![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Ja to wątki solariowe omijam szerokim łukiem
![]() ![]() Pogodo jak ty sobie skrobiujesz te rzęsy? Możesz podać jakąś technikę? Ja chciałam to wypróbować i w efekcie mam podrażnione spojówki, bo cała skrobia wylądowała w oku ![]() Justa79 czy masz jakieś namiary na Nu Skin w Krakowie? Pisałaś o tym chyba wcześniej, byłabym wdzięczna za wszelkie informacje ![]() Dziewczyny a jak matujecie okolice oczu? Też skrobią? Ja tego raczej unikam, ale jak nałożę mąkę na całą twarz, to potem okolice oczu sie tak dziwnie odznaczają... |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Co sadzicie o filtrach firmy svr ??Jakis czas temu czytalam ten watek ,ale nie pamietam zebym widziala cos o tym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Podziomko, z svr bliski kontakt miała Sandija
![]() ![]() Mckabi, jeśli chodzi o podkład na mleczko Avene, to ja jestem zadowolona z efektów. Tak, jak napisała już Kajol, podkład przykleja się do filtra. Mnie to bardzo odpowiada, bo tworzą one jedność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Kajol i Chocolatka dzieki wam bardzo za rade
![]() ![]() A mam jeszcze pytanko odnosnie nakladania mleczka Avene, bo nie wiem czy dobrze to robie, tzn. nakladam ok 1,8 ml na cala twarz rownomiernie i potem to wsmarowuje w skore, tak zeby sie ladnie wchlonelo. Nie wiem czy nie robie czegos zle i czy nie trzeba mleczka raczej wklepywac a nie rozsmarowywac, albo zostawic zeby samo sie wchlonelo?? ![]() Edytowane przez mckabi Czas edycji: 2006-03-19 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
Najlepiej jakby się samo wchłonęło, ale to chyba niemożliwe
![]() Mnie by taka solidna warstwa mogła sie wchłaniać do wieczora ![]() [chociaż nie podoba mi się, że na pewno trochę tego filtra wchłania mi się w dłonie (które też trzeba chronić, ale teraz to i tak noszę rękawiczki- tak, wiem, promieniowanie przenika też przez tkaniny ![]() ![]() Jedną z wypowiedzi Basi szczególnie zapamiętałam- odnośnie tego wchłaniania sie filtra: nie może się on nigdy wchłonąć idealnie, do matu, a jeżeli tak jest to widocznie nakładamy za mało filtra; wyczuwalna (albo i widoczna ![]() ![]() ![]() Ostatnio się nawet zastanawiałam nad reaplikacją filtrów w ciągu dnia, bo zauważyłam, że koło godziny 15, to mi to Avene całkowicie wsiąka i skóra jakaś sucha. A jak u was dziewczyny z reaplikacją filtrów? |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
podziomko ja SVR nie używałam co prawda, ale mnie zawsze odstraszały obiegowe opinie. Bezbarwny, czyli tzw. "biały potwór" i koloryzujący- "prosiaczkowy"
![]() Ale też jestem ciekawa opinii osób, które aktualnie używają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Mckabi, ja to trochę rozsmarowuję, to trochę wklepuję (mało to jasne, wiem, ale trudno określić co tak naprawdę robię
![]() Kajol, nie ponawiam aplikacji w ciągu dnia. Ale zauważyłam, że tak mniej więcej po 15-tej buzia zdecydowanie mniej się błyszczy. I chyba wraz z wydłużaniem się dni będę musiała pomyśleć o reaplikacji... ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, w takim razie zostane przy rozsmarowywaniu bo jesli zostawiam, zeby samo sie wchlonelo, robia mi sie biale smugi ktore trudno pozniej wklepac.
Kajol, jesli tlusta warstwa filtra to skuteczna ochrona, to ja mam ja na pewno bo swiece sie jak zarowka ![]() Co do reaplikacji, to pewnie tez zaczne jak dni zrobia sie dluzsze. Ale ja w przeciwienstwie do was po godzinie 15 mam bardziej swiecaca twarz bo mleczko zaczyna mi sie przebijac przez puderek, albo puderek zaczyna schodzic. No nie wiem, wiem ze zaczynam sie swiecic ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Ja też już od jakiegoś czasu reaplikuję ( w miarę możliwości ), dziś u nas śliczne popołudnie, byłam na spacerze ale filtr mam od rana na buźce - mam nadzieję że choć trochę mnie jeszcze chroni. Dłuższe dni czyli reaplikacja - czyli ok 4-5 ml dziennie - czytaj mleczko Avene starcza na 20 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smiech na sali ![]() ![]() ![]() No i okazuje się, że testowanie filtrów może być całkiem zabawne ![]() Jeszcze w tym tygodniu postaram się przetestować 100B, już się nie mogę doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Do Kajol : Nie wiem jak Ci wytłumaczyć to nakładanie skrobii na rzęsy. Bo ona (ta skrobia) nakłada mi się sama, podczas skrobiowania twarzy, jako, iż skrobiuję także powieki.
Hmm, spróbuj tak: wacik kosmetyczny, przyłóż najpierw do dolnych rzęs, a później lekko przymknij oczy i "poklepuj" nim całe rzęsy. Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe, jeśli nie to spróbuję wytłumaczyć jakoś inaczej ![]() Jako skrobiująca się, też mam wrażenie, że mleczko Avene "gdzieś mi się traci" i to już zaraz po skrobiowaniu, a w ciągu dnia to już wogóle. Manię reaplikacji miałam stosując Vichy, ciągle dosmarowywałam ![]() ![]() Nie wiem jak to ze mną będzie w lecie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie reaplikacji filtrów. Jak to u was technicznie wygląda? Zabieracie ze sobą do pracy żele do twarzy, toniki, filtry, skrobię i w łazience rozkładacie się z tym wszytskim czy może po prostu dokładacie filtr na tą skrobię i potem jeszcze raz skrobia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Dzięki Pogodo, popróbuję ze skrobią na rzęsach
![]() No właśnie, pomawiam pytanie: czym matujecie okolice oczu; skrobią? Co do reaplikacji, to jeszcze tego nie próbowałam, bo ja sie filtruję od jesieni, kiedy dni są coraz krótsze, ale idzie wiosna (mam nadzieję) i sprawę reaplikowania będę musiała dokładniej przemyśleć... Do tej pory robiłam tak tylko po basenie, no i w sumie mimo godziny pływania w chlorowanej wodzie i późniejszego przecierania twarzy chusteczkami do demakijażu czułam, że na twarzy jeszcze coś jest (na basen chodzę bez skrobii ![]() ![]() ![]() ![]() Co do tonującego SVR to kiedys pani w aptece wycisnęła mi odrobinę na dłoń z testera i mnie to przeraziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Wtajemniczenie
|
Ja do niedawna byłam fanką SVR. 100 B odpada dla mnie, kolor wcale niewidoczny, choć w opakowaniu pomarańczowy, ale mnie buzia po nim piekła. 50 B, niedawny mój faworyt, ma kolor jasnobeżowy, wcale nie prosiaczkowaty, bo nie ma w sobie różu, tylko czysty beż, kryje jak fluid, naczynka też kryje, ale sie tepo rozsmarowuje i wymaga kremu pod spód, nie świeci się bardzo, tylko, jak nałożysz 1,8 ml to źle wyglada. 50 B jest tylko mineralny. Lubię za to 60B.
Większość dziewczyn powtarza obiegowe opinie o prosiaczkowatym kolorze, a nie sprawdza tego sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
u mnie reaplikacja nie wchodzi w gre, musiałabym poświecic na to 15-20 min, a tyle wynosi moja przerwa w pracy na śniadanie, dodam, że jedyna przerwa, w szkole tez nie dałabym rady, bo pomiedzy zajeciami mam 15 min. przerwy.
Dlatego nie robię tego. Jedynie latem, na wakacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Rozeznanie
|
Tak, nakładam skrobię absolutnie na całą twarz i szyję, nie wyłączają okolic oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, czuję, że cośmnie omija... Uzależniłam się od Was, czy co?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pod oczy walnęłam dzisiaj chyba z 10 ml... A wieczorem parę ml winka.... Wasze zdrowie! |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Do Erato: Opaliło Cię mimo stosowania takiej ilości Biodermy?
JA SIĘ NIE CHCĘ OPALIĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
W jakim celu stosujecie skrobię ziemniaczaną? Nie używam filtrów-dopiero przy następnej wypłacie sobie kupię
![]() (właśnie -->skąd to sie bierze?z apteki?) |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
SVR 100B ma taki jaskrawy kolor tylko w tubce, jak się rozsmaruje na twarzy to jest to leciutki beż. Miałam też krem bezbarwny SVR30. Oba te kremy są gęste, ale może dzięki temu więcej się tego nakłada na twarz. Nie zauważyłam większego świecenia (mam suchą cerę i wrażliwą) i wspominam te filtry dość dobrze, oprócz dwóch rzeczy:
- w ciągu dnia trochę mi piekły policzki - tonująca 100-tka była trochę za ciemna dla mnie, mimo, że te filtry uchodzą za takie dla bladych cer. Pod koniec lata - jak najbardziej, ale teraz jej na sobie nie wyobrażam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skrobię można kupić w sklepie spożywczym, najlepiej takim ze zdrową żywnością, w aptece lepiej o nią nie pytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Do Chocolatka
![]() To nieźle bym wypaliła z tą skrobią: ![]() U mnie w aptece pracuje tak zakręcona farmaceutka, ze chyba poszłaby jej szukać ![]() Jeszcze nie kupiłam filtru, ale chyba już zdecydowałam jaki chcę -LRP Anthelios SPF+60, czy to dobry wybór? |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Natomiast co do Biodermy (fluidu) zauważyłam, że w ciągu dnia jakoś znika z twarzy, nie wiem czy tak cały wsiąka czy po prostu ściera się (ulatnia ![]() To wynika z moich doświadczeń, ale może ktoś ma inne spostrzeżania? P.S. Co do filtrów SVR moje oceny są na KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Tak Anja, Anthelios ma alkohol, podobnie jak Vichy. I ponieważ z innego wątku
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
[quote=Paula07]Jesli masz wrażliwą cerę to raczej odradzam, ponieważ w składzie tego filtra jest alkohol i to wysoko.
Mam bardzo duży problem z cerą ![]() Większość kosmetyków mnie podrażnia Nie doczytałam, ze ma w składzie alkohol ![]() Mam bardzo suchą skórę i płytkie naczynka i jestem uczulona na nikiel (jeżeli to ma znaczenie) Skoro ten filtr odpada to jaki inny jest bezpieczniejszy? Dziękuję za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Mam mieszana cere w kierunku suchej do tego sklonna do alergii i podraznien-najlepiej przyjelam wlasnie Antheliosa XL SPF 60+,Avene polubilam z przymusu niejako (glownie krem i mleczko)poniewaz mam wtedy spokoj z doborem podkladu i pudru.
#899 |
Raczkowanie
|
Już czytam o Avene
![]() Zaraz będę wiedziłaehem |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Jak widać na przykładzie Hexxany każdemu służy co innego. Mojej cerze (mieszana) alkohol też nie przeszkadza, ale oczom - bardzo.
Wiesz Anja, najlepiej jest postarać się w aptekach o próbki, będziesz mogła sobie wypróbować i najłatwiej Ci będzie wybrać filtr, odpowiadający Twojej buzi ![]() I jeszcze coś: przeglądnij sobie ten wątek (wiem, jest długi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.