Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 22:45   #901
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Starm sie ale wiesz jak to jest Pierwsze 3 miesiace sa najwazniejsze i stad moze te moje zaniepokojenie.
Agnieszka8801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 22:47   #902
Staramsie84
Raczkowanie

Ja wpadam w panike srednio 2 razy dziennie Kazdy najmniejszy bol interpretuje jako zly znak
Staramsie84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 23:03   #903
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Staramsie84 Pokaż wiadomość
Mnie tez od piatku pobolewa i tez sie tym troche denerwuje Ale to podobno normalne bo macica sie rozciaga. Poki nie ma krwawien wszystko jest ok
a ja przed chwila mialam serie kliku kloc, ale takich krotkich i bardzo przeszywajacych. zdarza mi sie to raz na pare dni. tylko one sa dziwne bo ida od podbrzusza (samego srodka), bardzo nisko w kierunku odbytu. moze to dlatego, ze ja mam ta macice w tylozgieciu

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 23:08   #904
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801
Smile Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Ehhh Dziewczyny ja juz sama nie wiem.Ale musismy byc dobrej mysliPozdrawiam i zycze mniej bolacych brzuszkow i spokojniej nocy
Stary 2008-02-13, 23:26   #905
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Nieśmiało zapisuję się na wąteczek

2 testy zrobione, czekam teraz na wizytę u ginka - 05 marca i oficjalne potwierdzenie.

Jeżeli chodzi o dane, to mam na imię Ola, lat 28 (jeszcze)
ostatnia @ 16.01 a wg niej termin porodu na 23.10.2008

Udanego wieczorku
Witaj! widzę, że nasz wspaniały wątek ,,Próbować do skutku" dostarczył nam jeszcze jedną mamusię!!!! Ogromnie gratuluję!!!
Dziewczyny, ja wczoraj zaczęłam 11 tydzień i kurczę tak się źle czuję że dziś nawet laptopa mi się nie chciało otwierać, ale się przemogłam. Niedobrze mi non stop... ja nie wiem czy to się w końcu pawiem nie skończy ... masakra... jest po prostu coraz gorzej. Wczoraj miałam nagły napad apetytu na ... Fantę, poszłam do nocnego i kupiłam litrową butelkę taką prosto z lodówy. Każdy napój o temperaturze pokojowej w ogóle nie wchodzi w rachubę- mleko tylko z lodówki, woda też no i fanta. Ja już nie wiem co mam jeść, jak jestem głodna to mnie mdli, jak zjem to mi sie che wymiotować ... boszzz ile to jeszcze potrwa?
Możecie mi napisać czy którejś z was już przeszły te atrakcje????
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:02   #906
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Łooooooo matko, ile mamuś się narobiło super, im więcej, tym weselej

Trzymajcie kciuki Dziewczyny - dziś pierwszy raz zobaczę swojego aniołka Juz nie mogę się doczekać...

Mam spisaną całą listę pytań, a i tak pewnie połowy zapomnę...

Co do atrakcji.. - naprawdę pomagają kwaśne landryny (przynajmniej mi) - zjadam jedną jeszcze zanim wstanę z łóżka i jakoś leci.. Tak, że mdłości narazie opanowane, ale bóle w brzuchu spać mi nie dają..

PS. Wszystkim Mamusiom i Tatusiom życzę zakochanego i pełnego pozytywnych wrażeń serduszkowego dnia
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:20   #907
Anoolqa
Raczkowanie

Wczoraj byłam na badaniu przezierności karku...To badanie które wykonuje sie miedzy 11-14 tyg ciązy. Mozna je zrobić u lekarza prowadzącego, ale zwykle nie maja oni takiego super sprzetu...tzn mierzą mniej więcej czy wszystko jest ok, ale zeby wiedziec na 99% mozna sobie zrobic badanie w specjalistycznej klinice. Ja robiłam to w Genomie w Rudzie Śląskiej - jako że mieszkam na śląsku. Moze kogos interesuje jak to badanie wyglada...tzn mozna je wykonac koło 11 tyg bo wtedy dzidzius zzwykle ma odpowiedni wzrost (od 4,5 cm juz mozna zrobic to badanie). U nie bylo idelanie, gdybym przyszla dzien wczesniej pewnie musialabym przepisac sie na inny termin. Lekarz sprawdza czy u dzidziusia widac kość nosową (jezeli widac - jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze dzidzia jest zdrowa - tzn mozna wykluczyc chorobe Downa), sprawdza przeziernosc karkową, sprawdza czy dzidzia ma rece i nozki czy ma zolążadek, pecherz moczowy, półkule mózgowe itp. Przed badaniem oczywiscie stres jest wielki, ale po badaniu mozna odetchnąc z ulgą przynajmniej do następnego badania, które wykonywane jest koło 22 tyg ciąży (tzw. połówkowe) badane jest wtedy serducho. U mnie na badaniu maluszek początkowo spał, ale jak Pan Doktor go trochee podociskał to tak zaczął fikac koziołki ze szok. Nieziemski widok, najchetniej patrzylabym na takiego fikającego 24 godz na dobe

Jeszcze tylko dodam, ze badanie które miałam wczoraj było przeprowadzane sprzetem przez brzuch - a nie dopochwowo. Jak macie jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem.
Anoolqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:31   #908
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ciesze sie, ze wszystko dobrze mi lekarz powiedzial, ze to 13tc bedzie jeszcze dopochowowo. mi tam wszystko jedno szczerze mowiac byly dziecko bylo widac. jejku jak ja wytrzymam te 2tyg do mojego usg. ile Twoje dziecko mialo cm? lekarz dopatrzyl sie plci czy nie?

Stary 2008-02-14, 11:35   #909
Anoolqa
Raczkowanie

Moj dzidzia miał wczoraj 4,5 cm. Jesli chodzi o płec to nawet nie pytałam, chciałam tylko wiedziec czy jest zdrowe...
Stary 2008-02-14, 11:45   #910
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Witam wszytkich Dzis snił mi sie moj dzidziusMama wywrozyłam mi ze swojej obraczki ze to bedzie chłopiec i zyje w tym przekonaniu heh oczywiscie jak bedzie dziewczynka to wcale sie nie pogniewam,wazne aby było zdrowe.Dzis snił mi sie własnie moj synek był taki sliczny a co do tego karmiłam go piersia wspaniałe uczucie...niesteyuy jak sie obudziałam czar prysnoł.Ale mam nadzieje ze te wspaniałe 7 miesiecy szybko mineDzis dzwoniłam dowiaddywac sie czy moge nagrac USG na płytke i okazało sie ze tak <jupi> juz nie moge doczekac sie wtorku az pojde pozdrawiam
Stary 2008-02-14, 11:49   #911
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

jak to jest z tym nagrywaniem usg? czy lekarz ma płyty, czy trzeba się samemu zaopatrzyć? dużo się dopłaca za taki filmik?
Stary 2008-02-14, 11:51   #912
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Anoolqa Pokaż wiadomość
Moj dzidzia miał wczoraj 4,5 cm. Jesli chodzi o płec to nawet nie pytałam, chciałam tylko wiedziec czy jest zdrowe...
hmm czyli ktory to byl u Ciebie tydz? ja sie zapisalam na 13tc i bylam pewna, ze dziecko ma wtedy z 6cm. kolezanka byla jakos pod koniec czy na przelomie 13/14 i jej dziecko mialo az 10cm! lekarz od razu zobaczyl, ze to chlopak, ale przy takim wzroscie pewnie nie trudno sie dopatrzec
wrzucisz zdjecie? ja chce 29lutego

Stary 2008-02-14, 11:51   #913
Anoolqa
Raczkowanie

Tam gdzie ja robiłam badanie trzeba było sobie przynisc płytke i wtedy dodatkowo płacił sie 20zł (ale ja nie nagrywałam)
Stary 2008-02-14, 11:53   #914
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
jak to jest z tym nagrywaniem usg? czy lekarz ma płyty, czy trzeba się samemu zaopatrzyć? dużo się dopłaca za taki filmik?

Niom własnie chcialam tego tez sie dowiedziec u mnie akurat ja musze wziosc płytke ale nie wiem czy mam za to cos płacic.Jak dzwoniłam to ona sama nie wiedziala;/We wtorek napisze chyba ze ktos szybciej idzie na USG.
Stary 2008-02-14, 11:54   #915
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

mój lekarz nie nagrywa płyt...własnie dzwoniłam..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 11:54   #916
Anoolqa
Raczkowanie

u mnie był to 11 tydz i 1 dzien. Miałam obawy ze bedzie za mały, ale lekarz powiedział ze mamy w razie czego jeszcze duzo czasu bo to badanie mozna wykonac do 14 tyg. Jesli chodzi o zdjecie to musze je zeskanowac, ale powiem szczerze ze duzo ładniej na monitorze to widac niz na zzdjeciu.
Stary 2008-02-14, 11:56   #917
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
u mnie lakarz ma plyty i od razu nagrywa. nie trzeba prosic bo to jest wliczone w usluge. za usg place 130zl (ale to Warszawa i dobry lekarz). film to wlasnie nagranie wszystkiego co jest na monitorku z glosem lekarza wiec bedzie wiadomo ogladajac co jest co

jak bylam w mojej poprzedniej przychodni to dr tez miala stos plyt przygotowanych takze zalezy od miejsca.

Stary 2008-02-14, 12:10   #918
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Nie moge sie juz doczekac tego USG....az zobacze chce wiedziec czy maluszek jest zdrowy itp...Sledze tez na pampersie rozwuj dziecka co w jakim tygodniu sie kształutuje.Boze jakie to jest sliczneaz mi łezka poleciala jak ostatnio ogladlam
Stary 2008-02-14, 12:15   #919
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

izzi zrobilas juz te badania ktore zalecil Ci lekarz? nie wiesz ile czeka sie na toksoplazmoze (bo podobno najdluzej). ja jestem zapisana na 25.02 a wizyte mam 5.03 - mam nadzieje, ze beda wyniki do tego czasu. do tego jak dzwonilam to baby byly takie nieprzyjemne jakby to jakis urzad byl. az strach powierzyc im swoje rece

Stary 2008-02-14, 12:31   #920
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

http://cmok.pl/link/972780

Buziaczek dla zaprzyjaznionych mamusiek - zyczy Anisia

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 12:50   #921
misia-26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
izzi zrobilas juz te badania ktore zalecil Ci lekarz? nie wiesz ile czeka sie na toksoplazmoze (bo podobno najdluzej). ja jestem zapisana na 25.02 a wizyte mam 5.03 - mam nadzieje, ze beda wyniki do tego czasu. do tego jak dzwonilam to baby byly takie nieprzyjemne jakby to jakis urzad byl. az strach powierzyc im swoje rece
witajcie mamusie

ja robiłam toxoplazmoze przed ciążą, a że mam kota będę musiała powtórzyć około 18 tygodnia, ale do rzeczy jak rano poszłam na pobranie to po południu, tak jakoś po 15 tego samego dnia miałam wyniki.
Myślę, że wyniki powinnaś mieć najpóźniej następnego dnia, no chyba że zrobisz w piątek to możesz czekać do poniedziałku.
Ale jak będziesz oddawać krew to się zapytaj pani lub pana powinni Ci powiedzieć ile będziesz musiała poczekać
Stary 2008-02-14, 15:13   #922
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:

Toxo i różyczkę robiłam już ze 2 lata temu. Wyszło że mam przeciwciała i już nie zachoruję. Jeśli chodzi o badania ostatnio mi przepisane tj. morfologię, mocz, WR itd. to miałam po 2 dniach wyniki ale to było w zeszłym miesiącu. Na własny koszt zrobiłam jeszcze TSH (hormon tarczycy) żeby mieć pewność że wszystko ok.
Dziś idę do gina i pewnie dostanę znów skierowanie na morfologię itd. bo z tego co wiem są to obowiązkowe badania dla kobiet w ciąży które należy wykonywać co miesiąc.
Nie wiem czy Wam też tak głowa dziś pęka czy to tylko ja mam takie ,,szczęście"?
Pozdrawiam serdecznie
Stary 2008-02-14, 15:15   #923
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja czuje sie cudnie i wlasnie sie szykuje na swietowanie Walnetynek;D

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 15:19   #924
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
ja czuje sie cudnie i wlasnie sie szykuje na swietowanie Walnetynek;D
Kochana to życzę udanego walentynkowego popołudnia i wieczoru

Hehe ciekawe czy Ola nam napisze jak jej TŻ zareagował na wieść o jej stanie bo z tego co pamiętam miała mu właśnie dziś powiedzieć Padnie chłop z wrażenia jak nic

No dobra lecę do tego okropnego gina...
Stary 2008-02-14, 17:54   #925
JagnaK
Zadomowienie

Wrocilam wlasnie z usg, sprobuje dodac zdjecie nie wiem czy mi wyjdzie
Dzidzi bije serduszko i ma juz widoczne raczki i nozki, ale... Okazalo sie ze wcale nie jestem w 12 tyg to jest gdzies koniec 9 pocz 10, Co by sie zgadzalo bo ten 12 tydz to od ostatniej miesiaczki wiec juz sama nie wiem. za tydzien mam spotkanie z polozna wiec mi to wytlumaczy, bo kruszynka jest za mala na 12 tydzien.
Za 3 tyg mamy drugie usg wtedy bedzie mozna wiecej zobaczyc. Dobrze ze chociaz wiem ze wszystko ok z nim jest
Dzidzia sie ruszala juz machala raczkami.
Jestem szczesliwa, najlepsze walentynki w moim zyciu
Nie wiem jak wstawiac zalacznik do zdjecia pomocy
Prubuje zaladowac zdjecie ale wyskakuje ze sie nie powiodlo...
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 18:12   #926
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Witam wszystkie mamusie!! Dzisiaj taki wspaniały dzień a ja jestem w dołku Mój walentynek wyjechał na jakieś głupie szkolenie dziś o 6 rano, a że spałam to się nawet nie pożegnałam (no chyba, że nie pamietam) teraz chyba do soboty wieczora nie wyjdę z łóżka i będę wyła do poduszki już nawet nie pamiętam kiedy spałam sama. Nienawidzę Walentynek w tym roku No ale mimo wszystko mam nadzieję, że tylko ja będę dziś nieszczęśliwą mamusią i życzę Wam wszystkich wspaniałego, romantycznego wieczoru ze swoimi drugimi połówkami
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 20:11   #927
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

tak tak, już małżowi powiedziałam, włożyłam teścik do pudełeczka i z synkiem daliśmy mu taki o to prezent. Ucieszył się, ale jak sam powiedział - czuł to, bo jego kumpel "z dołu"dawał mu już znaki hehehehe

Udanego, pełnego miłości wieczorku - u mnie wieczorek lekkich...mdłości

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 22:17   #928
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Wrocilam wlasnie z usg, sprobuje dodac zdjecie nie wiem czy mi wyjdzie
Dzidzi bije serduszko i ma juz widoczne raczki i nozki, ale... Okazalo sie ze wcale nie jestem w 12 tyg to jest gdzies koniec 9 pocz 10, Co by sie zgadzalo bo ten 12 tydz to od ostatniej miesiaczki wiec juz sama nie wiem. za tydzien mam spotkanie z polozna wiec mi to wytlumaczy, bo kruszynka jest za mala na 12 tydzien.
Za 3 tyg mamy drugie usg wtedy bedzie mozna wiecej zobaczyc. Dobrze ze chociaz wiem ze wszystko ok z nim jest
Dzidzia sie ruszala juz machala raczkami.
Jestem szczesliwa, najlepsze walentynki w moim zyciu
Nie wiem jak wstawiac zalacznik do zdjecia pomocy
Prubuje zaladowac zdjecie ale wyskakuje ze sie nie powiodlo...

haj! Kochana, gratuluję!!! To wspaniale że maluszek już tak bryka! Hę.. ciekawe czy mój też taki już jest brykający? Dowiem się za tydzień

Jeśli chodzi o załączenie zdjęcia to może kłopot jest dlatego że zdjęcie nie może mieć więcej niż 122 kB, no i musi być w odpowiednim formacie: jpg, gif lub pdf (zresztą przy załączaniu są wymienione wszystkie formaty plików które nadają się do załączenia a może po prostu był jakiś kłopot chwilowy z przeciążeniem serwera? daj znaka czy się udało!

Olu! No to fajnackie Walentynki mężusiowi zafundowałaś

Anuhaaa - nie martw się jeszcze niejedne Walentynki przed Wami! Najważniejsze że nie zostałaś sama... bo przecież masz lokatora w brzuszku
Stary 2008-02-15, 09:24   #929
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witaj IZZi Ja niestety nie mogę tego powiedzieć,bo jestem w 7 tygodniu i wogóle nic mi nie dolega czasami się zastanawiam czy ja wogóle jeszcze jestem w ciąży,tzn. mam czasami bóle w dole podbrzusza ale to wszystko.Nie mam mdłości ani zawrotów głowy,cieszę się ale czytając wasze posty trochę mnie to martwi.Moim problemem było to,że się rozchorowałam i musiałam brać antybiotyk mam nadzieję,że to nie wpłynęło na mojego dzidziusia ( ale trochę się martwię,wizytę mam dopiero 28 lutego i czekam z niecierpliwością.Także nie martw się napewno to minie i będziesz szcęśliwą mamusią ) Pozdrawiam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 09:43   #930
żabulka21
Rozeznanie

jagna k napisałam Ci prywatną wiadomość
moge Ci pomóc z tym zdjęciem jeśli chcesz
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości