|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
U nas szumiś(whisbear) sprawdzał się przez pierwsze trzy miesiące.Potem poszedł w odstawkę, ale uważam go za udaną inwestycję. Przydawał się przy kolkach bo suszarka się za szybko nagrzewała .Kupiłam w Rossmannie za 99 zł chyba.
Ja też już po ciuchlandowych łowach, skorzystałam że Tż idzie na po południe do roboty i spędziłam dwie godziny na szperaniu. Oczywiście sobie nic nie kupiłam, za to nałapałam śpiochów dla małej za 60 zł. ![]()
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Ja w kwesti prezentow to na nikogo nie licze. U Nas panuje dziwna mentalnosc w rodzinie ze kasy sie dziecku nie daje i tu cytuje " bo rodzice wydadza na co zechca" a prezenty zabawkowe to mega rzadkosc, a jak ktos cos kupi to naprawde skromnie typu bodziak i spioch co noe zmienia faktu ze wszyscy licza na mega imprezę " bo dziecko trzeba zobaczyc". Takze tak to u nas wyglada, aza powiedzenie co by sie chcialo to by chyba zlinczowali. Takie mamy dziwne rodziny. Z koleżankami jest inaczej bo sie pytamyjedna drugiej co komu potrzebne mniej wiecej i kupujemy.
Unas w rodzinie jest troche dzieci od 2 lat w dol i wyobrazcie sobie byla wigilia i wszystkie dzieciaki mialy byc no i zrobilismy im prezenty kazdemu po jakimś komplecie ciuszkow i zabwce bo moim zdaniem tak wypada wiec to bylo oczywiste ze zrobilismy prezenty. A jakie bylo zdziwienie mojego syna i placz ze wszyscy dostali prezenty a on nic. Ale sero reakcji, my jego prezentu nie bralismy bo byl w domu podchoinka wiec wyjelam stowe i mu dalam mowiac ze ci mikolaj zostawil kase, ale i tak to przezyl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#906 |
Zakorzenienie
|
Martik mam identycznie
![]() Little z tymi swietami to masakra. I nawet nikt na to nie zareagowal? Nic nie powiedzial w momencie jak synek plakal? Ze glupio wyszlo czy cos? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
A mi łzy poleciały oglądając to pytanie na śniadanie, jak Nicole powiedziała, że w ciągu 2 lat była 3 razy w ciąży a prowadząca: ojej! A Nicole na to:ale mam jedno dziecko... 😥
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Agulek, wlasnie nie. Jakby nie bylo tematu.
A ja np lubie robic prezenty dzieciakom, bo to sa dzieci o e na to czekaja ito sprawia mega radość. Ale jak widac kazdy ma inne podejscie. Tak samo jak urodzilo sie nie dawno dziecko w rodzinie i wszyscy sie zjechalismy zobaczyc i co tylko my z prezentem. Reszta z golymi rekami, jednej zrobilo sie glupio to wyjela 5 dych.. I dala dziecku..dla mnie to smieszne i przykre. Migi ta prowadzaca to wogole dziw ie sie zachowala, jakas nie przygotowana do programu powinna wiedziec takie rzeczy. Wogole nie wiele jej dali powiedziec. Slabo to wyszlo. Mnie jeszcze troche mdli ale sprzatam wszystko za koleja z umyciem okna i moczeniem storczykow. Mam nadzieje ze ducha nie wyzione.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#910 |
nibyżona
|
Jak dobrze w swoim lozku z szydelkiem w reku
![]() Moja babcia kupiła szumisia ![]() ![]() ![]() ![]()
#911 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To też. Ale ja zauważyłam że ona sobie z tym dobrze poradziła, nie boi się mówić o straconych ciążach, nie widać po niej żeby do tej pory bardzo to przeżywała, chociaż w środku na pewno to siedzi w człowieku. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jutro wybieram się odwiedzić koleżankę i jej miesięcznego synka. Kupiłam jej pampersy 3 (takie chciała) i zestaw książeczek konteastwych plus maskotke osmiornice lamaze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Konto usunięte
|
Co do prezentu to ja bym zapytała. Nam teściowie z uporem maniaka dawali ubranka, których nawet nie założyłam dziecku, bo na przykład body kopertowe kompletnie mi nie odpowiadały. A hitem była różowa bluzeczka dla synka z różową apaszką... Szumisia też nam kupili, jak mały miał 5 miesięcy. Kompletnie nieudany prezent.
Co do sprzątania to jak się dziecko urodzi to jeszcze to można ogarnąć. Potem coraz gorzej. Mój mały spał przez pół roku tylko przy piersi, więc nie miałam kiedy sprzątać. Potem w łóżeczku spał krótko i nawet się za nic nie brałam, bo zaraz się budził. Teraz nie mam siły na sprzątanie i mam syf w mieszkaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
20170831_140842.jpg Te są z serii czuczu, kupiłam w biedronce. Spory wybór książeczek tego typu jest w empiku czy smyku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ania20bn;76769851]A co to za książeczki kontrastowe i gdzie można je kupić?
Książeczki kontrastowe są np. takie: https://www.dobre-ksiazki.com.pl/kon...AaAjXmEALw_wcB |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moje dziecko po tej chorobie jakieś wymagające się stało, już zapomniałam jak to jest poświęcać 100% czasu dziecku i aż czasem mam nerwy że nie mam czasu posprzątać ![]() ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi w związku ze stanikiem! To jeszcze jedno mam pytanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W nocy napadł mdłości, bulgotania w żebrach z boku, dziwne skurcze w brzuchu, ale to pewnie nerwowo trochę bo TŻ daleko pojechał. No i jakby ucisk koło mostku? Żołądka? Nie mam pojecia. Dzisiaj znów gorąco. Nie robię obiadu, może coś zamówimy później. Odnośnie szumisia to są takie ptaki Screenshot_2017-08-31-14-29-43.png https://centrumelektroniki.pl/Ptasze...yABEgIfIvD_BwE Więc tańsza wersja misia. No i kontrastowe. Zastanawiam się nad kupnem bo jak się nie sprawdzi no to co z tym zrobić?? Chciałam poprać ubranka i poprasować ale za ciepło. Czekam też na ostatnią paczkę z vinted bardzo niecierpliwie i mam nadzieję, że babka wyśle............. Królik też ledwo żyje. Leży jakby ją coś rozjechało. Byłam znów na ktg które mam w zaleceniach od lekarza. Wszystko ok. Lubię słuchać tego skaczącego serca ![]() Luteinę mam brać do końca tygodnia, no spe połtora tygodnia. Czytałam chyba na wrześniu jak odstawiają luteinę i wcale mi się to nie podoba - stawianie brzucha, niby skurcze..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
LitttleHope dziwna sprawa z tymi prezentami no i przykra przede wszystkim. Fakt faktem, że nie każdego stać na jakieś super prezenty ale chodzi o gest, coś drobnego dosłownie symbol że się pamięta, myśli, gratuluje, wspiera itd. Jeśli chodzi o to stwierdzenie, że kasa nie to już w ogóle kosmos bo przecież często gęsto człowiek boi się powilić jakis prezent a rodzice przy dziecku mają miliard wydatków więc dobrze wiedzą na co i jak wydać daną kwotę. Takie stwierdzenie jest obraźliwe dla mnie, tak jakby rodzic miał zaraz wstać i iść kupić za to 0,5l...
nunny No i właśnie. TŻ niby powtarza żebym nie sprzątała, że przecież on to zrobi jak wróci ale ja wiem jak jest. Ostatnio sprzątał łazienkę do 1szej w nocy bo wcześniej nie było jak. Ja też nie chcę go tak wykorzystywać bo po pracy też powinien mieć czas dla siebie, odpocząć itd. Z kolei do tego czasu aż on wróci z pracy i np szybko odkurzy to ja już mam zły humor przez ten bałagan któego sama nie ogarnę już. ewulkaaa Tak, ja się zastanawiam nad pobraniem. Jeszcze nie zdecydowaliśmy, nie wiem.. Podczas SR ma być przedstawiciel, poprowadzi pogadankę na ten temat. Zobaczymy, jeszcze nie podjęłam decyzji ale temat jest na tapecie. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Katka20 No u mnie właśnie żołądkowo to bardzo średnio ostatnio. Nie mogę jeść niczego co ewentualnie jest ciężkostrawne, ogólnie gorszy apetyt, tylko pić mi się chce ale to przez temperaturę. Ciężko to znoszę a z kolei wędrówki do toalety nic nie dają - to wprost. Nie wyrabiamy już po prostu tak jak kiedyś. Mój organizm też reaguje tak jak Twój jeśli chodzi o jakieś stresujące sytuacje.. Dziwne bóle itd. Co do kurki to możesz ją oddać jakiemuś dziecku z rodziny albo znajomym, wystawić na olx itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj bylam w pracy na chwile,poznalam kobiete ktora bedzoe za mnie na zast. I czuje ze babka chce mnie ewidentnie wygryzc:/ Do tego myslalam ze dzis jakos chlodniej i ubralam sie jak wariat na taki upal ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
Ja też kupowałam zazwyczaj pampersy, wiem, że to taki przydatny prezent, bo schodzą,zawsze sie pytam jaki rozmiar już dziecko nosi. A do tego ostatnio kupiłam spioszki i bluzeczkę. A można karty czuczu te czarno biale. Czytam,że na tym wczesnym etapie do rozwoju najlepsze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
Katka ja wzielam tego ptaszka, do szumisiow wzglednie tani no i kontrastowy.w nim jest tylko delikatny szum.mojemu drugiemu delikatny szum wystarczal jak sie przebudzal.wiec zobaczymy. Jest na tyle maly ze taki 3 miesieczniak moze sobie go fajnie chwycic i brac do buzi.juz jestem za wygodna zeby siedziec z suszarka i wydalam te pieniadze w ciemno😜😜no i przypadkowo bo robilam zakupy na taniaksiazka i okazalo sie ze tam byl...jak nie z empiku lozeczko materac i rozek to z taniej ksiazki ptaszek szumiacy hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
Fajny tez czerwony szumiacy ptasio. I tez mi sie to lepiej podoba niz te standardowe.
Wyjelam wlasnie materac z foli i strasznie daje chemia. Mam nadzieje ze to sie jakos wywietrzy, bo do tej pory tak lezal w lozeczlu. No i pora poprac i po prasowac te baldachimy. Ja mam obsesje sprzatnia. Musi ciagle byc na blysk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#926 |
Rozeznanie
|
dołączam do grona narzekaczek
![]() Dziś miało przyjść ochłodzenie, a oczywiście jest mega upał i zero wiatru, nie ma czym oddychać... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj złożyliśmy wózek, stoi w przedpokoju, ale nawet mnie nie cieszy już to wszystko, co za kijowy dzień ![]() Co do zgagi, lekarz kazał mi kupić polprazol max (mówił że jest bezpieczniejszy od gavisconu)- tabletki bierze się 1 dziennie i zgaga przechodzi jak ręką odjął. Syropek oczywiście już nie dawał rady ![]() czekam cały czas na przesyłkę z ochraniaczami do łóżeczka i kołyski, coś dość nie może ![]() ![]() ![]() Ps. sorry że tak narzekam, ale musiałam się wygadać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Lekarz stwierdziłze wygląda na to że zbliżam się do porodu. Dostałam inna kroplowke na wyciszenie skurczy, jutro kolejna. Wymiotować mi się chce po tej kroplowce
![]() Co do prezentów to ja dałam raz żyrafke sophie. Sama wiem,ze dostane pampersy i płyny do prania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Rzeczozn upał dzisiaj miał być, dopiero jutro miało się ochlodzic. Tzn tak miało być w Warszawie. Na pocieszenie powiem że od soboty po 18 stopni ma być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Wtajemniczenie
|
Lynn ale ze juz?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Mialam was pytać o te szumisie, bo jako prezent na mikolaja to juz za późno na nie? Ja tez pewnie pampersy dostane. Dzis przyszla paczka z gemini, za jakies 2 tygodnie biore sie za pranie, ja sie dalej tego trzymam ze urodze nie wczesniej niz 10.10. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#930 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem w szoku, że to może byc już. Powiedzieli, że te kroplowki to ostatnie co będą robić, potem już nie hamują. Dobrze by jednak było dorwać do 36tc,a jutro kończę 35.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.