|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
a ja wszamałam
dużą porcje sałatki i cos maluch sie rozbrykał Jak zawsze ja chce spac a tu harce
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny no powiedzcie jak radzicie sobie z wytryskiem podczas seksu? bo to paranoja jak dla mnie, że nie muszę bać się ciąży, a muszę z gumką
![]() sprawa pilna
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz ale powiedz mi może jestem ciemna ale dlaczego musisz z gumką??????????
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Werstuś ja ci nie poradzę bo cierpię na zaawansowaną wstrzemięźliwość seksualną
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co ja pierwszy raz o tym słysze jestem już po raz trzeci w ciąży i nigdy otym nie słyszałam i też mi to nigdy nie zaszkodziło
nawet jest takie powiedzonko że przez 9 miesięcy jest zielone światło i można dowoli bez uważania a jak mam być szczera to ja nie lubię w gumce to już wole wcale to tak jakby lizać lizaka przez papierek |
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
czytam czytam i gugluję i opinie są podzielone. czasem jest napisane, że można w innym artykule, że nie. kurcze blade... ale lipa.
za tydz mam wizytę to może nie zapomnę zapytać. |
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak się zapytasz to koniecznie się podziel opinią twojego lekarza
sama jestem ciekawa co powie a tak swoją drogą to lepiej tyle nie czytać bo człowiek zamias coraz mądrzejszy to jest coraz głupszy od nadmiaru informacji |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
No ja czytałam, ze te substancje mogą przyśpieszyć skurcze, ale dopiero w końcówce ciąży, dlatego, jeśli nie ma zagrożenia, to nie ma ŻADNYCH przeciwskazań. I w moje mądrej książce, w której poświęcają dużo miejsca współżyciu nic nie napisano o ewentualnym zagrożeniu we wcześniejszych etapach...
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Jola gratuluję kolejnej optymistycznej wizyty
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
w końcowym etapie ciąży zazwyczaj to trzeba uważać na wiele rzeczy a na te sprawy to się już niema tyle ochoty
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma zadnych przeciwskazan w ciazy...ja tam sbie pouzywalam poki moglam..i nie bylo problemow ze sperma..teraz nie moge
. Ale to nie z powodu spermy ale z powodu rozszerzenia szyjki macicy.Tylko ostatnie 2 mies. trzeba uwazac. Wesrtus uzywaj sobie kobito poki mozesz
|
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwszy raz o tym slysze ! My sie wcale nie zabezpieczamy (niczym, niczym !) od 5 lat..... wiec ja juz nawet nie pamietam co to prezerwatywa. A jakby czlowiek mial poronic od nadmiaru spermy, to ja bym juz w ciazy na 100 % nie byla.... |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki...
Nie pytajcie co robię o tej porze na wizażu ![]() Jak mnie nie bylo to tygodniami a teraz kurna bladym switem...Meżus wychodził do pracy o 5 i jakos juz nie moglam zasnąć. Pościel jak w reklamie jakaś żrąca i antyśpiąca wiec opuściłam wyro i se siadlam z herbacią przed kompem ![]() Wersta - z tą oksytocyną to prawda ale tak jak dziewczynki piszą w końcówce ciąży jest zagrożenie. No i jeszcze gdy ciąża jest zagrożona ale to wtedy wogóle baraszkowanie zabronione. Ja akurat tydzień temu byłam u mojego gina i sie wypytałam w tej kwestii Najlepiej będzie jak na kolejnej wizycie zapytasz swojego lekarza ale myślę, że będzie ok Buziaczki dla Was |
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry !!!!
A raczej dobranoc.... , przed pojsciem spac powiem tylko tyle, ze wlasnie skonczylismy ogladac ten film "w lonie matki" czy jak to tam jest po polsku. Jest super, polecam wszytskim. Bardzo wzruszajacy. Milego dnia zycze kobitki, do jutra ! |
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry !!!!
A raczej dobranoc.... , przed pojsciem spac powiem tylko tyle, ze wlasnie skonczylismy ogladac ten film "w lonie matki" czy jak to tam jest po polsku. Jest super, polecam wszytskim. Bardzo wzruszajacy. Milego dnia zycze kobitki, do jutra ! |
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A jak na poczatku powiedzialam mezowi o tym fakcie, tak teraz sie wprawil i zawsze jakos konczy na moim brzuszku, bo boi sie we mnie ![]() To tak odnosnie spraw przyjemnosciowych, bo musze przyznac, ze my ostatnio sie zabawiamy czesciej niz przed ciaza ![]() A tu cos z porannych wiadomosci, w sam raz dla nas : http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...0&ticaid=159a8 |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tej oksytocyny to ogromne minimum jest w spermie, a seksik z wytryskiem w glab niezalecany kobietom ktorym grozilo poronienie, badz przedwczesny porod
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
oooo Mala SLonce! Jestes
Jak milo odpalic wizaz z poranna kawka i zobaczyc posta od Ciebie Heh ty mialas problemy ze spaniem, a ja ze wstawaniem. Dzis moj maz wszedl do sypialni o 6,45 i powiedzial "Anno, masz 20 min zeby sie wyrobic to zawioze Cie do pracy" Usiadlam z wrazenia, bo wozi mnie codziennie i nie mam limitu czasowego.. Wiec nie wiedzialam o co mu chodzi, no to bylam gotowa do wyjscia za te 20 min, a moj maz haslo, ze on jeszcze musi smierdzaca sprawe zalatwic i zamknal sie w lazience na 15 minut.. ![]() Mlode mi sie rozbrykalo ![]() A tak apropo, to super masz ze mozesz sie seksic do woli, mnie sie raz ze nie chce, dwa zal mi meza, ale on sie nie da tyknac bo ponoc sie wygasil Zawsze wiedzialam, ze mam temperamentnego chlopa, ale zeby az tak
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
dżisas, ja tu z rogalem i kefirem i mi przyszło od rana o spermie się naczytać
![]() Mała wreszcie się odezwałaś, pisz częsciej koniecznie ! ![]() u mnie dziecko jeszcze śpi, tylko w tramwaju bok zdaje się zmieniała 3ci dzień napierdziela mnie po cyckach i główką na dole uciska coś w pachwinach, że łazić nie mogę no jak toto pogonić
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
No i bardzo sie cieszę że zauważyłaś moj come back
![]() Mam nadzieję, że znów mi coś nie odwali ale w razie jak zamilkne na dluzej to ustaw mnie do pionu Już 3 godziny siedze i oglądam ciuszki i inne pierdy na allegro..Normalnie na łeb mi padło. Muszę w koncu cos kupic, Wy juz macie wyprawki skompletowane a ja w polu!! No nie mam nawet skarpetek Aha Anisia ide dzis do tego sklepu co wczoraj gadałysmy (mam go prawie pod nosem..) i zobacze co tam ciekawego dla bobasów mają. Jak zakupię to może jakies foty machne i jak sie naumiem wkleic to na wizaz to pokaze (jestem taka ciemna masa ze jak widzicie nawet ticketa w podpisie nie umiem zrobic )Aaaa i jeszcze widziałam na allegro śpiworek w żyrafki do Twojego kompletu pościeli - słodki |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze top jakas bujda. Dzis zapytam gina, juz widze jak sie bedzie ze mnie napierdzielał
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewuchy,
ale mam dobre wieści z rana w piątek wieczorem mają do nas dotrzeć wreszcie meble tylko ławy nie możemy znaleźć pasującej może z czasem się znajdzie.a jutro ok. 15 trzymajcie kciuki, mam zebranie w pracy i liczę na dużo ![]() Poulette ostra babka z Ciebie kurcze a ja się boję, że coś się stanie i Pani Płód zechce się wynieść ![]() Taka sobie przeczytałam o tym już daaawno, zanim jeszcze byłam zdecydowana na ciążę. też mam nadzieję, że to lipa. |
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
tia
![]() to prawda moja gieniowa ma podejście, jak jeszcze nikt ![]() Cytat:
a lekarza masz the best nogi na lampę nie przyszłoby mi to do głwoy, taka pokraka ze mnie hihihha co to tej spermy to racja, też czytałam ze pod koniec i to już nie ze względu na samą oksytocynę ale orgazm wywołuje u kobiety drobne skurcze macicy, które pod koniec mogą spowodować poród. Ja po śniadanku, lecę zaraz do dermatologa bo wiecie co mi się na cycku lewym zrobiło, taka czerwona plamka 1cm na 1 cm i czasem tak swędzi, że można oszaleć a jak się podrapię to tak boli że można paść. Nie wiem co to ale denerwuje mnie tto, i od dwóch tygodni nie chce zejść więc idę dzisiaj pokazać cyca dermatolog ![]() Idę też na drobne zakupki na miasto a jutro w końcu ten basenik
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniła mama, że odebrała mi wyniki. test glukozowy wypadł jakoś dziwnie. podana norma jest od 74-110, a ja mam 71. zaniski cukier. yyyyy!!!! co to znaczy. szukam w necie i jakoś ciężko mi to idzie
są tylko wyniki powyżej normy.
|
|
|
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Wybacz to pytanie, ale dla mnie to szok, ja na miesiac zrezygnowalam z antykoncpcji i od razu fasolka, ciekawe
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki będą ofkors
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki.
Dzisiaj u mnie piękna pogoda, jak narazie słoneczko swieci. No śnieg nadal leży, ale jest ok. Ja dzisiaj nie mogłam spać, zasnęłam chyba ok 3. Naszła mnie dolina, ze nie ma obok mnie drugiej połówki, mialam nawet głupie na maxa myśli, o których wole nie pisać bo aż wstyd. Jak wstałąm to powieki jak banie były. Wstałam o 7, poszłam na spacer z psem i na basen. Ja się jakoś nie martwie o inekcje bo jak by basen był nie wskazany to lekarze by nie polecali basenu w ciąży. No a to jest w sumie oprócz jogi i czegoś tam jeszcze (już nie pamiętam) jedyny sport jaki można uprawiać w ciaży. Judi jesli chodzi o tampony to one mają powstrzymywac wpłyniecie wody. Przecież w czasie okresu one zatrzymują wypłynięcie krwi więc jakieś przydatne zastosowanie w basenie też mają. Ja na początku jak chodziłam to nie stosowałam i miałam nieciekawą cytologie, teraz jest ok. Dziewczyny, a jeśli chodzi o prezerwatywy to ja czytałam w książce Dziecko, zdrowie i rozwój, S. Dowshen, N. Izenberg, że w ciąży powinno się stosowac prezerwatywy ze względu na to by nie było żadnych stanów zapalnych. Ja jednak jak narazie nie uprawiam sexu (niestety bo nie mam z kim, tzn z byle kim nie mam zamiaru, więc cieszcie się kochane, ze macie z kim rozładować Wasze napiecie), ale jak miałabym męża to na bank bym sobie dawała z nim, nawet ostrą jazde (bez nóg na lampie oczywiście) bez prezerwatyw. Leonka brzusio piękny i jak już któraś z kobieek napisała, super bluzeczka ![]() A tak na marginesie to dzisiaj jestem naładowana anty na facetów i jak bym jakiegoś dorwała (oprócz taty i mojego psa, no i królika) to bym chyba ucieła co nie co. Czasami czuje taką złość do tego pod gatunku ludzkiego!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj jak szłam na basen to zapomniałam o grzebieniu, gumce do włosów, a sklepik był jeszcze zamknięty. No ale miałam 3 wsówki no i jakoś dałam sobie rade
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

dużą porcje sałatki i cos maluch sie rozbrykał
Jak zawsze ja chce spac a tu harce 

o sprawiedliwości!

3ci dzień napierdziela mnie po cyckach i główką na dole uciska coś w pachwinach, że łazić nie mogę no
może z czasem się znajdzie.