|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: pielęgnacja cery naczynkowej wrażliwej z rozszerzonymi porami i zaskórnikami
Też bardzo lubię ten krem Pharmaceris. Wpływu rutinoscorbinu na naczynka jeszcze nie sprawdzałam, ale moja mama też mówi, że wzmacnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pielęgnacja cery naczynkowej wrażliwej z rozszerzonymi porami i zaskórnikami
Cytat:
zacznij od tego zeby codziennie jesc przynajmniej dwie tabletki witaminy C( to na naczynka) -działa, jesli chodzi o stany ropne, zapalne to najlepiej wybierz si e do dermatologa aby napisal ci recepte na "tonik tylko dla ciebie"-wykonuja je na recepte w aptekach, jesli nie jestes w stanie z róznych powodow odwiedzic dermatologa proponuje zainwestowac w zel do mycia twarzy oraz tonik antybakteryjny np. clearskin. powinno pomoc ![]() ![]() aha. odloz na pare dni wszelkie podklady i daj skorze odpoczac ![]()
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
no właśnie też myślałam o zastosowaniu tego typu kosmetyków oczyszczających(słyszałam że te z Garnier czysta skóra są dobre) ale boję się że dla mojej skóry to jest nieodpowiednie i pojawią się nowe pajączki...
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
hmm , ja niestety nie moge uzywac takich silnych kosmetykow jak garnier czysta skora , poniewaz mam niedosc ze mieszana cere to jeszcze wrazliwa , i po takich kosmetykach schodzi ;x
żel ktory uzywam : to AA (bo nie potraznia) takie niebieskie opakowanie tonik : ziaja - cera normalna i mieszana, ogorkowy (sa takze do cery naczynkowej , ale nie probowalam :P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Polecam kosmetyki z Oriflame. Ja mam rowniez cere naczynkowa, sucha, z wagrami na nosie ale odkad stosuje regularnie kosmetyki z ori to zauwazylam znaczna poprawe! Polecam krem Optimals Radiance Energy ktory nawilza, rozswietla i wzmacnia kruche naczynka jako kuracje 6 tygodniowa a potem mozesz zastosowac serie Optimals Nutri Calm - mleczko oczyszczajace, tonik, krem na dzien i na noc ktora jest dla cery suchej, wraliwej z problemami naczynkowymi i rumieniem, jest bardzo łagodna i naprawde godna polecenia. Aha po tej kuracji mozesz tez sprobowac specjalnego kremu na zaczerwienienie i naczynka z Oriflame, ja uzywalam tych wszystkich co wymienilam i moja cera bardzo sie polepszyla, naczynka sa mniej widoczne, skora jest nawilzona i ma ladny koloryt, wagry stały sie mniejsze. Mozesz tez uzywac maseczki z jogurtem i czarna porzeczka ktora oczyszcza, nawilza i wzmacnia naczynka. Naprawde polecam kosmetyki z oriflame. Ludzie czesto mowia o tej firmie zle a tak naprawde jej nie znaja a to kosmetyki dobrej jakosci i za niewielka cene. Jestem konsultantka, jesli kogos interesuje praca w Oriflame lub chce cos pozamawiac to zapraszam, u mnie duzo promocji i gratisow!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
Krem na naczynka
Witajcie...
Poszukuje dobrego kremu na popękane naczynka na twarzy dla mojej mamy.. 50 lat.. Wiem, wiem, ze najlepsze byloby pojsc do dobrej drogerii badź apteki, ale może jakas osoba w tym wieku tu będąca, lub mama ktorejś z wizazanek uzywala jakiegos dobrego kremu na naczynka, ktory przynosil dobre efekty...Wiec zwracam sie z pytaniem tez tutaj... Chodzi mi konkretnie o firme kremu no i nazwe, i najlepiej zdjecie kremu gdzies w necie... Z gory dziekowac! I krotkie pytanie ode mnie: Bardzo dobry podkład, dobrze kryjący i bardzo trwaly.. Z gory dziekowac! ;* ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera Naczynkowa i Tłusta jednocześnie
Jeszcze raz zadam pytanie może jeszcze jest ktoś kto boryka się z problemem cery naczynkowej i tłustej i może polecić jakiś żel do mycia twarzy .Wydaje mi się że jak dla mnei musi to być żel który trzeba zmyć przy użyciu wody. Czy ten z La roche Posay Toleriane gel moussant aoloucissant nadaje się??Jakie poleciacie inne??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na naczynka
Kup jej na www. biochemiaurody.pl : Serum FLavo C i Hydrolat z Kocanki. Koszt niewielki a efekty super. Mam 36 lat i od roku używam w.w. produktów. Moje naczynka tak zbladły , że prawie ich nie widać , zostały tylko 3 większe na nosie . Kiedyś całe policzki miałam w rozszerzonych naczynkach. A teraz jest naprawdę dobrze. Wprawdzie trwało to kilka miesięcy ale działa. Na dodatek serum Flavo C wyprasowało mi te najdrobniejsze zmarszczki. Witamina C jest na prawdę dobra !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem na naczynka
co do podkladu polecam zajrzec tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post11000798 a co do cery naczynkowej to najlepiej jak osoba nade mna mowi, wybrac cos z biochemii, przynajmniej masz gwarancje ze sama natura ![]()
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
Żyły i naczynka
mam 17 lat.
pare miesiecy temu zobaczylam problemy znaczynkami na mojej twarzy (pajaczki w okol.nosa, pare na policzkach widocznych przy lekkim naciagnieciu, na brodzie, zaczerwienienia...). zaczelam stosowac koncentrat zwmacniajacy naczynka z fermony z rutyną oraz rutinoscorbin.zauwazylam, ze cera rozjasnila sie, jednak pajaczki trzymaja sie mocno. pare dni temu spostrzeglam jednak, ze w okol.kostki u nog mam coraz mocniej widoczne pajaczki, na stopach przerazliwie widać żyły, na udach i łydkach także mi wychodzą (zyly i pajaczki). przeraza mnie to. nie wiem co to może oznaczać i jak sobie z tym radzic. do ktrego lekarza warto byłoby sie zgłosic...
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Żyły i naczynka
Cytat:
Mam bardzo podobnie...na udach STRASZNIE widać mi żyły oraz naczynka... Szczerze mówiąc nie wiem co z tym robić, bo wydaje mi się, że ma to związek- tzn. widoczność naczynek itd. z moją bardzo jasną karnacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Raczkowanie
|
mam to samo i nie wiem od czego to ;/ aż wstyd pokazywać nogi w lecie
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
Ja mam podobny problem z żyłami. Jak tylko zaszłam w ciążę żyły od końca szyji do klatki piersiowej i na piersiach zaczeły być widoczne :/ Po porodzie jestem już ponad 3 lata i nadal mam takie widoczne żyły...brzydko to wygląda przy większym dekolcie czy opalaniu się :/
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
Hej mam pytanko, mój nos jest prawie ciągle czerwony, najgorzej jest jak jest mi ciepło, gorąco, mam kilka naczynek pękniętych na nosie, czy to rumień? I czy poprzez zabieg zamykania naczynek laserem rumień zniknie? Zna ktoś dobrego lekarza, gabinet w Bstoku gdzie można wykonać zabieg laserem? Ile kosztuje? Prosze o odp.
![]() |
![]() |
#915 |
Przyczajenie
|
Witam
Gorąco polecam zdecydować się na zamknięcie naczynek w Derma Pulsie u doktor Pawłowicz laserem versa puls, koniecznie musi być to lekarz a nie kosmetyczna. Zabieg jest dość kosztowny,bo kosztował mnie łącznie jakieś 1500 zł. Teraz maja promocję 1,27 za impuls.Byłam już 3 razy i efekt jest widoczny. Odrazu znajomi zauważyli poprawę. Dziś idę poraz 4 i dodatkowo biorę mikrodermabrazję, żeby przed zamknięciem więcej naczynek wyszło. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Chciałam się zapytać, czy może któraś z Was kojarzy salon http://15-115.pl w Warszawie. Jest on w centrum i ma z tego co widzę dość niskie ceny zamykania naczynek (po przeczytaniu tego wątku nawet podejrzanie niskie jak na laser :P). Mimo dużej ilości wątków o naczynkach trafiłam tylko na jeden salon polecany w Wawie, ale mam do niego daleko. Dlatego pytam, czy ktoś o tym może coś pozytywnego z doświadczenia powiedzieć? ![]()
![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś z Was poprzez zamknięcie naczynek laserem pozbył się rumienia? Proszę o odp bo niedługo sama chce wybrać się na zabieg, ale najbardziej chodzi mi o rumień na nosie...
![]() |
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Dot.: skleroterapia
Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami związanymi ze skleroterapią? Mam zabieg w najbliższy wtorek, ale mam trochę wątpliwości i nie wiem czy warto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
witam.ja robilam skleroterapie juz 4 raz.jestem bardzo zadowolona.duze zylaki juz poznikaly a teraz zamykam drobna siateczke naczynek. za tydzien bede robic nastepny zabieg.mam nadzieje ze ostatni. jedyny minus ze troche boli ale trzeba pocierpiec zeby miec piekne nogi.
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- dodam jeszcze ze nie musialam robic badania doplera. to strata pieniedzy. co ma sie zamknac to i tak sie zamknie.ja naszczescie znalazlam bardzo taniego lekarza w warszawie ktory specjalizuje sie w tym od 20lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Badanie Dopplera powinno być zawsze zrobione przed 1-szym zabiegiem skleroterapii. Poczytałam trochę na ten temat i wszędzie jest napisane o konieczności badania dopplerowskiego. Dziś idę na zabieg, cały czas mam sporo obaw, możliwe że zrezygnuję jeśli zabieg nie będzie poprzedzony tym Dopplerem. Chciałabym za jednym razem pozamykać wszystkie pajączki, zależy mi na czasie i chciałabym żeby zagoiło mi się to do połowy czerwca... Jak lekarz powie że nie ma na to szans to chyba zrezygnuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
nie da rady pozamykac wszystkich naczynek. za pierwszym razem mialam zrobiona probe i ostrzykniete zostaly pojedyncze naczynka.potem mialam wiecej ostrzykniec. i jeszcze raz pisze ze nie mialam robionego doplera.ale oczywiscie nikomu nie zabraniam tego robic.ja poprostu nie chcialam wydawac kasy a i tak mi sie wszystko pozamykalo. jeszcze prawdopodobnie bede miala ostatni raz za tydzien.
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- dodam jeszcze ze zabiegi mialam wyykonywane w odstepach 7-15 dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
ja też to mam, naczynka na policzkach, i po boku stopy, oraz widoczne żyły i jedna przy kostce wyglada jak żylak bo jest fioletowa:/ a mam 20 lat. to jakieś problemy z krążeniem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
piszesz, że masz taniego naczyniowca, czy mogłabyś dać na niego jakieś namiary? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
witam. ja robie zabiegi u doktora Salomona w przychodni rehabilitacyjnej TYTAN na ul.3maja 2 rog solec w warszawie. tel 22 625 05 09 Ja dostalam namiary od swojej klientki ktorej polecila go jej kolezanka. jestem bardzo zadowolona.dzisiaj mialam ostatni 5ty zabieg. moja mama tez sie u niego leczy. jesli chodzi o doplera to trzeba go robic w ciezkich przypadkach gdzie zyly sa naprawde bardzo duze. a jezeli chodzi o pajaczki i srednie, widoczne zylaki koloru np zielono niebieskiego to nie jest wymagane. dodam ze za kazdy zabieg sie placi ok 150zl a nie tak jak w innych klinikach za ampulke i wizyte gdzie wychodzi ponad 300zl. polecam tego doktorka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za namiary. A możesz napisać jak twoje nogi po tych zabiegach? Czy nie robiło ci się więcej pająków po tych zastrzykach i nie pękały nowe naczynka gdzies obok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
witam.pajączki które miałam zamykane to sie nie otworzą ale jeśli ktoś ma tendencje do robienia sie pajączków głównie genetyczną to beda sie robily nowe w innych miejscach. ale wiadomo latwiej jest zrobic raz na jakis czas zabieg "przypominajacy" niz zamykac wszystko na raz. zabieg jest troche bolesny chociaz moja mama twierdzi ze ona nic nie odczuwa. wiadomo kazdy czuje inaczej.ale naprawde warto. jak sie zaniedba swoje zylaki to potem moga powstawac zatory w zylach niebezpieczne dla naszego zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Przyczajenie
|
Ale rozumiem, że nie pojawiały ci nowe np. następnego dnia po zabiegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
nie no co ty zadnych naczynek nie bylo. naprawde polecam tego lekarza.dodam ze jeszcze przez 3dni po kazdym zabiegu chodzi sie w specjalnych plastrach uciskowych i problem jest z myciem poniewaz nie mozna ich zamoczyc.wiec trzeba sobie radzic....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
Ja już jestem po "zrobieniu" obu nóg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.