Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 09:30   #901
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

blackrose4u a na kiedy masz wyznaczony termin...? może faktycznie będzie nas więcej na oddziale?!

Montii dziękujemy za słodkości! Ode mnie masz buuuuziaka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:45   #902
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

czy to znaczy że mamy dziś przyzwolenie na jedzenie słodyczy??? mniam, życze dużo słodkich prezentów. u mnie mikołaj był, co prawda tydzień temu.
znalazłam kolory do pokoju, oczarowały mnie po prostu http://www.dadum.pl/aranzacja-pokoju...-titoutam.html
tylko ten pasek zielony będę chciała grubszy

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:46   #903
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
czy to znaczy że mamy dziś przyzwolenie na jedzenie słodyczy??? mniam, życze dużo słodkich prezentów. u mnie mikołaj był, co prawda tydzień temu.
znalazłam kolory do pokoju, oczarowały mnie po prostu http://www.dadum.pl/aranzacja-pokoju...-titoutam.html
diatoma jeeeeeeej,ale cudny! zakochałam się <marzyciel>

Stary 2010-12-06, 09:56   #904
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
kobietki mam dwa pytania natury technicznej, trochę obleciał mnie strach ile wszystko kosztuje!!! a ja nic nie mam! zastanawiam się czy jak kupowałyście materac do łóżeczka to brałyście kokos-gryka czy jeszcze pianka między tym? bo ja znalazłam tylko te dwie warstwy, bo te z ikei są tylko piankowe.
i mam drugie pytanie, czy butelki do karmienia najmniejsze są 260ml czy szukać jakieś mniejsze? bo znalazłam fajny zestaw 2 butelek za 50zł tylko że pojemność to 260 ml a ja się nie znam czy to jest właściwe;/
ja będę miała 2 butelki 120-125ml i 2 po 250-260ml. te mniejsze przydają się na początek a co do materaca nie pomogę bo jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
działa wam allegro?
biedactwo dobra żartuję wiem jak ci ciężko

blackberry09 ciuszki przepiękne a łóżeczko super właśnie jokr mi takie ma bodajże i my też się zastanawialiśmy ale chyba jednak kupimy zwykłe

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Witam chcialam podziekowac za rady ktore dalyscie mi w sprawie wizyty u rodzicow mojego Tż i caly czas o tym mysle i zrobie tak jak pisalyscie czyli pojade zobacze co i jak bedzie.Mam nadzieje ze sie nie "pozabijamy"....

Olusia moje malenstwo tez przestaje kopac jak tatus polozy reke a dlaczego ?nie mam pojecia?moze inny rytm serca przez to slyszy?
nie pozabijacie się a będziesz widziała jak cię traktują - jeśli będzie coś nie tak - będziesz mogła wtedy z czystym sumieniem odmówić wizyty ale życzę ci żeby było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Masakra dziewczyny, byłam na glukozie, ale jak szybko wypiłam to równie szybko zwróciłam... Nie wyobrażam sobie powtórki, do tej pory zwraca mi się żółcią, brzuch mam tak strasznie napięty już od tego wymiotowania, że zaczynam się bać o dzidzię Ohyda...
no mówiłam że to rzadkość żeby komuś smakowało to ohydztwo ja nie zwymiotowałam na szczęście bo tez bym musiała jeszcze raz przez to przechodzić ale popłakałam się jak małe dziecko jak to wypiłam

Cytat:

Dziewczynki to dla was ode mnie na Mikołaja, oczywiście tylko dla grzecznych
Montii buziak wielki dla ciebie
I wszystkim mamuśkom tak samo po buziaku

Cytat:
kolor śliczny ładnie to ze sobą współgra tylko dla mnie ta ilość zielonych rzeczy tam za dużo po prostu za pstrokato ale sama ściana ślicznie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:57   #905
Montii
Zakorzenienie

dla mnie też troszkę pstrokato i całość powoduje taki nieład, wrażenie bałaganu

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:03   #906
87czarna
Zakorzenienie

Ja to na razie mogę pomarzyc o zaaranżowaniu pokoju dziecięcego... zanim wprowadzimy się do własnego gniazdka,troszkę czasu minie....

Stary 2010-12-06, 10:05   #907
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jejuuuuuu, jaki piękny, taki okrąglutki

jak dojdą to od razu zrobię fotki

a w jakim sklepie kupiłaś, bo ja już jestem skłonna zapłacić więcej byleby kupić taką co jeszcze ze 3 m-ce pochodzę a objeździłam już wszystkie zwykłe sklepy i nic nie ma

kurcze jakie śliczne, dla chłopaków takich nie ma

no to trzymam kciuki

no to cieszę się, że się na coś przydałam
Ego dla chłopaków też są fajne komplety z babaluno - ja kupiłam takie:
http://allegro.pl/body-3-szt-babalun...320357651.html

http://allegro.pl/babaluno-cars-slic...319945000.html

http://allegro.pl/babaluno-spodnie-s...350183750.html

są też inne ciuszki do wyboru poszperaj na allegrojak wpiszesz babaluno to spoko znajdziesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:05   #908
n.ik.a
Zadomowienie

Montii dzięki trochę słodkości się przyda, tym bardziej, że dzień zaczęłam od mleka z czosnkiem...matko ale mnie rozebrało-najgorsze to chyba gardło i katar

dziś leżę cały dzień nie wychodze z łózka...a co muszę się wykurować

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:12   #909
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

z okazji mikolajek zycze wszystkim slodkiego lenistwa no i standardowo latwych porodow ;p

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Black_Angel86 czy to jest to
http://merlin.pl/Wielka-Ksiega-Malen.../1,527242.html

ale w empiku jej już nie ma:/
mozna zmaowic w merlin z odbiorem w empiku

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
jestem w szpitalu

zadzwoniłam do gin, i kazał mi się zjawić w szpitalu, bo niczego nie można lekceważyć,

na IP mnie zbadali i wszystko jest OK,
ale będą mnie tu trzymać do poniedziałku

A ja nie lubię szpitali

Obok mnie leżała dziewczyna która poroniła bliźniaki, była w 20tc
Iza no dorbze ze sie odezwalas w koncui bo wsyztkie sie zastanawialysmy co sie dizeje, dobrze ze z mala wszytko ok a szpital wiem ze nic przyjemnego ale zniesiesz jakos zwlaszcza ze masz kompa i nas na wizazu ;p

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jeju ja uwielbiam bawic sie takimi albumami, wklejaniem, ozdabianiem itp. Moglabys przeslac dla przykladu pare stron? Bo kurcze 2 lata po slubie, a moj album slubny w sferze projektow dopiero i nie mam pomyslow, a chcialabym cos innego zrobic, bo zawsze staram sie takie insze inszoci tworzyc, bo nie sztuka kupic album i wklejac zdejcia
jak bede juz na zwolnienu to na pewno pofotografuje i sie pochwale bo naraize to jak jestem w domu to leze i nie che mi si e nawet sprzatac a co dopiero wyciagac caly sprzet i fotografowac

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Wiesz co Jok3r probowalam z nim rozmawiac ale tylko slysze ze jestem uprta i ze nie chce nawet sprobowac sama juz nie wiem o co mu wlasciwie chodzi ???Ja jestem bardzo pamietliwa zwlaszcza jak ktos osadza mnie nie znajac.Po za tym pytalam Tz dlaczego nie potrafi postawic siebie na moim miejscu ?To powiedzial mi z enie wie co by zrobil wiec czego wymaga ode mnie ????Wiesz co jego mama powiedziala kiedys jeszcze jak w ciazy nie bylam ze ona jego "bekartow "ze mna nie zaakceptuje to nie bada jej wnuki i to caly czas mi siedzi w glowie i watpie zebym o tym zapomniala.Wiem ze mozna mowic wiele slow w zlosci ale takie to juz przesada.Pojecia nie mam co zrobie a narazie nie potrafie sie z Tż porozumiec co do tego.Jak tak to ani do siebie nie dzwonili ani nie pisali ani sie tez nie widywali a teraz po usg czwartkowym on jako dumny tatus dzwoni do matki ze bedzie miala upragniona corcie a ona mu gratuluje wiem ze to niby normalne ale czy nie moglo byc tak przez caly czas?Teraz jak ich slucham jak rozmawiaja przez tel. to mi sie wszystko w zoladku przewraca!
monika tak jak dizewczyny mowia idz na krotko zeby Tz byl zadowolony

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Jok po szpitalnych przejściach dziewczyn tez się trochę przestraszyłam, szlafroka u mnie brak, koszula, piżama jakaś jest.
Ja planowałam kupić szlafrok u lutym, marcu, hmm chyba troche za pózno
ja tez zakladam zakupy szpitalne na luty marzec ale raczje szybko sie za to wezme bo nie mam nic a czas leci i nigdy nie wiadomo kiedy wypadnie wizyta w szpitalu

Cytat:
też się nad tym zastanawialam, ale jak kupię xlandera, to będę mieć w podobnej cenie co jakbym kupiła espiro +fotelik a w większości chodzi mi o to żeby na zakupy nie ciągnąć całej gondoli tylko fotelik a mamy dwa samochody i byłby problem do którego wsadzić fotelik
ego ja dalm 1100 za kpl fotelik spacerowka i gndola nawet jak dokupie maxi cosi to bedize tanio a jeszcze znajac zycie to kupie parasolke jak maly bedize wiekszy wiec nie che za duzo wydawac za ten podstawowy wozek
a przynajmiej espiro jest lekii, waski, krotki i niski a ja mam tylko170cm i male mieszkanie wiec to byly jedne z glowneijsyzch kryteriow wyboru

sliczne ja tez juz mam raczej cala wyprawke.. a jeszce bym cos pokupowala moze jak bedzie mi sie nudizlo na zwolniniu to polaze jeszce po lumpkach

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
o ile sie nie myle to wiedizlam taki jak ten pierwsyz w carrefour moesz sobie isc i na zywo poogladac a moze nawet taniej niz na all z wysylka

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Czuję moje dziecko coraz bardziej intensywnie, ale co ciekawe- kiedy TŻ przykłada rękę, przestaje się ruszać czy wy też tak miałyście?
a jak moj Tz przyklada ucho do brzuch ai gada to maly sie przysuwa i kopie go po uchu i policzku ;p a jak w soboet u znjaomych bylismy to koleznaki kladly rece i czekaly az je kopnie to siedizla cicho i nie ruszla sie ;p

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dodaje zdjęcia swojego brzuszyska,miłego oglądania!
o to moj blisko twojeog rozmairu tylko nie mam tkaeij talii ladnej

dziewczynki a ja jakos marni sie czuje jutro ma wolne to odespie ale ogoleni ciegle czuje sie jakbym miela za malo powietrza i strasznie ciezko mi sie oddycha do tego jak mowie to zadyszki dostaje, i jestem tez taka oslabiona ?? a jem slodycze.. w zasadzie wszytko jem i ciagle a jakas taka nei do zycia jestem

eh i poszlabym na zakupy a TZ kazal mi sie wstrzymac bo mam juz duzo, a raczje wszytko co potrzebne wiec nie moge juz narazie szalec z ciuszkami :-(

a i jesli potrzeba jeszcze dyzurnych to ja sie tez zglaszam

mielgo dizonka mamuski

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:14
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:18   #910
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

Montii dziękuję tobie to słodyczy nie potrzeba, bo masz ich aż nadto słodka z ciebie dziewczyna.
Wszystkim Wam życzę zdrowych dzieciaczków i obyśmy były super mamami
Stary 2010-12-06, 10:19   #911
Jok3r
Zadomowienie

Zaleglosci

Czarna abu dorownujesz mojemu brzuchowi, abu nawet mnie pobilas Brzusio bardzo fajny jak z obrazka

Tel juz sie posypaly tylko laseczki tak sobie mysle, ze najlepiej jak sie wszystkie powymieniamy, bo jak jednej dyzurce cos sie stanie odpukac, druga tez pojdzie do szpitala czy cus to sie nagle okaze, ze 2 pozostale nie majaj jak powiadamiac. Ja swoj nr wysylam wszystkim dyzurkom na w razie w

Eirine ja wiem, ze jak sie w szpitalu naogladalo roznosci to pozniej taka schiza sie wlacza, ale ja nie z takich. Po prostu nie potrafie siedziec i zawracac sobie glowy brakiem ruchow itp. Poza tym tak jak pisalam mlody takie harce mi odstawia, ze poki co mam problem z glowy

Wszystkie ciuszki sa superanckie. Ja staram sie juz nie ogladac i nie podniecac, bo mam po sufit ciuchow. Teraz skupiam sie na butelkach-srelkach

Kciukasy za badania,usg i poznanie plci.

Wymiary poscieli standardowe to 100x135, mniej standardowe 120x90 i calkiem nie standardowe 140x60 czy jakos tak. Musicie zwracac uwage, ze pozniej moga byc problemy z kupnem zapasowej poscieli, lub dostaniecie od kogos w prezencie i nie nbedzie pasowala, wiec lepiej kupowac taki rozm, ktory jest latwo dostepny w sklepach, bo nie kazdy robi zakupy na alle.

Butelki mozna kupic male, ale dziecko po miesiacu o ile pamietam wcina juz 150, a pozniej zaczynamy od 200 tak wiec male buteleczki starcza na krotko. Pamietajcie, zeby kupowac z malymi dzioreczkami i uwaga nie zawsze jak jest napisane, ze jest bardzo male kapanie to jest to prawda, bo np cora szwagierki jest tak zarloczna i lapczywa, ze nawet najmniejsza dzioreczka powoduje, ze sie zachlystuje. Musieli kombinowac specjalny smoczek ze szpitala.

No i zapomnialam co chcialam jeszcze napisac
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:20   #912
Montii
Zakorzenienie

słodkości nigdy nie za wiele

[LEFT]
Stary 2010-12-06, 10:21   #913
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

są też inne ciuszki do wyboru poszperaj na allegrojak wpiszesz babaluno to spoko znajdziesz
Dzięki, obejrzę w domku, bo w pracy mi alle nie działa, ale chyba je widziałam wlaśnie wczoraj wieczorem weszłam na tego sprzedawcę co Iza kupowała. Moze coś kupie jeszcze, albo poczekam już do takich jesiennych bo mi się bardziej sweterki, bluzy podobają
Dzisiaj sobie robię spis rzeczy potrzebnych i jak zrobię w pliku, to Wam wrzucę, ale to dopiero pewnie wieczorkiem
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:21   #914
Montii
Zakorzenienie

Ja mam 120x60 ;-)))

[LEFT]
Stary 2010-12-06, 10:26   #915
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, obejrzę w domku, bo w pracy mi alle nie działa, ale chyba je widziałam wlaśnie wczoraj wieczorem weszłam na tego sprzedawcę co Iza kupowała. Moze coś kupie jeszcze, albo poczekam już do takich jesiennych bo mi się bardziej sweterki, bluzy podobają
Dzisiaj sobie robię spis rzeczy potrzebnych i jak zrobię w pliku, to Wam wrzucę, ale to dopiero pewnie wieczorkiem

dla chłopaków jest wiele ofert babaluno. ja akurat to co wkleiłam należy do serii CARS, ale jest też seria Spike, Alf, Misio - hmmm więcej nie pamiętam. Ale są i bluzy, i bluzeczki z krótkim rękawkiem, krótkie spodenki, body, pajacyki. myślę że jest w czym wybierać. jakościowo też są porządne.
Stary 2010-12-06, 10:26   #916
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to na razie mogę pomarzyc o zaaranżowaniu pokoju dziecięcego... zanim wprowadzimy się do własnego gniazdka,troszkę czasu minie....
to tak jak u nas teraz u rodziców jeden pokój a dopiero za rok będziemy szukać mieszkanka i też nie wiadomo kiedy się uda coś znaleźć fajnego także na razie trzeba wytrzymać chociaż nie mieszka nam się źle z rodzicami - gorzej bo mieszkają jeszcze z nami dziadkowie i to jest koszmar "gdzie jedziesz, kiedy wrócisz, ciepło się ubierz, uważaj jak chodzisz..."
czarna w wy w polsce zostajecie czy wracacie o porodzie?

Cytat:

sliczności tylko ja teraz kasiory nie mam kurczę same wydatki i to nie związane z dzieckiem masakra na większe zakupy się szykuję na luty

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

z okazji mikolajek zycze wszystkim slodkiego lenistwa no i standardowo latwych porodow ;p

a jak moj Tz przyklada ucho do brzuch ai gada to maly sie przysuwa i kopie go po uchu i policzku ;p a jak w soboet u znjaomych bylismy to koleznaki kladly rece i czekaly az je kopnie to siedizla cicho i nie ruszla sie ;p
musisz dużo odpoczywać dziękuję mam nadzieję że wszystkie porody będą łatwe i szybkie
a co do kopania- mały się do taty przyzwyczaił i już ta ręka nie jest mu obca a koleżanek tak

Cytat:
Montii dziękuję tobie to słodyczy nie potrzeba, bo masz ich aż nadto słodka z ciebie dziewczyna.
Wszystkim Wam życzę zdrowych dzieciaczków i obyśmy były super mamami
będziemy będziemy

jokr no mi też się wydaje że powinny dziewczyny wszystkich dyżurek mieć tel bo niegdy nic nie wiadomo albo chociaż 2.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:28
Stary 2010-12-06, 10:27   #917
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję

i oczywiście wzajemnie z okazji Mikołaja wszystkiego naj najlepszego dla wszystkich

Cytat:
śliczny zakochałam się

ja na razie też z malowania nic nie robię bo dziecko będzie mieszkało z nami w pokoju a w wakacje jak dowiedziałam się o ciąży zrobiliśmy generalny remoncik pomalowaliśmy ściany (mam kolor fioletowy z zielonym i narysowane takie szablony z motylków i aniołka ) i panele wymieniliśmy tak więc pokój jest zrobiony

Cytat:
czesc mamuski

o ile sie nie myle to wiedizlam taki jak ten pierwsyz w carrefour moesz sobie isc i na zywo poogladac a moze nawet taniej niz na all z wysylka

dziękuje
muszę pooglądać na żywo.

a ja już po pobraniu krwi . wyniki będą już dzisiaj miedzy 13-15 a w czwartek wynik hbs dlatego wszystko chyba odbiorę w czwartek lub piątek

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:29
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:34   #918
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ale mi si enie chce dizs siedizec w pracy
jutro ide na wizyte do mojej mądrej ginki i robei pierwsze podejscie o zwolnienie lek ciekawe czy latwo bedize cyz sie znow nauzeram jak ze wszytkim - mowilam Wam ze ani razu od 7tc nei dsotalm skeirownaina na usg ani razu nie zapytala czy bylam sama a jstem w 25tc !! ona ma sowje wizej ze usg niezdrowe, szcepionki dla dizecineizdorwe, tabsy antykoncepcyjne niezdrowe, asekurella niezdorwa wiec moze siedzienie w domu na zwolnieniu tez bedize niezdrowe
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:37   #919
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
jutro ide na wizyte do mojej mądrej ginki i robei pierwsze podejscie o zwolnienie lek ciekawe czy latwo bedize cyz sie znow nauzeram jak ze wszytkim - mowilam Wam ze ani razu od 7tc nei dsotalm skeirownaina na usg ani razu nie zapytala czy bylam sama a jstem w 25tc !! ona ma sowje wizej ze usg niezdrowe, szcepionki dla dizecineizdorwe, tabsy antykoncepcyjne niezdrowe, asekurella niezdorwa wiec moze siedzienie w domu na zwolnieniu tez bedize niezdrowe

a możesz zmienić ginekolog? nie masz kogoś innego? bo jakaś dziwna ginekolog. usg powinno się robić 3 razy w ciągu ciąży to co ona w ogóle ci nie robi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:42   #920
Montii
Zakorzenienie

co to za ginekolog :/

[LEFT]
Stary 2010-12-06, 10:50   #921
Castia
Wtajemniczenie

hu hu ha, hu hu ha nasza zimaa złaaaa
mam dla was prezenty, niech każda sobie bierze co zechce
mój mikołaj gdzieś utknął... ciekawe czy dotrze dzisiaj

Czarna jaki brzuchol, wow normalnie cudowny, chyba jesteś na prowadzeniu mój też rośnie, mam już problemy z założeniem butów, skarpetek i w ogóle, golenie tamtych miejsc to już w ogóle wyższa szkoła jazdy, nic nie widzę do marca to zapomne jak tam wyglądam
dobrze że są lusterka

ale produkujecie te posty, olaboganie nadążam. ale to przez to, że sie urządzamy, nasze gniazdko na wykończeniu zaraz zmykamy po kabine, geberit i umywalke i łazieneczka będzie się robić, meble do kuchni przyjechały wlasnie, potem malowanie scian w salonie i pokoju, panele i mozna mieszkac
tylko nas juz na nic wiecej nie stac, musimy chyba wziac jakies lozko na raty bo nie bedziemy miec na czym spac nawet
juz nie mowiac o jakims tv czy meblach, musimy zsotawic troche kasy na dziecko coby sie doszczetnie nie splukac

a w ogóle kto został dyżurkami?

ja za wyprawke dopiero bede sie zabierac ciuszkow mam kilka i nic wiecej,

a jesli chodzi o ruchy dziecka to radzę jednak zwracać wam na to uwagę już w tych miesiącach, moja mała wczoraj się tak nie ruszała i już schizowałam ale na szczęście wieczorem dała znaki życia więc jest ok, ale jakoś jej te harce ustały - może ma gorsze dni.
ale jak leżałam w szpitalu to przyjechała dziewczyna w 7mc która od kilku dni czuła mniej swojego synka, i tak intuicyjnie czuła że coś jest nie tak i okazało się że po prostu zatrzymał się w rozwoju, stanął na jakiejś tam wadze i przez 2 tyg od ostatniej wizyty nic nie przytył ani urósł. tuczyli go glukozą w szpitalu i troszke przybrał ale niewiele
urodziła go w 8mc z wagą 1850g, takie dzieci nazywane są dziećmi hipotroficznymi, on łapał już bezdechy w brzuszku wiec musieli juz ta ciaze rozwiazywac.
nie pisze tego zeby was straszyc ale jednak ruchy dziecka w tych miesiacach sa bardzo wazne, 1-2 dni mniejszych ruchow nic nie oznacza, moze po prostu dziecko inaczej sie czuje . ma gorszy dzień ale jesli trwa to dluzej to zawsze na IP zrobia KTG i rozwieją watpliwosci.
ja nie liczę ruchów, że ma ich być tyle i tyle choć w szpitalu kazali, jak sie ruszy co jakis czas to jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikolaj.jpg (14,1 KB, 2 załadowań)
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:51   #922
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
blackrose4u a na kiedy masz wyznaczony termin...? może faktycznie będzie nas więcej na oddziale?!

Montii dziękujemy za słodkości! Ode mnie masz buuuuziaka
termin mam na 19 marca ale na cesarke mam przyjść tydzień szybciej
Cytat:
ładny faktycznie dużo zieleni ale same ściany śliczne

coś z tymi telefonami chyba przeoczyłam na wątku. Wymieniałyście się? Jak to działa, mogę prosić o sprostowanie

co do ruchów to ja sobie tłumacze że może mała się obraziła na mnie, bo miałam doła, głupie myśli i w ogóle i chyba strzeliła focha i nie ruszała się prawie dwa dni. Mąż pogadał do niej, ja też zminiłam nastawienie pogadałam do brzucha i zaczęła fikać

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:54
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:54   #923
wikakika
Rozeznanie

Hej mamuski

Wszystkiego naj..naj...z okazji Mikolajek, a przede wszystkim duzo slodyczy oraz zdrowka dla waszych malutkich skarbow w waszych brzuszkach.

Mnie akurat do slodyczy nie ciagnie, ale zjadlam kilka pierniczkow, w koncu to Mikolajki niech synus tez ma swieto
Ja prawdopodobnie tez kupie to lozeczko z zyrawka i ten materac gryka-pianka-kokos i jest jeszcze do tego lozeczka w komplecie taki przewijak z zyrawka. Super ten komplet wyglada, zastanawiam sie tylko czy kupic lozeczko z szuflada czy bez
ja wkoncu bylam na zakupach w ten weekend i kupilam pare rzeczy dla siebie, bo za bardzo juz nie mialam w czym chodzic, ale synkowi tez cos kupilam - kocyk, zeby nie byloBylam tez u fryzjera, wiec czuje sie jak nowo narodzona, bo moje odrosty juz mialy chyba z kilometr. Wiec nowe ciuchy, wlosy, poswiecilam dzisiaj tez czas rano na makijaz i dzisiaj w pracy dostalam same komplementy..ehhhh:brzyda l:mala rzecz a cieszy...siedze jak paw...hehhe
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:56   #924
kolba
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki!!!!
Samych słodkości w Mikołajki!! - oczywiście nie mówię tu o wstrętnej glukozie

Udało mi się jeszcze trafić na promocję w tesco (jest do środy) i w końcu kupiłam pajacyki, fajne bo takie unisex i ręczniczek z kubusiem puchatkiem - naprawdę się opłaca i dobre jakościowo te ciuszki.

Zastanawiam się nad fotelem koło łóżeczka, tak żeby sobie usiąść z Dzieciaczkiem albo karmić i nie wiem czy to zda egzamin:

http://sklep.fatty.pl/p/pl/10/fatty+2xl+ekoskora.html

co Wy na to?

No i jeszcze w tym miesiącu chcemy kupić łóżeczko:

http://maluszeksklep.istore.pl/pl/pa...l?partner=1984

jest tej samej firmy co ta seria safari.
Kurczę, myślę nad tymi zakupami ostro, bo to nie mały wydatek jednak.

Aaaaa Czarna Twój brzuszek jest prześliczny!!!!!!!!! Normalnie napatrzyć się nie mogłam wczoraj!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:56   #925
87czarna
Zakorzenienie

Eirene1987,ja zostaję w Polsce do lipca,do naszego ślubu kościelnego(bo TŻ nadal jest w UK).Później wracamy do Anglii w trójkę i planujemy tam zostac 1,5- 2 lat. W tym czasie chcemy kupic mieszkanie i komus wynajac. Liczę na to,że nasz czas pobytu za granicą znacznie się skróci i będziemy mogli szybciej wrócic do kraju....nie jestem stworzona mieszkac z dala od domu....od rodziny i znajomych. Anglia nie dla mnie :/

Stary 2010-12-06, 10:58   #926
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia no to już niedługo na swoim super dyżurki są podane na pierwszej stronie wysyłasz prośbę o numer i ci przysyłają swoje numery żebyś miała

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

coś z tymi telefonami chyba przeoczyłam na wątku. Wymieniałyście się? Jak to działa, mogę prosić o sprostowanie
jak wyżej wysyłasz prośbę o telefon (ewentualnie swój numer też) do dyżurek i przysyłają ci numery.
nie chcemy wysyłać do każdej jednej numeru bo nie wiadomo kto tu jeszcze jest a kogo nie ma wiadomo

Stary 2010-12-06, 11:03   #927
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam was mikołajkowo i sorki za nieobecnosc weekendowa udao mi sie wszystko doczytac
wanilia 83to wlaśnie w Krakvet robie te zakupy i moje kotki tez jada na royalu takze cenowo cie rozumiem ale wlasnie obawiam sie sraki

monika267 sprobuj sie przelamac i pojdz z TŻ do tych tesciow ja w takie przemiany nie wierze ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz.Ja jestem scpetyczna w takich sprawach wiec dystans obeserwacja i jeszcze raz obeserwacja POWODZENIA ! i daj znac po wizycie

ja tez nie mam dobrych kontaktow z tesciowa (teść nie żyje juz prawie 3 lata) i kicha jest na szczescie juz nia nie mieszkamy

Montii dzieki za slodycze mikołajkowe
ego_ego stawiam na tego x-landera i kolor carbo taki sam kupujemy dostalismy kase od moich dziadkow i akurat tyle ze starczy na ten wozek.Zastanawialm sie jeszcze nad kolorem Energy ale chyab za bardzo sie rzuca w oczy

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2010-12-06 o 11:06
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 11:07   #928
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Wszystkiego naj..naj...z okazji Mikolajek, a przede wszystkim duzo slodyczy oraz zdrowka dla waszych malutkich skarbow w waszych brzuszkach.

Mnie akurat do slodyczy nie ciagnie, ale zjadlam kilka pierniczkow, w koncu to Mikolajki niech synus tez ma swieto
Ja prawdopodobnie tez kupie to lozeczko z zyrawka i ten materac gryka-pianka-kokos i jest jeszcze do tego lozeczka w komplecie taki przewijak z zyrawka. Super ten komplet wyglada, zastanawiam sie tylko czy kupic lozeczko z szuflada czy bez
ja wkoncu bylam na zakupach w ten weekend i kupilam pare rzeczy dla siebie, bo za bardzo juz nie mialam w czym chodzic, ale synkowi tez cos kupilam - kocyk, zeby nie byloBylam tez u fryzjera, wiec czuje sie jak nowo narodzona, bo moje odrosty juz mialy chyba z kilometr. Wiec nowe ciuchy, wlosy, poswiecilam dzisiaj tez czas rano na makijaz i dzisiaj w pracy dostalam same komplementy..ehhhh:brzyda l:mala rzecz a cieszy...siedze jak paw...hehhe
Ja kupilam z szuflada, bo to jednak dodatkowy schowek i to nie maly. Zawsze jakas posciel, reczniki, pieluchy czy cos sie tam zmiesci.

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!!!
Samych słodkości w Mikołajki!! - oczywiście nie mówię tu o wstrętnej glukozie

Udało mi się jeszcze trafić na promocję w tesco (jest do środy) i w końcu kupiłam pajacyki, fajne bo takie unisex i ręczniczek z kubusiem puchatkiem - naprawdę się opłaca i dobre jakościowo te ciuszki.

Zastanawiam się nad fotelem koło łóżeczka, tak żeby sobie usiąść z Dzieciaczkiem albo karmić i nie wiem czy to zda egzamin:

http://sklep.fatty.pl/p/pl/10/fatty+2xl+ekoskora.html

co Wy na to?

No i jeszcze w tym miesiącu chcemy kupić łóżeczko:

http://maluszeksklep.istore.pl/pl/pa...l?partner=1984

jest tej samej firmy co ta seria safari.
Kurczę, myślę nad tymi zakupami ostro, bo to nie mały wydatek jednak.

Aaaaa Czarna Twój brzuszek jest prześliczny!!!!!!!!! Normalnie napatrzyć się nie mogłam wczoraj!!

Wiesz co ja kupilam fotel Finka w Ikei i oddalam rodzicom, bo poki nie bylo brzucha to bylo spoko, wygodny, miekki itp, ale pozniej juz mialam problemy ze wstawaniem, wiec jak jeszcze dodac male dzieciatko na rekach to juz bym nie wstala. Ja tam bede karmic na sofie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 11:08   #929
blackberry09
Raczkowanie

Cytat:
to na prawde jakas nawiedzona ta gin mnie moj pytal sie na pierwszej wizycie (w 9 tc) czy nie chce od razu zwolnienia sytuacja w pracy mnie zmusila ze musialam jeszcze popracowac bo chwilowo bylam bez umowy o prace :/ i od 15 tc ciazy siedze sobie w domku na l4. Ale nie wyobrazam sobie teraz jezdzic codziennie do pracy samochodem po 35km do pracy w jedna strone.

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 11:14   #930
87czarna
Zakorzenienie

Castia to straszne,co pisałaś o tym dzieciaczku... ja na szczęście czuję małą bardzo często...czasem nawet boje się,że jest zbyt aktywna. Rzeczywiście nie ma z tym żartów,tym bardziej,że wizyty u gina są zwykle co miesiąc...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości