![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Dziękuję Kochane za dobre słowa
![]() My już w 40tygodniu, w sobotę za tydzień termin porodu!!! Ciekawe czy urodzę w terminie czy przenoszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusiu ale to wam kamyk walną czy tak sama z siebie? Współczuję bo to duży wydatek ale może na złomowiskach coś znajdziecie? White Cafe jak tam Mikołaj, jak Ty się czujesz??? Patusia i dziewczyny ale takie smarzone oscypki chyba nie są nie zdrowe? Surowe bardziej? Ja nie jadłam bo nie miałam ochoty to się nie orientowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dobrze się czuje, tylko kręgosłup mnie boli. Nie wiem czy to pi prostu po ciazy, czy to po znieczuleniu do cc, czy tez po bolach krzyzowych mi zostało. ?. U nas roznie. Wczoraj bylo kiepsko. Maly spal może z 1, 5 h, a reszta to wisial na cycu. Za każdym razem jak mu wypadal to byl szal dzikich pal. ...ale dziś jest spoko
![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to czekamy na Kornelię żeby nie kazała długo na siebie czekać ![]() no właśnie tak sama z siebie. nowa już wstawiona na szczęście ![]() czemu nie zdrowe oscypki? Cytat:
a przy cycu co intensywnie ciągnie czy śpi?
![]() |
![]() |
#874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#875 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i dziś zaczynamy 14 tc a jutro mam usg prenatalne o 16:30 ![]()
![]() |
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a Wy kupowałyście/kupujecie pas poporodowy, taki żeby ściskał brzuch?
![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Tak, surowe nie zdrowe, smarzone ok
![]() White Cafe a na pewno masz mleczko treściwe? Bo może on jest głodny?? Smoka dajesz, czy jesteś przeciwniczką? Bo może też ssak z niego porządny i musi coś tam ciumkać ciągle? Mnie się mała wypycha, że aż mi tchu brakuje, muszę ją czasem pogilać aby się schowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba od rdzy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mleko mamy zawsze jest najlepszym pokarmem i żadne mm, nie nakarmi lepiej dziecka. maluszki mają malutkie żołądki i bardzo mało mieszczą. poza tym przyzwyczajone z czasów brzuszka że kiedy chcą to pokarm był, one nie najadają się na zapas. mają mały głodek biorą łyka i śpią aż znowu pojawi się mały głodek. albo chusta. albo budzić maluszka jak przysypia przy cycu niech je i jak zje odkładać. żeby zakumał za jakiś czas ![]() i nie wątpcie w swoje mleko bo to szybka droga do mm i już w zasadzie bezpowrotna a szkoda.
![]() |
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
małe dziecko się karmi na żądanie, ale nie rzadziej niż co 3 godziny i to od chwili zaczęcia karmienia a nie skończenia(to ważne) czyli nawet co chwile jeśli ono tego potrzebuje. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- a co u pannyjoanny?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2014-09-08 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
A ja znów tylko wpadnę powiedzieć, że dzieci są różne, kobiety różne i każda ma prawo "walczyć o pokarm" tak długo, jak może - jeśli nie daje rady, sięgnięcie po mm nie jest wymówką.
Po co męczyć siebie i dziecko, w takim trudnym czasie jak połóg, uczenie się siebie, macierzyństwa - jeśli jest ciężko i nie idzie? MM to nie grzech, jak się uda kp, to super, wiadomo, że jest najlepsze, ale jak nie wychodzi to po prostu sięgamy po zamiennik - psychika matki tez jest ważna, a dziecku nie szkodzimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie będę cię przekonywać, masz prawo do własnego zdania, a ja do swojego i wiem że mam rację bo to przypadek jeden na milion że kobieta nie ma pokarmu. i wcale sobie tego sama nie wymyśliłam. a co do walki o pokarm zawsze można poprosić o pomoc położną są takie specjalnie poradnie laktacyjne. moja położna od szkoły rodzenia np. taką prowadziła. jeździła po domach i pomagała przy karmieniu, przystawianiu, pielęgnacji dziecka itd. pokazywała jak pobudzać i masować pierś itd.. Cytat:
ale jakby każda matka wierzyła w siebie i miała odpowiednią opiekę położnej po porodzie to nikt by takich rzeczy nigdy nie pisał że mleka nie ma, bo jest. to jest normalne, naturalne. ewelinka pisała kiedyś nawet że organizm kobiety jak karmi dwójkę w różnym wieku to jakoś potrafi rozróżnić któremu jakie mleko dać. to już jest kosmos dla mnie, przy tym to zwykła produkcje mleka to pikuś. ok zakończmy temat, żadna żadnej nie przekona, a nie chcę wprowadzać jakiś afer na wątku. za oknem leje, grzmi, czas do snu, bo nigdy nie wiadomo kiedy Florek się obudzi ![]()
![]() |
![]() |
#884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest bardzo mało przypadków, kiedy matka nie może wykarmić swojego dziecka, bo nie ma mleka. Ja rozkręcałam laktację przez odciąganie swojego mleka (nawet 1,5 h trwało żeby 40ml zebrać), podawanie synkowi butelki po jedzeniu (był po antybiotyku, zasypiał przy piersi, drobnej budowy, duży spadek w szpitalu, bo ponad 10% jeszcze w szpitalu miał kroplówkę z glukozą przez 24 h) - dużo tych przeciwności się uzbierało, do tego brak wiary w siebie i powtarzanie przez rodzinę, że pewnie się nie uda, pewnie głodny, podaj mm, ale trafiłam na wspaniałego doradcę laktacyjnego, ona mi poradziła co robić, nie dała mi wmówić, że jak dziecko w niektórych tygodniach przybiera minimum to tragedia (na szczęście pediatra też mądra i nie kazała dokarmiać, bo widziała jakiej budowy jest synek, mąż też zawsze był drobny jako dziecko) i karmiłam długo - może nie tyle co np. Dragusia czy Paulinka, ale i tak cieszy mnie te moje ponad 10 miesięcy. W sumie na temat karmienia to się ze wszystkimi postami Dragusi zgadzam w 100%. Każda ma wybór, każda inną sytuację, nieraz przestraszą nas tymi radami dookoła, że na pewno głodne, że trzeba dokarmić itd., a wiadomo, że matka w połogu wariuje. Karmienie piersią wbrew pozorom wcale takie proste nie jest, a wg mnie nadal za mała pomoc dla matek w tym temacie jest niestety. WhiteCafe ja stosowałam smoczek i wtedy synek trochę mi dał spokój, bo to też był typ, że 24 h na piersi, ale właśnie przysypiał, a nie jadł efektywnie. A dlatego, że w 2 tygodniu musiałam go dokarmiać swoim mlekiem z butelki, to smoczek dać musiałam, bo nie wiem kiedy bym to mleko odciągnęła. Z drugiej strony może by sam z siebie zaczął więcej jeść, jakby cały czas na piersi siedział, ale kto to teraz wie. Patusia jeszcze raz - napisz jak będziesz po wizycie ![]() Prymaza nic się nie denerwuj, tylko zastrzyku pilnuj. Małą i tak sprawdzą po porodzie czy nie ma - dadzą leki jak będzie trzeba - będzie dobrze ![]() Dragusia to się nazywa pech ![]() To jeszcze trochę i wyprowadzka - cieszysz się, prawda? ![]() A ja proszę o zmianę - @ 9.09. - 8 cykl... Z synkiem w 8 się udało... A następna @ mi wypadnie na 3-4.10 - tak jak się zeszłoroczna ciąża rozpoczęła... Smutno mi ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-09-09 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Prymaza ja tez miałam gbs dodatni, a Kacper urodził się tak szybko (1,5 godz.), że lek w kroplówce nie zdązył do niego dotrzeć (podobno dziecko jest bezpieczne 4 godziny od podania matce leku w czasie porodu).
Miał wysokie leukocyty, co nazywano "wrodzoną infekcją", a w drugiej dobie już było ok, tak że mogłam wyjśc do domu. Ale zostałam do trzeciej, bo jąderko sie zagubiło i chciałam, żeby mi potwierdzili, że jest ok. Co do kp - zawsze będę powtarzać - nie ma co uogólniać ani się nastawiać - mówię to ja, której od 17 tc leciała siara - kto jak nie ja miał karmic piersią? Ale jak sie dziecko źle zasysało, a nie miał mi kto pomóc - bo i w szpitalu i położna orzekły, że źle układa język, to podałam mm. Wpadłam w depresję, bo BYŁAM NASTAWIONA jak nikt, że będę karmić. Z perspektywy - karmiłam mieszanie 3 mce, odciągałam dopóki miałam mleko, samo zanikło w dwa dni - nie żałuję. Presja na kp jest ogromna, nie ma się co nastawiać. Przy drugiej ciąży spróbuję kp, jak nie wyjdzie, bez żalu podam mm. Ewelina - za dwa miesiące ja też bede sie starać. Wtedy Ty bedziesz już ciezaroweczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Neipysku mam nadzieję ![]() ![]() ![]() Choć cały czas się boję, że co jest nie tak jeszcze i temu się nie udaje... 22 września mam wizytę zapytam jeszcze o zrosty albo niedrożność? Ale była biochemiczna w marcu, to raczej niedrożność odpada choć ona była z tego jajnika gorszego, bo do tej pory co byłam u lekarki, to widać było, że lewy pracuje/pracował, ja też tylko ten czuję - może tam się coś zablokowało? Wszystkie ciąże właśnie poza ta z marca były z lewego. Albo właśnie zrosty po zabiegu - to nawet nie wiem jak sprawdzić, bo nie koniecznie na usg byłoby widać, prawda? Myślałam, że jak z drugim to będzie łatwiej, ale wcale tak nie jest ![]() ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-09-09 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Ewelina a może warto iśc na to hsg - może przepłukają?
Albo spróbuj ten Inofolic - w aptece gemini (sprawdz net) kosztuje 30zł. Ja mam zamiar 3 mce bez wspomagania, a potem musze powtórzyc cytologie, bo mi cos tam wyszło, wiec moze zrobie monitoring albo wezmę ostatnie 5 tabletek clo ze szczęsliwej fiolki z Kacprem? Ma datę waznosci do 2016 ![]() ![]() Jakoś tak pozytywnie nastawiona jestem. Mam czas, bo robię staż na dyplomowanie i w sumie teraz urlop popsuje mi szyki, a w 2016 w maju mogę juz isc i na dwa lata na wolne ![]() Będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Rozeznanie
|
Dziś się nie odniose do Was bo padnieta jestem, ale napisze tylko, ze dzidziol zdrowy. Serduszko ma 4 komory. Nosek jest na swoim miejscu, wody na
karku jest mniej niż 1 mm. 2 raczki 2 nóżki i... siusiorek. A taka mialam nadzieję na dziewczynke a tu się chlopaczek nam chowa no ale cóż z chlopca tez się cieszę bo zdrowy jak na razie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/julietta wszystkie tzn. łózko, komoda, szafki nocne i szafa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aha i 15 jedziemy po klucze ![]()
![]() |
![]() |
#892 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale chłopcy są super - naprawdę ![]() Cytat:
![]() Super - coraz bliżej ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-09-10 o 08:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
Patusia - gratulacje!!! Niech synek zdrowo rośnie!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusia - ładna sypialnia, taka subtelna ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-09-10 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki to podpowiedz jaki kolor ścian
![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
Dragusia, bardzo ładna sypialnia, kolega ma takie łóżko i chyba szafę i naprawdę fajnie wyglądają
![]() U mnie już 30tc minął, nie widziałam mojej małej już 8 tygodni a 3 USG dopiero za 2 tygodnie... Nie mogę się już doczekać. Jak u mnie by się teraz zmieniła płeć to autentycznie nie wiem co zrobię ![]()
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
Dragusia - ja polecam do tych mebli kolor Dulux - Pole lawendy. Mam taki kolor w sypialni i powiem Ci że jest genialny!
Jeszcze do takich jasnych mebli widzą mi się kolory greckie czyli biel + niebieski, - jedna ściana biała, druga niebieska (Dulux niebieskie migdały). Można też pokombinować z tapetą z tymi kolorami - np. jedna ściana w pasach z tapety, a inne ściany w kolorach. My Sweet - jak dr powie że jednak chłopak, to najwyżej będzie chodził w różowych bodziakach ![]() ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biało niebieski pokój będzie miał florek to my już nie ![]() właśnie nie wiem czy fiolet będzie pasował. o fioletowym myslalam salonie ale nie wiem. moze fiolet w sypialni albo czekolada hmmm Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusia ja bym walnęła na ścianę o takie kolory .. http://www.projektowaniewnetrz24.eu/...nia-w1-004.jpg https://www.google.pl/search?q=jasna...ml%3B700%3B505 http://promykiszczescia.blogspot.com...ont-bloga.html
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.