![]() |
#871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
niestety wtedy najczęściej fasolkują Ci, co nie chcą... sama znam parę, która zapfasolkowała podczas ich pierwszego razu.
oby drugi cykl starań był dla Ciebie ostatnim cyklem. Cytat:
Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-02 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Rozeznanie
|
Mi szkoda kasy i nerwów. Za każdym razem myślałam, że test zrobiłam za wcześnie i w sumie zawsze byłam w punkcie wyjścia czy jestem w ciąży czy nie.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny... Nie wiem co napisać czuję się fatalnie! Jaj jakiś bubel, to tak w wielkim skrócie.jutro ide do lekarza z tym rewelacyjnym wynikiem, zobaczę co mi powie co dalej robić!
Trzymam za Was kciuki... |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
Kasik, zaraz daj znać co lekarz Ci powie. Na pewno nie każe Ci się poddać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Daj koniecznie znac co powiedzial lekarz, ja wierzę że pojdziesz na lapo udroznia jajowody i organizm bedzie funkcjonowac normalnie ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
z tyłozgieciem nie martw sie, moja przyjaciolka zaszla w 2cs, pozycja od tyłu, pozniej lezakowanie z tylkiem w gorze i bedzie ok ![]()
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o tarczycę to jakie hormony mam robić żeby wiedzieć czy u mnie ok z tarczycą czy nie? Skoro już robię badania to sobie zrobię też tarczycę tylko nie wiem co mam powiedzieć jutro w laboratorium. Że co chcę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
TSH to podstawowe na tarczycę.
Simonee nie dostałam żadnej wiadomości od Ciebie... Jutro rano dam znać co mi powiedział. Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-02 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A hormony sprawdziłabym dla porządku. Piszesz, że to pierwszy cykl starań. Niby jeśli do roku nie zajdziesz w ciążę wtedy powinnaś się udać do lekarza ale jeśli już jesteś w pewnym wieku to nawet nie czekaj tego roku tylko od razu zbadaj hormony. Przynajmniej będziesz wiedziała czy wszystko z Tobą ok ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ok, myślałam, że jeszcze coś. Ja też jutro do gina. A teraz idę do łóżka bo nie spałam od 43 godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cicci;45408617]Wirusowe zapalenie wątroby.
A hormony sprawdziłabym dla porządku. Piszesz, że to pierwszy cykl starań. Niby jeśli do roku nie zajdziesz w ciążę wtedy powinnaś się udać do lekarza ale jeśli już jesteś w pewnym wieku to nawet nie czekaj tego roku tylko od razu zbadaj hormony. Przynajmniej będziesz wiedziała czy wszystko z Tobą ok ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- AHA dzięki ![]()
#882 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Anev0;45410252]
Cytat:
A pozostałe badania też warto zrobić. Lepiej być zdrowym w ciąży niż przez całe 9 miesięcy bać się o dziecko ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a LH robi się w parze z FSH - ustalenie rezewy janikowej i sprawdzenie jaki jest stosunkek względem siebie. wzw -wirusowe zapalenie watroby. progesteron - badanie w II fazie cyklu -w duzym skrócie: przygotowuje endometrium do do przyjecia zapłodnionej komórki ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny śniło mi się dzisiaj, że się spotkałyśmy wszystkie z tego forum i poszłyśmy nad rzekę ale żadna z nas nie miała odwagi do niej wejść
![]() Nie umiałam rozpoznać Waszych twarzy ale przecież nawet nie wiem jak wyglądacie. Wiedziałam tylko, że to Wy, kobietki z forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cicci;45410496]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobrze że mozemy pogadać i się wspierać ![]()
![]() |
#886 |
Rozeznanie
|
Ale fajny sen
No Milo było by się spotkać w Realu
#887 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cicci;45410496]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No z chęcia bym zbadała hormony, a progresteron w jaki sposób się bada z krwi? jaki jest najlepszy okres do zrobienia badania II połowa cyklu,ale tak gdzies 25 dnia przy cyklu 28 dniowym? i czy robi się go w zwykłej diagnostyce.
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anev0;45415362][QUOTE=cicci;45410496]
Cytat:
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-03-03 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=simonee;45415600][QUOTE=Anev0;45415362]
Cytat:
![]()
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anev0;45415692][QUOTE=simonee;45415600]
Cytat:
![]() mojemu M lekarz zalecił przyjmowanie kwasu foliowego ale nie bierze za to ja tak ...
![]() |
#891 |
Rozeznanie
|
Już po badaniu. Ginekolog baaaardzo się zdziwił, że robię badania na chlamydie i te dwie inne. Stwierdził, że na te badania szkoda kasy i na jego oko to ja jestem zdrowa. A jak mu powiedziałam, że koleżanka poroniła bo miała chlamydię to spojrzał na mnie dziwnie jakby mi nie uwierzył i oznajmił, że to jedna z ostatnich przyczyn poronienia. Uparłam się jednak, bo w końcu płacę. A na sam koniec powiedział mi, że mam wyluzować i nie myśleć o ciąży, że mam dać sobie pół roku spokoju i dopiero wtedy zaczynać na nowo
![]() ![]() wyniki dopiero za jakieś pięć dni. W środę robię tarczycę. |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko ciekawe jaka ta symbolika rzeki jest? ![]() [QUOTE=Anev0;45415362][QUOTE=cicci;45410496] Cytat:
jeśli zależy Ci na czasie a lekarze nie chcą dać Ci skierowania idź i sama zapłać za nie. najdroższy hormon to chyba 25 zł Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-03 o 15:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
niestety mam wrażenie, że większość lekarzy jest, bo jest. ja mojego lekarza chwalę za podejście, bo się przejął tym, że co miesiąc u mnie jedno wielkie zero, ale gdyby nie internet i przeróżne znalezione w nim informacje o jakiś "wspomagaczach: i badaniach, które należy wykonać zapewne w tym momencie siedziałabym i albo bym ryczała albo obgryzała paznokcie, bo nie wiedziałabym co dalej...[/QUOTE]
I właśnie teraz ja się czuje...byłam u ginki 27 lutego...sama mnie zapisała bo potrzebne BYŁY (BYŁY!!!) antybiotyki na bakterie w nasieniu męża (ponoć chlamydia). Pogadałyśmy trochę i w pewnym momencie powiedziałam że jestem na zastrzykach od korzonków (na dzień wizyty został mi tylko jeden) a ona na mnie szerokie oczy, że wobec tego ona nic mi nie przepisze bo muszę teraz organizm oczyścić i oczywiście zabezpieczać się w tym cyklu by ńie zajść. Wg mnie skoro mąż ma tak poważne bakterie i korzystając z okazji że mam się zabezpieczać to tym bardziej powinna przepisać antybiotyk. Nic mi nie dała, kazała pokazać sie w maju i dopiero wtedy da leki, czyli kolejny cykl będzie do dupy...poza tym stanowczo zabroniła brać witaminy !!!!!( bo po co się faszerować), dobrze że nie wspomniałam że mój luby bierze leki psychotropowe i rożne specyfiki na przyrost masy (gł. Witaminowe) Nie wiem już sama...wiem że usłyszę od was że leki męża mogą mieć wpływ, bo wiem to, ale oczekuje od lekarza ginekologa że podejmie jakieś kroki a nie odwleka tylko w czasie...zastanawiam się nad zmianą lekarza, tylko że zbytniego wyboru nie ma bo na każdego coś się znajdzie a do dobrego specjalisty trzeba by jeździć 100km...nie wiem...narazie przechodzę traumę spowodowaną moimi małymi cyckami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() Co do tarczycy to zrobię tylko TSH. Resztę ewentualnie gdy wyjdzie coś nie tak. I na tym koniec z badaniami bo zaczynam popadać w paranoję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
bylam dzis u nowego doktorka (podkreslam ze na NFZ!!) jestem w szoku. pierwszy tak mlody, tak przystojny, tak konkretny, dokladny i moglabym wymieniac bez konca ginekolog! ukladanka mojej choroby dzieki niemu zaczyna zlepiac sie w całosc. zrobil ze mna dokladny wywiad, wszystko zapisywal i dalo sie odczuc ze mnie slucha i rozumie, po czym przystapil do badania. i co sie okazalo... pco!!! nie wiem jak to sie stalo, ze bedac pod kontrola tylu lekarzy ginekologow zaden tego u mnie wczesniej nie dostrzegl. na moich jajnikach sa siatki pecherzykow ok. 7-8mm nie ma dominujacego. w sobote ide na usg i zobaczymy czy inny lekarz to potwierdzi, chyba ze jeden pecherzyk zacznie rosnac i sie wybije sposrod innych. mam mnostwo objawow pco i pewnie diagnoiza sie potwierdzi, jesli tak, to zaczynam sie u niego leczyc prywatnie. ciekawe ze dostalam na niego namiary od kol. ktora miala pco i w pierwszym cyklu po odstawieniu anty zaszla w ciaze
![]() Po wyjsciu od niego musialam troche sobie poplakac, ale lepiej mi ze w koncu ktos spojrzal na mnie jak na osobe ktora pragnie miec dziecko i poswiecil mi wystarczajaco duzo czasu i uwagi, na koncu pocieszyl mnie ze to sie leczy i ze zajdziemy w koncu w ciaze
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się udzielam głównie na innym wątku staraczkowym i tam jedna dziewczyna miała właśnie idealne TSH, ale zrobiła dla pewności też pozostałe badania - i okazało się, że mimo prawidłowego TSH ma nadczynność tarczycy (co może być np. przyczyną poronień). Zresztą jak przyszłam do mojego lekarza z wynikiem TSH w normie (zleconym przez innego lekarza), to od razu kazał mi zrobić też FT3, FT4 i anty-TPO, bo powiedział, że bez tego nie będzie mógł się wypowiedzieć na temat wpływu tarczycy na moje problemy z zajściem. Widziałam, że dziewczyny niedawno pisały, że cały pakiet badań tarczycowych kosztuje ok. 120 zł - ale można zrobić je za darmo na NFZ. Zwykły ginekolog może dać skierowanie ![]()
![]() |
#897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak tam Twoja podwójna szansa na dzidzię? Już coś wiadomo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u gina i po badaniu stwierdził że to ciąża ale na usg jeszcze jej nie widać. Powiedział żebym przyszła w piątek bo wtedy już będzie widział czy rozwija się w dobrym miejscu.
#899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no a przedewszystkim to wieeeelllkie gratki ps: ja zaraz jadę na monit sprawdzić czy peklo Edytowane przez ana985 Czas edycji: 2014-03-03 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja zrobie tarczyce THS i ft3 i ft4 koszt około 60 pare złotych
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.