Wszystko o Avonie - Część II - Strona 309 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-16, 14:10   #9241
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

witam. zamierzam oddać torbę Elana Czy Avon przyjmie mi ten zwrot gdy ta karteczka z ucha torby jest wyrwana?(ta metka, gwarancja na żyłce)
Stary 2007-04-16, 14:20   #9242
anCcik
Zakorzenienie

Ja mam tyle, bo raz "odchodzę" od Avonu, a raz do niego wracam :
*mgiełka do ciała: Brzoskwinia i żeńszeń
*mgiełka do ciała: Czeresnia i gałka muszkatołowa
*mgiełka do ciała: Cytryna i miód
*mgiełka do ciała: Wanilia i mleczko sojowe (dzisiaj nabyte )
*perfumy Summer White
*krem koloryzujący Visual Perfection
*krem do rąk z gliceryną Rich Moisture
*odżywczy krem do rąk Vita Nourish
*peeling do twarzy Invigorating Cleansing Scrub
*dezodorant do ciała Far Away
*zmiękczający krem do pięt Heel Softening Cream
*odzwyczy krem do stóp z kofeiną (dzisiaj nabyte )
*kuracja parafinowa do rąk i stóp Gorące Piaski Arizony
*serum na zniszczone końcówki Advance Techniques
*szampon do włosów blond Naturals
*tusz Pełnia Rzęs
*trwały tusz do kresek brązowy
*pomadka Sumer Sheer Lip Balm

i muszę Wam powiedzieć, że mgiełka Wanilia & ... wcale nie cuchnie tym alkoholem. :P może mam jakąś z lepszej serii ... czy coś. :p
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:30   #9243
basienka:)
Raczkowanie

Ja mam z avonu niewiele kosmetyków. Zamawiam sporadycznie...
- odżywczy krem do twarzy, avon care
- odżywczy balsam do ust, avon care
- żel pod prysznic Skin so soft
- balsam do ciała Skin so soft
Zamówiony mam dezodorant w kulce, Avon celebre

Zamówiłam sobie z piątego katalogu antyprespirant Skin so soft, ale zabrakło i go wycofali;(
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:45   #9244
Fenris
Czekam na Ragnarok

A ja mam dzisiaj dzień problemów + jeszcze jestem chora Znajoma kupiła w marcu tusz Pełnia Rzęs za 26,90zł i miała go odebrać. Dzwoniłam z 4 razy, ciągle mówiła, że odbierze, tydzień temu powiedziała, że nst dnia do mnie zadzwoni i się umówimy. Oczywiście się nie skontaktowała. Dzisiaj zadzwoniłam, a ona do mnie, że nie ma czasu, że już kupiła sobie inny tusz, a tego nie chce. Prawie piana mi z ust pociekła!!! Nienawidzę takich ludzi, lekkoduchów. Zwrotów nie robię, nie opłaca mi się. Tuszu nikt nie kupi, bo teraz będzie w promocji za 15,90zł. Ja zapłaciłam za niego po upuście ok 21zł. Gdzie się rodzą tacy "ludzie"???

Druga sprawa, byłam dzisiaj w COKu. Miałam zamiar zakupić 3 rzeczy dla znajomej, bo domówiła, a ja cieszyłam się, bo brakowało mi 30zł do 25%. Dwóch z trzech rzeczy nie ma ("Podstawa makijażu" - tusz z błyszczykiem i płynu do higieny intymnej)!!! Przesada! Będę musiała dokupić coś z własnej kieszeni, bo wciąż mam 20%
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:46   #9245
Anka :)
Wtajemniczenie

mam już rzeczy z 05 i w sumie nie mam co opisywać bo malutko zamawiałam mogę tylko powiedzieć że zapach szamponu naturals Jabłko-rozmaryn fajny takie zielone jabłuszko typowe ale to dla koleżanki a tak to mam PROMIENNY BŁYSZCZYK kolorek Frosty Shimmer no i w sumie to żałuję ze nie wzielam jednego z tych co wziela FENRIS ... bo ten jest ...biały... totalnie... w sumie na ustach nie widać tego tak bardzo ale wolałabym inny kolorek
plusy: dużo drobinek, usta nie wyglądają żle mimo że błyszczyk jest biały...
minusy: oprócz drobinek błyszczyk ma brokat a tego nie lubię...
co do zapachu to taki zwykły chemiczny nic ładnego ale nie zniechęca
opakowanie fajne
ogólnie wolałąbym inny kolorek teraz no ale ten nie jest taki zły może nawet go bardzo polubię bo ja zmienna jestem czasem co do kosmetyków aaa i wklejam fotki tego oto błyszczyka aa i wg mniena fotkach ładniej wyszedł dzięki lampie błyskowej no ale może do słoneczka tak samo no i tu nie widać tego brokatu a jak się przyglądam ustom to widać ale nikt się ustom tak dokładnie nie przygląda (zapewne nie licząc TŻtów )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg frosty shimmer 1.JPG (9,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg frosty shimmer 2.JPG (19,7 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Anka :)
Czas edycji: 2007-04-16 o 16:24
Anka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:56   #9246
Fenris
Czekam na Ragnarok

Anka - tak tak, Honeysuckle byłby lepszy
Stary 2007-04-16, 15:07   #9247
Waniencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
Która z trwałych szminek (tych bez błyszczyka) ma w rzeczywistości kolor zbliżony do tego na zdjęciu? Bo te w katalogu są beznadziejnie pokazane i przekłamane zapewne. Szminka jest na prezent i nie chcę trafić jak kulą w płot,dlatego bardzo proszę was o pomoc.
ponawiam pytanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif labial_sepia.gif (3,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg harvest.jpg (18,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-04-16, 15:15   #9248
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Anka - tak tak, Honeysuckle byłby lepszy
wiem...no ale mówi się trudno i żyje się dalej
Stary 2007-04-16, 15:26   #9249
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
witam. zamierzam oddać torbę Elana Czy Avon przyjmie mi ten zwrot gdy ta karteczka z ucha torby jest wyrwana?(ta metka, gwarancja na żyłce)

A masz mozliwosc zrobic zdjecia tej torebki? Bardzo mi sie spodoba, jednak nigdzie do tej pory nie udalo mi sie znalezc jej zdjecia, a do coku nie pojde, bo nie jestem konsultantka ;(
Bylabym baaaaaaaaaardzo wdzieczna!
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 15:29   #9250
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Oczywiście,że napiszę jaka jest ta kredeczka , ale dopiero 11 maja będę miała paczkę
Nie szkodzi Jak ja będę zamawiała to dopiero na 07 i uwzględnijmy, że dzień J

Cytat:
A ja mam dzisiaj dzień problemów + jeszcze jestem chora Znajoma kupiła w marcu tusz Pełnia Rzęs za 26,90zł i miała go odebrać. Dzwoniłam z 4 razy, ciągle mówiła, że odbierze, tydzień temu powiedziała, że nst dnia do mnie zadzwoni i się umówimy. Oczywiście się nie skontaktowała. Dzisiaj zadzwoniłam, a ona do mnie, że nie ma czasu, że już kupiła sobie inny tusz, a tego nie chce. Prawie piana mi z ust pociekła!!! Nienawidzę takich ludzi, lekkoduchów. Zwrotów nie robię, nie opłaca mi się. Tuszu nikt nie kupi, bo teraz będzie w promocji za 15,90zł. Ja zapłaciłam za niego po upuście ok 21zł. Gdzie się rodzą tacy "ludzie"???(
Ale tupet Współczuję

Użyłam dzisiaj zmywacza do paznokci - ok, oraz odżywki wygładzająco-peelingującej - pachnie mi wanilią i nawet zdziera skórki, po dłuższym stosowaniu efekty na pewno będą powalające skoro po jednym użyciu widzę różnicę
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 15:46   #9251
Aga21Aga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
hej
Mam male pytanko. Zamierzam kupic sobie troche wynalazkow z avonu i zastanawiam sie nad kremem do ciala be kissable. Czy ktoras z Was moze uzywala ? Co o nim myslicie? i czy mgielka z tej samej serii dlugo się trzyma i czy jest wydajna ?
Z gory dziekuje
Moje siostrzyczki maja te kremiki. Wyglądają smacznie jak malinowy budyń, zapach jest przepiękny i bardzo wyczuwalny, konsystencja- balsam jest dosyć gęsty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 16:10   #9252
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Ja sama chciałabym kupić jakis dobry peeling do ciała. Skusiłam sie narazie na ten scrub nowy Senses tropikalny. Ale zalezy mi na czyms co dobrze sciera. Co polecacie?
Polecam peeling z granatem solutions...sensensy się przy nim chowają

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
mam już rzeczy z 06 i w sumie nie mam co opisywać bo malutko zamawiałam
Hymmm..a nie z K05

Ja posiadam mase rzeczy z avonu a doliczyć do tego moją mame siostre i tate to byście się załamały ile tego mam..nie chce mi się wypisywać muszę się zacząć ograniczać..:co nfused:

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 16:18   #9253
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Polecam peeling z granatem solutions...
czemu wszyscy chwala ten peeleng? ja normalnie klnelam na niego i na sile uzywalam by sie skonczyl bo byl tak beznadziejny. nigdy wiecej go nie zamowie. wole ten z oliwkami, fajnie sie pieni i splukuje bo tego z granaten nie idzie splukac cholertwa. sio mi z nim
Stary 2007-04-16, 16:24   #9254
syla_ba
Raczkowanie

GG do syla_ba

Cytat:
A ja mam dzisiaj dzień problemów + jeszcze jestem chora Znajoma kupiła w marcu tusz Pełnia Rzęs za 26,90zł i miała go odebrać. Dzwoniłam z 4 razy, ciągle mówiła, że odbierze, tydzień temu powiedziała, że nst dnia do mnie zadzwoni i się umówimy. Oczywiście się nie skontaktowała. Dzisiaj zadzwoniłam, a ona do mnie, że nie ma czasu, że już kupiła sobie inny tusz, a tego nie chce. Prawie piana mi z ust pociekła!!! Nienawidzę takich ludzi, lekkoduchów. Zwrotów nie robię, nie opłaca mi się. Tuszu nikt nie kupi, bo teraz będzie w promocji za 15,90zł. Ja zapłaciłam za niego po upuście ok 21zł. Gdzie się rodzą tacy "ludzie"???

Druga sprawa, byłam dzisiaj w COKu. Miałam zamiar zakupić 3 rzeczy dla znajomej, bo domówiła, a ja cieszyłam się, bo brakowało mi 30zł do 25%. Dwóch z trzech rzeczy nie ma ("Podstawa makijażu" - tusz z błyszczykiem i płynu do higieny intymnej)!!! Przesada! Będę musiała dokupić coś z własnej kieszeni, bo wciąż mam 20%

Ja mam podobną sytuacje nawet gorzej bo zbliża mi sie termin zapłaty a koleżanka zamawiała dla swojego brata za ponad 100zł a teraz brat nie ma pieniedzy i nie ma skąd zapłacić. super. chyba zrobie to jako zwrot . nie wiem. co mam zrobić?
syla_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 16:25   #9255
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Hymmm..a nie z K05
taak z 05 pomyłka wybaczcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 16:26   #9256
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syla_ba Pokaż wiadomość
Ja mam podobną sytuacje nawet gorzej bo zbliża mi sie termin zapłaty a koleżanka zamawiała dla swojego brata za ponad 100zł a teraz brat nie ma pieniedzy i nie ma skąd zapłacić. super. chyba zrobie to jako zwrot . nie wiem. co mam zrobić?
A czy jak człowiek idzie do sklepu to mówi "nie zapłacę, bo teraz nie mam pieniędzy"?
No co za ludzie !!!!
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 16:46   #9257
syla_ba
Raczkowanie

GG do syla_ba

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4150717]A czy jak człowiek idzie do sklepu to mówi "nie zapłacę, bo teraz nie mam pieniędzy"?
No co za ludzie !!!![/quote]

ale nadal nie wiem co mam zrobić, czy zrobić zwrot czy co... w sumie to fajne rzeczy zamowila ale nie stac mnie na nie... a jak sie wysyła zwroty? sama musze w paczke zapakować i z własnej kieszeni zapłacić czy jak... a fakture bede musiała zapłacić...// nie wiem siedze i załamuje ręce
Stary 2007-04-16, 17:01   #9258
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
ale nadal nie wiem co mam zrobić, czy zrobić zwrot czy co... w sumie to fajne rzeczy zamowila ale nie stac mnie na nie... a jak sie wysyła zwroty? sama musze w paczke zapakować i z własnej kieszeni zapłacić czy jak... a fakture bede musiała zapłacić...// nie wiem siedze i załamuje ręce
Niestety Ty płacisz za wysyłkę kosmetyków i avonu to już nie obchodzi. Fakturę i tak musisz zapłacić a oni dopiero przyślą wyrównanie że odejmą to od następneh fakturki. No i do zwrotu potrzebujesz formularza zwrotów ktory jest do sciągniecia w strefie konsultantki. Bardzo współczuję z powodu takiej klientki...
Stary 2007-04-16, 17:29   #9259
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Tak to jest jak się jest konsultantką. "Apetyt wzrasta w miarę jedzenia"

Jak znajdę dłuższą chwilę to spiszę to wszystko co się wala w mojej łazience, ale lista jest naprawdę długa.. może dlatego, że zamiast kupować coś jak mi się kończy, ja robię zapasy :P
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 17:40   #9260
Hosenka*
Zakorzenienie

Oparłąm sie jednak masce do ciała Planet Spa Skorzystam w następnej takiej promocji. A dlaczego? Poszalałam wczoraj i wydałąm ponad 80zł na 3 kosmetyki które i tak odłożyłam (zaczne używać jak skończe poprzednie)

dzisiaj wąchałam True Glow i jednak rezygnuję - pachnie inaczej niż w katalogu.

Widziałam nowe podwójne cienie CT - nic ciekawego (przynajmniej dla mnie)

Zel Senses tropikalny - taki sobie, w katalogu rzeczywiście ładniej pachnie

Hmmm cała lista którą robiłam z K6 się zmniejszyła do ... 0 Zastanawiam sie jeszcze nad tym kreme Avon Care na lato - dzisiaj bedac w COKu odlałam sobie troche na spróbowanie W sumie to juz taki z małym filtrem mi nie potrzebny bo kupiłam w tamtym tygodniu krem Olay Complete Care który też ma spf 20, a na wielkie słońce to i tak używam spf 40

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 17:41   #9261
Konto usunięte

Cytat:
Jak pisze Maricken musisz zapłacić tę fakturę a dopiero potem będzie korekta. Jak to są lekkie rzeczy to przesyłka wyniesie Cię 8zł - priorytetowa paczka. Polecam to, bo szybko dochodzi i mają trochę czasu na korektę
Stary 2007-04-16, 17:45   #9262
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4151216]Jak pisze Maricken musisz zapłacić tę fakturę a dopiero potem będzie korekta. Jak to są lekkie rzeczy to przesyłka wyniesie Cię 8zł - priorytetowa paczka. Polecam to, bo szybko dochodzi i mają trochę czasu na korektę[/QUOTE]
można też wysłać listem poleconym - wychodzi taniej niż paczka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 18:05   #9263
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Sorki jesli juz taki temat był ale u mnie wyszukiwarka nie działa, w sumie nie wiem dlaczego:/ Chodzi mi o to ze do jutra mam złozyc zamowienie z II terminu a jeszcze im kaska za I nie wpłyneła. Płaciłam 13.04 a miałam wpłacic do 20.04. Moga mi nie przyjac zamowienia II?Wybaczcie jeszcze raz za to pytako

Gdybym miała wymieniać kosmetyki z Avonu jakie posiadam to nie byłaby to długa lista. Od niedawna bawie sie w Avon a wczesniej nie miałam u kogo zamawiac. Ale jak tak patrze to coraz wiecej mam tych rzeczy. A napewno ich przybedzie. Na tym forum strasznie kusicie

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 18:19   #9264
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Sorki jesli juz taki temat był ale u mnie wyszukiwarka nie działa, w sumie nie wiem dlaczego:/ Chodzi mi o to ze do jutra mam złozyc zamowienie z II terminu a jeszcze im kaska za I nie wpłyneła. Płaciłam 13.04 a miałam wpłacic do 20.04. Moga mi nie przyjac zamowienia II?Wybaczcie jeszcze raz za to pytako
Jeżeli termin masz do 20.04 to nie masz się co martwić, możesz normalnie złożyć zamówienie.
Stary 2007-04-16, 18:36   #9265
julencjaa
Raczkowanie

Ale dziśbyłam zła,mam troche dziwną sąsiatke i ona zamawiała 3 samoopalacze,dziś moja babcia chciała jej zanieśc ale powiedziała ze NIC nie zamawiała!!!;((ludzie są dziwni i jeszcze dobiła mnie klijenyka zamówła po trójne cienie a po obejrzeniu powiedziała ze są małe i drogie a w 05 kosztowały 25,9 a w następnym katalogu 18,9 więc nici ze sprzedarzy
Stary 2007-04-16, 18:36   #9266
syla_ba
Raczkowanie

GG do syla_ba

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
można też wysłać listem poleconym - wychodzi taniej niż paczka

Dziękuje Wam Kochane jesteście niezastąpione
Ale zastanawiam sie czy czasem na allegro nie wystawić.
A może któraś z Was by coś chciała?
Mam do pozbycia się:
*łańcuszek Jalila 29,90
*cała seria z 5/07 z Pro Wild 54,60
a na szczęści wzięła już kulkę za 6,90 i pielęgnacyjny body spray kokos i papaja 10,90
Stary 2007-04-16, 18:37   #9267
kittyyy1
BAN stały

hmm.. a to moje :
1. perełki brązujące
2. tusz extremalnie podkręcający
3. nawilżający krem koloryzujący 2 w 1.
4. PW cień moonstore
5. PW tusz do rzęs czarny
6. błyszczyk Extreme gloss nectar shine
7. uniwersalna kredka do makijażu shimmering bronze
8. TTA in Bloom
9. Little black dress
10.Tresselle
11.Be sensual
12. intensywny peeling do twarzy anew
13.Rozświetlający krem koloryzujący
14. krem żel normalizująco matujący
15. oczyszczająca pianka do twarzy
16. oczyszczający tonik do twarzy
17. krem głęboko nawilżający na noc
18.bezbarwny sztyftt przeciw wypryskom
19.serum rozświetlające planet spa
20.nawilżający balsam SSS
21.płyyn do kąpieli brzoskwiniowy
22.sszampon AT do włosów suchych
23. odżywka AT do włosów suchych
24.serum wygładzające do włosów
25. kuracja odbudowująco-wzmacniająca
26.lakier do włosów
27.grzebień ;d
28.balsam kokos i papaja
29.złocisty balsam podkreślający opaleniznę
30. żele senses celebrate me, re charge
31. moja siostra drugie tyle
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 18:38   #9268
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
A masz mozliwosc zrobic zdjecia tej torebki? Bardzo mi sie spodoba, jednak nigdzie do tej pory nie udalo mi sie znalezc jej zdjecia, a do coku nie pojde, bo nie jestem konsultantka ;(
Bylabym baaaaaaaaaardzo wdzieczna!
postaram sie dziś wieczorem zrobić fotki a czy ktoś mógłby mi odp, może akurat ktos robił zwrot torby która była juz wyjęta z foli i nie miała tej papierowej metki
Stary 2007-04-16, 18:41   #9269
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Tak sobie pomyślałm,żeby każda z nas napisała czego używa z Avonu.
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale ja napiszę.
Ja jutro napiszę
Dzisiaj zrobię listę dopiero
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 18:41   #9270
kittyyy1
BAN stały

Cytat:
postaram sie dziś wieczorem zrobić fotki a czy ktoś mógłby mi odp, może akurat ktos robił zwrot torby która była juz wyjęta z foli i nie miała tej papierowej metki
"Jeśli wy nie jesteście zadowoleni to my tez nie. Można więc w ciągu 3 miesięcy za pośrednictwem konsultantki zwrócić PRODUKT..."

Może to pod to podciągną :P
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości