![]() |
#871 |
Konto usunięte
|
Dot.: Neauty Minerals
Bardzo miła wiadomość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Perfumoholik z wyboru
|
Czy którąś z Was zapchała wersja kryjąca?
![]()
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
No cóż, szukam przyczyny dalej.
![]() |
![]() |
#875 |
BAN stały
|
Ja mam bardzo wrażliwą cerę, i nie miałam żadnych problemów, także również polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
No właśnie, też miałam tego typu wątpliwości i podejrzenia
![]()
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam sobie wersję matującą i póki co nie widzę za bardzo różnicy pomiędzy nią a kryjącą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Konto usunięte
|
Też mnie dzisiejsza paczka bardzo ucieszyła, dostałam dwie próbki cieni gratis. I dzięki tej próbce wiem, że jeden z nich w przyszłości kupię, bo naprawdę trafiony kolor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Na przykład mnie zapchał Pixie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Przyczajenie
|
Mnie również musiał zapchać Pixie wersja MLB. Kilka miesięcy używałam Neauty i jak się skończył to sięgnęłam po Pixie. I tak jak od 3 lat nie było większych problemów z cerą tak nagle wysyp. Wcześniej jedynie próbowałam kilka razy Pixie i było oki, więc widocznie nie sprzyja mi jego dłuższe stosowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji zamówiłam też z Anabelle z tych nowych Sunny Fairest i jestem w szoku - w końcu jakiś kolor mi pasuje bez mieszania - jaka to jest wygoda ![]() Ale teraz niestety mam problem ze spływaniem wszystkiego z twarzy, nie wiem czy za grube warstwy nakładam - przyzwyczaiłam się do mocnego krycia i nie umiem odzwyczaić, a jeszcze 12h w pracy w te upały i już sama nie wiem jak sobie z tym radzić. Całkowicie nie zrezygnuje z podkładu - już nakładam jako baze angel dust od amilie i na to podklad i znowu angel i po chwili juz się zaczynam świecic, dodam że nie nakładam żadnych kremów ani filtrów, bo było by jeszcze gorzej, tylko krem pod oczy. Mogę sobie pozwolić na małą poprawkę w ciągu dnia, ale najchetniej to bym nałożyła podkład od nowa, co raczej jest mało wygodne. Macie jakieś sposoby? Zaczęłam używać bibułek, ale mam wrażenie, że zbierają cały podkład, który i tak szybko się ulatnia - chodzi głownie o strefe T, bo na policzkach się trzyma skubany, nie mówiąc już o tym, że wchodzi wszystko w pory i już nie mam cierpliwości ![]() A i jeszcze miałam pytać o pędzel - czy któraś używa z Amilie tego flat topa? Bo ja odkąd go kupiłam tylko ten używałam (od 2 lat chyba już) i nie mam porównania, czy to w ogóle dobry pędzel, czy ktoraś ma porównanie? Edytowane przez Portia_Nox Czas edycji: 2016-06-29 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ja odkryłam miłość życia wśród pędzli i nie jest to flat top! Miałam co prawda tylko jeden, ten z edm. Ale kiedyś przez przypaek kupiłam kavai pół kabuki pół flat top - tak na niego mawiam. Nr bodajże 22?
No cudownie się nim maluje i pięknie buduje krycie bez efektu maski.
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie fiat top Amilie jest gęstszy niż EDM
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam Sunny Fair i próbkę Golden Medium i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Neauty niestety u mnie również spływa, łatwo się ściera, podkreśla pory, pixie trzyma się cały dzień np. Dziś choć byłam pol dnia na zewnątrz i było gorąco. Zauważyłam, że w takie dni im więcej warstw tym gorzej, na Twoim miejscu zrezygnowałabym z primera i dała sam podkład, ewentualnie musnela pudrem matującym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o pomoc w doborze odcienia
![]() Najchętniej zamówiłabym biga w ciemno (wakacje, więc jak trochę nie będzie pasował to tragedii nie będzie, nie pokazuje się za bardzo tylko odpoczywam ![]() Dodaję zdjęcia ![]() ![]() ![]()
wymiana Edytowane przez mikasa5 Czas edycji: 2016-07-04 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
Mikasa5, Celowałabym w Neutral Fair albo Light (między nimi praktycznie nie ma różnicy), Pale będzie zdecydowanie za jasny. Jeśli Olive - to zdecydowanie Light. Gdzieś chyba wrzucałam porównanie odcieni na poziomie Fair z Pine Nut właśnie. Tylko nie wiem czy w tym wątku, więc podrzucam, żebyś już nie szukała
![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2016-07-06 o 00:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
Pojawiły sie róże
![]() https://www.facebook.com/permalink.p...bstory_index=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Cały czas się uczę
|
Do 24 lipca 10% zniżki w sklepie Neauty na hasło "10neauty".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
Gdzie znalazłaś te info?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
kurcze toi jakoś z tej ekscytacji nie doczytałam o promocji xD gapa ze mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Cały czas się uczę
|
Róże sa juz dostępne na stronie Neauty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Rozeznanie
|
Zaskoczyli mnie tą 15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie widziałam kolorów, ale już wiem,ze zamówię biga w ciemno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Cały czas się uczę
|
Dziewczyny, jak cos kupicie wrzuccie swatche porownawcze z rozami innych firm do watku o rozach. Ja juz mam za duzo podobnych kolorow :-S.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Rozeznanie
|
Ja poczekam na swatche róży.
![]() ![]() Cieszy mnie to, że większość róży jest matowa. Ostatnio to jakiś wysyp róży nastąpił. Pixie, teraz Neauty. Jak na razie dzielnie opierałam się kuszeniom mineralnym, a tu znowu nowości. I jak tu się oprzeć. Moja lista coraz bardziej się wydłuża a nie skraca, a zgrozo ![]() Aaa widziałyście nowe bronzery od Amilie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Kolejne róże! Zlitujcie się, moja kolekcja i tak jest zdecydowanie za duża, a jeszcze nie zamówiłam próbek od Pixie..
![]() Jak zwykle w temacie róży jestem monotematyczna: Lilac Blossom, Magnolia Bud i Peony Petal wyglądają pięknie, Rhurarb Wine też wydaje się całkiem miły, no i ciekawi mnie Pink Linen, z opisu brzmi trochę jak Nude od Annabelle. ![]() GIGA plus dla Neauty za wielkość opakowania. W końcu ktoś zrozumiał, że 4-6 g różu jest praktycznie nie do zużycia, szczególnie jeśli ma się więcej niż jeden kolor ![]() ![]() Gdybym tylko była przekonana do zakupu podkładu, już pewnie klikałabym próbki, ale mam wrażenie, że żaden kolor nie jest w 100% mój :< Goldeny zbyt żółte, oliwki za szare, Neutral wygląda najlepiej, ale nie jestem do końca przekonana, jakby Fair był trochę ciemnawy, a Pale już za jasny. Za to ostatnio - o dziwo - świetnie mi się nosi Satin Sand Pixie, a wydawało się, że jest dla mnie zbyt neutralny i jasny ![]()
![]() |
#899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jestem jak sroczka- kolekcjonuję je. Z Pixie mi się podobają te próbki. W sumie 1ml to całkiem sporo. I starczy na długo. Za nic nie kupię biga, dla mnie jest za duży przy tej ilości proszków różanych jakie mam. To samo z Amilie - fakt cały czas czaję się na 2-3 róże, ale 4g to jest nie do przerobienia. ![]() To samo z Ecolore. Najlepiej w tym względzie stoi Clare Blanc (0,5g)- choć kombinuję by wziąć po 2 próbki z kolorów mnie interesujących. Lucy Minerals ma próbki róży po 1g lub 3g. I teraz doszło jeszcze Neauty 2g-19,9 więc całkiem nieźle. W sumie te 1-2g na róże to idealna wielkość. Z Lucy jakoś mi nie po drodze z zamówieniem, to samo z Ecolore. Nie wiem chyba zrobię zamówienie zbiorowe w jednym sklepie, gdzie jest Neauty, Pixie, i może coś jeszcze z innych firm. Tak hurtowo, raz a dobrze. ![]() Nie chce mi się rozdrabniać na każdą firmę osobno, płacić za przesyłkę i brać po kilka próbek z każdej firmy. Skończy się na mineralsach, tylko poczekam (jeśli mi starczy cierpliwości) na róże Neauty i pudry rozświetlające Pixie i będę miała wszystko w jednym miejscu ![]() Po długich próbach w końcu muszę przyznać, że bardziej mi leży podkład matujący niż kryjący. nie wiem co się dzieje, ale kryjący jest za ciężki ![]() Co do koloru to najbardziej mi odpowiada neutral pale/fair w zależności od formuły. Czasami zastanawiam się czy nie lepiej by było gdybym do neutrala dodała trochę goldena ? Jeszcze golden ivory byłby dobry gdyby jakoś przygasić trochę tę żółć. Tylko nie wiem czym, a z blendami mi się nie chce mieszać. Szkoda, że tego koloru nie ma w wersji matującej. W ogóle teraz mi się pokiełbasiło z minerałami. I pielęgnacją. Raz podkład wygląda idealnie- nic nie spływa, innym razem tragedia. Purchawka, placki, skórki, wszystkie nieszczęścia na raz. I jeszcze kwestia pielęgnacji. Po zmyciu twarz zaczerwieniona, szorstka, ogólnie jakby naczynka mi podkreślały bardziej koloryt cery. Tak jakbym spiekła się na raczka z tym, że to niemożliwe bo się filtruję spf50. Więc to chyba kwestia produktów do twarzy, tylko tak mi się nie chce bawić w eliminację i poszukiwanie co jest nie tak. I szukanie nowych dobrych kosmetyków do twarzy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.