![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
hey dziewczynki
![]() u mnie już 22 dzień diety - aż sama jestem z siebie dumna, że aż tyle wytrzymałam ![]() dziś mam warzywka i fazę na naleśniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
reconstrukcja nio witaj w ten jakże "ciepły i słoneczny" dzień. Mam takie pytanie czy kojarzycie która z Nas podawała przepis na naleśniki i dukanowy chlebek? nie chche mi się latać po postach i poszukałabym po loginach forumowiczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
chlebka to ja nie umim
![]() ale naleśniki robię tak - daję skrobię kukurydzianą, mleko odtłuszczone w proszku, mleko w płynie, jajko i łyżeczkę proszku do pieczenia + odrobinę soli - miksuję i smażę ![]() ![]() do środka wsadzasz co chcesz - ja np. mięsko i polewam sosem czosnkowym własnej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
dziękuję,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
brzmi pysznie!!!
może też się na coś takiego skuszę ![]() akurat sobota to będzie dzień z warzywkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki. Czy można dołączyć?
To mój 3 dzien Dukania. Mam 167 cm wzrostu i ważę 63 kg. Chciałabym schudnąc ok 5-7 kg. Od jutra wchodze na II fazę, uderzeniówka trwała 3 dni. Dodam, że o Dukanie wiem wiele, mam chyba wszystkie mozliwe ksiazki, moja mama schudla w ten sposob ponad 10 kg. Dieta jest super ![]() Mam nadzięje, że z wami będzie raźniej.
![]() |
#907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potrzebne do niego są: - 6 jajek - otręby owsianne i pszenne - szczypta soli - serek naturalny ( teraz biorę chudy Emilki z Marche, ale czasami kupuję go też w Biedronce) Na jedno jajko wrzuca się cztery czubate łyżki otrąb (ja dodaję je naprzemiennie). Na samym końcu wrzuca się serek i wszystko miesza. Tak gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy z dobrą godzinkę (ja często piekę dłużej) w piekarniku nastawionym na 200 stopni ![]() Cytat:
Witamy witamy ![]() Jak tam po pierwszej fazie? Już jakieś kilogramy spadły? ![]()
![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Pierwsza faza o dziwo wcale z wielkim trudem mi nie przyszła
![]() Moja ulubiona potrawa, czysto proteinowa to nalesniki z serkiem cynamonowym. Po prostu mniami. Jednak z uwagi, ze mozna tylko 2 lyzki otrab owsianych dziennie, ograniczalam sie do 1 nalesnika dziennie... a tak to wiadome, wiesniak, ser chudy i szynka z kurczaka. I tak praktycznie wkolko. Wg wagi spadlo mi prawie 2 kg, jednak wiem, ze to woda i szok dla organizmu. Prawdziwe, rownomierne chudniecie zacznie się na II fazie ![]() Planuje stosować tryb 5/5 a wy jak lecicie? 1/1 wydaje się latwiejszy, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda ![]()
![]() |
#909 |
Podróżniczka
|
Przyjmiecie z powrotem do swego grona ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zdecydowałam się na tryb 5 na 5 ![]() ![]() Pewnie, że tak ![]() Witamy ponownie ![]()
![]() |
![]() |
#911 |
Podróżniczka
|
To fajnie. Miałam ostatnio kiepski czas...ale powoli wracam do formy
![]() Musze sie pochwalic, że dorobiłam się nowego tatuażu i kolczyka po wargą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że się znowu "nawróciłaś" na dukana ![]() Tatuaż, fajnie, sama też bym sobie chętnie zrobiła na karku, ale boję się, że nie wytrzymam z bólu ![]()
![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
moniczorek nio witaj!!! przyjmujemy Ciebie sktruszoną
![]() ![]() Shakta cześć! gratuluje świadomości i życze sukcesów ![]() Forget_me dziekuję za przepis ![]() reconstrukcja chyba na wątkuz przepisami było zdjęcie tego tortu. Wyglądał jak lasagne. I był zwarty do krojenia rtak na dwa dni ![]() Zdecydowałam, że zainwestuję w patelnię do placków. CIągle robię placki, jak nie z cukinią to serowe, nawert takie małe naleśniki można poprzekładać, mięsnym farszem czy twarogiem z łososiem czy jakąć pasta rybną. To będzie mój wkład w moją kuchnię: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Jasne,ze wam powiem co to za sałatka
![]() Może nic specjalnego, ale jadłam sobie dzisiaj rano owsianke na śniadanie i tak mnie nawiedziło ![]() - 3 listki kapusty pekińskiej (mam nadzieję że nie jest zabroniona ![]() - kawałek zielonego ogórka - pomidor - 2 korniszony - serek typu włoskiego Wszystko pokroiłam na dość dużą kostkę wsypałam do miseczki i zabrałam ze sobą do pracy ![]() ![]() Dziewczyny może to głupie pytanie ale co to jest ten wieśniak ![]() ![]() ![]() Witam nowe i powracające koleżanki ![]()
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki za przepis
![]() ![]() Wieśniak to o ile się nie mylę serek wiejski ![]()
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
wiesniak to wiesniak
![]() ![]() sałatka brzmi smakowicie ale ja tez jestem na p zatem nic z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
Ale ze mnie
![]() ![]()
![]() |
#918 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Podróżniczka
|
Dziękuje...obiecuje, że tym razem nie zawiodę
![]() Cytat:
![]() Mam na łopatce turkusowego motyla z takim delikatnym motywem roślinnym obok. Poprawiałam stary i zle zrobiony tatuaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
dzięki za przepis na chlebek - muszę w końcu zrobić
![]() też mam tattoo - a nawet 3 ![]() i w niektórych miejscach boli bardziej w innych prawie nic nie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, piekłam dzisiaj chlebek i trzymałam go w piekarniku chyba z dwie godziny bo za chiny nie chciał się zrumienić
![]() Jak na razie całkiem mi dobrze na proteinkach ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem z chlebem. Pieklam go 3 razy. jeden z przepisu z serem bialym, a drugi normlany otreby jaja skrobia itp. chlebek u gory do polowy jest smaczny chrupiacy i upieczony, gorzej z dolem ktory zawsze jest niedopeiczony....piekarni k mam sprawny pieke czesto ciiasta i rozne inne rzeczy. pieklam w foremkach roznych do keksow. nie wiem dlaczego tak sie dzieje?;/
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz piekłam prawie dwie godziny w 200 stopniach. W ogóle się nie chciał zrumienić. Co jakiś czas do niego zaglądałam i przed wyciągnięciem postanowiłam sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest już dopieczony. Oczywiście ten chlebek jest w środku zawsze troszkę taki jakby "mokry", ale smakuje super ![]() Powiem Wam, ze przepis mam od mojej teściowej i ona ten chleb piecze w 20 minut ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
U mnie trzeci dzień I fazy minął bardzo pomyślnie
![]() Na kolacje zaserwowałam sobie rybe wędzoną z wieśniaczkiem lekkim oczywiście. Napchałam się niemilosiernie a mimo to i tak ma sie wrażenie, że brzuszek jakby zapadnięty ![]() Dziewczyny a co jeśli chodzi o ćwiczenia??? Od ok 2 tygodni biegam prawie codziennie z kolezanką, wprawdzie nie za wiele bo jakies 30 min dziennie ( jestesmy poczatkujące ) ale strasznie mi się spodobalo i chcialabym biegać dalej... Nie wiem czy to jednak nie za duzy wysilek dla organizmu na Dukanie :/ No ale od jutra wchodzą warzywka więc będe chyba bardziej naładowana kalorycznie ![]() Jak myślicie?
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
ja już nie mam się co oszukiwać że będę dietę kontynuować...
TŻ powiedział mi papa więc ... same wiecie jak mogę się czuć, po prawie 3 latach wspólnego mieszkania ciężko jest odejść ot tak no ale nie mam wyjścia może się jeszcze nawrócę na dukana ale na kuchni mamusi będzie cięzko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() U mnie spadł dziś pierwszy śnieg ![]() ![]() ![]() Poza tym u mnie dziś drugi dzień protein ![]() ![]() ![]() Najbardziej żałuję tego, że akurat w Andrzejki ja jestem na proteinkach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Rybcia, strasznie mi przykro ![]() A że nie masz ochoty na kontynuację diety, to wcale się nie dziwię. Trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
#927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dziwczyny a jak to jest z jedzeniem dyni?mam fajny przepis na zupę, ale nie wiem czy można ją jeść, bo na montim była zabroniona ze względu na wysoki IG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czas nie leczy ran, czas pozwala się przyzwyczaić do bólu...
![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
Chyba nie można dyni
![]() Mi przyszła waga na mieszkanie ![]() Generalnie jakoś trwam, wiadomo, mam ochotę na ciastka i czekoladę ale to pewnie dlatego że jestem dość przed @ ...
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że chudniesz prawidłowo ![]() ![]() ![]() Mleko raczej nie przeszkadza. Sama codziennie wypijam do troszkę i nie zauważam, żeby to jakoś wpłynęło na dietę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.