Plotkowy dla dietetyczek :) IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 07:57   #901
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Ciasteczko - nie każdy. Niektorzy ludzie boją się, ze taką lodowata wodą to mogą sobie zaszkodzić.

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 08:04   #902
agness51
Zakorzenienie

Wzięłam już pod zimną wodę i lód przyłożyłam.
Nie chcę mieć blizny,a muszę iść do szkoły

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 08:54   #903
Superchic(k)
Zakorzenienie

Agness współczuję, lepiej przejdź się do lekarza .

U mnie ledwo ferie się skończyły, a ja już odpuszczam sobie szkołę ^^. Nie no, byłam rano na badaniu krwi, a że lekcji żadnych ważnych dziś nie ma, to mama pozwoliła mi zostać już w domu. Hmmm a poza tym przyjechał mój tata . Zostaje tylko tydzień, ale zawsze coś. I już nakupował drożdżówek, świeżych bułeczek... a ja tego i tak nie mogę zjeść.

Ok chwilę powizażuję, potem pogram i zabieram się do nauki . Pozdrawiam .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:16   #904
ciasteczko 19
Raczkowanie

ja chce jutro isc krew sobie zbadac, ale na ten widok strzykawki i samej krwi to ja zemdleje
ciasteczko 19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 09:52   #905
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość

z tym pisaniem to też różnie, np. u mnie... czasami aż mi głupio ale ciężko mi zrezygnować z tego wątku
nawet nie próbuj zrezygnować, bo będzie bacik jak nie masz czasu i wpadasz czasami to też jest miło

Cytat:

Ech... jutro ciężki dzień i tak do końca tygodnia. Dawno nie byłam tak zawalona materiałem w szkole i innymi testami / kart. Jeszcze trzy tygodnie...
powodzenia na testach i sprawdzianach

Cytat:
Napisane przez ciasteczko 19 Pokaż wiadomość
dziewczyny ide jutro do lekarza. bardzo sie boje
a moje objawy nie wiem jeszcze jakiej choroby, to takie, że jak zjem obfity posiłek to tak mnie w żoładku boli jakby mi ktos tam nożem kuł. jakby mał mi pęknąć. druga sprawa- bardzo czesto oddaje mocz- ledwo cos sie napije juz do wc, a i odrazu w podbrzuszu mi sie taki pagórek robi tzn tak mi sie brzuch wzdyma, jakbym nie oddawala moczu z 3 dni
mało tego uporczywe wiatry, zaparcia.
strach co mi jest
nie martw sie na zapas, może masz po prostu nadwrażliwe jelita..to częsta dolegliwość

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość

wybaczcie mi bo chyba mam jakiś spadek emocjonalny i psychiczny i wszytsko ostatnio jest na nie i ble
obyś szybko z dołka się wygrzebała

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane

ale pogoda... deszcz, wiatr i wogole nie chce sie ruszac z domu. Ale za 3 dni znowu weekend ciesze sie ,ze juz mi smiga wizaz bo naprawde mnie to wkurzalo ze wy tu piszecie wszystkie a ja nawet poczytac nie moge
też bym sie wkurzała

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,właśnie się poparzyłam prostownicą,a jestem sama w domu,i nie wiem co mam robić cholernie piecze ... i taka woda jakby leci,całe miejsce mam czerwone na ręce ...
może skocz do apteki po drodze i kup jakąś maść na oparzenia a jeśli będzie dalej piekło to idź do lekarza

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy ;**
Kurde ja tu sobie do szkoły nie poszłam a tu nie wiem czy moj lekarz przyjmuje Ehhhmusze kombinowac z usprawiedliwieniem ;D
ale za to masz dzień wolny

Cytat:
ja chce jutro isc krew sobie zbadac, ale na ten widok strzykawki i samej krwi to ja zemdleje
jak musisz zrobić coś dla zdrowia to to robisz po prostu, nie możesz panikować na zapas... ja też zawsze mdleję jak mnie kłują i jakoś nie rezygnuję z badań krwi, jak zemdleję to trudno
a prawda jest taka że jak nie masz wyjścia to wszystko przejdziesz, ja sobie nawet kiedyś musiałam sama robić zastrzyki w brzuch i też przeżyłam chociaż normalnie nienawidzę igieł

wstałam o 9 pouczyłam sie i idę sie zbierac na uczelnię... słońce sie przedziera przez chmury, mam nadzieję ze będzie ładna pogoda

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:20   #906
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Wzięłam już pod zimną wodę i lód przyłożyłam.
Nie chcę mieć blizny,a muszę iść do szkoły
oj biedna... i jak to wyglada? kup panthenol moze?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
wstałam o 9 pouczyłam sie i idę sie zbierac na uczelnię... słońce sie przedziera przez chmury, mam nadzieję ze będzie ładna pogoda

miłego dnia
o 9 wstalas powiadasz? ja o 7 dzis. Zwykle wstawalam o 6.40 i siedzialam potem na laptopie zanim wyszlam do pracy ale stwierdzilam,ze lepiej pospac a w pracy posiedziec na necie jak mam chwile albo na lunchu.

u mnie pogoda do bani. wieje, leje,szaroburo.

a wogole to dzis tu w radiu mowili,ze co 3 dziewczyna w wieku do 20 robi sobie w tym kraju botox! najmlodsze maja po 13 lat
Ja mam 28 i jeszcze nie widze absolutnie takiej potrzeby bo poki co nie mam zadnych zmarszczek ale kiedys bym chciala...

co myslicie o tym?
Stary 2008-02-26, 11:37   #907
ciasteczko 19
Raczkowanie

Cytat:

a wogole to dzis tu w radiu mowili,ze co 3 dziewczyna w wieku do 20 robi sobie w tym kraju botox! najmlodsze maja po 13 lat
Ja mam 28 i jeszcze nie widze absolutnie takiej potrzeby bo poki co nie mam zadnych zmarszczek ale kiedys bym chciala...

co myslicie o tym?
dla mnie to paranoja
w ogole ten świat tak sie zmienia. jeszcze troche to bez sensu bedzie dązenie do jakichkolwiek celów, cały czas bedziemy młode., skoro mozna włosy sobie przedłuzyc, paznokcie przedłuzyc, poprawic urode operacajami plastycznymi i w efekcie wszyscy jestesmy takcy sami.
ale mam nadzieje że chociaz czesc tego świata zachowa własny styl i naturalnosc a nie wzorowanie sie na hollywoodzikich gwiazdach :O
ciasteczko 19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 11:39   #908
phenomena
Zakorzenienie

zegnam sie z wami oficjalnie
musze zrobic odwyk od wizazu, bo mam metlik w glowie. musze sobie wszystko uporzadkowac. mysle, ze to szybko nie nastapi. do kiedys
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 12:07   #909
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ej co Wy tak wszytskie odchodzcie? Pustkami tu będzie zawiewało

No i klops, że tak powiem. Doktor mój dzisiaj nie przyjmuję i pozamiatne ehh ^^ Ale grunt, że siedze w domku, an spokojnie nauczyłam się już historii, poczytałam trochę ksążkę i teraz słówka z angielskiego Później jeszcze tylko włoski, polski i WOS i jestem free Urwanie głowy. Dosłownie ;D

A co do botoxu - już sama nazwa mnie odstrasza a co dobpiero jakby mieli mi takie cś wstrzykiwac o.0

Stary 2008-02-26, 12:23   #910
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A jednak nie uciekłam

Dzisiaj straszny dzień, nie dość, że mam ciągle kontrolę z urzędu skarbowego to jeszcze dzisiaj pojawiła się inspekcja handlowa!!
A mam mały sklepik na necie eh
Obawiam się,że ktoś mnie podkablował
Wszystko jest ok,ale strasznie się stresuję takimi sytuacjami
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 12:41   #911
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
ale pogoda... deszcz, wiatr i wogole nie chce sie ruszac z domu. Ale za 3 dni znowu weekend ciesze sie ,ze juz mi smiga wizaz bo naprawde mnie to wkurzalo ze wy tu piszecie wszystkie a ja nawet poczytac nie moge
A u mnie wiooosna

Cytat:
kapuste uwielbiam ale juz jej tyle nie jem bo tak jak piszesz nieprzyjemne wiatry. fasoli to wcale. zauwazylam jak zjem co "innego" niz zwykle czyli nie kanapke z ciemnego chleba i serka wiejskiego, nie jabłka i nie jogurty, .
jak zjem cos powyzej 500 kcal na raz juz mam żoładek tak wielki zy wystaje bardziej niz moj tłusty brzuch
a pic to duzo pije. ale wystarczy ,że napije sie szklanke soku i juz pecherz taki pełny
No to jedz mniej, a częsciej A co do pęcherza, to nie martw sie ja tez zęsto siusiam moze masz cos z nerkami ?

Cytat:

co myslicie o tym?
Moim zdaniem masakra, az strach pomyslec jak takie dziewczyny, ktore zaczelyy sie 'upiekszac' tak wczesnie beda wygladac na starosc...:roll eyes:

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
musze zrobic odwyk od wizazu, bo mam metlik w glowie. musze sobie wszystko uporzadkowac. mysle, ze to szybko nie nastapi. do kiedys

Nefre oszzz Ty wagarowiczko !

A ja juz w domku
Ahhh jak wiosennie na dworze

Miłego dnia Słonka
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 13:39   #912
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak faktycznie będzie dla Ciebie lepiej... odpoczniesz, przemyślisz sobie wszystko... Ale pamiętaj, że zawsze jesteś tu mile widziana

Cytat:
Gdyby nie to, że jestem moderatorem i czasami czuję, że naprawdę trzeba tu trochę zrobić i pomóc niektórym... to by mnie tu nie było. A przynajmniej nie byłabym zbyt aktywna, źle się dzieje, a ja naprawdę nie mam ochoty czytać w co drugim wątku o ED. Nawet jak powstało podforum Krzywe Zwierciadło to ten problem przewija się w Dietetyce, to takie irytujące i męczące...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:59   #913
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby nie to, że jestem moderatorem i czasami czuję, że naprawdę trzeba tu trochę zrobić i pomóc niektórym... to by mnie tu nie było. A przynajmniej nie byłabym zbyt aktywna, źle się dzieje, a ja naprawdę nie mam ochoty czytać w co drugim wątku o ED. Nawet jak powstało podforum Krzywe Zwierciadło to ten problem przewija się w Dietetyce, to takie irytujące i męczące...
Ather, w sumie sama wiesz jak jest ze mną, prawda ? Nie da się ukryć. Jednak staram się tego wszech ogarniającego tematu nie poruszać na innych niż przeznaczone do tego wątkach. Fakt, że czasem mi nie wychodzi, a kiedyś wprost często mi nie wychodziło, ale pracuje na tym. Fajnie by było jakby i inni tak robili, zaczęłi walke ze sobą i o siebie zamiast ciągłego powracania do tego wszystkiego i kręcenie się w kółko wokół choroby, zamiast iść przed siebie. Mnie ten ciągle wałkowany na każdym wątku temat też męczy choć w sumie nie powinnam tak mówić, bo wkońcu po części dotyczy on również mojej osoby...

Jestem w szoku !
Za moim oknem wiosna
Aż pachnie

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-26, 15:48   #914
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

o 9 wstalas powiadasz? ja o 7 dzis. Zwykle wstawalam o 6.40 i siedzialam potem na laptopie zanim wyszlam do pracy ale stwierdzilam,ze lepiej pospac a w pracy posiedziec na necie jak mam chwile albo na lunchu.

współczuję wczesnego wstawania ... swoją drogą zastanawiam sie jak to będzie jak znajdę pracę i już nie będę sobie spała 8 godzin toż to chyba niemożliwe w moim przypadku

Cytat:

co myslicie o tym?
o matko co się dzieje z tymi dziećmi... a może z ich rodzicami

ja nie mam zmarszczek jeszcze, ale jakbym maiła kiedyś dużo jak również dużo kasy to może bym sie skusiła
Cytat:
mam nadzieję zę poukładasz sobie i wrócisz w sumie już wyglądało na to ze nieźle Ci idzie....

Cytat:
dokładnie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A jednak nie uciekłam

Dzisiaj straszny dzień, nie dość, że mam ciągle kontrolę z urzędu skarbowego to jeszcze dzisiaj pojawiła się inspekcja handlowa!!
fajnie że nie uciekłaś

oby wszystko było okej

Cytat:

owszem jest to irytujące i dobijające, bo kiedyś nie było tu tylu problemów tego typu... zwłaszcza jak moderator nie możesz ich uniknąć.... bo ja to sobie po prostu nie wchodzenie niektóre wątki, nawet na jadłospisy rzadko bo nie mam cierpliwości
mam nadzieję ze wytrwasz i będziesz ciągle z nami

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ather, w sumie sama wiesz jak jest ze mną, prawda ? Nie da się ukryć. Jednak staram się tego wszech ogarniającego tematu nie poruszać na innych niż przeznaczone do tego wątkach. Fakt, że czasem mi nie wychodzi, a kiedyś wprost często mi nie wychodziło, ale pracuje na tym. Fajnie by było jakby i inni tak robili, zaczęłi walke ze sobą i o siebie zamiast ciągłego powracania do tego wszystkiego i kręcenie się w kółko wokół choroby, zamiast iść przed siebie. Mnie ten ciągle wałkowany na każdym wątku temat też męczy choć w sumie nie powinnam tak mówić, bo wkońcu po części dotyczy on również mojej osoby...
dobrze że to piszesz, właśnie Ty, która sama masz problemy oby więcej osób miało takie podejście, wtedy sytuacja miałaby szansę się uspokoić

na uczelni spokój i harmonia, w prawdzie zapomniałam słowników ale jakoś skombinowałam zalkę zdobyłam więc do przodu, jeszcze tylko jedna rzecz mi została (jak zwykle skończę sesję wiosną )

Posprzątałam mieszkanie, zjadłam obiad i zaraz idę na fitness
cudna pogoda dziś wietrzę całe mieszkanko i pięknie mi pachnie, chociaż to sam środek zakurzonego miasta nie ma to jak wiosna

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-02-26, 16:01   #915
Diablicaa
Przyczajenie

Witam kochane !!!!! Faktycznie wszystkie powoli odchodzicie . Wiem są problemy które nas przerastają i czasami trudno z nimi sobie poradzić, poprostu nas temat meczy. Mam nadzieje ze sobie jakoś poradzicie i wszystko powoli sie ułoży.
Dzisiaj znowu była piękna pogoda. Miałam wolne to z moją przyjaciółką pojechałyśmy na małe zakupy.
Super naprawdę zakupy poprawiają humor.
Pozdrawiam kochane
Diablicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:42   #916
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:

współczuję wczesnego wstawania ... swoją drogą zastanawiam sie jak to będzie jak znajdę pracę i już nie będę sobie spała 8 godzin toż to chyba niemożliwe w moim przypadku

tez tak myslalam jk bylam na studiach kiedys w sobote i niedziele to wstawalam zazwyczaj ok 11-12 , akurat na obiad uwielbiam spac. Ale teraz jak od paru lat pracuje to jakos sie organizm chyba przyzwyczail do wczesniejszego wstawania.. Dasz rade,zobaczysz

o matko co się dzieje z tymi dziećmi... a może z ich rodzicami

ja nie mam zmarszczek jeszcze, ale jakbym maiła kiedyś dużo jak również dużo kasy to może bym sie skusiła

wiesz co, ja jeszcze jakis czas temu o tym nie myslalam ale teraz mysle,ze jak bede miala zmarszczki to sobie zrobie. Ogladalam tu taki program apropos starzenia i zmarszczek i lekarze mowili,ze gdyby nie bylo slonca to w wieku 40 lat nikt nie mialby zmarszczek! wszystko przez UVA i UVB..
Porownywali jeszcze mnostwo kremow przeciwzmarszczkowych od tych najtanszych do takich za pare tysiecy zl i okazuje sie,ze obojetnie jaki krem to zmarszczek nie usunie. Ze jedyne co kobiecie naprawde potrzea to krem z filtrem 50 i wiecej i dobry krem nawilzajacy...a te wszystkie na zmarsczki to ponoc wywalanie kasy w bloto.

a co do botoksu to kosztuje pod oczy ok 300 zl wiec nie musisz byc ardzo bogata. Efekt masz na rok cojanmniej. Dobre kremy kosztuja tyle samo i na dodatek trzeba pamietac zeby je wklepywac i wogole. To ja juz sie chya bym skusila na botox.

na uczelni spokój i harmonia, w prawdzie zapomniałam słowników ale jakoś skombinowałam zalkę zdobyłam więc do przodu, jeszcze tylko jedna rzecz mi została (jak zwykle skończę sesję wiosną )

cudna pogoda dziś wietrzę całe mieszkanko i pięknie mi pachnie, chociaż to sam środek zakurzonego miasta nie ma to jak wiosna
zazdroszcza pogody! uwielbia jak zaczyna pachniec wiosna a u mnie armaggedon za oknem...

Cytat:
Napisane przez Diablicaa Pokaż wiadomość
Witam kochane !!!!! Faktycznie wszystkie powoli odchodzicie . Wiem są problemy które nas przerastają i czasami trudno z nimi sobie poradzić, poprostu nas temat meczy. Mam nadzieje ze sobie jakoś poradzicie i wszystko powoli sie ułoży.
Dzisiaj znowu była piękna pogoda. Miałam wolne to z moją przyjaciółką pojechałyśmy na małe zakupy.
Pozdrawiam kochane
nie ma to jak zakupy

ja wlasnie wrocilam i zjadlam obiad, czekam na TZ. Dostalam okres isie nie za bardzo czuje. Za oknem ciemno,wieje i leje.. ehhh. szkocja.

mileog popoludnia kochane
Stary 2008-02-26, 17:43   #917
madame_apple
Zadomowienie

hello
Cytat:
A ja przejedzona, od jtura staram się [zeby nie było, że sobie obiecuje] mniej jesc. Przez głowe nawet mi głodowka przeleciala, ale to przeciez takie głupie, ze ohhh
głupek zakochani kcal nie liczą, ot co
Cytat:
We Francji to mają fajnie. Chodzą 5 tyg. do szkoły i dwa tyg. przerwy. I tak ciągle. + oczywiście full wakacje.
Jedyny minus to to, że siedzą w szkole od 8 do 17 (z 2h przerwami łącznie), ale przy ich poziomie, to mogłabym siedzieć i do nocy (pół żartem pół serio - ale w porównaniu do polskich szkół to poziom niski niestety...)
kochaaaana, we Francji wcale nie mają fajnie byłam tam na wymianie podczas LO i zapewniam - beznadzieja totalna. Pełno okienek, podczas których nie ma co ze sobą zrobić, a jak już wracasz do domu późnym popołudniem to masz serdecznie wszystkiego dosyć i nawet ze znajomymi nie chcesz się spotykać.
I z tego co mi mówili to wcale nie mają więcej wolnego. Fakt, w środy nie chodzą do szkoły, ale za to w soboty mają lekcje. No,ale może coś się niedawno zmieniło, nie wiem
A co do poziomu to się zgadzam - dno i dwa metry mułu! Uczą się takich banałów jak stolice europejskie i to w klasie maturalnej! Żenada :P

No i zazdroszczę im warunków, sprzętu - fizyka czy chemia w takiej francuskiej szkole to czysta frajda - fartuchy, doświadczenia i te sprawy Sama praktyka, a nie takie nudy jak w większości polskich szkół :P
Cytat:
dziewczyny ide jutro do lekarza. bardzo sie boje
a moje objawy nie wiem jeszcze jakiej choroby, to takie, że jak zjem obfity posiłek to tak mnie w żoładku boli jakby mi ktos tam nożem kuł. jakby mał mi pęknąć. druga sprawa- bardzo czesto oddaje mocz- ledwo cos sie napije juz do wc, a i odrazu w podbrzuszu mi sie taki pagórek robi tzn tak mi sie brzuch wzdyma, jakbym nie oddawala moczu z 3 dni
mało tego uporczywe wiatry, zaparcia.
strach co mi jest
mam nadzieję, że to nic poważnego
Cytat:
wybaczcie mi bo chyba mam jakiś spadek emocjonalny i psychiczny i wszytsko ostatnio jest na nie i ble
skąd ja to znam...
Przytulam..

Cytat:
Dziewczyny,właśnie się poparzyłam prostownicą,a jestem sama w domu,i nie wiem co mam robić cholernie piecze ... i taka woda jakby leci,całe miejsce mam czerwone na ręce ...
ojj biedaku Mam nadzieję, że nie będzie blizny i że łapa już nie boli
Cytat:

co myslicie o tym?
toż to obłed jakiś! Spoko, rozumiem 40 czy 50 letnią kobietę, która źle się czuje ze swoim ciałem i funduje sobie botoks. Operacji plastycznych nie popieram chyba, że maja zlikwidowac np. blizny itp. Ale botox to w sumie taki bardziej zabieg. Wszystko w porządku, ale przecież nie u takich młodych dziewczyn! Masakra, świat wariuje...:/
Cytat:
trzymaj się kochana i układaj wszystko w główce ładnie
Cytat:
A jednak nie uciekłam

Cytat:
nie dziwię się, też bym się stresowała. Samo słowo "inspekcja" sprawia, że się denerwuję Ale wszystko ok się skończyło?
Cytat:

A u mnie wiooosna
farciara
Cytat:
pewnie, że męczące... Zastanawiam się nad czynnikiem wyzwalającym te posty, ale nie znalazłam odpowiedzi. Bo czasami jest tu spokojnie i zupełnie ok. w wakacje w ogóle było super. A czasami są dosłowne zalewy postów o ed czy głodówkowych jadłospisów. To takimi falami przychodzi i teraz właśnie mamy falę - niczym tsunami :P
Mam nadzieję, że niedługo sytuacja ulegnie zmianie i Moderatorki Drogie nie będą musiały się tak irytować. Sama podziwiam bo ja bym już dawno wyszła z siebie i stanęła obok

Cytat:
najwyżej będziesz wcześniej chodzić spać a gdzie byś chciała pracować?
Cytat:

Gratuluję zalki, zazdroszczę pogody wiosennej i miłego fitnessowania
Cytat:
Napisane przez Diablicaa Pokaż wiadomość
i to jak a co kupiłaś?

Ech wypompowana żem jest totalnie. Zastanawiam się czy jutro w ogóle jechać na uczelnię. Mamy wyjątkowo zamiast 4 tylko jedne ćwiczenia... więc dla 1,5h zajęć mam 2h dojazdów - to w ogóle warto? A od jednego opuszczenia w końcu nic się nie stanie zwłaszcza, że później będę chodzić bo tego dnia mam normalnie seminarkę i ćwiczenia, na których zawsze muszę być więc... kuszą wagary strasznie

Tym bardziej, że znów mi smutno jakoś och ach ech ... Przydało by mi się zakochać w sumie - to takie radosne uczucie w końcu - tylko obiektu ni widu ni słychu więc muszę sobie jakoś radzić póki co

Dobra, nie zamulam i zyczę miłego dnia

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:55   #918
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Jabłuszko - a ja w szkole chemie miałam tak, ze normalnie w laboratorium i w ogole fartuchy itepe ^^. Pełen odjazd

Stary 2008-02-26, 18:00   #919
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

witajcie z wieczorka

Ewusia, Jabłuszko - dziękuję jestem mega jakaś smutna. nie potrafię się pogodzić z kiloma sytuacjami. czuję się tak jak "niejasno w zwierciadle" jakoś to mi tutaj pasuje. eh...

i przytyłam zamiast schudnać tylko nie wiem czy to efekt antybiotyku + Cyclo3Forte czy po prostu znowu mi sie poluzowało

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 20:02   #920
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Cytat:
nie dziwię się, też bym się stresowała. Samo słowo "inspekcja" sprawia, że się denerwuję Ale wszystko ok się skończyło?

no nie bardzo, kontrolę mam do 11 marca
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 20:22   #921
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, ja jeszcze jakis czas temu o tym nie myslalam ale teraz mysle,ze jak bede miala zmarszczki to sobie zrobie. Ogladalam tu taki program apropos starzenia i zmarszczek i lekarze mowili,ze gdyby nie bylo slonca to w wieku 40 lat nikt nie mialby zmarszczek! wszystko przez UVA i UVB..
Porownywali jeszcze mnostwo kremow przeciwzmarszczkowych od tych najtanszych do takich za pare tysiecy zl i okazuje sie,ze obojetnie jaki krem to zmarszczek nie usunie. Ze jedyne co kobiecie naprawde potrzea to krem z filtrem 50 i wiecej i dobry krem nawilzajacy...a te wszystkie na zmarsczki to ponoc wywalanie kasy w bloto.

a co do botoksu to kosztuje pod oczy ok 300 zl wiec nie musisz byc ardzo bogata. Efekt masz na rok cojanmniej. Dobre kremy kosztuja tyle samo i na dodatek trzeba pamietac zeby je wklepywac i wogole. To ja juz sie chya bym skusila na botox.
widzę ze całkiem poinformowana jesteś pod tym względem wygląda przekonująco

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

najwyżej będziesz wcześniej chodzić spać a gdzie byś chciała pracować?

ale ja nie umiem chodzić spać wcześnie jestem typową sową

a pracować to bym chciała gdziekolwiek, teraz to najlepiej dorywczo na jakiś inwentaryzacjach, ulotkach, żeby trochę kasy wpadło

Cytat:

Ech wypompowana żem jest totalnie. Zastanawiam się czy jutro w ogóle jechać na uczelnię. Mamy wyjątkowo zamiast 4 tylko jedne ćwiczenia... więc dla 1,5h zajęć mam 2h dojazdów - to w ogóle warto? A od jednego opuszczenia w końcu nic się nie stanie zwłaszcza, że później będę chodzić bo tego dnia mam normalnie seminarkę i ćwiczenia, na których zawsze muszę być więc... kuszą wagary strasznie

Tym bardziej, że znów mi smutno jakoś och ach ech ... Przydało by mi się zakochać w sumie - to takie radosne uczucie w końcu - tylko obiektu ni widu ni słychu więc muszę sobie jakoś radzić póki co

moim zdaniem wagary są jak najbardziej wskazane ja bym pewnie nie poszła na Twoim miejscu a mam 15 minut na uczelnię a nie godzinę

nie smuć się... taka śliczna dziewczyna na pewno sobie znajdzie mężczyznę
oj tak, to pierwsze zakochanie jest takie fajne...szkoda ze później zdarza się żę nie bywa tak różowo

Cytat:

i przytyłam zamiast schudnać tylko nie wiem czy to efekt antybiotyku + Cyclo3Forte czy po prostu znowu mi sie poluzowało
to pewnie mogą być jakieś skutki uboczne nie martw się, wiosna idzie, dobra pora na chudnięcie

Cytat:
współczuję i trzymam kciuki żeby było okej

już odpoczęłam po fitnessie, dziś byłam na ćwiczeniach na płaski brzuch strasznie dużo kobitek było
Przydałoby się przysiąść do czegoś naukowego, ale cały czas odkładam na jutro

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-02-26, 20:26   #922
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Ewusiu- ale ja jestem na Meridii + do tego Yasmin + dexamethason + dieta IG masakra bo inaczej się nie da głupia choroba głupia

zmykam do kumpla na imprezkę bo prowadzi w klubie

jutro mam wolne od uczelni uf

dranoc i spokojnej nocki

Stary 2008-02-26, 20:34   #923
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

A ja pouczone już dzisiaj jeszcze tylko konstytucje poczytam troszkę i spokój
Poćwiczyłam na maksa, nogi mi odpadają. Eh W ogole się nie cuzję jakbym jutro miała do szkoły iść czy coś ;D

Irsin - mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze.
Malinka - baw się ;*

Dobranoc kochane ;*

Stary 2008-02-26, 20:40   #924
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Jabłuszko - a ja w szkole chemie miałam tak, ze normalnie w laboratorium i w ogole fartuchy itepe ^^. Pełen odjazd
ale czadddddddd Ja też tak chcę!
Cytat:
jestem mega jakaś smutna. nie potrafię się pogodzić z kiloma sytuacjami. czuję się tak jak "niejasno w zwierciadle" jakoś to mi tutaj pasuje. eh...

niedługo będzie lepiej, na pewno!
Cytat:
kurde... No nic, trzymam kciuki żeby wszystko było si
Cytat:
już odpoczęłam po fitnessie, dziś byłam na ćwiczeniach na płaski brzuch strasznie dużo kobitek było
Przydałoby się przysiąść do czegoś naukowego, ale cały czas odkładam na jutro
eeee tam, nauka nie zając zresztą dziś zalkę odwaliłaś to już daj sobie spokój z edukacją
fajnie z tym fitnessem ja też chceeee!!!

Cytat:
Ewusiu- ale ja jestem na Meridii + do tego Yasmin + dexamethason + dieta IG masakra bo inaczej się nie da głupia choroba głupia

jutro mam wolne od uczelni uf
Ewusia ma rację - idzie wiosna, a wiosną kilogramy chętniej spadają więc nie ma się czym przejmowac, na pewno coś się ruszy

Miłej imprezki, baw się dobrze i odpocznij od wszystkich zmartwień

Postanowiłam nie narzekać i szukać w życiu pozytywów. Znalazłam! Dziś w spokoju obejrzę Chirurgów (o ile nie zasnę:P) bo nie musze wstawać jutro o zwyrodniałej porze sasasa
Mała rzecz, a cieszy. Musi!

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 21:59   #925
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Postanowiłam nie narzekać i szukać w życiu pozytywów. Znalazłam! Dziś w spokoju obejrzę Chirurgów (o ile nie zasnę:P) bo nie musze wstawać jutro o zwyrodniałej porze sasasa
mądra Dziewczynka

Ehhhh przepraszam Kochane, że Was nie poczytam, ale za bardzo nie mam siły... na samą myśl o czwartku (kiedy to na każdej lakcji może być jakiś niezapowiedziany sprawdzian -_-' + 3 zapowiedziane , a lekcji jest 7...) to aż mi słabo...

Dobrze, że jutro mam tylko 5 godzin i to takich w miarę spokojnych No chyba, że jeszcze jedna nam odpadnie, ale wątpie w to...

Cóż ponarzekałam sobie więc teraz zmykam.
Dobranoc Aniołki, do jutra

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-26, 22:29   #926
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
baw się dobrze

Cytat:

słusznie ja też oglądam of kors

Cytat:

Ehhhh przepraszam Kochane, że Was nie poczytam, ale za bardzo nie mam siły... na samą myśl o czwartku (kiedy to na każdej lakcji może być jakiś niezapowiedziany sprawdzian -_-' + 3 zapowiedziane , a lekcji jest 7...) to aż mi słabo...
ale do czwartku jeszcze cały jeden dzień dasz radę

dobranoc Kochane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-02-27, 00:37   #927
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
Ewusia ma rację - idzie wiosna, a wiosną kilogramy chętniej spadają więc nie ma się czym przejmowac, na pewno coś się ruszy

Miłej imprezki, baw się dobrze i odpocznij od wszystkich zmartwień
Cytat:

baw się dobrze
dzieki dziewczynki troszke zapomniałam o tym wszystkim, ale niestety serce mówi swoje...

co do choroby -> wole brać leki niż nie zdrowieć

Stary 2008-02-27, 05:46   #928
tamonita
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
ale do czwartku jeszcze cały jeden dzień dasz radę
Kochana, to tylko jeden dzień Ale masz racje, dam rade, bo... innego wyjścia nie mam

Ale na dworze ciepło

Wiecie.... przez przypadek zajrzałam do mojego pamietnika, w sumie go nie prowadze, ale prowadziłam w wakacje i np. zapisaywałam ile zjadłam, co czułam wtedy, jak się czułam itd. .. i wiecie co ? jaka ja byłam głupia żeby tak móc cofnąć czas... Normalnie teraz jak to czytam to mnie przeraża moja własna głupota...

Cóz, nie da się cofnąć czasu, ale na szczęście teraz taka głupia nie jestem, więc idę po sniadanie

Miłego Dnia Słoneczka

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-02-27, 07:36   #929
agness51
Zakorzenienie

Witam kochane

Na szczęście dziś już z tą ręką lepiej,miałam opatrunek,no i trochę boli i piecze,ale przeżyję
Pielęgniarka stwierdziła,że to oparzenie II stopnia.

Właśnie zjadłam śniadanko,piję kawę i niedługo uciekam na zajęcia,postanowiłam zajrzeć do Was teraz,bo potem chyba przyjdzie czas na naukę
Trzymajcie za mnie kciuki,dziś mam spr z fizy

Tamo - Najważniejsze,że teraz zmądrzałaś

Miłego dnia

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 07:38   #930
Diablicaa
Przyczajenie

Wiecie.... przez przypadek zajrzałam do mojego pamietnika, w sumie go nie prowadze, ale prowadziłam w wakacje i np. zapisaywałam ile zjadłam, co czułam wtedy, jak się czułam itd. .. i wiecie co ? jaka ja byłam głupia żeby tak móc cofnąć czas... Normalnie teraz jak to czytam to mnie przeraża moja własna głupota...

Cóz, nie da się cofnąć czasu, ale na szczęście teraz taka głupia nie jestem, więc idę po sniadanie

Kazdy czasem zapisuje w swoim pamiętniku rózne ciekawe rzeczy a po jakimś czasie fajnie jest to poczytać, nawet ile sie zjadło. Nie ma w tym nic głupiego kochana
Zycze smacznego i miłego popołudnia.
Diablicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości