PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 17:32   #901
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

ja z nudów ogladam pierscionki zareczynowe :P
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 17:44   #902
zebra666
Zakorzenienie

Kicia ja mamz apał raz w tygodniu pod koniec jak wiem, ze muszę no nie am wyjsica i jest syf

Paprotka z tego co ja juz wiem to musisz mieć majtasy poporodowe i podkłady są oddzielnie... np z bell, wkładkli laktacyjne. koszula taka żeby miała u góry guziki żeby się dało cyca wystawić:F (no taką wczoraj kupiłam już na wypad styczniowy do szpitala) Jest śliczna niebieska- nawet bardziej turkusowa i ma krówkę na dole:F a najlepsze, że ją kupowałam na targu i byłam zamaskowana w kurtce i ogladam koszulki nocne a pan ze straganu krzyczy do mnie, że do porodu będą lepsze inne nie sądziłam, ze aż tak już widać:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 18:03   #903
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hejka kochaniutkie
Pepus kochaniutka Ty to faktycznie jestes zakrecona hehe Przeciez pisalam ze wszystko oki Nie martw sie tak Slonko I zaczynaj juz nowy cykl i nowe staranka !!! A nie da sie starac razem z ta alergia??
A no nie da się tak, bo bierze leki i na nich jest napisane to i owo co mnie nie zachęca do eksperymentów.

No i coś mnie minęło i nie zobaczyłam czym się chwalisz

A ja od jutra czekam na @. Własnie zjadłam kilka szprotek i stwierdzam, że są fuj i teraz mi jest nie tak. Nie zostały przyjęte jeszcze do żołądka i strasznie mnie to męczy Piję ciepłą herbatkę malinową, zeby przepchnąć i nic. Mdli mnie niesamowicie.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 18:15   #904
atinas
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale miałam jakiś problem z routerem i musiałam czekać aż brat wróci ze szkoły bo ja tempa strzała jestem
Dziś okropny dzień, mimo, że podobno ciepło ( nie wiem bo chora jestem i z domu nie wychodzę) to leje prawie cały dzień

Muli mnie od rana i jeszcze rozmowę miałam z Wujkiem Cześkiem zaraz po śniadaniu jak wczoraj miałam apetyt, to dziś ani trochę
I zaczęło się sikanie co 5 minut
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 18:31   #905
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Mi już troszkę lepiej kochane,mniej troszkę brzuszek boli to może mnie ominie szpital,bo mam skierowanie i jutro mam iść jak mi nie przejdzie. Miłego wieczorku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 18:33   #906
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Mi już troszkę lepiej kochane,mniej troszkę brzuszek boli to może mnie ominie szpital,bo mam skierowanie i jutro mam iść jak mi nie przejdzie. Miłego wieczorku
mnie tez wlasnie boli i sie wybieram na pogotowie
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 18:42   #907
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
mnie tez wlasnie boli i sie wybieram na pogotowie
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok;*

Kurcze mnie też trochę brzuch pobolewa, aż się boję jak tak o tym wszystkim piszecie:kwasn y:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 18:46   #908
zebra666
Zakorzenienie

Eniggma daj znać co i jak

Atinas w poczatkach ciąży bóle sa normalne- podobne do tych na okres plus kłocie jajników

Stary 2009-10-07, 18:52   #909
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
kurde to już nie wiem. to wam nie pokaże narazie a tak dawno już chciałam się pochwalić

wiecie co mam pytanie do was z innej beczki.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8ee340e0a.html to sa tylko majtki poporodowe czy do tego kupuje sie tez podkłady? wogóle sie na tym nie znam nie wiem co powinnam wziąć z takich rzeczy ze sobą??

Nie mogę otworzyć tego linka tzn nie wyświetla mi się to co powinno
Majtki po porodowe są z takiego ala papieru,bardzo fajne bo przewiewne.a podkłady ja wzięłam sobie ze szpitala tyle że starczyło mi na ten okres najmocniejszego "okresu".Potem stosowałam te podpaski Bella te grubaśne z tego starego typu.A potem już te bardziej normalne
Ale z tego co wiem to podkłady są dostępne w sklepach dla mam i dzieci jak i w hurtowniach.Ja polecam te majtki,jak i podkłady
Stary 2009-10-07, 18:56   #910
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Eniggma daj znać co i jak

Atinas w poczatkach ciąży bóle sa normalne- podobne do tych na okres plus kłocie jajników
No niby tak, no i niby o tym wiem, ale bać się boję, bo eniggma jest w 11 , ja 9 tc czyli też początki:/
Stary 2009-10-07, 19:00   #911
Sensuel
Wtajemniczenie

Anusia....gdzieś czytałam,że LUTEINA ma służyć do podtrzymania ciąży.Ale reki sobie obciąć nie dam.FURAGINUM kojarzy mi się z chorym pęcherzem ,a to ostatnie to nie wiem.Musisz sprawdzić w necie.

Dziewczynki kochane do 12tc bóle brzucha (w granicach rozsądku oczywiście),bóle jajników,skręcanie i naciąganie się czegoś tam w środku jest normalne.Macica się powiększa i dzidzia miejsca sobie szykuje na te 9 miesięcy.No chyba że towarzyszy temu krwawienie to co innego.Wtedy biegiem do lekarza.A jak po prostu coś boli to spokojnie,może bolec.Mnie też bolało za pierwszym razem i teraz też.

Kicia...cieszę się,że smakowało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 19:02   #912
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
No niby tak, no i niby o tym wiem, ale bać się boję, bo eniggma jest w 11 , ja 9 tc czyli też początki:/
ale moja ciaza jest zagrozona i to podwojnie
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 19:06   #913
zebra666
Zakorzenienie

Atinas dokładnie- ciąża mnoga, zagrożona to niczego bym nie lekceważyła... a jak wszytsko pzrebiega normalnie to jak ma się jakieś bóle ala menstruacyjne ale mniej bolesne... zwłaszcza na początku to z tego co u mnie było i czytałam u innych dziewczyn- to normalka bo się wszytsko tam uelastycznia i naciaga.

Stary 2009-10-07, 19:08   #914
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Atinas kochana noo niby u Ciebie ten sam czas ciazy co u Eniggmy,ale te 2 tyg to dla dzidzi duzo,i wez pod uwage ze Eniggma ma blizniaczki i ciaze zagrozona a u Ciebie to troszke inaczej takze spokojnie!!!
No chyba ze naprawde mocno boli....

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 19:10   #915
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Atinas kochana noo niby u Ciebie ten sam czas ciazy co u Eniggmy,ale te 2 tyg to dla dzidzi duzo,i wez pod uwage ze Eniggma ma blizniaczki i ciaze zagrozona a u Ciebie to troszke inaczej takze spokojnie!!!
No chyba ze naprawde mocno boli....
Dzięki dziewczyny postaram się nie panikować, bo w jakąś paranoję popadnę Już jestem spokojna
Stary 2009-10-07, 19:20   #916
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Atinas dokladnie bez nerwow i paniki!!! Wszystko na spokojnie To sie musi wszysciutko w srodku porozciagac I tak jak pisaly dziewczyny,ten bol jest normalny,oczywiscie w granicach rozsadku

Stary 2009-10-07, 19:32   #917
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kochane bóle są jak najbardziej normalne,przepraszam,że taką panikę tu zasiałam. Jeśli są to bóle jak na @ to normalne,ale jeśli są to bóle brzucha,dość silne i dokuczliwe nie jak na @ to lepiej się zgłosić do lekarza.
Już sobie posprawdzałam te leki i Ten Diphergan działa uspokajająco i wspomaga senność. Luteina faktycznie podtrzymuje ciąże a Furaginum jest na coś z nerkami i przeciwbólowo na brzuszek.
Boję się co będzie jak mi do jutra nie przejdzie,będę musiała iść do szpitala. A Ty Eniggma kochana to lepiej idź na to pogotowe,bo z zagrożoną ciążą to nie ma co żartowaćale na pewno będzie dobrze.Atinas a Twoje bóle w 9 tyg są jak najbardziej normalne,takie są uroki początków ciąży,spokojnie

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2009-10-07 o 19:35
Stary 2009-10-07, 19:39   #918
bajka1807
Zakorzenienie

powiem wam ze im dluzej was czytam tym bardziej sama zaczynam sie bac ze sobie nie poradze w przyszlosci jako matka.... mimo ze bardzoooo chce maluszka to co raz bardziej mam watpliwosci co do wlasnego instynktu macierzynskiego.

a tak w ogole, to orientujecie sie moze jak to jest z dlugoscia cyklu po hormonach jezeli przed stosowaniem mialam nieregularne 30-32 dniowe? bo szczerze juz nie pamietam jak to bylo rok temu, czy pierwszy byl 28 dniowy czy od razu mi sie rozregulowal

atinas a ty sie uspokoj, nie wkrecaj sobie krzywych filmow, bo dziecko przy okazji stresujesz
Mel B 14/14 ✓
Stary 2009-10-07, 20:32   #919
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
powiem wam ze im dluzej was czytam tym bardziej sama zaczynam sie bac ze sobie nie poradze w przyszlosci jako matka.... mimo ze bardzoooo chce maluszka to co raz bardziej mam watpliwosci co do wlasnego instynktu macierzynskiego.

a tak w ogole, to orientujecie sie moze jak to jest z dlugoscia cyklu po hormonach jezeli przed stosowaniem mialam nieregularne 30-32 dniowe? bo szczerze juz nie pamietam jak to bylo rok temu, czy pierwszy byl 28 dniowy czy od razu mi sie rozregulowal

atinas a ty sie uspokoj, nie wkrecaj sobie krzywych filmow, bo dziecko przy okazji stresujesz
No już nic sobie nie wkręcam. Przynajmniej staram się bo niedawno moja przyjaciółka straciła dziecko w 16 tc.
No ale muszę myśleć pozytywnie i nie będę się zadręczać, bo przecież u mnie wszystko będzie dobrze, wręcz książkowo
Stary 2009-10-07, 20:48   #920
alexa1307
BAN stały

Witajcie laseczki
ja choc na chwilke przywitac sie z Wami
dzis caly dzien bylam poza domem i jestem jakas padnieta i tez mnie boli brzucho dzisiaj jakis taki dzien chyba do niczego
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 08:17   #921
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja też tylko na chwilkę przywitać się z rana,bo dzisiaj znowu do szkoły.Ale od poniedziałku w Danii są ferie jesienne tydzień czasu to jakieś pocieszenie

Wy się teraz stresujecie bólami brzucha które są w zasadzie normalnym objawem o ile nie są faktycznie jakieś ogromne.A z czasem dojdą wam kolejne zmartwienia jak np.że nie czujecie ruchów dzidzi,albo że za mało się rusza ,potem jeszcze coś na pewno się znajdzie do porodu.Ja miałam takie zmartwienia i już nie mam bo wszystko na USG było OK u malucha czuć teraz wyraźnie.Także nic się nie martwcie jeżeli wszystkie badania sa w porządku,ale lekarz nie widzi nic niepokojącego.Pocieszcie się tym,że wy macie wizyty co miesiąc (te z PL) bo ja mam jeszcze tylko 1 wizytę u położnej i 2 u lekarz rodzinnego i 1 USG jeszcze wpadło w celu sprawdzenia pęcherza.I koniec imprezy.
Stary 2009-10-08, 08:22   #922
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Sensuel ja chodzę prywatnie do gin to wizyty są nawet częstsze niż raz w miesiącu,jak mam taką potrzebe. A ja coś czuje,że szpital mnie nie ominie,bo ból brzucha jest od rana,nie tak silny jak wczoraj ale jest. Wzięłam leki i zobaczymy co będzie. U mnie dzisiaj pochmurno i pada,tylko spać można.
A Wy jak tam dziewczynki dzisiaj?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-10-08, 08:31   #923
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja też tylko na chwilkę przywitać się z rana,bo dzisiaj znowu do szkoły.Ale od poniedziałku w Danii są ferie jesienne tydzień czasu to jakieś pocieszenie

Wy się teraz stresujecie bólami brzucha które są w zasadzie normalnym objawem o ile nie są faktycznie jakieś ogromne.A z czasem dojdą wam kolejne zmartwienia jak np.że nie czujecie ruchów dzidzi,albo że za mało się rusza ,potem jeszcze coś na pewno się znajdzie do porodu.Ja miałam takie zmartwienia i już nie mam bo wszystko na USG było OK u malucha czuć teraz wyraźnie.Także nic się nie martwcie jeżeli wszystkie badania sa w porządku,ale lekarz nie widzi nic niepokojącego.Pocieszcie się tym,że wy macie wizyty co miesiąc (te z PL) bo ja mam jeszcze tylko 1 wizytę u położnej i 2 u lekarz rodzinnego i 1 USG jeszcze wpadło w celu sprawdzenia pęcherza.I koniec imprezy.
Sensuel taki już nasz babski urok, że musimy się czymś zamartwiać

A tak w ogóle to dzień dobry
Jak pogoda i nastawienie na dzisiejszy dzień?
U mnie cieplutko i słoneczko świeci, co pozytywnie nastraja. A poza tym rano nie było mułka i wymiotów więc czuje się cudownie. Przymierzałam właśnie sukienkę bo za tydzień mamy wesele. uff mieszczę sie jeszcze. A tata wczoraj mnie nastraszył, że chyba już dużo przytyłam... No ważyłam się i tylko 1kg także jest dobrze No jemu to się chyba tak wydawało, że przytyłam bo po południu strasznie mi brzuchol wywala a widzimy się tylko wieczorami.

Miałam sobie umyć choć jedno okno, ale przypomniałam sobie, ze przecież siedzę na zwolnieniu, a po sąsiedzku mam pracę, więc wolę nie ryzykować jak mnie ktoś zobaczy. Porobię sobie porządki w szafkach

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Sensuel ja chodzę prywatnie do gin to wizyty są nawet częstsze niż raz w miesiącu,jak mam taką potrzebe. A ja coś czuje,że szpital mnie nie ominie,bo ból brzucha jest od rana,nie tak silny jak wczoraj ale jest. Wzięłam leki i zobaczymy co będzie. U mnie dzisiaj pochmurno i pada,tylko spać można.
A Wy jak tam dziewczynki dzisiaj?
Fajnie Ci, nas niestety nie stać na prywatne wizyty i jestem skazana na nfz Choć lekarza mam całkiem dobrego.

Biedactwo, mam nadzieję, że te leki Ci pomogą i jednak obędzie się bez tego okropnego szpitala.
Stary 2009-10-08, 10:10   #924
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

anusia pisz nam tu pózniej jak u ciebie z tym zdrówkiem dalej...
enigma bede trzymać kciuki zeby sie poprawiło...nie martw sie dbasz o siebie to napewno wszystko sie ułoży... fajnie masz że blizniaki od razu. zazdroszcze ci tez bym chciała
może nastepnym razem hehe. bo moja mama ma brata blizniaka i tesciowa też... to może mi sie spełni
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 11:40   #925
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka dziewczynki
I jak tam sie czujecie,jak Wasze brzuszki,wszystko dobrze???
Anusia jak sie czujesz kochana,jak tam brzusio?? Lepiej choc troszke??
Eniggma a co tam u Ciebie,jak Twoj brzusio i malenstwa??
Kochane trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze za wszystkie mamuski

Ehh a ja sie przed chwila ostro zdenerwowalam
2 dni temu byl koles podlaczyc nam internet (pisalam Wam o tym),no i cos pochrzanil i jak sie okazalo internet nie dziala,a telefon owszem dziala ale mamy numer sasiada,no i jak dzwonilismy do firmy z ktorej mamy internet to powiedzieli ze to wina irmy ktora podlaczala,przed chwila byl koles z tej firmy no i jak pech to pech laptop mi sie przegrzal i nie chcial sie zalaczyc, wkoncu jak sie zalaczyl to koles powiedzial ze to wina laptopa,a na to ze mamy inny nr w telefonie niz powinnismy miec nic nie powiedzial...normalnie jakies patalachy No i wkoncu jak wychodzil to stwierdzil ze to jednak wina firmy z ktorej mamy internet Normalnie i teraz jeden bedzie zwalal na drugiego,a mnie powoli szlag trafia wrrr

Ehh musialam sie wykrzyczec.....

Milego dzionka Wam zycze,jak juz moj taki pokopany

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ale tu pusciutko Ehh wszystkie gdzies sobie poszly i ni ma z kim poklachac

Stary 2009-10-08, 11:40   #926
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

kicia ty to masz ekscsy z tym internetem to tak na wszelki wypadek żebyś zawsze miała trochęciśnienie podwyższone
Stary 2009-10-08, 11:50   #927
atinas
Zadomowienie

Widać Kicia, że nie tylko w PL mamy takich fachowców hehe
Stary 2009-10-08, 11:55   #928
bajka1807
Zakorzenienie

faktycznie lekkie pustki dzisiaj u mnie pogoda poprostu beznadziejna:/ pol nocy przez deszcz nie przespałam ehh a teraz marzniecie w pracy. jakis taki dol totalny czlowieka ogarnia jak slonca nie ma. dol sie jeszcze bardziej poglebil jak zaczelam czytac o planowaniu ciazy, kurcze chyba najpierw powinnam wziasc sie za siebie zeby odbudowac fundamenty witaminowe bo u mnie z tym masakra, kiepskie odzywianie, zelazo prawie na minimum i ogolnie wyniki morfologii to o kant dupy rozbic łykam witaminki od prawie miesiaca, ale dalej z normalnym odzywianiem u mnie na bakier.... wiec zeby dzidzia byla zdrowa to chyba musze tak czy siakk odpuscic na 3 miesiace jak nie urok to s******
Mel B 14/14 ✓
Stary 2009-10-08, 11:57   #929
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hehe Paprotka ja tam wole takie jak mam czyli w normie hihi
Nikt nie musi mi go podwyzszac !!!
A juz napewno nie szwabscy fachowcy yhh
Atinas noo dokladnie,tutaj jest to samo Przysla jakiegos buca ktory sie nie zna i bedzie mi kity pociskal...normalnie porazka

Stary 2009-10-08, 12:08   #930
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

bo myslą że jak jestes kobieta to sie nie znasz i wystarczy ci jakieś kity pocisnąć i sie odczepisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości