Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-28, 14:41   #901
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Ech dziewczyny, fajnie jest wiedziec ze nie tylko ja przeżywam takie frustracje... dobrze ze Was mam
Oliwka dzis o dziwo nawet grzeczna...wa , byłysmy w parku, tylko jakies poł godziny wrzeszczała a potem juz było ok .... ale uciekałam szybko bo raz ze jest plaga os, non stop oganiałam siebi i Oliwke, a dwa - widziałam jak pies ugryzł dziewczyne, ona była ze swoim pieskiem i takiemu dużemu sie to chyba nie spodobało i ją chapsnął. Normalnie ja lubie psy ale jak jestem z Oliwką to omijam z daleka tym bardziej ze u nas jest idiotyczna moda na trzymanie w blokach psów obronnych - i łażą takie rotweilery czy inne pittbule oczywiscie bez kaganca, wrr
Wklejam kilka fotek z wczorajszej sesji Oliwki w czapkach - jestem walnięta wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czap.jpg (42,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czap2.jpg (41,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czap3.jpg (47,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czap4.jpg (40,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czap5.jpg (40,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czap6.jpg (43,7 KB, 26 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-28, 15:21   #902
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- Oliwka piękna a trzecie zdjęcie: rozbrajające
Czy któraś z mam czteromiesięczniaków wozi je już w spacerówce?? Pytam, bo mój mały już nie chce leżeć na spacerach a wózek który mam jest okropnie ciężki. A oglądałam dziś spacerówki, gdzie oparcie rozkłada się na płasko i są do nich osłonki na nóżki, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie ...
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-28, 15:49   #903
MartusiaJ
Rozeznanie

chaga przepraszam że wtrącam sie w Wwasz wątek, ale napiszę Ci o spacerowce
otóż ja zakupilam spacerówkę dla Kuby jak skon czył 5 miesięcy, moim zdaniem nie ma powodu by obawaic sie że to za wczesnie-spacerówka niczymnie ustępije glębokiemu wózkowi, jeśli oparcie da sie połozyć- ja mam tkai właśnie i jest super- leciutki,na aluminiowej lekkiej ramie przewiewny, Kubie w nim chłodniej, tak, że polecam
Stary 2006-07-28, 19:01   #904
agika11
Zadomowienie

KAsiulek jesteś super walnięta (sorrki) bo zdjęcia prześliczne i jaka modelka . Mnie też rozbroiło 3 zdjątko.
Ch_aga, ja KAmilka przeniosłam do spacerówki 2 tygodnie temu, a jak pamiętam jest 1 dzień młodszy od twojego syneczka. WOżę go tylko na płasko, i czasem do zabawy daję na pozycję lekko uniesioną - mniej więcej jak w leżaczku. Ale generalnie jeździ na płasko. Tyle, że ja włożyłam do spacerówki tą gąbkę ze spodu gondoli, bo wydaje mi się, że mu wygodniej się leży i się tak nie poci.
Stary 2006-07-28, 19:54   #905
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam wieczorową porą
Matko ale jestem padnięta. Julka była dzisiaj mega upierdliwa. Może to przez zęby? Taaa mamy bardzo spokojne dzieci. Wchodzę na wizaż bo inaczej chyba bym zwariowała. TŻ do późna w pracy, moja mama preferuje model macierzyństwa non-stop uśmiech więc tylko Wam moge potruć. Znowu mnie coś pogryzło i mam całą nogę spuchnietą. Ledwo chodzę.
Kasiulka sesja super. Nie spotkałam jeszcze takiego dziecka jak Oliwka. Te jej miny!!!
Rafaello już nie ma było genialne. Widzę że to główne wizażowe ciasto. Fajne bo bez pieczenia i szybko się robi.
Kostka super że bedziesz miała w razie czego zostawić z kim Natalkę. Ja to nawet na mame i teściową nie mam co liczyć Boją się jej czy co...
Alien na mnie to się nawet w parku dziwnie patrzą te uśmiechnięte mamy i pod nosem mruczą jaki z Julki potworek. Dzisiaj leżała w poprzek wózka skulona. Co ją poprawiłam to ona znowu. I co takiej zrobić? Może akurat tak lubi.
Któraś pytała się jak podać marchewke. Ja dawałam przetartą albo słoiczkową normalnie łyżeczką. Brudna robota Marchewkowe pole będziecie mieć

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-29, 06:35   #906
kasiulka
Zakorzenienie

wypowiedziałam wczoraj magiczne życzenie "ach jakibym chciałą przespac całą noc" i sie spełniło .... Oliwka spała do 6:00 jednym ciegiem , nakarmiłam ją rano, wstałąm i wreszcie nałożyłam farbe na moje półmetrowe odrosty - teraz siedze przed kompem prawie goła, z farbą na łbie i papierem toaletowym na uszach .... a moje 2 miśki śpią .

Dzis mam zamiar zapodac Oliwce pierwszy pokarm stały - starte jabłuszko, ale sie bedzie działo

Oliwka
Stary 2006-07-29, 09:22   #907
ch_aga
Zadomowienie

I ja dziś super wyspana. Wprawdzie nie spałam ciurkiem, bo z jedną przerwą na karmienie na siedząco ale potem już od 5 to Muszek spał z nami a cycek był na wierzchu. Więc jak tylko zakwilił to podetknęłam mu cyca w dziobka i spokój. I tak spaliśmy sobie do 9.20
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-29, 14:06   #908
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_aga Ty to masz super tylko Ci pozazdrościć. Ja też dzisiaj wyjątkowo spałam do 7.00rano Mati już mniej się kręci więc mogę w nocy pospać. Dzisiaj wyjątkowo jest grzeczny nie ryczy tak jak zawsze i nawet pospał dwie godzinki w wózku na spacerku . Mama odetchneła bo jak jest niewyspany to strasznie marudzi . Wczoraj już miałam go dość, ale dzisiaj jest kochany. Właśnie tż go zabawia, a ja mogę spokojnie popisać.

Kasiulko widać czasami życzenia się spełniają aby jak najczęściej. Napisz później jak Oliwka zareagowała na jabłuszko może Matiemu też już dam .

Miłego weekendu dziewczyny .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-29, 14:26   #909
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku Oliwka zareagowała na jabłuszko tak ze musielismy jej wyrywac łyżeczke - chciałam jej dac tak 2-3 łyżeczki na próbę a pożarła pół słoiczka i krzyczała ze chce jeszcze ... oczywiscie wszystko upaćkane, cała buzia, szyja, rączki, body, śliniak, pielucha i moja bluzka ... rzeczywiscie brudna robota, az sie boje pomyslec co sie bedzie działo przy marchewce .

Oliwka
Stary 2006-07-29, 15:07   #910
ch_aga
Zadomowienie

Dziewczynki - czy wiecie jak na sucho mogę uprać matę edukacyjną ?? Kupiłam na allegro używaną w idealnym stanie ale chciałabym ją odświeżyć.
Pozdrawiam
Stary 2006-07-29, 22:22   #911
Millo
Raczkowanie

kasiulko córeczka prześliczna niezła z niej modelka oj chyba lubi byc w centrum zainteresowania
co wózków spacerówek to my już jeźdźimy w PP Atlantico i bardzo sobie chwalę, wózeczek można rozłożyć na płasko a Miłek szczęśliwy, bo może się porozglądać. Ja zdecydowałam się na ten wózek bo mieszkamy w kamienicy na czwartym piętrze bez windy i wnoszenie ciężkiego wózka to koszmar, z tym jeszcze sobie jakoś daję radę, ale boję się myśleć co to będzie jak Miłek jeszcze podrośnie i nadejdzie zima ojojojojojoj
Co do maty to może spróbuj w kokosalu ją przeprać w ręku???
Smaka mi narobiłyście z tym rafaello w poniedziałek się biorę i wyczaruję to cudo choć mój TŻ jest na diecie bo mówi że "w ciąży 12 kg przytył"
i coś w tym jest ja przytyłam ok. 6-7 kg a on ponad 12 hehehehehhhee tak się denerwował, a teraz mam bo wszystko prawie do tej jego zmyślnej diety dostosowane a to tego nie może a to tamtego oszaleć można hhiiihihihihiii schudł 10 kg i za nic nie chce zrezygnować z dalszych eksperymentów dietowych.
Dzięki za przepis na kuraka też z chęcią popitraszę tylko niech się zrobi chłodniej. Ja często robię makaron ze szpinaczkiem i serkiem pleśniakiem jak chcecie to podam, ale chyba ktoś tu kiedyś podobny przepis podawał.
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 08:06   #912
kasiulka
Zakorzenienie

Ch aga a nie da sie tej maty uprac ręcznie? w jakis platkach mydlanych czy cos....

Moja Oliwka mnie zaskakuje - dzis znowu bawiła sie w nocy dobrą godzine - sama, w łóżeczku. Nie płakała, nie wołała jesc tylko sobie grzechotała, obgryzała i przestawiala ochraniacze . Rano o 7:00 dalsza zabawa i zero głodu, musialam ja troche na siłe nakarmic bo sama ne chciała a miała przerwe w jedzeniu ponad 10 godzin . A teraz spi.

Oliwka
Stary 2006-07-30, 08:08   #913
kasiulka
Zakorzenienie

matko jak jeszcze raz zobacze tego p**go pingwina z reklamy to dostane jobla ! Czy Wam sie tez nonstop te reklamy właczają ? Wrrrr...

Oliwka
Stary 2006-07-30, 08:17   #914
ch_aga
Zadomowienie

Niestety pingwin jest
Matę wrzuciłam do pralki, ustawiłam pranie delikatne i nic się jej nie stało Całe szczęście, bo malutki leży na niej dopiero od pół godziny a już jest cała zaśliniona więc jeszcze nie raz będzie lądować w pralce

Ja dziś całą nockę spałam z Mateuszkiem bo wczoraj wogóle nie mógł zasnąć. Co przysnął przy cycu, to po odłożeniu do łóżeczka otwierał oczy jak nowo narodzony i gotowy do zabawy. Więc wreszcie zabrałam go do łazienki, sama się wykąpałam i poszliśmy spać razem. Dostał cyca i pięknie spał do 3.00. Potem przełożyłam się na drugi boczek, drugi cyc i spanko do 7.30 Jestem wyspana jak mało kto
Pozdrawiam
Stary 2006-07-30, 08:32   #915
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Bylismy wczoraj u znajomych. Było sporo osób których Julka nie zna. Co zobaczyła nową twarz to ryk okropny! Strasznie się boi Nawet jak wrócilismy do domu i zobaczyła moja mame to tak jej się pomieszało że znowu dziki płacz Boje sie pomysleć co bedzie jak przyjdzie mi ją z kimś zostawić. Może to taki okres i jej przejdzie? Nie chce jej na siłę zmuszać i straszyć ale trochę mnie to przeraża.
Julka robi użytek z tego że potrafi się przemieszczać. Wariuje tak że głowa boli. Najlepiej wychodzą jej charce w łóżeczku bo może odpychać się nogami od szczebelek. Spi pokręcona jak joginka Co ją po ludzku położe to chyc.
Julka też juz jeździ w spacerówce. Jak spi to zupełnie na płasko a jak się obudzi to zapinam w pasy i oglada sobie świat. Na początku troche się bałam ale to jest pozycja identyczna jak w foteliku samochodowym. Mimo to jak jest spokojniejsza to stram się też ją kłaść na 15 minut chociaż żeby kręgosłup odpoczął.
Załączam dowód jak śpi moje dziecko. Dodam że nogi były między szczebelkami i obejmowały maskotkę.
Kasiulka Oliwka to naprawde wybitnie rozrywkowe dziecko.

Stary 2006-07-30, 12:24   #916
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
wypowiedziałam wczoraj magiczne życzenie "ach jakibym chciałą przespac całą noc" i sie spełniło .... Oliwka spała do 6:00 jednym ciegiem , nakarmiłam ją rano, wstałąm i wreszcie nałożyłam farbe na moje półmetrowe odrosty - teraz siedze przed kompem prawie goła, z farbą na łbie i papierem toaletowym na uszach .... a moje 2 miśki śpią .
Kasiulka tylko pozazdrościć takiej przespanej nocy.
Ja wypowiadam co wieczór to magiczne zyczenie ale z tego co widze przez najbliższych kilka lat sie nie spełni.

I wy tu piszecie o rozrywkowych dzieciach ? Hmmm... wasze to przynajmniej w dzień są rozrywkowe bo w nocy to śpią jak susły a moja Wika to lubi być rozrywkowa około 20 godzin na dobe. To dopiero zabawa i żeby dnia nie tracic to najlepiej już zacząc szaleć o 5 rano. Normalka

Jooasiu Julcia wygląda jak aniołek, tak słodko spi w tym łózeczku. A moze to jakaś zmyłka z jej strony

A co do kojca, to nie zastanawiałyscie się nad takim dmuchanym ? który potem moze służyć do zabawy. Moze w czymś takim dziecko bedzie chciało dłużej siedzieć niz 10 minut ? Jesli któras taki ma to napiszcie co o nim sądzicie.

Buzka

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 12:37   #917
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Właśnie TŻ mnie namawia na ten dmuchany. Są dosyć tanie (w porównaniu z tradycyjnymi) a znając Julke to nie wiadomo czy będzie chciała w nim siedzieć. Już sama nie wiem. Jak mam pisać to muszę ją gdzieś ulokować chociaż na 30 minut. Lepiej niech sie do tego przyzwyczai niż miałaby iść do żłobka.
Czy temperatura w pupci 38,3 jest jeszcze normą? Mierzyłam dzisiaj Julce i nie chce panikować bo to może zęby. Na rozpisce od pediatry miałam podane 38 w necie pisza 38,5.
Alien przeprowadzasz się do nas? Może pomysł z połączeniem wątków nie jest zły? My Was podczytujemy, Wy zaglądacie do nas. Sporo mam się wykrusza bo wracają dopracy i czasu brak. To tylko luźna propozycja ale osobiście ośmielam czytające nas styczniówki żeby się odzywały.

Stary 2006-07-30, 13:03   #918
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu a odjęłas 5 kresek? Bo mnie pediatra mówiła ze jak sie w pupie mierzy to trzeba od pomiaru odjąc 5 i wtedy własciwy wynik wychodzi.
Pomysł z połączeniem watków wydaje mi sie bardzo dobry, ja tez styczniowki podczytuje a tak bysmy wszystkie razem sobie skrobały

Co do kojca dmuchanego to ja mam wizje jak Oliwka go przegryza zębami i po kojcu , wiec chyba raczej nie kupie.... szukam używanego na allegro, zawsze to pare groszy taniej.

Alienku to twoja Wikusia to dopiero jest rozrywkowa, Oliwka wysiada przy niej . A tak na poważnie to bardzo Ci współczuje, to musi byc straszliwie męczace, ja przynajmniej w nocy mam w miare dobrze, zdarzają sie nieprzespane też, ale generalnie nie narzekam, no i czasem mała daje nawet 8 godzin pospac.

Oliwka
Stary 2006-07-30, 13:10   #919
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

To ja już wogóle buzia w kubeł bo mam raj! Julka śpi od 21 do 6 jednym ciągiem i później gdzieś do 8 czasem 9 jak dzisiaj. Pod tym względem nie moge narzekać. Ale w dzień nie moge powiedzieć czasami dostanę w kość.
Jak odejmę 0,5 to wyjdzie mi 37,8 lepiej zadzwonie do pediatry. Niby wszystko ok ale ma jeszcze delikatną biegunke więc wszystkie objawy wskazuja na kły.
Mnie w tym kojcu jeszcze ta guma przeraża. Matko jaka ja niezdecydowana jestem.

Stary 2006-07-30, 14:08   #920
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu mi też kazano odejmować 5 kresek jak mierzy się temperaturę w pupci.

Ja nie wiem jak wygląda ten kojec dmuchany, może któraś poda linka jak już znalazła bo ja jak zwykle nie mam czasu szukać . Wczoraj mieliśmy taką imprezę, że głowa boli myślałam, że oszaleje. Mati tak się wkurzał i płakał bo nie mógł spać, był hałas nie miłosierny, ale co miałam zrobić. Wiem jedno takiej imprezy to ja nie chcę przez rok widzieć. Mateusz zdecydowanie nie lubi hałasu i tłumów ludzi. Nieraz zapłacze jak zobaczy nowa twarz, ale raczej idzie do każdego na ręce byleby go ktoś nosił. Dzisiaj noc miałam oczywiście z głowy co chwile budził się z płaczem i kręcił niemiłosiernie. Dzisiaj przez niewyspanie znowu marudzi, a ja mam potworny ból głowy mimio, że to tz pił . Mati zazwyczaj pośpi w nocy 10 godzin z jedną, albo dwiema przerwami na jedzonko.
Stary 2006-07-30, 14:10   #921
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko pingwina i zebre to mam już serdecznie dość .
Stary 2006-07-30, 14:15   #922
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Alien przeprowadzasz się do nas? Może pomysł z połączeniem wątków nie jest zły? My Was podczytujemy, Wy zaglądacie do nas. Sporo mam się wykrusza bo wracają dopracy i czasu brak. To tylko luźna propozycja ale osobiście ośmielam czytające nas styczniówki żeby się odzywały.
Ja z chęcią mogę się do was wprowadzić tylko czy wy mnie bedziecie tutaj chciały czytać ? Bo TŻ ciągle mi powtarza, że ja strasznie długie posty pisze i nikomu sie tego czytać potem nie chce
A tak przy okazji to ja nawet syczniówką prawdziwa nie jestem i tam tez tylko gościnnie się udzielam
Ja i Wika to prawdziwe grudniówki ale u was tak fajnie posiedziec

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-30, 14:45   #923
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Alien
Ja z chęcią mogę się do was wprowadzić tylko czy wy mnie bedziecie tutaj chciały czytać ? Bo TŻ ciągle mi powtarza, że ja strasznie długie posty pisze i nikomu sie tego czytać potem nie chce
A tak przy okazji to ja nawet syczniówką prawdziwa nie jestem i tam tez tylko gościnnie się udzielam
Ja i Wika to prawdziwe grudniówki ale u was tak fajnie posiedziec
Alien mamy bardzo podobne doświadczenia i poglądy, więcej nas dzieli niż różni. Osobiście bardzo lubie cię czytać. Cenie za bezkompromisowość i odwage w wyrażaniu poglądów, chociażby ostatni wątek dotyczący Chylińskiej.
Zaraz mnie styczniówki zleją za to że Cie werbuje. Ale ogólnie jestem za połączeniem wątków. Czasami głupio mi coś napisać u styczniówek bo mam wrażenie że się wtrącam.

Stary 2006-07-30, 20:46   #924
Millo
Raczkowanie

pingwin won!!!!
płatku Mati pewnie przeżywał w nocy impezowe stresy; widzę, że chyba wszystkie miałyśmy gości w ten weekend chyba nigdy nie odpoczniemy Do nas też rodzina zajechała wczoraj a dziś TŻ zabrał Miłka z wizytą do siebie do pracy miałam więc trochę laby My zauważyliśmy, że Miłek już od jakiegoś czasu odróżnia swoich od nieswoich wcześniej było mu wszystko jedno a teraz na niektórych rączkach potrafi zapłakać a jak zobacz mnie lub TŻ w pobliżu to od razu bunt i do mamusi lub tatusia i tak słodko się wtula główką. Zauważyłam też w sobotę, że przy naszych gościach był taki lekko onieśmielony, normalnie to gada jak najęty, pokrzykuje, śmieje się i zaczepia a przy "obcych" cichutko bawił się na macie.
Alien myślę, że to super pomysł!!!!!! Cudownie się czyta twoje wpisy oby jak najwięcej!!!
A czy wasze dzieciaczki też odrywają się od karmienia??? Ja juz nie wiem gdzie mam się chować na karmienie, nawet najmniejszy dźwięk odrywa Miłka od piersi. Wszystko jest taaaaakie interesujące a jedzonko najmniej, nudy Miłek to już dobrze zna. Czasem karmię go 5 min. bo za nic na świecie nie jest w stanie zjeśc coś więcej a ile ruchu przy tym jedzeniu ręce i nogi cały czas gdzieś biegną
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 06:58   #925
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Millo mam dokładnie to samo przy karmieniu rączki wkłada mi w stanik i szarpie za niego, albo bluzkę, a nogami kopie mnie po nogach wygibas. Gdy tylko posłyszy jakiś głos lub hałas zaraz głowę odwraca, szału czasami dostaje przy karmieniu. Masz rację co do tych jego reakcji po imprezach zdecydowanie mu jeszcze nie służą.

Dziewczyny czy podawałyście maluszkom już mus jabłkowo-bananowy? Ja dostałam w paczce z bobo vity i tak właśnie się zastanawiam czy dać mu na posmakowanie . Bardziej chyba ciekawi mnie jego reakcja .

Mati znowu źle śpizwłaszcza nad ranem tak strasznie się kręci muszę go tulić do siebie inaczej popłakuje. Mam tylko nadzieję, że to się zmieni .
Stary 2006-07-31, 07:22   #926
ch_aga
Zadomowienie

Millo -- i u nas wszystko rozprasza Mateuszka. A ja to już muszę milczeć jak trusia bo wystarczy, że tylko coś szepnę, a już Muszek odrywa się od cyca i wpatruje we mnie. A ogólnie possie ze dwie minutki i zaraz się rozgląda Jak karmię na leżąco to kopie mnie nóżkami w brzuch lub udo i łapką miętosi stanik Jak ja uwielbiam te chwile
Pozdrawiam
Stary 2006-07-31, 07:24   #927
kasiulka
Zakorzenienie

Fotel na którym karmie stoi koło akwarium i ostatnio Oliwka przerywa karmienie, wygina sie w łuk, otwiera buzie (ze zdziwienia chyba ) i wpatruje sie w rybki , a ja czekam z cyckiem na wierzchu az sie napatrzy i przypomni sobie ze jest głodna
A propos jedzenia - zrobiłam w koncu to słynne rafaello- ale pycha , dodałam troche skarmelizowanego słonecznika na wierzch zeby chrupało i naprawde super mniam i bardzo szybko sie to robi... a jeszcze szybciej zjada . Wczoraj pół dnia krążyłam wokół lodówki z łyżką w łapie i co chwile cap - kawalek .
Płatku tego musu z bananem nie podawałm jeszcze, zaczelismy od jabłek, jutro mysle zaryzykuje z marchewką a może potem ten mus . A wogole jak robic zeby sie tak nie paprac przy tym karmieniu? Oliwka bierze ten mus łapkami do buzi, sciąga z łyżeczki i oczywiscie rozmazuje wszedzie gdzie sie da - wczoraj sie rozebrałam do stanika zeby mi kolejnej bluzki nie załatwiła i co? Załatwiła mi stanik.

Alienku ja uwielbiam Ciebie czytac - wprowadzaj sie !!!

Oliwka
Stary 2006-07-31, 09:11   #928
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześc dziewczyny!

Nie było mnie w weekend bo TŻ wymieniał jakieś kable od internetu no i go po prostu nie miałam - internetu ma się rozumieć

Kasiulko sesja czapkowa the best, normalnie powala, zwłaszcza 3 zdjęcie
Millo ja też tak mam z karmieniem, musi być idealna cisza, łącznie ze mną bo inaczej Natalka odrywa się od piersi i się odwraca. A jak się odezwę, nie daj Boże nie do niej, to mała wydaje z siebie irytująco-ostrzegawcze dźwięki, jakby mówiła: mama cicho bądź bo ja teraz jem .
Co do połączenia naszych wątków z mamusiami styczniowymi jestem jak najbardziej za .

A u nas w weekend się działo. W sobotę mieliśmy dużo gości. Najpierw przyjechali jedni znajomi, potem następni, za chwilę kuzyn z żoną zadzwonił, że jadą do nas w odwiedziny. W sumie uzbierało się nas prawie 10 osób. Zrobiłiśmy więc grilla i siedzieliśmy prawie do 1 w nocy. Natalka bardzo ładnie poszła spać o 20:30 mimo tylu gości, którzy ją niuniali. Wykąpałam i położyłam ją tylko do łóżeczka, obróciła główkę w stronę misia i króliczka i od razu zasnęła.
Mała spryciula wzięła się ostatnio na sposób zwracania na siebie uwagi . Nauczyła się udawać kaszleć. Jak kaszle, a widać że robi to specjalnie , śmieje się przy tym i sprawdza naszą reakcję . Robi tak wtedy jak już ma dość np. leżenia na macie, albo w foteliku. Dziwi mnie to, bo przecież bardzo dużo poświęcamy jej uwagi. Kiedy leży na macie mówimy do niej, zabawiamy ją. Owszem nie zawsze, bo dziecko też musi pobyć ze sobą samo, uczyć się siebie, ale mimo wszystko. Strasznie śmiesznie to wygląda, jak pokasłuje i od razu patrzy na mnie jak zareaguję, rozczula mnie to .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-31, 09:29   #929
agika11
Zadomowienie

Kostko, KAmilek robi podobnie z tym kasłaniem. NOrmalnie te dzieci mnie rozwalają. Żeby 4 miesięczne dzieci kombinowały już jak zwrócić na siebie uwagę. Ale jak tak pokasłuje i jak się do niego podejdzie od razu mu przechodzi i buzia uśmiechnięta. Nieźle.
A jeśłi chodzi o karmienie. POtwierdzam u nas tak samo jest. Wszystko go interesuje tylko nie jedzenie
Dziś u nas jest czym oddychać więc chyba pójdziemy na dłuższy spacerek. KOniec upałów chyba. Tylko żeby codziennie nie padało teraz.
miłego dzionka
Stary 2006-07-31, 09:48   #930
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Ach....... mąż zaskoczył mnie wiadomością, że koło 20 sierpnia skoczymy sobie na 4 dni nad morze. Jestem po prostu wniebowzięta . Jedziemy do znajomej, która od lat wynajmuje nam pokój w Międzyzdrojach. Znam ten kurort już jak własną kieszeń i kocham to miasteczko. A najbardziej cieszę się z tego, że zobaczę morze no i oczywiście pokażę je naszej niuni. Na dodatek pojadą jeszcze z nami nasi znajomi, więc będzie nas sześcioro razem z Natalką. Jesssuuu.........już się nie mogę doczekać , aż mam motylki w brzuchu.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości