cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIORCZY. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 16:59   #901
agusiek2323
Raczkowanie

Dot.: pielęgnacja cery naczynkowej wrażliwej z rozszerzonymi porami i zaskórnikami

Też bardzo lubię ten krem Pharmaceris. Wpływu rutinoscorbinu na naczynka jeszcze nie sprawdzałam, ale moja mama też mówi, że wzmacnia.
agusiek2323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:55   #902
Myszunia19
Zakorzenienie

Dot.: pielęgnacja cery naczynkowej wrażliwej z rozszerzonymi porami i zaskórnikami

Cytat:
Napisane przez Black_Bride Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielki problem już od małego miałam cere naczynkową z pekającymi naczynkami i bardzo wyraźnym rumieniem.Nic z tym raczej nie robiłam.Pajączki pojawiają sie teraz już nie tylko na twarzy (w okolicy nosa czy oczu), ale już nawet na dłoniach czy plecach. Od jakiegoś roku moja cera jeszcze bardziej sie pogorszyła. Pory sie rozszerzyły w szczególnosci na policzkach pojawiły sie też wągry i wypryski.Teraz juz w ogóle nie wiem jak mam dbać o moja cere... kwasów używać nie moge przy cerze naczynkowej a skóra wygląda okropnie! A mam dopiero 19 lat... Bardzo proszę o fachową dorade.Jakich kosmetyków powinnm używać, czy powinnam wybrać sie na jakieś zabiegi? Polećcie mi jakieś dobre sprawdzone kosmetyki.Co mi wolno przy cerze naczynkowej, a czego nie, jesli chce oczyszczać twarz i pozbyć sie wągrów i rozszerzonych porów? I jak dbać o taką kłopotliwą cere naczynkową z wypryskami a do tego wrażliwą? Prosze pomóżcie!

zacznij od tego zeby codziennie jesc przynajmniej dwie tabletki witaminy C( to na naczynka) -działa, jesli chodzi o stany ropne, zapalne to najlepiej wybierz si e do dermatologa aby napisal ci recepte na "tonik tylko dla ciebie"-wykonuja je na recepte w aptekach, jesli nie jestes w stanie z róznych powodow odwiedzic dermatologa proponuje zainwestowac w zel do mycia twarzy oraz tonik antybakteryjny np. clearskin. powinno pomoc mam nadzieje ze niczego nie pominelam

aha. odloz na pare dni wszelkie podklady i daj skorze odpoczac
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 21:11   #903
Black_Bride
Raczkowanie

GG do Black_Bride

no właśnie też myślałam o zastosowaniu tego typu kosmetyków oczyszczających(słyszałam że te z Garnier czysta skóra są dobre) ale boję się że dla mojej skóry to jest nieodpowiednie i pojawią się nowe pajączki...
Stary 2009-03-18, 18:52   #904
cfaniaras
Raczkowanie

GG do cfaniaras

hmm , ja niestety nie moge uzywac takich silnych kosmetykow jak garnier czysta skora , poniewaz mam niedosc ze mieszana cere to jeszcze wrazliwa , i po takich kosmetykach schodzi ;x
żel ktory uzywam : to AA (bo nie potraznia) takie niebieskie opakowanie
tonik : ziaja - cera normalna i mieszana, ogorkowy
(sa takze do cery naczynkowej , ale nie probowalam :P)

DIETĘ DIABLI WZIELI !

cfaniaras jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 10:10   #905
blumchen25
Raczkowanie

Polecam kosmetyki z Oriflame. Ja mam rowniez cere naczynkowa, sucha, z wagrami na nosie ale odkad stosuje regularnie kosmetyki z ori to zauwazylam znaczna poprawe! Polecam krem Optimals Radiance Energy ktory nawilza, rozswietla i wzmacnia kruche naczynka jako kuracje 6 tygodniowa a potem mozesz zastosowac serie Optimals Nutri Calm - mleczko oczyszczajace, tonik, krem na dzien i na noc ktora jest dla cery suchej, wraliwej z problemami naczynkowymi i rumieniem, jest bardzo łagodna i naprawde godna polecenia. Aha po tej kuracji mozesz tez sprobowac specjalnego kremu na zaczerwienienie i naczynka z Oriflame, ja uzywalam tych wszystkich co wymienilam i moja cera bardzo sie polepszyla, naczynka sa mniej widoczne, skora jest nawilzona i ma ladny koloryt, wagry stały sie mniejsze. Mozesz tez uzywac maseczki z jogurtem i czarna porzeczka ktora oczyszcza, nawilza i wzmacnia naczynka. Naprawde polecam kosmetyki z oriflame. Ludzie czesto mowia o tej firmie zle a tak naprawde jej nie znaja a to kosmetyki dobrej jakosci i za niewielka cene. Jestem konsultantka, jesli kogos interesuje praca w Oriflame lub chce cos pozamawiac to zapraszam, u mnie duzo promocji i gratisow!
blumchen25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 16:32   #906
shanonnowa
Rozeznanie

Krem na naczynka

Witajcie...
Poszukuje dobrego kremu na popękane naczynka na twarzy dla mojej mamy.. 50 lat..
Wiem, wiem, ze najlepsze byloby pojsc do dobrej drogerii badź apteki, ale może jakas osoba w tym wieku tu będąca, lub mama ktorejś z wizazanek uzywala jakiegos dobrego kremu na naczynka, ktory przynosil dobre efekty...Wiec zwracam sie z pytaniem tez tutaj...
Chodzi mi konkretnie o firme kremu no i nazwe, i najlepiej zdjecie kremu gdzies w necie...
Z gory dziekowac!

I krotkie pytanie ode mnie: Bardzo dobry podkład, dobrze kryjący i
bardzo trwaly..

Z gory dziekowac!
;* pozdrawiam i życze milego niedzielneog popoludnia
shanonnowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 17:15   #907
majaki
Raczkowanie

Dot.: Cera Naczynkowa i Tłusta jednocześnie

Jeszcze raz zadam pytanie może jeszcze jest ktoś kto boryka się z problemem cery naczynkowej i tłustej i może polecić jakiś żel do mycia twarzy .Wydaje mi się że jak dla mnei musi to być żel który trzeba zmyć przy użyciu wody. Czy ten z La roche Posay Toleriane gel moussant aoloucissant nadaje się??Jakie poleciacie inne??
majaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 10:35   #908
selly
Raczkowanie

Dot.: Krem na naczynka

Kup jej na www. biochemiaurody.pl : Serum FLavo C i Hydrolat z Kocanki. Koszt niewielki a efekty super. Mam 36 lat i od roku używam w.w. produktów. Moje naczynka tak zbladły , że prawie ich nie widać , zostały tylko 3 większe na nosie . Kiedyś całe policzki miałam w rozszerzonych naczynkach. A teraz jest naprawdę dobrze. Wprawdzie trwało to kilka miesięcy ale działa. Na dodatek serum Flavo C wyprasowało mi te najdrobniejsze zmarszczki. Witamina C jest na prawdę dobra !
selly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:20   #909
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Krem na naczynka

co do podkladu polecam zajrzec tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post11000798

a co do cery naczynkowej to najlepiej jak osoba nade mna mowi, wybrac cos z biochemii, przynajmniej masz gwarancje ze sama natura
Stary 2009-04-05, 10:42   #910
AngiePizza
Raczkowanie

GG do AngiePizza
Żyły i naczynka

mam 17 lat.
pare miesiecy temu zobaczylam problemy znaczynkami na mojej twarzy (pajaczki w okol.nosa, pare na policzkach widocznych przy lekkim naciagnieciu, na brodzie, zaczerwienienia...). zaczelam stosowac koncentrat zwmacniajacy naczynka z fermony z rutyną oraz rutinoscorbin.zauwazylam, ze cera rozjasnila sie, jednak pajaczki trzymaja sie mocno.

pare dni temu spostrzeglam jednak, ze w okol.kostki u nog mam coraz mocniej widoczne pajaczki, na stopach przerazliwie widać żyły, na udach i łydkach także mi wychodzą (zyly i pajaczki). przeraza mnie to.

nie wiem co to może oznaczać i jak sobie z tym radzic. do ktrego lekarza warto byłoby sie zgłosic...
Stary 2009-04-05, 17:20   #911
laura999
Raczkowanie

Dot.: Żyły i naczynka

Cytat:
Napisane przez AngiePizza Pokaż wiadomość
mam 17 lat.
pare miesiecy temu zobaczylam problemy znaczynkami na mojej twarzy (pajaczki w okol.nosa, pare na policzkach widocznych przy lekkim naciagnieciu, na brodzie, zaczerwienienia...). zaczelam stosowac koncentrat zwmacniajacy naczynka z fermony z rutyną oraz rutinoscorbin.zauwazylam, ze cera rozjasnila sie, jednak pajaczki trzymaja sie mocno.

pare dni temu spostrzeglam jednak, ze w okol.kostki u nog mam coraz mocniej widoczne pajaczki, na stopach przerazliwie widać żyły, na udach i łydkach także mi wychodzą (zyly i pajaczki). przeraza mnie to.

nie wiem co to może oznaczać i jak sobie z tym radzic. do ktrego lekarza warto byłoby sie zgłosic...

Mam bardzo podobnie...na udach STRASZNIE widać mi żyły oraz naczynka...
Szczerze mówiąc nie wiem co z tym robić, bo wydaje mi się, że ma to związek- tzn. widoczność naczynek itd. z moją bardzo jasną karnacją.
laura999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 14:32   #912
malinowamamba90
Raczkowanie

mam to samo i nie wiem od czego to ;/ aż wstyd pokazywać nogi w lecie

malinowamamba90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 16:19   #913
Pusiakg_1987
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to Pusiakg_1987

Ja mam podobny problem z żyłami. Jak tylko zaszłam w ciążę żyły od końca szyji do klatki piersiowej i na piersiach zaczeły być widoczne :/ Po porodzie jestem już ponad 3 lata i nadal mam takie widoczne żyły...brzydko to wygląda przy większym dekolcie czy opalaniu się :/

Pusiakg_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 18:50   #914
niczka87
Zakorzenienie

Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek

Hej mam pytanko, mój nos jest prawie ciągle czerwony, najgorzej jest jak jest mi ciepło, gorąco, mam kilka naczynek pękniętych na nosie, czy to rumień? I czy poprzez zabieg zamykania naczynek laserem rumień zniknie? Zna ktoś dobrego lekarza, gabinet w Bstoku gdzie można wykonać zabieg laserem? Ile kosztuje? Prosze o odp.
Stary 2009-04-14, 12:28   #915
Ewunia4321
Przyczajenie

Witam
Gorąco polecam zdecydować się na zamknięcie naczynek w Derma Pulsie u doktor Pawłowicz laserem versa puls, koniecznie musi być to lekarz a nie kosmetyczna. Zabieg jest dość kosztowny,bo kosztował mnie łącznie jakieś 1500 zł. Teraz maja promocję 1,27 za impuls.Byłam już 3 razy i efekt jest widoczny. Odrazu znajomi zauważyli poprawę. Dziś idę poraz 4 i dodatkowo biorę mikrodermabrazję, żeby przed zamknięciem więcej naczynek wyszło. Pozdrawiam
Ewunia4321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 00:21   #916
Maron004
Przyczajenie

Wink Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek

Witam
Chciałam się zapytać, czy może któraś z Was kojarzy salon http://15-115.pl w Warszawie. Jest on w centrum i ma z tego co widzę dość niskie ceny zamykania naczynek (po przeczytaniu tego wątku nawet podejrzanie niskie jak na laser :P). Mimo dużej ilości wątków o naczynkach trafiłam tylko na jeden salon polecany w Wawie, ale mam do niego daleko. Dlatego pytam, czy ktoś o tym może coś pozytywnego z doświadczenia powiedzieć?
Maron004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 08:34   #917
niczka87
Zakorzenienie

Czy ktoś z Was poprzez zamknięcie naczynek laserem pozbył się rumienia? Proszę o odp bo niedługo sama chce wybrać się na zabieg, ale najbardziej chodzi mi o rumień na nosie...
Stary 2009-04-19, 22:15   #918
DevilInside
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was poprzez zamknięcie naczynek laserem pozbył się rumienia? Proszę o odp bo niedługo sama chce wybrać się na zabieg, ale najbardziej chodzi mi o rumień na nosie...
Tak Jestem juz po 2 zabiegach na naczynka i 2 zabiegach na plamy pigmenatcyjne posłoneczne - wg mnie super. Jedyne co to polecam wybrać się do dobrego specjalisty i oby pracował na platformie Lumenis One - znakomite efkety. Miałam kiedyś robione zbaiegi IPL'ami innych firm - i nie ma porownania w ilości zabiwgów a przede wszytskim w efektach.
DevilInside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 13:08   #919
Sif
Raczkowanie

Dot.: skleroterapia

Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami związanymi ze skleroterapią? Mam zabieg w najbliższy wtorek, ale mam trochę wątpliwości i nie wiem czy warto...
Sif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 19:56   #920
beatniczek
Raczkowanie

witam.ja robilam skleroterapie juz 4 raz.jestem bardzo zadowolona.duze zylaki juz poznikaly a teraz zamykam drobna siateczke naczynek. za tydzien bede robic nastepny zabieg.mam nadzieje ze ostatni. jedyny minus ze troche boli ale trzeba pocierpiec zeby miec piekne nogi.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

dodam jeszcze ze nie musialam robic badania doplera. to strata pieniedzy. co ma sie zamknac to i tak sie zamknie.ja naszczescie znalazlam bardzo taniego lekarza w warszawie ktory specjalizuje sie w tym od 20lat.
beatniczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 13:22   #921
Sif
Raczkowanie

Badanie Dopplera powinno być zawsze zrobione przed 1-szym zabiegiem skleroterapii. Poczytałam trochę na ten temat i wszędzie jest napisane o konieczności badania dopplerowskiego. Dziś idę na zabieg, cały czas mam sporo obaw, możliwe że zrezygnuję jeśli zabieg nie będzie poprzedzony tym Dopplerem. Chciałabym za jednym razem pozamykać wszystkie pajączki, zależy mi na czasie i chciałabym żeby zagoiło mi się to do połowy czerwca... Jak lekarz powie że nie ma na to szans to chyba zrezygnuję Za późno się za to zabrałam!
Stary 2009-05-05, 18:28   #922
beatniczek
Raczkowanie

nie da rady pozamykac wszystkich naczynek. za pierwszym razem mialam zrobiona probe i ostrzykniete zostaly pojedyncze naczynka.potem mialam wiecej ostrzykniec. i jeszcze raz pisze ze nie mialam robionego doplera.ale oczywiscie nikomu nie zabraniam tego robic.ja poprostu nie chcialam wydawac kasy a i tak mi sie wszystko pozamykalo. jeszcze prawdopodobnie bede miala ostatni raz za tydzien.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

dodam jeszcze ze zabiegi mialam wyykonywane w odstepach 7-15 dni
Stary 2009-05-08, 09:37   #923
Paulinka675
Zakorzenienie

ja też to mam, naczynka na policzkach, i po boku stopy, oraz widoczne żyły i jedna przy kostce wyglada jak żylak bo jest fioletowa:/ a mam 20 lat. to jakieś problemy z krążeniem?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 12:38   #924
magmar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beatniczek Pokaż wiadomość
nie da rady pozamykac wszystkich naczynek. za pierwszym razem mialam zrobiona probe i ostrzykniete zostaly pojedyncze naczynka.potem mialam wiecej ostrzykniec. i jeszcze raz pisze ze nie mialam robionego doplera.ale oczywiscie nikomu nie zabraniam tego robic.ja poprostu nie chcialam wydawac kasy a i tak mi sie wszystko pozamykalo. jeszcze prawdopodobnie bede miala ostatni raz za tydzien.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

dodam jeszcze ze zabiegi mialam wyykonywane w odstepach 7-15 dni
Witaj,
piszesz, że masz taniego naczyniowca, czy mogłabyś dać na niego jakieś namiary?
magmar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 19:06   #925
beatniczek
Raczkowanie

witam. ja robie zabiegi u doktora Salomona w przychodni rehabilitacyjnej TYTAN na ul.3maja 2 rog solec w warszawie. tel 22 625 05 09 Ja dostalam namiary od swojej klientki ktorej polecila go jej kolezanka. jestem bardzo zadowolona.dzisiaj mialam ostatni 5ty zabieg. moja mama tez sie u niego leczy. jesli chodzi o doplera to trzeba go robic w ciezkich przypadkach gdzie zyly sa naprawde bardzo duze. a jezeli chodzi o pajaczki i srednie, widoczne zylaki koloru np zielono niebieskiego to nie jest wymagane. dodam ze za kazdy zabieg sie placi ok 150zl a nie tak jak w innych klinikach za ampulke i wizyte gdzie wychodzi ponad 300zl. polecam tego doktorka
Stary 2009-05-12, 11:54   #926
magmar
Przyczajenie

Dzięki wielkie za namiary. A możesz napisać jak twoje nogi po tych zabiegach? Czy nie robiło ci się więcej pająków po tych zastrzykach i nie pękały nowe naczynka gdzies obok?
Stary 2009-05-12, 14:01   #927
beatniczek
Raczkowanie

witam.pajączki które miałam zamykane to sie nie otworzą ale jeśli ktoś ma tendencje do robienia sie pajączków głównie genetyczną to beda sie robily nowe w innych miejscach. ale wiadomo latwiej jest zrobic raz na jakis czas zabieg "przypominajacy" niz zamykac wszystko na raz. zabieg jest troche bolesny chociaz moja mama twierdzi ze ona nic nie odczuwa. wiadomo kazdy czuje inaczej.ale naprawde warto. jak sie zaniedba swoje zylaki to potem moga powstawac zatory w zylach niebezpieczne dla naszego zdrowia.
Stary 2009-05-12, 17:59   #928
magmar
Przyczajenie

Ale rozumiem, że nie pojawiały ci nowe np. następnego dnia po zabiegu?
Stary 2009-05-12, 20:26   #929
beatniczek
Raczkowanie

nie no co ty zadnych naczynek nie bylo. naprawde polecam tego lekarza.dodam ze jeszcze przez 3dni po kazdym zabiegu chodzi sie w specjalnych plastrach uciskowych i problem jest z myciem poniewaz nie mozna ich zamoczyc.wiec trzeba sobie radzic....
Stary 2009-05-12, 21:24   #930
Sif
Raczkowanie

Ja już jestem po "zrobieniu" obu nóg Wcześniej miałam pozamykane małe pajączki laserem i jeśli miałabym porównać doznania, to skleroterapia mniej boli niż laser. Ostrzykiwania wykonywane są strzykawką z cieniutką igiełką więc nie boli nic albo tylko troszkę. Po zabiegu przez 5 dni musiałam nosić bandaż elastyczny, jutro zdejmuję go z drugiej nogi. Na pierwszej już widzę efekty, aczkolwiek gorsze żyłki miałam na drugiej. Teraz w ich miejscu (tzn. tylko tam gdzie były większe poszerzenia żyłek) są siniaki, czy raczej wybroczyny, ale liczę na to że się wchłoną przed moim wylotem w połowie czerwca. Jeszcze 2 dni przed wylotem mam się panu doktorowi pokazać jak wyglądam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości