on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne? - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-27, 22:58   #901
lurker
Przyczajenie

Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ale w takim układzie to nawet rozumiem. Albo serio w układzie bez podtekstu erotycznego też. Ale nie rozumiem oczekiwania, że mężczyzna zapłaci za wyjazd bez wcześniejszej rozmowy i debatowania, czy taki mężczyzna jest normalny. To mnie wkurza w tym wątku, a nie to, że ktoś tam ma w związku takie czy inne zasady.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie jestem pewien czy dobrze sprawdziłaś, ale findom jest bez części erotycznej. Dlatego to jest dla takie dziwne, bo nawet sponsoring ma więcej sensu.

A tak wracając do tematu to raczej staram się wyczuwać czy płacić. Z jednej strony niektóre czują się tym poniżone, a inne tego oczekują.
lurker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 23:26   #902
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lurker Pokaż wiadomość
Nie jestem pewien czy dobrze sprawdziłaś, ale findom jest bez części erotycznej. Dlatego to jest dla takie dziwne, bo nawet sponsoring ma więcej sensu.

A tak wracając do tematu to raczej staram się wyczuwać czy płacić. Z jednej strony niektóre czują się tym poniżone, a inne tego oczekują.
A combination of 2☠words: financial domination. Financial domination is a very real fetish involving a submissive being "forced" to give money to the Dominant.☠

No dla mnie ta definicja opisuje fetysz po prostu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-28, 08:00   #903
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez OldWorldBlues Pokaż wiadomość
Naprawdę bardzo chcę w tym momencie wierzyć, że to powyższe jest po prostu nieudolnym sarkazmem i na świecie nie ma kobiet z takim podejściem. Proszę.
Są takie kobiety. I faceci opisywani przez nią też. Co w tym złego? Grunt to się dobrać poglądami.
Stary 2018-05-28, 08:58   #904
angellisia
Wtajemniczenie

Chciałam ja zapłacić,ale nie udało mi się. Proponowałam,że go zabiorę na obiad,ale nie był chętny. Zauważyłam po prostu,że wtedy kiedy on nie chce płacić to pyta mnie czy mam kartę ze sobą no i ok.

angellisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-28, 09:16   #905
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No i ok, chyba Ci pasuje taki układ?
Stary 2018-05-28, 09:17   #906
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Są takie kobiety. I faceci opisywani przez nią też. Co w tym złego? Grunt to się dobrać poglądami.
Elve, czy według Ciebie to jest w porządku napisane? I nie ma tu ani trochę seksistowskich treści?

Cytat:
Napisane przez LampkaSzampana Pokaż wiadomość
Olaboga. Stary koń i nie wie że powinien zapłacić za kobietę? Niestety odgpuść pana bo nie traktuje Cię poważnie. Nie skradlas mu serca jesteś bo jesteś. Jak facet szaleje na Twoim punkcie to dla nieo będzie ujmabyś ty placu la. Wiem z autopsji.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-05-28, 09:21   #907
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve, czy według Ciebie to jest w porządku napisane? I nie ma tu ani trochę seksistowskich treści?
Nie wnikam, bo mnie ani panie ani panowie o tych poglądach nie interesują. Po prostu wiem, że są faceci uważający, że to do nich należy płacenie i są panie uważające, że to do panów należy płacenie. Najważniejsze żeby jedno trafiło na drugie. I już.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-28, 09:41   #908
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wnikam, bo mnie ani panie ani panowie o tych poglądach nie interesują. Po prostu wiem, że są faceci uważający, że to do nich należy płacenie i są panie uważające, że to do panów należy płacenie. Najważniejsze żeby jedno trafiło na drugie. I już.
Jak dla mnie jednak istotne jest, czy ktos napisze "nie zgadzam sie z tobą" czy "jesteś ☠☠☠nieta".

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Juz nie wspomnę o tym, że reaguję, jak ktoś powie "czarni do gazu".

Nieważne że np. są tacy ludzie, a sama czarna nie jestem i osobiście nie będę ich tam wysyłać.

Stary 2018-05-28, 12:21   #909
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Te dwa powyższe wpisy są obrzydliwe. Obrzydliwe z wielu powodów:
- traktowanie seksu jako towaru
- jakieś durne przewidywania o ludziach, których się w ogóle nie zna "idę o zakład, że będzie chciał...", albo że wyjazd jest na pewno dla seksu

- trzymanie się głupich stereoptypów, że facet na pewno chce iść do łożka, a kobieta na pewno trochę by chciała, ale się jeszcze zastanawia, czy facet się wykaże i "zasłuży"

Wstydźcie się, Autorki.

Mogłam się mylić, ale wstydzić się niczego nie zamierzam. Strasznie wydelikacony jesteś. Serio tak bardzo Ciebie obrzydza, że ktoś mógłby sobie pomyśleć, że dwoje dorosłych ludzi, którzy ewidentnie mają się ku sobie wyjeżdżając razem na wspólny weekend prześpi się ze sobą? Bo dla mnie to naturalna kolej rzeczy.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 09:07   #910
Boberros
BAN stały

Moim zdaniem jako faceta to koszty powinny być pół na pół. Czasy średniowiecza się skończyły dawno temu.
A jak już widzę kobietę, która z góry oczekuje, że się za nią zapłaci to lepiej dać sobie spokój i niech szuka innego jelenia
Boberros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 11:04   #911
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Boberros Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jako faceta to koszty powinny być pół na pół. Czasy średniowiecza się skończyły dawno temu.
A jak już widzę kobietę, która z góry oczekuje, że się za nią zapłaci to lepiej dać sobie spokój i niech szuka innego jelenia
Jelenia? Czemu? Jeśli szczypiesz się z każdą dychą na kawę, to dla zgrabnej sarny nie jesteś szczególnie atrakcyjny na rykowisku. To pół na pół oznacza też wzajemność w otwieraniu drzwi i przysuwaniu krzesła pod tyłek, tak?
*Zrozumiem Twoje podejście, jeśli odnosi się do zaproszenia na kawę z inicjatywy kobiety.
**Zrozumiem Twoje podejście, jeśli odnosi się do spotkania o innym charakterze niż randka.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 11:13   #912
LazyDancer
Raczkowanie

Doczytałam tylko do 8 strony, więc po prostu odniosę się do głównego wątku.
Nie dziwię się ani trochę, że autorka źle się czuję z tym, że facet tak rozdziela wydatki (i w sumie jest to tym śmieszniejsze, im niższe są), wg mnie to po prostu bucówa. Nikt normalny, jeśli lubi tę drugą osobę, nie będzie robił śmiesznej scenki z czajeniem się przy kasie, żeby tylko za kogoś nie zapłacić tych paru złotych.
A co do tego, o czym ktoś wspomniał - że być może ma takie doświadczenia z kobietami, że nie chce dać się wyzyskiwać --> wg mnie, gdyby miał takie obawy, to po prostu mógłby zapłacić za autorkę na ppierwszych spotkaniach i jak później ona nie zaproponuje, że może teraz ona coś postawi, bo ostatnio cały czas on płacił, to sprawa też byłaby dla niego jasna, jak kobieta widzi taką kwestię i czy jemu to odpowiada. A takie konsekwentne wyliczanie każdego grosza nie daje mu ani tej odpowiedzi (o ile w ogóle faktycznie zależy mu na jej uzyskaniu), ani nie stawia go w dobrym świetle, bo z całego tego zachowania wyłania się wyłącznie obraz paskudnego sknerusa i to eszcze bez ogłady (bo to po prostu jest jakieś nienaturalne, ze dwójka dorosłych ludzi przy kasie rozlicza sie za takie malowartościowe rzeczy - mi się to kojarzy wyłącznie z dziećmi w podstawówce, które idą do sklepu i wyliczają kieszonkowe).

Za mnie na większości pierwszych randek płacili faceci, ale później sama na kolejnym spotkaniu proponowałam, ze teraz moja kolej i w ten sposób tworzył się taki schemat, który nikogo nie urażał.

Jedynie z moim obecnym TŻ było tak, że faktycznie na pierwszym spotkaniu (które przerodziło się w posiadówę w barze, więc wydaliśmy dużo na alkohol, bo spędziliśmy tam całą noc), po drugiej kolejce, która postawił sam zapytał co ja uważam na temat płacenia i że wg niego spoko opcją jest płacenie po połowie, bez żadnych wyrzutów, ot tak wplecione w rozmowę w miłym tonie. I od razu w momencie, w którym powiedziałam, ze nie ma problemu i następną kolejkę stawiam ja, i tak ją postawił sam (tak jakby chciał sprawdzić, czy nie zamierzam wisieć na jego portfelu ). Finalnie pół spotkania płacił on, a później ja sama nalegałam, żebyśmy "przenieśli się" na moją kartę.
Co ciekawe, po drugim spotkaniu, jak jasnym było, że zalezy nam na sobie bardzo, nagle zaczął sam za wszystko płacić niemal wszędzie, tylko czasem pozwalając mi zapłacić gdzieś niewielkie kwoty, jak mu przypominałam, ze niby miało być po równo. Za to ja mu robię wiele miłych prezentów, więc wydaje mi się, ze nikt nie czuje w tym związku jakoby miał coś tracić. Po prostu każdy chce dać coś od siebie i jakoś nie czuję, żebysmy patrzyli na to w konteście pieniędzy - ja chcę, zeby dostał to, co wiem, ze mu się podoba, albo sobie zjadł to, co jest pyszne i tak samo wygląda to z jego strony. sam mnie czasem zabiera w jakis miejsce dlatego, że "zjadł tam coś tak superowego, ze MUSZę tego spróbować". I nikt nie myśli wtedy o tym, kto płaci.
Nie wiem, wydaje mi sie ze po prostu trzeba mieć jakiś własny rozsądek, normalnym jest, ze np. jak pojawię się w kinie wcześniej, to kupuję bilety i się z tego później nie rozliczamy, albo gdy do niego jadę, to kupuję nam jakieś smakołyki w cukierni i tak samo działa to w drugą stronę.

Jak wychodze z koleżanką, to zwykle płaci każda za siebie, ale czasami jest tak, że np. jestem w okienku między zajęciami w sklepie, rozmawiam z nią przez telefon i pytam, czy czegoś potrzebuje i też nie rozliczamy się co do grosza za np. batona. Po prostu innym razem, jak się spotykamy, to np. ona postawi mi kawę i jakoś tak się płynie przez życie. Może rachunek nie jest wyrównany całkowicie, ale wydaje mi się, że nie o to chodzi w życiu, żeby liczyć każdy grosik wydany na bliskie osoby, śmieszne.

Aczkolwiek jeśli poruszenie takiego tematu i po prostu spytanie faceta o to, jak sie zapatruje na kwestię finansów, jest zbyt wstydliwe (i też mnie to nie dziwi, nie każdy potrafi w taki sposób rozmawiać o niektórych kwestiach, by nie zabrzmiało to jako jakieś wyrzuty albo nie postawiło drugiej osoby w niekomfortowej sytuacji), to uważam, ze najprościej właśnie postawić typowi tę kawę/piwo/cokolwiek z dopowiedzeniem na luzie, że "a, zapłacę, głupio się tak rozliczać za drobnostki/ja zapraszam, więc stawiam" i obserwować reakcję. Jeśli gość nie poruszy tematu w żaden sposób albo na następnej randce dalej będzie chciał się jak centuś rozliczać za te pierdoły w cenie 3 złotych, to myślę, ze nie ma co marnowac czasu. Na początku znajomości normalnym jest, ze nie chce się zbyt wiele inwestować w prawie nieznajomą osobę, ale wg mnie jeśli facet nie załapie aluzji po czymś takim, to najpewniej później w związku też będa podobne problemy. Tylko że nie będzie już chodziło jedynie o kawę.
Stary 2018-09-18, 11:34   #913
Boberros
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Jelenia? Czemu? Jeśli szczypiesz się z każdą dychą na kawę, to dla zgrabnej sarny nie jesteś szczególnie atrakcyjny na rykowisku. To pół na pół oznacza też wzajemność w otwieraniu drzwi i przysuwaniu krzesła pod tyłek, tak?
*Zrozumiem Twoje podejście, jeśli odnosi się do zaproszenia na kawę z inicjatywy kobiety.
**Zrozumiem Twoje podejście, jeśli odnosi się do spotkania o innym charakterze niż randka.
Jeśli facet się szczypie z każdą dychą to jest źle, ale jak kobieta to dobrze?
Przyjęło się kiedyś, że mężczyzna płaci bowiem w stanie wyższym kobiety z reguły nie miały dostępu do pieniędzy jak mężczyźni. Musiały prosić facetów o pieniądze, on je dawał bądź kupował, załatwiał sprawy. Nie piszę tu o pospólstwie bo tu kobiety ciężko pracowały i nie było aż takiego podziału jak w wyższych sferach.
Po wojnie kobiety śmielej wyszły na pierwszy front i dziś często podkreślają, że są niezależne, równe itd.
Z tym też zanika jakoby "obowiązek" fundowania kobiecie restauracji czy kawy. Piszę o obowiązku, bo kiedyś było to regułą. Dziś nie jest, choć są kobiety, które wciąż oczekują, że będzie się za nie płacić
Jeśli ja mam ochotę to mogę to zrobić, ale bez oczekiwania drugiej strony "bo przecież ty jesteś mężczyzną to płać". Taka kobieta od razu jest stracona i niech szuka innego jelenia. Po prostu nie jest warta czasu.
Jeśli natomiast kobieta uczciwie podchodzi do rachunków (czyli pół na pół) to warto pójść dalej. To jakby mini test, czy szuka sponsora czy nie.
W relacjach kumplowskich nawet można komuś postawić kawkę, bo wiadomo, że się znamy.

Ogólnie jak kobieta uzależnia następne spotkanie (pierwsze spotkanie z nieznajomym) od tego czy facet zapłacił za jej jedzenie mówi o tym jaka kobieta jest.
Takim mówię, bon voyage i jak do tej pory dobrze na tym wychodziłem.

Edytowane przez Boberros
Czas edycji: 2018-09-18 o 11:35
Stary 2018-09-18, 11:51   #914
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LazyDancer Pokaż wiadomość
Aczkolwiek jeśli poruszenie takiego tematu i po prostu spytanie faceta o to, jak sie zapatruje na kwestię finansów, jest zbyt wstydliwe (i też mnie to nie dziwi, nie każdy potrafi w taki sposób rozmawiać o niektórych kwestiach, by nie zabrzmiało to jako jakieś wyrzuty albo nie postawiło drugiej osoby w niekomfortowej sytuacji), to uważam, ze najprościej właśnie postawić typowi tę kawę/piwo/cokolwiek z dopowiedzeniem na luzie, że "a, zapłacę, głupio się tak rozliczać za drobnostki/ja zapraszam, więc stawiam" i obserwować reakcję. Jeśli gość nie poruszy tematu w żaden sposób albo na następnej randce dalej będzie chciał się jak centuś rozliczać za te pierdoły w cenie 3 złotych, to myślę, ze nie ma co marnowac czasu. Na początku znajomości normalnym jest, ze nie chce się zbyt wiele inwestować w prawie nieznajomą osobę, ale wg mnie jeśli facet nie załapie aluzji po czymś takim, to najpewniej później w związku też będa podobne problemy. Tylko że nie będzie już chodziło jedynie o kawę.
Kwestie finansów to drażliwy i wstydliwy temat. Rozmowy o seksie są dla par mniej krępujące niż o kasie

Wychodzę z założenia, że ten płaci, kto zaprosił, więc zasłaniam się tym jak tarczą, gdy facet wpycha kelnerce pieniądze niemal do kieszeni. Co więcej, kiedyś zostałam zrugana przez chłopaka, że chciałam zapłacić A, i zaczął śpiewać piosenkę "Takiego chłopaka". Oczywiście, to było nasze ostatnie spotkanie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Jeśli facet się szczypie z każdą dychą to jest źle, ale jak kobieta to dobrze?
Przyjęło się kiedyś, że mężczyzna płaci bowiem w stanie wyższym kobiety z reguły nie miały dostępu do pieniędzy jak mężczyźni. Musiały prosić facetów o pieniądze, on je dawał bądź kupował, załatwiał sprawy. Nie piszę tu o pospólstwie bo tu kobiety ciężko pracowały i nie było aż takiego podziału jak w wyższych sferach.
Po wojnie kobiety śmielej wyszły na pierwszy front i dziś często podkreślają, że są niezależne, równe itd.
Z tym też zanika jakoby "obowiązek" fundowania kobiecie restauracji czy kawy. Piszę o obowiązku, bo kiedyś było to regułą. Dziś nie jest, choć są kobiety, które wciąż oczekują, że będzie się za nie płacić
Jeśli ja mam ochotę to mogę to zrobić, ale bez oczekiwania drugiej strony "bo przecież ty jesteś mężczyzną to płać". Taka kobieta od razu jest stracona i niech szuka innego jelenia. Po prostu nie jest warta czasu.
Jeśli natomiast kobieta uczciwie podchodzi do rachunków (czyli pół na pół) to warto pójść dalej. To jakby mini test, czy szuka sponsora czy nie.
W relacjach kumplowskich nawet można komuś postawić kawkę, bo wiadomo, że się znamy.

Ogólnie jak kobieta uzależnia następne spotkanie (pierwsze spotkanie z nieznajomym) od tego czy facet zapłacił za jej jedzenie mówi o tym jaka kobieta jest.
Takim mówię, bon voyage i jak do tej pory dobrze na tym wychodziłem.
Acha... czyli to podejście jest właściwe tylko mężczyznom z wyższych sfer umawiających się z dziewczynami nie z pospólstwa (bo te płacą za siebie). Z jakich blogów czerpiesz takie mądrości?
Równy dostęp do zawodu i praw obywatelskich nie ma nic wspólnego z zanikiem kurtuazji wobec kobiet. Zauważ, że to ci, którzy są staromodni wobec kobiet najczęściej są przez nie najbardziej doceniani. I nie chodzi tu o zasobność portfela, tylko o dobre wychowanie. Bo skoro tak uczepiłeś się wdrożenia równouprawnienia we wszystkich aspektach - otwieracie sobie na zmianę z kobietą wzajemnie drzwi, podsuwacie krzesła pod tyłek, całujecie w rękę etc.
Serio, jakaś kobieta powiedziała Ci "jesteś mężczyzną to płać", czy to sobie wymyśliłeś?
Koleś, ile Ty zarabiasz, żeby tak szczypać się o kawkę? Bo rozumiem, że kawa o pojemności pow. 250 ml to już strajk Twojego portfela.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 11:57   #915
kennedy
Zakorzenienie

Podejscia do pieniedzy sa rozne tak jak rozni sa ludzie.

Jest sporo kobiet ktore lubia jak sie za nie placi i lubia cudzesy

Zaplacenie za drinka/ciastko to z drugiej strony gest dzentelmenski i milo swiadczy o mezczyznie.

Wiec jezeli ci to nie odpowiada/mi tez/ to szukaj takiej co placi za siebie.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 11:59   #916
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Podejscia do pieniedzy sa rozne tak jak rozni sa ludzie.

Jest sporo kobiet ktore lubia jak sie za nie placi i lubia cudzesy

Zaplacenie za drinka/ciastko to z drugiej strony gest dzentelmenski i milo swiadczy o mezczyznie.

Wiec jezeli ci to nie odpowiada/mi tez/ to szukaj takiej co placi za siebie.

Podobnie zaplacenie za drinka miło świadczy o kobiecie.

Stary 2018-09-18, 12:08   #917
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno.

Natomiast wiem jak jest duzo kobiet uwaza ze jak mezczyzna za nie placi to jest dzentelmenem /i w ten sposob usprawiedliwiaja ciagle placenie

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 12:12   #918
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Na pewno.

Natomiast wiem jak jest duzo kobiet uwaza ze jak mezczyzna za nie placi to jest dzentelmenem /i w ten sposob usprawiedliwiaja ciagle placenie

No to ich problem, a nie mężczyzn.

Podobnie jak kobieta nie powinna się godzić na złamasa, facet nie powinien się godzić na roszczeniową księżniczkę.

Stary 2018-09-18, 13:18   #919
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A to zależy od faceta, któremu się za tego drinka chce zapłacić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-18, 13:19   #920
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
A to zależy od faceta, któremu się za tego drinka chce zapłacić
W jaki sposób?

Stary 2018-09-18, 13:29   #921
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
W jaki sposób?
Po prostu jeden uzna, że to miło świadczy o kobiecie, a inny uzna, że nie.
Stary 2018-09-18, 13:55   #922
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu jeden uzna, że to miło świadczy o kobiecie, a inny uzna, że nie.
A to wszystkie kobiety świata uznają, że to miło świadczy o mężczyźnie?

Stary 2018-09-18, 14:01   #923
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Limonko, ja tylko się odniosłam do Twojego "zapłacenie za drinka miło świadczy o kobiecie"
Stary 2018-09-18, 14:10   #924
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Limonko, ja tylko się odniosłam do Twojego "zapłacenie za drinka miło świadczy o kobiecie"
Ktore było bezpośrednią odpowiedzią, do "zapłacenie za drinka miło świadczy o mezczyźnie".

Śmiem twierdzić, że po prostu zwykle miło świadczy o człowieku po prostu.

Stary 2018-09-18, 14:33   #925
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Śmiem twierdzić, że po prostu zwykle miło świadczy o człowieku po prostu.
Wyjść z propozycją zawsze warto
Stary 2018-09-18, 14:52   #926
Boberros
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Acha... czyli to podejście jest właściwe tylko mężczyznom z wyższych sfer umawiających się z dziewczynami nie z pospólstwa (bo te płacą za siebie). Z jakich blogów czerpiesz takie mądrości?
To był rys historyczny, m.in stąd się wziął tak bardzo ten dziwaczny w dzisiejszych czasach zwyczaj.

Cytat:
Równy dostęp do zawodu i praw obywatelskich nie ma nic wspólnego z zanikiem kurtuazji wobec kobiet.
No tak bo najlepiej płacenie za kobietę wrzucić do wora z napisem "kurtuazja" i sprawa załatwiona.
Cytat:
Zauważ, że to ci, którzy są staromodni wobec kobiet najczęściej są przez nie najbardziej doceniani. I nie chodzi tu o zasobność portfela, tylko o dobre wychowanie.
Jeszcze raz - nie wrzucaj płacenia za kobietę do "dobrego wychowania" bo to tylko stereotyp, tak bardzo uczepiony przez niektóre kobiety, które nie potrafią zrozumieć, że dawne czasy i księżniczkowanie się skończyły.

Cytat:
Serio, jakaś kobieta powiedziała Ci "jesteś mężczyzną to płać", czy to sobie wymyśliłeś?
Nie w oczy, ale są takie, które dają do zrozumienia, że to facet powinien płacić bo one są kobietami. Nie pytaj się w jaki sposób się to objawia.
Takie nie są warte czasu.

Cytat:
Koleś, ile Ty zarabiasz, żeby tak szczypać się o kawkę? Bo rozumiem, że kawa o pojemności pow. 250 ml to już strajk Twojego portfela.
Nie ważne ile się zarabia. Są zasady, których przestrzegam, w tym jest zasada, że nie funduję pierwszej randki kobiecie. Jeśli będzie chciała to przyjdzie na drugą i wtedy dzielimy się po połowie.
A jak uzależnia (w swojej głowie) następną randkę od tego czy facet jej zapłacił czy nie, to nic tylko współczuć takiej kobiecie płytkiego umysłu.
Stary 2018-09-18, 14:54   #927
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Są zasady, których przestrzegam, w tym jest zasada, że nie funduję pierwszej randki kobiecie.
A jak wygląda wybór lokalu na pierwszą randkę?
Stary 2018-09-18, 15:26   #928
silia1965
Przyczajenie

No to jakiś sknerus chyba, ja tam też nie lubie jak facet za mnie ciągle płaci ale od czasu do czasu to nawet wypada
Stary 2018-09-18, 16:50   #929
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silia1965 Pokaż wiadomość
No to jakiś sknerus chyba, ja tam też nie lubie jak facet za mnie ciągle płaci ale od czasu do czasu to nawet wypada
I ty od czasu do czasu też placisz, tak?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez silia1965 Pokaż wiadomość
I ty od czasu do czasu też placisz, bo wypada, tak?

Stary 2018-09-18, 19:21   #930
White_Dove
Zakorzenienie

A ja zawsze wolałam płacić sama. Kiedy tz coś mi funduje, płaci za mnie źle się z tym czuję. Nawet czasem są kłótnie o to, że nie chce jego pieniędzy a zarabia prawie 3 razy tyle co ja.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości