![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Takie cuda dla dziewczynek 😉1489655466719.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
Aha wyglada na to ze wybralismy bedac w gorach imie dla Synia... Jeszcze nie czujemy 100% pewności, ale Corka juz sie zafiksowala na to imie i chyba nie przyjmuje zmian
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Brydzia - tak jak pisałam to tylko gdybanie mojego męża było, mógł się mylić no i się mylił 😉 Teraz już wszystko jasne ☺ Vanessa - śliczny ten komplecik 😍 Ja mam zestaw 5 bodziaków, wszystkie w kotwice 😀 Piję kawę i czekam na położną. Ciekawa jestem tej wizyty, ciekawe co będzie robić, co mówić i o co pytać ☺ Reflektuje któraś na pyszną kawusie z bitą śmietaną? 😃 Jeśli tak to zapraszam 😊 1489656131708.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my nadal prowadzimy dyskusje na temat imienia-na dzień dzisiejszy moje dziecie jest bezimienne :/ chyba bedzie niespodzianką w dniu urodzin ![]() co do tych skarpetek to ja własnie znalazłam takie małe przynajmniej były pokazane na takim dzidziusiu małym a nie na dziecku co juz chodzi no i teraz się nie mogę ich doszukac- wiem ze na zdjeciu własnie byłą taka dziewczynka malutka w body z kokardką na głowie i własnie miała te zakolanka skarpety białe z czarnymi liskami -no pieknie wyglądała ![]() Dzwoniłam do Lekarki umówione jestesmu na 19:30 nareszcie bede miała wszystko wytłumaczone... zjadłam teraz drugie sniadanie i herbatę -juz mi idzie coraz to lepiej bez cukru nawet nie mam odruchu wymiotnego juz -jest ok wypijam bez problemu ![]() jaki człowiek głupi cieszy sie bo hewrbate gorzką pije ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Adatka wpadaj ze swoim mlekiem bez laktozy, ubije Ci taką samą 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#907 | |||||
Zakorzenienie
|
Adatko brawo Ty!!! Pewnie, że się idzie przyzwyczaić i jeszcze kiedyś Ci nie będzie słodkie smakować :P
Ja co prawda herbatę czarną słodzę słodzikiem, ale rzadko piję więc nie mam motywacji żeby to wyeliminować. Ale słyszałam, że potem gorzka smakuje bardziej niż słodka :P Cytat:
Nie wiem jak technicznie rozwiążemy to po urodzeniu dziecka. Może to będzie motywacja żeby coś zmienić, bo generalnie mąż wie, że ja wtedy będę miała mniej kasy, więc nie będę mogła do wszystkiego na pół dokładać. Teraz to przechodziło bo mamy bardzo podobne pensje, tylko osobiste wydatki różne. Ja jako kobieta wydaję więcej na swoje potrzeby a on mniej :P Wczoraj gadaliśmy o tym, czy będziemy dążyć do wspólnego konta i jakoś oboje nie wiemy czy chcemy. Nigdy tak nie miałam (nawet z poprzednim mężem). Przyzwyczajona jestem do tego systemu a wiadomo, że zmiany są ciężkie. Ale czuję ostatnio, że coś jest do poprawy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta, popijam kawkę i zajadam się czekolada kasztanki
![]() Niech te ciuchlandy pozamykają bo majątek tam zostawiam ![]() Aha, i byłam od razu w przedszkolu zapytać kiedy mam zapisać córkę na następny rok 2018/19, czy robią przedzapisy czy przyjść w następnym roku wiosną. Pani dyrektor, przemiła kobietka, powiedziała ze co prawda nie zapisują tak wcześnie, ale na wakacjach będą robić wielki remont przedszkola, wymiana instalacji, ogrzewania, łazienki, wszystkie sale i plac zabaw - prezydent powiedział że będzie najnowocześniejsze w województwie ![]() ![]() ![]() Także córcia zapisana do przedszkola, synuś do żłobka...a matka od nowa do roboty ![]() Cieszę się, bo zależało mi na tym przedszkolu, bo od domu mam do niego jakieś 200 metrów... no i będzie takie wypasione ![]() A, powiedziała jeszcze że przyjmują dzieciaczki od 2,5 roku, tak że jakbyśmy chcieli to możemy ją zapisać już od stycznia 2019, a nie od września. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech już będzie czerwiec, bo jak córka pójdzie od kwietnia z powrotem do żłobka to dalej mnie będzie kusić i będę tam zaglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
Ja w tym momencie ubrałabym trojaczki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Vanessa to super, że Wam pozwoliła już złożyć wniosek.
Mnie te kwestie przerażają szczerze mówiąc. Jeszcze mnie w pracy wkurzyli bo PIT jeden z dwóch złożony został z adresem w Piasecznie. Specjalnie pytałam dziewczyny z HR czy pytają o dane pod kątem przyszłego roku czy tego co był bo się przeprowadzałam i to ma znaczenie. Za zeszły rok rozliczam się w Warszawie bo tam mieszkałam. Powiedziały, że to chodzi o przyszły rok a i tak jest źle wpisane... No nie mam sił. Mama mnie rozlicza i wpisała stary adres Warszawski. U nas to w ogóle będzie kombinowanie. Bo i tak punktów mamy mało. A chcemy dać do żłobka koło pracy a nie koło mieszkania. Bo koło pracy to mam szybciej jakby się coś działo. I zawsze to krócej w samym żłobku niż zanim dojadę z pracy do żłobka w Piasecznie. Są punkty za podatki płacone w Warszawie a mieszkając w Piasecznie nie mogę. I będziemy kombinować, żeby było dobrze. A punkty mamy tylko za to, że będziemy oboje pracować no i jeśli się uda to za te podatki. Więc może być kiepsko.
#915 | |
Zakorzenienie
|
no i jak ich nie wziąć, jak takie fajne
![]() Przypomniałyście mi że miałam dzwonić w końcu do mojej położnej... powinna przychodzić do mnie od 23 tygodnia, a tu już 27 a ja dalej nie dzwoniłam żeby sobie mnie w grafik wpisała Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny nadrobic pozniej bo teraz musze Wam cos napisac. Jestem w takim szoku ze naprawde. Bylam w aptece takiej co sie stoi okolo godzinki bo duze kolejki. I po pierwsze starsza Pani taka jak to mowia mocherowy beret mowi do mnie jak juz sobie usiadlam bo nie dalam rady stack tak mnie bolalo na dole ze przeciez powinnam isc bez kolejki wszyscy widze ze w ciazy jestem hahaha a ja w takim szoku ze mowie wole posiedziec zeby na mnie nie krzyczeli. A zaraz ekspedientka mnie zobaczyla I mowi ze teraz jest taka ustawa ze mam prawo wejsc I od razu kupic a nie stac. Wszystko pieknie ladnie tylko szkoda ze sie skapnely jak juz miala byc moja kolej :p ale I tak fajnie ze zwracaja na to uwage
![]() A z tych gorszych wiadomosc to corka ma goraczki 39 I nie wiadomo z czego ![]()
#918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh, jak ja dziś przyszłościowo myślę ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
U nas jest taki system , że trzeba się zarejestrować i podać dane dziecka i swoje. Tam są informacje np. o rodzicach i numery telefonu, o deklarowanych godzinach odbioru itd. Tak , że dyrekcja nie ma papierów w przedszkolu jak to jest w prywatnym. Tylko wszystkie informacje w formie elektorniczenej.
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, to niedobrze z tą gorączką. A co podejrzewasz jakąś bakterię, ze robiłaś mocz na cito? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jakbym była sama to muszę chyba udawać, że przez telefon gadam i mówić to samo :P
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Vanessa, to tylko znaczy, że nie wyglądasz jak kobieta w ciąży
![]() Ja też czekam jak na szpilkach na wiadomość czy córa się dostała do przedszkola. W przyszłym tygodniu się rekrutacja kończy, więc w kwietniu powinno być wiadomo. Złożyłam do państwowego, który mam pod domem i do prywatnego też niedaleko. Jak się do nich nie dostanie, to chyba zostanie ze mną jeszcze rok. |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
Tak była u mnie w domu
![]() ![]() Powiem tak: byłam bardzo sceptycznie nastawiona na to spotkanie, nawet opieprzyłam moją mamę że po co mi jakieś położne umawia do domu i tak nie będę rodzić tutaj w szpitalu, mam wykupioną położną z Krakowa, chodzę na wizyty prywatne, więc po jakiego ciula mi jeszcze jakaś następna baba ![]() Ale po wizycie jestem bardzo zadowolona i ciesze się, że coś takiego jak położna środowiskowa istnieje ![]() Na początku zebrała wywiad, zmierzyła ciśnienie, wypytała się o wszystko: zdrowie, leki, choroby, przebieg ciąży, badania, itd. A później słuchałyśmy serduszka ![]() Wydawało mi się że nie jestem zdenerwowana, no bo czym tu się denerwować, ale chyba jednak byłam bo tętno Blanki przekraczało 185 uderzeń na minutę ![]() ![]() ![]() Zmartwiła mnie trochę twardnieniami, bo położyłam się na wznak a ona mówi, oj jaki twardy brzuch, a dla mnie to taki normalny jaki mam w ciągu dnia ![]() Będzie do mnie przyjeżdżać raz w tygodniu, zawsze w czwartki na słuchanie serduszka. Pytała się czy chce częściej, bo może nawet i dwa razy jeśli chcę, ale powiedziałam, że spokojnie jeden raz wystarczy ![]() No i najważniejsze to to, że gdyby coś mnie zaniepokoiło, brzuch zrobił się bardzo twardy i nie puszczał, albo gdybym nie poczuła ruchów dziecka przez jeden dzień to mam do niej dzwonić w każdy dzień, czy to sobota, czy niedziela, nieważne, ona przyjedzie i posłucha tętna. Powiedziała też że w razie gdybym nie dojechała do Krakowa to załatwi mi miejsce u siebie w szpitalu i będę obsłużona po królewsku ![]() ![]() A i jeśli coś się będzie działo - jakieś przedwczesne skurcze, plamienia, krwawienie, itp. to też mam jechać do najbliższego szpitala (tu akurat nawet nie pomyślałam żeby w awaryjnej sytuacji wlec się do Krakowa ![]() ![]() Oczywiście dostałam całe dwie siaty gratisów - dwie butelki, całą serię kosmetyków z Ziaji, wkładki laktacyjne z Jonhssona, krem Sudocrem x2, Bio Oil na rozstępy, książeczki i gazety, a i dwa płyny lowela - takie akurat w sam raz na dwa prania ![]() Się opisałam ![]() ![]()
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślę o buleniu 1000 zł za prywatny to mi się słabo robi :P ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- O Vela super. Ciekawe na jaką ja trafię ![]() Ale to dopiero na L4 będę załatwiać.
![]() |
#928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Takie niestety uroki mieszkania w Warszawie. W Piasecznie ponoć wcale nie lepiej. Ale staram się nie martwić na zapas :P
#930 |
Zakorzenienie
|
Vela - fajnie że jesteś zadowolona z położnej.
Moja tez taka jest ze kaze dzwonic do siebie w nocy o północy i nie ukrywam że już nawet jak skończyła u nas patronaż po urodzeniu dziecka to jeszcze parę razy do niej dzwoniłam z problemami, m.in. z kikutem córci i z moim zastojem w piersiach. Jak się z nią żegnałam to mi powiedziała że za 2 lata chce do nas przyjeżdżac do syna - no i wykrakała - tylko kurde muszę do niej zadzwonic poinformować o tym fakcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.