![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Ech dziewczyny, fajnie jest wiedziec ze nie tylko ja przeżywam takie frustracje... dobrze ze Was mam
![]() Oliwka dzis o dziwo nawet grzeczna...wa ![]() ![]() ![]() Wklejam kilka fotek z wczorajszej sesji Oliwki w czapkach - jestem walnięta wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- Oliwka piękna a trzecie zdjęcie: rozbrajające
![]() Czy któraś z mam czteromiesięczniaków wozi je już w spacerówce?? Pytam, bo mój mały już nie chce leżeć na spacerach a wózek który mam jest okropnie ciężki. A oglądałam dziś spacerówki, gdzie oparcie rozkłada się na płasko i są do nich osłonki na nóżki, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie ... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
chaga przepraszam że wtrącam sie w Wwasz wątek, ale napiszę Ci o spacerowce
![]() otóż ja zakupilam spacerówkę dla Kuby jak skon czył 5 miesięcy, moim zdaniem nie ma powodu by obawaic sie że to za wczesnie-spacerówka niczymnie ustępije glębokiemu wózkowi, jeśli oparcie da sie połozyć- ja mam tkai właśnie i jest super- leciutki,na aluminiowej lekkiej ramie przewiewny, Kubie w nim chłodniej, tak, że polecam ![]() ![]()
#904 |
Zadomowienie
|
KAsiulek jesteś super walnięta (sorrki) bo zdjęcia prześliczne i jaka modelka
![]() Ch_aga, ja KAmilka przeniosłam do spacerówki 2 tygodnie temu, a jak pamiętam jest 1 dzień młodszy od twojego syneczka. WOżę go tylko na płasko, i czasem do zabawy daję na pozycję lekko uniesioną - mniej więcej jak w leżaczku. Ale generalnie jeździ na płasko. Tyle, że ja włożyłam do spacerówki tą gąbkę ze spodu gondoli, bo wydaje mi się, że mu wygodniej się leży i się tak nie poci.
#905 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą
![]() Matko ale jestem padnięta. Julka była dzisiaj mega upierdliwa. Może to przez zęby? Taaa mamy bardzo spokojne dzieci. Wchodzę na wizaż bo inaczej chyba bym zwariowała. TŻ do późna w pracy, moja mama preferuje model macierzyństwa non-stop uśmiech więc tylko Wam moge potruć. Znowu mnie coś pogryzło i mam całą nogę spuchnietą. Ledwo chodzę. Kasiulka sesja super. Nie spotkałam jeszcze takiego dziecka jak Oliwka. Te jej miny!!! Rafaello już nie ma ![]() Kostka super że bedziesz miała w razie czego zostawić z kim Natalkę. Ja to nawet na mame i teściową nie mam co liczyć ![]() Alien na mnie to się nawet w parku dziwnie patrzą te uśmiechnięte mamy i pod nosem mruczą jaki z Julki potworek. Dzisiaj leżała w poprzek wózka skulona. Co ją poprawiłam to ona znowu. I co takiej zrobić? Może akurat tak lubi. Któraś pytała się jak podać marchewke. Ja dawałam przetartą albo słoiczkową normalnie łyżeczką. Brudna robota ![]() ![]()
#906 |
Zakorzenienie
|
wypowiedziałam wczoraj magiczne życzenie "ach jakibym chciałą przespac całą noc" i sie spełniło
![]() ![]() ![]() ![]() Dzis mam zamiar zapodac Oliwce pierwszy pokarm stały - starte jabłuszko, ale sie bedzie działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
I ja dziś super wyspana. Wprawdzie nie spałam ciurkiem, bo z jedną przerwą na karmienie na siedząco ale potem już od 5 to Muszek spał z nami a cycek był na wierzchu. Więc jak tylko zakwilił to podetknęłam mu cyca w dziobka i spokój. I tak spaliśmy sobie do 9.20
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Ch_aga Ty to masz super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko widać czasami życzenia się spełniają ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Płatku Oliwka zareagowała na jabłuszko tak ze musielismy jej wyrywac łyżeczke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki - czy wiecie jak na sucho mogę uprać matę edukacyjną ?? Kupiłam na allegro używaną w idealnym stanie ale chciałabym ją odświeżyć.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
kasiulko córeczka prześliczna
![]() ![]() ![]() co wózków spacerówek to my już jeźdźimy w PP Atlantico i bardzo sobie chwalę, wózeczek można rozłożyć na płasko a Miłek szczęśliwy, bo może się porozglądać. Ja zdecydowałam się na ten wózek bo mieszkamy w kamienicy na czwartym piętrze bez windy i wnoszenie ciężkiego wózka to koszmar, z tym jeszcze sobie jakoś daję radę, ale boję się myśleć co to będzie jak Miłek jeszcze podrośnie i nadejdzie zima ojojojojojoj ![]() Co do maty to może spróbuj w kokosalu ją przeprać w ręku??? Smaka mi narobiłyście z tym rafaello w poniedziałek się biorę i wyczaruję to cudo ![]() ![]() i coś w tym jest ja przytyłam ok. 6-7 kg a on ponad 12 hehehehehhhee tak się denerwował, a teraz mam bo wszystko prawie do tej jego zmyślnej diety dostosowane a to tego nie może a to tamtego oszaleć można hhiiihihihihiii schudł 10 kg i za nic nie chce zrezygnować z dalszych eksperymentów dietowych. Dzięki za przepis na kuraka też z chęcią popitraszę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Ch aga a nie da sie tej maty uprac ręcznie? w jakis platkach mydlanych czy cos....
Moja Oliwka mnie zaskakuje - dzis znowu bawiła sie w nocy dobrą godzine - sama, w łóżeczku. Nie płakała, nie wołała jesc tylko sobie grzechotała, obgryzała i przestawiala ochraniacze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Niestety pingwin jest
![]() Matę wrzuciłam do pralki, ustawiłam pranie delikatne i nic się jej nie stało ![]() ![]() ![]() Ja dziś całą nockę spałam z Mateuszkiem bo wczoraj wogóle nie mógł zasnąć. Co przysnął przy cycu, to po odłożeniu do łóżeczka otwierał oczy jak nowo narodzony i gotowy do zabawy. Więc wreszcie zabrałam go do łazienki, sama się wykąpałam i poszliśmy spać razem. Dostał cyca i pięknie spał do 3.00. Potem przełożyłam się na drugi boczek, drugi cyc i spanko do 7.30 ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Bylismy wczoraj u znajomych. Było sporo osób których Julka nie zna. Co zobaczyła nową twarz to ryk okropny! Strasznie się boi
![]() ![]() Julka robi użytek z tego że potrafi się przemieszczać. Wariuje tak że głowa boli. Najlepiej wychodzą jej charce w łóżeczku bo może odpychać się nogami od szczebelek. Spi pokręcona jak joginka ![]() Julka też juz jeździ w spacerówce. Jak spi to zupełnie na płasko a jak się obudzi to zapinam w pasy i oglada sobie świat. Na początku troche się bałam ale to jest pozycja identyczna jak w foteliku samochodowym. Mimo to jak jest spokojniejsza to stram się też ją kłaść na 15 minut chociaż żeby kręgosłup odpoczął. Załączam dowód jak śpi moje dziecko. Dodam że nogi były między szczebelkami i obejmowały maskotkę. Kasiulka Oliwka to naprawde wybitnie rozrywkowe dziecko.
#916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wypowiadam co wieczór to magiczne zyczenie ale z tego co widze przez najbliższych kilka lat sie nie spełni. I wy tu piszecie o rozrywkowych dzieciach ? Hmmm... wasze to przynajmniej w dzień są rozrywkowe bo w nocy to śpią jak susły a moja Wika to lubi być rozrywkowa około 20 godzin na dobe. To dopiero zabawa ![]() ![]() Jooasiu Julcia wygląda jak aniołek, tak słodko spi w tym łózeczku. A moze to jakaś zmyłka z jej strony ![]() A co do kojca, to nie zastanawiałyscie się nad takim dmuchanym ? który potem moze służyć do zabawy. Moze w czymś takim dziecko bedzie chciało dłużej siedzieć niz 10 minut ? Jesli któras taki ma to napiszcie co o nim sądzicie. Buzka ![]()
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie TŻ mnie namawia na ten dmuchany. Są dosyć tanie (w porównaniu z tradycyjnymi) a znając Julke to nie wiadomo czy będzie chciała w nim siedzieć. Już sama nie wiem. Jak mam pisać to muszę ją gdzieś ulokować chociaż na 30 minut. Lepiej niech sie do tego przyzwyczai niż miałaby iść do żłobka.
Czy temperatura w pupci 38,3 jest jeszcze normą? Mierzyłam dzisiaj Julce i nie chce panikować bo to może zęby. Na rozpisce od pediatry miałam podane 38 w necie pisza 38,5. Alien przeprowadzasz się do nas? Może pomysł z połączeniem wątków nie jest zły? My Was podczytujemy, Wy zaglądacie do nas. Sporo mam się wykrusza bo wracają dopracy i czasu brak. To tylko luźna propozycja ale osobiście ośmielam czytające nas styczniówki żeby się odzywały.
#918 |
Zakorzenienie
|
Joasiu a odjęłas 5 kresek? Bo mnie pediatra mówiła ze jak sie w pupie mierzy to trzeba od pomiaru odjąc 5 i wtedy własciwy wynik wychodzi.
Pomysł z połączeniem watków wydaje mi sie bardzo dobry, ja tez styczniowki podczytuje a tak bysmy wszystkie razem sobie skrobały ![]() Co do kojca dmuchanego to ja mam wizje jak Oliwka go przegryza zębami i po kojcu ![]() Alienku to twoja Wikusia to dopiero jest rozrywkowa, Oliwka wysiada przy niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
|
To ja już wogóle buzia w kubeł bo mam raj! Julka śpi od 21 do 6 jednym ciągiem i później gdzieś do 8 czasem 9 jak dzisiaj. Pod tym względem nie moge narzekać. Ale w dzień nie moge powiedzieć czasami dostanę w kość.
Jak odejmę 0,5 to wyjdzie mi 37,8 ![]() Mnie w tym kojcu jeszcze ta guma przeraża. Matko jaka ja niezdecydowana jestem.
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Joasiu mi też kazano odejmować 5 kresek jak mierzy się temperaturę w pupci.
Ja nie wiem jak wygląda ten kojec dmuchany, może któraś poda linka jak już znalazła bo ja jak zwykle nie mam czasu szukać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko pingwina i zebre to mam już serdecznie dość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak przy okazji to ja nawet syczniówką prawdziwa nie jestem i tam tez tylko gościnnie się udzielam ![]() Ja i Wika to prawdziwe grudniówki ale u was tak fajnie posiedziec ![]()
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz mnie styczniówki zleją za to że Cie werbuje. Ale ogólnie jestem za połączeniem wątków. Czasami głupio mi coś napisać u styczniówek bo mam wrażenie że się wtrącam.
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
pingwin won!!!!
płatku Mati pewnie przeżywał w nocy impezowe stresy; widzę, że chyba wszystkie miałyśmy gości w ten weekend ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alien myślę, że to super pomysł!!!!!! Cudownie się czyta twoje wpisy ![]() A czy wasze dzieciaczki też odrywają się od karmienia??? Ja juz nie wiem gdzie mam się chować na karmienie, nawet najmniejszy dźwięk odrywa Miłka od piersi. Wszystko jest taaaaakie interesujące a jedzonko najmniej, nudy Miłek to już dobrze zna. Czasem karmię go 5 min. bo za nic na świecie nie jest w stanie zjeśc coś więcej a ile ruchu przy tym jedzeniu ręce i nogi cały czas gdzieś biegną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Millo mam dokładnie to samo przy karmieniu
![]() ![]() Dziewczyny czy podawałyście maluszkom już mus jabłkowo-bananowy? Ja dostałam w paczce z bobo vity i tak właśnie się zastanawiam czy dać mu na posmakowanie ![]() ![]() Mati znowu źle śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
Millo -- i u nas wszystko rozprasza Mateuszka. A ja to już muszę milczeć jak trusia bo wystarczy, że tylko coś szepnę, a już Muszek odrywa się od cyca i wpatruje we mnie. A ogólnie possie ze dwie minutki i zaraz się rozgląda
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Fotel na którym karmie stoi koło akwarium i ostatnio Oliwka przerywa karmienie, wygina sie w łuk, otwiera buzie (ze zdziwienia chyba ) i wpatruje sie w rybki
![]() ![]() A propos jedzenia - zrobiłam w koncu to słynne rafaello- ale pycha ![]() ![]() ![]() Płatku tego musu z bananem nie podawałm jeszcze, zaczelismy od jabłek, jutro mysle zaryzykuje z marchewką a może potem ten mus ![]() Alienku ja uwielbiam Ciebie czytac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny!
Nie było mnie w weekend bo TŻ wymieniał jakieś kable od internetu no i go po prostu nie miałam - internetu ma się rozumieć ![]() Kasiulko sesja czapkowa the best, normalnie powala, zwłaszcza 3 zdjęcie ![]() Millo ja też tak mam z karmieniem, musi być idealna cisza, łącznie ze mną bo inaczej Natalka odrywa się od piersi i się odwraca. A jak się odezwę, nie daj Boże nie do niej, to mała wydaje z siebie irytująco-ostrzegawcze dźwięki, jakby mówiła: mama cicho bądź bo ja teraz jem ![]() Co do połączenia naszych wątków z mamusiami styczniowymi jestem jak najbardziej za ![]() A u nas w weekend się działo. W sobotę mieliśmy dużo gości. Najpierw przyjechali jedni znajomi, potem następni, za chwilę kuzyn z żoną zadzwonił, że jadą do nas w odwiedziny. W sumie uzbierało się nas prawie 10 osób. Zrobiłiśmy więc grilla i siedzieliśmy prawie do 1 w nocy. Natalka bardzo ładnie poszła spać o 20:30 mimo tylu gości, którzy ją niuniali. Wykąpałam i położyłam ją tylko do łóżeczka, obróciła główkę w stronę misia i króliczka i od razu zasnęła. Mała spryciula wzięła się ostatnio na sposób zwracania na siebie uwagi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
Kostko, KAmilek robi podobnie z tym kasłaniem. NOrmalnie te dzieci mnie rozwalają. Żeby 4 miesięczne dzieci kombinowały już jak zwrócić na siebie uwagę. Ale jak tak pokasłuje i jak się do niego podejdzie od razu mu przechodzi
![]() ![]() A jeśłi chodzi o karmienie. POtwierdzam u nas tak samo jest. Wszystko go interesuje tylko nie jedzenie ![]() Dziś u nas jest czym oddychać więc chyba pójdziemy na dłuższy spacerek. KOniec upałów chyba. Tylko żeby codziennie nie padało teraz. miłego dzionka
#930 |
Zadomowienie
|
Ach....... mąż zaskoczył mnie wiadomością, że koło 20 sierpnia skoczymy sobie na 4 dni nad morze. Jestem po prostu wniebowzięta
![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.