![]() |
#901 |
Jestem groszek... ;)
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Joppa Minerals
Słyszałam że najjaśniejsze odcienie są za ciemne dla bladolicych
![]()
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
pytanie nieaktualne
postanowilam zamowic na probe, a nie zadawac tyle pytan ![]() ![]()
CUZ EVERYBODY DIES BUT NOT EVERYBODY LIVES ! Edytowane przez natalalala Czas edycji: 2010-12-11 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy którąś uczulił krem pod oczy Perfekting Eye Cream?
Najpierw zamówiłam sobie próbkę tego kremu i wszystko było ok. Po zamówieniu pełnego opakowania i użyciu kilku razy poczułam lekkie pieczenie a miejsce ,które posmarowałam kremem zrobiło się czerwone. Zrobiłam przerwę kilku dni i to samo.Nigdy nie miałam tego rodzaju uczuleń od kosmetyków pielęgnacyjnych. Na składach kremów kompletnie się nie znam nigdy ich nie analizowałam bo nie było i takiej potrzeby.Teraz będę zmuszona to robić ale nie wiem od czego zacząć. Miałam też nie dawno taki przypadek ,że na całym ciele dostałam swędzącej wysypki.Dostałam leki odczulające. Lekarz stwierdził że to może być od proszku, płynu ,kremu itp.Odstawiłam wtedy te produkty do pielgnacji ,które akurat zaczęłęm używać bo uważałam ,że to może od nich.Później stopniowo włanczałam po jednym i nic się nie działo. Teraz zastanawiam się czy to nie było od P.E .C ![]() Jeśli ktoś może zetknął się z taka reakcją lub może mi podpowiedzieć np.jaki składnik wywołał taka reakcję będę wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zadomowienie
|
LEADYAGLO ja też czasem czuję lekkie pieczenie,które szybciutko mija ,ale nie mam żadnych zaczerwienień(właśnie zużyłam opakowanie pełnowymiarowe),krem jest fajny ale to nie jest KWC ,więc nadal szukam ideału pod oczy,jak na razie najlepiej spisuje się retinol serum Joppy zmieszany z kropelką emu oil.
I znów muszę pochwalić polską stronę Joppa,zamówienie i przelew złożyłam w czwartek po południu,w piątek dostałam info ze wysłane a dzisiaj dostałam przesyłkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Emilio dziękuję Ci za odzew.Sama nie wiem czy zużyć go ,,na siłę'' nie zważąc na to lekkie pieczenie i zaczerwienienie....(wyglą dam wtedy jakby mi ktoś dołożył
![]() Edytowane przez LEADYAGLO Czas edycji: 2010-12-20 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Jak szukasz czegos konkretnego to daj znać na PW ,moze się wymienimy bo ja ten kremik lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Witajcie, potrzebuję Waszej pomocy
![]() Wydaje mi się, że kiedyś Joppa miała w swojej ofercie taki uniwersalny proszek, właśnie do nadawania żółtego koloru/rozjaśniania podkładów. Normalnie sprzedawany w słoiczku, jak pełnowymiarowy minerał. Oświećcie mnie, bo nie mogę tego znaleźć na ich stronie. Wycofane ? Czy pomyliłam firmy ? A może inna firma takie coś oferuje ? ![]() Edit: znalazłam ![]() Czy któraś z Was używała tego pigmentu ? Jak się sprawuje ? Edytowane przez monik@_monik@ Czas edycji: 2011-03-05 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Powinnam was wszystkie wycałować za to, że trafiłam na ten wątek i skusiłam się na sample Perfecting Eye Cream oraz Green Tea & Tea Tree Lotion!
Oba produkty są naprawdę wspaniałe. Sampel PEC starczył mi na 3 tygodnie i jeszcze trochę go zostało. Nigdy nie miałam kremu pod oczy, który rzeczywiście robiłby coś więcej niż tylko nawilżał. PEC wygładza i naprawdę rozjaśnia cienie! Używam go od ponad trzech tygodni i nie ma potrzeby, żebym używała korektora pod oczy. To cud ![]() GT&TTL fajnie nawilża, nie zatyka porów, ujednolica koloryt i ogólnie skórę po nim mam tak ładną, że rzadziej nakładam minerały ![]() Zawiodłam się jedynie na Skin Renewal Moisturizer. Jak dla mnie w ogóle nie nawilża. Nawet po nałożeniu dwóch warstw miałam ściągniętą skórę (z natury mam skórę mieszaną). Avocado Moisturizer mnie również nie porwał. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-03-24 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Rozeznanie
|
Nieaktualne.
Edytowane przez Eti_ Czas edycji: 2011-04-01 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie też skusiłam się na zakupy
![]() ![]()
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy ![]() WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
dziewczyny który byście mi poleciły puder ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Swatche kilku cieni z Joppa, może komuś się przydadzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Kilka podkładów i pudrów
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Róże Joppa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Konto usunięte
|
Zamawiała któraś z Was kosmetyki z polskiej strony Joppa? A raczej sklepu z ich kosmetykami... Spodobał mi się cień, ale niecały gram proszku 34 zł (+przesyłka)
![]() ![]() ![]() EDIT: Po kliknięciu jeszcze raz w obrazek wyskakuje kilka napisów: cena detaliczna netto 27,64 cena detaliczna brutto 34 cena promocyjna netto 16,25 cena promocyjna 19,99 ![]() Zadałam już pytanie, czy w związku z tym cienie kosztują 20 zł... Dobrze, że w to kliknęłam, jest nadzieja, że taniej ![]() EDIT2: jest promocja za 19,99 ![]() ![]() http://mineralsjunkie.blogspot.com/2...ls-part-3.html Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-07-22 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
O jakiej stronie Joppa mówisz? Dziewczynie, wiecie co się stało ze stroną mineralscosmetics.pl ?Ostatnio nie działa...
![]() |
#919 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale kolor okazał się inny, ogólnie, te ich zdjęcia "firmowe" są do dupy :/. Kolor tak pokazany nie miał nic wspólnego z tym, jaki jest na prawdę. Później na swatchach znalazłam, jak wygląda realnie, niestety, to już po fakcie, jak się rozczarowałam po przyjściu cienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak się zamawia próbki na tej stronie? Chodzi mi o kremy...
np ten: http://www.joppaminerals.com/product...cai-Berry.html chyba ślepa jestem, bo nie widzę takiej opcji, a jak w wyszukiwarce wpisuje sample to pojawiają się tylko kosmetyki kolorowe... ![]()
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
http://www.joppaminerals.com/product...otions%29.html
Musisz tylko wybrac o jaki kremik chodzi ![]()
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja niestety też się uzależniłam od minerałów... i kosmetyków mineralnych, mam nadzieję, że moja cera się po nich poprawi. Po stosowaniu podkładów z Lucy już widzę poprawę, mogę używać codziennie, nie zapycha mnie! Co po drogeryjnych podkładach zawsze miałam problem, jeden dzień piękna i tydzień okropna...
![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się, które kremy powinnam wziąć na próbę.
Myślę o Perfecting Eye Cream, Green Tea & Tea Tree Lotion... które kosmetyki do pielęgnacji polecacie z Joppa? Do mieszanej cery.
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
Green Tea jest bardzo fajny do mieszanej. No i krem z Acai Berry polecam - mój ulubiony na dzień. Pod oczy Perfecting też używam i bardzo lubię. Jeszcze serum Retinol Plus jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
no i sie doczekalam! Darmowa wysylka z Joppa.
Mam kilka pytan: jakie duze sa probki kremow, ilosc ml w porownaniu do duzych opakowan? interesuje mnie ten pod oczy i lotion z green tree. Chcialam jeszcze zapytac o probki podkladow, cieni i rozy. Sa to porownywalne struny jak w Lucy Minerals? Czy ich wydajnosc jest podobna? Pytalam juz o kremy ktore polecacie, a cos do mycia buzi u nich? Jakies mydelka? Musze dobic do 15$... nie chce tez wydac kasy niepotrzebnie, dlatego tak dopytuje. Bede wdzieczna za wsakzowki. Przepraszam za brak polskich znakow, ale nie mamtakiej opcji na komputerze mojego tz ![]()
pozdrawiam WYMIANKA ![]() bloguję -> kosmetyki mineralne, naturalne czyli to co mnie ostatnio pasjonuje ![]() moja biżuteria moje decu Edytowane przez lejla11 Czas edycji: 2011-09-01 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Mam problem z zaplata na stronie. Place z inteligo (visa) i nie chce mi ona zadzialac. Czyli nie da sie czy z moja karta cos jest nie tak? Dodam ze dzisiaj placilam na innej zagranicznej i mi ja spokojnie przyjelo. Potrzebuje waszej pomocy
![]() znam już przyczyne ![]() Edytowane przez Anulkaa6 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Czy ktos z Was moze porownac odcien Lucy Minerals Soft beige do podkladow z joppa? Ktore bylyby podobne?
Co powiecie o formulach podkladow?
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
lejla11 ja od kilku miesięcy używam tylko i wyłącznie pielęgnacji Joppy, na dzień Acai Berry (mnie akurat nie zapycha, ufff, całe szczęście bo kocham go za zapach, konsystencje i to jak wpływa na moją problematyczną cerę), pod oczy Perfecting Eye Cream (świetnie nawilża, co prawda mam dopiero 24 lata ale miałam problemy z zaniedbaną skórą oczu i dzięki temu kremowi odżyła, jest nawilżona, no i krem zniwelował lekkie cienie pod oczami) i na noc Lotion z Green Tea (w sumie jakoś szalenie nie nawilża, ale jak mam dobrze nawilżoną skórę to ładnie to podtrzymuje).
Ogólnie z ich pielęgnacji, nawet w tak wąskim zakresie jestem bardzo zadowolona. Mam cerę mieszaną, z tendencją do wyprysków i zaskórników, z przebarwieniami. Ogólnie trudno jej dogodzić bo po kremach na glicerynie mam błysk pierwsza klasa, Acai jest dobre dla skóry mieszanej, to samo lotion, ale mam wrażenie że dla skóry suchej były by za słabe. Niestety podkładów nie używam więc nie pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Wtajemniczenie
|
Mam do was pytanie, jako znawczyń minerałów.
Szukam pudru, najlepiej w kolorze lekko różowym, taki żeby trochę krył, ale nie za mocno i dawał satynowe, połyskujące wykończenie, ale raczej bez drobinek lub z minimalną ich ilością. Dla ceru suchej, znacie może taki puderek?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.