Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-25, 12:01   #901
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to nie wiem czy to pozytywna wiadomość, bo mają tak ujowe propozycje że aż zęby bolą. A odmówić nie możesz, bo stracisz status bezrobotnego. Z tego co do tej pory zauważyłam, to oferty w UP często pochodzą od firm w których nikt nie chce pracować i liczą na tych których urząd skieruje na siłę.

Moja kota też nie chce jeść dużych puszek. To nawet nie jest kwestia tego że pokarm się zsycha, bo zawsze przykrywam puszkę. Ona po prostu nie zje tego samego więcej niż dwa razy pod rząd, dlatego kupuję saszetki i mieszam smaki żeby nie wybrzydzała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jakie saszetki polecasz?

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 12:18   #902
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Czy warto kupić PS4? Jeśli nie grywam w gry? Da się w to wciągnąć? W jakie gry gracie? W co warto grać na PS zamiast na kompie?

Na pewno nie lubię strzelanek, czy jakiś innych typu Wiedzmin itp. Na pewno chętnie bym pograła w wyścigi z TZtem. Kiedyś grałam w simsy, Faraona, Industry Giant, Roller Coaster, Mario itp. I dla takich gier myślę, że nie warto kupować PS4, bo można na komputerze. Więc nie wiem, czy sama idea wydania prawie 1,5-2 tys zł na sprzet (z grami) ma sens. Oglądam te różne gry, ale tego jest tyle i po tych opisach i tak nic nie wiem

Teraz przy ograniczonych możliwościach wyjścia i zbliżającej się zimie rozważam ten rodzaj rozrywki

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Ja bym sobie nie kupiła, bo by tylko kurz zbierała. Lubię gry, ale szczerze mówiąc szkoda by mi było płacić za każdą po ~100-200zł. Są też chyba jakieś darmowe, ale ekhm mimo wszystko te bardziej znane i tak trzeba kupić a to podnosi koszt z 1,5-2k na nieco większy.

Siostrzenica ma konsolę i jak do niej jadę to w coś tam pogramy, jakaś podróbka Raymana, dance central, ona ma trove (podróbka Minecraft), jakieś podróbki candy crash saga. To znaczy nie to, że podróbki, że nielegalne, - legalne, ale takie hmm no wyglądają jak inspiracje grami. Jakieś wyścigi też ma, ale bez szału. Jakaś podróbka wiedza to potęga też jest.

Może jakbym miała grających znajomych i dużo miejsca na te dance centrale, to może bym się zastanowiła, może na imprezy by było to jakimś rozwiązaniem, ale dla samej siebie bym nie kupiła.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 12:20   #903
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy warto kupić PS4? Jeśli nie grywam w gry? Da się w to wciągnąć? W jakie gry gracie? W co warto grać na PS zamiast na kompie?

Na pewno nie lubię strzelanek, czy jakiś innych typu Wiedzmin itp. Na pewno chętnie bym pograła w wyścigi z TZtem. Kiedyś grałam w simsy, Faraona, Industry Giant, Roller Coaster, Mario itp. I dla takich gier myślę, że nie warto kupować PS4, bo można na komputerze. Więc nie wiem, czy sama idea wydania prawie 1,5-2 tys zł na sprzet (z grami) ma sens. Oglądam te różne gry, ale tego jest tyle i po tych opisach i tak nic nie wiem

Teraz przy ograniczonych możliwościach wyjścia i zbliżającej się zimie rozważam ten rodzaj rozrywki
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;88232037]Treść usunięta[/QUOTE]

Tylko że duża część tych gier, to właśnie typy jakich beatiska mówi że nie lubi

Beatisko, ja bym mimo wszystko po prostu poleciła PC, większy wybór gier, więcej promocji (Steam) i nie limitujesz się do jednej platformy.
Stary 2020-10-25, 12:54   #904
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Tego bym o moich nie powiedziała. Po 3 latach noszenia w pracy są ściorane i nie da się ich doczyścić. Częściowo pewnie dlatego, że są białe. Planuję je zresztą wyrzucić.
Zresztą w ogóle trudno mi sobie wyobrazić jakiekolwiek buty, które po kilku latach regularnego, częstego noszenia wyglądają jak nowe.
Mam dwa kolory, jedne czarne a drugie turkusowe. Czyszczę je magiczną gąbką i wyglądają bardzo dobrze. Owszem, podeszwy się już trochę starły, ale od góry wygląd jak nówka. Tylko ja ich nie noszę cały czas, latem na zmianę noszę jakieś 4 pary różnych butów. I jednak w pracy często zmieniam buty, bo na magazynie już wiele razy zdarzyło mi się uszkodzić buty więc szkoda mi tych ulubionych.
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Czy ktoś się orientuje, czy warto robić badania na obecność przeciwciał na koronawirusa? Idę jutro tak, czy siak na badania krwi i się zastanawiam, czy sobie nie zdobic przy okazji...

Jak badanie nie jest drogie to z ciekawości możesz, ale nie wiem czy cokolwiek Ci pokaże. Znajoma robiła badanie chyba półtora miesiąca po zakażeniu i nie znaleźli u niej prawie żadnych przeciwciał. Jej dzieci miały więcej, mimo że przeszły bezobjawowo. Jej mąż robił badanie jeszcze po kolejnych dwóch tygodniach i nie wykryli u niego nic, mimo że z całej rodziny najgorzej przeszedł zakażenie (na szczęście nikt nie potrzebował wizyty w szpitalu). Pielęgniarka która pobierała im krew mówiła że te przeciwciała bardzo szybko znikają, więc ten test to loteria. [1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88232373]niska jestem 162 cm, a i tak legginsy w rozmiarze xs/s są do kostki.[/QUOTE]Zobacz sklep Zohra na Aliexpress. Dziewczyny go tu polecały, zamówiłam kilka par i na pewno będę kupować dalej bo są super. Mam 163 cm wzrostu i ich długie legginsy są na mnie w sam raz, sięgają do stopy.
Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Jakie saszetki polecasz?

Moja kota je głównie Purinę z serii Gourmet. Nie polecę ich, bo na rynku jest wiele lepszych saszetek ale tych lepszych kota nie chce nawet widzieć więc przestałam próbować.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 13:02   #905
Lottie69
Zakorzenienie

Czy robiła któraś sobie laserową korekcję wzroku?
Bo po szybkim guglaniu widzę, że idzie zrobić sobie komplet za 3k.

Miałam koleżankę w poprzedniej pracy, która sobie zrobiła, ale mówiła, że 2tyg po zabiegu to był koszmar - ciągłe łzawienie i ból oczu. Faktycznie jest aż tak tragicznie?
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 13:17   #906
Quadesha
Zakorzenienie

Możecie polecić mi jakiś fajny damski zegarek do 200 zł?

Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 13:26   #907
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Czy robiła któraś sobie laserową korekcję wzroku?
Bo po szybkim guglaniu widzę, że idzie zrobić sobie komplet za 3k.

Miałam koleżankę w poprzedniej pracy, która sobie zrobiła, ale mówiła, że 2tyg po zabiegu to był koszmar - ciągłe łzawienie i ból oczu. Faktycznie jest aż tak tragicznie?
Za 3 k to może jedno oko. Cena i rekonwalescencja zależy ode metody.
Ja jeden dzien po zabiegu normalnie funkcjonowałam, a 3 dni później jeździłam bez problemów autem. Trzeba jedynie pamiętać o ochronie oczu dobrymi okularami i zakraplaniu.

Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-25, 13:30   #908
Natuś-77
Zakorzenienie

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88232373]niska jestem 162 cm, a i tak legginsy w rozmiarze xs/s są do kostki.[/QUOTE]Aliexpres sklep KYKO. Jakoś ta sama co Zohra, cena też a czas oczekiwania do 10 dni.

Stary 2020-10-25, 13:42   #909
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Czy kina działają w aktualnej sytuacji?

f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 14:09   #910
Pani_Mada
BAN stały

wytłumaczy mi ktoś jak wyszukać sklep na aliexpress?
bo jak wpisuję nazwę sklepu w wyszukiwarkę to nie znajduje - ani sklepu ani produktów z tego sklepu
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 14:30   #911
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Czy po znieczuleniu ogólnym często występują skutki uboczne? Słyszałam o wypadaniu włosów np.
Zaraz po miałam mdłości, a przez 3 miesiące mocno wypadały mi włosy.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 15:07   #912
Henesy
Przyczajenie

Gdzie zamówię jakiś fajny komplet pościeli 200x220? Taki gdzieś do stówki, jakość nie musi być turbo super, ale taka akceptowalna, bo zaczęłam przeglądać allegro i widzę dużo jakichś posprowadzanych prawdopodobnie z ali, z komentarzami, że się rozpadają po pierwszym praniu i są okropne w dotyku. Ma ktoś jakiegoś konkretnego sprzedawcę, u którego mogłabym sobie pooglądać?
Henesy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 15:09   #913
white_bear
Pani żona :)

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;88232816]Czy kina działają w aktualnej sytuacji?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mogą działać ale może być zajęte tylko 25% miejsc na widowni.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 15:15   #914
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Napisane przez Henesy Pokaż wiadomość
Gdzie zamówię jakiś fajny komplet pościeli 200x220? Taki gdzieś do stówki, jakość nie musi być turbo super, ale taka akceptowalna, bo zaczęłam przeglądać allegro i widzę dużo jakichś posprowadzanych prawdopodobnie z ali, z komentarzami, że się rozpadają po pierwszym praniu i są okropne w dotyku. Ma ktoś jakiegoś konkretnego sprzedawcę, u którego mogłabym sobie pooglądać?
Lidl. Koło 8 dych za 100% bawełny, jakość spoko.

syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 15:18   #915
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
W Lidlu napewno.

Stary 2020-10-25, 15:33   #916
razdwatrzyliczyszty
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Lidl. Koło 8 dych za 100% bawełny, jakość spoko.

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
W Lidlu napewno.

Też polecam pościel z Lidla. Mam parę kompletów i nic się z nimi nie dzieje. Kolory też się fajnie trzymają.
razdwatrzyliczyszty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 16:12   #917
ojejuniu1974
Rozeznanie

Cytat:
Jysk
ojejuniu1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 17:21   #918
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Skandynawski dom na Allegro

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 17:55   #919
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Za 3 k to może jedno oko. Cena i rekonwalescencja zależy ode metody.
Ja jeden dzien po zabiegu normalnie funkcjonowałam, a 3 dni później jeździłam bez problemów autem. Trzeba jedynie pamiętać o ochronie oczu dobrymi okularami i zakraplaniu.

Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka

Patrzyłam po różnych miejscach i serio, ceny były od 1500 (do 7000 ) za jedno oko, przy czym nazwy tych metod nic mi nie mówią.
Ta koleżanka chyba za 4.5k sobie robiła, ale miała w tym też wizyty kontrolne już.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-25, 18:19   #920
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem jeśli ktoś nie jest zajawiony na granie, to taki zakup nie ma wiele sensu. My mieliśmy PS + kilkanaście gier, po jakimś roku posiadania pozbyliśmy się wszystkiego - bo przez pół roku nie odpalaliśmy wcale (no, może karaoke po pijaku z przyjaciółmi, ale bez przesady, bo nie chcieliśmy hałasować sąsiadom). Początkowo graliśmy w jakąś Fifę, wyścigi, parę fabuł. Mnie to wcale nie wciągnęło, mąż niby coś czasem grywał, ale szybko się nudził, więc doszliśmy do wniosku, że nie ma co trzymać takiego kurzołapa.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 18:21   #921
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Skandynawski dom na Allegro
Boże broń, zamawiałam jakiś czas temu pościel od nich na allegro, to co przyszło, było tak sztuczne (zamawiałam 100% bawełnę), że elektryzowało się już przy wyciąganiu z folii. Jakość tragiczna, bawełnę to widziało na obrazku, wyrzuciłam, bo nie nadawało się nawet na szmaty.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 18:23   #922
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
wytłumaczy mi ktoś jak wyszukać sklep na aliexpress?
bo jak wpisuję nazwę sklepu w wyszukiwarkę to nie znajduje - ani sklepu ani produktów z tego sklepu

A można wiedzieć jaki sklep szukasz? Mi tez czasami nie chciało znaleźć jakiegoś sklepu ale przeważnie pokazywało i ja wpisuje tam w wyszukiwarkę co szuka się produktów - ja korzystam z apki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 18:24   #923
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Czy po znieczuleniu ogólnym często występują skutki uboczne? Słyszałam o wypadaniu włosów np.
Zależy. Wiele osób narzeka na wymioty czy silne mdłości - osobiście nigdy nie doświadczyłam, nie wiem czy taki organizm, czy dostawałam coś dodatkowego. Na liście ryzyk dość wysoko jest uszkodzenie zębów - chyba od rurki intubacyjnej. U mnie skutki uboczne ograniczają się do ogromnej senności przez cały dzień po zabiegu i kolejny oraz mam zawsze okropny ból gardła po intubacji. Długoterminowych skutków nie zauważyłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-25, 18:44   #924
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
A można wiedzieć jaki sklep szukasz? Mi tez czasami nie chciało znaleźć jakiegoś sklepu ale przeważnie pokazywało i ja wpisuje tam w wyszukiwarkę co szuka się produktów - ja korzystam z apki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KYKO
Natuś-77 poleciła w poście #908

ale obawiam się teraz że albo jest tam jakiś błąd w pisowni albo nie wiem... bo próbowałam kontorolnie wyszukać sklep Zhora przez google i wyszukuje. tamtego nie.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 18:55   #925
Cappuccino
Zakorzenienie

Jaka pizze z tych kupnych mrożonych lubicie najbardziej? Ja jadłam Giuseppe dr Oetkera i jest smaczna ale dla mnie to ciasto jest za grube. Widziałam reklamę jakieś pizzy co jedna baba w restauracji zachwala że jej pizza jest na cienkim chrupiącym cieście a druga babka że ma smaczne dodatki?? Na co trzecia drze się z okna że pizza powinna mieć oba te elementy ktoś wie jaka to pizza?? No i czy smaczna? Szukam jakieś coś by miała mniej ciasta niż Giuseppe

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Dobra, znalazłam to pizza Feliciana . Ale jaka jest Wasza ulubiona (z tych mrożonych? ) może jakaś jeszcze inna niż z dr Oetkera?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 19:00   #926
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie lubię żadnych mrożonych, jak już to chłodzone.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 19:21   #927
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Boże broń, zamawiałam jakiś czas temu pościel od nich na allegro, to co przyszło, było tak sztuczne (zamawiałam 100% bawełnę), że elektryzowało się już przy wyciąganiu z folii. Jakość tragiczna, bawełnę to widziało na obrazku, wyrzuciłam, bo nie nadawało się nawet na szmaty.
Ja ostatnio zamawiałam pościele, prześcieradła i jestem zadowolona.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 19:28   #928
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
Jaka pizze z tych kupnych mrożonych lubicie najbardziej? Ja jadłam Giuseppe dr Oetkera i jest smaczna ale dla mnie to ciasto jest za grube. Widziałam reklamę jakieś pizzy co jedna baba w restauracji zachwala że jej pizza jest na cienkim chrupiącym cieście a druga babka że ma smaczne dodatki?? Na co trzecia drze się z okna że pizza powinna mieć oba te elementy ktoś wie jaka to pizza?? No i czy smaczna? Szukam jakieś coś by miała mniej ciasta niż Giuseppe

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Dobra, znalazłam to pizza Feliciana . Ale jaka jest Wasza ulubiona (z tych mrożonych? ) może jakaś jeszcze inna niż z dr Oetkera?
Też nie lubię mrożonych, ale, jakbyś szukała alternatywy, to czasem potrzebując szybkiej przekąski robię takie "oszukane" pizze: są takie gotowe cienkie spody, sprzedawane w marketach na tych samych półkach, co tortille (zresztą czasem używam po prostu tortilli, tyle że wtedy nie trzyma kształtu i wychodzi pizzofajita...). Termin przydatności do spożycia - kilka miesięcy, więc trzymam opakowanie w zapasie. I jak chcemy zjeść pseudopizzę bez wypadu na miasto, to ten spod/tortillę smaruję bardzo cienko pesto, na to wrzucam co mi w ręce wpadnie (szynka, oliwki, kukurydza czy co tam znajdę w lodówce - ostatnio szybko zesmażyłam resztkę kurek), wrzucam na to ser (najlepiej niezbyt mokry, biała mozarella się nie nadaje) i wrzucam to do piekarnika na 220°C na 6-7 min. Sztuczka polega na tym, by nie dawać zbyt mokrych składników ani "pizzy" przesadnie nie dociążać.

Wiem, że post nie na temat, ale może komuś taki pomysł na szybki posiłek podejdzie.

Edytowane przez Nette
Czas edycji: 2020-10-25 o 19:31
Stary 2020-10-25, 19:53   #929
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Też nie lubię mrożonych, ale, jakbyś szukała alternatywy, to czasem potrzebując szybkiej przekąski robię takie "oszukane" pizze: są takie gotowe cienkie spody, sprzedawane w marketach na tych samych półkach, co tortille (zresztą czasem używam po prostu tortilli, tyle że wtedy nie trzyma kształtu i wychodzi pizzofajita...). Termin przydatności do spożycia - kilka miesięcy, więc trzymam opakowanie w zapasie. I jak chcemy zjeść pseudopizzę bez wypadu na miasto, to ten spod/tortillę smaruję bardzo cienko pesto, na to wrzucam co mi w ręce wpadnie (szynka, oliwki, kukurydza czy co tam znajdę w lodówce - ostatnio szybko zesmażyłam resztkę kurek), wrzucam na to ser (najlepiej niezbyt mokry, biała mozarella się nie nadaje) i wrzucam to do piekarnika na 220°C na 6-7 min. Sztuczka polega na tym, by nie dawać zbyt mokrych składników ani "pizzy" przesadnie nie dociążać.

Wiem, że post nie na temat, ale może komuś taki pomysł na szybki posiłek podejdzie.
Ja kupuję spody do pizzy w Biedronce, są nad półkami z chleb, mają dobry sklad.

https://www.tabele-kalorii.pl/kalori...ustoBello.html

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-25, 19:53   #930
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem jeśli ktoś nie jest zajawiony na granie, to taki zakup nie ma wiele sensu. My mieliśmy PS + kilkanaście gier, po jakimś roku posiadania pozbyliśmy się wszystkiego - bo przez pół roku nie odpalaliśmy wcale (no, może karaoke po pijaku z przyjaciółmi, ale bez przesady, bo nie chcieliśmy hałasować sąsiadom). Początkowo graliśmy w jakąś Fifę, wyścigi, parę fabuł. Mnie to wcale nie wciągnęło, mąż niby coś czasem grywał, ale szybko się nudził, więc doszliśmy do wniosku, że nie ma co trzymać takiego kurzołapa.
Warto też wziąć pod uwagę to, czy ktoś będzie grał na padzie. Ja np. od czasu do czasu lubię pograć na komputerze, niby w te same gry mogłabym na konsoli ale nienawidzę padów. Zestaw klawiatura + myszka jest dla mnie o niebo wygodniejszy, nie wyobrażam sobie grać np. w Simsy na padzie.
Cytat:
Zależy. Wiele osób narzeka na wymioty czy silne mdłości - osobiście nigdy nie doświadczyłam, nie wiem czy taki organizm, czy dostawałam coś dodatkowego. Na liście ryzyk dość wysoko jest uszkodzenie zębów - chyba od rurki intubacyjnej. U mnie skutki uboczne ograniczają się do ogromnej senności przez cały dzień po zabiegu i kolejny oraz mam zawsze okropny ból gardła po intubacji. Długoterminowych skutków nie zauważyłam.
Pielęgniarka mówiła mi kiedyś że u niektórych to ma jakiś związek z ciśnieniem, podobnie jak przy znieczuleniu w kręgosłup. W szpitalu w którym byłam po każdym znieczuleniu zalecają żeby przez ileś tam godzin nie podnosić głowy i spokojnie leżeć, ja się zastosowałam i było ok a panie z mojej sali uznały że wiedzą lepiej i wymiotowały resztę dnia i pół nocy.
Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość

Feliciana ma całkiem dobre dodatki, ale ciasto dość grube i strasznie łatwo się spieka. Jadłam ją dwa razy i zawsze była mega chrupiąca, mi to akurat nie pasowało. Z tych z cienkim ciastem moim zdaniem całkiem znośna jest Ristorante, przy okazji to chyba najlepsza z mrożonych pizz jak dla mnie (wersja Speciale z pieczarkami i salami). Tylko ostatnio strasznie się cenią, chcą za nią chyba z 12 czy 15 zł, jak dla mnie żadna mrożona pizza nie jest tyle warta.
Tak jak ktoś już tu wspomniał znacznie lepsze są pizze chłodzone, np. z Biedronki. To nadal średnia namiastka normalnej pizzy, ale jak po pracy nie ma się siły gotować to da się to zjeść.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości