![]() |
#871 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
e -_-
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
Zgłosiłam zły post. Już ją zabanowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wciaz nie jest dobrze.czerwone plamy,strupy,a jak juz odpadnie strup pod spodem jest znow wypuklosc i wychodzi troche ropy i potem znow sie goi i ta caly czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie.Co jeszcze mogę napisac.Mogę podac link do strony z opisem kremu http://www.medvergleich.de/Preisverg...LEX-20+ML.html
Osoby o ciemnej karnacji moga sie smarowac na dzien , bo krem jest w kolorze skóry opalonej. Oprócz tego ze leczy pryszcze to przy systematycznym smarowaniu znikają blizny.Ja użyłam ten srodek przypadkowo. Będąc 7 lat temu w Niemczech, dostałam strasznych pryszczy na brodzie( bolace były jak wrzody).Poszłam do apteki i Pan od razu mi polecił tę maśc .Niestety u nas nie jest dostepna..Jesli macie kogos znajomego to niech kupi Wam, bo warto a cena tez nie jest wygórowana.A propo aloesu to również pomaga, zwłaszcza jak sie posmaruje krosty na noc( troszke piecze i swedzia) ale rano krostki o polowe mniejsze.Pozdrawiam .W razie pytan piszczie na maila k.maciorowska@onet.eu. bop rzadko zagladam na forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Przyczajenie
|
![]()
Kochane co do cudownego specyfiku Aloesu to..jest bardzo dobry. Ale tylko na miesiąc albo nawet i dłuzej. Skora się przyzwyczaja i np. ja dostałam takiego wysypu , ze niczym nie mogłam tego zakryc. Pudry , korektory , fluidy. Nic.
Ale godne polecenia jest SPIRYTUS SALICYLOWY I SUDOCREM. Najlepiej na noc. Oczywisicie poo tygodniu takiej kuracji trzeba zrobic 3-4 dniową kurację nalwizającą bo to strasznie wysusza. Ale jak cos takiego robie. To codd miood i bez pryszczy ![]() Pozdrawiam WizazANKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
witajcie, zaczełam przeglądać ten wątek ( na razie jestem raptem na 10 stronie) i doczytałam, że nie powinno sie skóry trądzikowej mleczkiem myc. A ja właśnie, jako że kiedyś usłyszałam,ze do takiej cery nie wolno używać wody z kranu zaczełam myć moją bużkę mleczkiem ogórkowym z ziaji i potem tonik z tej serii. Jakichś specjalnym efektów nie widziałam, ale tak sie jakoś do niego przywiązała i od dłuższego czasu stosuję. W składzie jest ( oprócz z ogórka ekstraktu) mineral oil, propylene glycol,, ceteareth 12, cetearyl alcochol, panthenol retinyl palmitate, tocopheryl acetate, dimethicone, magnesium sufate, sodium benzoate, 2-bromo2-nitropropane-1,3-diol,parfum, amyl cinnamal, butylphenyl methylopropional, linaoal, citric acid. Uch strasznie dużo tego, dopieraz teraz na to uwagę zwróciłam. Moje pytanie brzmi tak: szkodze sobie stosujac ten specyfik? jeśli tak to czym najlpiej myć buźkę? Pewnie odpowiedź na to pytanie gdzieś w wątku by się znalazła, ale nie wiem kiedy dam radę go do końca przeczytać:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#881 |
BAN stały
|
czesc
mam do Was pytanka: 1. czy ktos wlasciwie widzial jakies efekty po maseczce aspirynowej? 2. czy ona jest bezpieczna dla skory? 3. czy myslicie ze kolagen naturalny ktory uzywam na blizny po operacji i daje fantastyczne efekty da sobie tez rade z tymi po tradziku? Ktos moze stosowal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kolagenu to rzeczywiście jest świetny nie tylko na blizny po trądziku ale i sam trądzik ![]()
![]() |
![]() |
#883 |
BAN stały
|
a stosowalas go? ja mialam miesiac temu operacje i uzywam od 2 tygodni i widze znaczna poprawe, czyli mowisz ze na buzie tez sprobowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Kiedys przeczytałam w jakiejs młodzieżowej gazecie, za na trądzik moze miec wpływ zbyt rzadkie zmienianie powłoczki poscielowej... pomyslałam ze nie zaszkodzi spróbowac jeszcze jednego sposobu i zaczełam zmieniac posciel co najmniej raz na tydzień. To rzeczywiscie pomaga, moje problemy z trądzikiem znikły prawie całkowicie
![]() Warto więc spróbowac tego bardzo domowego sposobu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#887 |
Konto usunięte
|
Też słyszałam o tej pościeli.
Dzisiaj znowu muszę zrobić tonik cytrynowy, bo wysypało mi czoło. Z resztą twarzy radzę sobie kosmetykami Nuno Ziaji, ale na czoło nic nie działa oprócz cytryny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
spróbujcie sobie glinki zielonej i alg
![]() bardzo pomaga !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
a mam pytanie co do kolegenu
uważacie że lepszy będzie w postaci kapsułek czy kremu? mam straszne blizny po trądziku ![]() ![]()
![]() |
#890 |
Przyczajenie
|
przeczytałam cała mase watkow na wizazu o sposobach na polepszenie cery. chcialam pozbyc sie masakrycznych zaskornikow i......... padlo na bratka(w tabletkach ) , pokrzywka i zielona herbata do picia , dodatkowo beta karoten . Jutro minie drugi tydzien odkad to stosuje ...... i chyba nigdy moja cera nie wygladala tak STRASZNIE!!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
Na szczęścuie ja na razie nie mam problemów
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
Do obsession478 : Ten wysyp to dobry znak- wbrew pozorom- pomyśl, że cały syf który zalegał gdzieś tam pod skórą własnie wychodzi i już nigdy nie wróci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam jeszcze ponad rok temu masakryczny tradzik na calej brodzie.... biale ropne syfy,pozniej czerwone blizny i tak w kolko... Stosowalam rozne rzeczy, herbatki , kremy od dermatologa, vichy itd.... W koncu zaczelam jesc zdrowo, czyli mniej, robilam maseczki z polopiryny i aspiryny,czasem glinki, przemywalam spirytusem nagietkowym lub zwyklym zamiast toniku , do mycia uzywalam (i uzywam do tej pory) zelu za 5 zl AcneLine z kozieradka;-] Czasami na dzien dzisiejszy przemyje takim tonikiem z rossmana za chyba niecale 7 zl ;-O
puder nakladam normalnie,wszystim ciapię po buzi , w kamieniu pudry,lejące i mam gladką cere bez wysypu. Nawet robie maseczki nawilzajace, wiadome przed okresem mnie wysypie ale to juz nie jest zrypana twarz !! Pamietam jak beczalam,nie moglam na siebie patrzec.......... nigdy bym nie chciala znowu tak wygladac i nikomu nie zycze. Moze to przypadek ,ze u mnie trad zniknal w jakis czas, ale czasami nadal obawiam sie jego powrotu, to jakas psychoza.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
NO WLASNIE, DOKLADNIE!!! doszlam do wniosku,ze w kwestii specyfikow trzeba byc jednak minimalista
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Przyczajenie
|
![]()
Moim zdaniem na blizny dobry jest krem `No scar` [krem z masy perłowej]. 30ml kosztuje około 50zł w aptece. Jest naprawdę skuteczny.! Do osiągnięcia wymarzonego efektu potrzebna jest regularność [minimum 2razy dziennie]. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam jeszcze pytanko - co na zatkane pory.??;(( Mam ich strasznie dużo na nosie i w jego okolicach.!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
ja myję maseczko-żelem Garniera (taka niebieska tubka) - swietnie matuje - pomagała mi jeszcze mieszanka z petroleum (absolutnie nie pamietam składu i proporcji) i..ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Witam wszystkich
![]() ![]() Ojej czego ja już nie używałam;/ ale teraz to mam głównie przebarwienia i parę wyprysków i wygląd to strasznie;( w dodatku skórajest zaczerwienionaa niedługo wakacje i zależy mi żeby się tego pozbyć!!! Od 5 dni używam cebuli ,takiej normalnej ,surowej,nie ugotowanej ale stan mojej skóry jeszcze bardziej się pogorszył;( dzisiaj i wczoraj pisałam tetsy kończące gimnazjum,było mi wstyd przyjść do szkoły z takim stanem skóry,a nie chciałam się malować,chodź prawie przez cały rok szkolny musiałam....Chcialam więc się was zapytać,kochane forumowiczki,co mi polecacie?Czy dalej stosować tę cebulę i czekać na efekty,czy moze sobie odpuścić?A może lepiej gotować cebulę?ZCy cebula w ogólnie niszczy przebarwienia czy tylko te gule? Mam nadzieję ,że ktoś mi pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.