|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() ta moja przekora mi przeszkadza w życiu ![]() może ja bym też zrobiła listę obiadów, na tydzień i zobaczę jak mi to wszystko współgra ![]() muszę Tż' a obudzić, bo śpi i trzeba małe zakupy zrobić , tzn. chlebek, ser, masło na jutro. coś na obiad na dziś. tym oto sposobem 30 zł (wersja pozytywna) wyparuje
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-29 o 11:21 |
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie mogę się dziś zebrać, siedzę w piżamie jeszcze i dopiero co zjadłam śniadanie...
Robię dziś w końcu to leczo Głowa mi pęka odkąd otworzyłam oczy, wypiłam już kawę, wzięłam tabletkę i nic nie pomogło... Cytat:
![]() Cytat:
Dobra, idę nałożyć na włosy naftę i olejek rycynowy
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ileż można tego słuchać, ja nie rozumiem... kilka mszy dziennie, wiecznie radio maryja, a kościół 5 min piechotą... ![]() A ja sobie przypomniałam o istnieniu omletów ![]() ps. ma któraż z Was bloga jakiegoś?
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wróciłam do domu z panieńskiego znajomej. Nie jestem do końca zadowolona O 23 się do domu zwinęłam, bo było tak sobie. W klubie taki tłum, że nie dało się ani tańczyć, żeby komuś łokcia nie wbić w plecy, żeby usiąść można było pomarzyć (jedynym miejscem była ubikacja, oczywiście po odstaniu conajmniej 15 minut w kolejce), bo nie było rezerwacji stolika, a w dodatku był taki zaduch, że szło zemdleć na stojąco A w dodatku wczoraj pojechaliśmy z TŻ zarezerwować wakacje i teraz będziemy kombinować kasę, bo mieliśmy jechać tylko na tydzień, a w końcu zdecydowaliśmy się na dwa tygodnie i będziemy musieli ostro zacisnąć pasa, bo wycieczka to jedno, ale jeszcze trzeba mieć kasę na miejscu i jeszcze sporo rzeczy dokupić na wyjazd. Także humor mam taki sobie ;( |
|
|
|
#905 | |
|
Konto usunięte
|
hej
![]() Cytat:
a gdzie sie wybieracie na wakacje? dacie rade , nie ma co sie smuci, tylko cieszyc z wyjazdu ![]() nie mam dzis zupelnie pomyslu na obiad, chyba zrobie to co zwykle robie jak nic mi do glowy nie przychodzi
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ijaa kochana gratuluje ![]() Wczorajsza impreza dla rodzinki się udała Wszyscy zadowoleni, dzieciaki tyle romoru narobiłay Już nie widać, że sprzątałam Roboty też sporo, no ale tak to jest jak ma się sporą rodzinkę![]() Dostałam pieniądze zamiast prezentów, tak jak chciałam i jestem zadowolona Będzie na zakupy jesienno-zimowe![]() Mama przyniosła mi śledziki z celubulką i rybki opiekane w occie i zaś tyle obiadków będzie Kochana jest Sałatki mi sporo zostało, wędli zamroziłam, frnakfuterki i tyle ciacha. Musimy to pozjadać, bo nienawidze wyrzucać jedzenia. Normalnie płakac mi się wtedy chce. Czasami jak się zagapie i coś straci datę, to łzy mi lecą jak musze to wyrzucić My ślubu narazie nie planujemy. Ja za rok bronie licencjata, Tż magistra inżynier. On pewnie pójdzie do pracy, a ja chyba na dzienną magisterkę. Oczywiście cały czas chciałabym dorabiać jako copywriter i mam nadzieje, że będzie mi to dane. Rodzice z pewnością nam dołożą, ale ja chciałabym większość sama z Tż sobie opłacić. Dlatego też jeszcze pare lat oszczędzania nas czeka A póki co czekam na pierścionek zaręczynowy ![]() Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad kontem oszczędnościowym. Któraś z Was oferowała, że może podać szczególy na proiv, ale kompletnie nie pamiętam która z Was to była. Jeśli mogłabym prosić o jakieś info to ja chętnie Wiem, że to może szalone, ale jakbym nawet 100 pln odkładała co miesiąc to nie za mało? Są jakieś limity? Kompletnie się nie znam, bo nigdy nie było mi to potrzebne.Zaraz musze coś popisać, żeby jutro wysłać zlecenie, to będzie wypłata większa Koło środy-czwartku dostanę wypłatę
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam już rano z tż-tem umyć samochód, a potem byłam po małe zakupy ( 20 zł). Może pod wieczór pojedziemy do teściowej , ale to sie zobaczy bo tż trzaska nadgodziny dzisiaj. |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam kociego bloga
Szukaj w podpisie ![]() Cytat:
![]() A co do wakacji - gdzież to się wybieracie? Pewnie w jakieś ciepłe kraje Zazdroszczę, ale z TŻem mówimy, że odbijemy sobie w podróż poślubną - o ile do tej pory nie umrzemy z głodu ![]() A ja od rana wpadłam w wir sprzątania (mmm, jaki rym ), także lecę kończyć. Wiem, że może przy niedzieli nie wypada, ale wczoraj cały dzień męczyła mnie migrena i nic nie zrobiłam, więc mam wybaczone
|
|
#909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)A bohaterem jest cuuudny futrzak DDCytat:
Cytat:
Ijaa gratulacje!!!! To teraz tylko czekać na plastik i możesz jeździć ) Wiem po sobie jak to ułatwiło życie D
Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2010-08-29 o 13:14 |
|||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
witam SPD
![]() u ns ostatnio oszczędnie zakupy jakis czas temu zrobilam wieksze w biedro i teraz tylko mleczko i chlebek ale juz sie znowu lista zakupowa zaczyna robic dluga i trzeba bedzie uzupelnic lodowke:/ i najgorsze ze chemia mi sie konczy, prawie wszystko naraz a to ciagie najwiecej na szczescie niedlugo wyplata ![]() my dzis na obiad kotleciki no i nie wiem czy fasolka, czy mizeria?! ![]() Mielismy jechac gdzies do parku n spacer ale TZ jakis marudny jest od rana, sam chyba nie wie o co mu chodzi i mi sie juz spaceru odechciało
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby zakochałam się w Herze!!!!!!
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
aaby cudowna
Tutaj nawet komara nie ma
|
#913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, tez marzy mi sie Tunezja, ale pewnie nie predko bedzie nas na nia staca kiedy lecicie? ja poszalec niestety nie moge bo mam do dyspozycji nie wiele skladnikow, a do sklepu nie chce mi sie isc ![]() zreszta Tz nie zasluzyl dzis na wykwintny obiad, na nerwy dziala mi juz od samego rana |
|
|
|
|
#914 |
|
kobieta za ladą
|
hej
ja ulepiłam 65 pierogow i padam jutro mam obiad z głowy![]() ja też musze Julci po wyplacie jakies kapcie po domu wylukac u nas w sklepie koło 17 zł kosztują,kurtke jesienną ma bo kupilam na wiosne za 24 zł z wysprzedaży ciut za duzą i na szczęście butki też ciut za duże to teraz donosi ![]() z najgorszych rzeczy we wrzesniu trzeba kupić węgiel niestety na raty bo skąd wziąść 700 zł na tone?
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj obiadu nie robie, tzn usmażyłam małemu 3 kotlety z piersi, będzie miał na jutro, a sobie zrobiłam kiełbaskę w folii. Szału nie ma, ale cóż muszę trzymać sie diety. Tż-ta i tak nie i pewnie zapcha sie w robocie jakimś kebabem, a wieczorem to niech sie u swojej mamy naje
Musze sie wybrać do tych teściów bo juz za tydzień mam szkołe i nie będzie kiedy. Ja mam fajna teściową, jeszcze młoda kobietka 45 lat. Odchowała 5 dzieci, ale nigdy mnie nie pouczała,że niby jest bardziej doświadczona w wychowywaniu . Ogólnie to ją podziwiam, bo choc teraz ma dzieci odchowane, ale pracuje w 3 miejscach i jeszcze gotuje dla 5 osób, pierze, sprząta. Nie wiem kiedy ona śpi, chyba wcale
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) Lecimy na przełomie październik/listopad, w sumie końcówka sezonu, ale tak mam urlop w pracy zaplanowany. Jednak praca w księgowości ogranicza trochę terminy urlopu.
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Chaigata współczuje sąsiadów, ja mam raczej takich imprezowiczów nad nami więc weekendami puszczają muzyke i słychać krzykliwe rozmowy. w sumie da się wytrzymać
![]() Tunezja ahh ciepełko ahh słoneczko ahh ![]() A ja dziś pojechałam do rodziców na kawke i załapałam się na obiad TŻ w pracy, wczoraj rozmroziłam mu schaboszczaka i jak wróci to obiad jak znalazł![]() Ta pogoda mnie dobija...zrobiłam się ostatnio zmarzluch i strasznie dziś stało się na przystanku brrr Niedawno wróciłam (w deszczu) a teraz już słońce wyszło oczywiście zmokłam cała bo nienawidze z parasolem chodzić Nie mogę zagladać na all bo tyle rzeczy już mi się spodobało bluza, torba, buty jesienne, buty zimowe jakieś pomysły
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, może kup mu coś co się przyda? Coś do ubrania? My zwykle tak robimy
Teraz też pewnie tż weźmie mnie na zakupy. Może nie należy to do najlepszych niespodzianek, ale jest to praktyczne W sobotę wypróbowałam patent z octem i powiem Wam, że działa Cay kamień ślicznie zszedł i teściowa nie pozna łazienki jak przyjedzie ![]() Zapytałam Tż co myśli o imieniu Nadia- powiedział tak. "Chyba jakieś takie cygańskie co nie? " Więc nie kojarzy mu się z prostytutką
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2010-08-29 o 15:12 |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a woda z octem i płynem doskonała do mycia podłogi po remoncie
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-01 o 07:11 |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dziś z humorem ? Ja czuję się średnio, humor do bani, mała sprzeczka z Tż z mojej winy (standard), oj ja głupia jestem i tyle, szkoda słów na to wszystko. Dziś na obiadek mieliśmy ziemniaczki, kotlety sojowe i fasolkę. Obiadu zostało jeszcze na dwa dni, z tym że zamiast fasolki będzie surówka z czerwonych buraków. Także nie jest źle. Potem Tż wymyślił rosół, także znów 3 dni z głowy.
|
|
#925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), pocięłam na takie małe kotlety, doprawiłam (bazylia, oregano, curry, pikantna papryka i przyprawa złocista do kurczaka - mój ulubiony zestaw przepraw ), podsmażyłam je na patelni i jakiś już były mięciutkie i przyrumienione, to położyłam po plasterku brzoskwini z puszki (miałam otwarte i trzeba było zjadać) i na to po plasterku sera. Do tego ziemniaczki posypane koperkiem (zamrożonym ). Ale TŻowi się uszy trzęsły! Zachwalał mnie pod niebiosa! A ja znów w piórka obrosłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
O NFO zawsze marzyłam, wiedziałam, że jak będzie kiedyś kitek, to norweg (m.in. dlatego, że norwegi przywiązują się do właścicieli - to taka "psia" rasa - i nie będzie kiedyś problemy z wyprowadzką). I kompletnie nieplanowana zamieszkała Hera ![]() Muszę tylko uzupełnić bloga, bo przez ostatnie problemy nie miałam kompletnie do tego głowy. Może dziś się wezmę. Cytat:
![]() Cytat:
). Wtedy kupiłam sobie taką składaną, fuksjową ![]() Mieszkanie błyszczy!! Ach, odwaliłam dziś kawał dobrej roboty Skromność aż ze mnie bije! ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Ale nie cieszy mnie info o Twojej sprzeczce Na pewno szybko się pogodzicie
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smakowicie wyszedł Twój obiad ja wczoraj robiłam tartę ze szpinakiem, wszystko było by ok gdyby nie ciasto, niby kruche, ale niesmaczne. Muszę znaleźć inny przepis i będę za tydzień znów testować. Dziś nawet udało mi się poukładać w szafce z bluzkami, bo wyglądała jak istne pobojowisko. Oj właśnie się zachmurzyło, będzie pewnie padać.
|
|
#927 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Uduszę Cię za chwilę!!
![]() Dziękuję ja i kit
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę o lanie i uduszenie. Będzie mniej takich jak ja i mniej kłopotów
OO i pada tzn leje, dobrze że nie pojechałam do babci, bo pogoda się zepsuła.
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i trzeba małe zakupy zrobić , tzn. chlebek, ser, masło na jutro. coś na obiad na dziś. tym oto sposobem 30 zł (wersja pozytywna) wyparuje

Robię dziś w końcu to leczo 

O 23 się do domu zwinęłam, bo było tak sobie. W klubie taki tłum, że nie dało się ani tańczyć, żeby komuś łokcia nie wbić w plecy, żeby usiąść można było pomarzyć (jedynym miejscem była ubikacja, oczywiście po odstaniu conajmniej 15 minut w kolejce), bo nie było rezerwacji stolika, a w dodatku był taki zaduch, że szło zemdleć na stojąco 

Niedawno wróciłam (w deszczu) a teraz już słońce wyszło
Na pewno szybko się pogodzicie