|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
monka321 sliczny kocyk mara86 ups kurczę dobrze że wszystko dobrze się skończyło ![]() a wiecie mnie do dziś przeraża to wiaderko do kąpieli ![]() jak tam wszystkie te fałdki wymyć itp..nie wiem ![]() pamiętam jak moja mała jak zaczęła fikać, chlapała w wanience, wierzgała nózkami i machała rączkami i tak się cieszyła to wiaderko jakieś takie ciasne mi się wydaje i niewygodne ![]() ja mam tradycyjną wanienkę w dodatku RÓŻOWĄ - może mój syn nie będzie miał nam za złe że będzie się w niej kąpać bo nie uśmiecha mi się kupować drugiej ze względu na kolor
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-11-12 o 11:40 |
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że syn nie powinien Ci powiedzieć, że różowa odpada i koniec
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
To jednak dobrze mi się wydawało
![]() Cytat:
Czy wy też macie czasem taki gęsty, klejący śluz? Bo mi wypadła taka kulka bardzo gęstego przezroczystego śluzu i się zastanawiam czy to nie czop? Jak to jest
|
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej trochę miejsca zaoszczędzimy ![]() a co do kocyka to mnie właśnie tak naszło i zrobiłam a co byś chciała Cytat:
![]() mi kiedyś taki gil ciągnący poszedł i się przeraziłam ale miałam jednorazowo... A czop z tego co się orientuje to zazwyczaj jest podbarwiony krwią... |
||
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
cieszę się, że i ten wybór mam za sobą :P najgorzej przeglądać tysiące stron i czytać miliony opisów kiedyś się wziełam za takie wybieranie i odłożyłam 'na potem' - musze przyznać, że teraz było trochę łatwiej
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś ma jakieś wieści od headzik? Co u niej? Poprawiło sie coś?
headzik jak czytasz to napisz co u Ciebie
|
|
|
|
#877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i to oryginalne to podobno do maks roku, potem jest za małe. Ja zamierzam jak z pierwszego wyrośnie kupić następne tanie plastikowe wiaderko, i wyle.Ja bym chciała dwa kocyki, jeden lżejszy i jeden gruby. Oba w paski, w odcieniach morskiej zieleni, turkusu itp. Jakbyś była zainteresowana produkcją w celach zarobkowych, to dawaj znać na privie, ja chętnie kupię. Gruby miałby być mniej więcej taki, a cienki taki.. Wogóle strasznie mi się podoba ta faktura na tym cienkim, widziałam raz coś takiego w realu i uwielbiam.
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Ale z Was ranne ptaszki. Ja korzystam ile się da ze spania bo długo nie zaznam tej przyjemności ![]() Kurcze - ja mam znów całkiem inne zdanie co do tych wiaderek ![]() Nie przekonuję mnie to kompletnie. To trzymanie za główkę... na jednym filmiku widziałam jak dziecko się przekręcało a tata mu tak kurczowo tą główkę trzymał że dziecko sobie ją prawie ukręciło. Na innym sobie kichło i się podtopiło. Na kolejnych puszczali to dziecko i główka im uciekała do wody. Masakrycznie to wyglądało. A rodzice się cieszyli jak by było z czego. Podoba mi się mycie w wanience i cała ta ceremonia z tym związana i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy kąpać małego A mam takie pytanie - bo czytam i czytam o tych niemowlakach... piszą, że w nocy dziecko powinno mieć w pokoju 18 stopni. Czy na pewno? przecież jak mam tyle w domu to mi uszy marzną jestem strasznie ciepłolubna - może temu. Ale dziecko w nocy trzeba też nakarmić, przebrać... Nie wyziębi mi się w takiej niskiej temperaturze? koziemleko u mnie też coś takiego zauważyłam jakiś czas temu, raz czy dwa ale mnie to tak nie przeraziło jak Ciebie poszperam w necie i poczytam.Edytowane przez _Saskia_ Czas edycji: 2013-11-12 o 12:45 |
|
|
|
#880 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
Witam się po ciężkiej nocy - i mnie dopadła bezsenność, miejsca sobie nie moglam znaleźć, a potem spalam do 11![]() Cytat:
![]() Śliczny ten kocyk, ale się napracowałaś, ale efekt rewelacyjny Długo dziergałaś?Cytat:
no nie wiem, ale to wiaderko na malutkie wygląda...Baja trzymam kciuki za wizytę Kate
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-12 o 12:45 |
||
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
haha no w sumie tak
![]() Roane myślisz że będzie miał uraz do końca zycia?? ![]() ![]() koziemleko spokojnie, to raczej nie czop |
|
|
|
#882 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
jedna z droższych rzeczy z głowy ![]() Cytat:
Podobno gruszka nie zawsze wszystko wyciągnie i trzeba się namachać. Spróbuje tej Fridy co mi szkodzi Dziewczyny dzięki za kciuki pomogły mi bardzo .Siedziałam tam i mnie mdliło (z cytryną naprawdę jest niezłe tylko że dwa łyki,a nie cały kubek .Później dwie godzinki słuchając kłótni emerytów, czytając książkę i obserwując wiewiórkę za oknem ![]() Majka dostała po tym ulepku mega powera i postanowiła skopać mój pęcherz co nie było zbyt fajne ![]() Od rana jestem na nogach i padam już na twarz
|
||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
obiecałam opinię na temat pościeli Ala i As więc jestem ![]() od początku - pościel wysłana została 2 dni po zamówieniu (ale zamówienie robiłam po południu więc można liczyć 1 dzień), przyszła kurierem więc standardowo 1 dzień - czekałam dłużej przez weekend i wczorajsze święto Co pierwsze rzuciło mi się w oczy - myślałam, że kolor będzie ładniejszy wybrałam ten: http://alaias.istore.pl/pl/0599-10el...-braz.html#op1. Myślałam, że będzie ładnie brązowy, a jest taki trochę jakby sraczkowaty ale ogólnie spoko, biel to w miarę ogarnia i wygląda nie najgorzej Kołderka i poduszka jak to dla maluszka - płaskie takie jakieś ale takie powinno być. Są fajnie przeszywane, dzięki czemu wkład nie będzie się przesuwał Rożek - w życiu nie wywiążę tej wstążki którą dali do kompletu w taki sposób jak jest na zdjęciu, poza tym jedna wada - szkoda że nie jest ona przyszyta gdzieś do tyłu rożka, jest tylko jako dodatek - nie wiem czy nie będzie się zsuwać Ale z drugiej strony rożek ma rzepy, ładnie się składa, więc wstążka nie do końca potrzebna Bardzo fajny ten przybornik z kieszonkami, wydaje mi się że będzie wykorzystany na jakieś smoczki, grzechotki. Pielucha się tam zmieści, ale ja będę mieć przewijak na komodzie, więc tam będę trzymać takie rzeczy i tutaj miejsce mi się nie przyda. Ogólnie całość ładnie uszyta, bez wad, poza kolorem jestem zadowolona Dokupiłam jeszcze śpiworek - fajny, żyrafka śliczna To się rozpisałam, jakby któraś miała pytania to słucham ![]() Idę dalej rozpakowywać paczki ciuszków po moich siostrzeńcach
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
mona1 nie mam pojęcia
nie interesowałam się tak naprawdę tym wynalazkiem tak szczegółowo - jeśli chodzi o niektóre sprawy to jestem tradycjonalistką ![]() no ale chocby nawet to na 2 miesiące szkoda by mi było wydawać kasę a później i tak kupić wanienkę
|
|
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
Karolcia2401 - jak fajnie, że ktoś ją już ma
też chcę kupić wszystko do łóżeczka z tej firmy. Cieszę się, że to nie jest jakiś chłam
|
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
Saskia skąd masz takie emotki
?
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale lepiej zapytać niż coś przeoczyć tyle teraz tych przykrych historii na wizażu ![]() Cytat:
Poza tym jak dziecko ma się w tym pluskać ![]() Kurcze mi też zostało tylko 3,5 miesiąca
|
||
|
|
|
#888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten pierwszy może jeszcze przeglądałam niedawno jakiś blog gdzie babka sprzedawała swoje wyroby ale nie mogę go znaleźć :/ jak na coś trafię to dam Ci znać![]() Cytat:
Mi się wydaje, że jednak tej wody czasem jest za dużo a to jest tylko kwestia wyćwiczenia. Myślę, że na początek we dwie osoby trzeba będzie myć, żeby nie dopuścić do takich sytuacji Jak moja siostra była mała to strasznie mi się podobały kąpiele w wanience ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 |
|
Przyczajenie
|
a z tąd
a właśnie - czy Wy też macie już siarę w cycach? ja w 21 tygodniu czuje co mam tak mokro, a mi już po uciśnięciu brodawek leci taka przeźroczysto żółtawa wydzielina. To siara? czy co to kurde jest?
|
|
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ladny Ehh ja zawsze podziwiam prace reczne i zazdroszcze talentu bo sama ma do tego 2 lewe rece Cytat:
narazie mam wanienke po 1 dziecku A szczerze mowiac te wiaderka do mnie jakos nie przemawiaja Cytat:
skad wzielas takie fajne emotki
|
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki rozmiar wanienki kupujecie? powiem tak - jakbym miała takie zdolności jak Ty to bym sobie przez zimę kilka takich cudeniek udziergała Cytat:
![]() piersi mam jędrne, twarde, podejrzewam, że gruczoły mlekowe pracują ale siary na cale szczęście nie mam i mam nadzieję że do porodu nic mi kapać nie będzie
|
||
|
|
|
#893 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
czuję się jak dziecko we mgle, może ta szkoła rodzenia mi rozjaśni co nieco ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 |
|
Przyczajenie
|
na allegro jest kilka rozmiarów : 80, 84, 100, 102 - takie dojrzałam.
Jak już kupować to tą większą chyba. W cenie one nie różnią się znacząco. Rozmiarowo są różne stojaki pod wanienkę i trzeba patrzeć jeśli się takową zakupuje. Bo inaczej zonk - jedno nie pasuje do drugiego. |
|
|
|
#896 | |||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, to co napisałyście
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zakupię sobie zestaw szczotka+grzebyk, i tak samo obcinaczka do paznokci + możyczki - tak jak dziewczyny tu pisały nie jest to wielki wydatek, a nie wiadomo co się lepiej sprawdzi
|
||
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na badaniu USG w szpitalu stwierdzili u mnie torbiele 2-3cm na łozysku. Czy któras z was miała moze taki sam problem. Nic nie znalazłam o tym w sieci. Prosze o pomoc.
|
|
|
|
#899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 kilo to nic Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba kupię podobne wiaderko (oczywiście nie oryginalne) i spróbuję wielkie brawa ??Cytat:
|
|
#900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

a co byś chciała

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

ale wydaje mi się że w dalszym ciągu przeżywam wczorajszą moją kolizję z sarną. Ku przestrodzę uważajcie na drogach poza miastem. Dzięki bogu ucierpialo tylko auto. Ja cała, dzieć też, sarna również. Aż strach pomyśleć co by było gdybym jechała szybciej