![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 - 💗 część 7
To stanowisko skad dzwonili to ta rozmowa co w Pl bylas?chyba najlepiej kluc zelazo poki gorace, wiec wybrac jedno z tych stanowisk realnych, ktore już są.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Ja nie lubię zmian,więc zostałabym u siebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Poszlam na te rozmowe (na teamsach byla i trwa 30 minut, wiec duzo mnie to nie kosztowalo). Pewnie mi dzis napisza, czy przeszlam. Tak, w Polsce.
Tu wewnetrznie nawet nie wiem, ile mozna ugrac na pensji. Ale sie dowiem, zadzwonie do tej osoby ktoa stanowisko zwalnia i po cichu wypytam. Maz mi radzi, zeby nie zmieniac firmy i ze bezpieczniej i bez stresu jest zostac w znanym srodowisku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka czyli byś wtedy pracowała w pl, czy zdalnie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Jezus dziewczyny maz pojechal dzis do serwisu volvo na wymiane oleju w skrzyni biegów i nam je z☠☠☠a.i. z serwisu wjechał na autostrade i zaraz zaczely wszystkie kontrolki wariowac. Stanął, zadzwonil do nich i juz od razu zaczęli sie wykrecac, kazali przywiezc samochod w poniedzialek na lawecie do nich - na nasz koszt
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Marttb, zbierajcie faktury, postraszcie ich jakimis prawniczymi artykulami, w razie czego poproscie prawnika by im napisal pismo (nie mowie o wnoszeniu sprawy do sadu, tylko takie pismo-straszak, znajomy zaplacil za takie cos 200 zl ale podzialalo od razu). To autoryzowane serwis?
A co do mojej pracy to gdybym zostala w obecnej firmie to im bez roznicy, gdzie bede pracowac, bo my od 1 marca 2020 pracujemy na stale z domu, kazdy dzien. Mamy kilka osob siedzacych za granica juz 11 miesiecy. Jednakze nie jest to do konca poprawne, bo teoretycznie podatek dochodowy placisz tam, gdzie mieszkasz a nie tam, gdzie masz umowe. Dlatego w tej potencjalnej nowej firmie powiedzieli mi, ze zgodza sie na kilka pierwszych tygodni za granica, ale potem musialabym sie przeprowadzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka- tak, autoryzowany serwis volvo. Maz idzie na tydzien wolnego zeby to załatwić. Zanim im zawieziemy najpierw skontaktujemy sie z prawnikiem czy mamy im zawiezc czy lepiej od razu do mechanika ktory to zrobi i zrobi ewentualna dokumentacje niezbędna do sciagniecia pieniedzy od nich lub sprawy. Maz dzis podszedl do samochodu to juz stoi w miejscu, skrzynia nie zmienia biegow.
Moj tato ma swojego mechanika od volvo, ktory pracuje pod szyldem volvo, wiec sprawdzony i bierzemy go pod uwagę. Tym bardziej ze gdy moi rodzice kupili auto z wada ukrytą to sam oferował im ze przygotuję calą dokumentacje do sądu. Jesli trzeba to pojdziemy nawet w tym kierunku. W tym pokreconyn swiecie mamy nawet swojego prawnika od czasu budowy domu, człowiek sam nie wiele z dziala, ale wlasnie wystarczy pismo od prawnika i cuda sie dzieja. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- No kwestia tego czy chcecie sie przeprowadzac znowu. To praca w Warszawie? Ty masz chyba tam mieszkanie, tak? Chyba zarobki tutaj najwiecej by zdecydowały, no bo po co sie pracuje ![]() A Twoj maz musialby zmienić prace w takim razie ? Czy moze zdalnie pracowac?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka odezwali się po tamtej rozmowie?
Marta współczuję stresów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Nie odezwali sie jeszcze. Ja po tej przeprowadzce do Czech nie moge narzekac na zarobki. To prawda, ze placimy majatek za przedszkole, drugie tyle za wynajem, ale przeciez wiem ile wynosi "srednia" i ze od niej odstaje. Cenie wolny czas- zarowno w NL, jak i w Czechach mam wiecej urlopu niz w Polsce (nie jest to ustalone prawnie, pracodawca nam po prostu daje dodatkowe dni), m.in dlatego ja tak czesto wyjezdzam.
Mieszkanie mam w NL, jest wynajete. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie lepiej zostać w Czechach.
Jutro powrót do pracy. Kiedy te wolne zleciało ja się się pytam. Dobrze, że choć stacjonarnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
A ja puszczam jutro Jurka do przedszkola - po przerwie od połowy grudnia! Nie jest zachwycony tym faktem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Jaś też jutro wraca do przedszkola. Od rana mówi, że się cieszy z tego faktu. No zobaczymy... W sumie Maja też się cieszy, że wraca do szkoły.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
To przedszkola tez mialy ferie? Moja wrocila normalnie 4 stycznia.
A dzisiaj jak tylko uslyszala budzik to bylo "do szkolkiii! idziemy do szkooolkii!", wyslalismy ja zeby sie ubrala i wrocila po 12 minutach w ubraniu i z plecakiem. Bylam z niej bardzo dumna, nie zapomniala majtek ani skarpetek. Do plecaka spakowala mnostwo ubran "na zmiane". Juz nawet nie patrzylam co tam dala (pewnie tshirty z krotkim rekawem...). Rowniez bardzo lubi dzieci. Zawsze w weekend pyta, czy jedziemy do wujka, choc robimy to rzadko. A po przedszkolu czesto idziemy z jej kolezanka jeszcze sie bawic (tak, spedzily ze soba 8 godzin w przedszkolu i wciaz chca razem biegac). Ostatnio jak bylismy w hotelu to zaprzyjaznila sie z para chlopcow. I potem bylo slychac placz kilka razy dziennie - dochodzacy z drugiego pietra "gdzie jest Oliver!??" i z pierwszego pietra "gdzie jest Eliza!??". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
Przedszkola nie mają ferii teoretycznie, ale zawsze jest mniej dzieci, u nas jest tzw. dyżur - trzeba wcześniej zgłosić kto będzie. Zwykle są łączone dzieci z różnych grup, panie wybierają urlopy, więc też się zmieniają. Dlatego stwierdziłam, że skoro nie ma pilnej potrzeby to w ferie nie pójdzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja tak samo zrobiłam. Tym bardziej, że przez miesiąc i ja i Maja i mąż siedzieliśmy w domu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
Madzialenka, a jak tam w ogóle u Twojego męża w pracy? Teraz, gdy hotele zamknięte...?
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Siedzi w domu od 22 grudnia. Ech
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Chyba oni sami nie wiedzą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi znowu uroslo
![]() - Wstaje rano i na nasze wydukane przez sen "a idz cos zrob, ubierz sie, pobaw"- idzie i wraca po 10 minutach komletnie ubrana, z plecakiem i puzzlami w rekach. - Pakuje sobie sama sniadanie do przedszkola (nasze sledztwo wykazalo, ze teraz wiekszosc rodzicow pracuje z domu i przyprowadza dzieci dopiero o 9, wiec sniadanie przesunieto na 9.45. Do tego czasu corka oczywiscie umarlaby z glodu, wiec pakuje zapasy.) - Juz sie nie boi Peppy Pig. - Potrafi stworzyc zdanie zlozone z 5-6 slow (nauka mowienia szla jej raczej wolno). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
Moje też urosło - budził się ostatnio kilka razy w nocy i płakał że bolą go nóżki. Wygląda na to, że były to bóle wzrostowe, bo nagle ubrania na 110 zrobiły się jakieś takie...mocno na styk. Zmierzyłam go i faktycznie - wychodzi mi mniej więcej 112 cm, około 5 cm więcej niż w grudniu!
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
No i zrezygnowalam z rekrutacji zewnetrznej na rzecz wewnetrznej.
Tymczasem sie okazalo, ze na "moje" upatrzone stanowisko zglosilo sie jeszcze 4 osoby, i teraz beda wybierac :/ Mialam dzis wewnetrzna rozmowe kwalifikacyjna, co samo w sobie wydaje mi sie troche absurdalne, bo byla z osoba ktora znam i z ktora pracuje (moze nie na codzien, ale od czasu do czasu). Kobitka na koniec mi powiedziala, ze wypadlam swietnie. No ja mysle, tylko po co ma kolejne 4 osoby sprawdzac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Zosia twierdzi ze chce isc do przedszkola... kupilam jakis czas temu ksiazke felus i gucio ida do przedszkola bardzo ja polubiła, teraz twierdzi ze chce isc do przedszkola, ale nie tego brzydkiego co byla tylko do innego.
Poszukalabyk jej miejsca gdzies, ale obawiam sie czy to na powaznie. W prywatnym jest 4 w kolejce, raczej w tym roku szkolnym sie nie dostanie. Właśnie skończyliśmy lazienke na dole, na gotowo, kazdy szczegół ![]() Agnieszka - mam nadzieje ze jednak bedzie Twoje to stanowisko, te pozostale osoby to z Twojej firmy czy z zewnatrz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka trzymam kciuki.
Marta pokaż łazienkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
A my 12 lutego odbieramy mieszkanie! Ekscytacja milion!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kurtek zimowych. Chciałabym kupić kurtkę na przyszły rok dla swojego dziecka, tyle że ta kurtka jest snowboardowa a ja raczej nie zamierzam jeździć z nim na desce. No i moje pytanie czy takie kurtki dobrze sprawdzają się na codzień? czy lepiej kupić jakąś taka inna typowo zimowa? Nigdy takiej kurtki nie mialam. Akurat jest przecena no i nie wiem co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Marta - tak, bierzemy specjalistę.
Lucia - jak ma dobre parametry, to powinna się sprawić. Ja w swojej często chodzę na co dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Hej, u nas znowu paskudztwo w rodzinie
![]() U teściowej wykryto nowotwór. Jest źle. Mąż mial dzis jechac do pracy, ale gdy sie dowiedzielismy poradziłam zeby wziął urlop. Pojechal dzisiaj do rodziców do Niemczech. W czwartek zaczyna chemie. Ma dostac 3 chemie i dopiero wyjdzie ze szpitala. W tym czasie nikt nie moze jej odwiedzac z racji pandemi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
Marta, przykro mi. Dużo sił dla męża.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.