Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 10:32   #871
Karolajna1_9_8_9
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

CórkaCzarownic, jasne, można błądzić, potykać się i takie tam, ale nie non stop i nie ranić przy tym tak dotkliwie, teoretycznie najbliższych nam osób. Jeśli ktoś tak robi, to trzeba się go pozbyć. Raz, a konkretnie, bo inaczej całe życie będzie przypominało emocjonalny rollercoaster.
Nie można dawać 'ostatnich szans' w nieskończoność

Pisałaś coś o jakiejś wizycie u psychologa/terapeuty. Odbyła się, rozmawiałaś z tym specjalistą?

Wystarczy Karolina
Karolajna1_9_8_9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:15   #872
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaate93 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj szczerze porozmawiałam z siostrą przy winku i wiele do mnie dotrało
Napewno nie będę o niego walczyć, nie chce takiego faceta, nie umiałabym już z nim być. Nie wierze, że pod wpływem emocji chciałam się tak bardzo poniżyć
Niech se z nią jest, są siebie warci. Dobrali sie idelanie i niech sobie nazwajem dupy obrabiają.

Teraz mam tylko jeden dylemat. On ma zadzwonić w tym tygodniu żebyśmy się spotkali i pogadali jak ludzie. Nie o powrocie!, ale ogólnie o tym co było, bo tak naprawdę nie mieliśmy okazji pogadać twarzą w twarz o tym wszystkim. Ale teraz nie wiem czy to wogóle ma sens

Pewnie powiecie żebym się z nim nie spotykała ani nawet telefonu nie odbierała, ale sama nie wiem. Może wyrzucenie tego wszystkiego z siebie pomoże mi zamknąć ten etap? Bo jak narazie trzymam to wszystko co chciałabym mu powiedzieć w sobie i ciągle mnie to "dusi".
Sama już nie wiem co mam zrobić
Szczerze to ja bym nie rozmawiała, wiem jaki ja miałam rollercoaster po każdym spotkaniu z ex. Najlepsze jest to co radzą dziewczyny - najlepszy kontakt to brak kontaktu. Chociaż mi nie wychodzi to zbytnio...
Cytat:
Napisane przez Karolajna1_9_8_9 Pokaż wiadomość
CórkaCzarownic, jasne, można błądzić, potykać się i takie tam, ale nie non stop i nie ranić przy tym tak dotkliwie, teoretycznie najbliższych nam osób. Jeśli ktoś tak robi, to trzeba się go pozbyć. Raz, a konkretnie, bo inaczej całe życie będzie przypominało emocjonalny rollercoaster.
Nie można dawać 'ostatnich szans' w nieskończoność

Pisałaś coś o jakiejś wizycie u psychologa/terapeuty. Odbyła się, rozmawiałaś z tym specjalistą?
Tylko, że tak naprawde ja się go nigdy nie pozbędę, bo zawsze gdzieś tam będę go widywać, chociażby przelotem... Tak naprawdę to ja zamiast dać mu spokój na te kilka miesięcy jeszcze bardziej wpedzałam go w ten labirynt. Nie pozwoliłam zatęsknić za sobą itp itd. Jak to mówi moja koleżanka: to nie katar, że od razu przechodzi. Pewnie już jest za późno na ratowanie, ale jak nie dawałam mu 3 msc spokoju, codziennie pisząć to teraz jak nic nie piszę to mna pewno sobie myśli co się dzieje.

Jestem umówiona na 7 maja dopiero
Ale i tak widzę postępy, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy zrobiłam sobie domowe spa, pomalowałam paznokcie, wyregulowałam brwi. Czas wziać się za życie i pokazac dupkowi co stracił.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Nienawidzę go, jak mógł niedawno wyznawać, że kocha mnie nad życie, a teraz wyznaje innej. Mam ochotę dać mu w twarz...Napisał do mnie, wow, wow. Jakiś miły jest i potraf pisać 3 sms pod rząd od siebie. a wystarczyło dwa dni się nie odezwać. Niech spieprza na bambus. Zobaczy jak to fajnie jest być zlewanym.

Edytowane przez CorkaCzarownic
Czas edycji: 2015-04-23 o 11:40
CorkaCzarownic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:21   #873
berries_delight
Raczkowanie

Cytat:
A ja wczoraj szczerze porozmawiałam z siostrą przy winku i wiele do mnie dotrało
Napewno nie będę o niego walczyć, nie chce takiego faceta, nie umiałabym już z nim być. Nie wierze, że pod wpływem emocji chciałam się tak bardzo poniżyć
Niech se z nią jest, są siebie warci. Dobrali sie idelanie i niech sobie nazwajem dupy obrabiają.

Teraz mam tylko jeden dylemat. On ma zadzwonić w tym tygodniu żebyśmy się spotkali i pogadali jak ludzie. Nie o powrocie!, ale ogólnie o tym co było, bo tak naprawdę nie mieliśmy okazji pogadać twarzą w twarz o tym wszystkim. Ale teraz nie wiem czy to wogóle ma sens

Pewnie powiecie żebym się z nim nie spotykała ani nawet telefonu nie odbierała, ale sama nie wiem. Może wyrzucenie tego wszystkiego z siebie pomoże mi zamknąć ten etap? Bo jak narazie trzymam to wszystko co chciałabym mu powiedzieć w sobie i ciągle mnie to "dusi".
Sama już nie wiem co mam zrobić
Powiedz mi najlepiej jak już wszystko z Ciebie zejdzie. Feedback jest dobry, ale bez takich emocji. Zaufaj mi, wszystko wróci ze zdwojoną siłą po takiej rozmowie jeśli mu teraz powiesz. My zrobiliśmy to przy rozstaniu i o ile byłam pewna swojej decyzji, to ta rozmowa skrajnie rozwaliła mi cały system.

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Szczerze to ja bym nie rozmawiała, wiem jaki ja miałam rollercoaster po każdym spotkaniu z ex. Najlepsze jest to co radzą dziewczyny - najlepszy kontakt to brak kontaktu. Chociaż mi nie wychodzi to zbytnio...

Tylko, że tak naprawde ja się go nigdy nie pozbędę, bo zawsze gdzieś tam będę go widywać, chociażby przelotem... Tak naprawdę to ja zamiast dać mu spokój na te kilka miesięcy jeszcze bardziej wpedzałam go w ten labirynt. Nie pozwoliłam zatęsknić za sobą itp itd. Jak to mówi moja koleżanka: to nie katar, że od razu przechodzi. Pewnie już jest za późno na ratowanie, ale jak nie dawałam mu 3 msc spokoju, codziennie pisząć to teraz jak nic nie piszę to mna pewno sobie myśli co się dzieje.

Jestem umówiona na 7 maja dopiero
Ale i tak widzę postępy, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy zrobiłam sobie domowe spa, pomalowałam paznokcie, wyregulowałam brwi. Czas wziać się za życie i pokazac dupkowi co stracił.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Nienawidzę go, jak mógł niedawno wyznawać, że kocha mnie nad życie, a teraz wyznaje innej. Mam ochotę dać mu w twarz...Napisał do mnie, wow, wow. Jakiś miły jest i potraf pisać 3 sms pod rząd od siebie. a wystarczyło dwa dni się nie odezwać. Niech spieprza na bambus. Zobaczy jak to fajnie jest być zlewanym.
Myślę, że całkiem tak samo jak Ty będziesz potrafiła, kiedy poznasz kogoś, kogo pokochasz. Miłość zdarza się więcej niż raz w życiu. Jest też prawdopodobne, że on chce się zakochać, chce takich emocji. Być może to jego sposób na wyjście z was, a niekoniecznie idzie to w parze z miłością. To będzie wiedział jedynie on.
berries_delight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:25   #874
kaate93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berries_delight Pokaż wiadomość
Powiedz mi najlepiej jak już wszystko z Ciebie zejdzie. Feedback jest dobry, ale bez takich emocji. Zaufaj mi, wszystko wróci ze zdwojoną siłą po takiej rozmowie jeśli mu teraz powiesz. My zrobiliśmy to przy rozstaniu i o ile byłam pewna swojej decyzji, to ta rozmowa skrajnie rozwaliła mi cały system.
Ja chyba żałuję że nie zrobiliśmy tego przy rozstaniu...nie musiałabym się teraz zastanawiać czy mam z nim rozmawiać.
Ale właśnie tego się obawiam - że to wróci ze zdwojoną siłą.
Tylko jak nie teraz to kiedy mam mu to wszystko powiedzieć?
Nie chcę już później mieć z nim kontaktu.
kaate93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:21   #875
berries_delight
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba żałuję że nie zrobiliśmy tego przy rozstaniu...nie musiałabym się teraz zastanawiać czy mam z nim rozmawiać.
Ale właśnie tego się obawiam - że to wróci ze zdwojoną siłą.
Tylko jak nie teraz to kiedy mam mu to wszystko powiedzieć?
Nie chcę już później mieć z nim kontaktu.
Później albo nie będziesz potrzebowała tego mówić, albo kiedyś się gdzieś spotkacie i to może być inicjatorem rozmowy. Teraz sama sobie tego nie rób, nie wyobrażasz sobie pewnie z czym to się wiąże. Właśnie najgorsze jest to przegadanie całego związku. Wszystko do Ciebie wraca, każda dobra i zła chwila, każda obawa, strach. Wszystko. I masz później kilka dni i nocy wyjętych z życia. Okazuje się, że jesteś w stanie płakać przez kilka godzin patrząc w ścianę i nie myśląc, jakby nie będąc w swoim ciele. Przynajmniej ja tak miałam.

My np. nie mamy absolutnie żadnego kontaktu. To było dziwne dla mnie, zwłaszcza po kilku latach. Ale tak chyba naprawdę jest łatwiej. Minęły 3 miesiące i przysięgam Ci - nie czuję żeby to wszystko było we mnie na tyle zamknięte bym mogła z nim przebywać, wpaść na siebie. Cieszę się, że mieszkam w dużym mieście a i tak omijam jak mogę wszelkie miejsca gdzie możemy się na siebie natknąć. Omijam wszystkie rozmowy ze wspólnymi znajomymi na tematy wiążące się z relacjami o tym, co u niego słychać. Czas najlepszym lekarstwem. A i tak jest już naprawdę nieźle.
Stary 2015-04-23, 19:26   #876
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berries_delight Pokaż wiadomość

Myślę, że całkiem tak samo jak Ty będziesz potrafiła, kiedy poznasz kogoś, kogo pokochasz. Miłość zdarza się więcej niż raz w życiu. Jest też prawdopodobne, że on chce się zakochać, chce takich emocji. Być może to jego sposób na wyjście z was, a niekoniecznie idzie to w parze z miłością. To będzie wiedział jedynie on.
Ja rozumiem, że można się zakochać, naprawdę. Ale jeśli coś czuje się do tej drugiej osoby z którą się jest, a nei wierzę, że odkochał się z dnia na dzień to kurde... on nigdy nie był taki za szastaniem tymi słowami...

Dzisiaj jakiś miły był. Napisał mi aż 4 sms jak nie odpisywałam. Zmienił jakoś swoje nastawienie, podejrzany jest.

Ja po prostu nie rozumiem całej tej sytuacji. Jego chęci utrzymywania kontaktu na poziomie naprawdę bliskich relacji, wsyzstkiego. I chyba tego nie zrozumiem nigdy.

Czas edycji: 2015-04-23 o 19:28
Stary 2015-04-23, 19:58   #877
kaate93
Zadomowienie

Cytat:
Ja rozumiem, że można się zakochać, naprawdę. Ale jeśli coś czuje się do tej drugiej osoby z którą się jest, a nei wierzę, że odkochał się z dnia na dzień to kurde... on nigdy nie był taki za szastaniem tymi słowami...

Dzisiaj jakiś miły był. Napisał mi aż 4 sms jak nie odpisywałam. Zmienił jakoś swoje nastawienie, podejrzany jest.

Ja po prostu nie rozumiem całej tej sytuacji. Jego chęci utrzymywania kontaktu na poziomie naprawdę bliskich relacji, wsyzstkiego. I chyba tego nie zrozumiem nigdy.
jest takie "powiedzenie". Jeśli kochasz dwie osoby to wybierz tą drugą, bo gdybyś naprawdę kochał pierwszą to nie zakochałbyś się w drugiej. Chyba coś w tym jest niestety

Wydaje mi się że on chce mieć otwartą furtkę w razie czego.
Ale ja akurat nie jestem dobrym doradcą
Przedwczoraj gadałam z moim byłym przez telefon to powiedział do mnie "piękna" myślałam że się przesłyszałam ale powtórzył nie wiem, ale dla mnie to też nie jest normalne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 20:32   #878
CorkaCzarownic
Zadomowienie

E dla mniie to przysłowie głupie, nie znałam go. Różne zdarzenia losowe bywają, gorsze chwile. No cóż. Czas pokaże. Jak to mawia moja kuzynka : przestanmy martwić się rzeczami na które nie mamy wpływu.
Stary 2015-04-23, 20:36   #879
berries_delight
Raczkowanie

CórkoCzarownic (swoją drogą login hitowy!) w takim wypadku się nie dziwię. Zbierałabym szczękę z podłogi gdyby się okazało, że mój eks wyznaje komuś miłość. Facet, który raczej nie rzucał górnolotnie takich słów. nam samym zeszło się z takimi wyznaniami prawie 2 lata, ale ja też jestem ostrożna z takimi wyznaniami. Wcale nie dziwię się szokowi w takim wypadku!
Stary 2015-04-24, 07:00   #880
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Tylko z drugiej strony nie wiem czy on jej wyznaje. Widzę na fb, że ona jemu tak, ale on tylko 'lubi to' a nic od siebie nie dodaje.

Dzisiaj sms od niego na dzień dobry oooo pierwszy od nie pamiętam kiedy. Czegoś chce.

A nick mój wzial się od książki Terakowskiej. Całkiem przyjemna lektura
Stary 2015-04-24, 08:22   #881
Karolajna1_9_8_9
Rozeznanie

Tak naprawdę, to mało ważne jest to, czy jej mówi, że ją kocha, czy nie. Jest z nią. Widują się, całują, zapewne sypiają ze sobą, spędzają razem czas. Okłamał nawet szefa, że jedzie się zajmować Waszym dzieckiem, a spotkał się wtedy z nią!
Pominę już fejsbukową miłość, bo to wali gimbazą, ale dobra, niech tam
Jeśli musisz się z nim zobaczyć, to tylko w sprawach córki. W żadnym innym przypadku się nie spotykajcie. Doczekaj do wizyty u specjalisty, porozmawiaj z nim, może posłuchasz tego, co ma Ci do powiedzenia w tej sprawie zupełnie bezstronna osoba.

Wystarczy Karolina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 08:42   #882
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolajna1_9_8_9 Pokaż wiadomość
Tak naprawdę, to mało ważne jest to, czy jej mówi, że ją kocha, czy nie. Jest z nią. Widują się, całują, zapewne sypiają ze sobą, spędzają razem czas. Okłamał nawet szefa, że jedzie się zajmować Waszym dzieckiem, a spotkał się wtedy z nią!
Pominę już fejsbukową miłość, bo to wali gimbazą, ale dobra, niech tam
Jeśli musisz się z nim zobaczyć, to tylko w sprawach córki. W żadnym innym przypadku się nie spotykajcie. Doczekaj do wizyty u specjalisty, porozmawiaj z nim, może posłuchasz tego, co ma Ci do powiedzenia w tej sprawie zupełnie bezstronna osoba.
Dlatego jestem rozdarta, bo po prostu to co on wyczyniał... nigdy mu nie zapomnę... Ale z drugiej strony kocham go tam na swój sposób, boję się, że ulegnę...
Stary 2015-04-24, 08:58   #883
kaate93
Zadomowienie

Mi już na szczęście przeszły moje durne pomysły o walczeniu o niego jakby chciał to byłby ze mną, jakby nie umiał się zdecydować to nie zamieszkał by z nią
Po cholere mi taki facet Niech się teraz ona męczy, bo nie wierzę że on się cudownie zmieni, zresztą nikt nie jest idealny, on też nie i mam nadzieję że ona się o tym szybko przekona.
Niech mu pierze brudne gacie, zbiera porozrzucane skarpetki (jest strasznym bałaganiarzem) skoro tak bardzo się kochają po 2 tygodniach związku to myślę że jej się to sposoba wiem, jestem wredna, powiecie że nie mam powodu żeby im źle życzyć ale taki już mój charakter.

Teraz tylko boję się tego telefonu, szczerze to mam nadzieję że wogóle nie zadzwoni i to będzie najlepsze. Bo jak zadzwoni to nie wiem czy dam radę nie odebrać, mam przynajmniej nadzieję że dam radę powiedzieć że jednak nie chcę się z nim spotkać. Ehh zobaczymy trudno mi teraz powiedzieć co zrobię, za dużo emocji jest we mnie
Stary 2015-04-24, 08:59   #884
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego jestem rozdarta, bo po prostu to co on wyczyniał... nigdy mu nie zapomnę... Ale z drugiej strony kocham go tam na swój sposób, boję się, że ulegnę...
I pewne ulegniesz. A on bedzie cie zdradzal z kolejnymi. A ty bedziesz wpadac w depresje. A po drodze zmarnujecie tym wszystkim zycie waszego dziecko, ktore mam wrazenie, w ogole sie nie liczy w tej waszej szarpaninie i jest jakims nieistotnym dodatkiem, ktory jest tylko problemem, bo jak podzielic sie opieka. Pomysl choc przez chwile jaka rodzine, wzorce i zycie fundujesz dziecku. Takie doswiadczenia zostana w nim na zawsze.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 09:03   #885
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
I pewne ulegniesz.
A Ty nie uległaś...?
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 09:13   #886
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
I pewne ulegniesz. A on bedzie cie zdradzal z kolejnymi. A ty bedziesz wpadac w depresje. A po drodze zmarnujecie tym wszystkim zycie waszego dziecko, ktore mam wrazenie, w ogole sie nie liczy w tej waszej szarpaninie i jest jakims nieistotnym dodatkiem, ktory jest tylko problemem, bo jak podzielic sie opieka. Pomysl choc przez chwile jaka rodzine, wzorce i zycie fundujesz dziecku. Takie doswiadczenia zostana w nim na zawsze.
Unlike wybacz, ale akurat tutaj się mylisz i będę o to walczyć jak lwica. Moje dziecko jest dla mnie najważniejsze. Było, jest i będzie. I nie życzę sobie stwierdzenia, że jest dla mnie nieistotnym dodatkiem. Wybacz, ale w tym stwierdzeniu chyba się zagalopowałaś
Nigdy ani przez chwilę nie żałowałam, że się urodziła.

Czas edycji: 2015-04-24 o 09:16
Stary 2015-04-24, 11:13   #887
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Wiedziałam że mam z nim nie pisac. Znów jestem niespokojna. A przez kilka dni było lepiej.
Stary 2015-04-24, 11:53   #888
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
A Ty nie uległaś...?
My sie dogadalismy Ale u nas nikt nikogo nie zdradzal/nie oszukiwal/nie wyzywal od najgorszych i wariatow. Wyjasnilismy skad sie biora pewne zachowania tz (przeszlosc i rodzina, wiec nie chce o tym pisac publicznie) i wspolnie nad nimi pracujemy. I co najwazniejsze, nie mamy dzieci :p

Corkaczarownic: nie chodzi o jakies zalowanie etc. Ale w zadnej twojej wypowiedzi nie padlo czego potrzebuje dziecko. On go nie odwiedza bo nie chce widywac ciebie, ty nie idzisz do sadu o ustalenie widzen, tylko patrzysz jak uzywa dziecko jako gierki miedzy wami, wpadajac na 5 minut i zostawiajac zaplakane dziecko, "bo przez zla matke tak rzadko ja widuje". Szarpiecie sie nim, zamiast jak dorosli ludzie ustalic widzenia.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-04-24 o 11:57
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 12:12   #889
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
"Nigdy" padało już srylion razy w tym wątku

Masz rację, miłość nie ulatuje z dnia na dzień. Albo jej nie było, albo wygasała od pewnego czasu, tylko tego nie widziałaś / nie chciałaś widzieć / nie akceptowałaś w świadomości.
Cytat:
Karolina ma rację pisząc:
"...mało ważne jest to, czy jej mówi, że ją kocha, czy nie. Jest z nią. Widują się, całują, zapewne sypiają ze sobą, spędzają razem czas. Okłamał nawet szefa, że jedzie się zajmować Waszym dzieckiem, a spotkał się wtedy z nią! Pominę już fejsbukową miłość, bo to wali gimbazą..."

Przecież to nieodpowiedzialny dzieciak...
Cytat:
To nie są bliskie relacje, bo on Cię okłamuje. To tylko smsy i puste słowa.

Wyjaśnienie, czemu tak robi, jest proste - jest podłym knurem.
Cytat:
jest takie "powiedzenie". Jeśli kochasz dwie osoby to wybierz tą drugą, bo gdybyś naprawdę kochał pierwszą to nie zakochałbyś się w drugiej. Chyba coś w tym jest niestety
A ja znam inne - jeśli kochasz dwie osoby, odpuść im obu. Nie da się kochać partnersko dwóch naraz.
Cytat:
Wydaje mi się że on chce mieć otwartą furtkę w razie czego.
Ale ja akurat nie jestem dobrym doradcą
Aby doradzać dobrze, nie trzeba mieć idealnego życia. Osobiście ważniejsze są dla mnie rady od ludzi, którzy sami się do nich stosują, natomiast inne nie są złe, gdy są logiczne.
Cytat:
Przedwczoraj gadałam z moim byłym przez telefon to powiedział do mnie "piękna" myślałam że się przesłyszałam ale powtórzył nie wiem, ale dla mnie to też nie jest normalne
To tylko słowa... Słowa nic nie kosztują (oprócz tych, gdy należy przeprosić za jakieś świństwo albo przyznać się do zdrady, takie mocno ciążą na wypowiadającym).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 12:16   #890
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
My sie dogadalismy Ale u nas nikt nikogo nie zdradzal/nie oszukiwal/nie wyzywal od najgorszych i wariatow. Wyjasnilismy skad sie biora pewne zachowania tz (przeszlosc i rodzina, wiec nie chce o tym pisac publicznie) i wspolnie nad nimi pracujemy. I co najwazniejsze, nie mamy dzieci :p

Corkaczarownic: nie chodzi o jakies zalowanie etc. Ale w zadnej twojej wypowiedzi nie padlo czego potrzebuje dziecko. On go nie odwiedza bo nie chce widywac ciebie, ty nie idzisz do sadu o ustalenie widzen, tylko patrzysz jak uzywa dziecko jako gierki miedzy wami, wpadajac na 5 minut i zostawiajac zaplakane dziecko, "bo przez zla matke tak rzadko ja widuje". Szarpiecie sie nim, zamiast jak dorosli ludzie ustalic widzenia.
Zgadzam się. Dziecko wbrew pozorom nie potrzebuje obojga rodziców. Dziecko przede wszystkim potrzebuje stabilności, której tu chyba brakuje.
Stary 2015-04-24, 14:26   #891
kaate93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
To tylko słowa... Słowa nic nie kosztują (oprócz tych, gdy należy przeprosić za jakieś świństwo albo przyznać się do zdrady, takie mocno ciążą na wypowiadającym).
Wiem, że to tylko słowa ale mimo to nie rozumiem po co tak mnie nazwał
Niech się zwraca per "piękna" do swojej nowej, a nie do mnie
Stary 2015-04-24, 15:49   #892
Karolajna1_9_8_9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Dziecko wbrew pozorom nie potrzebuje obojga rodziców. Dziecko przede wszystkim potrzebuje stabilności, której tu chyba brakuje.
O to, to! Lepsza samotna ale szczęśliwa matka, niż smutna, znerwicowana i nieodpowiedzialny tatuś z doskoku na 5 minut

Wystarczy Karolina
Stary 2015-04-24, 15:54   #893
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Wiem, że to tylko słowa ale mimo to nie rozumiem po co tak mnie nazwał
Niech się zwraca per "piękna" do swojej nowej, a nie do mnie
Widocznie coś tym zyskuje. Twoje oddanie, posłuszeństwo, podniesienie Ci ciśnienia...
Pamiętaj, że ludzie często robią z nami coś, na co im pozwalamy...
Stary 2015-04-24, 18:34   #894
kaate93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Widocznie coś tym zyskuje. Twoje oddanie, posłuszeństwo, podniesienie Ci ciśnienia...
Pamiętaj, że ludzie często robią z nami coś, na co im pozwalamy...
posłuszeństwo?? dobre sobie...
Akurat jemu nie pisnęłam ani słówka o żadnej walce o niego, nic z tych rzeczy. Wiedziałam że to jest moja chwilowa słabość spowodowana emocjami - i już mi przeszło. Pewnie wrócą głupie myśli jeszcze niejeden raz, ale nie jestem na tyle głupia, żeby faktycznie coś z tym zrobić,
Jedynie jestem na siebie zła że poruszyliśmy kwestię spotkania i pogadania, ale na szczęście on się w jego sprawie nie odezwał i bardzo mnie to cieszy.
Stary 2015-04-24, 19:04   #895
Malla
Nie depcze krokusów

I dobrze, bo im więcej spotkań, myśli i rozkmin, tym gorzej... Po rozstaniu do niczego nie prowadzą, bo jak nie ma uczucia, to żaden rozsądek nie pomoże.
Stary 2015-04-25, 08:22   #896
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, za sprowadzenie na ziemię. Znów się zagalopowalam w swoich głupotach.
Stary 2015-04-25, 09:36   #897
kaate93
Zadomowienie

Ex dzwonił zapytać czy jutro mam czas żeby się spotkać.
Powiedziałam mu że już nie chcę, że nie mamy po co.
To była najlepsza decyzja. Po tym telefonie oczywiście się rozryczałam , więc nie wiem co by było po spotkaniu z nim

Wiecie co jest najgorsze? że gadaliśmy ze sobą tak normalnie... w sumie nie wiem czemu się spodziewałam że będzie niemiły czy coś w końcu on nie ma do tego żadnego powodu.
na koniec chciałam mu powiedzieć że miło go było usłyszeć ale nie zrobiłam tego, nie chciałam się wdawać znowu w takie gadki.

teraz już urywam kontakt i będzie tylko lepiej prawda?

Edytowane przez kaate93
Czas edycji: 2015-04-25 o 09:37
Stary 2015-04-25, 11:20   #898
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ex dzwonił zapytać czy jutro mam czas żeby się spotkać.
Powiedziałam mu że już nie chcę, że nie mamy po co.
To była najlepsza decyzja. Po tym telefonie oczywiście się rozryczałam , więc nie wiem co by było po spotkaniu z nim

Wiecie co jest najgorsze? że gadaliśmy ze sobą tak normalnie... w sumie nie wiem czemu się spodziewałam że będzie niemiły czy coś w końcu on nie ma do tego żadnego powodu.
na koniec chciałam mu powiedzieć że miło go było usłyszeć ale nie zrobiłam tego, nie chciałam się wdawać znowu w takie gadki.

teraz już urywam kontakt i będzie tylko lepiej prawda?
Zrobiłaś to, co każda z nas z tego wątku chciałaby zrobić, gdyby mogła cofnąć czas do pierwszego okresu po rozstaniu
Jesteś wielka
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 15:42   #899
inspiron2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Zrobiłaś to, co każda z nas z tego wątku chciałaby zrobić, gdyby mogła cofnąć czas do pierwszego okresu po rozstaniu
Jesteś wielka
Tak , masz rację ja bardzo długo tego żałowałam ..

Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi.
inspiron2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 16:01   #900
nie_powiem
Wtajemniczenie

Ja doszłam do wniosku, że tak się cieszę, że się rozeszłam z eks.. Jakoś wzajemnie się ograniczaliśmy a teraz mi tak dobrze.
Boję się zaangażować strasznie. Nawet rozważam tylko luźną relację friends with benefits.. Ech..

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości