![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Niestety al tak pisza ludzie niedoświadczeni. Życie jeszcze ją nauczy pokory i da pstryczka w nos, to pewne.
A chodzenie na rozmowy jak najbardziej uczy autoprezentacji. Uczymy się na własnych błedach wtedy, no nie dziewczyny? ![]() natomiast ja byłam dziś na teście w Urzędzie. Łatwy ale ooooooogroooooomna konkurencja, ehh. I cisza nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
prawda
![]() ![]() ![]() i wcale nie czuję sie jakaś głupia, czy jakoś inaczej z tego powodu, że dopiero uczę sie niektórych rzeczy ![]() ja dopiero sie zabieram za przeglądanie ogłoszeń... podejrzewam, że znajdę to co zwykle... nie za dużo dla mnie...
![]() |
#903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#904 |
Zadomowienie
|
Widzę że wywołałam burzliwą dyskusję i generalnie się koleżanki zbulwersowały. Prawda boli.
Więc odpowiadam na pytania i zarzuty: Tak pracowalam juz w wielu miejscach, bo nie należę do osób, ktore lubią budzić sie z ręką w nocniku. Podejmowalam sie na studiac roznych prac, czetso tylko po to zeby sie przekonac jak to jest. Pracowalam rowniez w supermarkecie, ale zrezygnowalam po 2 tygodniach, widac to nie dla mnie. Pracowalam tez w urzędzie marszałkowskim , jak rowniez w prywatnej firmie w dziale marketingu. I to grubo ponad za 700zl. Moim celem nie jest pusta krytyka niektorych z was, tylko rada, jak sobie poradzic w zyciu. Nie twierdze ze czyims marzeniem jest praca w supermarkecie, ale jak mi ktos pisze ze jest zalamany, bo oferuja mu 300 zl za prace, a potem sie wypowiada w stylu, ze praca w supermarkecie to sobie mozna tylek podetrzec, to mi cos nie gra ![]() trzeba sobie radzic Nie twierdze tez ze mi czy mojej przyjaciolce wszystko przszlo ot tak , latwo i prosto, bo na przyklad osobiscie ja cholernie harowalam na to co mam i na to jaka szanse mam. Twierdze jedynie ze siedzenie na tylku i uzalanie sie nad sobą, zamiast wziąść się w garsc i zacząć wpływać na swoją przyszlosc zawodową, jest godne pożałowania. Stąd mój ironiczny ton, nie mający jednak na celu obrażania nikogo. SKonczylam, dziekuje i zycze powodzenia. PS. I jesli ktos nie moze znalezc pracy takiej jaka go interesuje, bo nie ma na nią podaży, jesli pracodawcy nie oddzwaniala, jesli nie ma ofert jakie nas interesuja w internecie, to nalezaloby na jakis czas obniżyć pułap swojej ambicji i poszukac czegos innego, chociazby zeby nie popasc w zasto i depresje, i zeby zaplacic rachunki. A w razie dostanaia lepszej oferty, z takiej pracy mozna zrezygnowac. usciski Edytowane przez Malaika85 Czas edycji: 2009-02-17 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Malaika85 - każda z nas także harowała na to co teraz ma. Mieszkasz w dużym mieście, nie masz pojęcia jak wygląda sytuacja w małym ani też jaka jest nasza sytuacja życiowa.
![]() |
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że pojawiła się kolejna mądra osoba, która pomimo, że nie zna osób wypowiadających się w tym wątku to ocenia ich kwalifikacje i postępowanie ![]() Nie rozumiem kompletnie takich ludzi ![]() Przecież to, że od czasu do czasu wchodzi się na ten wątek, żeby sobie ponarzekać ![]() ![]() No faktycznie takie osoby nie mają pojęcia jak obecnie wygląda sytuacja w małych miastach. ![]() A ja od tego dojeżdżania do pracy autobusem się przeziębiłam no ale w drugim tygodniu pracy nie pójdę na chorobowe ![]()
![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Na noc weź, ja zawsze tak robię
![]() ![]()
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
to iizabelaa kuruj się... Tak to niestety czasem bywa, ale jak by cię zaczynało rozbierać, to lepiej będzie jak weźmiesz sobie kilka dni wolnego i wrócisz do pracy w pełni sił niż gdybyś miała sie przez miesiąc męczyć
![]()
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tyle tylko, że koleżanka malaika nie zauważyła, że temat jest akurat po to, by sobie ponarzekać i powspierać się i nawet nie zadała sobie odrobiny trudu, by dowiedzieć się, czy siedzimy z tyłkami w domu i czekamy aż oferta pracy spadnie z nieba, a rachunki jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności same się zapłacą. To się nazywa "ja jestem the best, a reszta to niewykwalifikowane lenie, nieroby itd." ![]()
![]() Edytowane przez merciless Czas edycji: 2009-02-17 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Czasem po obniżeniu ambicji wpada się we frustrację ![]() iizabela kuruj się, u mnie w pracy już szef się dorobił..mam nadzieje, że nie zostawił tego w biurze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia bardzo madrze robisz ![]() ![]() pozwodzenia dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że dużo ofert jest dla przedstawicieli handlowych. Normalnie od zatrzęsienia!
![]() |
#915 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Nie od razu Rzym zbudowano..
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O właśnie przypomniało mi się - na początku stycznia byłam na rozmowie na stanowisko sekretarki w pewnej firmie finansowo-ubezpieczeniowej. Na miejscu okazało się, że owszem sekretarki będą być może potrzebować od lutego za 1200 zł netto. pan prowadzący rozmowę strasznie obrzydzał mi to stanowisko mówiąc, że co to za pieniądze - że mogę być u nich doradcą i zarabiać 4 razy tyle. Masakra takie bajki opowiadał i tylko pieniądze straciłam na bilety...
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2009-02-18 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to tez było coś innego, bo wciskałąm drobne rzeczy, w ściśle określonym czasie, a za tydziń coś nowego i nie miałam problemów z tym, że ludzie mnie kojarzyli z jakąś nachalną wciskaczką ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Promocje to dla mnie co innego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta! Jak szukanie pracy? Znalazłam dziś dwie ciekawe oferty: pierwsza już odpada, bo nie mam doświadczenia (ale może złożę) a druga tez dość ciekawa tylko, ze miejsce pracy znajduje się ponad 60 km od mojego miejsca zamieszkania.
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
u mnie z szukaniem pracy po staremu. ogłoszeń nie ma. jeśli przyznają mi staż (na poczatku stycznia zakończyłam 3-miesięczny staż i ciągle czekam na przedłużenie go) to wrócę na staż, przynajmniej będę coś robić.. i nadal uśmiechać się do rodziców, żeby mi rachunki zapłacili i czesne za studia zaoczne..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
Ja dzis złożyłam cv do miasta w którym studiowałam - 100 km ode mnie...ciekawe jak ja na rozmowe pojadę jak mnie zaproszą oczywiście
![]()
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo mozna sobie wycwiczyc cierpliwosc przynajmniej... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na twoim miejscu sprawdziłabym połączenia kolejowe, moja kuzynka w ten sposób codziennie dojeżdza do pracy i sobie chwali (w trakcie podróży ma czas na czytanie gazet, książek, słuchanie muzyki)
![]() |
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
Ja czasem myślę, że chyba nigdy pracy nie znajdę
![]() A najgorsze jest to, że wysyłam i nikt nie daje znać a po np. 2 tygodniach czy miesiącu dane ogłoszenie znów się pojawia i znów szukają takiej samej osoby, to ja nie wiem co wcześniej nikogo nie znaleźli i wciąż robią rekrutację...
![]() |
![]() |
#926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale sprawdzę połączenie z tym miastem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Witam
Ja przejrzałąm już wszystkie możliwe miejsca z pracą i nic... Tak już sie zastanawiam, że może to ja nie umiem szukać, czy co ![]() Bo codziennie zaglądam wszedzie gdzie sie da i codziennie nic ![]() i mam znowu doła ![]() co do pracy 60 , czy nawet 100 km od domu, to ja bym ise zdecydowała. Mieszkania do wynajęcia, czy stancji jest jednak łątwiej szukać niż pracy ![]() Ja też szukam w miejscowości w której studiowałam i bardzo chętnie sie tam przeprowadzę jak mnie gdzieś przyjmą ![]()
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Gdybym mogła to już bym się przeprowadziła. Ja póki co jestem uziemiona w swoim mieście.
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
Dziś pojawiła się lista osób spełniających wymogi formalne na stanowisko, na którym bardzo mi zależy-169 osób
![]() Z resztą nieistotne, pewnie i tak jak zwykle przyjmą na to stanowisko jakiegoś znajomego ![]() U mnie też pełno ofert na przedstawicieli handlowych. Można przebierać ![]()
![]() |
#930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś by mi zaproponował pracę w urzędzie to odrazu bym ją przyjęła i cieszyła się, że w końcu mam pracę.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2009-02-19 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.