|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
blackrose4u a na kiedy masz wyznaczony termin...? może faktycznie będzie nas więcej na oddziale?!
![]() Montii dziękujemy za słodkości! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
czy to znaczy że mamy dziś przyzwolenie na jedzenie słodyczy??? mniam, życze dużo słodkich prezentów. u mnie mikołaj był, co prawda tydzień temu.
znalazłam kolory do pokoju, oczarowały mnie po prostu ![]() tylko ten pasek zielony będę chciała grubszy ![]()
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biedactwo ![]() ![]() ![]() blackberry09 ciuszki przepiękne a łóżeczko super właśnie jokr mi takie ma bodajże i my też się zastanawialiśmy ale chyba jednak kupimy zwykłe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I wszystkim mamuśkom tak samo po buziaku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
dla mnie też troszkę pstrokato i całość powoduje taki nieład, wrażenie bałaganu
![]()
#906 |
Zakorzenienie
|
Ja to na razie mogę pomarzyc o zaaranżowaniu pokoju dziecięcego... zanim wprowadzimy się do własnego gniazdka,troszkę czasu minie....
![]()
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/body-3-szt-babalun...320357651.html http://allegro.pl/babaluno-cars-slic...319945000.html http://allegro.pl/babaluno-spodnie-s...350183750.html są też inne ciuszki do wyboru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Montii dzięki
![]() ![]() dziś leżę cały dzień nie wychodze z łózka...a co muszę się wykurować
![]() |
#909 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
z okazji mikolajek zycze wszystkim slodkiego lenistwa no i standardowo latwych porodow ;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a przynajmiej espiro jest lekii, waski, krotki i niski a ja mam tylko170cm i male mieszkanie wiec to byly jedne z glowneijsyzch kryteriow wyboru Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o to moj blisko twojeog rozmairu tylko nie mam tkaeij talii ladnej dziewczynki a ja jakos marni sie czuje jutro ma wolne to odespie ale ogoleni ciegle czuje sie jakbym miela za malo powietrza i strasznie ciezko mi sie oddycha do tego jak mowie to zadyszki dostaje, i jestem tez taka oslabiona ?? a jem slodycze.. w zasadzie wszytko jem i ciagle a jakas taka nei do zycia jestem eh i poszlabym na zakupy a TZ kazal mi sie wstrzymac bo mam juz duzo, a raczje wszytko co potrzebne wiec nie moge juz narazie szalec z ciuszkami :-( a i jesli potrzeba jeszcze dyzurnych to ja sie tez zglaszam mielgo dizonka mamuski ![]() Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-12-06 o 10:14 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkim Wam życzę zdrowych dzieciaczków i obyśmy były super mamami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Zaleglosci
![]() Czarna abu dorownujesz mojemu brzuchowi, abu nawet mnie pobilas ![]() ![]() Tel juz sie posypaly tylko laseczki tak sobie mysle, ze najlepiej jak sie wszystkie powymieniamy, bo jak jednej dyzurce cos sie stanie odpukac, druga tez pojdzie do szpitala czy cus to sie nagle okaze, ze 2 pozostale nie majaj jak powiadamiac. Ja swoj nr wysylam wszystkim dyzurkom na w razie w ![]() Eirine ja wiem, ze jak sie w szpitalu naogladalo roznosci to pozniej taka schiza sie wlacza, ale ja nie z takich. Po prostu nie potrafie siedziec i zawracac sobie glowy brakiem ruchow itp. Poza tym tak jak pisalam mlody takie harce mi odstawia, ze poki co mam problem z glowy ![]() Wszystkie ciuszki sa superanckie. Ja staram sie juz nie ogladac i nie podniecac, bo mam po sufit ciuchow. Teraz skupiam sie na butelkach-srelkach ![]() Kciukasy za badania,usg i poznanie plci. Wymiary poscieli standardowe to 100x135, mniej standardowe 120x90 i calkiem nie standardowe 140x60 czy jakos tak. Musicie zwracac uwage, ze pozniej moga byc problemy z kupnem zapasowej poscieli, lub dostaniecie od kogos w prezencie i nie nbedzie pasowala, wiec lepiej kupowac taki rozm, ktory jest latwo dostepny w sklepach, bo nie kazdy robi zakupy na alle. Butelki mozna kupic male, ale dziecko po miesiacu o ile pamietam wcina juz 150, a pozniej zaczynamy od 200 tak wiec male buteleczki starcza na krotko. Pamietajcie, zeby kupowac z malymi dzioreczkami i uwaga nie zawsze jak jest napisane, ze jest bardzo male kapanie to jest to prawda, bo np cora szwagierki jest tak zarloczna i lapczywa, ze nawet najmniejsza dzioreczka powoduje, ze sie zachlystuje. Musieli kombinowac specjalny smoczek ze szpitala. No i zapomnialam co chcialam jeszcze napisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
słodkości nigdy nie za wiele
![]()
#913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj sobie robię spis rzeczy potrzebnych i jak zrobię w pliku, to Wam wrzucę, ale to dopiero pewnie wieczorkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 120x60 ;-)))
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dla chłopaków jest wiele ofert babaluno. ja akurat to co wkleiłam należy do serii CARS, ale jest też seria Spike, Alf, Misio - hmmm więcej nie pamiętam. Ale są i bluzy, i bluzeczki z krótkim rękawkiem, krótkie spodenki, body, pajacyki. myślę że jest w czym wybierać. jakościowo też są porządne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czarna w wy w polsce zostajecie czy wracacie o porodzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do kopania- mały się do taty przyzwyczaił i już ta ręka nie jest mu obca a koleżanek tak ![]() Cytat:
![]() ![]() jokr no mi też się wydaje że powinny dziewczyny wszystkich dyżurek mieć tel bo niegdy nic nie wiadomo albo chociaż 2.
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-12-06 o 10:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i oczywiście wzajemnie z okazji Mikołaja wszystkiego naj najlepszego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja na razie też z malowania nic nie robię bo dziecko będzie mieszkało z nami w pokoju a w wakacje jak dowiedziałam się o ciąży zrobiliśmy generalny remoncik pomalowaliśmy ściany (mam kolor fioletowy z zielonym i narysowane takie szablony z motylków i aniołka ) i panele wymieniliśmy ![]() ![]() Cytat:
dziękuje ![]() muszę pooglądać na żywo. a ja już po pobraniu krwi . wyniki będą już dzisiaj miedzy 13-15 a w czwartek wynik hbs dlatego wszystko chyba odbiorę w czwartek lub piątek Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-12-06 o 10:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
ale mi si enie chce dizs siedizec w pracy
jutro ide na wizyte do mojej mądrej ginki i robei pierwsze podejscie o zwolnienie lek ciekawe czy latwo bedize cyz sie znow nauzeram jak ze wszytkim - mowilam Wam ze ani razu od 7tc nei dsotalm skeirownaina na usg ani razu nie zapytala czy bylam sama a jstem w 25tc !! ona ma sowje wizej ze usg niezdrowe, szcepionki dla dizecineizdorwe, tabsy antykoncepcyjne niezdrowe, asekurella niezdorwa wiec moze siedzienie w domu na zwolnieniu tez bedize niezdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a możesz zmienić ginekolog? nie masz kogoś innego? bo jakaś dziwna ginekolog. usg powinno się robić 3 razy w ciągu ciąży to co ona w ogóle ci nie robi?
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
co to za ginekolog :/
#921 |
Wtajemniczenie
|
hu hu ha, hu hu ha nasza zimaa złaaaa
![]() mam dla was prezenty, niech każda sobie bierze co zechce ![]() mój mikołaj gdzieś utknął... ciekawe czy dotrze dzisiaj ![]() Czarna jaki brzuchol, wow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze że są lusterka ![]() ale produkujecie te posty, olaboga ![]() ![]() ![]() tylko nas juz na nic wiecej nie stac, musimy chyba wziac jakies lozko na raty bo nie bedziemy miec na czym spac nawet ![]() juz nie mowiac o jakims tv czy meblach, musimy zsotawic troche kasy na dziecko coby sie doszczetnie nie splukac ![]() a w ogóle kto został dyżurkami? ![]() ja za wyprawke dopiero bede sie zabierac ![]() a jesli chodzi o ruchy dziecka to radzę jednak zwracać wam na to uwagę już w tych miesiącach, moja mała wczoraj się tak nie ruszała i już schizowałam ale na szczęście wieczorem dała znaki życia więc jest ok, ale jakoś jej te harce ustały - może ma gorsze dni. ale jak leżałam w szpitalu to przyjechała dziewczyna w 7mc która od kilku dni czuła mniej swojego synka, i tak intuicyjnie czuła że coś jest nie tak i okazało się że po prostu zatrzymał się w rozwoju, stanął na jakiejś tam wadze i przez 2 tyg od ostatniej wizyty nic nie przytył ani urósł. tuczyli go glukozą w szpitalu i troszke przybrał ale niewiele urodziła go w 8mc z wagą 1850g, takie dzieci nazywane są dziećmi hipotroficznymi, on łapał już bezdechy w brzuszku wiec musieli juz ta ciaze rozwiazywac. nie pisze tego zeby was straszyc ale jednak ruchy dziecka w tych miesiacach sa bardzo wazne, 1-2 dni mniejszych ruchow nic nie oznacza, moze po prostu dziecko inaczej sie czuje . ma gorszy dzień ale jesli trwa to dluzej to zawsze na IP zrobia KTG i rozwieją watpliwosci. ja nie liczę ruchów, że ma ich być tyle i tyle choć w szpitalu kazali, jak sie ruszy co jakis czas to jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() coś z tymi telefonami chyba przeoczyłam na wątku. Wymieniałyście się? Jak to działa, mogę prosić o sprostowanie ![]() co do ruchów to ja sobie tłumacze że może mała się obraziła na mnie, bo miałam doła, głupie myśli i w ogóle i chyba strzeliła focha i nie ruszała się prawie dwa dni. Mąż pogadał do niej, ja też zminiłam nastawienie pogadałam do brzucha i zaczęła fikać ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-12-06 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski
![]() Wszystkiego naj..naj...z okazji Mikolajek, a przede wszystkim duzo slodyczy oraz zdrowka dla waszych malutkich skarbow w waszych brzuszkach. ![]() Mnie akurat do slodyczy nie ciagnie, ale zjadlam kilka pierniczkow, w koncu to Mikolajki niech synus tez ma swieto ![]() Ja prawdopodobnie tez kupie to lozeczko z zyrawka i ten materac gryka-pianka-kokos i jest jeszcze do tego lozeczka w komplecie taki przewijak z zyrawka. Super ten komplet wyglada, zastanawiam sie tylko czy kupic lozeczko z szuflada czy bez ![]() ja wkoncu bylam na zakupach w ten weekend i kupilam pare rzeczy dla siebie, bo za bardzo juz nie mialam w czym chodzic, ale synkowi tez cos kupilam - kocyk, zeby nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki!!!!
Samych słodkości w Mikołajki!! ![]() ![]() Udało mi się jeszcze trafić na promocję w tesco (jest do środy) i w końcu kupiłam pajacyki, fajne bo takie unisex i ręczniczek z kubusiem puchatkiem - naprawdę się opłaca i dobre jakościowo te ciuszki. Zastanawiam się nad fotelem koło łóżeczka, tak żeby sobie usiąść z Dzieciaczkiem albo karmić i nie wiem czy to zda egzamin: http://sklep.fatty.pl/p/pl/10/fatty+2xl+ekoskora.html co Wy na to? No i jeszcze w tym miesiącu chcemy kupić łóżeczko: http://maluszeksklep.istore.pl/pl/pa...l?partner=1984 jest tej samej firmy co ta seria safari. Kurczę, myślę nad tymi zakupami ostro, bo to nie mały wydatek jednak. Aaaaa Czarna Twój brzuszek jest prześliczny!!!!!!!!! Normalnie napatrzyć się nie mogłam wczoraj!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Eirene1987,ja zostaję w Polsce do lipca,do naszego ślubu kościelnego(bo TŻ nadal jest w UK).Później wracamy do Anglii w trójkę i planujemy tam zostac 1,5- 2 lat. W tym czasie chcemy kupic mieszkanie i komus wynajac. Liczę na to,że nasz czas pobytu za granicą znacznie się skróci i będziemy mogli szybciej wrócic do kraju....nie jestem stworzona mieszkac z dala od domu....od rodziny i znajomych. Anglia nie dla mnie :/
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Castia no to już niedługo na swoim
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie chcemy wysyłać do każdej jednej numeru bo nie wiadomo kto tu jeszcze jest a kogo nie ma wiadomo ![]()
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
witam was mikołajkowo i sorki za nieobecnosc weekendowa
![]() wanilia 83to wlaśnie w Krakvet robie te zakupy i moje kotki tez jada na royalu ![]() ![]() monika267 sprobuj sie przelamac i pojdz z TŻ do tych tesciow ja w takie przemiany nie wierze ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz.Ja jestem scpetyczna w takich sprawach wiec dystans obeserwacja i jeszcze raz obeserwacja POWODZENIA ! i daj znac po wizycie ja tez nie mam dobrych kontaktow z tesciowa ![]() ![]() Montii dzieki za slodycze mikołajkowe ![]() ![]() ego_ego stawiam na tego x-landera i kolor carbo taki sam kupujemy dostalismy kase od moich dziadkow i akurat tyle ze starczy na ten wozek.Zastanawialm sie jeszcze nad kolorem Energy ale chyab za bardzo sie rzuca w oczy Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2010-12-06 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co ja kupilam fotel Finka w Ikei i oddalam rodzicom, bo poki nie bylo brzucha to bylo spoko, wygodny, miekki itp, ale pozniej juz mialam problemy ze wstawaniem, wiec jak jeszcze dodac male dzieciatko na rekach to juz bym nie wstala. Ja tam bede karmic na sofie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Castia to straszne,co pisałaś o tym dzieciaczku... ja na szczęście czuję małą bardzo często...czasem nawet boje się,że jest zbyt aktywna. Rzeczywiście nie ma z tym żartów,tym bardziej,że wizyty u gina są zwykle co miesiąc...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.