![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałaś
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#902 |
Przyczajenie
|
Ciężko jest mi wybrać najlepszą książkę, ale duże wrażenie zrobiły na mnie książki Whartona "Szrapnel" i "W księżycową jasną noc" oraz Piaseckiego: "Żywot człowieka rozbrojonego" i "Zapiski oficera Armii czerwonej". Lubię też twórczość Murakamiego. Dobrze się czytało "Katedrę w Barcelonie" Falconesa, "Chłopca z latawcem", "Chemię śmierci"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Jedna z lepszych książek, które ostatnio sobie zakupiłam to Masa - o pieniądzach polskiej mafii. Polecam, świetna książka dla kogoś, kto się interesuje chociaż trochę tymi sprawami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
kolejność przypadkowa:
- Cień Wiatru - Sto lat samotności - Mistrz i Małgorzata - Lolita -Lot nad kukułczym gniazdem - Ptasiek -Wiedźmin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
"Jeździec miedziany"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Przyczajenie
|
Zielona Mila zdecydowanie jest na mojej liście najlepszych książek. Ja jeszcze polecam dość ciężką ale bardzo moim zdaniem ciekawą książkę Davida Mitchella Atlas Chmur. Piękna i interesująca stylistycznie książka
![]() http://recenzownia-ksiazkowa.blogspo...las-chmur.html Edytowane przez ika151 Czas edycji: 2014-11-14 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Przeczytane w 2015
![]() Obca / Diana Gabaldon Uwięziona w bursztynie / Diana Gabaldon Pozdróżniczka / Diana Gabaldon Co nas nie zabije / David Lagercrantz Zamieć śnieżna i woń migdałów / Camilla Lackberg Jaskiniowiec / Jorn Lier Horst Obłęd / Erik Axl Sund Trauma / Erik Axl Sund (przeczytana do 203 strony) Facet z grobu obok / Katarina Mazetti Grób rodzinny / Katarina Mazetti Kości niezgody / Charlaine Harris Trzy sypialnie, jeden trup / Charlaine Harris Dom Juliusów /Charlaine Harris Z jasnego nieba / Charlaine Harris Wybawiciel / Jo Nesbo Ciemne sekrety / Hjorth, Rosenfeldt Uczeń / Hjorth, Rosenfeldt Grób w górach / Hjorth, Rosenfeldt Niemowa / Hjorth, Rosenfeldt Mroczny zakątek / Gillian Flynn Ostre przedmioty / Gillian Flynn Zaginiona dziewczyna / Gillian Flynn Dotyk Julii / Tahereh Mafi Sekret Julii / Tahereh Mafi Dar Julii / Tahereh Mafi Julia. Trzy tajemnice / Tahereh Mafi Rywalki / Kiera Cass Elita / Kiera Cass Jedyna / Kiera Cass Rywalki. Książę i gwardzista / Kiera Cass Obsydian / Jennifer L. Armentrout Onyks / Jennifer L. Armentrout Opal / Jennifer L. Armentrout Origin / Jennifer L. Armentrout Delirium / Lauren Oliver Pandemonium / Lauren Oliver Requiem / Lauren Oliver Czerwień rubinu / Kerstin Gier Błękit szafiru / Kerstin Gier Zieleń szmaragdu / Kerstin Gier Wybrani / C.J Daugherty Dziedzictwo / C.J Daugherty Igrzyska śmierci / Suzanne Collins W pierścieniu ognia / Suzanne Collins Kosogłos / Suzanne Collins Testy / Joelle Charbonneau Samodzielne studia / Joelle Charbonneau Egzamin dojrzałości / Joelle Charbonneau Szeptem / Becca Fitzpatrick Crescendo / Becca Fitzpatrick Cisza / Becca Fitzpatrick Finale / Becca Fitzpatrick Miasto kości / Cassandra Clare Miasto popiołów/ Cassandra Clare Miasto szkła / Cassandra Clare Miasto upadłych aniołów / Cassandra Clare Miasto zagubionych dusz / Cassandra Clare Mechaniczny anioł / Cassandra Clare Mechaniczny książe / Cassandra Clare Mechaniczna księżniczka / Cassandra Clare Kroniki Bane'a / Cassandra Clare Piąta fala / Rick Yancey Piąta fala. Bezkresne morze / Rick Yancey Zostań, jeśli kochasz / Gayle Forman Wróć, jeśli pamiętasz / Gayle Forman Pułapka uczuć / Colleen Hoover Nieprzekraczalna granica / Colleen Hoover Maybe Someday / Colleen Hoover (dwa razy) Zaczekaj na mnie / J. Lynn Bądź ze mną / J. Lynn Zostań ze mną cz.1 / J.Lynn Zostań ze mną cz. 2 / J. Lynn Zaufaj mi / J. Lynn Papierowa dziewczyna / Guillaume Musso Będziesz tam? / Guillaume Musso Potem... / Guillaume Musso 7 lat później... / Guillaume Musso Złodziej pioruna / Rick Riordan Morze potworów / Rick Riordan Klątwa tytana / Rick Riordan Bitwa w labiryncie/ Rick Riordan Urodzona o północy / C.C Hunter Przebudzona o świcie / C.C Hunter Zabrana o zmierzchu / C.C Hunter Szepty o wschodzie księżyca / C.C Hunter Will Grayson, Will Grayson / David Levithan, John Green Prawie jak gwiazda rocka / Matthew Quick Po zmierzchu / Alexandra Bracken Zamek i klucz / Sarah Dessen Love, Rosie / Cecelia Ahern Zaplątani / Emma Chase Zakręceni / Emma Chase Pamiętnik/ Nicholas Sparks Girl Online / Zoe Sugg Piękna katastrofa / Jamie McGuire Milcząca siostra / Diane Chamberline Jeden dzień/ David Nicholls Pielgrzym / Terry Hayes Pasjonat oczu / Sebastian Fitzek Martwa natura / Joy Fielding Wypowiedz jej imię / James Dawson Niebo istnieje...Naprawdę! / Todd Burpo, Lynn Vincent Gwiazd naszych wina / John Green Morze spokoju / Katja Millay Dziesięć płytkich oddechów / K.A Tucker Jedno małe kłamstwo / K.A Tucker Ocean na końcu drogi / Neil Gaiman Cień kruczych skrzydeł / Garth Stein Już czas / Jodi Picoult Motyl / Lisa Genova Służące / Kathryn Stockett Zawołajcie położną / Jennifer Worth Spóźnione wyznania / John Boyne Wciąż czekam / Louisa Young Marina / Carlos Ruiz Zafón Papierowe marzenia / Richard Paul Evans Bliżej słońca / Richard Paul Evans Słodki zapach brzoskwiń / Sarah Addison Allen Córka zjadazki grzechów / Melinda Salisbury Szukając Emmy / Steena Holmes Baśniarz / Antonia Michaelis Chce się żyć / Maciej Pieprzyca Szału nie ma, jest rak / Ks. Jan Kaczkowski, Katarzyna Jabłońska Życie na pełnej petardzie / Ks. Jan Kaczkowski, Piotr Żyłka Edytowane przez onething Czas edycji: 2015-12-17 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
"Tektonika uczuć"
Eric Emmanuel Schmitt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Zawsze ,nieodmiennie "Mistrz i Małgorzata",zaraz potem "Modlitwa za Owena" Irvinga oraz "Imię róży" Eco.Lubię takie "magiczne" ale nieoczywiste klimaty.Z polskich Wiśniewskiego "Bikini".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Konto usunięte
|
Cała seria o Harrym Potterze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
Hm,wiec tak:
Uratuj mnie,opowiesc o zlym zyciu i dobrym terapeucie Piate nie zabijaj Trauma
![]() |
#912 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#914 |
BAN stały
|
ostatnio mój absolutny numer 1 jeśli chodzi o książki to House of cards. Książka rewelacyjna, bardzo dobrze się ją czyta, świetnie przemyślana fabuła, są intrygi, wielki świat polityki, wszystko, czego tylko się oczekuje od dobrej książki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
Mój hit jak do tej pory to :
cała trylogia Paulliny Simons "Jeździec miedziany" "Tatiana i Aleksander" "Ogród letni" "Cień wiatru", "Więzień nieba", "Gra anioła" Zafona Sabine Ebert "Tajemnica znachorki", "Zniknięcie znachorki", "Wybór znachorki" "Zaklinacz czasu", "Wtorki z Morriem" Mitcha Alboma "Chata" Paul Young "Lucyfer. Moja historia" tom I Veronica Gische "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego "Wichrowe wzgórza" E.Bronte "Siostrzyca" John Harding oczywiście ciągle odkrywam jakieś nowe ciekawe książki, ale tak na dzień dzisiejszy to chyba wszystkie moje hity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
przyłączę się do Harry'ego Pottera i dodam od siebie:
"Ojciec Chrzestny" - Mario Puzo "Mansfield Park" - Jane Austin "Daisy Fay i cudotwórca" - Fannie Flagg "Dogonić Tęczę" - Fannie Flagg i... pewnie jescze z miliard innych, ale te powyżesze pokochałam za klimat i jeszcze jedna: "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?" - Sherry Argov (zdaję sobie sprawę, że to poradnik i to nie najwyżsych lotów ![]() Edytowane przez Bniewie Czas edycji: 2015-03-05 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Polowanie na Perpetuę jest baaardzo przyjemna ksiazka
![]() O cwanej kobiecie z duza dawka humoru i konspiracji - Ostatnie zdanie nieboszczyka. Nie spalam cala noc przed wigilia, zeby doczytac koniec ![]()
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Trochę ich było, więc nie będę tu wypisywała całej litanii
![]() M. Bułhakov - "Mistrz i Małgorzata" (to była moja lektura na j. polskim, aczkolwiek doceniłam ją dopiero 3 lata po zakończeniu LO) P. Sueskind - "Pachnidło" H. Fallada - "I cóż dalej, szary człowieku?" S.I. Witkiewicz (Witkacy) - "622 upadki Bunga", "Dramaty". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
Muszę powiedzieć, że wybór jednej ulubionej książki jest niezywkle trudny. Dla mnie to pytania równa się temu jakby zapytać matkę kilkorga dzieci, które kocha najbardziej :-P
Ja wymienię książkę, która zrobiła na mnie największe wrażenie, ale także te, które ostatnio czytałam i również okazały się być bardzo ciekawe. Moją ulubioną książką jest zdecydowanie jest pozycja "Nasze szczęśliwe czasy". Ostatnie 30 stron to czytając tak płakałam, że praktycznie słów nie widziałam, aż wstyd się przyznać :P Do książki, która również mi się podobała jest "Na końcu tęczy". Ostatnio jednak lektura, która początkowo mnie odrzuciła, by później wciągnąć mnie bez chwili oddechu jest książka "Mury hebronu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Przyczajenie
|
Moim ostatnim hitem jest thriller psychologiczny "Buźka". Ja to mam szczęście normalnie. Za każdym razem, gdy jestem w Matrasie, trafi mi się jakaś perełka. Te książki chyba same mnie wybierają. Ale wracając do meritum, kobietki polecam tę pozycję! Trzyma w napięciu do samego końca, choć przyznam, że podjęta w niej tematyka to poważny kaliber... Przeczytajcie recenzje, a same się przekonacie, że warto ją przeczytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny szukam jakiejś lekkiej przygodowej lektury na urlop . Polecicie cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Chmielewska ma wciągające czytadełka. Napewno cos znajdziesz ciekawego
![]()
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
Życie Pi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Moje absolutne hity:
Zielona mila Stephen King Pan Mercedes Stephen King W dół rzeki John Hart Żelazny dom John Hart Rytuał Mo Hayder Gwiazd naszych wina John Green Saga Millenium Stieg Larsson Strach na wróble Michael Connelly Polecam wszystkim ![]()
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli to takie wspaniałe książki to muszę nadrobić. Ja na liście ukochanych mam : "Mistrz i Małgorzata" "Dobry Omen" "Ocean na końcu drogi" "Połówka Żółtego Słońca" I duużoo, duuużo innych.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
BAN stały
|
ostatnio na pewno jest to książka Pozdrowienia z Korei. Świetnie napisana, opisuje codzienne życie w Korei Północnej, zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Rozeznanie
|
Camilla Läckberg: Księżniczka z lodu, Kaznodzieja, Kamieniarz, Ofiara losu, Niemiecki bękart, Syrenka, Latarnik, Fabrykantka Aniołków, Pogromca Lwów.
Hakan Nesser: Całkiem inna historia, Człowiek bez psa, Drugie życie pana Roosa, Samotni, Rzeźniczka z Małej Birmy. Ă ke Edwardson: Taniec z aniołem, Wołanie z oddali, Słońce i cień, Niech to się nigdy nie kończy, Niebo to miejsce na ziemi, Kamienny żagiel, Pokój numer 10, Najpiękniejszy kraj, Prawie martwy, Ostatnia zima, Dom na końcu świata, Park Marconiego Agatha Christie. Edytowane przez Heru19 Czas edycji: 2015-06-28 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Przyczajenie
|
Dla mnie to będzie „Oskar i Pani Róża”, najbardziej mnie poruszyła i od przeczytanie tej książki chciałam się zapoznać z kolejnymi książkami Schmitta. Najnowsza książka ks. Jana Kaczkowskiego „Życie na pełnej petardzie” to prawdziwa perełka i bardzo każdemu polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.