Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 21:59   #871
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie. pozdrawiamy z chłodnych Suwałk przyjechaliśmy wczoraj do rodziny, zostajemy do drugiego dnia świąt..
a ja w ciemnej d... nie mam jeszcze prezentów w poniedzialek dopiero kasa będzie
a poza tym wszystko u nas ok
czytam was kiedy tylko mogę, ale nerwówa przed świętami jest konkretna. Pozdrawiamy was serdecznie
Macie w tym roku fart, że póki co z chłodnych
Pozdrawiam Cię z Białego, który wcale biały nie jest

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja Pola po wczorajszym szczepieniu zapadła w zimowy sen Po krzyku u lekarza ogromnym uderzyła w kime i tak spała i spała. Przebudzała się tylko na karmienie, ale i tak bardzo rzadko jak na nią. I raz na wielki płacz, więc dałam jej przeciwbóla bo jak tylko coś lekko nóżki dotknęło to strasznie płakała (to był serio pierwszy dzien z takim płaczem - ona nigdy nie płacze tylko co najwyżej kwili przez kilka minut, współczuję wszystkim mamom, których dzieci tak płaczą..; mój tata jak ją usłyszał, to powiedział, że mój brat tak potrafił 16h na dobe non stop do 3ciego miesiąca ). Później obudziła się koło 19.00 na uśmiechy i gaworzenie i już jej chyba nic nie bolało bo wesolutka się zrobiła. Wykąpaliśmy ją i znowu spała do 5 nad ranem Ależ się wyspałam Teraz znowu śpi, ale to akurat jej normalna pora na poranną drzemke
Julian po ostatnim szczepieniu - w czwartek, przespał 7 h pod rząd

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Dziewczyny - mam pytanie - czy wy jakos przyzwyczajalyscie dzieci do smoczka? Macie jakis patent na to? Bo moja mala za cholercie nie chce ssac smoka - probowalam dwoch roznych wypycha, wypluwa no nie i juz! A jest z tych co na cycu lubia wisiec i ma silny odruch ssania dzis np wybudzila sie pol godziny po karmieniu w poszukiwaniu cyca, czesto wsadza sobie lapki do buzi. Smoczek by ja uspokoil moze ale uparla sie ze nie chce takie "podroby" sutka
A jakie masz smoczki?
Najczęściej polecane to Avent lub Lovi

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

W ogóle nie czuję świątecznej atmosfery I jakoś mi się nie chce świąt. Będą inne niż zazwyczaj, bo teściowie i moi rodzice przyjadą do nas na Wigilię. Na I dzień pojedziemy do siostry ciotecznej A., choć wolałabym do moim rodziców Zawsze jechaliśmy do nich na Wigilię i nocowaliśmy aż do II dnia, ale póki co nie chcę jeszcze nocować u nich z Julkiem. Chyba dlatego mi smutno, że będziemy razem tylko w Wigilię No, ale już postanowiłam, że na ferie jadę do mamy na cały tydzień

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-12-21 o 22:00
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 22:52   #872
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

witam się z lampeczką białego wina

byłam dzisiaj u rodziców i z mamą ubrałyśmy choinkę tzn ja nie do końca bo już późno było i mama musiała już sama dokończyć, a najlepsze że wzięłam tylko 3 pampersy i jakoś tak dzisiaj je często wymieniałam że koło 20 założyłam jej ostatniego, a tutaj zaraz zonk, Ola się skupia, robi czerwona, no jak nic kupa idzie więc zawinęłam się w auto, pojechałam do biedry i kupiłam dady choć wcale nam trójek w domu nie brakuje ale no cóż trzeba było ;p

a na wigilie jedziemy do moich rodziców z tż , a T. zostaje w domu, nie wiem, to dzikus jakiś jest, chce zostać w domu sama i koniec! a oni co roku do jej siostry jeździli i myślałam że tak i teraz będzie, ale ona nawet tam nie chce jechać... a co dopiero do moich rodziców, oczywiście zaproszona jest i ja jej gadałam, tż gadał, i nic.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witamy kolejny zabek na watku i juz prawie siwa matke
ooo to dlatego może te płacze były a my tu kminiłyśmy - kolki, zmiana mleka a to ząbek

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hania znów ma gila
oby nie przerodziło się w nic poważniejszego, jak u Marysi
szczęście (o ironio), ze ja też przeziębiona, to więcej przeciwciał w mleku mała dostanie

dziewczyny, czy ten konik z fp jest ok?
http://allegro.pl/fisher-price-konik...799437755.html
bo wiem że o jakichś podróbach pisałyście....

tak ok ja u tego sprzedawcy kupiłam za właśnie tą cene 49zł we wrześniu

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ale tu dziś spokój Po wizycie u fryzjera znów czuje się jak kobieta Byliśmy też dziś u teściów i była siostra męża z córeczką. Jest starsza od Szymusia o 3miesiące, ale wagowo wypadają podobnie Słodka jest, przekręca się w różne strony, wkłada stópkę do buzi, bawi się zabawkami i wyciąga rączki żeby ktoś ją wziął Ale będzie fajnie jak i Szymek będzie miał taką fazę.

No a tak poza tym to i my walczymy z ciemieniuchą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

aj, ciemieniucha jest okropna :/ też walczymy choć już jej mniej na szczęście chociaż dzisiaj nie smarowałam niczym bo późno wróciłam od rodziców
Stary 2013-12-22, 00:35   #873
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
hehe tez zamowilam konika z tej aukcji i tez zastanawialam sie czy jest ok ale jakos nie przyszlo mi do glowy zeby Was podpytac

Dziewczyny - mam pytanie - czy wy jakos przyzwyczajalyscie dzieci do smoczka? Macie jakis patent na to? Bo moja mala za cholercie nie chce ssac smoka - probowalam dwoch roznych wypycha, wypluwa no nie i juz! A jest z tych co na cycu lubia wisiec i ma silny odruch ssania dzis np wybudzila sie pol godziny po karmieniu w poszukiwaniu cyca, czesto wsadza sobie lapki do buzi. Smoczek by ja uspokoil moze ale uparla sie ze nie chce takie "podroby" sutka
Mój syn jest butelkowy i ssał kciuk ale smoczkami gardził jeszcze miesiąc temu. Podpasował mu nuk innymi pluł i miał odruch wymiotny. Na nuku nauczył sie do czego sluzy smok i teraz pasuje mu i avent i lovi i nawet wisienka z tt ale fakt bylo ciężko go przyzwyczaić. Mam w sumie 7 różnych firm i też różne kształty- musiałam znaleść taki który mu będzie odpowiadał

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 01:37   #874
your Angel
czyli Endżi

"Nie śpię, bo stresuję się świętami" Mały śpi z tatą a ja zapijam melisę.

Na pocieszenie dziś usłyszałam pierwsze "mama", serducho mi stopniało w sekundę, choć dzień był ciężki. Jak ja kocham to dziecko
Stary 2013-12-22, 02:21   #875
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
hehe tez zamowilam konika z tej aukcji i tez zastanawialam sie czy jest ok ale jakos nie przyszlo mi do glowy zeby Was podpytac

Ja nie przyzwyczajałam. Po prostu w 4 dobie życia jak byliśmy w szpitalu, to Szymonek miał taki odruch ssania, że by mnie a właściwie moje piersi zajezdził. Do tego musiał, ale nie chciał leżeć pod lampą, więc smoczek poszedł w ruch. Od razu zaskoczył. Teraz nie zawsze da się go oszukać smokiem (bo przecież z niego mleko nie leci), ale bez niego nie wyobrażam sobie funkcjonowania. My mamy avent.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 05:48   #876
ewacia85
Wtajemniczenie

świruję adi przyszedł do nas do łózka ok 4 i jak pzyszłam z wc to oboje z tż spali w poprzek łóżka wymiekłam i poszłam spać do adrina łózka ale nie pospało bo im bardziej robi sie dzień t seba czesciej się budzi ... i na dodatek ma katar
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 06:46   #877
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
świruję adi przyszedł do nas do łózka ok 4 i jak pzyszłam z wc to oboje z tż spali w poprzek łóżka wymiekłam i poszłam spać do adrina łózka ale nie pospało bo im bardziej robi sie dzień t seba czesciej się budzi ... i na dodatek ma katar
Ja za to spalam z Eda, bo się znów budzil. I teraz leżemiędzy dziećmi, bo Elene wzięłam już, bo się budzila. Oboje z chrypka i zakatarzeni

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 06:57   #878
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

aj, ciemieniucha jest okropna :/ też walczymy choć już jej mniej na szczęście chociaż dzisiaj nie smarowałam niczym bo późno wróciłam od rodziców
No i my, u nas pomaga smarowanie linomagiem i wychowywanie, ale po 2 dniach znów to samo

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Współczuję...

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:21   #879
bojatoja
Zakorzenienie

Hejka
My też dalej walczymy z katarzyskiem. Biedulek mój tak bardzo się męczy.
Filipek już od 6.15 nie śpi, teraz zabawia się karuzelką

Dzisiaj przyjeżdza do mnie rodzinka, więc mnie raczej nie będzie przez najbliższe dni. O ile to możliwe będzie, będę tu zaglądać
Więc od razu składam Wam życzenia:
Wesołych i cudownych świąt Bożego Narodzenia, radosnych pełnych ciepła. Spełnienia wszystkich marzeń
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:22   #880
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny zdrowka dla wszystkich dzieciaczków! mnie już to zabkowanie wykańcza, jeden już się wybił ale niestety póki co na pewno jeszcze jeden wychodzi obok. Ale chociaż już wiem co mu było. Oczka mu trochę ropieją bo go pewnie głowa boli. Na noc podałam mu paracetamol i chyba pomógł przeciwbólowo bo zjadł dwa razy spokojnie. No nic musimy to przetrwać.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:30   #881
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

W ogóle nie czuję świątecznej atmosfery I jakoś mi się nie chce świąt. Będą inne niż zazwyczaj, bo teściowie i moi rodzice przyjadą do nas na Wigilię. Na I dzień pojedziemy do siostry ciotecznej A., choć wolałabym do moim rodziców Zawsze jechaliśmy do nich na Wigilię i nocowaliśmy aż do II dnia, ale póki co nie chcę jeszcze nocować u nich z Julkiem. Chyba dlatego mi smutno, że będziemy razem tylko w Wigilię No, ale już postanowiłam, że na ferie jadę do mamy na cały tydzień
Ciesz się, że zobaczyć się z rodzicami w wigilię. Ja wogóle się nie zobaczę z nimi. Mieszkają daleko. Co roku jeździliśmy tam, ale w tym roku idziemy do teściów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 07:35   #882
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pozdrawiamy
zyczcie dobrej zabawy dzis!
Cudna utytrana buźka

To my dziś chyba spróbujemy z marchewką - Stasio skończył 4 miesiąc niech się dzieje wola nieba

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:40   #883
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj mąż zrobił pierwszy karnisz. Zostało jeszcze trzy do zakupu. NO i firanki. Dobija mnie to.
Stary 2013-12-22, 08:05   #884
butterfly20
Zakorzenienie

Dzień dobry
my wybieramy się dziś na spacer do Szczyrku. Potem jadę do psiapsiółki na manicure i ploty.Wieczorkiem jeszcze popakuję prezenty,jutro tylko sprzątanie. W Wigilię pomogę mamie w kuchni,ale sami nic nie robimy.Z tego się cieszę
Na 16 jesteśmy u rodziców moich, po 18 jedziemy do szwagierki i tam będą Teściowie,ale pewnie też posiedzimy z 2-3 godziny,bo dziecko przecież musi iść spać W środę urodziny siostrzeńca, w czwartek imieniny mojego taty. Dlatego nie mam co gotować, ciągle będziemy w gości, uwielbiam to

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ale tu dziś spokój Po wizycie u fryzjera znów czuje się jak kobieta Byliśmy też dziś u teściów i była siostra męża z córeczką. Jest starsza od Szymusia o 3miesiące, ale wagowo wypadają podobnie Słodka jest, przekręca się w różne strony, wkłada stópkę do buzi, bawi się zabawkami i wyciąga rączki żeby ktoś ją wziął Ale będzie fajnie jak i Szymek będzie miał taką fazę.

No a tak poza tym to i my walczymy z ciemieniuchą

I jak z nią walczycie?
Dziewczynki często są drobniejsze, także ma prawo być lżejsza

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Macie w tym roku fart, że póki co z chłodnych
Pozdrawiam Cię z Białego, który wcale biały nie jest

Julian po ostatnim szczepieniu - w czwartek, przespał 7 h pod rząd

A jakie masz smoczki?
Najczęściej polecane to Avent lub Lovi

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Kochana ale dlaczego nie możecie z Julkiem nocować u rodziców?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Na pocieszenie dziś usłyszałam pierwsze "mama", serducho mi stopniało w sekundę, choć dzień był ciężki. Jak ja kocham to dziecko
Ale to chyba za wcześnie,żeby to było świadomie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:13   #885
gorgulek
Zakorzenienie

Wczoraj bylam z kolezankami w pubie wrocilam o polnocy a dzi deko niewyspana

Motylku, na pewno nie swiadome i pewnie przypadkowe

Milego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 08:13   #886
83monia
Zakorzenienie

witam sie kilka kg lzejsza! nie, nie odchudzanie - jelitowka... na szczescie tylko noc do bani. meza wczesniej wzielo to mogl sie mala zajac jak mnie dopadlo i tylko na karmienie przynosil, a w koncu mala ze mna spala. dala mi spac od22 do 2 wiec serdecznie jejdziekuje. potem to ja brzuszek bolal i godzine masowalismy...

dzis juz ok.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:29   #887
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale to chyba za wcześnie,żeby to było świadomie?
No pewnie, że tak Chodzi o to, że samo słuchanie brzmienia było super.
Mały powtarzał sylabę "ma".

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-12-22 o 08:30
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:37   #888
kaska87
Zakorzenienie

hejo
nie było mnie bo byliśmy u mojego chrześniaka na urodzinach moje dziecko anioł wszyscy się nim zachwycali i każdy mówi, że wysoki będzie bo ma długi nóżki i jest strasznie długi (i chudy :P) jak na 3,5 miesiąca na zdjęciach wychodzi taki pulpecik, ale na żywo chudzina no i był taki grzeczny i dzielny, że dopiero o 22:00 zawinęliśmy ale to głównie dlatego, że P. szedł na 6:00 do pracy, bo młody by jeszcze dał radę
a mój chrześniak zachwycony dzidziusiem, ale musieliśmy interweniować bo mało Mikiemu palca w oko nie włożył z tej miłości
no i stwierdzili, że nam pasuje taka różnica wieku rok po roku ja bym się tam na młodszą sisterę dla Mika nie obraziła, no ale.... życie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:48   #889
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:

łączę się w bólu. próbuje Jaśka przyzwyczić do smoczka od 4 doby zycia i nic! a czasem przydałby sie taki uspokajacz w miejscach publicznych czy na podwórku

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja za to spalam z Eda, bo się znów budzil. I teraz leżemiędzy dziećmi, bo Elene wzięłam już, bo się budzila. Oboje z chrypka i zakatarzeni
zdrówka

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejka
My też dalej walczymy z katarzyskiem. Biedulek mój tak bardzo się męczy.
Filipek już od 6.15 nie śpi, teraz zabawia się karuzelką

Dzisiaj przyjeżdza do mnie rodzinka, więc mnie raczej nie będzie przez najbliższe dni. O ile to możliwe będzie, będę tu zaglądać
Więc od razu składam Wam życzenia:
Wesołych i cudownych świąt Bożego Narodzenia, radosnych pełnych ciepła. Spełnienia wszystkich marzeń
zdrówka

Cytat:
Dzień dobry
my wybieramy się dziś na spacer do Szczyrku. Potem jadę do psiapsiółki na manicure i ploty.Wieczorkiem jeszcze popakuję prezenty,jutro tylko sprzątanie. W Wigilię pomogę mamie w kuchni,ale sami nic nie robimy.Z tego się cieszę
Na 16 jesteśmy u rodziców moich, po 18 jedziemy do szwagierki i tam będą Teściowie,ale pewnie też posiedzimy z 2-3 godziny,bo dziecko przecież musi iść spać W środę urodziny siostrzeńca, w czwartek imieniny mojego taty. Dlatego nie mam co gotować, ciągle będziemy w gości, uwielbiam to

ja mam podobnie jak motylek tez całe święta poza domem u rodziny i już sie ciesze
u nas wigilia u moich rodziców o 16.30, około 20.00 jeszcze na chwilę wpadniemy do teściów. pierwszy dzień świąt u teściów a drugi u moich rodziców

dzis mamy w planach ubieranie mini choinki i dekoracje swiąteczną domu

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:02   #890
ja-ika
Zakorzenienie

Hej, jestem wniebowzięta Emilcia się wczoraj pierwszy raz śmiała głośno Podczas wieczornej toalety "głaskałam" jej stópkami moją twarz i mówiłam do niej. Nie wiem, może ją to łaskotało, ale bardzo jej się to podobało
Stary 2013-12-22, 11:07   #891
agusiowata
Zakorzenienie

My w wigilię jedziemy do teściów. Nie mam ochoty tam jechać. Mąż chciał to się zgodziłam. Teraz za późno, by go przekabacić, byśmy sami zostali w domu. Nie wiem co mam zrobić, by teściowej dać delikatnie do zrozumienia, że to ja jestem mamą i to też są moje pierwsze święte z dzieckiem. Nie chce by cały ona cały czas się nim zajmowała. Tak było na jej urodzinach. Nam przypadły obowiązki, czyli karmienie, przewijanie, usypianie, ubieranie w komibinezon, to ostatnie najmniej przyjemne.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Dziś wybieram się z Adasiem na basen.
Stary 2013-12-22, 11:40   #892
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spacerku, zaraz na manicure

A zapomniałam dodać,że jutro też kosmetyczka
A Tusia właśnie leży na brzuszku i najwija po swojemu, slodka strasznie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie było mnie bo byliśmy u mojego chrześniaka na urodzinach moje dziecko anioł wszyscy się nim zachwycali i każdy mówi, że wysoki będzie bo ma długi nóżki i jest strasznie długi (i chudy :P) jak na 3,5 miesiąca na zdjęciach wychodzi taki pulpecik, ale na żywo chudzina no i był taki grzeczny i dzielny, że dopiero o 22:00 zawinęliśmy ale to głównie dlatego, że P. szedł na 6:00 do pracy, bo młody by jeszcze dał radę
a mój chrześniak zachwycony dzidziusiem, ale musieliśmy interweniować bo mało Mikiemu palca w oko nie włożył z tej miłości
no i stwierdzili, że nam pasuje taka różnica wieku rok po roku ja bym się tam na młodszą sisterę dla Mika nie obraziła, no ale.... życie
A czemu Wam nie pasuje taka różnica wieku?Przez Twoją pracę?I na jakiej podstawie stwierdzili,że by Wam pasowała taka różnica wieku?

Ja się na dzieciach i ich wzrostach nie znam bo nie mam porównania,ale nasza pediatra zawsze mówi,że Tusia długa, a ostatnio jeszcze chwaliła,że ma zgrabny brzuszek:
Ale też stwierdziłam,że na zdjęciach wygląda na grubszą
A ile chrześniak ma lat?Mój czteroletni całował Natalkę w poliki i rączki, z kolei 9letni jest nią zachwycony i ostatnio wszystkim w szkole opowiadał,że mu zasnęła na rękach Ona ogolnie jak u kogoś jesteśmy to spi albo się rozgląda,też grzeczniutka

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hej, jestem wniebowzięta Emilcia się wczoraj pierwszy raz śmiała głośno Podczas wieczornej toalety "głaskałam" jej stópkami moją twarz i mówiłam do niej. Nie wiem, może ją to łaskotało, ale bardzo jej się to podobało
Super, fajne to jest

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 11:50   #893
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nie kumam tego ze madziuchna tak bardzo obawiasz soe zostaniq u tesciow czy rodzicow. o co chhodzi bo nic mi nie przychodzi do glowy.

motyl
fajnie masz
ja mam kosmetologa w domu ale wiecznie zabiegana albo ja mlodym zajeta

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

to tak jak mi pediatra powiedziala ze Alek jest sniady i ma ciemne jajeczka hehe ze pewnie Tatus ciemna karnacje ma.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

i zale sie boli mnir gardlo
mam pypcia na jrzyku
i zimno

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 12:00   #894
bajka1807
Zakorzenienie

Ja tam madziuchne rozumiem bo tez bym Amelki tesciom nie zostawiła. No ale z mojej strony to uprzedzenie

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 12:55   #895
matallewar
Zakorzenienie

U nas święta pełną parą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1370 - Kopia.jpg (79,1 KB, 48 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:21   #896
badzia987
Wtajemniczenie

Hejo !!!

MsLullaby- gratulacje pierwszego ząbka - no i wyjaśniło się czemu Maluszek taki niespokojny. Chociaż on i tak z tym katarkiem swoje przeżył.

Susanna- przytulam wirtualnie i mam nadzieję, że w te Święta mimo wszystko będziesz czuła obecność mamy.

ladan- słodkie zdjęcie Julci

Zdrówka dla wszystkich zakatarzonych Maluszków !!!

A my byliśmy na spacerku. Cudowna pogoda.
Ja w sumie nie czuję Świąt...brata z bratową nie będzie na Wigilii bo pracują. Ja i tak niewiele co zjem z tej wieczerzy a takie są zapachy w domu, że dostaję skrętu kiszek. Najfajniejsze jest to, że przyjedzie do nas moja 90-letnia babcia i zobaczy Gosię

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:44   #897
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu Wam nie pasuje taka różnica wieku?Przez Twoją pracę?I na jakiej podstawie stwierdzili,że by Wam pasowała taka różnica wieku?
mi pasuje, ale:
1) remont nas czeka i to taki ostry, który potrwa min. pół roku
2) moja praca
chrześniak wczoraj roczek świętował

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ja tam madziuchne rozumiem bo tez bym Amelki tesciom nie zostawiła. No ale z mojej strony to uprzedzenie .
zależy jakich sie ma teściów rodziców bo ja ani mojej mamie ani teściowej sie nie boję małego zostawić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:57   #898
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas święta pełną parą

my tez już mamy ubraną choinkę i powieszone światełka od razu inaczej
byliśmy na spacerze, zdjęliśmy obiad a moj synek dalej spi już 3h
w tym czasie zrobiłam obiad na jutro i chyba upichcę jeszcze ciasteczka owsiane dla mnie
okropny ze mnie łakomczuch na tym kp! z tego względu dobrze że mam tak ograniczoną dietę inaczej bym tyła w zastraszającym tempie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:20   #899
MsLullaby
Zakorzenienie

na weekend watek zawsze taki cichy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:22   #900
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Susanna- przytulam wirtualnie i mam nadzieję, że w te Święta mimo wszystko będziesz czuła obecność mamy.
Yhh zobaczymy... byle jakoś to przeżyć.

Kilka łyżeczek kleiku ryżowego i kupka Stasia już ma inny zapaszek bardziej intensywny

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości