![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dretwienie rak
Włosy wyłaziły mi owszem... ale to raczej z powodu hiperprolatynemi ,którą też mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam jestem z Wrocławia
![]() Jestem tu nowa moja chorobe wykryłam w tym tygodniu , probuje sie o niej jak najwiecej dowiedziec , jestem załamana bo objawy mam przewaznie po wysiłku np . siłownia . Narazie jestem w trakcie badan z ktorymi mam ogromne problemy ( uzyskanie skierowania na rezonans magnetyczny przysadki mozgowej ) niestety wykryto mi zmiany ( guzy i torbiele ) w przytarczycach ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Wpadne tu jeszcze czasem zeby reportowac co sie ze mna dzieje, albo wlasciwie nie dzieje...niestety dretwienia wrocily i bol oka tez, mam zdiagnozowana jaskre, takze pole widzenia slabsze, co moze byc rowniez objawem sm ktorego sie nadal boje ale juz nie tak panicznie jak kiedys. Poza tym...Lily, EMG nie jest w stanie zdiagnozowac sm, ja to mialam, ale moze np polineuropatie, dajaca podobne objawy i inne chorobska.Wiesz dobrze, ze czasami sm to nieststy 'choroba wykluczen' innych chorob...Oby nie. Pozdrawiam mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Dziewczynki . Jak Wasze samopoczucie ? Ja po tygodniu pracy byłam tak zmęczona że weekend jest dla mnie wybawieniem no ale cóz mus to mus . Dolegliwości odrobinę sie zmniejszyły tzn kręci mi się mniej w głowie ot tyle , reszta raczej bez zmian. Neska powiedz mi jeszcze czy mialas wlasnie ten syndrom cięzkich nóg cały czas czy raczej nasilało Ci sie to np po wstaniu . Bo ja naprzykład jak siedze dość długo i potem wstane to mam taką cieżką głowę i duże tak jakby w niej ciśnienie i właśnie się zastanawiałam czy nie mam też nic z krążeniem ..hmm . Ogólnie pogoda nam dzić dopisuje aż żal siedzieć w domku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Różnie to było z tymi nogani na początku to było przejściowe potem niestety w miarę upływu czasu narastało do tego stopnia że miałam wrazenie że cały czas chodzę na sztywnych nogach...Ale to było jeszcze przed diagnozą...i leczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Przyczajenie
|
Witaj ,ja tez mam podobne objawy,jestem przerazona.Napisz prosze czy poziom magnezu we krwi byl u Ciebie prawidlowy ,bo u mnie jest. Ja jeszcze dodatkowo mam obolale cialo przy dotykaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak ja było już wielokrotnie przytaczane wapń , magnez mogą mieć dobre wskażniki we krwi ale nam brak go w tkankach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Neska moja dorga a czy Ty miałaś EMG i mogłabyś mi przytoczyć opis tego badania ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Miałam EMG kilka lat temu, wynik nie był do końca prawidłowy , lekarze zwalili to na niedojrzały układ nerwowy i młody wiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
Lekarze zawsze na cos musza zwalic jak nie wiedza co dalej zrobic z pacjentem
![]() Ja dzisiaj przespałam cały dzien , taka piekna pogoda a ja tylko chciałam do łóżecczka tak byłam osłabiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jestem tu nowa, pragnę przedstawić Wam krótki urywek z mojego życia- chyba ten najbardziej bolesny... Pół roku temu zaczęły boleć mnie nogi w biodrach (zwłaszcza w nocy)- badania i dziwna diagnoza- rwa kulszowa. Nie bardzo wierzyłam w tak postawione rozpoznanie, ale cóż więcej miałam zrobić- lekarze przecież się znają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, po miesiącu od ostatniego omdlenia, znowu przyszło... tym razem dwa po sobie. Stało się to zaraz po gigantycznej kłótni z moim chłopakiem, czyli po raz kolejny atak wywołany został stresem. Czy u was też ataki są zazwyczaj po jakiejś zbyt emocjonującej sytuacji? Może tabletki uspokajające, abstrachując od magnezu, powinnyśmy brać na tężyczkę? Neska, Ty tu najbardziej obeznana, co sądzisz?
P.S. Jesli chodzi o SM... Jaki wynik masz? Twoja notka jest wołaniem o pomoc. Moja matka ma SM, nie jest to na szczęście dziedziczne. Mam nadzieję, że u Ciebie wynajdą coś innego, gdyż nikomu nie życzę tej akurat przypadłości która bierze się znikąd;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
sytuacji?
Cytat:
![]() W poradni tężyczkowej lekarz zalecił mi przyjmowanie jednej tabletki pramolanu tuż po ataku, aby jak najszybciej zasnąć.Jak pisałam ,tabletki uspokajające czy przeciw depresyjne, uspokoją lub poprawią nastrój , ale mrowienia ,drętwienia i ataki, czyli objawy tężyczki od tego nie przejdą niestety...A czt te ataki masz bezpośrednio po stresującej sytuacji, czy jakiś czas potem , bo jeśli bezpośrednio po albo w trakcie to winna może być hiperwentylacja...Moja lekarka powiedziała że hiperwentylacja może wywołać atak tężyczki nawet u zdrowego człowieka... ciekawe Witajliwia1982 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
Neska sork ze nie odzywam sie na gg , al wczoraj zasnełam zaraz po ataku
![]() wczorajszy atak pewnie był powodem iz dzisiaj szłam na negocjacje do przedłuzenia umowy najmu lokalu z tym ze wiedziałam iz najemca robi problemy i strasznie winduje czynsze. Nesiu wiem ze moiłas zeby sie nie denerwowac i tak starałam sie zrobic ale niestety w srodku cos mnie nie chce słuchac ten wredny organizm ![]() Staram sie jak moge nawet o tym nie myslec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim!
Liwia, nie zalamuj sie!Ja wiem dobrze, jak to jest, jak przeczytasz caly watek, to dobrze wiesz, jakie mialam rozterki. I one wcale nie zniknely! Tylko sie zmniejszyly znaczaco. Po prostu juz sie nie przejmuje tym tak bardzo. Od dwoch lat mam te same dolegliwosci, ponad rok temu przeszlam wszystkie mozliwe badania(z wyj punkcji) i nadal nie wiem, co mi jest. I juz nie wnikam. Objawy nadal sa, ale jakby slabsze i na pewno nie pogorszaja sie. Jak mam miec sm, to i tak bede miala, to moja dzisiejsza filozofia. Stresujac sie tylko pogorsze sytuacje....I nie mow, ze rak jest lepszy niz sm, bo na to drugie sie nie umiera, a na sm niedlugo wynajda skuteczny lek, jestem tego pewna. Nie poddawaj sie, nawet jesli to sm, co wcale nie musi byc, bo setki chorob tak samo sie objawiaja. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
Dull!
Czy mozesz [podac namiary do tego neurologa we Wrocku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Przyczajenie
|
To jest przychodnia na Mlodych Technikow 7 bodajze, doktor Paradowski. Przyjmuje we wtorki i czwartki od okolo 16. Nie ma zapisow, kto pierwszy ten lepszy, trzeba juz byc tak ok. 15 by sobie dobra "pozycje" zaklepac. Zawsze mnostwo ludzi czeka do niego. 90 zl za wizyte. Ale jak masz juz stwierdzona tezyczke to on Ci raczej nic nie pomoze, bo co moze... Wg mnie jest po prostu dobry bo jako jedyny stwierdzil ze mam tezyczke, nie twierdze ze mnie dobrze leczy czy cos, bo to juz od chorej osoby zalezy na ile panuje nad swoim stresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Dull a przepisał Ci jakies leki ten lekarz , wiesz moja neurolog kazała mi eeg głowy zrobic , a reszte leczenia prowadzi moja lekarka rodzinna przepisała mi lek ktory mnie nie oszałamia ale jestem bardziej wyluzowana ( hydroxyzinum ) i jak wczesniej musiała ze mna siedziec moja mama bo bałam sie ze jak bede sama i dostane atak to sobie nie poradze to teraz spokojnie zostaje sama
![]() ![]() Magnez jem rozny mam ich az 4 rodzaje w tym jeden w tabletkach rozpuszczalnych . acha czy robiliscie badania na potas bo ja tak i u mnie tez był na dolnej granicy wiec kazano mi potas tez jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Przyczajenie
|
Powiedział że jestem za młoda na psychotropy i że powinno się je przepisywać młodym dziewczynom w ostateczności, z czym się zgadzam, bo mojej matce na przykład wypatrzyły osobowość i szybko się od nich uzależniła. Do tego magnez, w baaaardzo dużych ilościach, trzykrotnie większych niż na ulotce jest napisane. Z badań to tylko w pracowni EMG próby tężyczkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Dziewczynki !
Dawno juz nic nie skrąbnełam ale często patrze czy coś nowego piszecie . Neska co u Ciebie ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
hmm a propo magnezu w ilościach razy 3 . Szczerze mówiąc niewiem czy to dobry pomysł , nadmiar też szkodzi a zresztą lepiej uzupełniać go w rozsądnych ilościach a regularnie . Ja naprzykład staram się dostarczać go w jedzonku oprócz tego ze biorę tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
hmmm co kraj to obyczaj co lekarz to inna teoria załamać się idzie
![]() A Co do tego nadmiaru to na opakowania jest zazwyczaj 6 tab dziennie to jak ktos bierze razy 3 to 18 tabletek to chyba jest jednak przesada tak mi sie zdaje ..... Przysyłam buziaczki papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
![]()
No i sama juz nie wiem. przekopalam sie przez caly wątek. ja juz od dluzszego czasu mam mrowienie lewej reki oraz calej glowy. poza tym kołatanie serca, problemy z równowaga i zawroty głow. mialam robiony rezonas glowy i wszystko ok. pani doktor( ktorej absolutnie nie ufam!!!!!) odeslala mnie do domu ze stwierdzeniem: no coz, migrena, trzeba z tym zyc!
moje kochane, a moze to ta tezyczka , o ktorej tyle tu piszecie? czy brakuje mi moze jakichs objawow? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ilość magnezu to, jest tak ,że organizm człowieka może "przyjąc" na dobę określoną ilość, niezależnie od ilości tabletek które połkniesz , dlatego tak trudno uzupełnić jego niedobór... No tak przynajmniej lekarz mi tłumaczył, bo ja chciałam sobie wszystko przyspieszyć łykając więcej tabletek iiii kończyło się to albo biegunka albo wręcz przeciwnie.Mój lekarz dzielił tężyczki tylko na wapniowe, magnezowe, wapniowo-magnezowe i koniec... Jeśli chodzi o psychogenną [pewne masz na myśli wywołaną przez stres???] to przecież wszyscy ludzie zestresowani mieliby ataki, a przecież nie mają, jeśli chodzi o hiperwentylacyjną [ tzn wywołaną hiperwentylacją??? tak???]to nawet u zdrowego człowieka można wywołać przez hiperwentylację atak tężyczki , ale nie ma on dolegliwości codziennych typu dtętwienia , mrowienia itp...Wiesz o co mi chodzi??? Witaj marrticzka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny , kurcze ostatnio znowu ciezko przechodze ta cholere ... jak to lili napisała chodze jak po paru głebszych ( ja to nazywam oczadzanie mozgu ) tak jak bym miała jakas zasłone w głowie i przez firanki myslała ... nie wiem jak to juz opisac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Przyczajenie
|
Witam.Robilam dzisiaj proby tezyczkowe i chcialabym ,zeby ktos wytlumaczyl mi wynik. 1.proba ischemiczna(3min)-dodatnia(+++) 2.proba hyperwentylacyjna(2min)-ujemna 3.obserwacja po zakonczeniu prob(5min)-nie zanotowano samoistnych potencjalow(proba ujemna) Co to dla mnie oznacza?Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Patrzac na te opisy wydaje mi sie ze nie masz tęzyczki .. ale dla pewnosci powinnas skonsultowac ten wynik z lekarzem rodzinnym . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wasze samopoczucie pisajcie cos troszke
![]() Jak u mnie narazie 2 dni przetrwałam zostajac sama z tego wszystkiego zaczynam sama na siebie krzyczec zebym przestała swirowac ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.