|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Ja dzisiaj też miałam ten "okresowy" ból... Za wcześnie... jeszcze zbyt wcześnie...
#902 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Kochane dziolchy wielkie dzieki za gratulacje!!!
Tak ,tak na odchowalni na pewno sie poprawie. Co do twego pytania Siala to wygladalo to tak, najpierw kazaly sie lekarki -wypiac w polksiezyc, a one szukaly jak najlepszych miesjc do wkucia, zaznaczyly je i wybrally najlepsza opcje, podaly najpierw znieczulenie w to miejsce a potem ZZ0,to naprawde nie boli , i naprawde kompletnie nie sie czego bac. Skale podawania mocy ZZO mialam do 10 ,do rozwarcia pelnego doszlam do 7.Takze nogi czulam dobrze,chodzily tylko i tzw.mrowki ,a nie czulam kompltnie brzucha i calego krocza .Rewelka Co do przeciwskazan ZZ0 ,to ja czekam kilka godzin w szitalu na zezwolenie podania mi ZZ0 ,bo trombocyty byly za niskie, Polozna moja jak to uslyszala,to mowi to pewnie ze za malo pijesz-a to niestety prawda,takze zaczelam zlopac jak szalona i po 2 chyba godzinach trombocyty wzrosly i podali ZZ0. takze zzo to sama przyjemnosc i glowa do gory nie bac sie !!!!buska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz już się nie boję samego znieczulenia ![]() Wyniki Pani anestezjolog widziała kilka dni temu i nie mówiła nic, że nie będzie można podać ![]() Jedynie powiedziała, że to będzie zależało od położnej czy mi zezwoli wziąć zzo - tak by nie zahamować akcji porodowej ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję, czuję się dziś dobrze
![]() ![]() ![]() Śliczniutką masz tą gwiazdkę!!!Maluteńki człowieczek.... Cytat:
![]() Cytat:
takie: http://www.allegro.pl/item1103919050...noworodka.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
karolciu-mala jest piękna!!!piszesz ze karmisz, widzisz?a tak sie martwilas
![]() gwiazda-dziekujemy za opis porodu i mamy nadzieje, ze bedziesz odzywac sie czesciej!!! gratuluje dzidzi!!! tez bym chciala miec swoja przy sobie juz ...oh jak bym chciala dzis mama powiedziala, ze fajnie by bylo zebym w tyg urodzila, bo ona sie do mnie na weekend wybiera i ze jakby co to z nami na porodowke pojedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja myslalam ze huggies maja wyciecie na pempek , a tu zonk....dzis wlasnie rozpakowalam pieluchy, zeby naszykowac pierwsza pieluche, razem z ubrankiem na pierwsze ubranie tuz po porodzie, bo podobno faceci glupieja i nie wiedza co wybrac. Ja naszykowalam body na ramiaczkach, spiochy, czapeczke i skarpetki, choc nie wiem czy sie przydadza...myslicie ze ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Gratulacje dla kolejnych mamusiek i ich dzieciaczkow !!! Widze, ze dokuczaja Wam upaly. To samo u nas. Ale z brzuszkami Wam duzo ciezej, wiec mam nadzieje, ze przyjdzie poprawa pogody... U nas wszystko w porzadku. Milenka zaczyna usmiechac sie do nas w odpowiedzi ![]() ![]() ![]() hd to jakas pomylka chyba?? Nie rozumiem, dlaczego Cie zablokowali...czasem wizaz mnie zadziwia z negatywnej strony. Kiedys tez zostalam zablokowana za cos, czego w ogole nie zrobilam!! marta tak naprawde to nie sa potrzebne pieluchy z wycieciem na pepek. Po zalozeniu zwyklej, po prostu odginasz na dol kawalek nad rzepami i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
tak sobie mysle, ze fajnie byloby dzis urodzic, bo fajna data znow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po za tym moja Mała wychodzi na USG zawsze ok 2 tygodnie mniejsza i jest obawa, że gdyby się teraz urodziła to płucka nie będą tak wykształcone jak u donoszonych dzieci.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ja to chyba bym już chciała, ale może tak na następny weekend bo w tym tygodniu muszę jeszcze dokupić kilka rzeczy do torby ![]() Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2010-07-11 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
|
karolcia228 ŚLICZNA!!
gwiazda666 GRATULACJE, a poród marzenie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Lece oglądać mecz ![]()
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
jusdan zaden spisek
![]() świetnie to ja się czuje choć już nie powinnam ![]() agravka ciuszki ok ja naszykowalam na wyjscie ogólnie wiecej ciuszków zeby miec w czym wybrac... gwiazda gratulacje!!! duża dziewczynka ![]() alguien super ze mala robi postepy ![]() niezawsze mozesz tak pisac bedzie szybciej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
A ja miałam w tym tygodniu spakować torbę do szpitala, ale coś nie mogę się zebrać
![]() Ale jak już się zbiorę to na całego ![]() Tylko jak sobie przypomnę kiedy Hd miała spakowaną swoją torbę... ehhh synu poczekasz
![]() |
#920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie gniewaj sie ale wydaje mi sie ze za bardzo sie nad soba rozczulasz i ze jestes panikara tak cie odbieram i nie tylko chodzi mi o sam porod ale ogolnie moj maz tez pracuje za granica i mimo ze jest mi przykro gdy wyjezdza to nie robie z tego tragedi narodowej tak samo z przeziebienia czy alergii czy z chodzenia w ciazy a ty sie czasem zachowujesz jak to by byl koniec swiata uwierz mi ze niektorzy maja gorzej od ciebie i jakos zyja ojejku jaka ona sliczna i jaki ma piekny rampersik
![]() |
#921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- a jak bylo? co sadzicie o mojej teori, ze picie herbatki z lisci malin pomaga, patrzac na porody naszych mamusiek? chyba te co pily, mialy expresowe porody,zdaje mi sie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- gwiazda GRATULACJE!!! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
musze sobie zrobic przerwe w skakaniu na pilce, bo w glowie mi sie kreci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
![]() Wczoraj mnie wypuscili ze szpitala! Dziekuje bardzo za wszystkie kciuki! Rozwarcie nadal 3cm, nic sie nie powiekszylo a wody spadly do 15afi ![]() dopiero teraz pisze bo chcialam was najpierw nadrobic a mialam co nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
kociamborek fajnie, że już w domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pół dnia na demotach dzisiaj siedzę (na zmianę z fb) ![]() ![]() http://demotywatory.pl/1585070/Prawdziwy-ojciec
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
gwiazda
gratuluje coreczki ![]() anoxa pisz sloneczko bo ja wtedy moge napisac: zgadzam sie z toba calkowicie ![]() papeteria, justynacz ![]() ![]()
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że porody lubią łapać z zaskoczenia bo skoro Ty się tak dobrze czujesz to pewnie należysz do tych którzy własnie nieoczekiwanie lądują na porodówce i hop siup i po porodzie ![]() idealneciało musisz myśleć bardziej pozytywnie, powiem ci szczerze że ja też strasznie się boję porodu, o wiele bardziej niż pierwszego, pewnie dlatego że też miałam ciężki poród i po terminie.Ja rodziłam 11 dni po terminie, skurcze słabiuteńkie,dostałam oxy inic nie drgnęło,na mnie to nie działało, rozwarcie ciągle na 2,5 cm i tak cały dzień i całą noc, jedyne co to masowali mi szyjkę i rozciągali dość mocno żeby rozwarcie było.Po 25 godzinach urodziłam ale teraz staram się do siebie nie dopuszczać takiej myśli , że będzie tak samo lub gorzej, ciągle powtarzam sobie że może być tylko lepiej i wierzę w to że kolejne porody są łatwiejsze ![]() kociamborek fajnie że już do nas wróciłaś, mam nadzieję że już cię nie zostawią w szpitalu, powiedz że nie możesz zostać bo koleżanki z wizażu czekają ![]() roztrzepaniec no to luzik na całego , a ładnie to tak jeść przy koleżankach i sie nie podzielić??? przynajmniej byś sie nie przyznawała ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-11 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki... jestem jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.