![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Dzisiaj mam takie zakwasy, że ledwo chodzę.. Moje ciało zapomniało, jak to jest się poruszać. Mala coś mi wczoraj majstrowala przy pęcherzu najmocniej do tej pory, myślałam że oszaleje, bo pęcherz pusty, a ucisk taki, że myślałam, że pęknie haha No i powiem szczerze, że dla mniej najgorsze co może być w ciąży to ZGAGA. matko to jest straszne ![]() Biorę się za pierogi na obiad zaraz a teraz leżę z soczkiem ![]() Potem może jakiś spacer? Pizze bym zjadla... Albo poszła na zlot foodtruck ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-21 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Muszę się oszczędzać niestety bo nie wyobrażam sobie teraz całkiem leżeć w domu albo co gorsza w szpitalu. Naprawdę mając już dziecko taka wizja jest przerażająca. Blanka, ehh kiepsko z babcią. Niestety musicie jakoś dać radę. Mam nadzieję, że i babcia trochę się ogarnie i przynajmniej będzie posłusznie brać leki,uważać na siebie itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Norma jak sie kupuje nowy wozek to tez wcale nie jest tak kolorowo zawsze trzeba isc na ustepstwa z wszytskim. Moja gondola tez jest Bardzo nisko osadzona. Tez mi to dziwnie wyglądało No ale poużywam jej jedynie 5 miesiecy a pozniej do spacerówki. Poza tym kolor tez wybrał Tz. Ja chciałam jasny albo czarny ale jasny to sie brudzi raz dwa, czarny jest bardzo oklepany. Wiec mamy szary... Cytat:
Gratulacje nowego mieszkania w takim razie. Mam nadzieje ze z przeprowadzka pójdzie wszystko szybko i sprawnie... ja mam jeszcze mase kartonów nierozpakowanych. Bogu dzieki za piekny wielki garaż gdzie wszystko ładnie moge przechować na czas nieokreślony ![]() Folinka gratulacje 10cio dniówki!!! To na ile dokładnie przed porodem kończysz? Ja juz chyba w przyszły piątek ostatni dzien do pracy. Ale od kolejnego tygodnia bede pracowała stacjonarnie z domu. Skaner mi juz przywieźli, zainstalowali na laptopie teraz musze jedynie przez WiFi w domu podłączyć. Najbardziej mnie cieszy ze mi auto zostawiają na cały czas macierzyńskiego. Bałam sie ze mi odbiorą i bede musiała cos kupic a tu sie okazało ze jak chce to moge trzymać na cały czas trwania macierzyńskiego. A jeszcze nie wiem czy po macierzyńskim wróće w ogole do pracy bo dojazdy pociągiem... i kto mi dziecko przypilnuje 12 godzin. No ale to juz sprawa na obmyślenie pozniej. Ale piękna pogoda. Pojechałam do miasta na zakupy. Kupiłam trzy sukienki. Jedna dojdzie poczta bo nie mieli rozmiaru ale dwie sa bardzo fajne i to w moim ulubionym sklepie. Te ubrania co zamówiłam internetowo to tylko sweterek zostawiam reszta czyli dwie sukienki i jeansy wracają. Tz mowi ze wyglądam jak w piżamach. Nie wiem co oni takie brzydkie ciążowe ciuch robia. Chyba wyciągnę leżak i położę sie na słoneczku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę że poszalałaś w ogródku, fajnie tak ja mam "grządkę" na balkonie. Córa posadziła pomidorki, buraki, sałate i cukinię. Jak podrosną to zawiozę do rodziców i przesadze do ogrodu. A na takiego food tracka to bym się z chęcią przeszła mniam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Blanka współczuje Ci przejsc z babcia. Jak rowniez tego ze Tz musi ponownie wyjechać. Ciezki czas przechodzisz! Mam nadzieje ze wszytsko sie ustabilizuje i babcia bedzie dzwonić zamiast zatajać fakty. Czyli Tz teraz ostatni raz wyjezdza?
Moj tez mowi ze w maju juz ostatni raz pojedzie bo co dwa tygodnie tez jeździ na delegacje na 3-4 dni. Ale od lipca to juz wolo byc w domu tym bardziej ze nie mamy tutaj nikogo bliskiego bo na obczyźnie... jedynie znajomych a nie chcemy im uprzykrzać życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to jeździ w trasę na 2 dni i 3 dni w domu ![]() Dziękuję dziewczyny mam nadzieję, że babcia jakoś sobie to poukłada w głowie i będzie lepiej. Ja rozumiem, że dla niej to jest trudne, cały czas była sprawna i nagle takie coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, od rana siedzę w wózkach.. Kupiłybyście wózek Joie Mytrax 2w1 (gondola i spacerówka) używany przez pół roku, w stanie niemal idealnym, ledwie widoczne ryski z centymetra za 1300 zł? Na gwarancji z paragonem do końca listopada 2019.
Nie wiem jak ma się sprawa z kupnem wózka na Amazonie czy das-babyland, gdzie nowa spacerówka jest za ok. 950 zł i wtedy w Polsce szukałabym używanej gondoli, ale jak z wysyłką? Jak ze gwarancją zagraniczną?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-21 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Opalamy nogi bo sa białe jak mąka. ImageUploadedByWizaz Forum1524321722.730702.jpg
Piesie w cieniu ImageUploadedByWizaz Forum1524321736.170161.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524321782.405519.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Nowy zestaw kosztuje (najtaniej) ok. 1750 zł. Używana spacerówka to koszt ok. 900 zł, a gondola używana najtaniej 300 zł. One po tyle po prostu stoją, takie ceny, ale za to spacerówka powszechnie ceniona.
Dziękuję, że odpowiedziałaś. ![]() ![]()
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam wcześniej, że ja ogólnie jest za używanym wózkiem ale no... Mój M. Nie odpuści i musi być nowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałas okazje nim pojeździć? Wiesz czemu sprzedaja tak szybko po pol roku? Troche podejrzane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
U nas sobota mija tak
![]() DSC_0159_crop_622x405.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | ||
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() Wróciłam po wojażach wózkowych i ciągle nie wiem ![]() Szkoda, że nie ma wózka idealnego - lekkiego i z super amortyzacją ![]() Ale chyba mamy już swój typ ![]() Dziewczyny, jeszcze takie pytanko: jak długo dziecko w gondoli? około pół roku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eluś, ta dziewczyna miała też Cybex Balios S i mówi, że tragedia, sztywny, amortyzacja do niczego.. ![]()
![]() |
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
Karolina dziękuję! ale zazdroszczę ogródka, leżaczek, trawka ommm
![]() ![]() Blanka oj ze starszymi osobami tak jest, nie chcą robić nam kłopotu, być ciężarem. Nie zdając sobie sprawy, że stresują jeszcze bardziej nie mówiąc o takich sytuacjach jak u Ciebie. Dużo siły! Norciu, a widziałaś ten wózek? teoretycznie spacerówka nie powinna być używana skoro tylko pół roku. Cena w miarę, ale pogadałbym jeszcze czemu chcą sprzedać, czy czasem coś nie skrzypi, nie stuka. oo i czy wózek z domu czy z bloku? oveijta który wózek Was przekonał do siebie? ![]()
![]() |
![]() |
#918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O toto, Ovejita - dołączam się do pytania Eli. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-21 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ten jest stosunkowo nowy, od chyba zeszłego roku i amortyzowane ma właśnie cztery koła, a mytrax ma chyba tylko dwa, o ile się nie mylę. Dla mnie na żywo wygrywał balios z mytraxem, (oprócz wyglądu ![]() ![]() ale wiesz to bardzo indywidualne odczucia każdego i na temat tego tego wózka opinie są takie i takie. i jak tu moja droga nie zwariować? ![]() edit mytrax też ma amortyzacje na cztery ![]()
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-21 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Norka co do wózka nie bardzo Ci doradze,bo odkąd swoj kupiliśmy to nawet na wózki nie patrze. Ale chyba ciężko znaleźć idealny, poza tym tyle tych modeli jest. Ale jeśli używany jest w dobrej cenie i spełnia Twoje oczekiwania to ja bym brała używany.
Prawda jest taka, przynajmniej u mnie że długo sie ze wszystkim waham, oglądam, ale jak już kupie to mi się podoba i nie myśle, że mogłam lepiej trafic. Blanka wspolczuje przeżyć z babcią, niestety taka jest ta starość. Myślę, że starsze osoby bardzo się obawiają tej swojej niesprawnośći, zależności. I jesli mogę coś doradzić to róbcie wszystko,żeby babcia czuła się potrzebna, no nie wiem, proś ją o radę, może pomoc w czyms. Babcia musi mieć jakieś zajęcie, wtedy może i ona nie będzie się obawiała mowić jak coś będzie nie tak. Dziewczyny mam jeszcze pytanie co do wanienek, chciałam kupić zwykła, prostą. Ale prawda jest taka, że ja jej nie mam gdzie postawić. w łazience nie ma miejsca, owszem jak dziecko będzie starsze to mogę wstawić do brodzika i niech sie chlapie, no ale do noworodka nie dam rady. Będę musiała kapać w sypialni. Ale tam mimo że miejsca dużo, tomogę postawić na komodzie- ale tam będzie przwijak, albo łóżko- no nie bardzo. No i teraz rozglądam się za jakąś fajną, estetyczną wanienką ze stojakiem, albo komodą kapielową żeby mi to dobrze w sypialni wyglądało, wanienka żeby była stosunkowo duża i żeby potem mogła służyć bez tego stojaka/komody. Ma ktoś jakieś pomysły? Gdzie wy planujecie kąpać dzieciaki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie da się nie zwariować, ale ja już raczej podjęłam decyzję.. Mam czas do jutra wieczór, ale na 90% jestem zdecydowana. Męczy mnie już rozmyślanie o tym wszystkim, głowa puchnie, boli, nie mogę normalnie spać.. jestę pierworódkę, jak to już pisałam. Dziewczyny, Wam wszystkim razem i każdej osobno - bardzo dziękuję za odzew w mojej sprawie. Jesteście niezastąpione. ![]() ![]() Tak mnie głowa naparza, że uhh.. Rano bolały mnie zatoki, teraz głowa, dziwne.. Ja muszę chyba po prostu odsapnąć na chwilę od tych wyborów, rozmyślań, za bardzo wszystko przeżywam.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-21 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli jesteś zdecydowana to kupuj i odpadnie Ci ważny element wyprawki. daj znać co postanowiłaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie, w przyszłym tygodniu mam dostać pieniążki z ZUSu i dostanę kwotą, która pozwoliłaby mi na zakup nowego Baliosa S, ale to tyle pieniędzy, no.. Przed chwilą zobaczyłam jak on się składa.. Marzenie.. Zabierzcie mi internet!!! ![]()
![]() |
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wiem dokładnie ile pytań masz w głowie ![]() ![]() Kochana, dziękuję ale pisałam Ci chyba jak u nas będzie wózkiem, nie wiem czy kojarzysz, ale w obecnej sytuacji wchodzi w grę tylko nowy, bo inaczej nie ma opcji. Ale dziękuję! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
O rany Dziewczyny ale miałam nadrabiania - gaduły Wy
![]() Odowska bardzo fajny blog ![]() Sandam - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() Elaa gratuluję zmiany mieszkania, mam nadzieję że się szybko uwiniecie z przeprowadzką ![]() Norka- chyba już można Ci pogratulować wyboru wózka ![]() ![]() Asiaczek - oszczędzaj sie (chociaż przy Maluchu to nie takie proste) zdrówka dla Ciebie ![]() Blanka dobrze, ze niepokojące objawy ustały ![]() ![]() Wczoraj leżałam i zdychałam bo Mała strasznie mnie skopała ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Norka nie ma sensu az tak rozmyślać. Cokolwiek zdecydujesz to nie bedziesz wiedzieć jak sie sprawdzi dopóki w nim swojego maluszka nie przewieziesz. Także wez pod uwagę ze każda z nas musi dokonać takiego wyboru bez możliwości sprawdzenia. Jesli Ci sie podoba to bierz w praniu wyjdzie czy dobry. Jak nie to mozesz tez sprzedać.
Blanka piesio Ci pilnuje brzusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mogę znaleźć wymiarów gondoli w cybexie. Masz może gdzieś tam zapisane? Cytat:
![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-21 o 18:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie Sadam dzis Twoje święto! Udanej zabawy i szczęścia na nowej drodze życia!
Rudykot oj Nawte mi nie mow o paznokciu! Współczuje. Domyślam sie ze boli okropnie. Ja sobie keidys nozem scielam pol paznokcia. To był prawdziwy ból. Mam nadzieje ze nie doszło do macierzy? Bo wtedy moze krzywo odrosnąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.