|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Swoja droga, witam w watku ![]() Cytat:
Boje sie otak odrazu rzucic bo jak mnie potem najdzie po dluzszym czasie bez slodyczy i wciagne wszystko slodkie co popadnie? Dzis dzien.. najlepiej zeby go nie bylo. Przyznam sie Wam szczerze, nadal waze sie codziennie ((((( Wstyd mi przez to raz czuje sie lepiej a raz.. popadam w depresje! . np wczoraj i dzis, rano jak sie wazylam to od poniedzialku schudlam, udalo mi sie!! bylam taka zadowolona, spadlo 1,8 kg!! w 3 dni!! no to mysle sobie super!! nawet jesli waga utrzyma sie do nastepnego poniedzialku to i tak dobrze, bo przeciez ok 1kg na tydzien chcialam w dol leciec, no i wiecie co? DZis mielismy tu Swieto Dziekczynienia. Na "obiad" nie zjadlam duuuuuzo, sporo ale nie duzo. No i podarowalam sobie sos do ziemniakow(a ziemniakow jedna lyzka tylko),zjadlam plasterek pieczonej piersi indyka i reszta to byla salatka z pomidorow, ogorka, papryki, salaty i cebuli, wiec ok? ale zjadalam a to jakas babeczke, i chyba z 5 albo wiecej bezow, wielkich bezow z migdalami. Byly taakie pyszne!! i jeszcze pol bulki z kawalkami piersi z indyka i orzeszki...![]() ![]() ![]() Zwarzylam sie rano, bylo 66,7 a teraz jest 68,5 czyli 1,8 kg przybylo!! i juz jestem zalamana i juz wydaje mi sie ze nie zgubie, nie zleci to i calosc pojdzie na marne o co sie wystaralam!! Wiem, ze nie powinnam sie wazyc ani rano, ani w szczegolnosci teraz! Ale po ptokach! zrobilam to![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i po co no po co, sama nie wiem, glupia jestem! Dzis wynosze wage ze swojej lazienki, bede sie wazyc tylko w poniedzialki choc by nie wiem co.. Zanim to wszystko sie wydarzylo, myslalam sobie "ach, no fajnie, dobrze mi idzie, jak pojdzie tak dalej to w koncu zrzuce co przybylo i bedzie dobrze. Sprawdze sama siebie, wreszcie bede wiedziala ze stac mnie na wszystko co tylko sobie wymarze, ze jestem konsekwentna... itd, itd." Wszystko teraz przepadlo ![]() ![]() a co jesli nie zrzuce juz tego? Ale ja jestem glupia!!! Przykro mi, przepraszam Was, za ta moja niekonsekwencje. Powinnam pomyslec o Was, o tym jak Wy bardzo sie staracie, i trzymac z Wami w tych dla nas pewnego rodzaju ciezkich chwilach, ale nie! ja glupia postanowilam sobie pofolgowac no i teraz mam Przepraszam Motylki moje....![]() Wstyd mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
GobE
glowa do gory,zrzucisz to i jeszcze wiecej! tylko nie smutaj,bo to nic nie daje i faktycznie nie waz sie codziennie.. ja np wagi pozbylam sie z domu i dopiero zwaze sie za po miesiacu diety czyli 19 grudnia wczoraj wieczorem mialam maly kryzys,bo naszla straszna ochota na ciasto i juz szlam do lodowki..wyjelam..ale opamietalam sie. GobE,mozesz powiedziec co robilas/co jadlas,ze pozbylas sie prawie 2 kg w trzy dni?z racji takiej,ze nie mam wody mineralnej,moge pic wode przygotowana? wiem,ze brak mineralow itp,ale co zrobic. |
|
|
|
#904 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=GobE;5857664]A ile i jak dlugo zrzucalas, jesli mozna wiedziec?
)Swoja droga, witam w watku ![]() GobE mam 160 cm wzrostu a ważyłam 63 km teraz waże 53,7 ale zamierzam zrzucić jeszcze troszke narazie jestem za etapie wyrabiania mięśni. Odchudzać się zaczełam od początku lipca w pażdzierniku ważyłam 54 km teraz waga spada wolniej ale mam nadzieje że jeszcze troszke mi ubędzie! teraz tylko ćwicze i ćwicze pozdrawiam |
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Postanow sobie, ze np w niedziele mozesz zjesc ciastko, czy co tam innege lubisz.Ja na codzien slodyczy (juz) nie jadam, wczesniej potrafilam kilogramami jesc . Teraz pije za to duzo herbat slodzonych slodzikiem+sok imbirowy+cytryna=pycha ![]() Cytat:
. Spokojnie waz sie co tydzien/dwa/miesiac i bedziesz widziec wyrazne efekty .
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
||
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam owsiankę na mleku...
Pyyycha:P Dziewczyny normalnie przeżywam załamanie... Ja chcę ćwiczyć
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś miałam fioła na punkcie wagi. istotne było, żeby wskazywała 53-55 kg, a teraz czuję kiedy przytyłam po ubraniach i wtedy biorę się w garść i oszczędzam w jedzeniu i po spodniach czuję czy jest lepiej - czyli luźniej. Jak stosowałam kiedyś tzw. kopenhaską to kg ubyło niewiele (ok.3-4), a ubrania były baaardzooo luźne.
Ja zawsze łapię kg w obrębie ud i bioder i biust (co mnie nie cieszy, bo jest średniej wielkości i nie chcę więcej). Chociaż jak tak pomyślę, fajnie byłoby widzieć na wadze jakieś 54 kg. Ciekawa jestem ile ważę...ale boję się zważyć... ale to głupie i dziwne |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
ha! a ja od poniedzialku zapisuje sie z qmpela na fitnes- 3 dni w tygodniu ;D hehe, bedziemy ladne i zgrabne i takie tam ;D strasznie sie ciesze ;D ;D ;D
|
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=martuchna87;5858508]
Cytat:
|
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
pijecie moze czxerwona herbate, bo ja zauwazylam ze od momentu kiedy zaczelam nie chce mi sie w ogole jesc w ciagu dnia i zastanawiam sie czy to od herbatki czy moze od czegos innego :/
|
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
z czerwona herbata nalezy uwazac, bo jej zbyt duza ilosc wyplukuje z organizmu mikrooelementy..
|
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja piję czerwoną herbatę, faktycznie zmniejsza apetyt, ale to chyba dobrze, prawda?
|
#913 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=martuchna87;5858508]
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Super watek. Przylaczam sie do was dzisiaj, mam nadzieje, ze uda mi sie zrzucic z Wami zbedne kilogramy, (wow az sie zrymowalo). Moja standartowa waga 50 kg. Po 2 ciazach niestety waze 61 kg. Wiec jesli uda mi sie zgubic chociaz te 8 kg to bede w niebie. A wiec do roboty girls.
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
tak apropo herbat- ktora lepiej sprzyja schudnieciu?- czerwona czy zielona?
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
8kg? 2 miesiące zdrowej diety, troszke ruchu, no i oczywiście wsparcie Wizażanek zrobią swoje
|
|
|
#917 | |||||
|
Raczkowanie
|
[quote=martuchna87;5858508]
Cytat:
![]() W pon rano jeszcze wazylam 68 a we sr i czw rano juz 66,7, W pt, sob, pon, wt i sr ciwczylam. Minimum 40-50 mi. Pol h na skakance bez przerwy a reszta to jakies inne cwiczenia, rozciagajace itp. Jadlam chyba normalnie, moze sie nie opychalam... [quote=the_kasias;5860600] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje Wam wszystkime ![]() ![]() ![]() ![]() Juz wagi w moje lazience nie ma! nie chce jej nie chce, w poniedzialek zwaze sie zeby podac Wam wynik. Odpowiedz na to jak zrzucalalm itd masz powyzej. Jadlam tez chyba normalnie, tzn staralam sie zdrowo, ale niemoge powiedziec zebym sie katowala z dieta. Slodycze tez jadlam ( Ale od dzis zaczyanm postowac!!Tak naprawde ta woda ktora kupujemy w skelpiej tzw. mineralna nie ma w sobie zadnych albo rpzyanjmniej polowy z tych mineralow ktore sa wypisane na etykiecie. Plastik nie jest w stanie ich utrzymac i znikaja, nie wiem co sie z nimi dzieje dokaldnie ale tam ich nie ma;p W skzole sie tego doweidzialam wiec to chyba prawda. To nie bylo jednye zrodlo swoja droga.. Tylko woda w butelkach szklanych zawiera wszystkie mikroelementy itp. Woda rpzegotowana moze byc jak najbardziej, tylko bez kamienia masz moze jakis filtr do wody w domu? Sa takie filtry domowe, Brita. Woda rzeczywiscie jest inna, smakuje inaczej i nawet jak sie herbate zaparzy to ma inny kolor niz z takiej nieprzefiltrowanej. Te filtry jednak drogawe sa, taki na miesiac moze 2 o ile dobrze pamietam kosztuje ok 60 zl!! to baardzo duzo! ja mam w domu "mineralna" czyt. bez konserwantow chloru itp. Taka rpzegotowna napewno zdrowsza niz prosto z kranu. Wiec pij jak najbardziej.Cytat:
Uwazaj na slodziki, niektore slodziki sa bardziej szkodliwe niz cukier. Nie lepiej byloby poprostu cukier ograniczyc? Ja kiedys tez slodzilam herbate, zaczelamw koncu picbez cukru. Nadal wole taka slodzona ale nauczylam sie juz nie slodzic No czasem tylko jak mam ochcote na taka dobra herbatke z cytryna..;p Ale ze slodzikami naprawde uwazaj!! Co z tego ze moze maja mniej kalorii, te 10-20 Cie nie zbawi, uwierz mi. A jesli maja ci w inny sposob zaszkodzic to po co, nie warto. Lepiej chyba tym cukrem juz, tylko z umiarem ![]() Lece na zakupy, podziekczynna wyprzedaz mamy ![]() Co do skakania, jesli ktoras sie zdecyduje skakac.. nie prubojcie skakac 30 min odrazu, ja tez zaczynalam od 10-15 min, za kazdym razem zwiekszalam. Teraz skacze po 30 min, tyle jest dopuszcalne, tyle mozna najduzej. Skacze wolno, zeby utrzymac tempo. Skakalam 5 razy? i wydaje mi sei ze boczki zmlaly ciut ciut wiecej an temat skakania mozece sobie poczytac na watku, skakanka vs. tluszcz. Fajny watek.. dla skaczacych
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj KOKAINA, Wlasnie, "zdrowej diety", dobrze mowisz Myslisz, ze to dobry pomysl? Czy raczej powinnam isc po porade do lekarza.
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj serek wiejski na kolacje:P Mmm pycha:P
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego nocnego podjadania to rzeczywiście nie za ciekawie... Ale z tym zamykaniem i otwieraniem kuchni na noc to bardzo dobry pomysł
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Anja
Do lekarza to raczej nie, bo z tego co się orientuje jeszcze nie ma takiej choroby jak nocne żerowanie Wsparcie meża to bardzo dobry pomysł,a wogóle idealnie byłoby odciąć źródło, czyli nie kupować słodyczy,a lodówke wyposażyć tylko w zdrowe produkty. Ale nie zawsze jest to możliwe zwłaszcza jak się nie mieszka samemu. Podejrzewam,że Twój organizm już się przyzwyczaił do nocnych pobudek- postaraj się 'zmęczyć' przed snem, nie wiem,jakieś ćwiczenia,prace domowe tego typu sprawy. Nie pij kawy, ani mocnej herbaty na noc, tylko jakieś ziołowe herbatki. Musisz przesypiać całe noce Btw,właśnie moja współlokatorka przyniosła mi kawał świeżo zrobionej szarlotki. Zastanawiam się gdzie ją wywalić teraz Nie rusze,nie ma takiej możliwości.
You tell me that we all can change You tell me we can find something to wash the tears away.' Edytowane przez KOKAINA Czas edycji: 2007-11-23 o 19:37 |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
KOKAINA,a nie mozesz dac tej wspollokatorce zeby ten Twoj kawalek zjadla? glupio tak wyrzucac
![]() wiem,ze nie powinnam o tej porze (pol godziny temu),ale mialam ochote na cos slodkiego,wiec zjadlam 1/4 jablka 5 dzien jestem na diecie i czuje sie taka,hmm...lekka? fajnie zmienic swoj jadlospis,bo przedtem to porazka byla,jadlam duzo i czesto-takie bomby kaloryczne,ze az mi wstyd :/ |
|
|
|
#923 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
melduje się dietka idzie bez grzeszków ale w zasadzie bez zdrowego żywienia po prostu nie miałam czasu na jedzenie ![]() Jutro ważnie. och Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdecydowanie czerwona tylko trzeba uważać czytałam ze żółkną od niej zęby (osad zostawia..) w sumie nie jestem pewna wiem czy to prawda ale .. lepiej zwrócić uwagę
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Dagna
Jak? Jak sama ten placek zrobiła i mi przyniosła na talerzu do spróbowania. Troche nie uprzejmie by było z mojej strony powiedzieć jej 'Masz,sama sobie zjedz'.
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
nie musisz takich slow uzyc. ja nieraz i znajomi moi takze podczas odchudzania mowili,ze sa obecnie na diecie i niestety nie moga tego zjesc ciastka czy co tam zostalo podane
z usmiechem i milo trzeba to powiedziec
|
|
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie na co dziala zielona herbata?
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha,placuszek właśnie przed chwilą umarł śmiercią naturalną w koszu na śmieci
|
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież powiedzieć takie zdania komuś kto stara się coś zmienić, jest na diecie, to zupełny nie takt. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... Ale masz rację skoro tak reaguje otoczenie to lepiej to przemilczeć i działać tylko i wyłącznie dla siebie, dla swojej satysfakcji i utrzeć w końcu tym wszystkim co nie wierzyli nosa a co.!
|
|
#929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam i życzę osiągnięcia wymarzonej wagi ![]() Cytat:
Póki co zatrzymują się w udach i dalej nie chcą wejść Cytat:
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie jest wrecz przeciwnie. znajomi wiedza,ze sie odchudzam. rodzice rowniez wiedza
na szczescie nigdy nie uslyszalam takich docinkow i mam nadzieje,ze nie uslysze- swoja droga strasznie dziecinne :/KOKAINA,a ile Ty chcialabys schudnac?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Z dieta u mnie dobrze wczoraj basen dzisiaj cwiczylam na steperze.. JAk juz pisalam to zgrzeszylam i zjadlam kilka batonikow (oczywiscie nie w jeden dzien) no ale nie czuje sie z tym zle bo wytrzymalam bez slodyczy 33 dni a to i tak dla mnie baaaaaaardzo duzy sukces gdyz wczesniej codziennie musialm zjesc cos slodkiego..

glowa do gory,zrzucisz to i jeszcze wiecej! tylko nie smutaj,bo to nic nie daje 

Wsparcie meża to bardzo dobry pomysł,a wogóle idealnie byłoby odciąć źródło, czyli nie kupować słodyczy,a lodówke wyposażyć tylko w zdrowe produkty. Ale nie zawsze jest to możliwe zwłaszcza jak się nie mieszka samemu. 
- - - - - - - - - - - - - - --
- - - --
Przecież powiedzieć takie zdania komuś kto stara się coś zmienić, jest na diecie, to zupełny nie takt. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić...