![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Haha to grubo ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja jutro i pojutrze też będę po swojemu ogarniać mieszkanie. Łazienkę oczywiście muszę poprawić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja za sprzątanie wezmę się w sobotę. Zamierzam wysprzątać łazienkę, podłogi z listwami, parapety i trochę poskakać- powycierać karnisze i rurki od kaloryferów. W planach mam też długi spacer, którego mi strasznie brakuje bo byłam przyzwyczajona do robienia codziennie kilku km. Mam nadzieję, że synka coś ruszy i wyjdzie w pierwszym tygodniu grudnia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
![]()
Ola oj moja babcia to ten sam typ. Oprócz mojej mamy ma jeszcze dwóch synów i też Nie bardzo poczuwaja się do czegokolwiek ale to jej synusie ukochani. Moja mama mieszka z nią, wszystko jej ogarnie, posprząta, leki wykupi no dosłownie babcia nie rusza się z domu bo wszystko mama załatwi A i tak zawsze moja mama najgorsza i takie tam. Od kiedy przeprowadzilismy się do rodziców to się ogarnęła bo bronie mamy i to ja jestem ta zła, A od kiedy wie że w ciąży jestem to się uspokoila bo wie że ja nie odpuszczę. Mamy te same charaktery niestety
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja już tracę nadzieję że będzie lepiej. Trudno mi sobie przypomnieć chwile kiedy mogłam wstać z łóżka jak człowiek i powrót do sprawności, choć wyczekiwany, jawi mi się jako coś bardzo odległego. To tak jak kiedy masz katar. Nie doceniasz tego, że możesz swobodnie oddychać, dopóki Cię nie zalewa wydzielina z nosa.
A i mam właśnie jakieś takie przekonanie że pierwszy rok z dzieckiem to będzie koszmar. Podświadomie jakoś przygotowuję się na najgorsze, żeby ewentualnie później odetchnąć z ulgą, zamiast przeżywać rozczarowanie nie tak wspaniałym kp, frustrującym rodzicielstwem bliskości i bobasie niechcącym przesypiać nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#906 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Babcia ma 75 lat i fakt pracowała ciężko bo w mleczarni, jej mąż był alkoholikiem i teraz dużo pomaga mojej siostrze przy dzieciakach ale to nie upoważnia jej do takiego zachowania. Myślę że duży wpływ na to jej zachowanie ma to że właśnie wszystko jest robione za nią, nawet zakupy jej mój tata robi, więc ona oprócz chodzenia do kościoła i ewentualnie na ośrodek zdrowia nie wychodzi nigdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
![]()
Odebrałam wynik gbs i niestety jest dodatni. Teraz będę się jeszcze bardziej stresować czy na pewno w porę zdążę dojechać
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Bylam na wizycie i mam rozwarcie na 3 cm
![]() ![]() Ide po poludniu do kina z N na Krainę Lodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
![]()
Przy dobrych wiatrach 40 minut drogi
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny, pralyście te zimowe śpiwory do gondoli? W jakiej temp? Całkowicie o nim zapomniałam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
![]()
To moja babcia takich jazd nie robi, ale jest zawsze najbiedniejsza... Nikt się nią nie interesuje itp. Itd. Mieszka z dziadkiem i moimi rodzicami, pomaga przy wnukach od strony barata taty bo tam późne rodzicielstwo. Wiec ma co robić, ale odwiedziny bardzo mnie męczą psychicznie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ehh, tez mam dodatni i stresuje się ze za późno przyjadę. Dodatkowo gin mi powiedziała, ze mam dobre warunki do rodzenia i żeby nie czekać tylko jechać od razu. Tylko skąd mam wiedzieć ze to już ![]() Na dodatek czas dojazdu do mojego szpitala zależy od pory dnia i jest to duża różnica Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
I tak w żaden sposób nie będzie dotykał skóry dziecka. A jest tak milusi, że bałam się go zniszczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
O no i to są dobre wieści ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja w końcu nie prałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my to samo stwierdziliśmy, bo o 7 rano już było ciężko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie czego muszę wziąć zapas na to, że TŻ musi dojechać z pracy (30 minut) wykąpać się i możemy jechać. Droga do szpitala to przy dobrych wiatrach 40 minut, przy czerwonych światłach i korku godzina to minimum ![]() Po tych moich bolesnych przepowiadaczach, nocnych skurczach i codziennym bólu podbrzusza to mam nadzieję, że jak przyjdzie właściwy czas to zegnie mnie w pół i będę wiedzieć, że to już to i szybko będę mogła zacząć się ogarniać i w porę zdążę dojechać ![]() A ja się tak zastanawiam, skoro dziecko ma główkę na wysokości palca wskazującego (jak lekarz badał to właśnie tak powiedział, że jak wkłada palec, nawet nie cały to od razu dotyka główki) to jest szansa, że ten poród faktycznie będzie szybki? Czy dziecko jeszcze się cofnie i będzie szło bardziej "od góry" i od nowa będzie schodzić w ten kanał? Biedro, super, że u ciebie już coś wiadomo. Może się uda, że coś się ruszy po badaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
|
![]()
Pati, napisze na priv jak włączę kompa, bo tu można szału dostać.
Cytat:
Jak mnie dzisiaj panna gmyra, aż mnie przeszywa normalnie od samej góry do samego dołu, na spacerze chyba z pięć razy sobie przystawałam na chwilę, aż jeden z moich psów zaczął się niepokoić czy wszystko w porzo ![]() ![]() Ogarnęłam jako tako swoje stopy. Nie sądziłam, że będzie to aż taki wyczyn i wysiłek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U Małego wszystko ok. Waga na dziś 2999gram. Przy porodzie 3400-3500w maksie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Minęło mu wszystko i daje o sobie znac ![]() ![]() Byle do niedzieli. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ale ja wam zazdroszczę, że wiecie jak u was sytuacja, że macie rozwarcie itp. Mnie to czekanie już zaczyna denerwować, chciałabym codziennie mieć badanie i wiedzieć co się dzieje ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
![]()
Biedro haha , już widze jak Ci na fotelu wody odchodza po tym badaniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#929 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mam z Elodie. Stwierdziłam, że nie będzie dotykał bezpośrednio dziecka i odpuściłam pranie. Jeden kocyk cieplejszy bawełniany wyprałam zgodnie z metką w 30 stopniach i jest teraz do dupy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja wyprałam elodie w 40 stopniach i jest dalej jak nowy. Kocyki też wszystkie prałam w 40 stopniach i wszystko okej. Jedynie ten co mama mi dziergała kocyk wrzuciłam do pralki na 30 stopni
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.