|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tońka - biżuteria według cyfrówki
Fajna ta Twoje biżuteria
Najbardziej to chyba przypadły mi te "klepane" kurcze.... pozytywnie
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#903 |
|
www.dulcedo.pl
|
Piękne prace klepance są faktycznie bardzo pozytywne, naprawdę świetne. Widze też minerały z giełdy
. Ciekawi mnie czy w tych:http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5524621 sama robiłas ten łańcuszek???
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Tsu - w pierwszych to typowa czerwień (jak ta). A kwiatki są z giełdy.Lubomirko, god joke. Łańcuszek jest oczywiście by Hopea, jakaś dycha za pół metra.
|
|
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Cały drugi wrzut mi sie super podoba,a najbardziej klepańce-są takie nowoczesne,moje to takie staromodne raczej.Nazwałaś lampworki tak samo jak ja
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwień? Hmmm, no to pasuje bez dwóch zdań, ale że ja ślepa jestem to mi się przywidziało
|
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Tońka 4,8,9,10 i 14 są po prostu przecudowne
Reszta też piękna i bardzo strannie wykonana - podziwiam I pojawiły się kamyczki z giełdy![]()
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
piękne prace. najbardziej podobają mi się oczywiście klepańce, potem te ślubne z kwiatami, z serpentynitem, riolitowe bryłki i rainforest
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej podobają mi się klepane wywijańce. W oko wpadły też seledynowe perełki
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
TE ładniuchne, i klepańce urocze, a TE to typowe jak dla mnie Tońska twórczość
Nie pytaj, dlaczego te odrazu mi się kojarzą z Tobą, bo nie wiem
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
1 i perełkowe i przeźroczyste(albo transparentne jak kto woli) nie bardzo, ale za to kamieniami jak najbardziej i jeszcze klepane i jeszcze te w stylu Caffi
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Caffi, dobrze, że tylko nazwa.
Rose, miło wiedzieć, że jakieś prace są uważane dla mnie za charakterystyczne. Chociaż ja nie twierdzę, żebym robiła coś we własnym stylu, bo go po prostu nie dostrzegam. Raczej motam się gdzieś pomiędzy tym wszystkim. ![]() Iguana - i doskonale, o to właśnie chodzi. ).
|
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Klepańce najpiękniejsze
takie delikatne a zarazem szykowne
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tyle się lenię, co nic chciało mi nic wyjść. :/ Miały być prace z fimo (nie millefiori i nie kwiatki a'la Isani), ale wszystko się fajczy, wychodzi nie tak, jest nierówne. Widocznie nie jestem przeznaczona do prac w modelinie.
Ale pojutrze jadę po oksydę, więc cośtam wreszcie w tych moich pracach ruszy. Może kiedyś wrócę do fimo.
|
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Dawaj te swoje oksydowane kolczyki!Nie obijaj się
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz tą beznadziejną pogodę?
Mogę pomarzyć o dobrych zdjęciach, a nie chcę wrzucać śmieci.Poza tym muszę przerobić jeszcze dwa elementy czekające na wenę. Puszczę całość.
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
...więc puszczam. Nazbierało się tego i wyjdą jakieś 3 posty. :/
Ostatnio nagminnie dłubię w minerałach i srebrze, brutalnie porzucając posrebrzane druciki. Tutaj jedynie kwiatki i listki są "mało szlachetne" (ale winogrono już zalicza się do tych lepszych) 3,4 - Pierwsze próby oksydowania. Celem nie było całkowite zczernienie srebra, ale jedynie wybranych miejsc. Efekt kolczyków świeżo wykopanych z ziemi.
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
...
7 - kolejne oksydowane elementy 8 - Swarovski w pięknym kolorze Morion - moim ulubionym. Cudowny, ciemny, szary. 9, 10 - oksydowane korale z Jaspera. |
|
|
|
|
#924 |
|
Konto usunięte
|
pierwsza jestem
![]() toniu - przecudne 2, 4, 5 i 6 są dla mnie naj |
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
I koniec:
13,14 - Komplet z surowych bryłek kwarcu dymnego. Bardzo mi się podoba, tylko że ja jestem za drobna na takie bogate ozdoby. 15,16 - Obcykana kalia. Ja zawsze wszystko łapię z opóźnieniem, kiedy rynek jest zapchany kaliami, to mi dopiero wtedy udaje się je kupić. Tutaj komplet dla rodzicielki. ![]() Tak samo jak Rina wyznaję zasadę, że jeśli wisior/naszyjnik jest ozdobny, to kolczyki powinny być proste. I powstały dwa koraliki na druciku. 17 - Dla siostry mamy - nie przeszkadzało im, że obydwa wisiory są w sumie identyczne. 18 - Wisior do kiedyś pokazywanych kolczyków ze Swarovskim. |
|
|
|
|
#926 |
|
Konto usunięte
|
ajj, wciełam się
no to jeszcze dorzucam 2 pierwsze z tego posta śliczny ten kwarc dymny |
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Wyroby PIERWSZA KLASA!!!!!! CUDNE!!!!
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5667715 ZDECYDOWANIE MOJ FAWORYT
![]() Mam pytanko... gdzie kupilas te "konary" o ile to nie tajemnica
|
|
|
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, mam nadzieję jednak, ze trzeciego postu nie będzie i mogę już co nieco napisać
![]() 1 - fajne kuleczki Co to? Fimo?2 - całkiem sympatyczne. 3 - rzeczywiscie, jak z ziemi Fajne - mają taki urok "babcinych staroci"4 - a te już sprawiają inne wrażenie. Bardzo eleganckie. (Toniu, gdzie kupujesz oksydę...?) 5 - pomysł mi się szalenie podoba, wykonanie też, ale Swarek na górze nie. 6 - z chęcią bym takie ponosiła ![]() 7 - bardzo eleganckie. 8 - jak na razie to tylko przez nie pośliniłam klawiaturę... Strasznie mi się podoba efekt, jaki uzyskałaś na "kółku"9 - bardzo ładna kompozycja. Taka w Twoim stylu ![]() 10 - śliczne! 11 - następne eleganckie. Jakbym miała szukać jakiś na egzamin, to wiem u kogo ![]() 12 - z całego rzutu najmniej mi się podobają... A szczerze to w ogóle mi się nie podobają. Ed: Masz Ci los, jest i trzeci post... 13 - surowe, a aleganckie. Idealne do mojego dzisiejszego stroju... 14 - mmm, też piękna. 15 - o. Kiedyś podobne zrobiłam. Są urocze! 16,17 - kalie jak zawsze cudne 18 - piekny... Taki delikatny. |
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
![]() 1. Cudne, bardzo...pomysłowe moim zdaniem Najpierw skojarzyły mi się z jabłkami, ale potem z jajkami. I mimo, że jajka ostatnio źle mi się kojarzą to kolczyki uważam za cudne ![]() 2. Zieloniaste, nie lubię takich korali, ale tu wyglądają uroczo ![]() 3 i 4 śliczne 5. Ślicznie jesienne ![]() 6. Winogronka takie...winogroniaste. ![]() Z drugiego wrzutu najładniejsze drugie . Szare...pasowałyby mi dzisiaj do ubrania ![]() Ostatni wrzut najmniej mi przypadł do gustu, ale tez jest ładny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Najbardziej to chyba przypadły mi te "klepane" 

. Ciekawi mnie czy w tych:
Reszta też piękna i bardzo strannie wykonana - podziwiam

jestem również

) mnie na forum nie bylo i mam niesamowite zaległości! Tyle nowych tworów do oglądania! Dla mnie numer 1 to