|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
O super super!
![]() ![]() Jak tam, zadowolona jestes? Wyszedl ciemny, czy da sie przezyc? ![]() Ja tez robie dzis, ale wieczorem (mama zdeklarowala sie, ze tylko wtedy ma czas zeby mi polozyc farbe) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
witam ponownie. pare stron wczesniej jest napisane ze wax wspomaga wyplukiwanie farby. moze to dziwne ale niech mi ktos powie co to jest i jak sie tego uzywa i gdzie to mozna kupic. z gory dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opis: Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. Włosy odzyskują połysk i sprężystość. Odżywka jest przeznaczona dla włosów słabych, kruchych bądź zniszczonych przez trwałą i farbowanie, przy wypadaniu włosów, przy łupieżu, podczas i po chemioterapii. Może być stosowana nawet wówczas gdy włosy lub skóra głowy nie tolerują innych odżywek. Nie barwi włosów! Sposób użycia: Wmasować we włosy i skórę głowy, założyć ciepły ręcznik lub przebywać w kąpieli lub saunie (ciepło aktywizuje działanie maseczki), po 15-30 minutach spłukać.Odżywkę należy stosować co 4-5 dni, do czasu aż stan włosów ulegnie poprawie lub stale raz w tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
a droga ta odżywka?
boję się że mój kolor będzie płowiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zadowolona jestem ,ale ciekawe jak będzie się zmywał ( chyba trochę na rudo ![]() Zaraz polecą fotki Cytat:
Włosy przed farbowaniem na ciemny blond fotka jest na poprzedniej stronie farbowane wcześniej Casting blond 700 a teraz ciemny blond 600 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() PS Wlasnie patrzac na swoje wlosy, po zafarbowaniu tym ciemnym blondem, tez mi sie wydaje, ze bedzie sie spieral na rudo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
faktycznie fajny kolor i nie ma prześwitów, jak ja farbowałam to też marzyłam o takim efekcie, ech cóż poradzić, naprawdę super i naturalnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedz i sorki za ponowne pytanie skoro juz bylo .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich gorąco
![]() Zaczne od poczatku.Włosy farbuje od jakis 7 lat.Przez ten czas byly główne blondy,rozjasnianie ,ale i tez ciemniejsze odcienie...Kilka razy probowalam wrocic do naturalnego koloru włosów ,ale z mizernym efektem. Nawet przeduzylam sobie włosy aby odrosly mi naturalne.Przedluzylam raz na dwa tyg,a drudi w listopadzie zeszlego roku na tydzien ,po tym jak zobaczylam co sie stalo z wlosami.Moje mi sie normalnie powyrywaly...Siagane byly za jednym razem i drugim(ZMYWACZEM DO PAZNOKCI)!!! Szok bo bylo to profesjinalnie zakladane i klientki nawet nie wiedza czym maja sciagane.Ja nie moglam jechac sciagnac ,wiec zapytalam jak to zrobic i wyszlo... Uzywalam tez prostownicy,a teraz raz w tygodniu jak musze dobrze wygladac. reszte czasu chodze w spierych wlosach. Stan wlosów przed tym wszystkim... Jak wiekszosc polek taki mysli blond, raczej sredni o chlodnym odcieniu.Włosy krecone ,cienkie ,ale bylo ich troche ,wiec bylo ok... Stan obecny Opłakany ![]() Włosy mi sie polamaly ,sa tak cienkie ,ze szok...Cieniowane.Dłudosc od ucha (najktotsze) do ramion (najdłuższe). Układaja sie fatalnie... Chcialam miec naturalny kolor i je przyciemnilam..Byłam juz u kilkunastu fryzjerów i zawsze przez tydzien kolor idealny, jak moj , a potem rudy ![]() Chce sie do Was przyłaczyc . Farbowalam ostatni raz 19 lipca, wiec nawet nie widac odrostów... Juz nie uzywam szamponow z silikonami i odzywek,a od miesiaca uzywam wax... Jest juz lepiej,odrobine... Powiedzcie jak sie pozbyc tego rudego odcienia bo wygladam okropnie... Mam nadzieje,ze wytrwam dla fajnego wygladu i dobrej kondycji włosów. Wam tez zycze powodzenia w postanowieniu i pozdrawiam p.s. Przepraszam za tak długi tekst ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Przyczajenie
|
Dori kochana, nie chce cie zasmucac, ale pocieszysz sie tym kolorkiem max dwa tygodnie. Ja kladlam farbe dwa razy na swoje rozjasniane wlosy i po dwoch tygodniach nie bylo sladu. SMutne , ale prawdziwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciemne farby na rozjaśnionych włosach szybciej się zmywają, ja tak miałam rok temu z garnierem 100% color ciemny blond po 2 tygodniach nie było śladu po farbie.Ale jak chciałam zakryć jasne blond pasemka to Casting świetnie się trzymał i nie zmywał się z rozjaśnionych włosów szybciej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się przyłączam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoja droga mi ten Garnier troche rozjasnil wlosy, ale badz co badz trzymal sie okolo 1,5 miesiaca na wlosach. No teraz zobaczymy jak bedzie z tym Castingiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny jestem u Was pierwszy raz
otóż mam włosy do szyji,raczej wszystko z nimi OK ale mam pasemka platynowe po rozjasniaczu u fryzjera ![]() czy te platynowe pasemka od farby zrobią się ciemniejsze i wmieszają się w mój naturalny blond średni ton?raczej taki ciemny blond ![]() proszę o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Rozeznanie
|
ja mam juz ostatnie 4 cm farby, bleh
![]() czy tutaj wszystkie dziewczyny farbowaly farbami chemicznymi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Przyczajenie
|
Jak tam Wizażanki powroty do naturalności? u mnie jest 5cm odrostu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
|
Hej przyłączam sie do zapuszczających.Ja z jasnego blondu schodze do mojego naturalnego ciemnego polskiego mysiego blondu
![]() ![]() ![]() 1.przed 2.po ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
witam ponownie. ja prawdopodobnie we wtorek znowu skracam wloski ale tym razem juz do odrostow.
![]()
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
ja mam swoje naturalne włosy, a mam 16 lat
![]() ![]() byłam głupia, bo kupiłam sobie szampon z timotei z henną, po którym niby są widoczne złociste refleksy.. taa.. miałam śliczne ciemno brązowe włosy a teraz są jakieś rudawe ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
a ja mam juz swoje "naturalne" wlosieta.
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
Hmm... dołączam się po raz pierwszy do tego wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
A więc i ja się do was dołączam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
ja tez sie dołączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do doświadczonych wizażanek z Polski... Moje odrosty stają się całkiem duże i chciałabym górną część włosów potraktować jakąś szamponetką...pytanie tylko, jaką, no i jak to się może zachować.
Górę mam dość mocno rozjaśnioną, z natury mam takie coś jak qathe (foto kilka postów wyżej). Poradźcie coś, proszę, póki jestem w kraju, nie chcę ryzykować bycia łysą po niemieckich wynalazkach :-o.
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja farbowałam włosy na jasny blond, a potem na brąz i żadnej poświaty nie miałam tylko ładny kolor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Konto usunięte
|
Heh, jakieś pół roku temu pisałam, że czekam aż odrosna mi moje naturalne blond włosy. Przez dwa lata farbowalam na czarno i niestety blond odrosty wyglądały fatalnie ;p Dlatego uzyłam radykalnego środka- 2 rozjasniacze, 3 farby i teraz cieszę się pieknym blondem. Wiem, że moje włosy bardzo na tym ucierpiały i że czeka mnie dluga droga, by je odżywic, ale wole cieszyc się kolorem zblizonym do naturalnego, niz uzerać sie z tak kontrastujacymi odrostami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Rozeznanie
|
No i najważniejsze, że jesteś zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
jak komus tak bardzo przeszkadzaja jasne odrosty to poprostu zrobic tak jak ja... ściąć wloski do odrostow i po klopocie.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.