 22:27   #877
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Wiem,瞠 nie chodzi o smalec tylko oliwe itp.ale oboj皻nie po jakim t逝szczu mam problemy zo豉dkowe.Nie mamproblemow z jedzeniem,kiedys mia豉m bo wazylam 46 kg ale potem uty豉m przez tarczyce i teraz wracam do figury

Z ciekawo軼i, pr鏏owa豉 i嗆 z tym do lekarza? Swego czasu mia豉m ten sam problem, sko鎍zy si z wizyt u dietetyka - stopniowo wprowadzano mi t逝szcze (powoli, od praktycznie znikomych ilo軼i), a organizm zaskoczy. Organizm by zwyczajnie wyja這wiony (!) na skutek z貫j diety. Patrz tak瞠 tw鎩 jad這spis...
Stary 2013-09-20, 22:35   #878
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:

Moje R na jutro

I jajecznica z 2ch jaj z szynk, z pomidorem, papryka, cebula, na lyzce masla roslinnego
II grillowana piers z kurczaka- ma造 kawa貫k, ma造 jogurt nat z orzechami i pestkami dyni
III papryka faszerowana miesem mielonym, z pieczarkami, cebula, odrobina ciemnego ryzu, szpinakiem - zapiekana
IV ala spagetti robione z marchwi ( pasma marchwi, robione ze struzka do warzyw/owocow z dwoch sporych marchwi) - marche ugotowana, dodany ca造 skrojony pomidor, odorbin sera . dla smaku i sos zrobiony z jog nat. i przypraw. ( jeszcze dopracuje ten przepis )

Jad這spis smakowity, ALE...odrobina ciemnego ry簑 na ca造 dzie, czyli to Tw鎩 jedyny w璕lowodan, strasznie uci皻e, zbyt radykalnie, nie wyjdzie Ci to na dobre.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:37   #879
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Z ciekawo軼i, pr鏏owa豉 i嗆 z tym do lekarza? Swego czasu mia豉m ten sam problem, sko鎍zy si z wizyt u dietetyka - stopniowo wprowadzano mi t逝szcze (powoli, od praktycznie znikomych ilo軼i), a organizm zaskoczy. Organizm by zwyczajnie wyja這wiony (!) na skutek z貫j diety. Patrz tak瞠 tw鎩 jad這spis...

By豉m raz u dietetyka ale nic nie dalo.Mam blokad do t逝szczy zaraz mi nie dobrze jest.Po prostu nie prze趾n ,tak samo nawet z t逝szczem na zupie czy sosie nie zjad豉m dop鏦i go nie zebra豉m.
Stary 2013-09-20, 22:38   #880
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Serek homo (186kcal)
energetyk (na堯g)115kcal
Bu趾a (nie wiem ile kcla)z pomidorem
Czekolada(118,5)gorzka 25g
Zupa grzybowa(z proszku)277kcal
Du篡 kefir i ziemniaki
Woda z jodem i sokiem z cytryny
Chyba nie zapomnia豉m o niczym

--------------------------------------------------
Jestem wege
By這 69kg
Jest 55kg
Cel 50kg
Nie wdawajcie si wcale w dyskusje, mysz899raz na jaki czas "przychodzi" na ten w徠ek wrzucaj帷 swoje "jad這spisy" i UWAGA nic do niej nie dociera.

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-09-20, 22:40   #881
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Jad這spis smakowity, ALE...odrobina ciemnego ry簑 na ca造 dzie, czyli to Tw鎩 jedyny w璕lowodan, strasznie uci皻e, zbyt radykalnie, nie wyjdzie Ci to na dobre.
Wiesz, zdaj sobie spraw z tego, ale dodawa豉m tu regularnie jadlospisy, oceniane na ok, albo lekko do poprawki.Byly cwiczenia a nic nie leci ani cm ani kg, wiec probuje cos takiego. Chociaz moze faktycznie przesadzi豉m
Dzi瘯i

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Nie wdawajcie si wcale w dyskusje, mysz899raz na jaki czas "przychodzi" na ten w徠ek wrzucaj帷 swoje "jad這spisy" i UWAGA nic do niej nie dociera.

Dzi瘯i za rad, nie wiedzia豉m

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:01
Stary 2013-09-20, 22:53   #882
mysz899
Raczkowanie

Cytat:

nie dowidzisz czy co ze jestem nowa?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

jeste軼ie zalosne i tyle zazdro郾ice jecie jak swinie zaraz wam ryje urosna

UNEX to co do mnie napisalas na priv jest poni瞠j poziomu puknij si w glowke mo瞠 echo odpowie
-------------------------------------------------------------------------------------
Jestem wege
By這 69kg
Jest 55kg
Cel 50kg

Edytowane przez mysz899
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:01
Stary 2013-09-20, 23:13   #883
Deneuves
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 30

Jak narazie to Ty wygl康asz na tak jakby czego tu zazdro軼i豉.. jeste chyba jedyn jak tu widzia豉m 瞠by objada豉 si czekolad, zamiast zje嗆 co zdrowego i u這篡 to w 豉dny, sensowny jad這spis jak dziewczyny tutaj to robi wi璚 kochana powodzenia
Stary 2013-09-20, 23:21   #884
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deneuves Poka wiadomo嗆
Jak narazie to Ty wygl康asz na tak jakby czego tu zazdro軼i豉.. jeste chyba jedyn jak tu widzia豉m 瞠by objada豉 si czekolad, zamiast zje嗆 co zdrowego i u這篡 to w 豉dny, sensowny jad這spis jak dziewczyny tutaj to robi wi璚 kochana powodzenia

Objada豉?25g to ob瘸rstwo mo瞠 ty zazdro軼isz widocznie a ja to niby czego ?Jadam roznie zale篡 od czasu i portfela niestety czasem nie mam nic do jedzenia wiec nic nie wiesz a si wypowiadasz nie na temat
wiec powodzenia

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

uk豉danie jad這spisu jest bez sensu jak uloze sobie np. na kilka dni a nast瘼ne dni nie mam ju za co kupic jedzenia wiec jak mam zachowa rownowage???mo瞠 pomy郵cie zanim si na mnie rzucicie ,ze wy sobie uk豉dacie jad這spisy a inni nie maja na chleb zwykly a co dopierona pe軟oziarnisty

zw豉szcza jak si nie ma pomocy z nikad,samemu si utrzyma,oplacic mieszkanie,rachunki,kredy ty i co zostaje z wyplaty?nic nie zostaje takie realia

Edytowane przez mysz899
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:22
Stary 2013-09-21, 00:21   #885
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, zdaj sobie spraw z tego, ale dodawa豉m tu regularnie jadlospisy, oceniane na ok, albo lekko do poprawki.Byly cwiczenia a nic nie leci ani cm ani kg, wiec probuje cos takiego. Chociaz moze faktycznie przesadzi豉m
Dzi瘯i

No to lepiej nie pr鏏uj
Dieta niskow璕lowodanowa powinna i嗆 w parze z bardzo du膨 ilo軼i t逝szczy, u Ciebie tak nie jest, lepiej nie skacz tak z warto軼iami.
Zachowaj proporcj 30/40/30 najbardziej optymaln.
Jest tyle durnych mit闚 o tych w璕lach, powielanych nawet tutaj, 瞠 szkoda gada.
A tarczyca do prawid這wej pracy potrzebuje w璕li, wi璚 nie 鈍iruj bo sobie j rozregulujesz.

Buziaki

Poza tym mo瞠 Ty nie chudniesz bo w豉郾ie za ma這 jesz?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-09-21, 11:00   #886
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
No to lepiej nie pr鏏uj
Dieta niskow璕lowodanowa powinna i嗆 w parze z bardzo du膨 ilo軼i t逝szczy, u Ciebie tak nie jest, lepiej nie skacz tak z warto軼iami.
Zachowaj proporcj 30/40/30 najbardziej optymaln.
Jest tyle durnych mit闚 o tych w璕lach, powielanych nawet tutaj, 瞠 szkoda gada.
A tarczyca do prawid這wej pracy potrzebuje w璕li, wi璚 nie 鈍iruj bo sobie j rozregulujesz.

Buziaki

Poza tym mo瞠 Ty nie chudniesz bo w豉郾ie za ma這 jesz?
My郵isz, ze za ma這 ?

Wlasnie wstawiam tu regularnie, zeby kto podpatrzyl jak to wyglada.
Nie schudlam prawie nic, a juz leci prawie 2 miesiac, cwiczenia s, zroznicowane i silowe, aeroby i inne. I nie mowi tu o wadze, bo bardziej zalezy mi na cm, one tez nie bardzo polecia造.
Jedzenie takie jak wida, z tym, ze ja si tym najadam. Tzn tak na pocz徠ek moglabym w siebie wi璚ej powciska, ale nie za bardzo wiem co jeszcze. My郵, ze moglabym np 3x w tyg makrele wcisn望, czy sledzie s odpowiednie? ( nie, w zadych sosach, ani olejach, tylko takie najzwyklejsze )
Prosz o rad, bo jako mnie to przygniot這 wszystko Moglaby co naskroba do mnie na priv, zeby tu offtopu nei robic ?

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:09
Stary 2013-09-21, 11:34   #887
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

Co oznacza "wychodzenie z drastycznej diety", czym ona by豉? Widz, 瞠 nie masz niedowagi, ale czy owa dieta nie wprowadzi豉 jakich spustosze w Twoim organizmie?

Sk豉dniki w Twoim menu warto軼iowe, ale same posi趾i s do嗆 chaotycznie skomponowane. Skoro jesz ju makaron, to po co ziemniaki w tym samym posi趾u? No i 4 jajka dziennie to troch monotematycznie .

nie dowagi nie mam, za to psycha upad豉.. dieta 1100kalori (nawet i mniej) przy 獞iczeniach, liczenie ka盥ego i zwa穎nego produktu. Dieta z ma陰 ilo軼i t逝szczu i wszystko na ligtach doprowadzi這 do tego, 瞠 zacz窸y si 鈍irowania i kompulsy..

ziemniaki i makaron wysz這 kalorycznie mniej wi璚ej jak p馧 woreczka ry簑 a, 瞠 robi wsp鏊ny obiad dla siebie i T to wzi窸am i t ma陰 ga趾 ziemniaka.

dzi瘯i za ruszenie jad這spisu
i faktycznie, mia豉m jaki jajowaty dzie

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:37
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:00   #888
Korlat
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 779
GG do Korlat

Wrzucam moj wczorajszy i bardzo prosi豉bym o ocene.

Staram si bezskutecznie schudnac od d逝窺zego czasu, mam dosyc mocno rozregulowany metabolizm (dukan zakonczony jakies 2 lata temu ) duzo 獞icze, ale g堯wnie areoby/interwa造, z silowym czekam az si obronie, bo teraz to m鎩 plan dnia wygl康a strasznie chaotycznie. Ale my郵e ze mo瞠 to mi w ko鎍u ruszy ta wag, bo na tym mi g堯wnie zalezy, bo z obwod闚 costam leci opornie.

Wi璚 moje R:

I sniadanie: 2 lyzki platk闚 owsianych, 2 lyzki otr帳 owsianych, 1 lyzka prazonej gryki b/c z nektarynk i duzym jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem 1,5%
II sniadanie: serek wiejsci z lyzeczka miodu
Lunch: salata lodowa z feta, kukurydza, ziarnami dyni i pomidorem z oliwa z oliwek
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja: piers z kurczaka z warzywami na patelnie + serek wiejski z dzemem s這dzonym naturalnym sokiem (na deser )

Mam nadzieje, 瞠 nie najgorzej, wczoraj by dzie bez treningu.

Dzisiaj jeszcze nie wiem bo zaraz wybieram si na zakupy, ale wieczorem wrzuce.

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:57   #889
mysz899
Raczkowanie

M鎩 dzisiejszy jad這spis jest lepszy z czasem na pewno si poprawi i nie g這dze si jak niekt鏎e wypisywa造.
Ka盥y ma inny zo豉dek i jada r騜ne porcje.
Sugestie sa mile widziane ale bez napadow agresji
Dzis pozno wsta豉m tak瞠 mo瞠 si wydawac ma這 ale ka盥y ma inne zapotrzebowanie

Sur闚ka z buraczk闚350g,kefir,energ etyk (ograniczam)
kaszotto(z warzywami str帷zkowymi -bia趾o,pieczarki)
Na kolacje serek twarozkowy do tego bu趾a,pomidor
Po takim jedzeniu nie jestem ociezala
Na razie nie 獞iecze wiec to tez nale篡 brac pod uwag.Wiadomo,ze osoby cwiczace musza jesc wiecej

woda z jodem i cytryn
--------------------------------------------------------------
Stary 2013-09-21, 15:47   #890
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

A nie jeste ospa豉 po takim jedzeniu ? Ja to bym si造 nie mia豉....

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:29   #891
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆

To chyba do mnie pytanie
Nie jestem ospa豉 i mam du穎 energii.Kiedys jad豉m du穎 wi璚ej typowe polskie obiady ziemniaki itp.wtedy to dopiero nie mia豉m si造,ciagle spa豉m.Mam spowolniony metabolizm od niedoczynno軼i tarczycy i mam zalecenia,瞠by jesc o polowe mniejsze porcje ni kiedy.I to dzia豉 bo ju nie tyje ,waga stoi od dawna ta sama 55kg.
Czuje si dobrze i wyniki badan mam dobre bo nie dawno sobie robi豉m.
Stary 2013-09-21, 17:53   #892
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
To chyba do mnie pytanie
Nie jestem ospa豉 i mam du穎 energii.Kiedys jad豉m du穎 wi璚ej typowe polskie obiady ziemniaki itp.wtedy to dopiero nie mia豉m si造,ciagle spa豉m.Mam spowolniony metabolizm od niedoczynno軼i tarczycy i mam zalecenia,瞠by jesc o polowe mniejsze porcje ni kiedy.I to dzia豉 bo ju nie tyje ,waga stoi od dawna ta sama 55kg.
Czuje si dobrze i wyniki badan mam dobre bo nie dawno sobie robi豉m.
skoro tak piszesz...

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:50   #893
blax5
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 221

Nie b璠 lepiej komentowa tego co si tu wyrabia... Wlepiam wi璚 dla siebie i lec dalej.

Utrzymanie:

I. twarogowe knedle podane z du篡m, podduszonym jab趾iem polane syropem klonowym i posypane cynamonem

II. serek wiejski z nap璚znia造mi, suszonymi 郵iwkami, orzechami nerkowca i tward cz窷ci surowego broku豉 (chyba najlepsza cz窷 )

III. pieczona 這patka w zupie grzybowej podana z kasz j璚zmienn, kr鏒ko podgrzan papryk i og鏎kami z pietruszk ze s這ika

IV. orkiszowy omlet biszkoptowy z nektarynk i tahini kakaowym

S warzywa x2, a jak zg這dniej to b璠 i marchewki znowu
blax5 jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 18:50   #894
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
skoro tak piszesz...

Tak pisze bo tak jest wiec ten wielokropek jest niepotrzebny
Wstajac w po逝dnie by豉by w stanie zje嗆 wi璚ej?No ja nie jestem w stanie zje嗆 wi璚ej a w soboty tak w豉郾ie wstaje
Stary 2013-09-21, 19:08   #895
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 066

R (ale nie wygl康a to do ko鎍a tak jak bym chcia豉):

I. 2 kromki razowca z p馧t逝stym twarogiem, jogurtem nat., pomidorem i szczypiorkiem
II. miseczka krupniku (z mi瘰em)
III. kotlet z kurczaka (niestety w panierce, jestem u rodzic闚 ), z 造磬 puree z ziemniak闚 i ogromn ilo軼i buraczk闚 z chrzanem
~szklanka koktajlu (ma郵anka, truskawki, gruszka)
IV. solidna porcja sa豉tki jarzynowej (jajka, marchewka, jab趾o, pietruszka, seler, por, ziemniaki, og鏎ki kiszone, kukurydza + sos: g堯wnie jogurt naturalny, 郵adowe ilo軼i majonezu, musztarda, sok z cytryny, s鏊 i pieprz)

Cudem tylko uda這 mi si odchudzi troch sa豉tk (namiesza豉m sama sos i znacznie ograniczy豉m zawarto嗆 ziemniak闚 i kukurydzy). Z rodzicami nie ma lekko.

Cytat:
Sur闚ka z buraczk闚350g,kefir,energ etyk (ograniczam)
kaszotto(z warzywami str帷zkowymi -bia趾o,pieczarki)
Na kolacje serek twarozkowy do tego bu趾a,pomidor
Po takim jedzeniu nie jestem ociezala
Niemo磧iwe.

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2013-09-21 o 19:32
scandalistka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:16   #896
dezett
Zadomowienie

R/U

sn. owsianka standardowo (mleko,twar鏬,orzechy wloskie, p豉tki 4造zki) po這wka grapefruita, zielona herbata.
obiad. smazony na oleju dorsz 200g., kilka ziemniak闚 gotowanych, sur闚ka z kapusty kiszonej. (* po tym obiedzie bardzo bolala mnie watroba chyba by這 za t逝ste, sma穎na ryba ?? ..)
40 min rower rekreacyjnie.
18.30 podwieczorek: 2 kruche babeczki z budyniem, szklanka malin, 2 paski mlecznej czekolady.
21. 2 kromki razowca z w璠lin z kurczaka, rukol i pomiodrem

Martwi mnie to, 瞠 po t逝szczach boli mnie wlasnie watroba np. jak zjem wiecej orzech闚, czy "normalny" obiad jak smazony kotlet czy ryba lub dodam wiecej oleju/oliwy do sa豉tki.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-09-21 o 19:17
Stary 2013-09-21, 21:01   #897
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scandalistka Poka wiadomo嗆
R (ale nie wygl康a to do ko鎍a tak jak bym chcia豉):

I. 2 kromki razowca z p馧t逝stym twarogiem, jogurtem nat., pomidorem i szczypiorkiem
II. miseczka krupniku (z mi瘰em)
III. kotlet z kurczaka (niestety w panierce, jestem u rodzic闚 ), z 造磬 puree z ziemniak闚 i ogromn ilo軼i buraczk闚 z chrzanem
~szklanka koktajlu (ma郵anka, truskawki, gruszka)
IV. solidna porcja sa豉tki jarzynowej (jajka, marchewka, jab趾o, pietruszka, seler, por, ziemniaki, og鏎ki kiszone, kukurydza + sos: g堯wnie jogurt naturalny, 郵adowe ilo軼i majonezu, musztarda, sok z cytryny, s鏊 i pieprz)

Cudem tylko uda這 mi si odchudzi troch sa豉tk (namiesza豉m sama sos i znacznie ograniczy豉m zawarto嗆 ziemniak闚 i kukurydzy). Z rodzicami nie ma lekko.

Niemo磧iwe.

Mo磧iwe bo ka盥y organizm jest inny

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
R/U

sn. owsianka standardowo (mleko,twar鏬,orzechy wloskie, p豉tki 4造zki) po這wka grapefruita, zielona herbata.
obiad. smazony na oleju dorsz 200g., kilka ziemniak闚 gotowanych, sur闚ka z kapusty kiszonej. (* po tym obiedzie bardzo bolala mnie watroba chyba by這 za t逝ste, sma穎na ryba ?? ..)
40 min rower rekreacyjnie.
18.30 podwieczorek: 2 kruche babeczki z budyniem, szklanka malin, 2 paski mlecznej czekolady.
21. 2 kromki razowca z w璠lin z kurczaka, rukol i pomiodrem

Martwi mnie to, 瞠 po t逝szczach boli mnie wlasnie watroba np. jak zjem wiecej orzech闚, czy "normalny" obiad jak smazony kotlet czy ryba lub dodam wiecej oleju/oliwy do sa豉tki.

Ja tez tak mam ,jeszcze dawniej jak jad豉m mieso sma穎ne to wlasnie bola mnie brzuch to samo orzechy czy inne tluszcze np. oliwa

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:

Mi w豉郾ie brakuje sily jak zjem za du穎 od razu chce mi wtedy spa a tak przez caly dzie zalatwiam rozne sprawy i czuje si swietnie
Stary 2013-09-21, 21:34   #898
luminosa
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 92

dzisiejsza R

I. owsianka na mleku z cynamonem, odrobin miodu cynamonowego, tartymi orzechami w這skimi, s這necznikiem i p豉tkami migda這wymi
II. p馧 woreczka ry簑 br您owego z filetem z indyka na 造瞠czce oleju rzepakowego + broku造
III. 3 kanapki chleba razowego: 2 z tu鎍zykiem w sosie w豉snym, 1 z serem twarogowym i szynk z kurczaka, pomidor + ciastko owsiane
IV. twar鏬 p馧t逝sty z nasionami dyni i s這necznikiem
luminosa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:09   #899
Shariana
Rozeznanie

U.
Dawne diab造 nie znikn窸y...

I Omlet z 2 jaj z par闚k drobiow, kilkoma pomidorkami i 造磬 twarogu z czosnkiem, sma穎ny na 造瞠czce oleju; herbata zielona
II jab趾o
III owsianka Activia o smaku truskawkowym z 2 造磬ami musli orzechowego
IV spaghetti, czy te makaron (nieco wi璚ej, ni kubek ugotowanego - to doskona豉 miarka ) z odrobin mi瘰a z indyka (niewiele go zosta這...)
40 minut jazdy na rowerze, -450 kalorii, wierz帷 licznikowi
V koktajl z jogurtu naturalnego 0%, 2 郵iwek ze sk鏎k, 1/2 造瞠czki cukru i 造瞠czki ziaren s這necznika
VI 2 kromki chleba staropolskiego (z Lidla) z serkiem Turek, 2 cienkimi plastrami szynki z indyka, 3 li嗆mi sa豉ty i pomidorkiem; sa豉tka z miksu sa豉t, 4 pomidork闚 koktajlowych, 造磬i pestek z dyni i 造瞠czki sosu sojowego; melisa
Stary 2013-09-21, 22:45   #900
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 15

cze嗆 dziewczyny
znowu wpadam po d逝窺zej przerwie, na bie膨co czytam posty ale si a tak nie udzielam, bo mniej wi璚ej nauczy豉m si komponowa posi趾i, ale nie s one a tak ciekawe i inspiruj帷e jak niekt鏎ych z Was, dlatego nie ma co wstawia zbyt cz瘰to
chc tylko powiedzie, 瞠 wydaje si, 瞠 @ powr鏂i這 na dobre, dosta豉m ponownie po 33 dniach, wi璚 jestem w niebie jedzenie t逝szczy dzia豉 cuda!

moje typowe U szkolne
I owsianka na mleku ry穎wym z 6-7 造瞠k p豉tk闚 z malinami - w豉軼iwie jedyny pow鏚, dla kt鏎ego chce mi si wstawa o 6.30
II tu najcz窷ciej jaki owoc plus jogurt lub serek homo lub wiejski
III kanapka (raz z pszennego, raz z 篡tniego, pe軟oziarnistego pieczywa, r騜nie to bywa ^^) z mas貫m, jak捷 w璠lin, sa豉t, og鏎ek lub inne warzywko do pochrupania
IV obiad w domu, to codziennie si zmienia, wczoraj np mia豉m pulpety indyczo-wieprzowe, ziemniaki i sur闚k
jak mam ochot to tutaj deser- ostatnio mam faz na 3bity
V najcz窷ciej jajecznica z 2 jaj na ma郵e, pomidor, 2 kanapki z mas貫m- 1 z serkiem 鄉ietankowym, 1 z d瞠mem/nutell/miodem.

czuj si naprawd 鈍ietnie, trzymam wag (ok. 52 kg/169cm), jem w miar zdrowo, ale tak, jak mi smakuje i bez wi瘯szego kontrolowania si. po prostu bomba.

pozdrawiam was dziewczyny i dzi瘯uj za wszystkie rady
hanna_banana jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.