![]() |
#901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama - dres Tata- ksiązki Koleżanka I - przewodnik po wiedniu, kubek, rekawiczki Koleżanka II - dzbanuszek na śmietankę w taki wzór jaki uwielbia i kompletuje sobie zestaw ![]()
![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mamy znalazłam piękną spódniczkę i sweter-tunikę. dokupiłam jeszcze perfum i mascare, bo jej się skończyła. jakiś czas temu znalazłam też fajną książkę kucharską, może się przydać, bo moja mama dopiero po śmierci babci zajęła się gotowaniem na poważnie i czasem narzeka, że nie pamięta jak się coś robi. trochę na bogato, ale należy jej się ![]() narzeczona brata: dokupiłam jej świąteczną herbatę z herbaciarni, pięknie pachnie. i dostanie dwie pary mega ciepłych, kolorowych skarpet. plus prezent od moich rodziców, bardzo fajne kosmetyki, nie pamiętam jakiej firmy, ale kupowane za granicą. chłopak dostał ode mnie jeszcze bokseki i etui na telefon (ekhm, tu wyszło moje bycie oszczędną - wzięłam tanie etui z allegro, które już się zepsuło :/) ale za to mamy mnóstwo książek, jest co czytać ![]() tacie kupiłam różne kosmetyki: perfumy, wodę po goleniu, dezodorant. plus złożyłam się z mamą na ciepły sweter. więcej nie pamiętam. najzabawniejsze jest to, że przed zakupami powiedziałam sobie, że wydam max. 450zł na prezenty (stypa naukowa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
No to ja też się podzielę:
- dla babci : kosmetyki - dla TŻ: koszulkę z logo ulubionej gry, może jesZcze jakieś słodkości dorzucę - dla mamy TŻ-ta: kosmetyki (do kąpieli jakieś olejki, kule itd.) - dla taty TŻ-ta: terminarz łowiecki na 2012r. (bo jeździ na polowania, więc mam nadzieję, że tutaj trafiłam). No i to tyle, jak widać, wcale nie tak dużo, ale najważniejsze że z serca dawane ![]()
Beauty on the dark side. Edytowane przez rokusan Czas edycji: 2011-12-22 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Przyczajenie
|
Wreszcie kupiłam prezenty. A nie było łatwo. Miałam mętlik w głowie.
- dla mamy - taki mini zestaw kosmetyków i puszkę np. na ciastka. Chciałam kupić jej książkę Nigelli, ale za droga była. - dla taty - zestaw Wilkinson - dla babci - szary szalik i cztery małe świece w kształcie serca. - dla dziadka - śnieżna kula i średniej wielkości drzewko sztuczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Dla mamy krem Loreal Genesis i zestaw kaw smakowych
Dla taty Koszulka i koszula ![]() Dla brata książka "Wśród ukrytych. Wśród oszustów", z serii Dzieci Cienie Dla siebie :P Kule do kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla babci znalazłyśmy sweterek ![]() Przyjaciółka 1: książka kucharska, foremki i wyciskarka do kremu (już wręczony, strzał w dziesiątke ![]() Przyjaciółka 2: kosmetyczka i lakier z Rimmela ![]() Wszystkie prezenty opakowane ![]() ![]() Dziś byłam po sklepach to mało osób było, aż dziwnie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
uzupełniam liste kupionych prezentow:
corka - poduszka i ciepla bluza ze swinka peppa, pizama, ksiazeczka z naklejkami mama - voucher na masaz plecow i maseczke na twarz TŻ - zestaw do fondue+czekolada i spinki do mankietow i krawata syn kuzynki - notesik z cars i gre bingo babcia - doppelherz i ptasie mleczko TŻ i jego rodzina obchodza swieta w styczniu wiec jego chrzesniaki dostana prezenty pozniej, kupilismy bezpieczna maszyne do szycia dla dziewczynki i helikopter dla chlopca. moja corka w styczniowe swieta dostanie maly piekarnik z garnkami. Edytowane przez darling88 Czas edycji: 2011-12-23 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Uff, wszystko zakupione i pięknie popakowane (mogłabym pakować i pakować, mam nadzieję, że mi rodzinka coś podrzuci ze swoich podarków do zapakowania jeszcze)
Mama - dwie filiżanki + dzbanek z podgrzewaczem do kompletu, czekoladki Tata - ulubione kosmetyki, specjalnie zaprojektowane dla niego etykiety na domowe wino, Rafaello Brat - książka o kulturystyce (sam sobie wybrał), paczka z kawą, herbatą i chałwami Babcia - patelnia (lubi mieć ich mnóstwo), kawa Dziadek - kawa, czekoladki TŻ - pasek, etui na dokumenty, fotopuzzle z jego ukochanym samochodem, wielki kosz świąteczny, który samodzielnie dla niego wykonałam (herbatki + puszka, zapachowa świeca, kubek). Zdjęcie w załączniku, teraz jest dodatkowo w celofanie, z wielką kokardą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku szybciutko i bez problemów o dziwo
![]() Mama - voucher do kosmetyczki, zestaw jej dawnego ulubionego zapachu ![]() TŻ - konsola PSP ![]() Brat - kolejna ksiązka do kolekcji z serii Eragon - Dziedzictwo (już sie biedak do biblioteki zapisał, żeby przeczytać ![]() Ciocia - zestaw kremików Kuzyni plus wujek - spadło na Mamę ![]() Tylko z opakowaniami poszłam na łatwiznę - wpakowałam wszystko do zwyczajnych torebek :/ - brak czasu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
Prezenty kupuję sama, pracuję więc mam pieniążki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
Jako że nie pracuje ani nie mam stypendium musiałam wykombinować coś z niewielkiej sumki, którą odkładałam przez kilka miesięcy:
mama- kolczyki, bluzkę Reserved, słodycze tata- skarpetki, żel do kąpieli, słodycze brat- zestaw kosmetyków adidas, balsam po goleniu Nivea TŻ- stację pogodową, bokserki, ładowarkę telefoniczną do samochodu, słodycze rodzicom TŻ- czekoladki + dodatkowo wszystkim zrobiłam taką kartkę przyczepioną do prezentu ze zdjęciem osoby, której wręczałam prezent.. a z tyłu niej była zdrapka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę
![]() ![]() dla moich rodziców: blender dla teściowej: prostownica dla teścia: perfumy (euphoria ![]() dla brata TŻ: książka o J.P. II dla TŻ: sweter i kurtka z H&M ![]()
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Ja w tym roku zaszalałam, zwykle nie kupuję tylu prezentów, ale co tam
![]() - mamie - książkę Danuty Wałęsy http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka.php?ID=2327 - dla taty klaser na monety, bo kolekcjonuje i już mu się skończyło miejsce - bratu - koszulkę termoaktywną https://www.sklepmartes.pl/bielizna-...c-calipso.html (myślałam że takie rzeczy są droższe)
![]() |
#920 |
Przyczajenie
|
ja zdecydowanie polecam książkę rabatową. super prezent na wiele okazji. a dodatkowo masz szansę, że sprawiając komuś taki prezent i Ciebie obejmie zasięgiem jego wykorzystanie i np załapiesz się na pyszne jedzonko, albo na grę w Zoltara ze znajomymi. zresztą poczytajcie sami o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ dostanie kilka "rzeczy kuchennych" na walentynki, lubi tam przebywać, a na mieszkaniu przyprawy w słoikach, cukier w opakowaniu, w którym jest produkowany, itp.
![]() ![]()
![]() |
#922 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Jeśli tylko TŻ będzie zwlekał z oświadczynami, obiecuję, że się nad tym zastanowię
![]() ![]()
![]() |
#924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
W sklepach (przynajmniej u mnei) już pachnie świętami. Na półkach można zobaczyć pierniczki i różne gazety ze świątecznymi ozdobami. W tym roku już teraz myślę nad tym co kupić pod choinkę. I jak zawsze mam problem bo nie wiem co.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
O, mój ulubiony wątek!
Jeszcze pewnie z miesiąc i będę mogła się powoli zacząć w nim wypowiadać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
również uwielbiam ten wątek
![]() wiem, że dla mamy zapewne kupię jakąś nową rzecz do decoupage'u, ale co jeszcze, to pojęcia nie mam... myślę nad konsolą PSP dla tżta, ale pewnie zmieni mi się to jeszcze 32425 razy ![]() nadal nie mam pojęcia co zresztą bliskich. już nie wspominając o teściowej, tu kompletnie pojęcia nie mam!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Przyczajenie
|
Hmm, ja jeszcze w sklepach nie widziałam świątecznych rzeczy, ale może dlatego że dawno nie chodziłam po inne zakupy niż spożywczo-kosmetyczne :P
A co do prezentów, to tak powoli zaczynam myśleć... i może ktoś ma jakieś doświadczenia z "pijanymi misiami" - przepis dopiero niedawno znalazłam (chociaż to pewnie stare już) i tak sobie pomyślałam, że mogłyby być fajnym dodatkiem do prezentu, jakby je przygotować parę dni przed świętami i wsadzić do jakiegoś ładnego słoiczka i to ozdobić ![]() ![]() Pozdrawiam jeszcze jesiennie - dziś u mnie bardzo słonecznie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
ja myślałam nad maszynką do golenia dla tżta jakąś taką lepszą. I młodszej siostrze domek dla lalek albo takiego iPada edukacyjnego.
W tym roku jeszcze mi do standardu (mama, brat, siostra, siostra, tż, przyjaciółka) dochodzą rodzice tżta i brat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
Ja wyszukuję okazji z racji bycia biedną studentką i uwaga, co już kupiłam na różnych przecenach:
Mama: 2 książki, nową Kalicińską i Musierowicz. Siostra: Kubek termiczny porcelanowy (żeby mogła zabierać do pokoju cichej nauki w akademiku ![]() A dla TŻta planuję coś zrobić ręcznie +odłożyć na nowy dodatek do WoWa, ale zobaczymy jak to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.