![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
![]() Ja też byłabym zmęczona dłuższą obecnością kogokolwiek, nawet mamy. W tym roku jak zwykle spędzaliśmy wigilię razem tzn. moja mama, siostra, ja i moi synowie . Część potraw ja szykowałam, część mama. Do domu wróciłam z synami późnym wieczorem. A jednak doszliśmy do wniosku , że w przyszłym roku robimy wigilię sami u siebie. Mama też jest zmęczona wigilijnym ruchem, szykowaniem, wspólnym zazwyczaj dogrywaniem się ( my wszyscy poza nią pracujemy ). W przyszłym roku każdy świętuje we włsnych pieleszach. W planach mamy jedynie niezobowiązujące odwiedziny na kawę i ciasto .
![]() |
#902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lubo,nie uważam że miałaś obowiązek zapraszać rodziny,to jest Twój wybór ,Twoje życie.Ale jednak miałaś z jakiegoś powodu wyrzuty sumienia ![]() Kiedy czytam Twoje posty(NIE WE WSZYSTKICH SIE UDZIELAM),w różnych wątkach,to wyczuwam w nich dużo mądrości,trafnych poglądów i chyba tych doświadczeń o których wspomniałaś,że nie zawsze było różowo. Dlatego zwróciłam uwagę na inny post z Twojej strony,że jesteś bardzo wrażliwym czlowiekiem, piszacym z głębi serca co czuje.Dziewczyną z sąsiedztwa,po prostu. ![]() Być może nie przeczytałam jeszcze wszystkich Twoich postów.......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie Rozterko... bo juz myslalm, ze tylko ja jestm taka wredna
![]() Jak jeszcze mieszkalismy w Polsce to wszystkie Swieta spedzalismy z rodzina. Ale to bylo tak, ze przyszli i po paru godzinach poszli. A teraz... Przyjada i wyjezdzaja po tygodniu czy dwoch. Meczace. Szczegolnie w zimie, kiedy wieszosc czasu spedza sie w domu. Zero spokoju. A do tego jeszzce my mieszkamy w bardzo malej miejscowosci. A dla moich tesciow to wies. Nie moga tego przezyc i twierdza, ze dzieciom zycie marnujemy kazac im mieszkac na wsi. Zreszta wiele rzeczy robimy nie tak jak trzeba (w oczach rodziny) a ja nie z tych co przemilcza czy uszy poloza po sobie. Juz sie z tego wyleczylam ![]() Niko, ja mam prawie 2000 postow na koncie i nie spodziewam sie, ze ktos je wszystkie przeczytal ![]() Ja siebie az tak pozytywnie nie oceniam. ![]()
#904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiem,co to znaczy goscie na dłuższą metę.Pamietam jak przyjeżdżał do nas brat męża z Niemiec,zawsze z psem.Ale było............,dobrze że z mężem dużo jeździli po sklepach i takie tam męskie sprawy załatwiali ![]() A ja Wam zazdroszczę że mieszkacie w małej miejscowości, jest to moje marzenie.Małe miasteczko gdzie wszyscy sie znają,cisza ,spokoj.A dzieci studiować mogą poźniej w dużych miastach,A dzieciństwo tak na uboczu.....cudo.Wspaniała rzecz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie klubowiczki. Hura, mam naprawiony komp. Powymieniali co się dało chociaż nie na nowe, ale działa(od dziś).Wreszcie będę mogła sobie zapisać wzory, które chciałam i sama pokazać co zrobiłam.Jeszcze troszkę mam kłopoty z korzonkami, ale już lepiej.Jutro wyjeżdża moja córka z rodziną i znów życie wróci do dawnego rytmu.Trochę mi szkoda,że muszą wyjechać, ale przygotowuje się do egzaminów.Pozdrawiam i przesyłam moc całusków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Moj komp wczoraj zostal przech mojego chlopa rowniez"podrasowany",jest duzo szybszy i sprawniejszy.Balam sie tylko,zeby mi moich danych nie schrzanil,ale tak dlugo i intensywnie grozilam kalectwem lub smiercia,ze wszystko zostalo.Twardziela nie ruszal.
Znowu sie,cholerka,przeziebilam .Chyba przechodzi to w stan chroniczny.HCV sie pozbede ,ale bede do konca zycia smarkala. Pare dni tez "chodzilam na boki" na 2 inne watki,jeden calkowicia(bez zamierzenia) zabawny,drugi dosc enigmatyczny. jak czlowiek chory i siedzi w chycie,to mu nudno. jakis kryminal teraz czytam,ale dopiero sie rozkreca.na razie ciagnie sie jak guma. Zatanawiam sie,czy zaczac czytac Thomasa Harrisa "Hannibals rising",ale obawiam sie,ze schrzani mi to cala koncepcje o jednym z moich ulubionych bohaterow literackich,juz rozne opinie na temat tej ksiazki slyszalam.Nic nie pobije "Czerwonego smoka" i "Milczenia owiec" Robotka-fajnie,ze wreszcie twoj komp na chodzie.Sprobuje wyslac dzis do Ciebie maila,ciekawe,czy wreszcie dojdzie! Milego dnia.Sloneczka!!!!
#907 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Że moja samotna Matka-staruszka nie miałaby nas koło siebie.Może Jej nie byłoby z tym żle ale mnie na pewno.Same święta nie są już dla mnie takie ważne ale Wigilia to Wigilia.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2006-12-29 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie jest rozmawiać w szerokim gronie.Różne zdania,różne poglady,szersze spojrzenie na świat. Luba,ja też jak Nika marzę o takim mikro miasteczku gdzie co krok uśmiechnieta sasiadka,cisza ,malwy w ogródkach(???).Ale czy na pewno???
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2006-12-29 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do naszych Bieszczad. Sasiedzi sa zawsze usmiechnieci i chetni do pogaduszek, zycie toczy sie leniwie. ![]() ![]() Kwiatow tutaj na wiosne tyle, ze musze codziennie przecierac taras, bo jest az zolty od pylkow. Ptaki budza nas spiewem (tego nie znosze, bo robia to od 4 rano ![]() Brakuje mi komunikacji miejskiej (musialm zrobic prawo jazdy, bo inaczej wszedzie na rowerze), czasami mnie denerwuje to, ze np po ciuchy musze jezdzic do miasta, na miejscu mam tylko sklepy spozywcze. Zawsze sa plusy i minusy mieszkania gdziekolwiek. Na razie tu gdzie mieszkamy jestesmy szczesliwi i tych minusow jest bardzo malo. Nie chcialabym sie przeprowadzac a do duzego miasta to juz wcale.
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Milczenie owiec" jeśli masz na myśli film jest dla mnie za okrutny. ![]() Robótko,zaskoczyły mnie Twoje wierszowane życzenia.Ty jesteś artycha wszechstronna? ![]() Luba,ja chcę tam mieszkać.Koło Ciebie Klubowiczki,czyżbyście wyjechały w podróż dookoła świata czy co nie daj Panie Boże wypisały się z klubu?Smutno bez Was. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Babygia, przypomniało mi sie, ze ja paręlat temu miałam takie przeziebienie, które ciągle powracało. Skonczyło sie zapaleniem oskrzeli. I okazało sie, ze miałam źle dobrany antybiotyk... Może Ciebie źle leczą? Może sie skonsultuj z innym lekarzem?
Robótko, cieszę sie bardzo, że Twój komp działa. Żeby tak jeszcze dało sie wymienic korzonki, tak jak te części w kompie ![]() Starsza pani, ja sie tez nieźle ubawiłam w tym watku a także w wątku o CKM. Czasami piałam ze smiechu do ekranu. ![]() A ten były kolega "szybko myslący" to juz jest wsród moich znajomych legendą. Jak ktos mówi, ze musi się zastanowic, to wszyscy odpowiadaja, "no tak, drugi Pawełek nam rosnie" ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie panienki i pytam uprzejmie czy im paluszki urypało, ze nie moga pisać? ![]() ![]() ![]()
#912 |
Zadomowienie
|
No normalnie kochane przybiegłam tu odpocząć.Wtraciłam się w wątek o homoseksualistach i trochę mi sie oberwało.Tutaj jest tak spokojnie i miło.Dziękuję Starsza pani za zaproszenie,juz jestem z powrotem.Szybko co?
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Witam.
Luba niestety jeszcze będę latać z dokumentami, wczoraj znów dostałam pismo, by coś donieść, wariacja. A przecież dokumenty mi przygotowuje prawniczka jakby nie było i to podobno dobra w tym co robi. Dziewczyny, niestety korzonków nie da się wymienić na inne i to cały problem.Już jest lepiej, nie chodzę jak znak zapytania, ale jeszcze mam problemy. Dziś wyjechała córa,czyli moja pomoc.Mała wnusia jest cudowna,mówi jeszcze niewiele tzn mówi,ale po swojemu i nikt jej nierozumie.U mnie ciągle biegała,bo jest wielkie mieszkanie, a ich malutkie.Będzie mi tęskno za tą małą biegaczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Babygia jeszcze nie dostałam e maila, skrzynkę opróżniłam dopiero po południu, bo ciągle miałam gości(koleżanki).Muszę przyznać ,że przez czas naprawy kompa nazbierało sie trochę wiadomości.
Starsza pani te wierszowane życzenia były oparte na innych, nie miałam siły sama wymyślać. Muszę jednak przyznać,że pisałam sporo wierszy, na użytek różnych okoliczności, ale później się zbuntowałam, bo co jakieś większe spotkanie w firmie( jak kiedyś robiłam prezentacje -Tupperware), to mnie obarczali przygotowaniem różnych konkursów, wierszy itp.Tak jakoś się rozleniwiłam,że nie chce mi się nic napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
Witam,,wczoraj po swietach bylam w pracy pierwszy raz,,,atmosfera jak na pogrzebie,,narazie nie dostałam wypowiedzenia,,,ale są zmiany od NRoku mamy nowego Prezesa,,starego wywalili ,,bo mial przykaz zwolnic ludzi,,,a tego nie zrobił,,,przyjedzie jakis facecik z W-wy co nie zna ludzi i nie ma skrupołkow,,,i bedzie ciął
![]() Babygia -kuruj się i zdrowiej Nam Robotko bardzo się cieszę ze twoj kom zreanimowany.St.Pani Lubka,Fafix,Evitaka,Mrs,V argas,Rabarbarko,Carola,N Ika,,,,wszytskim wszystkiego dobrego na NRok 2007 |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
Jakos mi dzis lepiej,ale noc mialam "przesmarkana",a do tego co chwila,jak sie budzilam zeby wyczysici zasmarkana trabe,kot zwazal,ze ja juz na nogach i mnie molestowal.I wez tu spij spokojnie.
Danusiu-masz racje,pojawiaja sie czasami dziwne watki,nie wiadomo,jak soe do tego ustosunkowac.Na poczatku piszemy,angazujemy sie,a pozniej coraz bardziej zaczyna nam sie wydawac,ze to jakas sciema.Moze i niesprawiedliwie,ale po prostu trudno to tak na odleglosc ocenic.Watek CKM-owy juz dogorywa-ale zabawnie bylo,nie powiemco sie uchachalam,to moje,a ten inny-no coz.Wydaje mi sie,ze ktos chcial po prostu troche zaistniec.Samo w sobie niczym zlym,tylko dziewczeta sie zaangazowaly,denerwowaly, szkoda bylo ich nerwow.Ale znajda na pewno inny kontrowersyjny watek,bo od czasu do czasu ktos wyskakuje z takimi pomyslami,ze ech.... A teraz-Kochane Sloneczka!!!Aba Wam sie pospelnialy wszelkie marzenia,aby zdrowka wasze zelazne byly,aby humory nie wygasaly i zawsze przednie byly,aby nasz watek nigdy nie wygasl-a co wiosennomafijne moga,to my nie? I zeby sprawy meczace Was w starym roku znalazly pomyslne rozwiazanie w nowym!tego zyczy wam Aska!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#917 |
Zadomowienie
|
Aha,Danusia-moj Avatar to nic skomplikowanego-to rockmanka Courtney Love,kontrowersyjna ale (dla mnie) genialna(muzycznie,prywat nie nie za bardzo).byla zona(logiczne) Kurta Cobaina z Nirvany,tego,co sobie przed wielu juz laty dwururka lepetyne odstrzelil.
#918 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy jutro zdążę siąść do kompa dlatego już dziś złożę wam życzenia.
Chcę być waszym czarodziejem zaczarować cały świat, byście zawsze były duchem młode i nie czuły przybywających lat. Chcę dla was dużo zdrowia i miłości, bo cóż wart bez tego świat. Staropolskim obyczajem życzę szczęścia i radości niech w Nowym Roku zawsze uśmiech u was gości. |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Danusiu tym razem życzenia ułożyłam sama.
Gdzie balujesz w tę czarowną noc? |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama się sobie dziwię,że miałam potrzebę napisania Wam tego wszystkiego.Pewnie dlatego,że czuję Waszą przychylność, wspołczucie, chęć podania ręki.A przy tym mogę zwierzyć się w samotności nie patrząc nikomu w oczy.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2006-12-31 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
St.Pani,,,strasznie mi przykro i rozumiem bol twojej synowej,,,w takiej sytuacji jest moja przyjaciolka z pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Starsza pani,to dobrze, że masz dobry kontakt z synową.Nie często sie to zdarza.Mam nadzieję że ja w przyszłości też będę dobrą teściową.
![]() Na pewno to smutne wydarzenie popsuło radość w Waszym życiu,ale najważniejsze że macie siebie i mozecie liczyć na siebie.Nie odwlekaj rozmowy z synową,potrzebuje Twojego ciepłego słowa. Czasami nie wiemy jakich użyć słów aby pocieszyć drugą osobę,może wystarczy przytulić sie do siebie,gesty wiecej czasami znaczą niż słowa.Z czasem ból minie,czego życzę Wam z całego serca. SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2007!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Starsza pani, pisłam już do Ciebie.
![]() Spróbuj jednak porozmawiac z synową. Nie straciłam nigdy dziecka. Ale obie moje ciaże były zagrozone, lezałam, łykałam tony tabletek, były momenty kiedy było bardzo zle. Lekarze machneli ręka na mnie i na moje dzieci. Usłyszałam, z enic z tego nie będzie, nie ma o co walczyć... to były straszne chwile. I bardzi ceniłam sobie to, z emogłam wtedy z kims pogadać. Z moją siostra, rodzicami (którzy przyznaję, staneli wtedy na wysokości zadania, byli moja podprą) z moja tesciową. Ja z tesciami mam kontakt bardzo oficjalny. A wtedy ceniłam sobie bardz to, że ze mna rozmawiają i podtrzymują mnie na duchu. Ty masz dobry kontakt z synowa. Może ona czeka na Twoje dobre słowo, na Twoje pocieszenie. Nie odmawiaj jej tego, tylko dlatego, ze sie boisz tej rozmowy. Nie omijaj tego bolesnego tematu w rozmowie z nia. Może ona potrzebuje sie wygadać, wypłakać. Może własnie Tobie che wszystko powiedziec, nie odmawiaj jej tego. Całuje Cie bardzo mocno i myslę o Tobie. ![]() Dziewczyny kochane, życze Wam udanego Sylwka!!! ![]()
#924 |
Zakorzenienie
|
Danusiu
![]() ![]() Kochane, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!!! dużo zdrowia, miłości, przyjaźni i radości, pięknych chwil i ciepła...dla Was i Waszych Bliskich- tych dwu- i czworonożnych ![]() dziękuję, że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Witam w Nowym Roku 2007 oby spełniły sie wasze marzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
Danusiu wiem co to znaczy i jak się czujecie.Ja na 6 razy mam 3 dzieci. Mojej córki pierwsza ciąża też okazała się martwą po 4 miesiącach - nie potrafię pisać o tym co przeszła- nie usunięto zaraz(nie wiem na co czekali lekarze) i zakażenie itd. Sama ledwie przeżyła.Też nie wiedziałam jak z nią rozmawiać,by nie rozdrapywać rany.Nigdy sama nie zaczynałam tego tematu, dopiero jak ona zaczęła mówić, tuliłam, pocieszałam .....Współczuję wam, bo wiem doskonale jak to jest.Czytając co napisałas łzy mi same poleciały.Druga jej ciąża się udała i mała jest oczkiem w głowie nie tylko rodziców, ale i całej rodziny z obu stron.
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za słowa współczucia i zrozumienia.Trudno ,tak musiało być. U Twojej Robótko Córki nieszczęście było jeszcze większe.Zakończył się 2006 rok
2007 będzie udany pod każdym względem ![]() ![]() ![]() A jutro moje kochane do pracy/nauki.Chyba,ze jest sie zasłużoną emerytką i bedzie się mogło wylegiwać do południa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowy Roku , niech smutki ustapią miejsca radości.
![]() Dziewczyny , mam prośbe ,czy ktoś zna niemiecki ??? Prosze o przetłumaczenie : Fertig gebacken. Tiefgefroren. Nur nach auftauen. Vor dem Auftauen Folie und Backscheibe entfernen. Bei Zimmertemperatur ca.5-6 Stunden auftauen oder im Backofen ca.40 minuten bei 150 C erhitzen, danach bei Zimmertemperatur 15 Minuten stehen lassen servieren.
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Upieczone.Zamrozone.Tylk o po rozmrozeniu.Przed zamrozeniem zdjac folie i wyjac podstawke(blaszke?kartoni k?). Rozmrazac w temperaturze pokojowej ok.5-6 godzin,lub podgrzac w piekarniku w temp.150 stopni ok 40 minut,po wyjeciu w temperaturze pokojowej pozostawic(do wystygniecia) na 15 minut.Podawac. Co takiego dobrego pichcisz Rozterko??? Smacznego! ![]()
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się ,że mam w zamrażalniku gotowy sernik. Wyjęłam, a tam przepis tylko po niemiecku , trochę się domyśłalam co tam pisze po pojedynczych słówkach , ale za mało żeby ryzykować bląd i wolałam się upewnić ![]() Na wieczór będzie więc sernik ![]() Akurat synowie wrócą ze sprzątania po balowaniu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.