![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Fajnie Ci ja nie mam gdzie poszefować w domu nawet pies mnie nie słucha
![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-09-10 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
No chyba Ty
![]() ![]() Mnie dziś obudzili bo głośno gadali... A ja już nie mam lenia! Kolejny dzień ![]() ![]() Paczka mi przyszła... Wyobraźcie sobie, że kobieta wysłała ją dopiero w poniedziałek. A ja wpłaciłam kasę tego samego dnia, którego kupiłam i to tydzień temu! We wtorek chyba... Masakra. Ale dopiero 0 15.00 zobaczę zawartość bo mama mi ją przywiezie ![]() A mam pytanie - jak zamierzacie rodzić? W sensie czy same czy interesuje Was poród rodzinny? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- No czeeemuuu Was nie maaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Nudy! I uczyć mi się już odechciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Tylko i wyłącznie rodzinny, no chyba, że będzie musiało być cc, to chyba tżta wywalą na korytarz
![]()
#904 |
Zakorzenienie
|
ja musialam obiadek robic tzn chwilowo sie zupa gotuje
![]() ![]() a c do porodu napewno naturalny ale niestety sama albo z mama bo mezus to taki slabeusz troche jesli o takie sprawy chodzi ![]() wiec pozostaje mi samej sie meczyc... ![]() ![]() samanthhha uczyc sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Oo ktoś się wreszcie pojawił
![]() No uczę się, uczę... Ja też mam nadzieję, że będę rodzić SN i oczywiście z mężem ![]() Tylko wiecie co... U nas w szpitalu znieczulenie jest darmowe ale za to poród rodzinny, który jest refundowany przez NFZ jest płatny! ![]() Poród rodzinny jest darmowy a szpitale i tak pobierają za niego opłaty co mnie strasznie wkur.....!!! No bo ok - pojadę rodzić i odmówię płacenia - ale wiadomo jak mnie wtedy potraktują, nie? Nie płaci to się nią nie zajmiemy... I taki strach przed naszą kochaną służbą zdrowia. Jak jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Asiuulka, twój mężuś ma jeszcze kilka miesięcy na oswojeniem się, może jeszcze się przekona, w końcu on tylko siedzi przy twojej głowie i ewentualnie trzyma cię za rękę. Nie będzie ci siedział między nogami, więc nic strasznego nie zobaczy, jak nie będzie chciał, a poza tym, przecież w każdej chwili może wyjść jak poczuje, że więcej nie wytrzyma. Szkoda, że my nie możemy sobie w trakcie powiedzieć, że już nie możemy i sobie wyjść
![]() Chociaż mój zdolniacha mąż chwalił mi się później, że wszystko widział bo odbijało mu się w oknie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- U mnie w szpitalu, tam gdzie rodziłam i gdzie mam zamiar teraz rodzić, poród rodzinny jest bezpłatny, za znieczulenie też się nic nie płaci, nie trzeba nawet prosić, bo same piguły chodzą i proponują. Ale jedynym minusem jest brak zzo, które bym bardzo chciała, nawet jakby było płatne.
#907 |
Wtajemniczenie
|
To co zrobić w takiej sytuacji kiedy każą płacić za coś co jest przecież darmowe?!
U nas to i tak TYLKO 300 zł a w niektórych szpitalach potrafią sobie zażyczyć nawet ponad 1000 zł. Dla mnie to jest szczyt chamstwa po prostu! No ale mówię - oni są górą tak na prawdę. Ja im odmówię płacenia to jeszcze męża nie wpuszczą i mnie potraktują tak, że poród będę wspominać jak rzeź jakąś... ![]() A chcę tak na prawdę rodzić tutaj bo jest blisko i teraz odnowili wszystko, a tak to musiałabym gnać aż do Wawy ponad 60 km i to jeszcze w zimę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Tak Samanthhha, to szczyt chamstwa, bo to jest oczywite, że jeśli chcesz być w tak ważnej chwili z bliską osobą, to zapłacisz 300, 500, a nawet 1000. To się w głowie nie mieści, bo to jest gra na ludzkich uczuciach. Dla mnie jeszcze ważne jest, że w tym szpitalu co ja rodziłam, mała musiała zostać 8 dni bo miała żółtaczkę, w inym szpitalu wypisaliby mnie do domu po trzech dniach i kazali pewnie dojeżdżać co 2-3 godz, bo przecież dziecko karmione piersią, a tu kobitki zostają przy swoich maluszkach, nawet TYGODNIAMI.
#909 |
Wtajemniczenie
|
No widzisz - to Ty dobrze wspominasz swój poród i chcesz wrócić do tego szpitala. Ja to nie wiem co to będzie... Im bliżej porodu tym więcej myśli i niepewności..........
![]() No nic, zobaczymy. Czekam jeszcze na inne dziewczyny - piszcie jak to u Was wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() samanthhha wspolczuje ci tego szpitala ... no ale takie wredne wlasnie jest nasze zycie niestety... miejmy nadzieje ze cos sie zmieni do grudia Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2009-09-10 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam od babci:P U mnie w szpitalu jest nie najlepiej więc szkoda się wypowiadać nawet na ten temat... też musiałabym płacić a, że szanse na to, ze Tż akurat w domu będzie są maleńkie to anwet nie myslę o tym
![]() Sama kupiłam sobie plusss magnez, bo mnie zaczęły męczyć w brzuszku skurcze w sumie jakbym się naciagnęła mocniej...:P |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Asiuulka, a w którym szpitalu będziesz rodzić, jeśli mogę spytać??
#913 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() co do szpitala to jak to wygąda u mnie we wrocku nie mam pojecia. teraz bede szła to sie zapytam bo mnie interesuje poród w wodzie a w tym moim szpitau jest podobno bezpłatny. mój darek nie chce być przy porodzie bo sie boi ale obiecał że prawie do końca zostanie ![]() a co do tego mojego magnezu teraz mi sie przypomniało to słuchajcie poszłam wczoraj na te zakupy wchodzę do apteki kupuje i...... zapomniaam pinu do karty !!! normalnie to już jest chore!! i jeszcze chciałam kupić tabletki sobie na gardło no ale tez nie kupiłam ale to dobrze bo okazało się potem że to nie ból gardła tylko zgaga ;D Boże pierwszy raz w życiu miaam zgage..... masakra............
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2009-09-10 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Puma jak sie uda nie bede rodzic w poznaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczyny ja uciekam spać. dobranoc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
jednak jestem
![]() wlasnie sie zalamalam inteligencja mojego gina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpiochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
\sanderinka tez bym zmienila lekarza i to bardo szybciutko bo ten cos taki niekompetenty
![]() jakie spiochy ![]() ![]() a wogole wczorajprzyszla mi paczka z allegro z bluzka ciazowa wszystko ok ale dziura jest jedna hmm bedzie trzeba zacerowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Wtajemniczenie
|
Wstałam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
No to ja dziś lepię pierożki z kapustą i grzybami
![]() Pychotka ![]() Ale mi się kawki chce napić, ale nie mam czasu zrobić ![]() A ciekawe jak sobie radzą nasze ROZPAKOWANE mamusie - Afrodyta i Caroline ![]() ![]() Co robicie dziś pożytecznego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Ja nic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Ło to Ty Zabra już się naaarobiłaś i stanowczo należy Ci się odpoczynek
![]() A ja szukam narożnika na allegro bo stwierdziliśmy, że nie mamy mebli do naszego SALUNU ![]() Ej a jakie rozmiary ubranek kupujecie na Wasze maleństwa? W sensie na ten czas jak już się urodzi małe i w szpitalu będzie trzeba coś na nie zarzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
hello witam was w ten pochmurny dzień
![]() ja nie będę oryginalna i powiem że dzisiaj zaraz siadam do nauki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Nio ja dostałam sporo od mamy, bo nakupiła na ciuchach i dostała od pracodawczyni ciuszki po jej synku(mama się nim opiekuje) i mam w rozmierze 56 dużo... (znaczy tak mi się wydaje, ze tyle mają te maluśkie) a jak już teraz kupuje to na oko troszke większe, albo wogóle większe... zależy co trafie i co się spodoba. Nawet mam pare bluzeczek na 1,5 roczne:P
Paprotka a jakiego używasz ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytam o te rozmiary bo ja kupuje na 62 cm - myślę sobie, że lepiej zawinąć rękawy niż po tygodniu biegać i szukać ubranek ![]() ![]() A kombinezon na zimę macie? ![]() ![]() Poważne tematy poruszam cooo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
![]() A rozstępoy też mam od chudnięcia i tycia... od tabletek anty to na cyckach mi się zrobiły, bo mi wtedy urosły... a jak je odstawiłam to mi zmalały:P ale teraz raczej stosuje te kremy żeby nei mieć nowych rozstępów |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a więc ja powiem tak... mam mnóóstwooo rzeczy dla mojej Tosi ![]() ![]() no i przydały.. ja mam troche na 56 nawet na 50 ![]() kombinezon mam i rożek ![]() ![]() ![]() ![]() ach a co do rozstepów to uzywam MUSTELA 9 miesicy. wycczytałam że jest bardzo skuteczny i polecany przez ginekologów.. cene ma nie rewelacyjna ale postanowiłam że sie robic i już sie nie pozbedę...;/ na cyckach tez mam rozstepy i mam nadzieje ze na tym pozostanie...
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.