|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Super, piękny wynik A co do Twojego pytania to miałam chyba coś takiego podobnego, ale było to na tyle subtelna reakcja, że dopiero teraz jak przeczytałam Twoje pytanie zdałam sobie w tego sprawę
|
|
|
#872 |
|
Przyczajenie
|
Hej! czytam wsze wiadomości od ponad miesiąca, najpierw chciałam sie dowiedziec czegos o meridi i w koncu zedecydowałam ze pojde do lekarza, zrobilam wyniki okazalo sie ze nie ma przeciwskazan zebym sprobowała. Prawie koncze pierwsze opakowanie M10 i jestem troche zaniepokojona, moja waga spadła zaledwie 4 kg, nie odczuwam zadnych skutków ubocznych poza suchością w ustach i zaparciam. M toleruje dobrze od trzeciego dnia bo dwa pierwsze były tragiczne i musiałam nawet odstawic na dwa dni M. Poki co to nie mam jadłowstrętu, w zasadzie mogłabym jesc, ale nie czuje głodu. Mam do stracenia okolo 20kg no powiedzmy ze teraz już 16Kg. Jestescie bardziej obyte i doświadczone wiec nie piszcie mi tylko proszę że M na mnie nie działa
Za dwa dni zaczynam nowe opakowanie M15, może to będzie bardziej skuteczne. Jak myslicie?
|
|
|
|
|
#873 |
|
Przyczajenie
|
witam dziś mija 2 dzień z meridią 15. W zasadzie jest ok tylko ciągle czuję jakbym miała zwężone gardło i chce mi się pić. Czy to normalne
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suchość w ustach jest normalna przy Meridii (jest o tym w ulotce) ale zwężone gardło jest zastanawiające, robi Ci się duszno? Możesz normalnie oddychać??
|
|
|
#875 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja powiem Ci tak,u mnie bylo podobnie tylko ciutek wiecej mi spadło,i myślałam że coś robie nie tak bo inne dziewczyny miały super efekty.Ale po skończonym pierwszym opakowaniu waga leci mi w dół jak szalona Każdy organizm jest inny i reaguje inaczej,może Twoje ciałko nie chce się pozbyć tłuszczyku i walczy,ale w końcu się podda![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#876 |
|
Przyczajenie
|
[quote=Tereskaa;7399051]Super, piękny wynik
Wiesz Tereskaa,jestem cały czas na diecie jaką mi poleciłaś
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=wiki992;7404632]
Cytat:
Dietka super, prawda ? Jak wygląda Twój jadłospis, np na dziś, bo widzisz ja też sie jeszcze uczę tej diety i może coś ciekawego mi podpowiesz
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Na ten watek natrafiłam przez przypadek i zaciekawiłam sie meridią. Mam dość mieszane uczucia i pełno obaw. Musze koniecznie schudnąć ok 30 kg... to bardzo dużo wiem. Roztyłam sie tak po dziecku i nie potrafie sie zmobilizować. Codziennie obiecuję sobie " od jutra sie odchudzam", takie blędne koło. Brak mi samozaparcia i silnej woli. Przez otyłość popadam w depresję. Wiem ze musze ... Od ok dwoch tygodni staram się jeść mniej, zapisałam się na siłownie. W domciu tez ćwicze troszkę no i spacery. Boje sie jednak że to zamało i dlatego kupiłam meridię, niestety mam wielki apetyt. Czy moze mi ktoś powiedzieć czy M mozna brać jesli łykam Bio CLA i L- Karnitynkę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=Tereskaa;7404832]
Cytat:
Z tego co zauważylam to meriie bierzesz od lipca 2007r jest dziś maj 2008r czy tyle czas ją zażywasz? |
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Pletts;7407358]
Cytat:
A, no i jeszcze czasami studenci mają egzaminy, wtedy bez sensu katować organizm głodem, ma być wydajny i skupiać się na nauce a nie odurzany dodatkowo przez leki
|
|
|
#881 | |
|
Przyczajenie
|
[quote=wiki992;7404632]
Cytat:
Mogę dostać jakieś menu lub wskazówki?
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#882 |
|
Przyczajenie
|
mogę swobodnie oddychać ale robi mi się duszno dziś jest juz lepiej mam nadzieje że mi przejdzie
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=wiki72;7408431]
Ależ proszę bardzo Tu masz opisaną dietę (źródło http://www.montignac.info.pl/):Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) Michel Montignac zaproponował sposób odżywiania, znany jako Metoda Montignac. Metoda Montignac to dieta, w której zasadnicze znaczenie ma indeks glikemiczny węglowodanów. Metoda Montignac, to także skuteczny sposób odchudzania. Michel Montignac uważa, że Metoda Montignac to zdrowy styl życia i dlatego warto przyjąć go na stałe. Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - istota Metoda Montignac to dieta i sposób odżywiania, w tym odchudzania, w którym podstawowa zasada: "polega na takim działaniu, by wypadkowa stężenia cukru we krwi po posiłku była możliwie jak najmniejsza, przy jednoczesnym zachowaniu równowagi w odżywianiu i normalnym spożywaniu węglowodanów". Michel Montignac "Jeść, aby schudnąć", wyd. Artvitae. str. 65. Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - co jeść? Składnikiem pokarmowym mającym największy wpływ na poziom cukru we krwi są węglowodany. Montignac zaleca, aby dobierać je z uwzględnieniem zarówno ich zdolności do podwyższania poziomu cukru we krwi (mierzoną IG węglowodanów) jak i stężenia czystych węglowodanów w określonym produkcie. Zaleca też, aby odpowiednio dobierać tłuszcze oraz w normalnym, urozmaiconym pożywieniu szukać takiej ilości składników pokarmowych, jakiej potrzebuje nasz organizm. Michel Montignac "Jeść, aby schudnąć", wyd. Artvitae. str. 138 Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - jak zestawiać posiłki? Stosując Metodę Montignac jadamy:
Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - ile jeść? Michel Montignac uważa, że u osoby podejmującej odżywianie Metodą Montignac następuje wyregulowanie łaknienia. Sprawia ono, że osoby stosujące Metodę Montignac jedząc według apetytu dobierają sobie odpowiednie ilości energetycznych składników pożywienia, zapewniające utrzymanie prawidłowej masy ciała. Jednocześnie ich pożywienie jest na tyle urozmaicone, że zapewnia dostawy kompletu potrzebnych wartości odżywczych. Michel Montignac podaje, że w świetle badań Francuskiego Centrum Badań i Informacji i Witaminach (CEIV) osoby stosujące prawidłowo Metodę Montignac uzyskują codziennie 30% energii z białek (1,5g x masa ciała), 40% z węglowodanów (2g x masa ciała) i 30% z tłuszczów (0,75g x masa ciała). Michel Montignac "Jeść, aby schudnąć", wyd. Artvitae. str. 235 Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - jak najprościej zacząć? Najlepiej rozpocząć dzień od owoców. Następnie stosunkowo obfite śniadanie, lżejszy obiad i delikatna kolacja. Pomiędzy posiłkami napoje i owoce. Ale co jeść i pić?. Odpowiedź jest dla każdej osoby inna, bo mamy różne gusty i preferencje. Może być jednak bardzo łatwa do uzyskania. Wystarczy, że zainstalujesz sobie Program Dr.Dietman2MM. W trakcie podawania swoich danych usuń z ulubionych produkty i potrawy, które Ci nie smakują. Dopisz takie, które lubisz. Odtąd, program będzie specjalnie dla Ciebie przygotowywał listy potraw i produktów odpowiednich na dany posiłek. Po dwóch tygodniach nie trzeba już będzie sięgać codziennie do programu. Taki okres wystarczy, żeby dowiedzieć się, co z tego, co lubisz, i w jakim zestawieniu jeść, aby prawidłowo odżywiać się Metodą Montignac. Metoda Montignac (dieta, odchudzanie) - sprawdzaj, czy odżywiasz się zdrowo? Osoby stosujące Metodę Montignac, z uwagi na tendencję do ograniczania ilości pożywienia, powinny przynajmniej raz na kwartał sprawdzać, czy ich codzienne menu zawiera niezbędne składniki pokarmowe. W tym celu należy sięgnąć do tabel wartości odżywczych i obliczyć, czy zawartość witamin i soli mineralnych w jadłospisie jest zgodna z zapotrzebowaniem. Zajmuje to zwykle kilka godzin, stąd osoby mające dostęp do komputera mogą skorzystać z nieodpłatnego programu Dr.DietmanMM, z pomocą którego sprawdzenia dokonuje się w kilkanaście minut. Jeśli okaże się, że określonych wartości brakuje, należy zwiększyć spożycie produktów, które je zawierają, oraz zmniejszyć spożycie produktów zawierających wartości odżywcze pozostające w nadmiarze. Polecam Ci również stronkę: http://dietamm.com/ Mam nadzieję, że nie dostanę po uszach od moda, za cytaty i linki
|
|
#884 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko pięknie ale dla biednego żaka, to jest nie osiągalne(taka dieta). Właśnie dziś miałam spotkanie towarzyskie z moim byłym współlokatorem i on się nabijał, że u mnie to tylko pyry były i są zawsze....
Sory, takie życie studenckie, mimo że już na " swoim"(bankowym" jestem)
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mrożone warzywka w końcu nie są takie drogie, zwłaszcza jak ma się koło siebie jakiś tani sklep (np Biedronkę czy Lidla), dużo zależy od organizacji I już możemy sobie sklecić jakąś potrawkę
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakoś ciągle strasznie dużo wydaję na żarcie.... przydałby mi się jakiś poradnik - jak jeść, żeby nie zbankrutować....
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Niom, to jak znajdziesz ten poradnik to podziel się wiedzą z niego, bo mi też się bardzo by przydała
Ale swoją drogą to to jedzenie i w ogóle wszystko strasznie poszło w góre, już nie wiem jak tu gospodarzyć A ja dziś byłam w innej aptece i przy okazji pytałam o cenę Zelixy 15 i była po 34 zł, a ja niedawno musiałam kupić Meridię bo pani w aptece powiedziała, że Zelixa kosztuje u nich ponad 70 zł, a ja guła nie sprawdziłam w innej aptece i tak w ciemno wzięłam, ale jestem wściekła bo kupiłam 2 opakowania i zamiast zapłacić za Zelixe 70 zł to zapłaciłam za Meridię 120 zł
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Tereskaa sorki że wracam do tematu ale nie rozumę pewnych rzeczy tz.piszesz że Meridie bierzesz na zmiane 10-15-10 15 tak można?nie wiem -pytałaś lekarza?przepisał ci 2 rórzne opakowania? Jeszcze jedno tak długo bierzesz meridie to nic nie schudłaś ?po co ją brać 2 lata?a co na to lekarz chodzisz do tego samego?skoro odradzasz zarzywać dziewczyną które biorą ja tylko 1 miesiąc i chudną 8 kg i dość więcej nie biorą to co jest bardziej szkodliwe wydaje mi się że nawet przerwa 3 miesięczna to za mało dla organizmu nawet nie wiem jak otyłego! Teraz ten drugi lek chciałaś kupić też masz recepte od tego samego lekarza ja już straciłam głowę pisałaś takie branie leku bez porady lekarza to głupota a czytałam że pijesz drinki i piwo str.2 to co alkohol można mieszć z tym lekiem przeciesz od alkoholu się tyje a poza tym serce takie mieszanki? mam Meridie 10 jeszcze nie zażywałam bo po 15-ce bardzo się źle czułam i sama nie wiem czy mi jeszcze pomoże ale jak to wszystko tu czytam to wszytko mi się miesza Wydajesz się bardzo sympatyczną osobą dlatego licze na odpowiedz ?
|
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja watroba czuje sie wypoczeta, bo odstawione najbardziej szkodliwe dla niej leki. Wiec po miesiecznej przerwie, z mniejsza iloscia lekow wracam od jutra/pojutrza do meridii. Dzisiaj w ramach przymusowego zakonczenia z imprezowaniem (bo przy m. pic nie mozna) i przymusowego rzucania palenia (palenie = tachykaria, meridia = tachykardia) mam zamiar zaprzyjaznic sie z butelka wina przed komedią romantyczną.
No i zobaczymy jak moja watroba bedzie sie czula... Podejrzewam ze po odstawieniu lekow ktore biore dlugo, mocno szkodzą, powinna na M. reagowac lepiej...Zobaczymy
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, że te kwestię już wyjaśniłam ![]() Po drugie, schudłam ogólnie na Meridii 15 kg, więc chyba ma sens branie tego leku. Wzięłam ogólnie 3 opakowania, robiąc sobie przerwy 1-1,5. Wszystko jest oczywiście po kontrolą tego samego lekarza. Najważniejsze, że bilans ogólny jest ujemny, że nie stoję w miejscu i że nie tyję Co do alkoholu, to rzeczą oczywistą jest to, że nie łączy się ŻADNYCH leków z alkoholem, wiec i ja ich nie łączę. Jak mam przerwę w braniu Meridii to czasami pozwolę sobie na drinka czy piwo. Bez przesady, nie będę sobie odmawiała wszystkiego, bo przecież nie na tym to polega Czasem także mnie, tak jak wszystkim, zdarza się być na jakiejś imprezce i wypić alkohol, kaloryczny jest, wiem, ale nie zamierzam sobie odmawiać wszystkiego i za wszelką cenę. Drink czy piwo na jakiś czas nikomu jeszcze krzywdy nie wyrządziły A co do "tego drugiego leku" jak to ujęłaś to jest to odpowiednik Meridii, o identycznym składzie, więc nie rozumiem Twego zdziwienia No i oczywiście receptę miałam od tego samego lekarza Został mi przepisany w myśl zasady: "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać" ![]()
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę meridie od dziś 10tkę narazie nie odczówam nic oprócz senności . może nie będe miała innych dolegliwości Chciałabym dowiedzieć się od koleżanek czy po skończeniu brania tego leku chorowałyście na co kolwiek nie koniecznie związane z lekiem ? np.zapalemnie gardła i takie tam .. |
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś. Pisząc na stronie 2, że dowiedziałam się od lekarza, że Meridia nie jest lekiem szkodliwym miałam na myśli to, co próbuje pisać od dłuższego czasu.. Meridia jest lekiem dla osób OTYŁYCH, u których większym zagrożeniem dla zdrowia i życia jest otyłość niż Meridia. W tym sensie korzyści mogą być większe niż potencjalne szkody wywołane braniem leku. A zatem sama otyłość jest bardziej szkodliwa niż Meridia, w tym sensie także lekarz mi to powiedział. Pisząc to co napisałam na 2 stronie byłam święcie przekonana, że na ten wątek będą wchodziły TYLKO osoby z otyłością. A tu się okazuje, że rzeczywistość jest przerażająca - po silny lek sięgają osoby, które mają parę kilo do zrzucenia (czasem nawet mające BMI w normie), takim osobom Meridia rzeczywiście może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Może powinnam to bardziej tak ująć, a nie zastosować skrót myślowy będąc przekonaną, że będą to czytały TYLKO osoby otyłe. Życzę Ci powodzenia na początku "przygody" z Meridią A ja się muszę pochwalić - waga wskazuje -2,5 kg od ostatniego ważenia, tj. 30 kwietnia
|
|
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#895 |
|
BAN stały
|
Witam!
Gratuluje wyniku Tereskaa i właśnie tez mam do Ciebie pytanie... To w zasadzie jak długi czas bierzesz tą Meridię? Bo tutaj jedna z dziewczyn pisała że juz 2 lata :/, a to nie jest za długo? Wiem, że robisz sobie przerwy, no ale skoro jak już pisałaś schudłaś 15 kilo, to nie umiesz tej wagi utrzymać, dlatego bierzesz Meridie dalej? Czy poprostu chcesz jeszcze więcej schudnąć? Sorki za te pytania, ale zaciekawiło mnie to ![]() Jeżeli chodzi o mnie to mam już 3,5 kilo mniej |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga niestety nie kłamie i rozmiar 52 też nie Klaudii99 a Ty jak długo bierzesz Meridie już? I ile masz do zrzucenia?
|
|
|
#897 |
|
BAN stały
|
Niewiem czy pamiętasz, ale ja już tu wczesniej pisałam. Ja mam do zrzucenia może troche mniej niż Ty, jakies 12 kilo, w zasadzie to już 3,5 mi spadło, to zostaje to zrzucenia jakies 8,5.
Bierzesz juz rok meridię... kurcze długo... A można ja tak długo stosować? a sama byś nie dała rady juz teraz schudnąć? Ja mam zamiar dokończyc opakowanie i nie brac juz więcej. Dalej już sobie sama poradze. (mam nadzieję )
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tobie życzę powodzenia w działaniach już poza przyjmowaniem Meridii.
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Schudłam 7kg
jak dla mnie to dużo
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Za dwa dni zaczynam nowe opakowanie M15, może to będzie bardziej skuteczne. Jak myslicie?

Jak wygląda Twój jadłospis, np na dziś, bo widzisz ja też sie jeszcze uczę tej diety i może coś ciekawego mi podpowiesz 

przeciesz od alkoholu się tyje a poza tym serce
Wydajesz się bardzo sympatyczną osobą dlatego licze na odpowiedz ?

Waga niestety nie kłamie i rozmiar 52 też nie