|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Ja wciąż szukam idealnego - w sensie w moim wyobrażeniu - nude... Ostatnio zamówiłam jedną szminkę na ebay, ale niestety , pudło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
Wrzuce fotke jak z nart wroce wieczorem, bo obecnie w gorach siedze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Unlajku, zazdrooooo
![]()
![]() |
![]() |
#875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Moderator
|
Tak nawiasem to latem chyba pojadę z tżtem w góry do PL bo paszport jadę zrobić wreszcie, a tak bym chciała bo ja kocham przyrodę a tu nie ma tak lasów czy gór, żeby sobie pochodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Rozeznanie
|
Ja miałam jechać w góry przy okazji tego urlopu, ale nie wyszło. W sumie dobrze, bo mam tyyyyyyyle planów, że głowa mała... No ale na pewno pojedziemy na snowboard do takiego ośrodka na mazurach :P. Jeszcze tylko 10 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Moderator
|
Ja chcę latem bo nie lubię jak zimno, najlepiej to jakiś namiot w góry i jazda ^^ a tż zna teren bo tam mieszkał. Moje pierwsze wakacje od 6 lat by były, mam ochotę wypocząć wreszcie i się tak odizolować od cywilizacji, wyciszyć. I marzę by konno w terenie pojeździć bo tu jest bardzo drogo nawet jak się tylko na miejscu jeździ na wybiegu
![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-17 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Konto usunięte
|
W zimie, to co weekend sie pakujemy w sobote o 7 i dwa dni na stoku
![]() ![]() Ale z Krk to blisko. Na pierwszy dlugi i w miare ostry stok, mamy godzine zaledwie ![]() ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-17 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Konto usunięte
|
Jestem i chwalę się co zamówiłam
![]() - http://kosmetykomania.pl/product-pol...E-BRIGHTS.html - http://kosmetykomania.pl/product-pol...-Flashing.html - http://kosmetykomania.pl/product-pol...-ust-Nude.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szminki to jedyna rzecz, na którą moim zdaniem trzeba wydać trochę więcej, bo nie trafiłam na tanią, która by się trzymała. A już szczytem szczytów są pomadki Golden Rose, które w całości pozostają na szklance z wodą. Picie przez słomkę również kończy się zmytym "dzióbkiem". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dawałam długi czas masę kasy za szminki i moja mama też. A potem zaczęłam kupować takie po 15-20zł i zaskoczenie, bo w niczym to się jakością nie różni. Ani się nie ściera łatwo, ani nie kryje gorzej, no nic, zero. Więc teraz testuję te najtańsze revlona, bo kumpele polecają i opinie na wizażu dobre ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-17 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Moderator
|
Ja kupiłam szminkę za 10 zł i mam kilka za 5 i są naprawdę dobre, o wiele lepsze niż np. szminki z rimmela za 25 zł które kompletnie się nie trzymają tylko zwijają w jakieś nie wiadomo co na ustach. I jedna bardzo przyzwoity skład miała też, ma taki kolor jak ten Unlajka, taki nude. Tyle że to są szminki dostępne tylko w Anglii, ale z tej firmy mam także lakier i cienie i jestem zadowolona bardzo!
W tych tanich sklepach można kupić tanio a dobre rzeczy, najczęściej kupuję tam produkty do makijażu i zawsze byłam zadowolona. To sklep gdzie wszystko jest za funta ![]() Z Make up revolution jest jedna śliczna paletka w takich brązach, chciałabym ją kupić. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-17 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
A ja akurat Rimmela lubię. Mam z niego czerwień i śliwkę i z obu jestem zadowolona, chociaż śliwka tylko przez chwilę jest intensywna, później blaknie lekko, ale taka już bardzo długo zostaje i podoba mi się ten kolor. Lubię jeszcze Manhatana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Konto usunięte
|
U mnie ze szminek wymiata Astor i Eveline
![]() ![]() Powiem wam, że ledwo dziś chodzę. Dałam się wpędzić w ten chory szał bycia szczupłą i fit i mam takie zakwasy, że mam problem na toalecie usiąść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Szminki to chyba też kwestia indywidualna... U mnie sprawdził się właśnie Avon i jeszcze Inglot. Choć ogólnie bardzo rzadko maluję usta, jeśli już, to właśnie nude - raz miałam czerwień na ustach, ale źle się w niej czułam, mimo że koleżanki mówiły, że jest super: czerwień uwielbiam na pełnych ustach, a ja dolną wargę mam dość pełną a górną wąską... ale może w PL jeszcze raz przetestuję tę czerwień
![]() Edytowane przez Doe Czas edycji: 2015-01-17 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Moderator
|
Z Rimmela mam vintage pink, przepiękna jest *.* Z make up gallery mam fioletową, pomarańczową, czerwoną i błyszczyk koralowy i jeszcze taki ciemny nude z Lacury (w Aldiku można kupić, piękne te szminki są). Usta mam wąskie i małe, ale jakoś tak do kształtu twarzy pomalowane usta wyglądają całkiem fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-01-17 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
Klaudenc, interesowałaś się może ile kosztuje analiza kolorystyczna u Arsenic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tż jest lato, moja skóra ma taki żółtawy ciepły kolor, a jak mi ciepło w dłonie to w taki czerwono oranżowy rumieniec wpadają, zaś jemu bardziej w róż. Dobrze widać jak czysto białą tkaninę do skóry się przyłoży. Jego usta są ciemne i wpadają bardziej w chłodny róż, moje są w stronę ciemnego i mają taki ceglasty kolor, na zdjęciach brzoskwiniowy. Piegi mam żółtawo brązowe, tż ich nie ma. Oczy mam brązowe ale w stronę takiej czerwieni, nie zieleni a tż ma taki 'przymulony niebieski' ![]() Włosy mam wyjątkowo chłodne pomiędzy brązem z czernią, on ma taki sam kolor jak Ty. On opala się na różowo, potem mocno brązowieje a ja się tylko lekko przysmażę na brąz, zobacz tu: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...daa6138d3fa32d Zobacz też na czerwieni - pomaluj usta pomarańczą i chłodną czerwienią, coś jak tu porównanie między kolorem pierwszym a drugim i trzecim chłodnym: http://3.bp.blogspot.com/-2bZut3abNY...re%2BRed_1.jpg Kwestia tego, że tż ma taki zgaszony typ urody, nie ma w nim wyrazistości. U mnie aż takiego kontrastu i wyrazistości też nie ma bez makijażu, jest to dość swobodne ale nie przygaszone. Rude włosy mi pasowały także ![]() Aby sprawdzić czy jesteś latem najlepiej wziąć szminkę w tym samym kolorze ale innym odcieniu np. ta czerwień i zobaczyć gdzie lepiej, a potem zobaczyć czy ta czerwień tworzy ładny kontrast czy wybija się bardzo znacznie a reszta zostaje w tyle. Lato jest dość typowe w Polsce, ja mam nie-polską urodę akurat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Moderator
|
Akurat owłosienie nie jest istotne, brwi mam chłodne jak i włosy ale to nie zmienia faktu że jestem jesienią, jednak dobrze udającą zimę czasami. Mankament dopiero widać, gdy pomaluję się - chłodny kolor szminki czy jakiś bardziej wyrazisty zimny kolor cienia i jest katastrofa. W ciuchach nie podpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Koszt do "niewielkich" się nie zalicza, zwłaszcza jak na warunki Polskie - ale nie powiedziałabym też, że to zdzierstwo, bo przygotowanie takiej analizy pochłania naprawdę sporo czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Wysłałam Ci PMkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Moderator
|
Ja nie wiem jaką jestem jesienią dokładnie, pewnie to samo co Catherine Zeta Jones, ale wiem już co mi pasuje więc sama na taką analizę nie wiem czy się skuszę. Szczególnie że teraz wymieniam i kupuję nową kolorówkę która będzie mi pasować lepiej bo sama dość dobrze rozróżniam odcienie i kolory (zajmuję się plastyką więc połowa sukcesu za mną)
![]() Ale jestem bardzo ciekawa jeśli któraś z Was zrobi i pochwali się jakim typem jest ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-18 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
Na mnie nie licz, moj studencki budzet mi na to nie pozwoli :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.