Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 10:43   #871
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Dzieki dziewczyny za odzew odnośnie kolki

Smarrita, Lulka dziekuje jak cos to dam znac, najpierw spróbuje z boboticem.

Lulka powiedz tz, zeby sam sobie kurze starł jak mu przeszkadzają, moj moze i nie pomaga tak jak bym chciała, ale sie nie czepia przynajmniej..

Martinixxx! Sto lat!!!

Jowitazz wlasnie czekałam na taki wpis porównywałam składy i wlasnie chodzi tylko o dawkę. Pomaga Wam tak samo bobotic?

A po jakim czasie od stosowania sab simplexu albo boboticu zauważylyscie poprawę? Nie moge sluchac jego placzu

Tez mamy katarek plus z gemini, ale jeszcze nie uzywalismy
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 10:53   #872
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie mam czasu was nadrobić, bo mały ma straszne dni. Ciągle marudzi, totalnie nie śpi TŻ mi prawie wcale nie pomaga, tylko ma pretensje, że kurze na meblach. Mam dość.
to niech je zetrze
ja mam katarek plus, moje dziecko go nienawidzi ;] niestety często ma gluty w nosie ;/ nawet jak ich nie widać, to włączam katarka i wyciąga mi gluciory z czeluści nosa ;D
Martinixx sto lat
u mnie nocka średnia, pobudki o 1, o 3, o 5, o 7:20 i ostatecznie 8:20. Teraz zasnęła na mnie i muszę ją jakoś odłożyć, bo chciałam podłogi umyć, zasyfione są jak nie wiem.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 11:04   #873
AsiaPo
Mama Land

U nas też podłogi w stanie makabrycznym, głównie uwalone moim mlekiem

U nas efekt po Sabie był gdzieś po tygodniu. Tylko my dajemy 3x dziennie po 8 kropel
Stary 2016-06-14, 11:07   #874
Kayira
Zakorzenienie

Martinixxx wszystkiego naj !!!

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Ja wczoraj musialam na szczescie posprzatac po tej wymianie okien X wzial mlodego a matka z scierka i miotla latala

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 11:26   #875
Smarrita
Wtajemniczenie

Kurzami sie przejmujecie u mnie po remoncie lazienki gdzie trzeba bylo kuc kafelki i wymianie okna w innym pokoju jest taki syf ze az mi przed soba wstyd a co dopiero jakby ktos przyszedl. No i po prostu kuzwa nie mam czasu kiedy posprzatac. Tzn mam cAs jesli obie śpią ale wtedy to mi sie nie chce i wole spac z nimi bo w nocy spie po 4h z przerwami ; (
A wczoraj szanowna tesciowa do syna zadzwonila i walila haslami " jak wam tak zle ze mna to sie powiesze" nosz kuzwa jednak odpierdala jej nieźle. Siedzi w domi gowno robi i wymyśla

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 11:27   #876
lulka19
Zakorzenienie

Kupię ten katarek plus, dzięki dziewczyny

Na TŻ słów nie mam, raz jest do rany przyłóż, a innym razem wypomina mi a sam nie jest lepszy.

Kopycio kolki brrr Jak coś to daj znać

Martini Sto lat kochana!
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 12:32   #877
Martinixxx
Zadomowienie

Dziękuję Kochane mamuśki za życzenia 😘😘😘 Tz wpadł rano z kwiatami i karta podarunkowa😉Szykują się zakupy 😄 Marti zrobiła laurkę a Nati walnął kupala po szyję i....moja nogę 😅 Zostałam obdarowana. Zaplanowali też piknik, także powiesze pranie i śmigam do parku, bo szkoda pogody.

Buziaki i do później 😚😚

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 13:25   #878
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Martinixxx stooo laaaat Ty nasza wojowniczko KP!!spełnieni a marzeń

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A wczoraj szanowna tesciowa do syna zadzwonila i walila haslami " jak wam tak zle ze mna to sie powiesze" nosz kuzwa jednak odpierdala jej nieźle. Siedzi w domi gowno robi i wymyśla
Uuuu..czyli nadal bije się z moją o podium
Trza było mężowi powiedzieć, że "droga wolna" taka cwaniara ja już mojej bym tak odpowiedziała jadę w sobotę, znowu na noc...z bojowym nastawieniem. To co było bojowym ostatnio to nic w porównaniu do aktualnego

Lulka już Ci laski napisały. Katarek plus jest mistrzem glutów. A mężowi powiedz, żeby się ebnął w łeb

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 13:43   #879
groszekpat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
kopycio, my uzywaliśmy sab simplex i działał. teraz uzywamy bobotic forte, tylko dajemy 6 kropel, a nie 3. W 15 kroplach sab simplexu masz 41 mg symetikonu, a w boboticu dopiero w 6 kroplach jest 40 mg, także wystarczy zwiększyć dawkę.
No i taniej wychodzi.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

My mamy katarek plus i jest super. Czasami też używam fridę, jak nie chce mi się bawić z odkurzaczem.
Czy ta zwiekszona dawka boboticu na kolke pomaga? po ilu dniach efekty?
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 13:55   #880
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Martinixxx spełnienia marzeń 😘🎂💑 najpiękniej obdarowal Cie synuś

U nas piekna noc jak zawsze kiedy dzien wczesniej narzekalam, no i przerwy w karmieniu w ciagu dnia 3h takze bosko a do tego ciągle śpi wiec lulka nie spełnia sie ze jak spi caly dzien to w nocy buszuje, bynajmniej u nas :p

Smarrita teściowa probuje was przestraszyć?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Wczoraj ściągnęłam w 20min 60ml takze nie wiem ocb a maly po 7min ssania piersi 2razy nam zwrócił nadmiar, nie wierze w te laktatory, moje dziecko lepiej sobie wyciąga z cyca i jest najedzone
Stary 2016-06-14, 14:28   #881
niulka_1985
Zadomowienie

Kopycio, ja zamawiam ze strony sposoby-na-kolke pl. Już dwa razy zamówiłam, ale młody się przyzwyczaił i teraz kupiłam bobotic. Jeszcze nie podaję, bo mam pół butelki Sab simplex i chcę wykorzystać.

☆☆☆

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Sabsimplex mi tz prztwozi z niemiec. Jak chcesz to ci moze kupic tylko bedzie dopiero w weekend

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Ile kosztuje w Niemczech?

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 14:31   #882
madziara889
Zakorzenienie

Martinix wszystkiego najlepszego

Co do odciągascza gili to mamy fridę, tż jak zaciągnie to mam wrażenie, że mózg Ewce zaraz wyciągnie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 14:43   #883
patulinka94
Zadomowienie

Martinixxx Wszystkiego Najlepszego! Dużo mleka i spełnienia marzeń!!!!
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 15:06   #884
Kayira
Zakorzenienie

Smarrita oj sprzatania po remoncie lazienki wspolczuje. Kurz to pewnie wszedzie wlazl...
Tesciowa to ma teksty

Martinixxx udanych zakupow

Sab simplex w niemczech kolo 8 euro

PAMPERSY
przeszlismy na 3. I tak smiesznie bo 2 male sie zdaja a 3 jeszcze za duze..

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-14, 15:46   #885
jowitazz
Rozeznanie

danika, mój Ksawery nie lubił fridy, jak ją widział, to reagował płaczem. Ostatnio nie płacze jak mu odciągam fridą glutki

kopycio, tak, pomaga tak samo jak bobotic. A po jakim czasie to zależy. Nam pomogły krople po kilku dniach.

groszekpat, po kilku dniach, jak wyżej pisałam. To jest ta sama dawka co w sab simplex.

martini, spełnienia marzeń! ;*
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 16:15   #886
niulka_1985
Zadomowienie

Martinixxx → spełnienia marzeń!

☆☆☆

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

KAYIRA, to cena jak w Polsce, co z tej strony zamawiałam.

☆☆☆
Stary 2016-06-14, 16:18   #887
groszekpat
Raczkowanie

jowitazz do kazdego karmienia czy tylko 3 razy dziennie?
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 16:19   #888
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
jowitazz do kazdego karmienia czy tylko 3 razy dziennie?
My dajemy sab simplex około 5-8 razy dziennie po 8 kropel.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 16:55   #889
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kayira ładnie ale roztepy pod spodem mam za toszczescie ze malo widoczne...bo bledna ladnie. Ale ani jednego rozstepu w ciazy a przy karmieniu masaka...
kurde ja tez mam mega rozstępy, juz w ciąży miałam a teraz jeszcze większe, pod spodem jeden wielki rozstęp na szczęście mąż twierdzi że tego nie widzi

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Jakie macie katarki? Musze kupić i chcę sprawdzony. Cena nie gra roli.
na poczatek mamy fride, ostatnio takiego wielkiego gluciora wyciągnełam

Martinixxx najlepszego

jestem dumna z córci i męża, zostawiłam ich dzis z odciągniętym mlekiem i mała łajza ładnie piła z butli a ja cały tydzień robiłam próby i mi pluła, nie chciała czyli u nas sprawdza sie teoria że wypije z butli od innej osoby niż mama w razie co byłam w gotowości wracać ale było spoko i byłam 5 godz na zakupach córcia jest tatusiowa

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-06-14 o 16:57
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 17:23   #890
patryska0804
Zadomowienie

Martinix moj tez ma skok i tez zapomnial jak sie z cycka je...
Wszystkiego najlepszego! 😜

Kopycio ja mam butelke jedna za duzo moge ci odsprzedac 😉 bo my juz raz dziennie tyllo dajemy 😉

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 17:40   #891
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Martinixxx Wszystkiego Najlepszego! Dużo mleka i spełnienia marzeń!!!!

Ale w sumie racja - niech Ci życie mlekiem płynie Martinixx! Wszystkiego naj

Miałam iść do spowiedzi przed chrztem, ale podczas karmienia moje dziecko zrobiło kupę, która wylądowała na jego plecach, na mnie i na rogalu do karmienia
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 18:18   #892
niulka_1985
Zadomowienie

PATULINKA, ja również daję krople do każdego karmienia. Od 8 do 10 zależy od godziny. Wieczorem daję więcej.

☆☆☆
Stary 2016-06-14, 18:57   #893
Kayira
Zakorzenienie

Akinomka to super ze pila z butli ciekawe czy u nas by sie sprawdzilo.
Cos ciekawego kupilas?

Nasz mały cud 22-04-2016

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 19:12   #894
Martinixxx
Zadomowienie

Velika AsiaPo Kaiyra Kejka Danika Tabaska Madziara Patulinka Niulka Akinomka Patryska Kopycio
DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA!!JESTEŚCIE KOCHANE 😚😙😚😙😚

No a na piknik poszliśmy, ksieciunio spał całe 10 min🙈 w parku szarpał się przy cycku, ryczal na rękach aż się ludzie gapili. Tz przyniósł pizze a ja zabralam rykwe do domu, załamka butlę 50 ml i ryczec ego Wsadzilam do wózka. Nim wróciliśmy zasnął i spał 3 h 😄
Teraz znowu rządzi 💀

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 19:25   #895
ania_mala
Zadomowienie

Martinixxx najlepszego! Dużo radości i spokoju Widzę,że nasze dzieciaki to podobne przypadki Młoda też urządza cyrki przy cycu, ale butli nie odmawia Ale ciągle walczymy o kp.

Jesteśmy już po szczepieniu. Młoda strasznie płakała, ale dość szybko się uspokoiła, zjadła i śpi juz 2 godziny. Oby spała jak najdłużej i szybko zapomniała. Ciekawe, jak nocka nam minie...
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 19:26   #896
danika
Zakorzenienie

Moje gargamele już śpią córcia zasnęła wcześniej niż Adaś który musiał się wywiercić i wystękać

Ojej Martinixx co ten twój synuś sobie wymyślił... Szkoda że się piknik nie udał ale tak to jest często że jak coś zaplanujesz to doopa z tego.

AKINOMKA: dzielna córcia tatusia ja w sumie nie próbowałam gościa karmić z butli ale od taty i babci pije choć nie jest specjalnie happy

Ja już jestem w lekkim strachu bo za tydzień jedziemy z młodą do laryngologa 70 km, trzeba zdążyć na konkretną godzinę. w dodatku zmienił gabinet i nie wiemy dokładnie gdzie ten nowy jest. No i bierzemy młodego bo musiałabym go na pół dnia zostawić i mleka odciągnąć z pół litra :p nie wiem jak to będzie...

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2016-06-14 o 19:28
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 19:47   #897
Kayira
Zakorzenienie

Martinixxx ciekawe co mu...

Ania takie maluchy szybko zapominaja

Danika dacie rade. Trzymam kciuki

Mlody w koncu zasnal na mnie... tak jak wczoraj

Nasz mały cud 22-04-2016

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 20:36   #898
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Martinixxx to jeszcze ja sie dołączam wszystkiego co najlepsze, zdrówka i pociechy z dzieci oraz TŻ daj znać co kupiłaś za prezent

Ania-mała-- super, ze walczysz z KP cały czas, na pewno malutka swoje zje z cycka

A u nas tez fajnie, Adi urządza śmiechawy w głos, gada coraz więcej do siebie i tak słodko sie jakby zawstydza czy zaczepia i rączkami zasłania buzie z dnia na dzien coraz bardziej kontaktowy jest!

Dziś była wspólna kąpiel w wannie: tatka z synkiem, ale mieli radochę a TŻ wspominał, ze przed chwila ja z nim z wielkim bebzolem leżałam w tej wannie ledwo dysząc, a teraz juz sie pluskał z "zawartością brzucha" A teraz leżę w wodzie po nich

Dziewczyny smarujecie buzie i wystające części ciałka filtrami jak idziecie na spacer? chronię przed słońcem, ale zdarza sie ze mu zaświeci... Nie wiem czy smarować jak niby te specyfiki od 6 miesiąca są 🤔

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 20:39   #899
lulka19
Zakorzenienie

Malos hej !

Ja słyszałam, że jak buzia nie jest sucha, to nie trzeba obowiązkowo smarować, ale lepiej tak. U nas teraz deszcze ciągle, i musimy siedzieć w domu :/
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 20:57   #900
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Dziewczyny smarujecie buzie i wystające części ciałka filtrami jak idziecie na spacer? chronię przed słońcem, ale zdarza sie ze mu zaświeci... Nie wiem czy smarować jak niby te specyfiki od 6 miesiąca są 🤔
super sprawa taka kąpiel nie? i super, że Adi coraz bardziej kontaktowy, jakbym słyszała o swoim szkrabie

Ja smaruję filtrem 50 jak jest ostre słońce i powyżej 25 stopni - mam pharmaceris od 1 dnia życia i babydream żółty od 1 dnia życia

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości