![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
oj namadrzyłas.... ![]() mysia - śliczna dzidzia ![]()
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o euforię w czasie ciąży to ja jej jak na razie jeszcze nie doświadczyłam. No może tylko w krótkich chwilach tuż po wyjściu z USG ale to chyba bardzie ulga że jest OK. Ale następnego dnia już wraca strach i wątpliwości. Z natury jestem dość wybuchowa i apodyktyczna. A teraz te cechy chyba jeszcze bardziej się „uwypukliły”. A najgorzej jest w pracy gdzie bardzo staram się powstrzymywać mój sarkazm i złośliwość. Tutaj jeszcze nikt nie wie o mojej ciąży. W domu jest lepiej gdyż mieszkam tylko z kotem a na niego nie potrafię się złościć. Ale w weekend-y gdy przyjeżdża potencjalny ojciec to już nie mam żadnych zahamowań i mogę się na nim wyżyć. W końcu to on jest winny temu stanowi. Ostatnio nawet stwierdził, że gdyby tylko mógł to zamienił by się ze mną.
A jeżeli chodzi o dolegliwości fizyczne to: od początku ciąży bolą mnie piersi ale dzisiejszej nocy to ból był taki że nie byłam w stanie spać na brzuchu. Gdzieś wyczytałam że piersi przygotowują się przez całe 9 miesięcy. Tylko że ja już teraz wymieniłam biustonosze na większe o 1 rozmiar. A to dopiero 15-ty tydzień. Trochę sobie nie wyobrażam jakie one będą za te 5 miesięcy. Chyba dwa berety na nie kupię. ![]() PS. Do piątku muszę się definitywnie zdecydować czy idę na tę amniopunkcję w następną środę czy nie. Radziłam się już tylu osób że sama nie wiem. Niektórzy twierdzą że nie ma sensu jej robić, a inni wręcz przeciwnie że dzięki wiedzy można się lepiej przygotować. Np. gdyby było coś nie tak to wybrać odpowiedni szpital który będzie przygotowany na dane schorzenie. To naprawdę trudna decyzja, którą tak naprawdę trzeba podjąć samemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
POP70 - co do stanika to ja juz musze wymieniac a jestem dopiero w 9 tyg......wiec sie smieje ze w 9 kupie sobie dwa namioty i zszyje
![]() ![]() Co do badan to najlepiej zaufac swojemu lekarzowi prowadzacemu. Ja na to stawiam. Przepisala mi antybiotyki ktorych teoretycznie nie powinno sie brac w ciazy - ulotka informacyjna ale ona powiedziala - grozniejsza jest ta bakteria dla plodu niz antybiotyk.......Wiec biore.
#904 |
Zadomowienie
|
mysia - slodkie bebe
![]() lawenda - najlepiej chyba jak jednak porozmawiasz z rodzina, mezem... nie twierdze, ze on musi cie zrozumiec, ale jesli to tak opiszesz jak nam to jest nadzieja ![]() gdzies czytalam, ze takie ponure nastroje sa wlasnie wynikiem dzialania hormonow i jest to zjawisko calkiem normalne! nawet jesli ciaza byla planowana, oczekiwana czyli tak jak to jest w twoim wypadku. najczeciej - ja wiem to tylko z teorii - mija to po pierwszym trymestrze, kiedy to lozysko zaczyna przejmowac w pelni funkcje wytwarzania hormonow. a nawet jesli nie przejdzie, pamietaj, ze to jest normalne i nie ma co dodatkowo wymagac od siebie uczuc innych niz te ktore wlasnie przezywamy. i tak juz dosc tych zmartwien. i na pewno kazda je ma, jedna w mniejszym, druga w wiekszym stopniu.
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2009-09-02 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Mysia śliczna dzidzia...
![]() ![]() ![]() Fasolka.. wiesz to nie jest tak że pytasz czy moze wejśc.. Ty po prostu jak jest Twoja kolejka to wchodzisz a za toba mąż.. tak jest wszędzie.. ![]() ![]() O ja dopiero zobaczyłam nowe Emotikonki hihiih ale śmieszne ![]() ![]() A ta najleopsza ![]() Pop70 ja jestem 10 tydz. a z wielkiego C albo małego D zrobiło sie mega D i musiałąm mieć 90 pod biustem bo mnie mniejsze uwierały.. hiihih jakos mi niewygodnie było.. a Pani w sklepie pyta " Czy to pierwsze dziecko? bo jak tak to dojdzie Pani z rozmiarem do E albo nawet F ![]() ![]() ![]()
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie wtrącić a propo staników, że ja pod koniec ciąży miałam w brzuchu 120 cm a w piersiach 116 cm
![]() ![]() ![]() ![]() to tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Rozeznanie
|
Ojj mi też biust urósł! Normalnie zainwestowałam w uświadomiony stanik, bo stwierdziłam, że już teraz skóra z boku dziwnie się układa (pewnie dlatego że tak szybko się musiała rozciągnąć). No a w moim wieku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
alkamor- to co napisałaś wcale pocieszające dla nas nie było
![]() A czy tak będą bolały przez całe 9 miesięcy? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Catro - no z tym wiekiem to chyba lekko przesadzasz. To co ja mam powiedzieć?!! A jeżeli chodzi o piersi to zawsze miełam średnie C i dotychczas były jędrne. Myślę że nie wszystko zależy od wieku. Pewnie za rok nie będę już takie jędrne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Rozeznanie
|
Mysia1234 witamy Maleństwo, jest śliczne!
![]() madziwnia nie jestem pewna, że wszędzie tak jest...Słyszałam, że ta gin. do której chodzę nie bardzo jest skłonna do takich wizyt. Może przez to uprzedzenie,a może z wrażenia, bo to była 1-sza wizyta nie miałam śmiałości tak po prostu sobie wejść z mężem,bez pytania.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Rozeznanie
|
Pop70 - oj taki żarcik z tym wiekiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- przyszłam zamachać i uciekam do pracy. A tak wyglądam pod koniec dnia:
![]() ![]()
#913 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za przywitanie dzidzi
![]() Co do piersi to moje tez urosły i mimo stosowania kremów mam pare rozstępów ![]() ![]() ![]()
#914 |
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo Wam polecam bezszwowe staniki - ja sie musialam przerzucic w zasadzie od razu. kupilam hurtem na allegro we wszystkich kolorach teczy, kosztuje to jakies grosze a jest megawygodnie. no i wystarczy do konca ciazy, bo 'rosnie' razem ze mna. spanie na brzuchu... to cos takiego w ogole jest??? hehehe
dzisiaj ide na pierwsze zakupy - dostalam cynk o wyprzedazy ciazawych ciuchow w h&m wiec mam zamiar zaopatrzyc sie w jakies spodnie. aha i dzisiaj w nocy mialam kluja w brzuchu - ale jakiego! no myslalam, ze mi dzidzia zawiazuje supelki na jelitach i innych wnetrznosciach. a wczoraj kupilam mezowi ksiazke dla tatow i sie przerazilam - wszystko dowcipnie i fajnie ale nie jak sie czlowiek dziecka spodziewa... generalnie roztacza wizje jednego wielkiego i nieustajacego pasma nieszczesc z kompletnym rozkladem zwiazku wlacznie. to straszne! chyba mu tego nie dam, bo wezmie i zwieje i co ja wtedy poczne sama samiutenka? |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Rozeznanie
|
czarymary a możesz dać jakieś linki do tego allegro? Ja muszę też już zrobić jakieś zakupy namiotowe
![]() A tak zareklamowałaś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
sprzedawca sie nazywa mloda_mama1 i jak kupowalam to byly te staniki w dwoch wersjach - na cienkich i grubych ramiaczkach. ja kupilam te na cienkich i jestem bardzo zadwolona. chociaz mam co nosci przed soba to wszystko sie trzyma na miejscu i nie robia sie klasyczne 'bimbaly' hehehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie mnie pociesza to ze duzo osob mowi ze kobieta z duzym biustem w ciazy piersi mniej rosna...........Oby.....j a przed ciaza mialam 75F- i juz sie w niego nie mieszcze, przymierzam sie do kupienia czegos wiekszego za ok 2 tyg.
#918 |
Rozeznanie
|
czarymary, dzięki
![]() ![]() Ja moje 85 C muszę już pożegnać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
ehh dziewczyny tak czytam o tych waszych pokaznych biustach i az mi smutno...
ja nosze małe b ... i nic mi nie rosnie ![]() ![]()
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe piersi mały kłopot Duzę piersi duży kłopot!! nie wspomne o niektórych ciuchach!!! A moje kolezanka w ciazy i podczas karmienia miała albo a albo małe B a dziecko chyba 7-8 miesiecy karmiła piersią! mase pokarmu miała a teraz nie am problemu z cyckami!! Pocieszyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z małego b z radością przerzuciłam się na duże B, dumna i zadowolona, że wreszcie mam biust... i tu lipa, wszystko stanęło w miejscu, nie rosnie, nie boli.... A tak chciałam raz w życiu miec co włożyc w miseczkę C ![]() Właśnie, czy biust rośnie całą ciążę? gdzieś wyczytałam, że tylko podczas pierwszego trymestru. Jeśli tak, muszę się pożegnac z marzeniami o C ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Ita – jestem pod wrażeniem Twojego F 75. I jednocześnie współczuję jeżeli chodzi o biustonosze. Duża miseczka i mało pod biustem to trudno jest dostać dobry i ładny biustonosz. Mam znajomą która ma właśnie taki biust i ma z tym duże problemy.
Asienka – moja siostra ma B a wykarmiła 3 dziewczynki i każde z nich karmiła 1,5 roku. A moja znajoma miała D i niestety nie miała pokarmu. Więc to nie zależy od wielkości. A im większe to tym większy problem i do tego dochodzi prawo grawitacji |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Asienka - ja tez Ci powiem ze wolalabym miec mniejszy biust. Bo z duzym to zawsze klopot - stanika sobie ladnego nie kupisz tylko jakies takie babcine - i gdzie tu sexi bielizna na namietna noc???. Po drugie zadna sukienka na Tobie dobrze nie lezy bo jak dopasowana w biuscie to wszedzie indziej za duza.....Po trzecie w ciazy jest jeszcze gorsza masakra a po czwarte po ciazy to o jedrnosci duzych piersi mozesz zapomniec nic tylko zazrzucac sobie je na szyje mozna.......Ale jak chcesz to ja sie chetnie zamienie......
#925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak... ale z drugiej strony,,,, dziewczyny, nie ukrywajmy... fajnie by było miec co w ten stanik włozyc :P
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Ja też mam spore piersi. Przed ciążą c teraz juz d. Ja mam do was jeszcze pytanie. Czy wiecie może kiedy bedzie juz wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka??
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Konto usunięte
|
Jeszcze tydzień temu miałam taki biust , że ze stanika wypływał,do tego nabrzmiały, bałam się że jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży będę miała dwa wielkie balony
![]() ![]() a czy Wy też macie bardzo widoczne żyły na biuście , czytałam , że to normalne, ale to beznadziejnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() melduję się po badaniach-dziewczyny jestem najszczęśliwsza w swoim życiu,takiego jokera to juz 100 lat nie miałam i wogóle mi się nie chce zamknąc ![]() ![]() ![]() ![]() więc wszystko jest w najlepszym porządku,każda częsc ciała jest prawidłowa serduszko,nerki itd jak słyszałam z ust lekarza:prawidłowy,prawid łowy,prawidłowy.....to oczywiscie nie wytrzymałam i się ze wzruszenia pobeczałam az mi głupio było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie moge dodac:robię dodaj załącznik na górze i później ładuję zdjecie,cos źle robie?chyba mi sie z plty nie uda sprobuje zrobic zdjecie z teo mojego zdjecia ![]() mrowak kochana, Ty juz sie przestan nabijac ze mnie ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-09-02 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Oliwka, ale superowe wieści
![]() Tylko mi tam z tej radości sprzątać nie zacznij ![]()
#930 |
Raczkowanie
|
oliwka super wiesci
![]() Twoja dzidzia duza jest ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.