Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-25, 18:34   #901
Lynn
Zakorzenienie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
rok temu pisalam, jakie TZ dostaje prezenty od babci. Zawsze to sa stare rzeczy, ktore znajdzie w domu. Np ogromne majtasy ( nieuzywane, bo nie zdazyl:P ) po zmarlym dziadku itp :/

To nie jest nawet smieszne, ale irytujace, wkurzajace.
Na 30letnie urodziny dostal sloik pieprzu ( sloik byl po drzemie), perfumy damskie Sabrina i 6 jajek.

Teraz pod choinke dostal:
-miod - data waznosci: 2004 rok. Stary, brudny sloik.
- jakis maly misiek, ze stara wstazka na ktorej pewnie wisial na choince. Misiek smierdzi domem babci (wilgoc+koty)
- kawiarka, (babcia tak mowi, ale tak naprawde nie wiemy co to jest...cos dziwnego) - zardzewiala, poplamiona,wgnieciona, z jakims dziwnym pożółkłym, brudnym, obdartym kablem. Jest wstretny, ma okolo 20 lat?

Moglaby nic nie dawac, niz takie cos:/
Mnie kiedys chciala dac sukienki i buty, w ktorych chodzila jak byla mloda. Teraz ma prawie 80 lat.
Kiedys dala swojej synowej miednice jako prezent albo uzywany fluid...

rece opadaja.

Nie robi tego specjalnie. On jest jej jedynym wnukiem ( ma jeszcze wnuczke i tyle). Ale z tego co widze, to TZ jest jej ukochanym wnukiem, ale z prezentami to horror. Ponoc ona tak robi od zawsze i kazdemu. Czy to rodzina, znajomi, nieznajomi - zawsze sa to "skarby" domowe.

Ja już chyba wspomniałam tutaj, ale tak mi się przypomniało w związku z używanymi rzeczami. Moja rodzinka, która biedna nie była dała mi kawałek czekolady na urodziny- kilka kostek zawiniętych w sreberku
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-25, 21:32   #902
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Może staruszka nie ma pieniędzy a głupio jej przychodzić z pustymi rękami?>
Ale jak pisalam wczesniej, ona nie tylko daje takie rzeczy na prezenty, ale tez bez okazji. Jak te majtasy, sukienki, buty itp. "sprzatalam dom i takie rzeczy znalazlam..." :/
staruszka ma emeryture gornicza ( po mezu). Ona naprawde nie narzeka na brak kasy. Taka jest i tyle.
Oni jej mowia, zeby nic nie dawala, zeby po prostu byla, ale ona " prezenty musza byc, inaczej nie wypada".

Ah te babcie

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2012-12-25 o 21:44
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 21:08   #903
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
rok temu pisalam, jakie TZ dostaje prezenty od babci. Zawsze to sa stare rzeczy, ktore znajdzie w domu. Np ogromne majtasy ( nieuzywane, bo nie zdazyl:P ) po zmarlym dziadku itp :/

zawsze sa to "skarby" domowe.
Ja akurat mam szczęście, bo od przyszywanej babci dostalam starą rzecz, ktora znalazla w domu - tyle że to maly antyk, nie rupieć

Starsi ludzie maja swoje dziwactwa, zamiast cos wyrzucic wola oddac. Tez czasami jak odwiedzam stara ciocie to dostaje jakies stare ciuchy, nowe, ale maja swoje lata :P i potem u mnie lezakuja.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 07:41   #904
seductivee
Zakorzenienie

U mnie - ciotka po raz enty podarowała moim rodzicom komplet: 2 filiżanki + 2 spodki. Czy to urodziny, czy święta - ciotka zawsze daje to samo. A żeby była różnica - daje każdy taki komplet z innym motywem, o innym kształcie. Także mamy niezłą kolekcję. Dodam, że u nas w domu NIKT nie pije herbaty/kawy w filiżankach.

Mama niby się cieszy, bo lubi takie rzeczy, ale ile można? Irytuje mnie taka sytuacja, bo jak ktoś nie wie co kupić, to lepiej żeby nic nie dawał, lub podarował jakąś czekoladę.
Podobna sytuacja innych członków rodziny - ciotka zazwyczaj dostaje jakieś prześcieradło/koc/poszewki, wujek - standardowo - perfumy lub jakiś polar (zawsze taki sam krój, kolor), a dziadkowie - patelnię / obrus czy jakaś inna, setna niepotrzebna rzecz...

Ja zawsze przemyślę decyzję o kupnie jakiegoś prezentu i dopiero wtedy kupuję. Nigdy jednak nie zdażyło mi się kupić prezentu, w którym nie byłoby rzeczy do użytku osobistego. Jeśli chcę kupić mamie np. czajnik, to dorzucam sweterek, cienie czy cokolwiek innego tylko dla niej.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 08:56   #905
myszka197
BAN stały

Cytat:
) - Mnie kiedys chciala dac sukienki i buty, w ktorych chodzila jak byla mloda. Teraz ma prawie 80 lat.
.
a ja bym chciała dostać sukienkę i buty które mają ok. 60 lat. jakbny rozmiar pasował, byłabym skłonna chodzić w tym po ulicy, zawsze ubolewałam, że moja mama i babcia nie mają ciuchów z czasów młodości , jak ogladam stare zdięcia to zawsze mówię 'jaka szkoda, że już nie masz tej sukienki"

Edytowane przez myszka197
Czas edycji: 2012-12-28 o 12:26
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 12:22   #906
ellish
Zakorzenienie

tutaj sie zgodze. Ale akurat babcia miala naprawde sukienki nie nadajace sie do chodzenia.
Czasami ogladajac stare filmy tez widze np ladne sukienki, i sama bym teraz w nich chodzila. Ale te od babci..
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:46   #907
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Przypomniało mi się. Jako dziecko zobaczyłam reklamę kasety z bajką Kopciuszek wersja Disney, i koniecznie chciałam ją mieć. Oczywiście zapisał to w liście prezentów, potem "przypadkiem " trafiłam na zapakowaną paczuszkę i po oględzinach i wymacaniu wywnioskowałam, że to kaseta, radość niesamowita. Wigilia, czas rozpakowywania. Ja już nie mogę z radości, otwieram prezent i tam... No cóż był to Kopciuszek ale jakaś marna włoska wersja, ciągle się zacinała więc ani razu nie obejrzałam w całości. Ale ten gorzki smak rozczarowania, z trudem udało mi się zachować pogodną minę aby nie zrobić mamie przykrości. Popłakałam się dopiero w łóżku.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:50   #908
arenika
Zadomowienie

Przypomniał mi się prezent jaki mój mąż dostał za dzieciaka od mamy. Miał szał na piosenki madonny i ciągle mówił że chce jej kasetę. Na gwiazdkę dostał kasetę Madonna - Pieśni Religijne mama nie zrozumiała czemu się nie cieszył do dzisiaj gdzieś tam ją mamy
arenika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:56   #909
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Przypomniał mi się prezent jaki mój mąż dostał za dzieciaka od mamy. Miał szał na piosenki madonny i ciągle mówił że chce jej kasetę. Na gwiazdkę dostał kasetę Madonna - Pieśni Religijne mama nie zrozumiała czemu się nie cieszył do dzisiaj gdzieś tam ją mamy
mistrzostwo

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 21:02   #910
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
ha ha ha Własnie sobie przypomniałam, jak za dzieciaka oglądałam Kosmiczny Mecz, i jeden z 'zarażonych' koszykarzy modlił się w kosciele : " i obiecuję nie umawiać się z Madonną" . Dla mnie było to nie pojęte, dopiero jak podrosłam zrozumiałam, że chodziło mu o tą Madonne, a nie o tą kościelną

a przypomniał mi sie nietrafiony prezent: 5 klasa, kolega mi podarował mała maskoteczkę 10cm, zółwia, z 2 gumkami frotkami-ładnymi- na szyi żółwia i na wpół użyty dezodorant (był bardzo lekki, baaardzo). W domu odkryłam, ze żółw trzyma głowę dzięki frotkom.. :P
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 23:28   #911
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Nie spodziewalam sie, ze tu bede pisala mimo, ze przeczytalam caly watek...
Otoz moja mama dostala w pracy prezent na ktory skladaly sie jakies drobiazgi typu czekolada, cappucino, herbata itd. oraz... pudelko patyczkow higienicznych W dodatku jakies takie wygladajace mi na gratis do czegos, oraz mydlo-nie jakies ozdobne, tylko takie za 2 zl., najzwyklejsze, oliwkowe.

Zeby nie bylo-mama bardzo dba o higiene

Edytowane przez czarna_maciejka
Czas edycji: 2013-01-05 o 23:30
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 14:16   #912
raita
Zakorzenienie

Mi się przypomniało jak mój brat dostał na klasowe mikołajki kalkulator, a na kolejne dostał używaną maskotkę.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:21   #913
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Otoz moja mama dostala w pracy prezent na ktory skladaly sie jakies drobiazgi typu czekolada, cappucino, herbata itd. oraz... pudelko patyczkow higienicznych
Jak pięść do oka te patyczki (nie mówiąc juz w ogóle o ty, że co to niby za prezent) . No chyba, że jakieś jadalne patyczki

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Mi się przypomniało jak mój brat dostał na klasowe mikołajki kalkulator, a na kolejne dostał używaną maskotkę.
boszz, klasowe mikołajki wspominam do dziś, najgorszy pomysł ever. Proste wywalanie pieniędzy rodziców na "prezenty", które mało komu się podobały

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:48   #914
Annabel89
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz moja mama dostala w pracy prezent na ktory skladaly sie jakies drobiazgi typu czekolada, cappucino, herbata itd. oraz... pudelko patyczkow higienicznych W dodatku jakies takie wygladajace mi na gratis do czegos, oraz mydlo-nie jakies ozdobne, tylko takie za 2 zl., najzwyklejsze, oliwkowe.

Mam wrażenie że osoba kupująca prezent kupiła w czasie zakupów coś dla siebie i przez przypadek to wrzuciła do torebki=\

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 17:16   #915
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Ha ha, w ogole caly prezent byl taki podejrzany
Byla tez ni stad ni z owad do tego mala, brazowa zapachowa swieczka i podkladki na stol, cos w tym stylu:
http://4.bp.blogspot.com/-2EchI-X03l...00/kuchnia.JPG
Ladne, bo w aniolki, ale tez jakos smiesznie to dawac w prezencie...

Ogolnie ciesze sie ze wszystkiego, ale ten prezent mnie jednak mimo wszystko zaskoczyl. Taki miks drobiazgow, jakby pozbierane to co w domu nie do konca potrzebne... Hm.
Swieczke i podkladki wykradlam, mydlo i patyczki uroczyscie zanioslam do lazienki
Stary 2013-01-07, 23:33   #916
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Ha ha, w ogole caly prezent byl taki podejrzany
Byla tez ni stad ni z owad do tego mala, brazowa zapachowa swieczka i podkladki na stol, cos w tym stylu:
http://4.bp.blogspot.com/-2EchI-X03l...00/kuchnia.JPG
Ladne, bo w aniolki, ale tez jakos smiesznie to dawac w prezencie...

Ogolnie ciesze sie ze wszystkiego, ale ten prezent mnie jednak mimo wszystko zaskoczyl. Taki miks drobiazgow, jakby pozbierane to co w domu nie do konca potrzebne... Hm.
Swieczke i podkladki wykradlam, mydlo i patyczki uroczyscie zanioslam do lazienki
no cóż, faktycznie prezent z zaskoczeniem w środku. Przynajmniej patyczki i mydełko na coś sie przydadzą i nie beda lapać kurzu
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:49   #917
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
boszz, klasowe mikołajki wspominam do dziś, najgorszy pomysł ever. Proste wywalanie pieniędzy rodziców na "prezenty", które mało komu się podobały
Ja dostałam na mikołajki w podstawówce żyłkę wędkarską. Z jakim zamysłem kupowano mi ten prezent do dziś nie wiem. Teraz gdzieś leży w zakamarku jakimś.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 21:10   #918
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

A ten prezent to był od pracodawcy czy współpracownika? Jeśli od pracodawcy to masakra, a jak od współpracownika to wygląda na zbieraninę niepotrzebnych rzeczy 9
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jak pięść do oka te patyczki (nie mówiąc juz w ogóle o ty, że co to niby za prezent) . No chyba, że jakieś jadalne patyczki

Nie znosiłam mikołajek klasowych.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 14:51   #919
chwast
Zakorzenienie

no klasowe prezenty to porażka na całej linii, ale co roku musiały znajdować się jakieś osły, które krzyczały jak dzieci z podstawówki "tak tak my chcemy my chcemy!!!" jezu... no i raz powiedziałam koledze, że chcę ten perfum i ten. Nie żaden drogi, jakiś taki wiecie ale ładnie pachniał bo kumpela z klasy miała. I dałam mu namiary i wszytko - wystarczyło by poszedł i kupił....
no ale nie, dostałam super zestaw chyba adidasa z dezodorantem i perfumem KTÓRY TAK ŚMIERDZIAŁ że chyba poszedł od razu do kosza, albo go komuś dałam, nie pamiętam
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 12:27   #920
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A ten prezent to był od pracodawcy czy współpracownika? Jeśli od pracodawcy to masakra, a jak od współpracownika to wygląda na zbieraninę niepotrzebnych rzeczy 9

Nie znosiłam mikołajek klasowych.
Trudno to nazwac pracodawca, moja mam gotuje w klasztorze, prezent byl od zakonnikow
Stary 2013-01-22, 21:44   #921
chocolatte25
Raczkowanie

Najbardziej nieudanymi prezentami już od kilku lat raczy mnie babcia. Na 18 urodziny dostałam od niej ogromny, gruby koc(ale doceniłam go w zimowe wieczory), do tego z namaszczeniem wręczyła mi stary sennik, z pożółkłymi, wypadającymi i śmierdzącymi kartkami. Za każdym razem gdy ją odwiedzam wciska mi stare, zaschnięte lakiery do paznokci i rozsypujące się cienie do powiek, których ona już nie używa," bo jest za stara"-swoją drogą ciekawa jestem ile te kosmetyki przeleżały u niej w szafce. Rozumiem, że jej się nie przyda, ale żeby dawać komuś przeterminowane kosmetyki? Chyba tylko po to, żebym się uczulenia nabawiła.
chocolatte25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 19:35   #922
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolatte25 Pokaż wiadomość
Najbardziej nieudanymi prezentami już od kilku lat raczy mnie babcia. Na 18 urodziny dostałam od niej ogromny, gruby koc(ale doceniłam go w zimowe wieczory), do tego z namaszczeniem wręczyła mi stary sennik, z pożółkłymi, wypadającymi i śmierdzącymi kartkami. Za każdym razem gdy ją odwiedzam wciska mi stare, zaschnięte lakiery do paznokci i rozsypujące się cienie do powiek, których ona już nie używa," bo jest za stara"-swoją drogą ciekawa jestem ile te kosmetyki przeleżały u niej w szafce. Rozumiem, że jej się nie przyda, ale żeby dawać komuś przeterminowane kosmetyki? Chyba tylko po to, żebym się uczulenia nabawiła.
Oj, koc się zawsze przyda. Sennik - jeśli w to wierzy, to może według niej dawała Ci wspaniały prezent. No ale przeterminowane kosmetyki to przesada.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:31   #923
kasiastrunin
BAN stały

kosmetyki przesada gruba, ale to starsza osoba wiec mysle ze nieswiadomie..

co do koca moim zdaniem na jesien, zime super prezent.

ze starego sennika bym sie mega ucieszyła
kasiastrunin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 21:47   #924
ivredevie
Raczkowanie

.
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
W moim przypadku mistrzem nietrafionych prezentów jest TŻ.
Przez pierwsze 2 lata związku w ogóle nie dawaliśmy sobie prezentów, bo ciężko nam było coś konkretnego poszukać...
O ile czasem z prezentem trafi... O tyle dostałam od niego:
-Książkę "Udręka" (coś jak saga zmierzch i ok, ale to jest druga książka z cyklu..)
-książkę "Krok do szczęścia" na tegoroczne urodziny. (znowu druga część... Prezent uratowały perfumy. Od brata sobie na święta zażyczyłam część pierwszą, żeby mieć z czym co połączyć...)
- bransoletkę z pereł (ok, byłoby super, tylko, że pośrodku jest RYBA. I bransoletka jest troszkę za duża...)
Ogólnie zawsze mam wrażenie, że TŻ idzie do sklepu i kupuje mi coś na szybko, nie wiedząc nawet w co ręce włożyć...
..

Edytowane przez ivredevie
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:51
ivredevie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 23:32   #925
kasiastrunin
BAN stały

podgrzewacze ? na gwiazdke ? mam nadzieje ze to ex Tz
Stary 2013-01-27, 15:14   #926
raita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiastrunin Pokaż wiadomość
podgrzewacze ? na gwiazdke ? mam nadzieje ze to ex Tz
Czemu miałby być exem? To, że kupił mało ambitny prezent nie oznacza, że trzeba go skreślić, bo może poza tym jest świetny partnerem? No chyba, że ktoś jest materialistą

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 17:51   #927
kasiastrunin
BAN stały

nie jestem materialistka, wrecz przeciwnie, uwazam, ze nie wazne co, wazne ze od serca .
Tyle ze juz wolalabym dostac własnorecznie zrobiona kartke z jakims pieknym tekstem albo upieczone samemu pierniczki niz podgrzewacze na gwiazdke, bo prostu odebrałabym to jako brak zaangazowania/szacunku mimo wszystko, a do materialistki mi bardzo daleko.
Stary 2013-01-28, 13:35   #928
ivredevie
Raczkowanie

.

Edytowane przez ivredevie
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:51
ivredevie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 14:18   #929
kasiastrunin
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ivredevie Pokaż wiadomość
Nie, to teraźniejszy TŻ.
Też nie jestem materialistką, jednak mimo wszystko zrobiło mi się bardzo przykro.

Zbliżają się walentynki, mam nadzieję, że nie dostanę świeczki w kształcie serca, bo tamtych jeszcze nie wypaliłam
no nie dziwie sie.. mi by bylo głupio dac na Swieta nawet kolezance podgrzewacze a co dopiero osobie z ktora jest sie w zwiazku..

a moge wiedziec co Ty jemu dalas? nie czuł sie głupio? bo zakladam ze bylo to cos wiekszego kalibru niz podgrzewacze..
Stary 2013-02-05, 01:33   #930
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ja nie lubię zapachowych kosmetyków, a już nie raz dostałam balsam gdzie po posmarowaniu się miałam wrażenie ze jestem ogromną kokosanką albo jakbym wylała na siebie jogurt
nie lubię domostójek, czy plastikowej biżuterii..
- od cioci dostaliśmy raz zestaw noży w okropnej walizeczce a noże śmierdzą, są bardzo ciężkie i z podejrzanego metalu ( co gorsza boje się że moja ciocia sporo za nie zapłaciła )
- zestaw garnków (nie zbyt się ucieszyłam zważywszy że nie były mi potrzebne a część z nich nadal leży w pudle)

pamiętam też jak w szkole dostałam czekoladowego lizaka który wcześniej się roztopił i zrobił się niekształtną maziają
było tego więcej ale nie przykładam wagi do takich prezentów więc już nie pamiętam

jak byłam mała to dostałam od cioci maskotkę (które uwielbiałam),a która mi się strasznie nie podobała - była brzydka ale bawiłam się nią i nic nie powiedziałam żeby nie zrobić przykrości (maskotce) - pokręcona dziecięca logika
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości