W nowym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki 2015 cz. I - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Są tu mamusie, są i staraczki bo wszystkie jesteśmy ze zgranej paczki cz. II 1 4,17%
W tym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 13 54,17%
wchodzisz = zachodzisz - Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 3 12,50%
Wiosna za pasem, słonko już parzy a nam się bobasek różowy marzy Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 1 4,17%
Idzie wiosna, za nią lato - będę Mama, co Wy na to?! Staraczki i Mamusie 2015 cz. II 6 25,00%
Mamusie juz maja, a staraczki niecierpliwie na II kreseczki czekaja cz. II 0 0%
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 16:09   #871
MilkaJestem
Zakorzenienie

Dot.: W nowym roku nareszcie ujrzymy dwie kreski na teście Staraczki 2015 cz. I

SZa - ja tez mam slomiany zapal we wszystkim, ale to we wszystkim! I to chyba najwieksza moja wada

Kitty - dzieki za linka, zajrze na wieczor

Diatoma - jesli tak myslisz ze co drugi cykl masz owu to faktycznie temperaturka by Ci duzo powiedziala czy faktycznie tak jest

Myszko - bez nerwów kochana, co się stało?

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 16:16   #872
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
ja tez lubie miec zakwasy - czuje wtedy ze ciezko pracowalam nad swoim cialem

hehe nie Ty jedna:P ja co prawda myslalam ze staranka wczesniej beda niz u Ciebie ale tez patrzylam na wozki itp.

Wyszukiwalam gazet online takich jak Dziecko, Supermama w wielkim miescie, i czytalam sobie rozne gadzety ogladalam itp

http://issuu.com/magazynsupermama/docs/magazyn_issuu
oo dziękuję za linka ) mam co robić

co do wózków słyszałam właśnie że bugaboo super ale głęboki jest dla mnie za niski ;/ mutsy mi się jeszcze podoba )

ostatno byłam u kumpeli gadałyśmy o dzieciach i sprzedała mi temat chińskiego kalendarza planowania płci ... http://dzidziusiowo.pl/planujemy-cia...c-plec-dziecka co o tym myślicie ? my z jednej strony się śmiałyśmy z drugiej byłyśmy w szoku bo wszystkie przypadki co sprawdzałyśmy się zgadzały
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:16   #873
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie znów, ja juz w domku, malz poszedl na nocke.
Pokłóciliśmy się bo mąz zaczął ostatnio troche imprezowac i ja z malym psiakiem jestem ciągle sama. On pracuje na 12h, jak przychodzi z pracy to notorycznie gdzies wychodzi. Wczoraj wrocil z pracy i pojechal pomoc koledze mebel przewiezc. Po dwoch godzinach zadzwonil i powiedzial ze zostawia auto u rodzicow i idzie na piwo, potem wroci. Potem okazalo się godziną 4 nad ranem. Fakt, nie imprezuje prawie wcale, i ja mu wyjsc gdzies nie zabraniam, to normalne i kazdy potrzebuje sie czasami zresetowac i spedzic czas ze znajomymi, ale zeby komus w czyms pomoc to pierwszy, ale zeby mnie, to go nie ma. Pomyslałam sobie, ze jak tak robi gdy jest pies, to tak samo bedzie robil, gdy bedzie dziecko. Nie chce go uwiazywac i ograniczac, ale niech tez pomysli, ze psem jestem juz tez zmeczona, a mam tez obowiązki zawodowe i potrzebuje pomocy

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 17:29   #874
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
A ja niedawno wstałam już nie pamiętam kiedy mały dał mi tyle pospać, ale coś koło pół roku temu niedługo się zbieramy i uderzamy do miasta pogodę mamy pod psem ale trzeba zrobić ciuszkowe zakupy bo mi powyrastał i już powoli nie ma w czym spać
Wiecie co ja zwariowałam, jesdzcze tyle czasu do staranek a nie mówiąc już o ciąży a ja ostatnio na allegro wózki bujaczki i inne sobie oglądałam
Ale nie zamierzam kupować na przód, tak tylko patrzę sobie
Zakupy udane? Ehh jak Ty zwariowałaś to ja też
Moja pierwsza ciąża nie była planowana, mieliśmy przeprowadzkę na drugi koniec Polski, egzaminy i jakoś nie miałam głowy do tego żeby się super przygotować na dziecko. Mam zamiar celebrować następną ciążę, wszystkie zakupy itd. Wstępnie mam już wybrany wózek i łóżeczko i uwielbiam oglądać różne gadżety dla dzieci
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 19:19   #875
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez croppka23 Pokaż wiadomość
Zakupy udane? Ehh jak Ty zwariowałaś to ja też
Moja pierwsza ciąża nie była planowana, mieliśmy przeprowadzkę na drugi koniec Polski, egzaminy i jakoś nie miałam głowy do tego żeby się super przygotować na dziecko. Mam zamiar celebrować następną ciążę, wszystkie zakupy itd. Wstępnie mam już wybrany wózek i łóżeczko i uwielbiam oglądać różne gadżety dla dzieci
Ja też swoją drogą wózki są strasznie drogie.... 2-3 tys. za wózek którego dziecko będzie używać ile? 1,5 roku? masakra...
Stary 2015-01-03, 20:07   #876
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Hej Mystiq, jasne opowiedz cos o sobie
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wbijaj lalka Napisz coś więcej o sobie
Dzięki dziewczyny!

Mam 26 lat, mam męża, dwoje dzieci - Jaś 2 lata z hakiem i Krzysia 11 miesięcznego. Chcemy postarać się jeszcze o córeczkę dla chłopców i ...dla mnie, żebyśmy w przyszłości mogły sobie po galeriach biegać Marze o tym, żeby nam się udała, mogę poczekać na nią dłużej niż na chłopaków

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja wlasnie wracam z zakupow, mimo ze zimno na dworku to wyszlam z domu bo mnie nosilo po kłotni z męzem. Mamy kryzys ale taki mu sajgon zrobilam, ze mnie popamięta grrr
Cytat:
Witajcie znów, ja juz w domku, malz poszedl na nocke.
Pokłóciliśmy się bo mąz zaczął ostatnio troche imprezowac i ja z malym psiakiem jestem ciągle sama. On pracuje na 12h, jak przychodzi z pracy to notorycznie gdzies wychodzi. Wczoraj wrocil z pracy i pojechal pomoc koledze mebel przewiezc. Po dwoch godzinach zadzwonil i powiedzial ze zostawia auto u rodzicow i idzie na piwo, potem wroci. Potem okazalo się godziną 4 nad ranem. Fakt, nie imprezuje prawie wcale, i ja mu wyjsc gdzies nie zabraniam, to normalne i kazdy potrzebuje sie czasami zresetowac i spedzic czas ze znajomymi, ale zeby komus w czyms pomoc to pierwszy, ale zeby mnie, to go nie ma. Pomyslałam sobie, ze jak tak robi gdy jest pies, to tak samo bedzie robil, gdy bedzie dziecko. Nie chce go uwiazywac i ograniczac, ale niech tez pomysli, ze psem jestem juz tez zmeczona, a mam tez obowiązki zawodowe i potrzebuje pomocy
Mysza uważam, że jak to zdarza się coraz częściej to trzeba to jak najszybciej zdusić w zarodku. Z własnego doświadczenia wiem, jak jest przy dzieciach.
Każdy ma prawo się rozerwać, ale ma też obowiązek znać granice
Popieram sajgon
Cytat:
Ja też swoją drogą wózki są strasznie drogie.... 2-3 tys. za wózek którego dziecko będzie używać ile? 1,5 roku? masakra...
Starsznie drogie, a do tego teraz co rusz to jakieś nowe super-extra-mega-wypasy wprowadzają na rynek, że nie wiesz który wybrać.
Miałam już 3 wózki,ale miałabym ochotę na jeszcze jeden
Stary 2015-01-03, 20:17   #877
tralalina
Rozeznanie

Hej Dziewczyny Ja jestem wykonczona po dzisiejszym dniu. Prace mam przyjemna, ale zabiera mnostwo energii. Od jutra czeka mnie mnostwo nauki do kolejnych jobow...
I moje przeczucia sie potwierdzily. Okres przyszedl, ale baaardzo spokojny. Na szczescie. Miesiac temu myslalam, ze potop jakis we mnie sie zrobil, a teraz delikatnie
Co tam u Was? Jak Wam dzien minal?
tralalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 20:24   #878
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez tralalina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ja jestem wykonczona po dzisiejszym dniu. Prace mam przyjemna, ale zabiera mnostwo energii. Od jutra czeka mnie mnostwo nauki do kolejnych jobow...
I moje przeczucia sie potwierdzily. Okres przyszedl, ale baaardzo spokojny. Na szczescie. Miesiac temu myslalam, ze potop jakis we mnie sie zrobil, a teraz delikatnie
U mnie też na dziś wypada @.
Boli mnie już brzuch, także wszystko na dobrej drodze, żeby skończyć cykl.

Prowadzicie może cykle na ovufriend?
Stary 2015-01-03, 20:25   #879
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!

Mam 26 lat, mam męża, dwoje dzieci - Jaś 2 lata z hakiem i Krzysia 11 miesięcznego. Chcemy postarać się jeszcze o córeczkę dla chłopców i ...dla mnie, żebyśmy w przyszłości mogły sobie po galeriach biegać Marze o tym, żeby nam się udała, mogę poczekać na nią dłużej niż na chłopaków

tooo to jestes sama jedna kobitka w domku jak moja bratowa mi sie marzy coreczka bo wlasni dookola same chlopy, chcialabym, zeby moi rodzice doczekali sie wnuczki bo brat juz dzieci miec nie bedzie (ma 2 chlopcow) a siostra jest wdowa bez dzieci, wiec cala nadzieja we mnie

Cytat:
Napisane przez tralalina Pokaż wiadomość
Bidulko chociaz tyle ze Cie bardzo okres nie meczy mnie coraz bardziej brzuch boli, wiec to samo mnie bedzie czekac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

ja prowadze, ale bez tempki bo nie mierze - nie chce mi sie

Stary 2015-01-03, 20:38   #880
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!

3 dziecko ale fajnie Bosz i jesteś w moim wieku mogę się spytać - z ciekawości jaki macie dochód netto? Nie musisz odpowiadać jesli nie chcesz... Pytam bo ja pod tym względem jestem panikara, mimo że chciałabym mieć co najmniej 2 dzieci (może więcej - chyba że po 1 mi się odwidzi )

Cytat:
Starsznie drogie, a do tego teraz co rusz to jakieś nowe super-extra-mega-wypasy wprowadzają na rynek, że nie wiesz który wybrać.
Miałam już 3 wózki,ale miałabym ochotę na jeszcze jeden
No ja tak sobie nieśmiało planuje że może wyhacze jakiś używany, widziałam na forum mojego miasta ze są takie oferty no a poza tym mam plan żeby chustować , bo ja to w ogóle mega pro eko jestem

Cytat:

Ja jestem na Fertlity Friend - jest darmowy ale po angielsku
Stary 2015-01-03, 21:44   #881
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
tooo to jestes sama jedna kobitka w domku jak moja bratowa mi sie marzy coreczka bo wlasni dookola same chlopy, chcialabym, zeby moi rodzice doczekali sie wnuczki bo brat juz dzieci miec nie bedzie (ma 2 chlopcow) a siostra jest wdowa bez dzieci, wiec cala nadzieja we mnie

ja prowadze, ale bez tempki bo nie mierze - nie chce mi sie
No jestem jedna, ale mam dużą siłę przebicia
Jejku oby się nam udało wycelować w tą dziewuszkę Właściwie to żeby nasi tż pięknie wycelowali
Cytat:
3 dziecko ale fajnie Bosz i jesteś w moim wieku mogę się spytać - z ciekawości jaki macie dochód netto? Nie musisz odpowiadać jesli nie chcesz... Pytam bo ja pod tym względem jestem panikara, mimo że chciałabym mieć co najmniej 2 dzieci (może więcej - chyba że po 1 mi się odwidzi )

No ja tak sobie nieśmiało planuje że może wyhacze jakiś używany, widziałam na forum mojego miasta ze są takie oferty no a poza tym mam plan żeby chustować , bo ja to w ogóle mega pro eko jestem

Ja jestem na Fertlity Friend - jest darmowy ale po angielsku
Hmm... nie jest nam źle jeśli chodzi o forse, wiadomo jakbym nie miała swojego dochodu i tylko jeden od tż to byśmy się nie decydowali na kolejnego dzidziusia.
Viki to będzie Twój pierwszy dzidziuś?
Ja się trochę bałam chustowania, bałam się, że mi dzidziuś wypadnie, ale moi chłopcy byli dość mali - 3250g i 2990g i długo musiałam czekać zanim tego mniejszego zaczęłam nosić w Tuli z wkładką oczywiście.

A wózek też za pierwszym razem kupiłam używany ...i tak żałowałam, że nie masz pojęcia. Wszystko w nim latało i trzeszczało. Musiałam trafić na kiepski egzemplarz jako mało doświadczona.
Osobiście radzę przed zakupem dokładnie obejrzeć wózek. Ja kupiłam w ciemno i bardzo żałowałam.

Ja po pierwszym dziecku stwierdziłam, że nie chce mieć długo drugiego. Po 4 miesiącach stwierdziłam, czemu nie?
Uważam, że dzieci rok po roku to super sprawa, dlatego chcę jeszcze jedno i na razie zakończyć reprodukcję
Stary 2015-01-03, 21:50   #882
Afrodita
Zadomowienie

Też jakiś czas temu miałam zajawkę na 'gadżety' dla dziecka. Wszystko jest takie piekne, ale skąd na to wszystko wziąć pieniądze? Będę musiała obejśc się smakiem i kupimy tylko potrzebne rzeczy

a tak w ogóle to martwie się odnośnie pracy. Kończy mi się umowa za miesiąc. (Pracuję 2 lata z hakiem). Ostatnio dowiedziałam się, że wielu koleżankom sugerowano, że nowe nie dostaną umowy o pracę, a stare dostają umowę o pracę tylko na rok, bo są jeszcze młode i mogą zajść w ciążę! Jakim prawem dyskwalifikują młode kobiety eh.. coś mi się zdaję, że ze mną bedzie tak samo.. Nikomu oczywiście nie wspominałam, że będziemy starać sie o dziecko.. ale głupi nie są.. U mnie w mieście ciężko znaleźć pracę.. Wiem, że martwię się na zapas.. ale jak już chodzą takie pogłoski Ich nastawienie zmieniło się odkąd koleżanka jedna po drugiej zachodziła w ciąże.. ostatnio nawet dziewczyna popracowała 3 mce i poszła na zwolnienie

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:11   #883
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Też jakiś czas temu miałam zajawkę na 'gadżety' dla dziecka. Wszystko jest takie piekne, ale skąd na to wszystko wziąć pieniądze? Będę musiała obejśc się smakiem i kupimy tylko potrzebne rzeczy

a tak w ogóle to martwie się odnośnie pracy. Kończy mi się umowa za miesiąc. (Pracuję 2 lata z hakiem). Ostatnio dowiedziałam się, że wielu koleżankom sugerowano, że nowe nie dostaną umowy o pracę, a stare dostają umowę o pracę tylko na rok, bo są jeszcze młode i mogą zajść w ciążę! Jakim prawem dyskwalifikują młode kobiety eh.. coś mi się zdaję, że ze mną bedzie tak samo.. Nikomu oczywiście nie wspominałam, że będziemy starać sie o dziecko.. ale głupi nie są.. U mnie w mieście ciężko znaleźć pracę.. Wiem, że martwię się na zapas.. ale jak już chodzą takie pogłoski Ich nastawienie zmieniło się odkąd koleżanka jedna po drugiej zachodziła w ciąże.. ostatnio nawet dziewczyna popracowała 3 mce i poszła na zwolnienie
Najgorsze jest to, że właśnie tak jak piszesz dziewczyny wykorzystują pracę tylko do zdobycia praw do zasiłku czy chorobowego.
Z jednej strony jest to zrozumiałe dla czasów w jakich teraz żyjemy, każdy dba tylko o swoje cztery litery i ma gdzieś całą resztę.
Z drugiej - przez takie sytuacje pracodawcy cwaniakują i nie chcą przyjmować młodych dziewczyn, nie dają umów na stałe itd. Tworzą się stereotypy. Sama nie wiem jak to wszystko odbierać, jak postępować co najważniejsze...
Stary 2015-01-03, 22:18   #884
mysza007
Zakorzenienie

Afrodita rany jakbym usłyszała coś takiego, to bym to zgłosiła do PIPu jak tak można? Mamy prawo pracować, ale mamy tez prawo mieć dzieci, zakładać rodziny.Strasznie to przykre.

Siedzę sobie, oglądam film i znowu mam jakies nudnosci i jestem rozdygotana, męczy mnie to juz

Stary 2015-01-03, 22:47   #885
MilkaJestem
Zakorzenienie

Tez to zauwazylam z tymi umowami...

a jak ja bylam na rozmowie o prace w przedszkolu (gdzie pracowalam rok) to jedno z pytan brzmialo czy planuje ciaze bo jak pozniej sie dowiedzialam z 15 nauczycielek chyba z 6 bylo na l4 albo macierzynskim

P.S. Wlasnie zaczelam plamic na brazowo, chyba @ sie rozkreca przed czasem

Stary 2015-01-03, 22:52   #886
diatoma
Zadomowienie

sza własnie dlatego napisalam , ze maly jezdzil w gondoli tylko 3,5 miesiaca. takze potem tylko i wylczanie do 2roku zycia stosowalismy spacerowke. stoke jest super, tez bylam oczarowana. ale funkcjolnalnosc bugaboo wygrala. moj tż zreszta uparl sie na niego i nie bylo odwrotu. no niski jest to fakt, ale to tylko chwila

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Tez to zauwazylam z tymi umowami...

a jak ja bylam na rozmowie o prace w przedszkolu (gdzie pracowalam rok) to jedno z pytan brzmialo czy planuje ciaze bo jak pozniej sie dowiedzialam z 15 nauczycielek chyba z 6 bylo na l4 albo macierzynskim

P.S. Wlasnie zaczelam plamic na brazowo, chyba @ sie rozkreca przed czasem
ja tak mialam w poprzednim cyklu nawet o @ nie zdarzylam pomsyslec a ona 24dc przyszla juz

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

ale czy w ogole mozna zadac pytanie o powiekszanie rodziny? przeciez to jawna dyskryminacja

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 22:58   #887
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
sza własnie dlatego napisalam , ze maly jezdzil w gondoli tylko 3,5 miesiaca. takze potem tylko i wylczanie do 2roku zycia stosowalismy spacerowke. stoke jest super, tez bylam oczarowana. ale funkcjolnalnosc bugaboo wygrala. moj tż zreszta uparl sie na niego i nie bylo odwrotu. no niski jest to fakt, ale to tylko chwila

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

ja tak mialam w poprzednim cyklu nawet o @ nie zdarzylam pomsyslec a ona 24dc przyszla juz

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

ale czy w ogole mozna zadac pytanie o powiekszanie rodziny? przeciez to jawna dyskryminacja
Nie mozna, takie pytanie jest zakazane, czy jestes w ciazy albo czy planujesz, czy planujesz slub np itp, ale jak ktos jest perfidny to i tak zapyta bo co mu zrobisz...

Stary 2015-01-03, 22:58   #888
mysza007
Zakorzenienie

diatomko ja uwazam ze zadawanie takie pytania podczas rozmowy o prace jest nie na miejscu, to nasza osobista sprawa, pracodawcy, jak i inne obce osoby, uwazam ze nie mają do tego prawa.

Stary 2015-01-03, 23:13   #889
Madzik 89
Zadomowienie

Jestem późno ale jestem
Grałam z tż w grę z ukrytymi obiektami i się zeszło
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2015-01-03 o 23:15
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:14   #890
mysza007
Zakorzenienie

Madzik witaj co tam u Ciebie?

Stary 2015-01-03, 23:20   #891
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Madzik witaj co tam u Ciebie?
Witaj
Ahhh latałam po SH i nic na młodego nie dostałam bo ciuszki były albo za małe albo na 3 latka i tylko zmokłam młody na szczęście był u babci Ostatecznie kupiłam mu 3 bluzki i piżamkę w pepco kilka rzeczy w tesco (F&F ma super jakość) a resztę łaszków dokupię jutro na allero bo nie mam ochoty już moknąć
Dzieci tak szybko wyrastają z ubrań że szok!
20.08.2016

Czas edycji: 2015-01-03 o 23:29
Stary 2015-01-03, 23:24   #892
mysza007
Zakorzenienie

Madzik ja dzis tez na chwile wyszłam, na male zakupy, a tak u mnie wialo, ze myslałam ze mi glowe urwie

Stary 2015-01-03, 23:25   #893
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

Milego dnia

Średnio się udał ale dzięki za dobre chęci kochana
20.08.2016
Stary 2015-01-03, 23:27   #894
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio się udał ale dzięki za dobre chęci kochana
u mnie tez srednio bo chyba @ sie rozkreca

Stary 2015-01-03, 23:31   #895
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Madzik ja dzis tez na chwile wyszłam, na male zakupy, a tak u mnie wialo, ze myslałam ze mi glowe urwie
U mnie wczoraj tak (za przeproszeniem) piździło, nawet zapowiadali że prądu może braknąć ale był a dziś walił śnieg z deszczem

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
u mnie tez srednio bo chyba @ sie rozkreca
Uuu niech małpiszon spada na drzewo bo Ty jutro testujesz!

MYSTYQUEE witamy na naszyn zwariowanym wątku! Jutro Cię dopiszę jak masz ochotę
20.08.2016

Czas edycji: 2015-01-03 o 23:33
Stary 2015-01-03, 23:37   #896
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Witaj
Ahhh latałam po SH i nic na młodego nie dostałam bo ciuszki były albo za małe albo na 3 latka i tylko zmokłam młody na szczęście był u babci Ostatecznie kupiłam mu 3 bluzki piżamkę w pepco kilka rzeczy w tesco (F&F ma suoer jakość) a resztę łaszków dokupię jutro na allero bo nie mam ochoty już moknąć
Dzieci tak szybko wyrastają z ubrań że szok!
Ile ma już Twój synek?
I też lubię F&F
Też bym się wybrała na jakieś zakupy, a co do ubranek dla synka to mam ten sam problem, na dwa lata na styk, lub za małe a na 3 lata za wielkie.
Stary 2015-01-03, 23:46   #897
velika
Winter is coming

Dziewczyny jak można, to też dołączam, jesteśmy w 1 cs, testuję 9,01
Mamy rocznikowo po 29 lat, razem 11 lat, po ślubie pół roku Miało nie być dzieci jeszcze jakiś czas, ale jakoś tak nas wzięło, że postanowiliśmy nie czekać już dłużej. Chciałabym zajść luty/marzec. Oboje pracujemy, ja swoją pracę chcę porzucić i przejść na dg po macierzyńskim - o czym moja szefowa wie, więc powinno być spoko.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:48   #898
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Co do gadżetów to ja dużo nie będę miała do kupienia bo mam po małym, tylko laktator bo sprzedałam a się przydaje bujaczek -też mi dużo pomógł żebym mogła cokolwiek zrobić w domuale nie żałuje bo miałam używkę a teraz nowy kupię no i wózio a! No i ubranka bo planuję córcię
A co do umowy i ciąży to sama też mam obawy jak to szefowa przyjmie bo teraz w styczniu zostanie mi przedłużona teoretycznie pół roku po przedłużeniu będę w ciąży i nie chcę żeby sobie pomyślała że właśnie wykorzystuję to że mam umowę bo bardzo ją lubię (szefową) ale z drugiej strony kiedy powiększać rodzinę przed 40 stką? Z 10 letnim stażem pracy żeby szefowa krzywo nie patrzyła?
Trochę chaotycznie ale ja tak mam

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Ile ma już Twój synek?
I też lubię F&F
Też bym się wybrała na jakieś zakupy, a co do ubranek dla synka to mam ten sam problem, na dwa lata na styk, lub za małe a na 3 lata za wielkie.
14 stycznia skończy 14 miesięcy
20.08.2016
Stary 2015-01-03, 23:57   #899
diatoma
Zadomowienie

Madzik w koncu obejrzalam 1 strone, bardzo sie postaralas fajowa
ja nie karmilam mojego synka wcale...tak wyszlo. pokarm pojawil sie 5 dnia po porodzie,do tego czasu wkrecilismy sie w butle i mi to bylo na reke poza tym mialam depreche

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 00:05   #900
Madzik 89
Zadomowienie

Dziękuję
Wiesz mi też było ciężko, karmiłam tylko jakieś dwa tygodnie z czego drugi tydzień już mieszanie nie mogę przeboleć że tak łatwo się poddałam ale miałam jakąś blokadę w głowie a mały nie chciał się wysilać bo z butli łatwiej leciało może przez CC miałam problem obiecuję sobie że przy drugim będę starać się jak mogę, do ostatniej kropli bo brakuje mi karmienia straszliwie
20.08.2016

Czas edycji: 2015-01-04 o 00:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości