|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Jeśli chodzi o recenzję Truth Kleina to pewnie chodziło o brak opisu samego zapachu. Owsem recenzja była obszerna, czytałam ją (choć nie usunęłam) ale o samych nutach zapachowych nic. Jak następnym razem będziesz pisać recenzję postaraj się choć trochę opisać zapach - czy jest kwiatowy, owocowy, pachnie jak? Słodko, ziołowo etc.
![]() |
#902 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem, zostają nieusuwane recki gdzie opinia jest wyrazem zacięcia poetyckiego autora/ki i wszystko jest ok. Tam też nie ma nic o nutach jest luz skojarzeniowy, moja była dokładnie w tym samym tonie. Żeby nie być gołosłowną, daleko nie patrząc obie recki tego zapachu Hermes, Elixir des Merveilles EDP gdzie napisanie o składniku nie mówi nic o zapachu . Dalej nie wiem dlaczego punkty za recki na "moim profilu" zostały usunięte
Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2014-09-02 o 10:20 Powód: Uszczegółowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co... Z góry przepraszam ze się wtrącę. Moimi ukochanymi perfumami jest Black Orchid Toma Forda... Niuchałam je tysiąc razy.. Ja nie jestem w stanie opisać i opowiedzieć jakie nuty dominują w tym zapachu,czy nawet wyłapać dominującej nuty. Wcale ale to wcale nie wiem jak one pachną
![]() Co innego przy podkładach czy pudrach. Ta, jest wymierny efekt. Perfumy to taka szczególna forma kosmetyku, mocno działająca na emocje w dodatku czasami gdy zapach jest mocno zmiksowany trudno go opisać.
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Cytat:
Cytat:
Co do punktów za recki zapewne są usuwane razem z recenzją. W każdym razie ja nie mam takiej mocy, żeby usuwać same pochwały.
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kuki9;47965720]Nikt nie oczekuje, że w recenzjach będą wypisane nuty co do joty, jak producent je podaje. Wiadomo, że nie każdy użytkownik ma tak rozbudowaną wiedzę perfumeryjną jak niektórzy użytkownicy forum perfumy. Wystarczy, że będzie napisane, że zapach jest jakiś. Nie wierzę, że nie potrafisz powiedzieć czy Black Orchid jest słodki czy czuć w nim kakao, czy cytrynę czy cokolwiek innego. A może przypomina Ci zapach ciasta z cukierni
Wiesz , dopiero jak poczytałam czym pachną to poczółam ![]() ![]()
![]() |
#906 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opis wieczoru nad morzem dodałam z własnej woli i inicjatywy, oraz w granicach obowiązującego prawa ![]() Takie recenzje lubię zarówno pisać, jak i (u innych) czytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Konto usunięte
|
BBRAT akurat nie chodziło mi o Twoja recenzje, Twoje sama lubię czytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Ok. Tak się tylko obroniłam, na wszelki wypadek
![]() Danusia, niech Ci zwrócą treść Twojej recenzji Truth, dopisz tam coś więcej i zapachu i niech ta recenzja wróci. Była tam również i moja pochwała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
danusiaes czy możesz w wątku recenzje do usunięcia wskazać te recenzje Elixiru, które są według Ciebie złe tzn. nie mówiące nic o zapachu. Obejrzałam pierwszą stronę, w każdej recenzji jest wspomnienie o jakiejś nucie zapachowej. Żadna z recenzji z pierwszej strony nie kwalifikuje się do usunięcia.
Mogę zrobić jak BBRAT napisała. Podeślę Ci kopię tej recenzji Truth, możesz ją wkleić z powrotem a o ile dopiszesz do niej coś o nutach zapachowych, a nie same wspomnienia, to zostanie.
![]() |
#911 |
Konto usunięte
|
kuki najpierw chcę odzyskać punkty, zabrano mi kolejny w ramach sprzątania KWC, przekopiowałam reckę, punkt nie wrócił...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wplywu na punkty
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
![]() |
#913 |
Konto usunięte
|
kuki a do kogo mogę się zwrócić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zniknęły recenzje Colorstay ale faktucznie używałam ich za krótko.
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2014-09-03 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. A próbowałaś przeszukać forum techniczne KWC pod tym kątem? Może ktoś już zadawał pytanie o pochwały z usuniętych recenzji. Jeśli nie - zapytaj tam.
![]() |
#916 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Konto usunięte
|
Nie wiem już gdzie mam pisać, żeby przywrocono moje recenzje, powiadamiałam w PW moda /nie odpisano m/i to nic nie dalo. Po dwóch tygodniach efekt jest jeden-w punktacji ogolnej i na moim profilu zabrano mi i pochwały i osoby /zabrano za usunięcie jednej recenzji i zabrano za to, że posprzątano KWC i przekopiowałam moją reckę w polecane przez modów miejsce/. Nie było podobnego wątku na KWC, nie zdarzały się podobne sytuacje wcześniej.
Dla mnie jest to nie fair Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2014-09-10 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Przyczajenie
|
Moje opinie w kwc nie ukazują sie?
Witam jestem tu nowa na wizażu i potrzebowała bym opini .Dla czego gdy dodaję opinię o kosmetyku w kwc z jedną gwiazdką i jestem na nie na dany kosmetyk ta opinia po paru godzinach znika?
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Kochani jestem tu nowa ,chyba żle dodałam teraz ten wątek ( jako sąde),ale może ktoś mi odpisze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje opinie w kwc nie ukazują sie?
Zanim zaczniesz pisać recenzje w KWC proszę zapoznaj się z regulaminem dostępnym tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/kodeks.php
Twoje recenzje nie sa kasowane ze względu na ilość gwiazdek ale ze względu na to, że mają nieregulaminowy czas użytkowania.
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Dot.: znikające recenzje...
To jakaś głupota bo jak zapach jest beznadziejny to wiadomo że wystarczy kilka razy się nim psiknac aby wiedzieć jak pachnie i go ocenić. W takim razie już rozumiem że tracilam czas wrzucając tu recenzje i lepiej sobie je w Wordzie zostawić na kompie dla swojej wiedzy
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Recenzje perfum znikają jeśli nie ma w nich nic o zapachu. W sensie nie ma jakiegokolwiek opisu jak perfumy pachną, czym. Nie chodzi o jakieś poważne analizy bo nie każdy jest perfumiarzem ale chociaż o porównanie - pachną słodko, owocami, kwiatami (jakimi), może jak kwiaciarnia albo pachną jakimś jedzeniem, miejscem, przyprawą.
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Niesteyu nie zgodzę się z tym bo znikły mi recenzje w których opisalam zapach... inna recenzja byłaby dla mnie bez sensu
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
Dlaczego została usunięta recenzja z KWC Ziaja BB do cery tłustej i mieszanej
Dziś w nocy dodałam pochwalną, rzetelną i długą recenzję do kremu BB Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...mieszanej.html , później jeszcze ją edytowałam i zaznaczyłam jako moje KWC.
Dziś jej nie ma :/ Dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego została usunięta recenzja z KWC Ziaja BB do cery tłustej i mieszanej
Recenzja była nieregulaminowa. Zapraszam do zapoznania się z regulaminem KWC dostępnym tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/kodeks.php
Szczególnie polecam punkt dotyczący czasu użytkowania. Krem stosowałaś 2 tygodnie więc zbyt krótko.
![]() |
#925 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałam zapytać, dlaczego znika mi recenzja, która napisałam? Wstawiłam ją już kilkukrotnie i następnego dnia, nie ma po niej śladu. Pokazuje się, że jest w najnowszych recenzjach itp a następnego dnia, zupełnie nic, jakbym jej nigdy nie wstawiła.
![]() Recenzja była napisana do kosmetyku: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...es-seches.html Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Inne moje recenzje wstawione nawet tego samego dnia, są nadal. Jeśli użyłam jakiś nieprawidłowych słów albo coś zrobiłam nie tak i recenzja została usunięta, to chciałabym wiedzieć dlaczego. Po prostu znika bez śladu, bez powodu (przynajmniej w moim mniemaniu) ![]() Proszę o pomoc i z góry dziękuję Edytowane przez Agunieczka Czas edycji: 2015-02-15 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znikający post
Zanim wystawisz recenzje na KWC zachęcam do zapoznania się z Kodeksem Recenzentki dostępnym tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/kodeks.php
A w szczególności z czasem użytkowania kosmetyków. Twoje recenzje są usuwane ponieważ są nieregulaminowe - zbyt krótki czas używania.
![]() |
#927 |
Przyczajenie
|
Usunieta opinia
Bardzo prosze o odpowiedz dlaczego moja opinia o kremie pod oczy Sylveco zostala usunieta.
mam u Was konto aries74 Nie ukrywam ze jestem rozczarowana. Mam nadzieje ze mi to jakos wyjaśnicie. Jak rownież to dlaczego jesli zrobilam cos niezgodnego z Waszym regulaminem - nie poinformowaliscie mnie o tym... Niezmiernie mi przykro i czekam na wyjasnienie...Dodam, ze czekam juz parę tygodni - nikt mi nie odpisuje. Moze jednak jakis moderator odezwie sie do mnie... areis74 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Usunieta opinia
Cytat:
Recenzja kremu sylveco została usunięta ponieważ opisujesz działanie kremu pod oczy na całej twarzy. Tylko i wyłącznie. To jest krem pod oczy i czytając recenzje użytkowniczki chcą się dowiedzieć jak działa pod oczami. Jesli czytasz recenzje olejku do masażu ciała chcesz się dowiedziec jak działa na ciało a nie na przykład na włosy. Prawda? Oczywiście dozwolone jest abyś w recenzji napisała jak krem działa na twarz ale musi być też opisane jak działa tam, gdzie jest przeznaczony - czyli pod oczami.
![]() |
![]() |
#929 |
Przyczajenie
|
Notoryczne kasowanie recenzji
Od około miesiąca dodaję dość krytyczną ocenę jednego z żeli pod prysznic z Isany z serii limitowanej (bo nie ma co chwalić...), a ona jest regularnie usuwana w niebyt. Co się dzieje? Czyżby recenzja niewygodna?
To pytanie do redakcji, ale również zachęta innych użytkowniczek Wizażu do dyskusji. Edytowane przez anetca Czas edycji: 2015-05-02 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Przyczajenie
|
Dot.: Notoryczne kasowanie recenzji
Dodam jeszcze ,że w dniu dzisiejszym po raz 4-ty pisana recenzja żelu z Isany została skasowana/egzystowała kilka godzin/
Po prostu : ![]() Ale zaraz napiszę po raz 5-ty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.