|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() teQiba, nie ma się co przejmować, jeśli masz takie zalecenie od lekarza, to trzeba iść na L4 Zarejstrowałam się wczoraj na stronie FP, ciekawe czy i kiedy przyjdzie zabawka ![]() Zafiksowałam się na kocyk z Minky dla dziecka. Czy któraś z Was ma taki i wie jak się to sprawuje?
|
|
#872 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
ale mój mąż wprost mi powiedział, że on się boi o dzidziusia, i szczerze powiem, że ja też Myślę, że w tej sytuacji najważniejsza jest szczerz rozmowa, powiedz mu co Cię boli, na pewno postara się to zmienić, facetowi trzeba prosto z mostu, kawę na ławę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak można być takim bucem??? dzidziuś śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moi Rodzice też byli zaniepokojeni kiedy oznajmiłam im ze idę na L4, szczególnie tato martwił się o mój etat, ale wytłumaczyłam im, że mam umowę na czas nieokreślony itd. Zrozumieli Nie denerwuj się na swoich Rodziców, myślę że ich postawa wynika z troski o Ciebie i twoją przyszłośćCytat:
|
|||||||||
|
|
|
#873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. No i powiedzcie mi czy to jest ludzkie zmuszać matki do rodzenia tak bardzo chorych dzieci ?! Jestem jak najbardziej za zostawieniem ustawy tak jak jest! Wróciłam od dentysty . Ogólnie moje zęby zawsze się strasznie sypały więc w ciąży znalazły kolejny powód by posypać się jeszcze bardziej .Mój dentysta powiedzial że dzisiaj wyrwać mi tą ósemkę to za duże ryzyko i woli ją zatruć i jakimiś tam sposobami przeciągnąć do mojego porodu.Powiedział mi też że w ciąży trzeba intensywniej dbać o higienę jamy bo właśnie wtedy śluzówka tragicznie wpływa na nasze dziąsła i stąd tak się w naszym stanie sypią zęby. Więc dziewczyny zęby trzeba myć przynajmniej 3 razy dziennie ( ja myłam 2). Najlepsza pasta to meridol (ale co 2 dzień trzeba umyć zwykłą), dodatkowo trzeba szorować delikatnie dziąsła by je wzmocnić (ale delikatnie ) no i na koniec wypłukać płynem (ale nie listerine itp bo to tylko odświeża oddech najlepiej płyn meridol). To jest złota rada mojego dentysty jak utrzymać zęby w całości do końca ciąży ![]() Aaaa tak z innej beczki dzisiaj wietrzenie magazynów w media markt no i w związku z naszym remontem zamówiliśmy z tż telewizor samsung w promocji za 1999zł jak by któraś była zainteresowana ![]() Bym zapomniała przez te głupie zęby :/ Gratuluje kolejnych tygodni u mnie startuje dziś 21tc Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-27 o 12:04 |
|||
|
|
|
#874 |
|
Moderator
|
Tak - TZ jest po mojej stronie
![]() A co do tego, ze rodzice boja sie o to ze nie bede miala gdzie wracac - to ja tez sie tego panicznie boje, ale zebym miala pewne miejsce pracy musialabym zostac bezdzietna
|
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Temat aborcji/terminacji jest bardzo trudny
chyba żadna z nas tak naprawdę na 100% nie wie co by zrobiła, gdyby była w takiej sytuacji.. i mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała decydować teraz myślę jedno, ale jak to się mówi "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"..
|
|
|
|
#876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
teqiba przykro mi, ze rodzice dodatkowo Cie stresuja, ale tak jak pisza dziewczyny, moze po prostu sie martwia i tak dziwnie to okazuja
nie przejmuj sie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak tylko Kate przekopiuje do siebie to usune z pierwszego ![]() No chyba ze sie nie zmiesci to w 3 post wkleje... Daj znac Kate Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-27 o 12:25 |
|
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
ech... mam wrażenie, że ktoś z góry testuje moją cierpliwość, wytrzymałość i granice martwienia się w ciąży...
byłam dzisiaj odebrać swoje wyniki morfologii i moczu, a że w tym czasie przyjmowała moja gin położna kazała mi do niej wejść, bo jak sama stwierdziła wyniki moczu bardzo jej się nie podobają... od kilku dni już czułam dyskomfort pęcherza, ciągłe parcie na mocz i efekt niewypróżnienia do końca.. okazało się, że w moczu jest prawie wszystko co nie powinno- białko, ciała ketonowe, bulrubina, nabłonki płaskie, śluz;/ gin zleciła usg pęcherza na wszelki wypadek bo dwa miesiące temu już miałam zapalenie pęhcerza, ale dostałam furagin i potem wyniki były dobre.. dała mi do wyboru wizytę w szpitalu bądź wizytę u niej prywatnie.. oczywiście wybrałam to drugie.. jutro idę na 11.30.. wtedy zdecydujemy też jaki antybiotyk... jedyne pocieszenie, że jak już u niej będę to zobaczę dzidziola.. jak nie urok to sraczka... ciągle coś;/
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-27 o 12:32 |
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny !
Okropnie lecicie z tematem ![]() Cieszę się za udane wizyty nawet te, które na początku były złe ehh NFZ... Też się wkurzam, że miesięcznie tyle kasy mi biorą, a nie korzystam z tego. ![]() Jeśli chodzi o terminację ciąży, to mnie tak uruchomiły wczoraj wiadomości, że już więcej na ten temat nie czytam i nie oglądam. tylko ja akurat widziałam wypowiedź kobiety, która była za zaostrzeniem przepisów. Darła się, że Ci co chcą zostawić te przepisy powinni się zamknąć, bo nigdy dzieci nie rodzili i nie nosili pod sercem. dla mnie hipokryzja.TeQiba a może Twój ojciec nie zdaje sobie sprawy co to znaczy zagrożona ciąża? Poza tym kiedyś było inaczej. Praca na polu najważniejsza, a jak się straciło dziecko, to nic. Zrobi się następne ![]() Poza tym myślę, że każda z nas może stracić pracę po porodzie, takie realia, ale jakbyśmy nie mogły sobie na to pozwolić, to przecież byśmy nie rodziły...
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję, czułaś jakiś ból sugerujący zapalenie pęcherza? aż się wystraszyłam o moje wyniki, lecę je odebrać
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
daj znać jak odbierzesz, oby u Ciebie było dobrze
|
|
#884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
generalnie ona jest z tych lekarzy, którzy uspokajają i proszą się niczym nie martwić, ale wzdychała długo nad tymi wynikami, bo nie wiedziała czy dac mi dzisiaj jakiś antybiotyk czy zrobić usg pęcherza.. jutro się wszystko wyjaśni, ale mam nadzieję, że to nic powaznego.
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że masz tż przy sobie przykro to mówić, ale miej jej zdanie w dupie i tyle ![]() Cytat:
ale jestem w stanie zrozumieć np. że przez kogoś przemawia 'religia' - tylko, że nie powinien innych namawiać do swojego zdania |
||
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kate1623 też mam problemy z zębami i w przyszły tyg idę znowu na kontrolę. Skorzystam z rad Twojego dentysty, może mi sie uda je jakoś uchować i gratuluje tc ![]() sisterqa zafundowali Ci okropne przeżycia 111kicia111 ![]() teQiba ![]() asienka213
|
||
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie o o chodzi, niech każdy ma swoją opinię ale też prawo, aby postąpić wedle swojego sumienia.
Jak mozna ustawą zmuszać kobietę aby urodziła dziecko niepełnosprawne albo jako następstwo gwałtu? to chore! Ja tez nie wiem, jak bym postąpiła, ale chce mieć prawo wyboru a na pewno nie zgadzam się, by zgraja polityków decydowała za mnie w tym względzie![]() idę z psem na spacer wystudzić emocje
|
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
Zaszalałam na allegro i zakupiłam materiały na kocyk
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, kilka śliwek i dwie kajzerki ze wszystkim co było w lodówce![]() A teraz oddychać nie mogę. Ech, dziecko....
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
|
#892 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Trzymaj sie Ekspresowa jestes Wieczorkiem jak usiade przed kompem to usune z pierwszego. Cytat:
I faktycznie z praca bywa roznie - moja kolezanka z pracy zdawaloby sie ze ma gwarancje powrotu bo dzialem kierowal syn dyrektorki od 15 lat, a ona byla jego prawa reka - a tu szok syn nagle zrezygnowal z pracy, dzial sie posypal i nie wiadomo co z nia bedzie. Cytat:
Chyba tak wlasnie zrobie - rodzice caly czas manipuluja moim zyciem, wlasnie grajac mi na psychice ![]() Chyba najwyzsza pora odciac pepowine. Gdy moja kuzynka poronila tylko powiedzeli ze zrobi sobie nastepne - takze oni sa z tych dla ktorych poronienie to nie koniec swiata
|
|||
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale oboje wiemy, że musi mieć pracę etatową, ze względu na to, że będzie dziecko i po prostu on musi się zabezpieczyć na przyszłość. Praca na umowę to może mniejsze pieniążki, ale są rożne świąteczne premie, zakłady pracy organizują często różne rzeczy dla dzieci, wczasy pod gruszą. Dlatego cieszę się, że mam stałą pracę. Zawsze wpadną jakieś bony na święta czy roczna premia. Dopuki żyłam sobie jak panienka, mogłam wydać to niejako na siebie, ale teraz jestem już prawie mamą, wiec muszę mysleć inaczej. W sumie i tak zwykle kupowałam jakiś sprzęt AGD do domu, coś mamie albo coś przydatnego. Dzieki temu teraz parę drobiazgów będę miała do domu (np blender do robienia zupek maluszkowi )
|
|
|
|
|
#894 | ||
|
Rozeznanie
|
A proszę bardzo. Póki co tylko z allegro
Minky http://allegro.pl/material-minky-zie...561498033.html, bawełna: http://allegro.pl/tkanina-michael-mi...533678562.html i tasiemka http://allegro.pl/tasiemka-tkana-far...574131907.htmlA efekt finalny ma być podobny do tego: http://www.bebebutik.pl/kocyki/kocyk-slonie.html Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
#895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak miałam Ale przeszło samo. Już jest normalnie |
||||
|
|
|
#896 |
|
Moderator
|
A bedziecie na rocznym macierzynskim (platny 80%) czy polrocznym 100%?
Bo ja chcialabym jednak chociaz ten rok spedzic z dzieckiem, wiec dla pracodawcy to i tak problem... |
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie szyję super, ale przynajmniej jest taniej ![]() Cytat:
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale znam kilka prywatnych firm ktore wlasnie tak dbaja o pracownikow. I maja nawet lepiej niz u nas w budzetowce. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Jeszcze nie podjelam tej decyzji. Nie wiem. |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
teqiba ja też ciągle się waham, i na chwilę obecną nie wiem jaki urlop wybiorę
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mature z maty pisałam a procent nie potrafię obliczyć 400zł stracę, ale jak już wspomniałam to rata za łóżko i rata kredytu z pracy też 200 się skończy w lutym, więc spoko ![]() Chociaż nie wiem w sumie ile mi wyjdzie za miesiąc. Teraz dopiero w paźdź. dostanę wypłatę za cały miesiąc wolnego, więc wtedy policzę, ale na pewno wezmę rok wolnego po urodzeniu, bo chciałabym jak najmniej wykorzystywać moją mamę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

i to ósemka chyba będę stała pod gabinetem zanim mój dentysta otworzy

ale mój mąż wprost mi powiedział, że on się boi o dzidziusia, i szczerze powiem, że ja też
Myślę, że w tej sytuacji najważniejsza jest szczerz rozmowa, powiedz mu co Cię boli, na pewno postara się to zmienić, facetowi trzeba prosto z mostu, kawę na ławę.
jak można być takim bucem??? 

Zdziwiło mnie to pytanie ale wytłumaczyłam jej wszystko, zaczynając od tego że za miesiąc w pracy i tak już nie będę potrzebna bo sobie pracę rozdzielą i kończąc na tym, że boję się o dziecko. A ona zaczęła mnie straszyć że jak nie pójdę do pracy to będę miała ciężki poród i psychicznie się wykończę siedząc w domu. Więc zapytałam czy zdaje sobie sprawę że ciąża jest zagrożona - a ona że teraz tak, ale w drugiej połowie ciąży może mi się poprawi a ja od razu zakładam że już do pracy nie zamierzam wracać 
Nie denerwuj się na swoich Rodziców, myślę że ich postawa wynika z troski o Ciebie i twoją przyszłość
Ale mąż wszytsko wie, on się nie musi doszkalac w kwestiach rozwoju dziecka... a ostatnio gadał, że z dzieckiem na spacer pierwszy raz to chyba gdzieś po 3 miesiacach 

dla mnie hipokryzja.

Perfect Housewife