Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 10:37   #871
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

monka321
sliczny kocyk

mara86 ups kurczę dobrze że wszystko dobrze się skończyło

a wiecie mnie do dziś przeraża to wiaderko do kąpieli
jak tam wszystkie te fałdki wymyć itp..nie wiem
pamiętam jak moja mała jak zaczęła fikać, chlapała w wanience, wierzgała nózkami i machała rączkami i tak się cieszyła
to wiaderko jakieś takie ciasne mi się wydaje i niewygodne

ja mam tradycyjną wanienkę w dodatku RÓŻOWĄ - może mój syn nie będzie miał nam za złe że będzie się w niej kąpać bo nie uśmiecha mi się kupować drugiej ze względu na kolor

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:40
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:51   #872
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
pamiętam jak moja mała jak zaczęła fikać, chlapała w wanience, wierzgała nózkami i machała rączkami i tak się cieszyła

ja mam tradycyjną wanienkę w dodatku RÓŻOWĄ - może mój syn nie będzie miał nam za złe że będzie się w niej kąpać bo nie uśmiecha mi się kupować drugiej ze względu na kolor
No właśnie zastanawiałm się czy tylko ja mam takie wątpliwości. Ale ja nigdy wiaderka nie rozważałam, więc nie doiinformowywałam się w temacie. Jak takiemu siedzącemu dziecku umyć fałdki na nóżkach np?

Myślę, że syn nie powinien Ci powiedzieć, że różowa odpada i koniec

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:52   #873
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

koziemleko on całe plecy zakrywa
To jednak dobrze mi się wydawało

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak, wiem - i też o to mi chodziło, że czegoś takiego jak zapeszanie na pewno nie ma
Oby

Czy wy też macie czasem taki gęsty, klejący śluz? Bo mi wypadła taka kulka bardzo gęstego przezroczystego śluzu i się zastanawiam czy to nie czop? Jak to jest
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:12   #874
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Piękny. Ja szukałam na allegro kogoś kto zrobiłby mi taki w zamian z odpowiednie honorarium, i nie znalazłam. A bardzo bym chciała taki hand made

No jasne że wystarczy takie zwykłe plebejskie wiaderko, tyle że najlepiej jakieś antypoślizgi na spód dokleić na wszelki wypadek. To oryginalne ma cenę z kosmosu.
Ja tam wogóle uważam że kąpanie niemowlęcia to czarna magia, ciężko musi być i tak i tak. Przecież i tu i tu trzeba główkę trzymać. Wogóle jak słyszę o położnych myjących noworodki pod kranem, prawie że przerzucających je sobie z ręki do ręki, to skóra mi cierpnie
co do wiaderka to tak właśnie myślałam przynajmniej trochę miejsca zaoszczędzimy
a co do kocyka to mnie właśnie tak naszło i zrobiłam a co byś chciała

Cytat:
myślę że będzie mu to wszystko jedno, ważne żeby woda byla ciepła

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Czy wy też macie czasem taki gęsty, klejący śluz? Bo mi wypadła taka kulka bardzo gęstego przezroczystego śluzu i się zastanawiam czy to nie czop? Jak to jest
mi kiedyś taki gil ciągnący poszedł i się przeraziłam ale miałam jednorazowo... A czop z tego co się orientuje to zazwyczaj jest podbarwiony krwią...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:15   #875
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Przybij! Mamy taki sam
cieszę się, że i ten wybór mam za sobą :P najgorzej przeglądać tysiące stron i czytać miliony opisów kiedyś się wziełam za takie wybieranie i odłożyłam 'na potem' - musze przyznać, że teraz było trochę łatwiej
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:18   #876
monkaa321
Zakorzenienie

ktoś ma jakieś wieści od headzik? Co u niej? Poprawiło sie coś?

headzik jak czytasz to napisz co u Ciebie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-12, 11:40   #877
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
[B]ja mam tradycyjną wanienkę w dodatku RÓŻOWĄ - może mój syn nie będzie miał nam za złe że będzie się w niej kąpać bo nie uśmiecha mi się kupować drugiej ze względu na kolor
Ta, a potem będziesz przez czterdzieści lat płacić za terapię, bo "mama mnie kąpała w różowej wanience"

Cytat:
No właśnie zastanawiałm się czy tylko ja mam takie wątpliwości. Ale ja nigdy wiaderka nie rozważałam, więc nie doiinformowywałam się w temacie. Jak takiemu siedzącemu dziecku umyć fałdki na nóżkach np?
Podobno wsadzasz rękę i myjesz, i tyle. Nie wiem, nie miałam okazji spróbować. Trzeba na wizażu wyszperać jakąś mamę która używała żeby odpowiedziała na trzysta pytań na temat wiaderka No i to oryginalne to podobno do maks roku, potem jest za małe. Ja zamierzam jak z pierwszego wyrośnie kupić następne tanie plastikowe wiaderko, i wyle.

Cytat:
a co byś chciała
Ja bym chciała dwa kocyki, jeden lżejszy i jeden gruby. Oba w paski, w odcieniach morskiej zieleni, turkusu itp. Jakbyś była zainteresowana produkcją w celach zarobkowych, to dawaj znać na privie, ja chętnie kupię. Gruby miałby być mniej więcej taki, a cienki taki.. Wogóle strasznie mi się podoba ta faktura na tym cienkim, widziałam raz coś takiego w realu i uwielbiam.
Stary 2013-11-12, 11:41   #878
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

mi kiedyś taki gil ciągnący poszedł i się przeraziłam ale miałam jednorazowo... A czop z tego co się orientuje to zazwyczaj jest podbarwiony krwią...
No to było przezroczyste, ale bardzo gęste. Na razie nic się nie dzieję, ale wolę zapytać może którąś też coś takiego spotkało. Zawsze to spokojniej
Stary 2013-11-12, 11:41   #879
_Saskia_
Przyczajenie

Dzień dobry
Ale z Was ranne ptaszki. Ja korzystam ile się da ze spania bo długo nie zaznam tej przyjemności

Kurcze - ja mam znów całkiem inne zdanie co do tych wiaderek
Nie przekonuję mnie to kompletnie. To trzymanie za główkę... na jednym filmiku widziałam jak dziecko się przekręcało a tata mu tak kurczowo tą główkę trzymał że dziecko sobie ją prawie ukręciło. Na innym sobie kichło i się podtopiło. Na kolejnych puszczali to dziecko i główka im uciekała do wody. Masakrycznie to wyglądało. A rodzice się cieszyli jak by było z czego.

Podoba mi się mycie w wanience i cała ta ceremonia z tym związana i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy kąpać małego

A mam takie pytanie - bo czytam i czytam o tych niemowlakach... piszą, że w nocy dziecko powinno mieć w pokoju 18 stopni. Czy na pewno? przecież jak mam tyle w domu to mi uszy marzną jestem strasznie ciepłolubna - może temu. Ale dziecko w nocy trzeba też nakarmić, przebrać... Nie wyziębi mi się w takiej niskiej temperaturze?

koziemleko u mnie też coś takiego zauważyłam jakiś czas temu, raz czy dwa ale mnie to tak nie przeraziło jak Ciebie poszperam w necie i poczytam.

Edytowane przez _Saskia_
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:45
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:44   #880
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśkiWitam się po ciężkiej nocy - i mnie dopadła bezsenność, miejsca sobie nie moglam znaleźć, a potem spalam do 11
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Mialam piekny sen, ze urodzilam juz dziunie moja :-D
Co prawda nie mielismy jeszcze fotelika nawet samochodowego, ale bylo super, a tu jeszcze 4 miesiace ..
Ty mówisz ze jeszcze, a ja coraz częściej myślę że do porodu zostalo mi już niewiele ponad 3 miesiące

Cytat:

Jak wam się podoba?
Śliczny ten kocyk, ale się napracowałaś, ale efekt rewelacyjny Długo dziergałaś?

Cytat:

a może to wiaderko jest tylko dla takich bardzo małych dzieci, a później kiedy dziecko się już nie mieści i i tak trzeba kupić wanienkę no nie wiem, ale to wiaderko na malutkie wygląda...

Baja trzymam kciuki za wizytę
Kate

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:45
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:50   #881
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę że będzie mu to wszystko jedno, ważne żeby woda byla ciepła
haha no w sumie tak

Roane myślisz że będzie miał uraz do końca zycia??

koziemleko spokojnie, to raczej nie czop

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 11:51   #882
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
przedebatowaliśmy dłuuuuuższą chwilę ;P i kupiliśmy fotelik
Cybex Aton http://minim.kz/image/cache/data/CYBEX/Carseats/Aton%20Fashion/Cybex%20Aton%20Fashion%20 Magenta-140x140.jpg (tylko nasz szary, nie różowy)
w testach same 4, ale i tak mamy nadzieję, że nigdy nie okaże się potrzebny poza przenoszeniem czasami dziecia

ufff, kolejna rzecz zaliczona, zostaje coraz mniej
Gratuluje jedna z droższych rzeczy z głowy

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Też mam problem ze snem ale wydaje mi się że w dalszym ciągu przeżywam wczorajszą moją kolizję z sarną. Ku przestrodzę uważajcie na drogach poza miastem. Dzięki bogu ucierpialo tylko auto. Ja cała, dzieć też, sarna również. Aż strach pomyśleć co by było gdybym jechała szybciej

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Ojej dobrze, że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Mogłabyś napisać coś więcej?

.
Podobno gruszka nie zawsze wszystko wyciągnie i trzeba się namachać. Spróbuje tej Fridy co mi szkodzi

Dziewczyny dzięki za kciuki pomogły mi bardzo .Siedziałam tam i mnie mdliło (z cytryną naprawdę jest niezłe tylko że dwa łyki,a nie cały kubek ), ale dałam radę .Walka o to kto za kim stał była, ale mnie obeszła bo pielęgniarka powiedziała ,że najpierw wchodzą panie które mają krzywą cukrową .Później dwie godzinki słuchając kłótni emerytów, czytając książkę i obserwując wiewiórkę za oknem
Majka dostała po tym ulepku mega powera i postanowiła skopać mój pęcherz co nie było zbyt fajne

Od rana jestem na nogach i padam już na twarz

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:52   #883
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Hej mamusie

obiecałam opinię na temat pościeli Ala i As więc jestem
od początku - pościel wysłana została 2 dni po zamówieniu (ale zamówienie robiłam po południu więc można liczyć 1 dzień), przyszła kurierem więc standardowo 1 dzień - czekałam dłużej przez weekend i wczorajsze święto
Co pierwsze rzuciło mi się w oczy - myślałam, że kolor będzie ładniejszy wybrałam ten: http://alaias.istore.pl/pl/0599-10el...-braz.html#op1. Myślałam, że będzie ładnie brązowy, a jest taki trochę jakby sraczkowaty ale ogólnie spoko, biel to w miarę ogarnia i wygląda nie najgorzej a dzięki haftowanej żyrafce wybaczę wszystko
Kołderka i poduszka jak to dla maluszka - płaskie takie jakieś ale takie powinno być. Są fajnie przeszywane, dzięki czemu wkład nie będzie się przesuwał
Rożek - w życiu nie wywiążę tej wstążki którą dali do kompletu w taki sposób jak jest na zdjęciu, poza tym jedna wada - szkoda że nie jest ona przyszyta gdzieś do tyłu rożka, jest tylko jako dodatek - nie wiem czy nie będzie się zsuwać Ale z drugiej strony rożek ma rzepy, ładnie się składa, więc wstążka nie do końca potrzebna
Bardzo fajny ten przybornik z kieszonkami, wydaje mi się że będzie wykorzystany na jakieś smoczki, grzechotki. Pielucha się tam zmieści, ale ja będę mieć przewijak na komodzie, więc tam będę trzymać takie rzeczy i tutaj miejsce mi się nie przyda.
Ogólnie całość ładnie uszyta, bez wad, poza kolorem jestem zadowolona Co prawda cały komplet kosztował mnie dość dużo, ale moja siostra w sklepie stacjonarnym 2 lata temu wydała 200 złotych na samą kołdrę, poduszkę i komplet poszewek na to, więc wydaje mi się, że nie jest źle.
Dokupiłam jeszcze śpiworek - fajny, żyrafka śliczna napisali na stronie internetowej, że jest regulacja długości - moim zdaniem 6 cm rzepy raczej nie są wystarczającą regulacją... więc nie nada się dla noworodka moim zdaniem bo jest zdecydowanie za duży, ale w sumie noworodek może spać w rożku a jak trochę podrośnie to ma śpiworek do kompletu
To się rozpisałam, jakby któraś miała pytania to słucham

Idę dalej rozpakowywać paczki ciuszków po moich siostrzeńcach
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:57   #884
Castia
Wtajemniczenie

mona1 nie mam pojęcia nie interesowałam się tak naprawdę tym wynalazkiem tak szczegółowo - jeśli chodzi o niektóre sprawy to jestem tradycjonalistką
no ale chocby nawet to na 2 miesiące szkoda by mi było wydawać kasę a później i tak kupić wanienkę
Stary 2013-11-12, 12:00   #885
_Saskia_
Przyczajenie

Karolcia2401 - jak fajnie, że ktoś ją już ma też chcę kupić wszystko do łóżeczka z tej firmy. Cieszę się, że to nie jest jakiś chłam
Stary 2013-11-12, 12:02   #886
Castia
Wtajemniczenie

Saskia skąd masz takie emotki ?
Stary 2013-11-12, 12:02   #887
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość

koziemleko u mnie też coś takiego zauważyłam jakiś czas temu, raz czy dwa ale mnie to tak nie przeraziło jak Ciebie poszperam w necie i poczytam.
Panikara jestem
Ale lepiej zapytać niż coś przeoczyć tyle teraz tych przykrych historii na wizażu

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ty mówisz ze jeszcze, a ja coraz częściej myślę że do porodu zostalo mi już niewiele ponad 3 miesiące

a może to wiaderko jest tylko dla takich bardzo małych dzieci, a później kiedy dziecko się już nie mieści i i tak trzeba kupić wanienkę no nie wiem, ale to wiaderko na malutkie wygląda...
Też mi się wydaje, że to wiaderko i tak potem trzeba zamienić na wanienkę, bo to małe jest.
Poza tym jak dziecko ma się w tym pluskać

Kurcze mi też zostało tylko 3,5 miesiąca
Stary 2013-11-12, 12:02   #888
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała dwa kocyki, jeden lżejszy i jeden gruby. Oba w paski, w odcieniach morskiej zieleni, turkusu itp. Jakbyś była zainteresowana produkcją w celach zarobkowych, to dawaj znać na privie, ja chętnie kupię. Gruby miałby być mniej więcej taki, a cienki taki.. Wogóle strasznie mi się podoba ta faktura na tym cienkim, widziałam raz coś takiego w realu i uwielbiam.
ten drugi jest piękny ale ja aż tak to nie umiem ten pierwszy może jeszcze przeglądałam niedawno jakiś blog gdzie babka sprzedawała swoje wyroby ale nie mogę go znaleźć :/ jak na coś trafię to dam Ci znać

Cytat:
Kurcze - ja mam znów całkiem inne zdanie co do tych wiaderek
Nie przekonuję mnie to kompletnie. To trzymanie za główkę... na jednym filmiku widziałam jak dziecko się przekręcało a tata mu tak kurczowo tą główkę trzymał że dziecko sobie ją prawie ukręciło. Na innym sobie kichło i się podtopiło. Na kolejnych puszczali to dziecko i główka im uciekała do wody. Masakrycznie to wyglądało. A rodzice się cieszyli jak by było z czego.
Mi się wydaje, że jednak tej wody czasem jest za dużo a to jest tylko kwestia wyćwiczenia. Myślę, że na początek we dwie osoby trzeba będzie myć, żeby nie dopuścić do takich sytuacji
Jak moja siostra była mała to strasznie mi się podobały kąpiele w wanience

Cytat:
Śliczny ten kocyk, ale się napracowałaś, ale efekt rewelacyjny Długo dziergałaś?
dzięki w sumie to mi zeszło tak ok 3tyg

Stary 2013-11-12, 12:05   #889
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A mam takie pytanie - bo czytam i czytam o tych niemowlakach... piszą, że w nocy dziecko powinno mieć w pokoju 18 stopni. Czy na pewno? przecież jak mam tyle w domu to mi uszy marzną jestem strasznie ciepłolubna - może temu. Ale dziecko w nocy trzeba też nakarmić, przebrać... Nie wyziębi mi się w takiej niskiej temperaturze?
Też się zastanawiałam, bo ja w sumie w sypialni też mam tak raczej chłodno, i wolałabym żeby tak raczej zostało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 12:10   #890
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
Saskia skąd masz takie emotki ?
a z tąd

a właśnie - czy Wy też macie już siarę w cycach? ja w 21 tygodniu czuje co mam tak mokro, a mi już po uciśnięciu brodawek leci taka przeźroczysto żółtawa wydzielina. To siara? czy co to kurde jest?
Stary 2013-11-12, 12:11   #891
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak wam się podoba?
bardzo ladny Ehh ja zawsze podziwiam prace reczne i zazdroszcze talentu bo sama ma do tego 2 lewe rece

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Roane dostalam takie wiaderko dwa dni temu od znajomej, ktora je niesamowicie zachwalala. Ja sama nie wiem bo doswiadczenia nie mam. Ale poogladalam filmiki na youtubie i poczytałam o nim i wyglada na super pomysl. Normalnie dzieci zasypialy w tych wiadereczkach podczas kapieli. Widac że je to uspakaja i sprawia przyjemnosc.
Ja sprobuje
jak bym takie dostala, to bym sprobowala narazie mam wanienke po 1 dziecku A szczerze mowiac te wiaderka do mnie jakos nie przemawiaja poza tym dziecko chyba szybko z tego wyrasta

Cytat:
Dzień dobry
Podoba mi się mycie w wanience i cała ta ceremonia z tym związana i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy kąpać małego

skad wzielas takie fajne emotki

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:23   #892
mona1
Zadomowienie

Cytat:
mona1 nie mam pojęcia nie interesowałam się tak naprawdę tym wynalazkiem tak szczegółowo - jeśli chodzi o niektóre sprawy to jestem tradycjonalistką
no ale chocby nawet to na 2 miesiące szkoda by mi było wydawać kasę a później i tak kupić wanienkę
szczerze, to zainteresowałam się tym wiaderkiem tylko dlatego, że dziewczyny tutaj na ten temat pisały, nawet na YT oglądnęłam filmik jak kąpiel w tym wygląda i jeżeli mam być szczera do mnie też nie przemawiają te wiaderka pozostanę przy tradycyjnej wanience
Jaki rozmiar wanienki kupujecie?

Cytat:

dzięki w sumie to mi zeszło tak ok 3tyg
powiem tak - jakbym miała takie zdolności jak Ty to bym sobie przez zimę kilka takich cudeniek udziergała

Cytat:
a z tąd

a właśnie - czy Wy też macie już siarę w cycach? ja w 21 tygodniu czuje co mam tak mokro, a mi już po uciśnięciu brodawek leci taka przeźroczysto żółtawa wydzielina. To siara? czy co to kurde jest?
fajne te emotki
piersi mam jędrne, twarde, podejrzewam, że gruczoły mlekowe pracują ale siary na cale szczęście nie mam i mam nadzieję że do porodu nic mi kapać nie będzie
Stary 2013-11-12, 12:38   #893
marima
Raczkowanie

cześć

Cytat:
Cześć Mamy

Ja tez miałam nie iść, a się zapisałam w końcu. Zaczynam w przyszłą środę
A nie masz zapału do kompletowania wyprawki? Bo ja mam ogromny

no właśnie nie mam zapału, może dlatego że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać i od czego zacząć czuję się jak dziecko we mgle, może ta szkoła rodzenia mi rozjaśni co nieco

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny ten przybornik z kieszonkami, wydaje mi się że będzie wykorzystany na jakieś smoczki, grzechotki. Pielucha się tam zmieści, ale ja będę mieć przewijak na komodzie, więc tam będę trzymać takie rzeczy i tutaj miejsce mi się nie przyda.
taki przybornik można chyba też kupić na allegro no i widziałam kiedyś w Ikei, na pewno coś takiego zakupię, bo przyda się żeby schować tak jakieś potrzebne kosmetyki itd i ładnie to wygląda zawieszone na łóżeczko i myślę że bardzo funkcjonalne i zajmujące mało miejsca
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:42   #894
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Jaki rozmiar wanienki kupujecie?
To wanienki mają rozmiary
Stary 2013-11-12, 12:49   #895
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
na allegro jest kilka rozmiarów : 80, 84, 100, 102 - takie dojrzałam.

Jak już kupować to tą większą chyba. W cenie one nie różnią się znacząco.
Rozmiarowo są różne stojaki pod wanienkę i trzeba patrzeć jeśli się takową zakupuje. Bo inaczej zonk - jedno nie pasuje do drugiego.
Stary 2013-11-12, 12:50   #896
izabla
Rozeznanie

Nadrobiłam, to co napisałyście
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja pewnie zamówię którąś z tych:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=29109256
tylko najpierw muszę poznać płeć dziecia Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu będę już znać.
Ładne wzory, w końcu nie same misie-pysie, tylko takie bardziej stonowane.

Cytat:
Napisane przez AnonimowaKosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, już zadawałam pytanie na temat kiedy kompletować wyprawkę i piszecie, że zaczynacie wcześniej

Termin mam na marzec i tak się zastanawiam czy nie wybrać się po wózek w grudniu już, czy za wcześnie? Co sądzicie?
Ekspedientka mówiła, że z początkiem roku nie ma w czym wybierać, bo sprzedają to co zostaje i około kwietnia są nowe modele.
I mam dylemat, kupować w grudniu czy czekać do stycznia?
Mam już upatrzony.
Może uda Ci się uzgodnić w sklepie, że zamówisz teraz, a odbierzesz przed porodem; będziesz spokojniejsza może

Cytat:
no wlaśnie, ja jeśli będę kupować, to będzie to laktator elektryczny, więc spory wydatek, dlatego boję się żeby nie utopić bezsensownie kasy

pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - czy w wyprawce niezbędny jest grzebyk/ szczoteczka do wlosków?
a do paznokci co lepsze nożyczki czy obcinaczki?
Ja na początek dostanę taki tani laktator ręczny od koleżanki, jeśli się sprawdzi to ok, jak nie, to kupię jakiś inny. Co do grzebienia/szczotki, to wyczytałam że trzeba codziennie czesać malucha, by zapobiec wystąpieniu ciemieniuchy.
Stary 2013-11-12, 12:58   #897
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
na allegro jest kilka rozmiarów : 80, 84, 100, 102 - takie dojrzałam.

Jak już kupować to tą większą chyba. W cenie one nie różnią się znacząco.
Rozmiarowo są różne stojaki pod wanienkę i trzeba patrzeć jeśli się takową zakupuje. Bo inaczej zonk - jedno nie pasuje do drugiego.
wow ja myślałam, że są tylko 2 rodzaje: mała i duża

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Ja na początek dostanę taki tani laktator ręczny od koleżanki, jeśli się sprawdzi to ok, jak nie, to kupię jakiś inny. Co do grzebienia/szczotki, to wyczytałam że trzeba codziennie czesać malucha, by zapobiec wystąpieniu ciemieniuchy.
Dzięki Zakupię sobie zestaw szczotka+grzebyk, i tak samo obcinaczka do paznokci + możyczki - tak jak dziewczyny tu pisały nie jest to wielki wydatek, a nie wiadomo co się lepiej sprawdzi
Stary 2013-11-12, 13:00   #898
estera85
Raczkowanie

Dziewczyny na badaniu USG w szpitalu stwierdzili u mnie torbiele 2-3cm na łozysku. Czy któras z was miała moze taki sam problem. Nic nie znalazłam o tym w sieci. Prosze o pomoc.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:00   #899
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja tez sie wczoraj wazylam - 18t i + 3 kg
po czym rozmawialam z mama na skype i ona sie pyta ile przytylam, to mowie a ona mi odpowiada - taaakkkk duzo ?? nie ma co, potrafi czlowieka podbudowac
Może zrozumiała 30 ? 3 kilo to nic

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
nie ma czegoś takiego jak zapeszanie (w przeciwnym razie niczego byśmy nie mogły i po porodzie kupić, bo przecież po porodzie też się różne rzeczy dzieją)
wychodzę z założenia kupić, cieszyć się i całą energię pakować w pozytywne myśli - niczego nie jesteśmy w stanie przewidzieć ani niczemu tak naprawdę zapobiec (za to później mniej biegania, załatwiania i obciążenie budżetu się rozkłada)
DOKŁADNIE! Pozytywna energia powinna nas rozwalać od środka

Cytat:
My z TŻem zakochaliśmy się w idei kąpania dziecka w wiaderku. Stosowałyście/znacie kogoś kto stosował? Jak oglądam filmiki na youtube takie jak ten to aż ciepło się robi na duszy
Świetny filmik
Ja chyba kupię podobne wiaderko (oczywiście nie oryginalne) i spróbuję

Cytat:
Jak wam się podoba?
wielkie brawa sama robiłaś rozumiem ??

Cytat:
Widzę, że dużo dzisiaj nam się śniło MI akurat nic, ale jak mi się Mała śni, to w kontekście, że jakoś czas tak dziwnie minął, że ja nie pamiętam jakiegoś momentu: raz, że narodzin, że nawet nie wiedziałam jak rodziłam Męzowi też się kiedyś śniło, że Ulka już taka duża, a on miał jej zdjecia robić, jak była mała
No mi się dzisiaj śniło, ze porodu nie pamiętam, bo z bólu zemdlałam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:04   #900
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bardzo ladny Ehh ja zawsze podziwiam prace reczne i zazdroszcze talentu bo sama ma do tego 2 lewe rece

jak bym takie dostala, to bym sprobowala narazie mam wanienke po 1 dziecku A szczerze mowiac te wiaderka do mnie jakos nie przemawiaja poza tym dziecko chyba szybko z tego wyrasta

[/LEFT]
[/CENTER]

skad wzielas takie fajne emotki
Asienka213, ta kolezanka mowila ze niby mozna w nim dziecko kapac do drugiego roku zycia, ale sama nie wiem...ja juz wanienke wczesniej zakupilam wiec jak bede miec problem z wiadrem to uzyje wanienki albo bede uzywac na zmianę, zobaczymy, dostalam je wiec spoko. A i tak mam w domu wanne wiec takie siedzace moge juz w wannie kapac. Z resztą nie chce nic planowac bo duzo spraw wyjdzie "w praniu". :p

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości